nancy_callahan
12th September 2006, 16:30
QUOTE(data @ Sep 12 2006, 17:21)

abia acum se renoveaza scolile, in conditiile in care peste2 zile incepe scoala
Nu vreau sa te dezamagesc, dar cu doi ani in urma s-a renovat fostul meu liceu. In timpul anului. Si nimeni nu s-a plans. Ba dimpotriva. Elevii s-au relocat cuminti catre salile de clasa alternative (adica in liceul vecin), profesorii si-au facut treaba mai departe, si UNUL nu s-a plans ca au ajuns banii prea tarziu.
Stii cum e asta?
- Dati-ne bani!
- Ok, luati atata.
- Aaaa, pai acu' dom' ministru?! Prea tarziu, nu ii mai vreau!
O sa se supere lumea pe mine, evident, insa incepe sa para de parca am avea de a face cu o gashca de copii rasfatati. Nu li se acorda atentie? Se dau cu fundul de pamant.
Hai, I'm out, si asa m-am implicat in discutie mai mult decat doream.
TamásKónya
12th September 2006, 16:34
Mai adaug ceva, banii se fac foarte greu, nu se cer, să se apuce de muncă dacă vor bani, de predat sunt câteva ore, în restul timpului ce s-ar întâmpa dacă ar face și altceva? Eu de la 15 ani aveam banii mei, reparam un calculator, mai târziu îmi băgam mâna prin Dacii, pentru că minorii nu au voie să investească la bursă îmi puneam un prieten să investească cu ideile mele și făceam și încă fac bani. Urăsc oamenii care se plâng că nu au bani și stau acasă privind la pereți și spun vai ce rău e că nu am bani...... Dacă se făcea o nedreptate eram de acord.
kill_them_all1000
12th September 2006, 16:35
QUOTE(TamásKónya @ Sep 12 2006, 17:20)

Domnule Grig_jr, să înțeleg că sunteți de partea mea?
A celor care muncesc pentru bani și nu îi cer?
Tu ai idee cam care este tipul de salarizare in invatamant? Un profesor in Romania nu este platit pentru performantele pe care le are cu elevii ci dupa o grila fixa. Cum ai vrea ca acel profesor sa primeasca mai mult la salariu daca performanta nu este rasplatita de stat? Daca in Romania se practica principiul performantei in invatamant atunci daca nu aveau rezultate cu elevii nu aveau nici un drept.
Romanul este cam puturos de felul lui si munceste doar daca este stimulat si doar daca ii ajunge cutitul la os.
QUOTE(data @ Sep 12 2006, 17:21)

sa iti spun ce am auzit pana acum, din declaratiile de la tv: o mare parte din acesti bani au fost alocati atat de tarziu incat nu vor putea fi folositi (o dovada a intarzierii cu care au fost alocate aceste fonduri este si faptul ca abia acum se renoveaza scolile, in conditiile in care peste2 zile incepe scoala); asa ca banii "alocati" in mod virtual nu vor parasi niciodata ministerul de finante;
A fost excedent bugetar in Decembrie anul trecut si au reusit astia sa faca deficit. Suntem abia in septembrie si pana la sfarsitul lu' Decembrie au astia timp sa cheltuie banii.
data
12th September 2006, 19:50
QUOTE(nancy_callahan @ Sep 12 2006, 17:30)

Nu vreau sa te dezamagesc, dar cu doi ani in urma s-a renovat fostul meu liceu. In timpul anului. Si nimeni nu s-a plans. Ba dimpotriva. Elevii s-au relocat cuminti catre salile de clasa alternative (adica in liceul vecin), profesorii si-au facut treaba mai departe, si UNUL nu s-a plans ca au ajuns banii prea tarziu.
Stii cum e asta?
- Dati-ne bani!
- Ok, luati atata.
- Aaaa, pai acu' dom' ministru?! Prea tarziu, nu ii mai vreau!
O sa se supere lumea pe mine, evident, insa incepe sa para de parca am avea de a face cu o gashca de copii rasfatati. Nu li se acorda atentie? Se dau cu fundul de pamant.
Hai, I'm out, si asa m-am implicat in discutie mai mult decat doream.
este un aspect clasic: va dam banii la sfarsitul anului fiscal, e drept ca nu aveti timp sa ii cheltuiti si va trebui sa ii dati inapoi; dar pe hartie figureaza ca ati primit banii respectivi;
daca nu stii despre ce vorbesti nu mai vorbi, fara suparare; eu am vazut in magazine de chestii de genul:
"- vreau 2 cartuse pentru imprimanta HP 5p
- nu avem;
- atunci dati-mi ceva de banii acestia, daca nu ii cheltuim astazi, maine ni se iau inapoi
- va dau ecrane de protectie pentru monitor
- bine, iau ecrane de protectie"
evident ca este o atitudine aiurea, dar este un exemplu al modului in care sunt alocati banii; numai pentru a parea bine pe hartie, dar inutilizabili pentru nevoile reale ale scolilor.
allias
12th September 2006, 20:26
QUOTE(data @ Sep 1 2006, 23:17)

