dragospas
3rd October 2008, 20:12
QUOTE (xdaniel @ Oct 2 2008, 22:21)

Breeeeeeeeeeeeeeeeeee, daca la tine la scoala profesionala pe care ai facut-o inainte sa te faci inginer roman (

) un profesor facea numai atata lucru, asta nu inseamna ca alti profesori nu merita mai mult. La mine in liceu profesorii faceau ore suplimentare SUPERBE la cercurile de matematica, chimie .....
Mai puiule,esti rupt de realitate. Eu vorbesc in cunostinta de cauza ,nu particularizez ca tine. Afla ca nu am facut scoala profesionala ca tine si nici nu am terminat-o dupa "90. Imi mentin parerea ca doar o mica parte din profesori merita aceasta majorare. Restul,cand vor demonstra ca merita. Am copii la liceu si stiu ce practici se poarta in invatamant. Cu 4 ore pe zi si 3 luni vacanta au salarii bune. Dar mai este si varianta sa plece din invatamant si sa se apuce de altceva . In nici o economie capitalista serioasa salariile bugetarilor nu sunt mai mari decat cele in mediul privat.La noi este pe dos si nu e in regula.Nu mai laudati atata profesorii ca nu sunt zei .Bagatii in productie si veti vedea ce nulitati sunt....Marea majoritate.
Bogdan R
3rd October 2008, 20:35
QUOTE (dragospas @ Oct 3 2008, 21:12)

Dar mai este si varianta sa plece din invatamant si sa se apuce de altceva . In nici o economie capitalista serioasa salariile bugetarilor nu sunt mai mari decat cele in mediul privat.La noi este pe dos si nu e in regula.
Exact! Bine zici!
Faptul ca nu pleaca din invatamant demonstreaza ca situatia lor nu e chiar asa de insuportabila cum incearca unii sa o prezinte.
Acum nimeni nu mai e ''legat de glie'' ca serbii si iobagii din vechime.
QUOTE (msn2 @ Oct 2 2008, 23:21)

atata timp cat salariul este de mizerie la debutul in invatamant nici un tanar care stie ca poate rezista in alta parte nu o sa se angajeze si in multe locuri din provincie fosti LACATUSI, ZIDARI, SORE MEDICALE predau ca suplinitori de deja 5-6-7 ani. Ce ii invata pe elevi unii care nu au reusit decat cu greu sa termine un liceu la seral? NIMIC!
Uite, chiar nu cred ca un zidar sau un lacatus ar prefera sa lucreze ca suplinitor cand ar putea castiga mult mai multi bani practicandu-si meseria!
GTA-FT
4th October 2008, 07:44
Interesante opinii! De ce nu vad nici un cuvintel despre marirea pensiilor Parlamentarilor? Numai funstionarii publici "sa demisioneze" ca sa fim mai linistiti la ghisee? Eu zic sa demisioneze primii "relicvele adormite din Parlament"! Putem trai si fara ei, poate chiar mai bine!
"Finantistul sef" si "prim' ul" prognozeaza "Apocalipsa Financiara" a tarii daca se maresc lefurile cadrelor didactice - bugetul nu poate suporta aceasta marire, ne indreptam spre colaps si multe alte scenarii macabre. Derizoriu! De ce nu stringe punga "alesilor poporului" si a celor din aparatul central? Nu, ei trebuie sa beneficieze in continuare de salarii monstruoase, privilegii fara numar, mai nou si pensii marite, ca doar sunt deja multi "batrinei" prin Parlament si trebuie recompensati regeste pentru "munca asidua" depusa pina in prezent. Nesimtire fara limite!
Bogdan R
4th October 2008, 07:58
QUOTE (GTA-FT @ Oct 4 2008, 08:44)

