Salarii profesori
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102

mars0212

Ce salariu are un profesor universtar? Nu asistent sau lector, profesor universitar in toata puterea cuvantului.

Stie cineva?
real32
De ce nu se fac pompieri? Vor avea salariu mare, sporuri de noapte, de sarbatori legale -adica doar de duminica ca sambata se lucreaza normal.Vor avea concediu mic si vor castiga bani mai multi. Daca Doamne-fereste se intampla ceva vor primi pensie de invaliditate de la stat. Toata viata.

data
QUOTE(mars0212 @ Sep 28 2006, 17:23) *
Ce salariu are un profesor universtar? Nu asistent sau lector, profesor universitar in toata puterea cuvantului.

Stie cineva?

"profesorii universitari in toata puterea cuvantului" photo.gif au salarii mari; dar ei reprezinta foarte putin din invatamantul superior; iar cei care ii invata pe cei care devin medici, au salarii mici, sub 10 milioane, nu asa cum spuneai tu. smile.gif
timisoreanul2005
Daca nu ies bani dintr-o meserie de ce o mai practica ? Sa faca altceva si atunci cind nu vor mai fi suficienti profesori ii vor plati mai bine ca sa ii atraga, legea cererii si a ofertei
obnoxious
QUOTE(timisoreanul2005 @ Sep 29 2006, 14:41) *
Daca nu ies bani dintr-o meserie de ce o mai practica ? Sa faca altceva si atunci cind nu vor mai fi suficienti profesori ii vor plati mai bine ca sa ii atraga, legea cererii si a ofertei

Legea cererii se a ofertei s-ar putea aplica celor care au devenit profesori in ultimii 10 ani. Celorlalti nu, pentru ca alegerea meseriei lor nu putea fi determinata de respectiva lege.

Profesorii au salarii mici si pentru ca nu au avut ministrii mai de soi sau mai cu gura si "cojones" mari cum au avut Armata si Internele.
timisoreanul2005
QUOTE(obnoxious @ Sep 29 2006, 08:43) *
Legea cererii se a ofertei s-ar putea aplica celor care au devenit profesori in ultimii 10 ani. Celorlalti nu, pentru ca alegerea meseriei lor nu putea fi determinata de respectiva lege.

Profesorii au salarii mici si pentru ca nu au avut ministrii mai de soi sau mai cu gura si "cojones" mari cum au avut Armata si Internele.

La fel poti spune si despre medici, si totusi lumea merge la medicina smile.gif desi stiu de la incceput ca au salarii de mizerie
real32
QUOTE(timisoreanul2005 @ Sep 29 2006, 14:41) *

Pentru ca in general altceva "nu stie".Cu "competentele" lu' Una Paloma Blanca & Hardaies ii face muncitori necalificati. Au cam trei-patru ani de munca sa-si schimbe meseria in mod onorabil.

obnoxious
QUOTE(timisoreanul2005 @ Sep 29 2006, 15:53) *
La fel poti spune si despre medici, si totusi lumea merge la medicina smile.gif desi stiu de la incceput ca au salarii de mizerie

Daca unii se indreapta catre medicina si invatamant in ziua de azi, cunoscand faptul ca vor fi platiti cu niste salarii de mizerie atunci este alegerea lor. Fie merg spre acele meserii din vocatie si pasiune, fie o fac pentru foloase materiale. Foarte putini o fac pentru ca nu au alte alternative, dar acestia daca raman in sistem atunci isi merita soarta.