un pompier, in prima zi de munca (calificare liceul) are un salariu de 12 milioane de lei (plus 60 milioane lei echipamentul de protectie);
eu nu cred ca exemplul e cel mai fericit.eu sunt de parere ca 12 milioane nu este de ajuns pentru ceea ce face un pompier
CapitanuPICARD
12th September 2006, 20:40
radule, ai dreptate. nu se merita. sper din tot sufletul ca profesorii sa fie suficient de intelepti pentru a-si obtine drepturile.
vad ca tot felul de extraterestrii sustin ca banii se fac din greu si nu se cer. i-as indemna sa-si arunce ochii (de tot) la parlament, functionari de prin ministere, administratii financiare, primarii, prefecturi etc.
altu e atat de tare incat el facea tranzactii la bursa, la 15 ani, prin intermediari.
papusari care-si fac veacul pe unde si-a intarcat mutu iapa, vin sa isi dea cu parerea despre salariile DASCALILOR.
pentru toti dascalii din Romania, dar si pentru cei care din prostie, neinformare sau interes au ceva contra lor, cateva versuri ale nemuritorului Goga...
Când, tremurându-și jalea și sfiala,
Un cânt pribeag îmbrățișează firea,
Și-un trandafir crescut în umbră moare,
Și soare nu-i să-i plângă risipirea,
Eu plâng atunci, căci tu-mi răsai în zare,
A vremii noastre dreaptă muceniță,
Copil blajin, cuminte prea devreme,
Sfielnică, bălaie dăscăliță.
Ca strălucirea ochilor tăi limpezi,
Poveste nu-i mai jalnic povestită,
Tu ești din leagăn soră cu sfiala,
Pe buza ta n-a tremurat ispită.
Cununa ta de zile și de visuri
Au împletit-o rele ursitoare,
Ca fruntea ta nu-i frunte de zăpadă,
Și mână nu-i atâtea știutoare.
Moșnegi, ceteți ai cărților din strană,
Din graiul tău culeg învățătură,
E scrisă parcă-n zâmbetele tale
Seninătatea slovei din scriptură.
În barba lor, căruntă ca amurgul,
Ei strâng prinosul lacrimilor sfinte,
Căci văd aievea întrupat ceaslovul
În vorba ta domoală și cuminte.
La tine vin nevestele să-și plângă
Feciorii duși în slujbă la-mpăratul,
Și tu ascunzi o lacrimă-ntre slove,
În alte țări când le trimiți oftatul...
Și fete vin, să le-nflorești altița,
La pragul tău e plină ulicioara,
Și fetele își șopotesc în taină:
"Ce mâini frumoase are domnișoara!"
...Așa, grijind copiii altor mame,
Te stingi zâmbind în calea ta, fecioară,
Iar căpătâiul somnului tău vitreg
De-un vis deșert zadarnic se-nfioară.
Tu parc-auzi cum picură la geamuri
Un ciripit de pui de rândunică
Și-un gând răzleț îți înfierbântă tâmpla,
Cu tine-adoarme-o dulce, sfântă frică.
Sfios, amurgul toamnei mohorâte
Își mișcă-ncet podoaba lui bolnavă,
Ca din cădelniți fumul de tămâie,
Prelung se zbate frunza din dumbravă.
Tu stai în prag, și din frăgar o frunză
La sânul tău s-a coborât să moară,
Iar vântul spune crengilor plecate
Povestea ta, frumoasă domnișoară...
data
12th September 2006, 20:49
QUOTE(allias @ Sep 12 2006, 21:26)