Interesante opinii! De ce nu vad nici un cuvintel despre marirea pensiilor Parlamentarilor? Numai funstionarii publici "sa demisioneze" ca sa fim mai linistiti la ghisee? Eu zic sa demisioneze primii "relicvele adormite din Parlament"! Putem trai si fara ei, poate chiar mai bine!
"Finantistul sef" si "prim' ul" prognozeaza "Apocalipsa Financiara" a tarii daca se maresc lefurile cadrelor didactice - bugetul nu poate suporta aceasta marire, ne indreptam spre colaps si multe alte scenarii macabre. Derizoriu! De ce nu stringe punga "alesilor poporului" si a celor din aparatul central? Nu, ei trebuie sa beneficieze in continuare de salarii monstruoase, privilegii fara numar, mai nou si pensii marite, ca doar sunt deja multi "batrinei" prin Parlament si trebuie recompensati regeste pentru "munca asidua" depusa pina in prezent. Nesimtire fara limite!
Da, acolo-i jaful cel mare!
Clasa politica intrece orice masura!
Si problema e ca nu prea mai conteaza cine vine la putere, e ,,aceeasi Marie cu alta palarie''.
Optimistii ma vor contrazice...dar sa asteptam sa vorbeasca faptele, ca de vorbe suntem satui...
cap_tepos
4th October 2008, 08:01

Mai puiule,esti rupt de realitate. [...]
Imi mentin parerea ca doar o mica parte din profesori merita aceasta majorare. Restul,cand vor demonstra ca merita. Am copii la liceu si stiu ce practici se poarta in invatamant. Cu 4 ore pe zi si 3 luni vacanta au salarii bune. Dar mai este si varianta sa plece din invatamant si sa se apuce de altceva . In nici o economie capitalista serioasa salariile bugetarilor nu sunt mai mari decat cele in mediul privat.La noi este pe dos si nu e in regula.Nu mai laudati atata profesorii ca nu sunt zei .Bagatii in productie si veti vedea ce nulitati sunt....Marea majoritate.
Daca esti atat de atoatestiutor si sustii ca numai unii dintre profesori merita majorarea, atunci spune-mi si mie cine, cand si cum va face aceasta diferentiere?
Iar ca sa-ti dau o bruma de raspuns, ca un om care a lucrat 11 ani in sistem iti pot spune ca, daca se va face aceasta diferentiere, ea va fi facuta de catre dejectiile politice aflate in inspectorate, pe posturile de directori sau la carma invatamantului romanesc si-n consecinta exact drojdia, ratatii, coruptii, incompetentii si gunoaiele din sistem vor beneficia de marire, profesorii cu adevarat competenti si pasionati de munca lor vor ramane cu veniturile cele mai mici.
Bogdan R
4th October 2008, 08:16
QUOTE (cap_tepos @ Oct 4 2008, 09:01)

Daca esti atat de atoatestiutor si sustii ca numai unii dintre profesori merita majorarea, atunci spune-mi si mie cine, cand si cum va face aceasta diferentiere?
Iar ca sa-ti dau o bruma de raspuns, ca un om care a lucrat 11 ani in sistem iti pot spune ca, daca se va face aceasta diferentiere, ea va fi facuta de catre dejectiile politice aflate in inspectorate, pe posturile de directori sau la carma invatamantului romanesc si-n consecinta exact drojdia, ratatii, coruptii, incompetentii si gunoaiele din sistem vor beneficia de marire, profesorii cu adevarat competenti si pasionati de munca lor vor ramane cu veniturile cele mai mici.
Si tu ai dreptate
E foarte adevarat ce ai spus!
Ca idee (e greu de aplicat in Romania): in Finlanda (tara cu cel mai performant invatamant preuniversitar din lume), elevii completeaza periodic niste formulare (evident anonime) cu niste seturi de intrebari la care trebuie sa dea calificative de la 1 la 5 fiecarui aspect al activitatii profesorului la clasa.
Aceste evaluari, prelucrate ulterior prin metode statistice, vor servi la aprecierea activitatii profesionale a fiecarui cadre didactic.
Asta pe langa celelalte metode de evaluare (examene, participare la cursuri de perfectionare etc).
edy_wheazel
4th October 2008, 08:18
QUOTE (Bogdan R @ Oct 4 2008, 08:58)

