kill_them_all1000
12th September 2006, 15:26
QUOTE(grig_jr @ Sep 12 2006, 15:22)

mdea, am terminat un liceu tare si o facultate grea, am un job bine platit si imi pun pe picioare o afacere. nu sunt o povara pentru cei din jurul meu si pentru societate si nu intind mana.
Daca si la angajati le spui sa isi gaseasca altceva de lucru daca nu le convine inseamna ca o sa fi un mare patron.
grig_jr
12th September 2006, 15:30
eu nu vreau sa fiu "patron". cel putin in accepiunea voastra. iar daca un angajat care nu-si face treaba cere mai mult o sa-l indrum sa-si gaseasca altceva fara resentimente. dupa cum spunea cineva mai sus: "nimeni nu e de neinlocuit"
daca vrei sa ceri si sa fi bagat in seama, cere cand treaba merge, nu cand treaba NU merge
CapitanuPICARD
12th September 2006, 15:35
QUOTE(grig_jr @ Sep 12 2006, 16:30)

eu nu vreau sa fiu "patron". cel putin in accepiunea voastra. iar daca un angajat care nu-si face treaba cere mai mult o sa-l indrum sa-si gaseasca altceva fara resentimente. dupa cum spunea cineva mai sus: "nimeni nu e de neinlocuit"
daca vrei sa ceri si sa fi bagat in seama, cere cand treaba merge, nu cand treaba NU merge
cand patronul e idiot si aceasta este cauza pentru care nu merge treaba si, in plus, nu ai cum sa schimbi patronul (asa cum se intampla cu statul roman), ai de ales, pe de-o parte, calea pasnica, aceea de a cere marirea salariilor prin greva, ceea ce este perfect legal, si, pe e alta parte, calea violenta, aceea de a te duce la aschimodia aia de ministru si a-i baga una in barba de sa-l lasi fara incisivi, molari si premolari 
dupa care il trimiti la o policlinica stomatologica de stat, sa vada care este nivelul la care este tratat.
later edit:
vezi ca in cazul unor firme particulare treaba asta chiar se intampla. so... ai grija cum te porti cu angajatii... pustiule
1234
12th September 2006, 15:35
Salariu de invatatoare: 34 de ani vechime + Gradul II s+ I+ Definitivat+ Competente pe arii curiculare = 890 RON!
Sa se imbrace si sa manance cu banii astia aia care zic ca daca nu le convine sa plece in alta parte! Unde se poate duce un invatator de 40-50 de ani? Sa faca ce? Baby sitting prin Italia sau Olanda?
Salariu de medic: 30 de ani, 6 ani de facultate, 3 ani de rezidentiat = 510 RON! E bun, ai?
the_devil_ina
12th September 2006, 15:37
nu stiu de ce se plang atat adik pe langa salariu ei castiga inca un salareiu cu pregatirile...rusinica!!!eu in locul lor imi era rusine sa fac scandal
grig_jr
12th September 2006, 15:38
fiecare-si suporta consecintele alegerilor facute in viata. de ce sa le suporte altii?
1234
12th September 2006, 15:39
Cati profesori fac meditatii? Si de ce ar trebui sa faca meditatii ca sa se intretina in limite decente? Dar probabil ca de pe banca din curtea scolii lucrurile par mai simple!
radumiki
12th September 2006, 15:39
Picard, te-ai incalzit prea tare...nu se face...
In fiecare an vedem si auzim ca invatamantul este o problema. De ce? Pentru ca niciodata nu a incercat cineva sa rezolve problema. La fel si sanatatea, la fel si drumurile, la fel si coruptia, la fel si...
Se cauta tot felul de tertipuri si scuze pentru nerezolvarea acestor probleme. Cine-i trage la raspundere pe cei ce trebuiau sa rezolve aceste probleme? Nimeni...
Revenind la invatamant, acolo au ajuns toti slabanogii...sunt insa intr-un procent (sa zic 25%...) oameni de valoare care fac asta din pasiune. O revigorare a sistemului nu poate exclude o restructurare a personalului. Va asigur ca profesorii valorosi nu se dau in laturi de la orice control si examen cinstit. Cinstea trebuie sa o asigure conducatorii.
Toti se spala pe maini ca nu este de unde, cand toti vedem ca este, doar ca ce este merge pe apa sambetei. Toate statele civilizate pun un mare accent pe sistemul de invatamant, asiaticii asa s-au ridicat, in Vest profesorii au parte de respectul tuturor...acolo lumea intelege rolul lui. In rezumat: daca am avea parte de un invatamant bine organizat, de calitate, nu am avea nevoie de atatia politisti si pompieri.
CapitanuPICARD
12th September 2006, 15:40