eu nu cred ca exemplul e cel mai fericit.eu sunt de parere ca 12 milioane nu este de ajuns pentru ceea ce face un pompier
nu este o desconsiderare a muncii pompierilor; este o meserie care necesita mult curaj, tarie atat de spirit cat si fizica;
a fost doar un exemplu de salariu pe care l-am auzit in zilele in care am scris; si nu cred ca ar trebui micsorate salariile pompierilor ci crescute salariile profesorilor;
daca chiar este nevoie de bani ar trebui reduse salariile parlamentarilor, demnitarilor de toate felurile care plimba hartiile intre ministere; si nu in ultimul rand redus numarul demnitarilor: pentru ca avem mai multi demnitari decat Franta si Germania, desi suntem o tara mult mai mica; asa ca de aici ar trebui luati bani, nu de la pompieri.
1234
12th September 2006, 22:31
QUOTE(real32 @ Sep 12 2006, 17:23)

Taticu "competentele" alea pe hartie "e pentru copiii la scoala". Toate prostiile alea de le "inventeaza" galagiosii astia sunt sub "competentele" unui muncitor calificat. Nimeni nu te plateste ca esti "in varsta". Asta e alta prostie indusa. In general cand esti "in varsta" si nu mai faci fata te dau aia afara.
Asta de fapt este rezultatul indus de aia de pe la scoala. Sa deschida fereastra sa observe ce masini sunt pe strada - opera unor ingineri prost platiti. Sa priveasca pe cer "la avioane". Sa se duca la spital sa "vaza" metode de investigare imagistica. Nu te plateste nimeni in lumea asta ca stii planu' inclinat cu rostogoale.Nici ca inmultesti matice. Nici pentru theorema lu' Pazvante. Nici pentru wronskieni, hamiltonieni sau d'Alembertieni. Nici pentru "cartoane" la tot felu' de pe la "Sesiuni Stiintifice" de inventat barcute de hartie.
Astea sunt pentru "copii la scoala". Atata se plateste ca stii teorema lu' Lagrange, integrale Lebesgue sau functii "verzi". Daca se duc in piata muncii vor descoperi ca-i fac aia de pe acolo "muncitori necalificati" ca altceva ce sa faca cu ei. Unii stiu sa invete copiii sa sara capra, altii stiu razboaiele punice pe dinafara, altii stiu sa arate Ulan-Batoru' pe harta. Te rog sa ma crezi ca stiu asta "din viata". Daca vrei iti ofer cartoane de pe la inalte "Sesiuni Stiintifice". Inutilitati inventate "sa dea bine in acte", adica sa aiba activitate didactica.
In realitate "beleau pe toata lumea" si isi bagau rudele ca e bine la ciubucit copiii. Nu vreau sa dau nume.
Real32 esti la revedere de tot! Si vorbesti despre acele competente fara sa stii ce in seamna! Dar oricum datul cu parerea este sport national. Pari sa te antrenezi puternic. Eu vorbesc despre lucruri pe care le-am vazut in familia mea! Tu vorbesti din ceea te impinge sinapsa ta sa crezi! Cand va aud cu balariile astea mi se face greata de faptul ca vorbim aceeasi limba romana invatata in aceleasi scoli!
Si daca faci parte dintre cei care sustin ideea de a-i da afara pe unii pentru ca sunt batrani iti doresc din toata inima ca intr-o buna zi sa ajungi sa traiesti situatia pe care o sustii!
Laberta
13th September 2006, 08:02
Am ezitat destul de mult să mai intru pe postul ăsta., pentru că am văzut că a degenerat.
Fiecare vine cu argumentele lui (având rude, prieteni, cunoștințe în învățământ), fiecare crede că are dreptate, că judecata lui e obiectivă. Foarte bine, dar să nu se ajungă la jigniri și la un limbaj vulgar.
Nu cred că se poate face comparație între salariile profesorilor și ale altora din diverse domenii. Fiecare
meserie își are avantajele și riscurile sale. Cum de asemenea nu cred că învățământul este domeniul cel mai dezavantajat. Mai sunt și altele, din păcate nimeni nu a amintit de cultură. Știți cu cât sunt plătiți
actorii, muzeografii, bibliotecarii ? Nu știți și probabil că nu interesează pe nimeni. Mare lucru ar fi dacă fac și ei grevă! Pe cine ar deranja și cu ce ar prejudicia ei bunul mers al lucrurilor dacă ar fi inchise muzeele,
teatrele sau bibliotecile? Cu nimic. Așa că, mai gândiți-vă domnilor, că mai sunt și alți intelectuali care o duc rău. Nu le mai plângeți de milă numai profesorilor. Aceștia, prin grevele repetate pe care le fac, nu reușesc decât să creeze dezordine și să slăbească disciplina elevilor.
djl
13th September 2006, 08:53
Oricum, vineri (adică poimâne) fac grevă, nu școală.
shimen_musashi
13th September 2006, 10:30
QUOTE(CapitanuPICARD @ Sep 12 2006, 20:40)