Da, acolo-i jaful cel mare!
Clasa politica intrece orice masura!
Si problema e ca nu prea mai conteaza cine vine la putere, e ,,aceeasi Marie cu alta palarie''.
Optimistii ma vor contrazice...dar sa asteptam sa vorbeasca faptele, ca de vorbe suntem satui...
Nu cred ca te contrazice cineva. Din cauza clasei politice de popor iubitoare Romania va face la un moment dat implozie si va inceta sa existe, o sa ramana pe harta o gaura neagra care atrage totul in interior, asa cum fac acum iubitii politicieni, sug tot ce se poate suge...
tomaso
4th October 2008, 09:56
Dacă profesorii sunt atât de deștepți, cum se face că pot fi momiți atât de ușor ?
Eu nu am nimic contra măririi salariilor lor, chiar dacă sunt unul ( la fel ca toți ceilalți ) din cei care plătim impozitele.
Cred că meseria de profesor este una de prestigiu și trebuie renumerată corespunzător. Din acest punct de vedere nu am ce mai comenta în plus.
Pe mine altcevă mă nedumerește.
Teoretic, profesorii ar trebui să fie o categorie socială de elită, care nu poate fi influențată prin pomeni electorale de acest tip.
Faptul că se aruncă cu banul acum, arată că există o așteptare strict electorală.
Mă întreb:
Politicienii chiar au speranțe că profesorii vor vota cu "cine le mărește leafa" ?
bubalus
4th October 2008, 10:06
QUOTE (tomaso @ Oct 4 2008, 10:56)

Dacă profesorii sunt atât de deștepți, cum se face că pot fi momiți atât de ușor ?
Eu nu am nimic contra măririi salariilor lor, chiar dacă sunt unul ( la fel ca toți ceilalți ) din cei care plătim impozitele.
Cred că meseria de profesor este una de prestigiu și trebuie renumerată corespunzător. Din acest punct de vedere nu am ce mai comenta în plus.
Pe mine altcevă mă nedumerește.
Teoretic, profesorii ar trebui să fie o categorie socială de elită, care nu poate fi influențată prin pomeni electorale de acest tip.
Faptul că se aruncă cu banul acum, arată că există o așteptare strict electorală.
Mă întreb:
Politicienii chiar au speranțe că profesorii vor vota cu "cine le mărește leafa" ?
iti dai seama ca nu.....
datoria oricui e sa ceara indiferent cine e la guvernare.
pe de alta parte...cum cineva a zis intr-un alt topic...si la inspectorate deciziile sunt politice..cunosc inspectori care au fost dati jos ca nu faceau parte dintr-un anumit partid...sau obligati sa se inscrie intr-un anumit partid ca sa-si pastreze functia.
Inspectorii de asemenea controleaza directorii de scoli...care si ei sunt in partide.
Totusi nu cred ca vor avea mari asteptari de la alegeri. vezi ultimele alegeri unde au fost pezenti la vot 30% din populatie...deci in general pe mare majoritate a populatiei n-*o mai intereseaza jocurile politice, alegerile...etc. voteaza doar cei care au interse s-o faca.
Pe de alta parte...carui partid poti atribui aceasta majorare de salarii?...ca toti au votat pentru....
add2005
4th October 2008, 10:06
Ar trebui sa fim impotriva mariri salariilor din cauza evolutiei la euro.
Ii foarte probabil sa treaca de 4 ron. De la salarii vin toate motivele. Daca trece de 4 ron foarte multe companii vor da faliment, statul va incasa mai putini bani, vor fi mai multi someri, eu zic ca ne vom duce dracului.
Nu ar mai trebui marite salariile, salariul minim trebuie influentat de salariul mediu, si nu electoral.
Niciodata nu maresti salariul cu 50%, daca trebuie marit il maresti cu 1,2,3,4 sau cel mult 5% altfel ii bai mare. Daca se maresc cu 50% ne putem astepta la o inflatie de 20-30%. Ne arunca astia din Uniunea Europeana.
tot ce s-o construit in ultimii 4 ani se duce in cateva zile.
Mai precis trebuie anulata legea cu marirea salariilor la profesori si marirea pensiilor.
Cutzu
4th October 2008, 10:19
mimish
4th October 2008, 10:31
QUOTE (msn2 @ Oct 2 2008, 23:21) *
atata timp cat salariul este de mizerie la debutul in invatamant nici un tanar care stie ca poate rezista in alta parte nu o sa se angajeze si in multe locuri din provincie fosti LACATUSI, ZIDARI, SORE MEDICALE predau ca suplinitori de deja 5-6-7 ani. Ce ii invata pe elevi unii care nu au reusit decat cu greu sa termine un liceu la seral? NIMIC!
mai sa fie, dar de unde ai tu aceste statistici? sau zi=mi si mie, in care judet al tarii ai intalnit tu atiti suplinitori necalificati? huh? ca pe aici, pe meleagurile mele, nici macar in curs de calificare nu mai sunt intalniti la catedra!!! ca fapt divers, mergi asa, intr-o plimbare in luna iulie, cand se sustine concursul unic, sa vezi si tu cati calificati sunt la concurs! apoi uita-te pe liste si vei vedea ca din randul celor care dau concursul, doar cei cu adevarat capabili sa ocupe un post il ocupa! uite, in CT, la invatatori, acum 3 ani au fost 380 de candidati si un singur post scos la concurs in mediul urban! evident ca cel mai bun a ocupat acel post! zi-mi si mie, tot incompetent era?????
sau crezi ca din clasa acelui invatator vor iesi niste ratati ai zilei de maine? de ce refuzati sa vedeti si ceea ce se intampla bun in invatamantul romanesc? aaa...ca inca sunt destui "batranei" la catedra, asta asa este....ca daca ar fi sa ii ducem la o testare, poate nu ar face toti fata, iar e adevarat! dar aici e tot o buba a mai marilor nostri....stii cati ar iesi la pensie si maine, dar nu pot pana dupa 57-59 de ani?
iar despre marirea salariala din invatamant, de ce va revoltati atat? nucleul oricarei societati sanatoase il reprezinta FAMILIA, SCOALA SI BISERICA! spuneti-mi si mie, in momentul de fata, care este respectul acordat de catre romani acestor institutii? iar dupa ce veti gasi raspunsul la aceasta intrebare, va veti da seama si de ce ne indreptam spre NICAIERI!
xdaniel
4th October 2008, 10:34

