brigazile_martirilor
2nd October 2008, 15:15
QUOTE (Alex_Dum @ Oct 2 2008, 16:09)

deh, nu toti au mintea odihnita ca tine.
Dragul meu, mintea unui om e ca un apartament.
In functie de ce il "mobilezi", asa te ajuta sau nu si ea.
La tine se pare ca e vorba doar de dulapuri nefolositoare si scaune cu un picior rupt,mai pe romaneste idei putine si fixe
fracture
2nd October 2008, 15:20
După ideea dacă profesorii poate atunci putem și noi:
șantajul merge mai departe
Cheferiști și mineri, voi pe când la grevă?
bog4u
2nd October 2008, 15:23
QUOTE (Alex_Dum @ Oct 2 2008, 16:15)

acuma-n Brasov arata bine toate caminele. iar pe memorandului te lasa doar fara restante, in rest te trimit pe colina (unde e doar mai scump, dar e si mai bine)
Pe Colina se construia un Campus nou,cred ca s-a si finalizat prin 1996, este normal sa fie conditii mai bune acolo.
Imaginile de pe Antena erau din Brasov, de aceea am insistat pe tv--si ipocrizia lor.
Oricum super-oras studentesc Brasovul, am numai amintiri deosebite de acolo. Referitor la profesori mei de atunci: soc si groaza--- invatam cu adevarat, unii mai primeau ceva spaga, dar erau fff putine examenele usoare.
GTA-FT
2nd October 2008, 15:24
QUOTE (Campers @ Oct 2 2008, 14:24)

deci voi ori sunteti cu capu' ori io .. (GTA-FT , Alex_Dum si inca unul , dar nu-l mai gasesc acuma)
Un profesor universitar are salariu foarte mare , intradevar .. dar restul (educatoare/invatatoare/profesori ..) au de 3-4 ori mai mic . GOT IT ?
si mie mie se pare total nedrept sa le mareasca in procente (deci tot la universitari vor da mult mai mult , unde e si mai putina bataie de cap ..si program mai lejer ) fata de restul care ..
voi comparati salariul unui prof universitar cu restul ?
Nu ai fost atent, te inteleg!
Tocmai asta spuneam: este inechitabila o marire de 74% a salariului unui profesor universitar, care si asa cistiga binisor si 50% pentru ceilalti profesori! Ai inteles acum?
Deja "se aud voci ridicate" din partea personalului nedidactic din scoli, pentru mariri salariale mai consistente decit cele 5% primite cu aceasta "ocazie electorala"!
Alex_Dum
2nd October 2008, 15:25
mergand pe logica unora sa-nteleg ca profesorii merg acum la ore, dar nu-si dau silinta fiindca nu sunt stimulati financiar? cum ar fi ca la inceputul carierei sa mergi la patron si sa-i spui ca tu n-ai chef sa faci de toate fiindca inca n-ai salariul la care ai visat?
vad ca debutantii sunt plansi p-aici, dar daca ne gandim bine multi din proaspetii absolventi de facultati nu au cine stie ce salarii...
bog4u
2nd October 2008, 15:38
Oameni buni toata galagia este 90% politica, populism si campanie electorala !
Profesorii nu au iesit nici macar 2 minute in strada, deoarece intradevar salariile fata de 2004 aproape s-au dublat.
Nu spun ca sunt bani suficienti, dar oricum sunt puterea lor de cumparare a crescut substantial , daca tinem cont ca preturile nu s-au dublat in aceasta perioada .
Vad ca nimeni nu aduce in discutie SINDICATELE si interesele lor in aceasta problema.
Politicienii au manipulat in permanenta TOATE sindicatele--facand din aceste un instrument de presiune asupra guvernantilor.
Alex, cati profesori ai vazut cu plancarda legata de gat pe strada in ultimii ani ? Hai sa fim seriosi, o majorare de 10-20 procente era VISUL oricarui profesor.
Daca asa zisii parlamentari iresponsabili in frunte cu psd vor 50% atunci nu aruncati vina pe profesori. Nu s-au strans semnaturi, nu s-au consultat sindicalistii in aceasta perioada, nimic---iar profesorii se trezesc injurati pentru ce ?
XZY
2nd October 2008, 15:42
Ultimul news: nu se mai maresc salariile cu 50%, ci cu mult mai putin. O sa revin in curand cu amanunte!
fracture
2nd October 2008, 15:45
QUOTE (XZY @ Oct 2 2008, 12:42)

Ultimul news: nu se mai maresc salariile cu 50%, ci cu mult mai putin. O sa revin in curand cu amanunte!
Vosganiane tu ești?
Alex_Dum
2nd October 2008, 15:45
Multumesc lu' Dumnezeu!
bog4u
2nd October 2008, 15:47
QUOTE (XZY @ Oct 2 2008, 16:42)

Mai degraba --nu se mai maresc deloc, sau cu max 10% !
XZY
2nd October 2008, 16:03
QUOTE (fracture @ Oct 2 2008, 16:45)

Vosganiane tu ești?