radule, ai dreptate. nu se merita. sper din tot sufletul ca profesorii sa fie suficient de intelepti pentru a-si obtine drepturile.
vad ca tot felul de extraterestrii sustin ca banii se fac din greu si nu se cer. i-as indemna sa-si arunce ochii (de tot) la parlament, functionari de prin ministere, administratii financiare, primarii, prefecturi etc.
altu e atat de tare incat el facea tranzactii la bursa, la 15 ani, prin intermediari.
papusari care-si fac veacul pe unde si-a intarcat mutu iapa, vin sa isi dea cu parerea despre salariile DASCALILOR.
pentru toti dascalii din Romania, dar si pentru cei care din prostie, neinformare sau interes au ceva contra lor, cateva versuri ale nemuritorului Goga...
Când, tremurându-și jalea și sfiala,
Un cânt pribeag îmbrățișează firea,
Și-un trandafir crescut în umbră moare,
Și soare nu-i să-i plângă risipirea,
Eu plâng atunci, căci tu-mi răsai în zare,
A vremii noastre dreaptă muceniță,
Copil blajin, cuminte prea devreme,
Sfielnică, bălaie dăscăliță.
Ca strălucirea ochilor tăi limpezi,
Poveste nu-i mai jalnic povestită,
Tu ești din leagăn soră cu sfiala,
Pe buza ta n-a tremurat ispită.
Cununa ta de zile și de visuri
Au împletit-o rele ursitoare,
Ca fruntea ta nu-i frunte de zăpadă,
Și mână nu-i atâtea știutoare.
Moșnegi, ceteți ai cărților din strană,
Din graiul tău culeg învățătură,
E scrisă parcă-n zâmbetele tale
Seninătatea slovei din scriptură.
În barba lor, căruntă ca amurgul,
Ei strâng prinosul lacrimilor sfinte,
Căci văd aievea întrupat ceaslovul
În vorba ta domoală și cuminte.
La tine vin nevestele să-și plângă
Feciorii duși în slujbă la-mpăratul,
Și tu ascunzi o lacrimă-ntre slove,
În alte țări când le trimiți oftatul...
Și fete vin, să le-nflorești altița,
La pragul tău e plină ulicioara,
Și fetele își șopotesc în taină:
"Ce mâini frumoase are domnișoara!"
...Așa, grijind copiii altor mame,
Te stingi zâmbind în calea ta, fecioară,
Iar căpătâiul somnului tău vitreg
De-un vis deșert zadarnic se-nfioară.
Tu parc-auzi cum picură la geamuri
Un ciripit de pui de rândunică
Și-un gând răzleț îți înfierbântă tâmpla,
Cu tine-adoarme-o dulce, sfântă frică.
Sfios, amurgul toamnei mohorâte
Își mișcă-ncet podoaba lui bolnavă,
Ca din cădelniți fumul de tămâie,
Prelung se zbate frunza din dumbravă.
Tu stai în prag, și din frăgar o frunză
La sânul tău s-a coborât să moară,
Iar vântul spune crengilor plecate
Povestea ta, frumoasă domnișoară...
Probabil ar mai trbui citit inca odata ce ai scris tu. Celor care va plangeti de profesori, aflati ca ei va educa si va intind in fata drumul vietii. Ei va pun la dispozitie o gramade de cunostinte. Nu internetul, calculatorul, sau mai stiu eu ce. Asa ca, putin RESPECT pentru acesti muritori de foame.
kill_them_all1000
13th September 2006, 10:38
QUOTE(Laberta @ Sep 13 2006, 09:02)

