Dihorul Razboinic
17th September 2008, 21:50
QUOTE (gigel de hohențolărn @ Sep 17 2008, 22:03)

numai prin pregătirea cadrelor didactice se poate realiza asta, și prin renunțarea la reformele astea tâmpite cu programe de tipu ecdl și alte șituri calculatoristice.
să fie examenele mai țapene și să nu intre toți proștii în învățământ, ș-apoi să se crească și salariile.
Exact acelasi lucru e valabil si in cazul elevilor/studentilor.
bogdanan
17th September 2008, 21:54
cunostinta nu e pentru mase. nu-i interesul nimanui ca generatiile urmatoare sa fie bine pregatite.
iar referitor la salariile celor din invatamant, nu se va rezolva decat atunci cand vor fi uniti si organizati, pentru ca atunci cand vor iesii in strada, si nu se vor mai tine ore, protestului lor li se vor alatura si parintii...
but, you need balls for that, si noi suntem o natiune care ne resemnam, alfel vantu era linsat de mult
bubalus
18th September 2008, 00:18
QUOTE (gigel de hohențolărn @ Sep 17 2008, 22:03)

să fie examenele mai țapene și să nu intre toți proștii în învățământ, ș-apoi să se crească și salariile.
ai vazut vreodata vre-un test pentru titularizare? gasesti pe net ..uita-te din curiozitate si abia apoi spune ca sunt examenele usoare
examenul dureaza 4 ore si este infernal de greu. trebuie sa ai cunostinte temeince sa iei un 7 ... e greu sa iei si un 5.
subiectele sunt la nivel universitar f ridicat.
in plus 3 puncte din 10 sunt acordate pt. subiectul de metodica / didactica...unde tre' sa ai memoria buna si sa reproduci exact 8-10 pagini din cartile de metodica...si crede-ma e folosit un limbaj de lemn incredibil
amonra_71
18th September 2008, 07:55
Până la urmă e vorba de atitudine.
Dacă ești profesor, știi clar că ești un formator.
Este rușinos să nu-ți faci meseria bine pe motiv că ești plătit prea puțin.
Da, salariile sunt mici. Dar nu sunt vinovați elevii pentru asta.
Nu sunt bani pentru dotarea școlilor. Dar nu sunt vinovați părinții pentru asta și cu toate acestea multe se fac în școli cu banii părinților: sisteme de supraveghere, bănci, dulapuri, calculatoare, parchet și zugrăvit, catedră și flori, încuietoare la clasă, material didactic cumpărat susținut din fondul clasei. Valabil pentru ciclul primar și gimnazial. Și atunci părinții nu ar trebui să fie revoltați? Dacă școala cere, fac eforturi să participe. Marea majoritate.
CapitanuPICARD
18th September 2008, 09:37
azi de dimineata, la stiri, am vazut o profesoara de matematica aflata la bruxelles cu jalba-n protap.
si dansa exprima un adevar trist si dureros, observat pana si de cei din Consilu.
citatul este aproximativ: "in tara in care atat de multi oameni nu stiu sa citeasca si nu stiu sa gandeasca logic, populatia poate fi usor indopata cu prostii electorale sau de alta natura."
era vorba de Romania si nu pot sa nu accept faptul ca au dreptate. chiar si acest forum este o dovada a faptului ca au dreptate.
QUOTE (amonra_71 @ Sep 18 2008, 08:55)

Este rușinos să nu-ți faci meseria bine pe motiv că ești plătit prea puțin.
prietene, bati campii cu voiosie. acum vreo cateva zile aflu ca agentia pwolii (a se citi agentia nationala de integritate), s-a legat de un fost senator PSD, pe motiv ca are o avere de 4 milioane $. tipul era medic chirurg, cu specializare in cardiologie din cate am inteles. o valoare deosebita care in Occident ar fi avut nu 4 ci 40 milioane$.
cum pastele si cristosii ma-sii sa fii formator cand tu te gandesti cu ce iti platesti intretinerea? cum sa fii formator cand telefonul unei loaze este de 10 ori mai scump decat mancarea ta pe 5 luni? cum sa iti fie mintea la rezolvarea unor probleme (reale) ale unor adolescenti cand pe tine te preseaza propriile probleme?
si cum dracului sa te apuci de altceva cand zeci de ani ai facut numai aceasta meserie si mai ai cativa ani pana la pensia de kkt oferita cu generozitate de kktul de stat roman?
Clovis
18th September 2008, 10:00
QUOTE (CapitanuPICARD @ Sep 18 2008, 10:37)