1) Am copii la liceu si stiu ce practici se poarta in invatamant.
[.0 ..]
2) Nu mai laudati atata profesorii ca nu sunt zei .Bagatii in productie si veti vedea ce nulitati sunt....Marea majoritate.
1) Pun pariu ca nu la LMV sau Sava.
2) Se vede ca ai facut liceul inainte de '90. Omul de tip nou visat de comunisti te priveste din oglinda. Mao ii mai pusese la munca "in productie" pe profesori cand cu "revolutia culturala".
Elsewhere, the 10 years of the Cultural Revolution also brought the education system to a virtual halt. The university entrance exams were cancelled during this period, not to be restored by Deng Xiaoping until 1977. Many intellectuals were sent to rural labor camps, and many of those who survived left China shortly after the revolution ended. Many survivors and observers suggest that almost anyone with skills over that of the average person was made the target of political "struggle" in some way. According to most Western observers as well as followers of Deng Xiaoping, this led to almost an entire generation of inadequately educated individuals.
( http://en.wikipedia.org/wiki/Cultural_Revolution#Effect )
3) Mai studiaza un pic unde se pun anumite semne de punctuatie (de exemplu semnul asta "!") si cratima!
Bogdan R
4th October 2008, 10:42
QUOTE (mimish @ Oct 4 2008, 11:31)

