QUOTE (gogonel @ Oct 2 2008, 16:08)

Cantitatea muncii nu este egala cu (,) calitatea muncii.
Ce lucrezi tu 19 ore, IT - website-uri, proiecte; strungarie sau cizmarie este treaba ta, mai sunt zeci de mii ca tine, daca nu chiar sute, in IT cu precadere.
Toti cei care ies din facultate vor un post caldut la vreo multi-nationala sau lucrat acasa pe cel putin 1000? proiectul. Vorba aia, capuse sunt berechet.
Spre deosebire, rolul unui educator/invatator/profesor este crucial in societate. Fara educatie si cultura orice comunitate este condamnata din fasa.
Ai tot auzit o pasarica cu pregatirea jalnica a profesorilor si repeti variatiuni pe aceeasi tema.
In ceea ce priveste profesorii pe care i-am avut eu in liceu, majoritatea erau jos palaria, atat ca oameni cat si dpdv profesional.
La ora actuala, la cat de bine sunt stimulati, cred si eu ca toti oamenii inteligenti cauta un job "inteligent" si numai rebuturile ajung in invatamant.
Pentru toti cei care sustin in continuare situatia actuala la doresc 30-40 de ani in invatamant cu 6-8 ore pe zi si salariu de 9 milioane pe luna.
Deci Alex_Dum, ai si tu dreptate, fara discutie, dar solutia nu este mentinerea situatiei actuale (dezastru) ci dublarea sau chiar triplarea salariilor pentru a stimula si a atrage oameni inteligenti in sistem.
La ora actuala a munca in invatamant echivaleaza cu un rateu in viata, si cu cat se mentine aceasta situatie cu atat dezastrul se amplifica.
N-am zis aici ca nu sunt profesori care merita cresteri salariale, pentru ca au demonstrat! Dar am avut atatia profesori care mi-au demonstrat contrariul... si atunci solutia nu e cresterea procentuala doar ca ies in strada sa planga! Trebuie evaluati periodic si in functie de punctajele ce le fac sa li se dea si salariul. Si evaluarea nu trebuie facuta in functie de elevii ce ies din mainile lor pt ca acolo sunt si alti factori. Trebuiesc testate cunostiintele, calitatile oratorice, rabdarea, planul lectiei (multi din profesorii batrani au impresia ca stiu tot, dar orele lor sunt jalnice) etc.
QUOTE (bog4u @ Oct 2 2008, 16:13)

Referitor la studenti : am ramas uimit cat de ipocrite sunt televiziunile din Romanica.
Acum cateva zile Antena3 prezenta imagini jalnice din caminele studentesti unde "bietii studenti" constatau cu uimire ca Administratia nu a cumparat mobilier nou in locul celui distrus tot de ei cu cateva zile in urma, cum pretele pe care a vomitat domnul student intors de la sala de lectura era putin patat deoarece lavabila nu reusise sa acopere urmele de vin sau coniac ingurgitat in timpul pregatirii din timpul sesiunii !
Caminele aratau totusi superb daca le compar cu conditiile din Memorandului-Brasov (1992-1997)
acuma-n Brasov arata bine toate caminele. iar pe memorandului te lasa doar fara restante, in rest te trimit pe colina (unde e doar mai scump, dar e si mai bine)