azi de dimineata, la stiri, am vazut o profesoara de matematica aflata la bruxelles cu jalba-n protap.
si dansa exprima un adevar trist si dureros, observat pana si de cei din Consilu.
citatul este aproximativ: "in tara in care atat de multi oameni nu stiu sa citeasca si nu stiu sa gandeasca logic, populatia poate fi usor indopata cu prostii electorale sau de alta natura."
era vorba de Romania si nu pot sa nu accept faptul ca au dreptate. chiar si acest forum este o dovada a faptului ca au dreptate.
prietene, bati campii cu voiosie. acum vreo cateva zile aflu ca agentia pwolii (a se citi agentia nationala de integritate), s-a legat de un fost senator PSD, pe motiv ca are o avere de 4 milioane $. tipul era medic chirurg, cu specializare in cardiologie din cate am inteles. o valoare deosebita care in Occident ar fi avut nu 4 ci 40 milioane$.
cum pastele si cristosii ma-sii sa fii formator cand tu te gandesti cu ce iti platesti intretinerea? cum sa fii formator cand telefonul unei loaze este de 10 ori mai scump decat mancarea ta pe 5 luni? cum sa iti fie mintea la rezolvarea unor probleme (reale) ale unor adolescenti cand pe tine te preseaza propriile probleme?
si cum dracului sa te apuci de altceva cand zeci de ani ai facut numai aceasta meserie si mai ai cativa ani pana la pensia de kkt oferita cu generozitate de kktul de stat roman?
Prietene si tu esti un pic pe aratura. Individul ala de care zici tu ca-i o valoare nu are 4 milioane are mult mai mult numai ca pe cei 4 nu-i poate justifica. Si inca ceva in occident cei 40 milioane de care amintesti nu-s facuti din spagile platite de pacienti ca aici pentru simplul motiv ca acolo nu se da spaga la medic.
amonra_71
18th September 2008, 10:00
QUOTE (CapitanuPICARD @ Sep 18 2008, 08:37)

Eu personal nu cred că poți fi în același timp medic chirurg cardiolog și o valoare deosebită și în același timp și politician. Să ai performanță în specializarea aceasta presupune pasiune, muncă titanică. Nu ai timp de izmeneli pe la PSD și pe la TV.
Ce treabă are loaza cu întreținerea ta? Ăstea sunt chestii sentimentale de doi lei pe care se marjează muuuuult prea mult.
m3th0dman
18th September 2008, 11:34
Da.
Au cam 5 ore/zi (-pauze), în timp ce alți bugetari muncesc 8 ore. Au cam 4 luni de concediu (în vacanță merg la școală degeaba). Primesc gradații, merite, ș.a. Primesc mită, atenții, fac meditații, merg în excursii pe gratis
bogdanan
18th September 2008, 11:37
cainii latra, ursul merge... discutam degeaba...acta, non verba
cod_gabriel
18th September 2008, 11:59
QUOTE (data @ Sep 1 2006, 23:17)

un cadru didactic universitar, cu studii universitare si postuniversitare are un salariu de 6-9 milioane lei (cu 10-15 ani vechime);
Asta nu e real. În primul rând termenul "cadru didactic universitar" e foarte vag, contează foarte mult gradul - preparator, asistent, lector, conferentiar, profesor.
Conferentiarii si profii câștigă BIG TIME! Poate asistenții și preparatorii să aibă salarii mici, dar parcă nu îmi vine a crede ca atât de mici.
amonra_71
18th September 2008, 12:03
QUOTE (cod_gabriel @ Sep 18 2008, 10:59)

Asta nu e real. În primul rând termenul "cadru didactic universitar" e foarte vag, contează foarte mult gradul - preparator, asistent, lector, conferentiar, profesor.
Conferentiarii si profii câștigă BIG TIME! Poate asistenții și preparatorii să aibă salarii mici, dar parcă nu îmi vine a crede ca atât de mici.
Asta era în 2006.
data
18th September 2008, 12:08
QUOTE (cod_gabriel @ Sep 18 2008, 12:59)

QUOTE (data @ Sep 1 2006, 23:17)