Problema mare este a majoritatii cadrelor didactice care au peste 35 de ani, salarii mici si perspectiva unor pensii si mai mici. Cu cat viata va fi mai scumpa dupa aderare, cu atat mai impinsi catre "venituri auxiliare" vor fi. Iar efectul va fi o scadere si mai drastica a calitatii educatiei

Problema este ca cele doua sisteme, cel de invatamant si cel medical, nu pot fi reformate din interior. Reformele sunt dureroase si extrem de nepopulare si nu au niciodata rezultate imediate. Reformele trebuie facute de cineva strain de sistem, pentru ca e o vorba romaneasca "corb la corb nu isi scoate ochiii"
data
QUOTE(timisoreanul2005 @ Sep 29 2006, 15:53) *

te-ai uitat cu ce note se intra la medicina in ziua de azi? cu nota 5 (acordata cu mare indulgenta); sau este "concurs" de dosar confusedsmiley.png
la medicina intra astazi cine nu are sanse in alta parte; maine ne vor opera fear.gif

ce nu vor unii sa inteleaga este ca degeaba maresti salariul unui om incapabil; nu il vei face mai destept.

singura solutie este sa acorzi salarii mari, sau foarte mari, pentru a atrage oameni capabili;

este drept, nu este o solutie care sa aiba rezultate imediate, dar este singura realista.
intersanctos

un profesor universitar, in functie de vechime (adik cel cu titlul de PROFESOR, nu lector sau conferentiar) are intre 24 si 40 de milioane salariul. asistentii si preparatorii, care reprezinta grosul invatamantului au in jur de 6 milioane, iar daca mai iau la plata cu ora, nu pot depasi 8 milioane... in invatamantul preuniversitar, intr-o scoala sau liceu, salariul maxim nu poate depasi 14 - 15 milioane, la un profesor cu vechime integrala si toate gradele.
arthasfleo
Salarii profesori, Este corect?

Eu nu inteleg de ce va plangeti atat. in timp ce noi ceilalti muncim cate 11 luni pe ani (din 12 luni avem o luna concediu), profesorii muncesc doar 8 (din 12 luni ale unui an, trei luni vacanta de vara, doua saptamani vac de craciun, o saptamana de Paste, o sapt intersemestriala...)

In timp ce noi muncim min 42 ore pe saptamaa, norma a unui profesor e de min 18 ore pe saptamana.
Pai asa servici as vrea si eu..... apropo, la stat primesti un salariu echivalent cu al unui profesor, cu toate ca muncesti mai mult decat el.
Aveti salariile potrivite devilred.gif
gigel de hohențolărn
s-a trezit ionică să învie un topic mort d-acu ț vreme, da nu-i bai, că adevăr grăiește.
la cât de bine-s pregătiți majoritatea profesorilor sunt încă plătiți prea mult.
bașca profii universitari ramoliți și vai de steaua lor, care stau cu curu pe-un sac de bani și-și predau aceeași placă de pe vremea lu pazvante.
data
QUOTE (gigel de hohențolărn @ Sep 16 2008, 18:31) *
...
la cât de bine-s pregătiți majoritatea profesorilor sunt încă plătiți prea mult.
....

cred ca esti de acord ca este nevoie de profesori buni; cum crezi tu ca se poate realiza asta?
irinuca8082
QUOTE (data @ Sep 16 2008, 23:59) *
cred ca esti de acord ca este nevoie de profesori buni; cum crezi tu ca se poate realiza asta?

inspectoratele sa trimita experti de evaluare, intempestiv, peste toate cadrele didactice, periodic. plus grile pt fiecare institutie de invatamant de evaluare a profesorilor de catre elevi. nu neaparat computeristic. tin minte ca si noua ni se dadeau niste foite pe care scriam ceva aprecieri, in mod anonim despre unii profesori. bineinteles , nu contau. confusedsmiley.png

controale si iar controale.
si in functie de rezultate, sanctiuni sau mariri salariale. plus, pt profesorii care obtin rezultate bune,, sa fie sprijiniti cu bani pt materiale didactice, decontari pt conferinte si specializari. iar pt reducerea evaziunii fiscale si a meditatiilor particulare , organizarea pe fiecare scoala a unor ore suplimentare sau suplinitori care sa pregateasca elevii mai grei de cap sau cei ce doresc performante peste medie. asa de exemplu, se face in sua, in universitati. sunt studenti, care in schimbul unui salariu acceptabil pregatesc studentii mai putin performanti. nu profesorii, nu meditatii particulare pe bani grei si pe banii elevilor. wink.gif

insa pt toate aceste schimbari trebuie o mana de fier, ceea ce nu am mai avut de la tepes incoace. deadtongue.gif ata ete.