QUOTE (msn2 @ Oct 2 2008, 23:21) *
mai sa fie, dar de unde ai tu aceste statistici? sau zi=mi si mie, in care judet al tarii ai intalnit tu atiti suplinitori necalificati? huh? ca pe aici, pe meleagurile mele, nici macar in curs de calificare nu mai sunt intalniti la catedra!!! ca fapt divers, mergi asa, intr-o plimbare in luna iulie, cand se sustine concursul unic, sa vezi si tu cati calificati sunt la concurs! apoi uita-te pe liste si vei vedea ca din randul celor care dau concursul, doar cei cu adevarat capabili sa ocupe un post il ocupa! uite, in CT, la invatatori, acum 3 ani au fost 380 de candidati si un singur post scos la concurs in mediul urban! evident ca cel mai bun a ocupat acel post! zi-mi si mie, tot incompetent era?????
Lasa-l, ca i-am raspuns si eu la ,,perla'' respectiva
Mai baieti, dupa cum se vede perspectiva economica a Romaniei pe 2009 (poate si pe mai departe) cred ca ar fi o treaba inteleapta sa incepeti sa mai aruncati cate-o privire si pe aria de emigrare...ca nu se stie!
CapitanuPICARD
4th October 2008, 11:11
o gasca de inculti, infumurati si nespalati (lista ar putea continua) se opune maririi salariilor unei categorii sociale de care depindem noi toti.
dar, logic, pe incult nu-l deranjeaza sa fie si alte generatii de inculti.
ce v-a apucat fiilor? ce aveti cu profesorii? cand astia din parlament si-au votat ieri marirea pensiilor a comentat careva?
n-a mai chemat nimeni CSAT-ul si nici nu s-a mai adresat Curtii Constitutionale.
ati mancat de pe jos sau ce? n-am vazut sa se umfle asa orezu-n voi cand statul roman a platit sute de milioane de dolari unei firme americane pentru 0 km de autostrada.
ce aveti cu profesorii? vi se pare ca au un venit prea mare?este careva dintre voi in stare sa invete ceva pe un copil? dar pe 1.000 de copiii? de fapt de ce dracu' ma mai intreb... marea majoritate care se opun maririi salariilor profesorilor habar nu au sa scrie corect,proba fiind posturile lor.
Alex_Dum
4th October 2008, 11:15
astia din parlament sunt o mana de oameni. daca si-ar face treaba si-ar merita si salariile si pensiile. ca nu si-o fac e problema noastra! la fel si-ncazul profesorilor. noi suntem patronii lor si avem dreptul sa le dam sau nu marirea, dar momentan nu o merita!
CapitanuPICARD
4th October 2008, 11:19
cine nu merita puiule? parlamentarii sau profesorii?
si pe ce bazezi matale cand spui ca nu merita profesorii o marire de salariu?
da' te rog, date concrete si motive concrete.
Alex_Dum
4th October 2008, 11:22
Pentru 90% din profesorii mei din liceu nu aveau talent oratoric, carisma, nu stiau sa-si structureze lectia, nu faceau fata la o serie de situatii, nu erau maleabili, etc., etc. ... practic si-au gresit meseria si-au ajuns asa pana la 40-50 ani... Asta in unul din cele mai bune licee din Brasov (Saguna).
La facultate deja presimt care e treaba fiindca am studiat CV-urile profesorilor!
nightfever
4th October 2008, 11:40
adică?
nu am văzut emisiunea...
ca sa explic pe scurt:
vine campania
toti se grabesc sa creasca salariile si pensiile ca sa ii voteze lumea
prima oara din cate tin eu minte au fost pensiile, pentru ca pensionarii merg la vot, dar apoi au venit si ceilalti (profesorii, bugetarii) sa ceara marire ca altfel nu-i mai voteaza 
chiar daca bani nu sunt, ei cresc salarii si pensii, sau cel putin promit
iar bani nu sunt pentru ca ii fura ei 
un baiat a carui parinti sunt profesori. deci in cazul de fata (si nu numai) parerea lui nu conteaza! N-am vazut emisiunea fiindca prefer sa ma uit la Craig Ferguson, dar banuiesc care ii e parerea!
esti cumva genul de om care se uita la realitatea si crede ca "institutiile statului isi fac datoria si il sprijina pe cetatean"?
daca da, iti recomand sa te uiti la badea 
si dupa cum ziceam, dat fiind adevarul, orice comentariu si analiza in plus e o pierdere de timp
mihaibo
4th October 2008, 11:45
QUOTE (CapitanuPICARD @ Oct 4 2008, 12:11)

o gasca de inculti, infumurati si nespalati (lista ar putea continua) se opune maririi salariilor unei categorii sociale de care depindem noi toti.
ce v-a apucat fiilor? ce aveti cu profesorii? cand astia din parlament si-au votat ieri marirea pensiilor a comentat careva?
n-a mai chemat nimeni CSAT-ul si nici nu s-a mai adresat Curtii Constitutionale.
ati mancat de pe jos sau ce? n-am vazut sa se umfle asa orezu-n voi cand statul roman a platit sute de milioane de dolari unei firme americane pentru 0 km de autostrada.
ce aveti cu profesorii? vi se pare ca au un venit prea mare?este careva dintre voi in stare sa invete ceva pe un copil? dar pe 1.000 de copiii? de fapt de ce dracu' ma mai intreb... marea majoritate care se opun maririi salariilor profesorilor habar nu au sa scrie corect,proba fiind posturile lor.
Nu cred ca cineva se opune maririi cu un procent decent 5-10% peste rata inflatiei dar nu cu 50%! Aceasta pomana electorala nu poate aduce decat alte valuri de solicitari. Bugetul efectiv nu poate sa sustina astfel de mariri, aceste sume ar trebui taiate de la investitii.
Cu cat vom amana investitia in autostrada aia pretul ei va creste exponential sa nu mai vorbim de pierderile cauzate de inexistenta ei, lucru valabil pentru toate .
xdaniel
4th October 2008, 11:52
QUOTE (nightfever @ Oct 4 2008, 12:40)