Ultima crestere salariala al profesorilor preuniversitari duce la un salariu de 6 milioane lei; un cadru didactic universitar, cu studii universitare si postuniversitare are un salariu de 6-9 milioane lei (cu 10-15 ani vechime)...
uita-te putin la data mesajului, e de 2 ani
sexterminator
18th September 2008, 12:23
QUOTE (m3th0dman @ Sep 18 2008, 12:34)

Da.
Au cam 5 ore/zi (-pauze), în timp ce alți bugetari muncesc 8 ore. Au cam 4 luni de concediu (în vacanță merg la școală degeaba). Primesc gradații, merite, ș.a. Primesc mită, atenții, fac meditații, merg în excursii pe gratis
Tinere, esti pe langa.
In pr rand ca nu au 4 luni concediu, asta e gogonata, media e cam de 6-8 saptamani. Dupa aia, excursii gratis ? Ai idee cate se mai fac pe an in scoala si cati profi mai merg ? Si cati mai sunt dispusi sa iasa 2 zile cu elevii intr-o excursie, in conditiile in care bataia de cap, stresul, grija sa nu-ti pateasca ceva vreunul si tu de multe ori sa nu ai nicio vina, si sa-ti sara parintii si directiunea in cap si s-o patesti si tu la randul tau iti ia tot cheful ? Incearca tu asta, sa vedem cum te descurci.
Trei, incearca tu sa predai in fiecare zi de munca 5 ore la 5 clase diferite cu cate 25-30 de elevi, dintre care o gramada extrem de sictiriti, nesimtiti si indolenti.
Incearca sa-i cointeresezi, sa-i atragi spre tema, sa-i potolesti, sa le suporti temperamentul si izbucnirile deplasate, sa-i tii in frau si in acelasi timp sa te tii de programa si de lectie strict, in asa fel incat sa nu ramai in urma cu materia dar sa-i faci sa inteleaga si sa ramana cu ceva in cap.
Incearca sa-i si intelegi cand au probleme, incearca sa-i cunosti, sa le afli pasurile, problemele cu familia sau cu ceilalti colegi, incearca sa discuti cu parintii lor, uneori niste imbecili care-i trateaza fara niciun pic de respect pentru personalitatea lor, incearca sa SUPLINESTI uneori rolul de parinte pt ei, sa-i incurajezi, sa fii apropiat de ei, mai mult poate decat sunt insisi parintii lor de ei, incearca sa le rezolvi conflictele intre ei si sa-i impaci pe toti, incearca sa-i unesti si sa creezi o atmosfera destinsa si placuta si relatii normale intre ei, pregateste-ti lectiile minutios in fiecare zi, fa tone de documentatie si dosare ca sa satisfaci toata birocratia aia cretina din invatamant, pt ca daca n-o faci esti ars de directiune, organizeaza diverse evenimente extra-curiculare pt copii, alearga dupa sponsori eventual, atrage-i spre scoala, intereseaza-te de soarta si cariera lor pe mai departe etc etc etc.
Incearca sa le fii in acelasi timp si profesor, si mentor, si jandarm, si manager pe probleme de scoala, si parinte si prieten (daca poti) - si fa toate astea in acelasi timp, cu peste 100 de copii, IN FIECARE ZI DE MUNCA.
Si dupa aia spune ca 5 ore de-ale lor in conditiile astea nu echivaleaza cu 8 ore la birou ale altora.
Nu spun ca sunt prea multi care reusesc sa fie profesori cu adevarat, sunt si japite care pretind mita, care intra pe pile, care nu au niciun fel de talent pedagogic, care se comporta ca niste giboni cretini cu elevii si nu ca niste oameni carora le pasa de copiii aia, care nu au ce cauta in invatamant si care fac de ras conceptul; dar nu generaliza si nu vorbi in necunostinta de cauza, daca tot nu stii ce-i aia.
Si da, am fost profesor si eu stiu ce vorbesc.
amonra_71
18th September 2008, 13:45
Elevii, recunosc cu ușurință un profesor bun. Și îl vor trata ca atare întodeauna.
Sexterminator: Ce spui tu descrie adevăratul profesor care nu va fi motivat de ban. Corect? Cred că nu ai renunțat la a fi profesor din cauza banilor.
sexterminator
18th September 2008, 14:26
Am renuntat din cauza sistemului parsiv, a mizeriilor, nepotismului si a idioteniilor din el cu care ajungi sa nu te mai poti lupta.
Si da, aveam un salariu derizoriu, dar nu conta foarte mult, chiar imi facea placere sa fiu printre elevi.
Din pacate si salariul mizerabil, si coruptia si venalitatea sistemului, si nepasarea celorlalti, si demnitatea calcata de multe ori in picioare s-au cam adunat si nu mi-au dat de ales decat sa plec.
amonra_71
18th September 2008, 14:29
QUOTE (sexterminator @ Sep 18 2008, 13:26)