Nope. Si nici nu as vrea. Numai ca sunt putin mai informata...
QUOTE (bog4u @ Oct 2 2008, 16:47)

Mai degraba --nu se mai maresc deloc, sau cu max 10% !
Mai exact, undeva in jurul a 5%.
Alex_Dum
2nd October 2008, 16:07
QUOTE (XZY @ Oct 2 2008, 17:03)

Mai exact, undeva in jurul a 5%.
Slava cerului!
Bogdan R
2nd October 2008, 16:09
Adevarul e ca un tanar profesor (hai sa zicem pana la 35-40 de ani) daca e foarte nemultumit de salarizare poate sa isi schimbe profesia sau sa emigreze.
Daca nu face acest lucru inseamna ca situatia nu e chiar asa de neagra (cu alte cuvinte pe langa toate dezavantajele exista si unele avantaje pentru care se merita sa ramai la catedra).
Aplicabil de fapt oricarui salariat, nu doar personalului didactic...
lpt1
2nd October 2008, 16:10
QUOTE (XZY @ Oct 2 2008, 16:42)

Sa le dea bonuri de masa, caca-m-as in creieri idiotilor de parlamentari ce voteaza cu doua maini si habar nu au ce.
Daca la nevasta-mea ii da bonuri plus o marire de 10% e minunat. - extraordinar
dar idioti pulii mele bete ce fac ? maresc cu 75% la profesori universitari, la aia care si asa au un purcoi de bani iar la grosul trupei ii da prin gurita.
Profesorul de rand VREA BONURI DE MASA. P_A_P_I_C_A ca multi dinte profesori sunt muritori de foame.+ o mica marire
In felul asta nu afectezi prea mult bugetul.
Dar deh unde nu-i cap e vai de tara.
rsumy
2nd October 2008, 16:11
Nu inteleg intrebarea: "Credeti ca este corect ? (salarii profesori)"...
Ce sa fie corect, adica sa creasca cu 50% sau nu ?
rsumy
mihaibo
2nd October 2008, 17:33
QUOTE (gogonel @ Oct 2 2008, 16:08)

Cantitatea muncii nu este egala cu (,) calitatea muncii.
Ce lucrezi tu 19 ore, IT - website-uri, proiecte; strungarie sau cizmarie este treaba ta, mai sunt zeci de mii ca tine, daca nu chiar sute, in IT cu precadere.
Toti cei care ies din facultate vor un post caldut la vreo multi-nationala sau lucrat acasa pe cel putin 1000? proiectul. Vorba aia, capuse sunt berechet.
Spre deosebire, rolul unui educator/invatator/profesor este crucial in societate. Fara educatie si cultura orice comunitate este condamnata din fasa.
Ai tot auzit o pasarica cu pregatirea jalnica a profesorilor si repeti variatiuni pe aceeasi tema.
In ceea ce priveste profesorii pe care i-am avut eu in liceu, majoritatea erau jos palaria, atat ca oameni cat si dpdv profesional.
La ora actuala, la cat de bine sunt stimulati, cred si eu ca toti oamenii inteligenti cauta un job "inteligent" si numai rebuturile ajung in invatamant.
Pentru toti cei care sustin in continuare situatia actuala la doresc 30-40 de ani in invatamant cu 6-8 ore pe zi si salariu de 9 milioane pe luna.
Deci Alex_Dum, ai si tu dreptate, fara discutie, dar solutia nu este mentinerea situatiei actuale (dezastru) ci dublarea sau chiar triplarea salariilor pentru a stimula si a atrage oameni inteligenti in sistem.
La ora actuala munca in invatamant echivaleaza cu un rateu in viata, si cu cat se mentine aceasta situatie cu atat dezastrul se amplifica.
Ce profesor sta 6-8 ore la scoala??? Maxim 5!
Norma e de 18-20 de ore. 20/5=4 ore pe zi(efectiv 3h jumatate lucrate asta daca nu uita cat e pauza)!
Un debutant castiga 900/ 4 ore pe zi, 900*2=1800 in cate domenii primeste un debutant atat??? In plus in multe locuri se lucreaza mai mult de 8 ore/zi.
Unde mai gasesti concediu de aproape 4 luni pe an?
Campers
2nd October 2008, 18:15
@GTA-FT scuze , eram ambalat cu alex_dum si am citit aiurea
@lpt1 , +1 , ai dreptate !
@mihaibo , taci ,nu stii ce vorbesti.numai dupa faptul ca ai zis ca au 4 luni de concediu pe an te-a dat de gol. (gandeste-te ca nici alea 4 ore nu sunt "ingramadite" , faci o ora..una pauza..etc , si nici 4 ore pe zi nu sunt , vorbesti numai prostii)
LE : acasa cine iti pregateste lectiile pt a 2a zi ? cine corecteaza lucrari/teze etc ..
mihaibo
2nd October 2008, 18:42
QUOTE (Campers @ Oct 2 2008, 19:15)