nu sunt de acord cu cei care cer gatul cadrelor didactice. mai sunt si invatatori si educatori care isi fac meseria in conditii de stres mult mai puternice si care nu au posibilitatea de a se salva financiar din meditatii. si multi sunt foarte buni , muncesc enorm cu elevii si au clipe de mare bucurie cand un elev le rasplateste efortul prin rezultate superioare.

de ex, mama mea care vine plangand acasa aproape in fiecare zi cand ii vine grupa mica, din cauza consumului nervos. bineinteles, pana la urma reuseste sa stapaneasca clasa. are 35 de ani de munca aproape, este un cadru didactic foarte bun, si multi parinti aleg sa isi dea copiii cu un an mai devreme sau mai tarziu la gradinita numai sa intre sub indiriguirea ei. si , poate nu ma credeti, dar mai sunt multe cadre didactice din aceeasi institutie care muncesc pe branci si cu drag, obtinand rezultate pe masura chit ca salariul nu depaseste decat arareori 10 mil. si asta la tara. si am toate motivele sa cred ca la oras sunt inca, mai mari sansele sa dai de profesori cu elevi cu performante deosebite. nu mai generalizati.

a doua a mana este ca daca umilesti dascalii cu salarii de mizerie, atunci sunt toate sansele sa se aleaga praful de educatia unei natiuni, situatie trista in care suntem si noi. wink.gif si sunt niste cretini cei care nu sunt de acord sa mearga mai mult din pib catre invatamant. de aia suntem o tara de manelisti, hoti, bolnavi, votanti de fsn-isti si mancatori de seminte pe langa cosul de gunoi. numai sa ne gandim la performanta intelectuala extraordinara a greciei antice, unde , conform lui laertios, pana si ciorile atenei faceau filosofie, si veti realiza ce si de ce trebuie cu adevarat valorificat.

am avut si eu profesori carora nici nu le dau buna ziua desi suntem cunostinte apropiate. si acum resimt lacunele cauzate de dezinteres, lipsa de vocatie si iresponsabilitate. dar slava domnului, am avut si dascali extraordinari care mi-au aratat drumul in viata.

cazuri particulare. sa nu mai generalizam. smile.gif
Alex_Dum
cine stie ceva... face, restul predau!
irinuca8082
QUOTE (Alex_Dum @ Sep 17 2008, 00:51) *
cine stie ceva... face, restul predau!

daca in categoria asta intra si dascalii din mana carora ai iesit, nu ma mai mira aberatiile respective.

death.gif
Campers
si iar multa lume vorbeste fara sa stie ...
Alex_Dum
QUOTE (irinuca8082 @ Sep 17 2008, 00:53) *
daca in categoria asta intra si dascalii din mana carora ai iesit, nu ma mai mira aberatiile respective.

death.gif

e o regula de cand lumea. niciodata nu ai sa vezi un profesor care sa aiba contact cu realitate. el iti preda, iti explica, dar in rest e vai de steaua lui.
trecand peste asta.
din punctul meu de vedere pentru cele 4 ore de plictis pe zi ale profesorilor salariul e mai mult decat ok... si a marii salariul nu e rezolvarea situatiei.
bubalus
QUOTE (arthasfleo @ Sep 16 2008, 13:40) *
Eu nu inteleg de ce va plangeti atat. in timp ce noi ceilalti muncim cate 11 luni pe ani (din 12 luni avem o luna concediu), profesorii muncesc doar 8 (din 12 luni ale unui an, trei luni vacanta de vara, doua saptamani vac de craciun, o saptamana de Paste, o sapt intersemestriala...)