Am ezitat destul de mult să mai intru pe postul ăsta., pentru că am văzut că a degenerat.
Fiecare vine cu argumentele lui (având rude, prieteni, cunoștințe în învățământ), fiecare crede că are dreptate, că judecata lui e obiectivă. Foarte bine, dar să nu se ajungă la jigniri și la un limbaj vulgar.
Nu cred că se poate face comparație între salariile profesorilor și ale altora din diverse domenii. Fiecare
meserie își are avantajele și riscurile sale. Cum de asemenea nu cred că învățământul este domeniul cel mai dezavantajat. Mai sunt și altele, din păcate nimeni nu a amintit de cultură. Știți cu cât sunt plătiți
actorii, muzeografii, bibliotecarii ? Nu știți și probabil că nu interesează pe nimeni. Mare lucru ar fi dacă fac și ei grevă! Pe cine ar deranja și cu ce ar prejudicia ei bunul mers al lucrurilor dacă ar fi inchise muzeele,
teatrele sau bibliotecile? Cu nimic. Așa că, mai gândiți-vă domnilor, că mai sunt și alți intelectuali care o duc rău. Nu le mai plângeți de milă numai profesorilor. Aceștia, prin grevele repetate pe care le fac, nu reușesc decât să creeze dezordine și să slăbească disciplina elevilor.
De cand este actoria meserie bugetara (exceptand perioada comunista)? Tu ca sa ajungi bibliotecar, muzeograf, doctor etc. nu trebuie sa mergi la scoala ca sa inveti cu ce se mananca aceste lucruri? Daca tu platesti un profesor prost, acesta nu isi va da silinta sa invete pe cineva acea meserie cum trebuie iar rezultatul va fi un bibliotecar prost, un doctor retardat. Daca cei care ies de pe usa facultatii vor fi nestiutori in meseria lor inseamna ca locul in care vor lucra ei va fi un dezastru si va fi platit pe masura serviciilor prestate.
hubi
13th September 2006, 15:56
Sunt niste persoane care considera ca profesorii sunt mult prea bine platiti pentru munca prestata iar cei care ii sustin sunt analfabeti, si daca ar fi dupa ei ar trebui executati in public.
Probabil ca au avut un prof de mate care i-a maltratat in liceu...
shimen_musashi
13th September 2006, 16:27
QUOTE(kill_them_all1000 @ Sep 13 2006, 10:38)

De cand este actoria meserie bugetara (exceptand perioada comunista)? Tu ca sa ajungi bibliotecar, muzeograf, doctor etc. nu trebuie sa mergi la scoala ca sa inveti cu ce se mananca aceste lucruri? Daca tu platesti un profesor prost, acesta nu isi va da silinta sa invete pe cineva acea meserie cum trebuie iar rezultatul va fi un bibliotecar prost, un doctor retardat. Daca cei care ies de pe usa facultatii vor fi nestiutori in meseria lor inseamna ca locul in care vor lucra ei va fi un dezastru si va fi platit pe masura serviciilor prestate.
Poate nu am inteles eu bine, dar: era vorba daca platesti un profesor prost sau de ca platesti prost un profesor?. Cu restul sunt de acord. Efectele se vad deja.
QUOTE(hubi @ Sep 13 2006, 15:56)

Sunt niste persoane care considera ca profesorii sunt mult prea bine platiti pentru munca prestata iar cei care ii sustin sunt analfabeti, si daca ar fi dupa ei ar trebui executati in public.
Probabil ca au avut un prof de mate care i-a maltratat in liceu...
Am avut in liceu un prof de mate care ne teroriza. Daca as mai face odata liceul, numai pentru orele de mate as vrea sa le fac.
Anul acesta am avut intalnirea de zece ani si, profesorii ne-au marturisit ca, pe an ce trece calitatea scade. Motivele ar fi multe, dar pe scurt PCR se numesc.
ReKo
20th September 2006, 15:36
Nu am stat sa citesc toate paginile, dar m-am tot contrazis cu un prieten.
Problema e urmatoarea. Un profesor care are cam 4 ore pe zi, nu merita sa primeasca mai mult decat salariul actual, care este unul foarte mic. Corect ?
Deria_Leena26
20th September 2006, 18:08
QUOTE(ReKo @ Sep 20 2006, 16:36)

Problema e urmatoarea. Un profesor care are cam 4 ore pe zi, nu merita sa primeasca mai mult decat salariul actual, care este unul foarte mic. Corect ?