Am renuntat din cauza sistemului parsiv, a mizeriilor, nepotismului si a idioteniilor din el cu care ajungi sa nu te mai poti lupta.Si da, aveam un salariu derizoriu, dar nu conta foarte mult, chiar imi facea placere sa fiu printre elevi.
Din pacate si salariul mizerabil, si coruptia si venalitatea sistemului, si nepasarea celorlalti, si demnitatea calcata de multe ori in picioare s-au cam adunat si nu mi-au dat de ales decat sa plec.
Asta e realitatea. Și motivația pentru că nu avem profesori "motivați".
cod_gabriel
18th September 2008, 14:36
QUOTE (m3th0dman @ Sep 18 2008, 12:34)

Da.
Nu au cinci ore pe zi, norma didactică este de 18 ore pe săptămână. Asta a și salvat sectorul de șomajul care ar fi apărut în mod firesc prin prăbușirea natalității după 1990. Dar au redus foarte mult norma didactică, și s-a creat necesar de profesori.
Dihorul Razboinic
18th September 2008, 16:19
QUOTE (cod_gabriel @ Sep 18 2008, 12:59)

Tu ai vazut din ce an era mesajul la care ai raspuns?
gigel de hohențolărn
18th September 2008, 17:57
QUOTE (bubalus @ Sep 18 2008, 01:18)

ai vazut vreodata vre-un test pentru titularizare? gasesti pe net ..uita-te din curiozitate si abia apoi spune ca sunt examenele usoare
examenul dureaza 4 ore si este infernal de greu. trebuie sa ai cunostinte temeince sa iei un 7 ... e greu sa iei si un 5.
subiectele sunt la nivel universitar f ridicat.
in plus 3 puncte din 10 sunt acordate pt. subiectul de metodica / didactica...unde tre' sa ai memoria buna si sa reproduci exact 8-10 pagini din cartile de metodica...si crede-ma e folosit un limbaj de lemn incredibil
examenele sunt fix piș, cel puțin la materia de bază, nu șiturile didactice unde mă uit ca broasca la sudură. mi se pare aberant că trebuie să pierd vremea cu un modul psihopedagogic în loc să pun accentul pe materia pe care urmează să o predau. degeaba aș fi as la didactică dacă nu stăpânesc materia. e mult mai ușor să predai atunci când ai cunoștințe solide în domeniu decât dacă știi cum să predai da habar n-ai ce.
din punctul meu de vedere situația e simplă, tocmai de aia nici n-am făcut respectivul modul, sau să fiu apoi obligat să fac cursurile ECDL sau naiba mai știe ce șit, care n-o să bage în vecii vecilor fizica în capu elevilor oricât de mult s-ar screme "reformiștii"
din experiența mea de elev/student pot spune că pregătirea și cunoștințele profesorului fac de 50000 de ori mai mult decât metoda de predare sau alte chestiuni colaterale.
irinuca8082
18th September 2008, 18:08
QUOTE (gigel de hohențolărn @ Sep 18 2008, 18:57)

examenele sunt fix piș, cel puțin la materia de bază, nu șiturile didactice unde mă uit ca broasca la sudură. mi se pare aberant că trebuie să pierd vremea cu un modul psihopedagogic în loc să pun accentul pe materia pe care urmează să o predau. degeaba aș fi as la didactică dacă nu stăpânesc materia. e mult mai ușor să predai atunci când ai cunoștințe solide în domeniu decât dacă știi cum să predai da habar n-ai ce.
din punctul meu de vedere situația e simplă, tocmai de aia nici n-am făcut respectivul modul, sau să fiu apoi obligat să fac cursurile ECDL sau naiba mai știe ce șit, care n-o să bage în vecii vecilor fizica în capu elevilor oricât de mult s-ar screme "reformiștii"
colatedin experiența mea de elev/student pot spune că pregătirea și cunoștințele profesorului fac de 50000 de ori mai mult decât metoda de predare sau alte chestiuni rale.
eu cred ca tu glumesti.
am dat peste n numar de profesori, care poate erau toba de carte, insa nu aveau defel lipici la elevi si cand elevii se uitau la mata in calendar la tabla, deoarece nu intelegeau ce baiguia ei, se pierdeau si oamenii, ca nu stiau cum sa puna problema.
sa fii un profesor exemplar, vocatia pedagogica este vitala.
gigel de hohențolărn
18th September 2008, 18:23
QUOTE (irinuca8082 @ Sep 18 2008, 19:08)