@GTA-FT scuze , eram ambalat cu alex_dum si am citit aiurea
@lpt1 , +1 , ai dreptate !
@mihaibo , taci ,nu stii ce vorbesti.numai dupa faptul ca ai zis ca au 4 luni de concediu pe an te-a dat de gol. (gandeste-te ca nici alea 4 ore nu sunt "ingramadite" , faci o ora..una pauza..etc , si nici 4 ore pe zi nu sunt , vorbesti numai prostii)
LE : acasa cine iti pregateste lectiile pt a 2a zi ? cine corecteaza lucrari/teze etc ..
Tu ce consideri ca e vacanta? Ca mai treci pe la scoala sa bei o cafea aia e munca?
Orele nu sunt "ingramadite" si? unde mai esti platit pentru ca stai?
Consider ca un profesor bun nu are nevoie de pregatire pentru ziua urmatoare.
Teze/lucrari astea sunt periodice nu zilnice.
Alex_Dum
2nd October 2008, 19:08
in 3 ani nu mai trebuie sa-ti pregatesti lectiile, plus ca ajungi grad definitivat si-ti mai creste salariul
Ragnarok
2nd October 2008, 19:33
QUOTE (Alex_Dum @ Oct 2 2008, 20:08)

in 3 ani nu mai trebuie sa-ti pregatesti lectiile, plus ca ajungi grad definitivat si-ti mai creste salariul
Dar pana atunci iei 900 pe luna si muncesti acasa sa te pregatesti. Sau iei 600 ca suplinitor, daca nu ai gasit post la titularizare. Eventual mai mergi si la tara cu masina pentru 600 de lei. Si reiese ca te trezesti la 6:30 si ajungi acas pe la 14, dai banii pe benzina si primesti decont 0.1 lei/km, iti nenorocesti nervii cu toti cretinii ce nu au chef de scoala, lucrezi si acasa si iei 600 lei. Echitabil, nu? La multinationala o frecam toata ziua si doar trei-patru zile pe luna ajungeam acasa obosit, acuma parca as fi zombie, dupa doua saptamani de program lejer in invatamant.
Mentionez ca nu am mers pentru bani, am mers sa vad si eu cum e prin invatamant. Va sugerez sa luati juma de norma ca suplinitori pe domeniul vostru (9 ore pe saptamana) si sa vedeti cat de usor e. Mai vorbim dupa aia ce si cum.
bog4u
2nd October 2008, 19:59
QUOTE (Bogdan R @ Oct 2 2008, 17:09)

Adevarul e ca un tanar profesor (hai sa zicem pana la 35-40 de ani) daca e foarte nemultumit de salarizare poate sa isi schimbe profesia sau sa emigreze.
Daca nu face acest lucru inseamna ca situatia nu e chiar asa de neagra (cu alte cuvinte pe langa toate dezavantajele exista si unele avantaje pentru care se merita sa ramai la catedra).
Aplicabil de fapt oricarui salariat, nu doar personalului didactic...
Man, tocmai aici este marea problema: cei capabili sa faca si "altceva" parasesc sistemul ! Cine ramane> Unde mai este calitatea ?
QUOTE (Alex_Dum @ Oct 2 2008, 20:08)

Iar aberezi: definitivatul iti mareste salariul cu cel mult 10(zece) ron ! Esti incredibil : cum sa nu-ti mai pregatesti lectiile?(mai si comentezi privind calitatea invatamantului)
dragospas
2nd October 2008, 20:30
Hai sa fim seriosi cat poti sa-ti pregatesti lectiile : faci o recapitulare fugitiva peste o lectie care ai mai predat-o si in anii anteriori....si daca n-ai chef trantesti o lucrare sau o dai ca studiu parca noi n-am sti cum se face.
E sunt inginer lucrez obligatoriu 8 ore pe zi. Si eu ma pregatesc dupa orele de program si imi actualizez cunostintele .Deosebirea este ca muncesc minim 8 ore pe zi raspund de viata a 200 de muncitori si de salariul acestora. Ce merit are un profesor in general . Nu vorbesc de exceptii pentru care am toata stima dar in spatele carora se ascunde o mare masa de incompetenti profitori. Ce Dumnezeu, am si eu copii si vad cum se desfasoara invatamantul in ziua de azi. Ar trebui gasite niste criterii de performanta ,nu date salarii asa la gramada.
Nu sunt de acord cu aceasta marire si o consider jaf din banii tuturor.
dan4
2nd October 2008, 21:02
Cel mai rau lucru este ca toti bugetarii sa ceara cresteri salariale de 50% si sa nu faca fata bugetul. Apoi inflatia o sa fie ca in Zimbabwe unde recent au fost nevoiti sa taie 10 (zece) zerouri la dolarul lor ca le era greu sa care banii cu roaba. http://www.cbc.ca/world/story/2008/07/30/z...bwe-dollar.html adica leul o sa fie egal cu moneda din Botswana http://ro.wikipedia.org/wiki/penis%2C_unitate_monetar%C4%83. Adio zona euro in 2014.
xdaniel
2nd October 2008, 21:21
QUOTE (dragospas @ Oct 2 2008, 21:30)