daca da, iti recomand sa te uiti la badea

Ne vom uita la Badea cand nu va mai fi catelul lui Felix. Pardon, soarecele lui Felix, ca Felix e motan. Daca ar fi fost catelul, ar fi fost OK.
QUOTE (mihaibo @ Oct 4 2008, 12:45)

1) Nu cred ca cineva se opune maririi cu un procent decent 5-10% peste rata inflatiei dar nu cu 50%! Aceasta pomana electorala nu poate aduce decat alte valuri de solicitari. Bugetul efectiv nu poate sa sustina astfel de mariri, aceste sume ar trebui taiate de la investitii.
2)Cu cat vom amana investitia in autostrada aia pretul ei va creste exponential sa nu mai vorbim de pierderile cauzate de inexistenta ei, lucru valabil pentru toate .
1) Cumetre, repet: profesorilor trebuie sa li se mareasca salariul nu pentru ca e mic (si chiar e!) ci pentru ca e rusinoasa proportia fata de salariile altor bugetari, comparativ cu tarile civilizate. Politistii, care nici macar nu-si fac datoria, au salarii mai mari decat profesorii. PTIU!
Si eu trebuie sa angajez BGS-ul sa-mi goneasca golanii de sub fereastra, ca Politia noastra iubita nu le face nimic. Dupa mintea militienilor transformati in politisti, e OK ca un golan care ma dusmaneste sa vorbeasca cu 60 decibeli sub fereastra mea "la mobil" la ora doua noaptea, "e dreptul lui sa mearga pe strada".
2) Nu autostrada e cea mai importanta (desi e FOARTE importanta) ci centurile de ocolire a oraselor.
emperor_justinian
4th October 2008, 11:56
QUOTE (CapitanuPICARD @ Oct 4 2008, 12:11)

nimeni nu are nimic cu profesorii...se pare ca nu ai inteles ce se intampla in politica... dupa cum bine stii in curand vor fi alegeri parlamentare (in premiera pentru Romania separate de cele prezidentiale); iubitii nostri parlamentari s-au gandit cum sa faca rost de voturile populatiei si au inceput haosul cerand marirea salariilor bugetarilor cu 50%...bineinteles si cu ajutor guvernamental(pentru ca si Tariceanu este populist si nu ar risca ca PNL-ul sa aiba sub 10 % la alegeri); acum se pune intrebarea daca si Basescu in ultima instanta va ceda sau nu pentru ca aceasta decizie trebuie luata si de catre institutia prezidentala...PROBLEMA este ca alegerile au coincis cu CRIZA FINANCIARA din USA, cu cresterea EURO; in 20 de ani nu au putut sa mareasca salariile bugetarilor...in schimb s-au trezit sa faca acest pas in plina criza financiara...NIMENI NU ARE NIMIC CU PROFESORII...dar aceste cresteri salariale ar trebui sa fie in pas cu cresterea economica si constante nu numai inaintea alegerilor
Cutzu
4th October 2008, 12:05
QUOTE (xdaniel @ Oct 4 2008, 12:52)

Ne vom uita la Badea cand nu va mai fi catelul lui Felix. Pardon, soarecele lui Felix, ca Felix e motan. Daca ar fi fost catelul, ar fi fost OK.
1) Cumetre, repet: profesorilor trebuie sa li se mareasca salariul nu pentru ca e mic (si chiar e!) ci pentru ca e rusinoasa proportia fata de salariile altor bugetari, comparativ cu tarile civilizate. Politistii, care nici macar nu-si fac datoria, au salarii mai mari decat profesorii. PTIU!