eu cred ca tu glumesti.
am dat peste n numar de profesori, care poate erau toba de carte, insa nu aveau defel lipici la elevi si cand elevii se uitau la mata in calendar la tabla, deoarece nu intelegeau ce baiguia ei, se pierdeau si oamenii, ca nu stiau cum sa puna problema.
sa fii un profesor exemplar, vocatia pedagogica este vitala.

nu glumesc câtuși de puțin. unul care știe ce spune se face mult mai ușor înțeles, indiferent de metodă, decât unul care habar n-are pe ce lume trăiește.
raționamentul matematic se urmărește la fel chiar dacă proful are sau n-are lipici. logic că există și elevi/studenți care se uită ca mâța-n calendar la tablă, da nu-i vina profesorului că sunt gigei care încă nu știu ce-s alea ecuații diferențiale sau mai știu eu ce.
la urma urmei profesorul are o programă pe care trebuie s-o respecte.
sexterminator
18th September 2008, 19:00
Irinuca are dreptate, metodele si abordarile pedagogice sunt extrem de importante.
Tu poate aveai bun simt sau interes pt ce-ti predau profesorii la scoala, din pacate multi elevi nu prea mai poseda asa ceva.
E importanta si pregatirea profesorului, clar, dar trebuie sa si stii sa le captezi atentia si sa-i cointeresezi pe copii, altfel esti doar un papagal care-si recita lectia si care se infurie si-i pedepseste cand astia incep sa caste si sa joace carti prin banci.
De asta rejecteaza cei mai multi copii scoala, pt ca sunt foarte multi profesori tonomate de informatii si teorie, fara niciun talent pedagogic, care nu stiu sa-si atraga elevii inspre materia predata.
E inca un invatamant preponderent dogmatic, teoretic, supraincarcat, cu prea putine referiri la practica si prea putina aplicabilitate la viata reala.
Dar discutia e mult prea ampla pt subiectul topicului.
PS. oricum, la cati bani iau cei mai multi pofesori, nu va mirati ca metodele didactice si abordarea si cointeresarea fiecarui copil in parte nu-i intereseaza pe foarte multi.
Cand iei 800 de roni salariu si ai rate de 400, nu prea-ti mai arde de arta pedagogica si apostolat.
edit - Laberto, daca tu faci aici apologia fricii ca metoda pedagogica, e clar; preda tu macar 2 ani intr-o scoala si dupa aia aprofundam subiectul.
Laberta
18th September 2008, 19:03
QUOTE (sexterminator @ Sep 18 2008, 20:00)

Irinuca are dreptate, metodele si abordarile pedagogice sunt extrem de importante.
Tu poate aveai bun simt sau interes pt ce-ti predau profesorii la scoala, din pacate multi elevi nu prea mai poseda asa ceva.
E importanta si pregatirea profesorului, clar, dar trebuie sa si stii sa le captezi atentia si sa-i cointeresezi pe copii, altfel esti doar un papagal care-si recita lectia si care se infurie si-i pedepseste cand astia incep sa caste si sa joace carti prin banci.
De asta rejecteaza cei mai multi copii scoala, pt ca sunt foarte multi profesori tonomate de informatii si teorie, fara niciun talent pedagogic, care nu stiu sa-si atraga elevii inspre materia predata.
E inca un invatamant preponderent dogmatic, teoretic, supraincarcat, cu prea putine referiri la practica si prea putina aplicabilitate la viata reala.
Vorbesti de parca profesorii de pe vremea raposatului faceau tumbe in clasa ca sa atraga atentia. Nici atunci n-aveau toti metoda de predare. Dar functiona, in cazul elevilor, educatia de-acasa si de ce nu, frica.
gigel de hohențolărn
18th September 2008, 19:37
QUOTE (sexterminator @ Sep 18 2008, 20:00)