da, fara comentarii.
pacat ca s-a scops pedeapsa cu moartea.
juniorule, poate ca parintii tai au vandut rulmenti in turcia si cu banii luati si-au deschis butic unde au vandut adidasi de plastic. asa ca tu ai putut sa termini liceul. si sa iti faca taticul cadou la 18 ani o firma sa te joci cu angajatii. stii tu, ca intr-un fel de The Sims.
da' dupa ce inveti ca tampitu' mai bine de 20 de ani si vine un motociclist si-ti zice "ba profesore, daca vrei bani mai multi tre' sa pun taxe mai mari si nu vrea poporu' ", te apuca dracii rau de tot.
in lista aia cu cheltuieli, dintr-un post anterior, nu am zis nimic despre FAMILIE. poate ca DASCALUL sau MEDICUL au o familie, nu? poate ca au si copii. poate ca acei copii vor sa... manance. sau vor si ei jucarii. sau vor... haine.
in loc sa-si rupa piciorul mai bine isi rupea gatul.
grig_jr
12th September 2006, 15:41
si daca am avea parte de mai multi parteneri de discutie ca radumiki poate am ajunge si la o concluzie
LE: Picard, cum iti permiti? pacat ca esti tolerat intr-o discutie normala. mie mi se pare normal ca nu toata lumea sa aiba aceleasi pareri ca mine. de ce simti nevoia sa jignesti?
juniorule, poate ca ....
1. poate ca nu
2. din faptul ca am _jr la username ai dedus ca-s si junior. subestimare din partea ta, avantaj pentru mine. ai noroc ca nu-mi place sa ma cobor la nivelul tau. n-ar mai observa lumea diferenta.
1234
12th September 2006, 15:41
grigt_jr, cum ar fi ca toti profesorii si invatatorii de maine sa nu se mai duca nici unul la treaba pentru ca si-au gasit altceva de facut?
Nici femeia de servici nu vine sa predea pe banii astia!
grig_jr
12th September 2006, 15:43
1234: cine are chemare pentru asa ceva va veni
real32
12th September 2006, 15:45
QUOTE(1234 @ Sep 12 2006, 16:35)

Salariu de invatatoare: 34 de ani vechime + Gradul II s+ I+ Definitivat+ Competente pe arii curiculare = 890 RON!
Sa se imbrace si sa manance cu banii astia aia care zic ca daca nu le convine sa plece in alta parte! Unde se poate duce un invatator de 40-50 de ani? Sa faca ce? Baby sitting prin Italia sau Olanda?
Salariu de medic: 30 de ani, 6 ani de facultate, 3 ani de rezidentiat = 510 RON! E bun, ai?
Pai si cat ai vrea sa aiba salariu? Ce cunostinte "deosebite" a acumulat in atatea ++competente++ care si l-au arogat astia singuri? Sa faca altceva conform cu competentele. A de fapt erau niste "competente inventate" sa dea bine in acte.
data
12th September 2006, 15:45
QUOTE(Laberta @ Sep 10 2006, 15:17)

Am aflat acum că le mărește cu 60%!!! Nu merită!
Sunt sigură că nici mărirea asta n-o să le ajungă. Peste un an mai pun de-o grevă.

6% a propus ministrul de finante (adica inflatia, adica nimic); de unde visezi tu 60%?
esti foarte indignata, dar pentru ceva care nu exista
1234
12th September 2006, 15:47
Cred ca tu iti imaginezi ca traiesti intr-o lume utopica unde toata lumea are afisat un zambet tamp pe fata si plutesc toti in drum spre servici pentru ca au chemare! Revino-ti, te rog!
Oricata chemare ai avea, la un moment dat tot te doare stomacul de foame si tot ai vrea sa te imbraci mai bine! Si daca chemarea nu ti-a platit facturile o dai in hala unirii si te cheama chemarea in alta parte, iti spun eu! Mai prost este pentru cei care au o varsta si nu ii mai cheama nimeni, nicaieri!
kill_them_all1000
12th September 2006, 15:50
QUOTE(grig_jr @ Sep 12 2006, 16:38)