Si eu trebuie sa angajez BGS-ul sa-mi goneasca golanii de sub fereastra, ca Politia noastra iubita nu le face nimic. Dupa mintea militienilor transformati in politisti, e OK ca un golan care ma dusmaneste sa vorbeasca cu 60 decibeli sub fereastra mea "la mobil" la ora doua noaptea, "e dreptul lui sa mearga pe strada".
2) Nu autostrada e cea mai importanta (desi e FOARTE importanta) ci centurile de ocolire a oraselor.
exact ce spui tu o face si badea in emisiunea lui de fiecare data cand se loveste de vreun subiect in ziare
iar faza cu profesorii a spus-o exact ca tine
nu stiu omul cui este
cert e ca spune adevarul
sexterminator
4th October 2008, 12:08
Alex are și el dreptatea lui. Am mai scris despre asta, probabil 50% dintre profesorii preuniversitari nu au ce căuta la catedră.
Restul, care chiar au vocație pentru învățământ, merită nu doar 50% în plus, ci 100%, pentru că a fi profesor adevărat și a modela/învăța/educa bine niște copii este o artă, extrem de grea și de puțin apreciată.
Apopo de ce spunea Adormiței la Iași, că o creștere cu 50 de procente a salariilor cadrelor didactice duce la tăierea fondurilor de investiții colaterale: îmi povestea cineva, prof la un liceu sportiv, că anul ăsta au primit 2 miliarde de lei vechi ca să renoveze două laboratoare (chimie plus biologie) și sala de sport.
Din astea 2 mld., 250 mil erau alocate fiecărui laborator din alea 2, iar 1,5 mld. sălii de sport.
Cu banii ăștia, în cel de biologie s-a pus gresie (50 mp), iar în cel de chimie s-au luat eprubete.
Atât.
Iar în sala de sport nu s-a făcut NIMIC, și probabil directorul (care e un jeg uman, mână în mână cu mafia din IȘJ Botoșani, Huncă îi zice parcă, el cu gașca lui au fost subiectul multor anchete în presă - fără niciun efect) va fi nevoit să-i dea înapoi la sfârșitul anului; asta dacă nu va găsi repede niște șmecheri ca de 1,5 miliarde să-i schimbe parchetul și să mai ia un cal cu mânere + 2 mingi de volei - iar diferența de bani s-o facă pierdută..
Persoana respectivă îmi spunea că există bani, dar că sunt foarte multe interese ca ei să rămână pt investiții și să fie căpușați prin diverse firme care de 250 de milioane îți pun gresie și de alți 250 îți cumpără 30 de eprubete.
Iar de restul fac vile și cumpără apartamente mafiei din IȘJ, care fură cot la cot cu directorii, CU O NESIMȚIRE CRUNTĂ.
ȘI CA EI SUNT O GRĂMADĂ.
-
Astea sunt problemele adevărate din învățământ, și ele vin de la vârf: în primul rând DELAPIDAREA, FURTUL, MAFIA și în al doilea rând NEPOTISMUL ȘI INCOMPETENȚA CRASE.
mimish
4th October 2008, 12:18
QUOTE (Alex_Dum @ Oct 4 2008, 12:15)

astia din parlament sunt o mana de oameni. daca si-ar face treaba si-ar merita si salariile si pensiile. ca nu si-o fac e problema noastra! la fel si-ncazul profesorilor. noi suntem patronii lor si avem dreptul sa le dam sau nu marirea, dar momentan nu o merita!
baiete, ai cumva copii la scoala, ca sa poti spune ca esti cat de cat la curent cu problemele invatamantului? din cate am observat eu pana acum, toate afirmatiile tale se bazeaza pe nefericita ta perioada de liceu, cand nu stiu ce profesori te-au dezamagit pe tine! dar tine minte ceva: un caz particular nu poate fi ridicat la nivel de regula!
eu ce afirm, afirm in urma intalnirii unui numar foarte mare de cadre didactice (atat de exceptie, cat si mai putin competente......oricum, prima categorie conduce)! nu ma bazez in afirmatiile mele doar pe amintirea profului de mate din liceu, sau a profei de chimie....
spune-mi si mie, care ar fi criteriile dupa care tu ai stabili daca un cadru didactic merita, sau nu, marirea salariala? cu ce drept afirmi ca "tu esti patronul lor"? hello! nu e niciun cadru didactic prestatorul tau de servicii publice, baiete!
astept lista cu argumentele tale! in caz contrar, iti recomand sa nu mai "tipi" degeaba aici, ca nu te ia nimeni in seama!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.