PS. oricum, la cati bani iau cei mai multi pofesori, nu va mirati ca metodele didactice si abordarea si cointeresarea fiecarui copil in parte nu-i intereseaza pe foarte multi.
Cand iei 800 de roni salariu si ai rate de 400, nu prea-ti mai arde de arta pedagogica si apostolat.
edit - Laberto, daca tu faci aici apologia fricii ca metoda pedagogica, e clar; preda tu macar 2 ani intr-o scoala si dupa aia aprofundam subiectul.
eu n-am zis că irinuca n-ar avea dreptate, dar eu spun că principala calitate a unui profesor e aceea să-și cunoască materia pe care trebuie s-o predea.
la liceu de regulă e multă materie și prea diversă, elevul nu are chef să fie atent la ce spune profesorul dacă nu-l interesează materia, dar atunci când îți alegi specializarea e clar că se subînțelege că vei avea atenția sporită la materiile legate de specializarea aleasă.
elevii de multe ori confundă profesorii de gașcă cu profesori care știu să predea, iar pe ăia "duri" îi pun la zid că așa și pe dincolo.
un profesor care nu știe materia nu are cum să-l facă pe altul s-o priceapă.
d-alde algebristu dincă, doxă de carte, ținea un curs de 3 surcele, așa că nu vorbesc de cazurile d-astea care sunt excepții.
ca fapt divers, profesorii care își cunoașteau materia aveau de regulă și un curs plăcut, extrem de interesant, chiar dacă nu se strofocau în sensul ăsta - ei pur și simplu își predau materia, atâta tot, și știau s-o predea al naibii de bine.
aveam câteva catastrofe cu modulul psihopedagogic la activ care explicau ca cizmele pentru că habar n-aveau despre ce-i vorba.
atunci când știi despre ceea ce vorbești automat tonul devine unul foarte convingător, plăcut, și înțelegi materia chiar de la curs.
iar tehnicile astea noi, cu videoproiectoare și alte bășini, în ceea ce privește științele exacte sunt niște mari frecții: până nu iei la mână problema, să rezolvi cu creionul fiecare integrală în parte n-ai făcut nimic. d-aia programele astea gen ECDL sunt doar țepe, făcute să crească buzunaru microsoft prin cumpărarea de licențe + să le îngrașe conturile dilărilor de hardware care tre să doteze școlile.
să vezi atunci dezastru când o să se predea matematica și fizica pe calculator (că mă îndoiesc eu c-o să introducă în programa de liceu fizică computațională, care bașca n-are nicio treabă cu windows & șit)
irinuca8082
18th September 2008, 19:46
QUOTE (gigel de hohențolărn @ Sep 18 2008, 20:37)

eu n-am zis că irinuca n-ar avea dreptate, dar eu spun că principala calitate a unui profesor e aceea să-și cunoască materia pe care trebuie s-o predea.
la liceu de regulă e multă materie și prea diversă, elevul nu are chef să fie atent la ce spune profesorul dacă nu-l interesează materia, dar atunci când îți alegi specializarea e clar că se subînțelege că vei avea atenția sporită la materiile legate de specializarea aleasă.
elevii de multe ori confundă profesorii de gașcă cu profesori care știu să predea, iar pe ăia "duri" îi pun la zid că așa și pe dincolo.
un profesor care nu știe materia nu are cum să-l facă pe altul s-o priceapă.
d-alde algebristu dincă, doxă de carte, ținea un curs de 3 surcele, așa că nu vorbesc de cazurile d-astea care sunt excepții.
ca fapt divers, profesorii care își cunoașteau materia aveau de regulă și un curs plăcut, extrem de interesant, chiar dacă nu se strofocau în sensul ăsta - ei pur și simplu își predau materia, atâta tot, și știau s-o predea al naibii de bine.
aveam câteva catastrofe cu modulul psihopedagogic la activ care explicau ca cizmele pentru că habar n-aveau despre ce-i vorba.
atunci când știi despre ceea ce vorbești automat tonul devine unul foarte convingător, plăcut, și înțelegi materia chiar de la curs.
la nivelul preuniversitar si gimnaziu mai merge o linie la palma, daca vrei sa atragi atentia elevului. insa la gradinita si scoala primara, cine nu are dragoste si talent didactic, nu are cum sa puna piciorul in clasa. trebuie sa fii adevarat artist. si vorbesc in cunostinta de cauza.
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.