Daca un profesor lucreaza 4 ore pe zi, rezulta ca pe saptamana lucreaza 20 de ore. Catedra - norma profesorului - e de 18 ore / saptamana. Tot ce depaseste 18 ore este "plus catedra". Vorbesc de profesorii de scoala generala si de liceu.
Cei care au gradul I si peste 25 de ani vechime au norma de 16 ore.
data
20th September 2006, 22:24

eu propun sa le mai scadem din salariu, pentru ca:
1. nu isi risca viata, ca pompierii si militarii;
2. nu lucreaza noaptea ca mecanicii de locomotiva;
3. nu stau in frig, in strada ca politistii
4. nu presteaza o munca degradanta ca gunoierii etc.
radumiki
21st September 2006, 07:25

Reko, tu ce spui, fotbalistii nu castiga exagerat de mult? La cat se antreneaza, cat joaca, ce ,,vacante'' au?
..........................
Pentru cele 4 ore pe zi, profesorii mai trebuie sa se pregateasca, corecteaza lucrari si teze...sa nu mai spunem ca acele 4 ore sunt de regula extrem de solicitante psihic. Pune-te in locul lor, incearca sa-ti imaginezi cata rabdare ai avea tu pentru a stapani o clasa de 30 de zvapaiati, ba sa-i mai si inveti cate ceva...
data
22nd September 2006, 22:39
eu nu inteleg ce este asa greu de priceput: vrei profesionisti, ii platesti;
ordinea este urmatoarea: ofer salariu mare, astept oameni de valoare;
in nici un caz:
platesc foarte putin, angajez incompetenti; daca incompetentii acestia vor obtine nebanuite le vom mari salariu cu 6% (adica rata inflatiei)
bogdanan
23rd September 2006, 10:31
QUOTE(radumiki @ Sep 21 2006, 08:25)

Pentru cele 4 ore pe zi, profesorii mai trebuie sa se pregateasca, corecteaza lucrari si teze...sa nu mai spunem ca acele 4 ore sunt de regula extrem de solicitante psihic. Pune-te in locul lor, incearca sa-ti imaginezi cata rabdare ai avea tu pentru a stapani o clasa de 30 de zvapaiati, ba sa-i mai si inveti cate ceva...

din pasiuneeeeeee
Cristina Scacun
27th September 2006, 18:30
QUOTE(data @ Sep 1 2006, 23:17)

Ultima crestere salariala al profesorilor preuniversitari duce la un salariu de 6 milioane lei; un cadru didactic universitar, cu studii universitare si postuniversitare are un salariu de 6-9 milioane lei (cu 10-15 ani vechime); un pompier, in prima zi de munca (calificare liceul) are un salariu de 12 milioane de lei (plus 60 milioane lei echipamentul de protectie);
credeti ca acest raport de salarizare este normal?
Nu prea cred ca este corect.Desi in cazul pompierilor se pot lua in consideratie acordarea unor facilitati care sa acopere riscurile meseriei,mai trebuie luata in calcul si calificarea mult superioara a celor care lucreaza in invatamant.
mars0212
27th September 2006, 22:35
In primul rand nu orice tembel poate fi pompier. Poate nu exista o facultate de pompieri dar si pentru aceasta meserie ai nevoie de calificare.
Sa nu uitam de 9/11 de la americani cand vorbim despre pompieri. Nu stiu cati profesori ar intra intr-o cladire pe cale sa se prabuseasca. Asta se poate intampla si la noi oricand iar pentru a gasi oameni sa fie dispusi sa faca asa ceva trebuie sa dai bani. Profesori care sunt gata sa lucreze pe salariile actuale sunt destui, pacat ca nu sunt in stare sa treaca examenul de titularizare, nici macar sa copie nu pot. Am tot respectul pentru unii profesori care chiar m-au marcat. Totusi majoritatea pe care i-am cunoscut mi-au lasat un gust amar.
Si ca sa nu mai plangeti, uite ca dau si eu caz tragic, doctor la urgente, a facut atata scoala ca nici el nu mai stie cand a inceput, mii de pagini invatate, rezidentiate si rasrezidentiate. Are salariu de 4.5 milioane cu program de 12 ore pe zi(nu 4), 12 ore extraordinar de solicitante, concediul nu este de 3 luni si riscurile de imbolnavire sunt imense. Hai sa ii impozitam si mai mult salariul de 4.5 milioane ca sa-l dam celor care nu au fost prinsi copiind la examenul de titularizare.
1234
28th September 2006, 08:42
QUOTE(mars0212 @ Sep 27 2006, 23:35)