Hai sa fim seriosi cat poti sa-ti pregatesti lectiile : faci o recapitulare fugitiva peste o lectie care ai mai predat-o si in anii anteriori....si daca n-ai chef trantesti o lucrare sau o dai ca studiu parca noi n-am sti cum se face.
E sunt inginer lucrez obligatoriu 8 ore pe zi. Si eu ma pregatesc dupa orele de program si imi actualizez cunostintele .Deosebirea este ca muncesc minim 8 ore pe zi raspund de viata a 200 de muncitori si de salariul acestora. Ce merit are un profesor in general . Nu vorbesc de exceptii pentru care am toata stima dar in spatele carora se ascunde o mare masa de incompetenti profitori. Ce Dumnezeu, am si eu copii si vad cum se desfasoara invatamantul in ziua de azi. Ar trebui gasite niste criterii de performanta ,nu date salarii asa la gramada.
Nu sunt de acord cu aceasta marire si o consider jaf din banii tuturor.
Breeeeeeeeeeeeeeeeeee, daca la tine la scoala profesionala pe care ai facut-o inainte sa te faci inginer roman (
) un profesor facea numai atata lucru, asta nu inseamna ca alti profesori nu merita mai mult. La mine in liceu profesorii faceau ore suplimentare SUPERBE la cercurile de matematica, chimie si fizica. La chimie faceam experiente la fiecare banca, profesoara era foarte pasionata si reusise sa ne pasioneze si pe (o parte dintre) noi. La matematica, aveam o nebuna care dadea vreo zece-cincisprezece note pe trimestru, corecta incredibil de atent mii de lucrari in cateva luni (NU grila!). Faceam excursii in toata tara cu profesoara de geografie. Ala de istorie ne povestea cate-n luna si in stele, de ne miram cand trecea ora. Chiar la ora de sport, nu existau scutiti la unul din profesorii pe care i-am avut (sau sa-ti faci temele la alta materie). Ce pacat ca omul n-a stat in liceu decat un an! La informatica, desi invatam pe computere HC 85 (!), aveam un profesor care venise de acasa cu interfete compilatoare de Pascal (nu interpretor, chiar compilator!) - dupa ce am terminat eu liceul, in '94, s-a dus si el sa lucreze la o firma de asigurari, ca devenise ridicol de mic salariul pentru un om atat de pasionat si competent.
DACA profesorilor li se vor mari salariile, sistemul de invatamant se va autoregla si se va vindeca de unul singur! Profesorii incompetenti vor fi exclusi de colegii lor, de cei din sistemul de invatamant, DE ELEVI SI PARINTII LOR.
QUOTE (dan4 @ Oct 2 2008, 22:02)

Cel mai rau lucru este ca toti bugetarii sa ceara cresteri salariale de 50% si sa nu faca fata bugetul. Apoi inflatia o sa fie ca in Zimbabwe unde recent au fost nevoiti sa taie 10 (zece) zerouri la dolarul lor ca le era greu sa care banii cu roaba.
http://www.cbc.ca/world/story/2008/07/30/z...bwe-dollar.html adica leul o sa fie egal cu moneda din Botswana
http://ro.wikipedia.org/wiki/penis%2C_unitate_monetar%C4%83. Adio zona euro in 2014.
Ce iti scapa tie si altora e ca profesorii au fost mereu "sariti" de la majorari salariale COMPARATIV cu alti bugetari. Profesorii nu vor decat sa fie acelasi raport ca in tarile civilizate intre salariile politistilor (de exemplu) si ale lor.
bog4u
2nd October 2008, 21:26
xdaniel, e greu sa demonstrezi unor persoane paralele cu problemele invatamantului care este de fapt realitatea.
Eu propun un examen national la care sa participe inclusiv TITULARII de catedre care au adormit pe posturi linistiti si asteptand pensia.
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.