In timp ce noi muncim min 42 ore pe saptamaa, norma a unui profesor e de min 18 ore pe saptamana.
Pai asa servici as vrea si eu..... apropo, la stat primesti un salariu echivalent cu al unui profesor, cu toate ca muncesti mai mult decat el.
Aveti salariile potrivite devilred.gif

nu e chiar asa... ai mai multe vacante e adevarat...dar vacanta de 3 luni nu e chiar de 3 luni. concediul e la fel peste tot....in rest trebuie sa ai activitate. si crede-ma sunt directori care cheama profesorii la scoala in vacanta sa faca activitati (a adevarat ca de cele mai multe ori stau degeaba)

QUOTE (Alex_Dum @ Sep 17 2008, 01:15) *
e o regula de cand lumea. niciodata nu ai sa vezi un profesor care sa aiba contact cu realitate. el iti preda, iti explica, dar in rest e vai de steaua lui.
trecand peste asta.
din punctul meu de vedere pentru cele 4 ore de plictis pe zi ale profesorilor salariul e mai mult decat ok... si a marii salariul nu e rezolvarea situatiei.

cu programul asa e...18 ore pe sapt. dar poti fi in situatia ca alea 4 ore pe zi sa le faci in 8-10 ore. mai exista si ferestre. (doar invatatorii nu au ferestre). stai ca prostu' in scolala asteptand sa-ti inceapa ora...

si sa-ti mai zic ceva (un exemplu concret)
de ex un profesor trebuie sa faca acum un curs obligatoriu (nu poate preda fara el)...care se face in urmatoarele 4 weekenduri (fiecare sambata si duminica de la 9-16). cine il plateste pe el pt. cele 8 zile care ar fi trebuit sa fie libere? si crede-ma nu e singurul curs care trebuie facut.
si inca ceva. acelasi prof nu a inceput scoala inca pentru cu a avut PCR sa ia un post la oras (desi la titularizare a luat nota mare)...si a luat un post la tara unde scoala e inca in renovare...pt urmatoarele 2-3 sapt. cele 10sau 15 zile pierdute se vor recupera in urmatoarele 10 sau 15 sambete.
situatia nu e asa roza cum credeti voi...vorbiti despre ce nu stiti.
Campers
si cum ziceam , lumea vorbeste fara sa stie..
deci io nush cum puteti voi sa va dati cu parerea despre ceva ce nu aveti habar. sincer..

ca sa mai lamurim o chestie : in acele 3 luni de vacanta , vreo 3 saptamani sau 4 daca nu ma insel , trebuie sa ai activitate(cum zice si colegul de forum de mai sus)

si referitor la ala care zice ca au salariu suficient pt 4 ore pe zi ..sper ca e un pustan si are "boala" pe profesori in general, daca are mai mult de 20 de ani..chiar incep sa-mi fac griji pentru romania..
pana la urma , il inteleg : nu are de unde sa stiu cat timp petrece un profesor acasa pregatindu-se pentru a 2-a zi , dar pe de alta parte nu il inteleg : de ce nu tace daca nu stie?
un_el
da, intr-adevar salariile sunt de mizerie avand in vedere faptul ca acel om a trebuit sa invete cel putin patru ani pentru a le putea impartasi si celorlalti ceea ce a invatat. un exemplu ipotetic: sa zicem ca eu sau x ar fi la guvernare, le-as da profesorilor un salariu de 2000euro,dar in momentul in care i-as prinde ca iau spaga, afara din invatamant si la mititica. banuiesc ca multi dintre cei de aici stiu urmatorul lucru: 90% din profesorii universitari iau spaga, a se vedea examenele, licentele samd. 90% din profesorii de liceu "nu trec" elevii pana nu fac meditatii cu ei. lucrul acesta se cam uita din cate vad eu. multi dintre profesorii universitari au vile, masini de lux samd. imi pun intrebarea fireasca: DE UNDE? din acel salariu de mizerie?
romaximusro
in general profesorii universitari nu au salarii de mizerie. asistentii insa probabil ca au
un_el
QUOTE (romaximusro @ Sep 17 2008, 07:47) *
in general profesorii universitari nu au salarii de mizerie. asistentii insa probabil ca au