In primul rand nu orice tembel poate fi pompier. Poate nu exista o facultate de pompieri dar si pentru aceasta meserie ai nevoie de calificare.
Sa nu uitam de 9/11 de la americani cand vorbim despre pompieri. Nu stiu cati profesori ar intra intr-o cladire pe cale sa se prabuseasca. Asta se poate intampla si la noi oricand iar pentru a gasi oameni sa fie dispusi sa faca asa ceva trebuie sa dai bani. Profesori care sunt gata sa lucreze pe salariile actuale sunt destui, pacat ca nu sunt in stare sa treaca examenul de titularizare, nici macar sa copie nu pot. Am tot respectul pentru unii profesori care chiar m-au marcat. Totusi majoritatea pe care i-am cunoscut mi-au lasat un gust amar.
Si ca sa nu mai plangeti, uite ca dau si eu caz tragic, doctor la urgente, a facut atata scoala ca nici el nu mai stie cand a inceput, mii de pagini invatate, rezidentiate si rasrezidentiate. Are salariu de 4.5 milioane cu program de 12 ore pe zi(nu 4), 12 ore extraordinar de solicitante, concediul nu este de 3 luni si riscurile de imbolnavire sunt imense. Hai sa ii impozitam si mai mult salariul de 4.5 milioane ca sa-l dam celor care nu au fost prinsi copiind la examenul de titularizare.
1. Pompier vs profesor! Compari mere cu pere!
2. Deci nu toti profesorii sunt nepriceputi! Unii ti-au marcat tie viata, altii au marcat viata altora!
3. Si medicii sunt in aceeasi situatie cu cadrele didactice! Dar daca cineva ajunge medic, ajunge datorita profesorilor care il invata lucrul acela! Iar premisa de la care pornesti este gresita! "Daca mie imi merge prost trebuia sa-ti mearga si tie la fel!"
mars0212
28th September 2006, 10:26
QUOTE(1234 @ Sep 28 2006, 09:42)

1. Pompier vs profesor! Compari mere cu pere!
2. Deci nu toti profesorii sunt nepriceputi! Unii ti-au marcat tie viata, altii au marcat viata altora!
3. Si medicii sunt in aceeasi situatie cu cadrele didactice! Dar daca cineva ajunge medic, ajunge datorita profesorilor care il invata lucrul acela! Iar premisa de la care pornesti este gresita! "Daca mie imi merge prost trebuia sa-ti mearga si tie la fel!"
Cu aceasta comparatie incepea thread-ul, de aceea am folosit-o.
Sa zici ca aia sunt doctori din cauza profesorilor este adevarat dar irelevant pentru ca fara doctori nu se stie cat traiau profesorii care la randul lor au fost tratati in nenumarate ori de medici. Fiecare are contributia lui si as spune ca daca vrei sa o iei cauzal parintii sunt cei mai importanti asa ca meseria de parinte ar trebui sa fie cea mai bine platita.
Eu nu sunt doctor si nu pot spune ca o duc rau. Nu cred ca daca doctorii o duc rau si profesorii trebuie sa o duca rau dar doctorii sunt mai specializati, au invatat mai mult, nivelul lor de stres este mai mare, etc. Nu cred ca doctorii ar trebui sa aiba salarii mai mici decat profesorii si cred ca sunt foarte putini cei care cred asta.
In orice caz, profesorii care fac doctori au salarii mari. Profesorii cu salarii de 6-9 milioane produc muncitori necalificati. De-abia din facultate devii doctor, inginer, avocat, samd iar profesorii universitari au salarii chaiar extraordinar de bune.
data
28th September 2006, 15:35
QUOTE(mars0212 @ Sep 28 2006, 11:26)

...
In orice caz, profesorii care fac doctori au salarii mari. Profesorii cu salarii de 6-9 milioane produc muncitori necalificati. De-abia din facultate devii doctor, inginer, avocat, samd iar profesorii universitari au salarii chaiar extraordinar de bune.
asta spui tu, realitatea este alta