poate nu au, nu stiu exact nu are rost sa arunc cu noroi fara a cunoaste acest lucru. dar intrebarea persista: DE UNDE acele vile si masini scumpe? din acel salariu de nu stiu cate milioane sa zicem 20-30 isi permit sa cumpere acele case sau masini scumpe? eu nu cred. asistentii intr-adevar vai mama lor, luati la misto de studenti, tratati cu dispret, salarii de mizerie...
amonra_71
Am avut un profesor de istorie, stăteam cu ochii bleojdiți când se lansa în povestiri, ne enerva chiar că se suna, îl dădeau afară din clasă ceilalți profesori care aveau ore după el. Am avut un profesor de matematică atât de dibaci că știu matricile și acum, lecțiile de viață ce ni le-a servit l-au transformat în ochii noștri în părintele care dă îți o scatoalcă cu dragoste, să te trezească la realitate. Oameni cu vocație, pentru care banii erau doar un mijloc nu scopul. Pentru acești oameni profesori, eu personal cred că nu există posibilitatea de a-i plăti suficient. A-i răsplăti e altceva și cred că un profesor cu vocație asta așteaptă.

Dinozauri, așa ar trebui să-i numim pe profesorii cu vocație, așa cum sunt numiți marii actori români a căror răsplată e să fie sala de teatru plină nu raitingu la toate sitcomurile de mare rahat.

Eu personal, le-aș oferi dascălilor un spor de rușine pentru orele la care elevii conspectează, un spor de rușine dacă reușesc să nu câștige respectul elevilor și un spor de rușine pentru tratarea generală a elevilor ca o masă grosolană care nu are ca scop decât să le strice dumnealor nervii. În aceste condiții, mare parte dintre profesori, ar fi foarte mulțumiți. Cu siguranță.

un_el
QUOTE (amonra_71 @ Sep 17 2008, 08:52) *
Am avut un profesor de istorie, stăteam cu ochii bleojdiți când se lansa în povestiri, ne enerva chiar că se suna, îl dădeau afară din clasă ceilalți profesori care aveau ore după el. Am avut un profesor de matematică atât de dibaci că știu matricile și acum, lecțiile de viață ce ni le-a servit l-au transformat în ochii noștri în părintele care dă îți o scatoalcă cu dragoste, să te trezească la realitate. Oameni cu vocație, pentru care banii erau doar un mijloc nu scopul. Pentru acești oameni profesori, eu personal cred că nu există posibilitatea de a-i plăti suficient. A-i răsplăti e altceva și cred că un profesor cu vocație asta așteaptă.

Dinozauri, așa ar trebui să-i numim pe profesorii cu vocație, așa cum sunt numiți marii actori români a căror răsplată e să fie sala de teatru plină nu raitingu la toate sitcomurile de mare rahat.

Eu personal, le-aș oferi dascălilor un spor de rușine pentru orele la care elevii conspectează, un spor de rușine dacă reușesc să nu câștige respectul elevilor și un spor de rușine pentru tratarea generală a elevilor ca o masă grosolană care nu are ca scop decât să le strice dumnealor nervii. În aceste condiții, mare parte dintre profesori, ar fi foarte mulțumiți. Cu siguranță.

foarte frumos ceea ce spui u, dar vezi aici nu e vorba de partea sentimentala a lucrurilor, aici e vorba de CONCRET. daca toti am depana amintiri softpedia ar trebui sa aiba inca cateva zeci de servere ca acesta. tongue.gif deci: au profesorii salarii mici? sunt suficiente pentru nevoile pe care le au? se ia sau nu spaga in invatamant? asta este threadul.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.