fiecare-si suporta consecintele alegerilor facute in viata. de ce sa le suporte altii?
Tu unde ai trait prietene in ultimii 50 de ani pe luna? In Romania nu prea iti alegeai tu pe vremea lu' Ceasca pe unde sa lucrezi (cel putin asa stiu eu ca nu prea am trait multi ani in comunism [doar 4 anisori]) asa ca daca aveai norocul sa te trimita pe la Prabusenii in Urcare acolo ramaneai.
grig_jr
12th September 2006, 15:50
Cred ca tu iti imaginezi ca traiesti intr-o lume utopica unde toata lumea are afisat un zambet tamp pe fata si plutesc toti in drum spre servici pentru ca au chemare! Revino-ti, te rog!
Oricata chemare ai avea, la un moment dat tot te doare stomacul de foame si tot ai vrea sa te imbraci mai bine! Si daca chemarea nu ti-a platit facturile o dai in hala unirii si te cheama chemarea in alta parte, iti spun eu! Mai prost este pentru cei care au o varsta si nu ii mai cheama nimeni, nicaieri!
vin cei cu chemare, au rezultate, nivelul creste, conditiile cresc, salariile cresc, valoare mai creste putin, rezultatele cresc din nou, domeniul ajunge unul de elita, de invidiat care atrage ALTE valori produse intre timp.
procesul ia timp, si management iscusit si se bazeaza pe adaugarea de valoare nu pe promovarea celor slabe
Tu unde ai trait prietene in ultimii 50 de ani pe luna? In Romania nu prea iti alegeai tu pe vremea lu' Ceasca pe unde sa lucrezi (cel putin asa stiu eu ca nu prea am trait multi ani in comunism [doar 4 anisori]) asa ca daca aveai norocul sa te trimita pe la Prabusenii in Urcare acolo ramaneai.
n-am avut "norocul" de a 'lucra in epoca de aur', dar am depasit-o de 17 ani si ar fi cazul sa nu ne mai plangem de mila si sa ne luam soarta in maini
1234
12th September 2006, 15:51
QUOTE(real32 @ Sep 12 2006, 16:45)

Pai si cat ai vrea sa aiba salariu? Ce cunostinte "deosebite" a acumulat in atatea ++competente++ care si l-au arogat astia singuri? Sa faca altceva conform cu competentele. A de fapt erau niste "competente inventate" sa dea bine in acte.
Da tu cat ai salariu si ce lucrezi?
La varsta si pregatirea de care pomeneam mai devreme ar fi trebuit sa treaca lejer de 2500 RON!
Probabil ca unii au trecut prin scoala doar cu dispretul fata de carte si de profesori, ceea ce au ajuns ei acum fiind doar rolul lui Dumnezeu si intamplarii! Ce de autodidacti!
Dupa cum gandesc unii prin zona ar trebui sa desfiintam invatamantul cu totul!
real32
12th September 2006, 15:52
QUOTE(1234 @ Sep 12 2006, 16:41)

grigt_jr, cum ar fi ca toti profesorii si invatatorii de maine sa nu se mai duca nici unul la treaba pentru ca si-au gasit altceva de facut?
Nici femeia de servici nu vine sa predea pe banii astia!
Nu pleaca. In general nu au unde. Si in particular habar nu au de ceva concret pentru care sa fie platiti.
CapitanuPICARD
12th September 2006, 15:52
QUOTE(radumiki @ Sep 12 2006, 16:39)

daca am avea parte de un invatamant bine organizat, de calitate, nu am avea nevoie de atatia politisti si pompieri.

good point!
vita aia cu taxele si impozitele ar fi trebuit sa gandeasca de multa vreme la asta! doar de aia e platit si este acolo unde este!
dai bani profesorilor, asa ca ai o populatie mai culta, mai informata, mai educata.
urmarile?
scade rata infractionalitatii, scad numarul evenimentelor tragice (incendii, accidente etc.), scade solicitarea personalului medical, fapt pentru care doctorii au mai mult timp pentru cazurile cu adevarat grele. asta duce la cresterea gradului de sanatate al populatiei.
sunt doar doua variante:
1) ori aia care conduc si iau decizii sunt tampiti si nu-i duce mintea
2) ori nu au informatii exact si conduc pe baza de zvon (normal, au cerut desfiintarea unui anumit aparat...)
3) ori fac ceea ce fac cu buna stiinta, caz in care ar trebui executati pentru genocid (caci cum altfel poate fi numita starea medicinii sau invatamantului din aceasta tara?)
juniorule, imi permit.
platesc taxe si impozite. din taxele si impozitele mele, ale lui radu, ale tale, ale noastre, consider eu ca SUNT BANI pentru salariile profesorilor.
si tot de pe pozitia de platitor de taxe si impozite, ma kak oficial pe cele balbaite deactualul ministru al invatamantului, atunci cand spune ca nu sunt bani. de ce? pentru ca il rog sa DEMONSTREZE CA NU SUNT BANI. nu e complicat. numai ca nu are ce sa demonstreze. e un incompetent.
drept dovada sta halul in care arata scolile azi, 12 septembrie, cu 3 zile inainte de inceperea anului scolar.
grig_jr
12th September 2006, 15:53
cum iti permiti sa ma jignesti si sa zici lucrurile care le-ai spus despre mine in conditiile in care nu ma cunosti ?
nancy_callahan
12th September 2006, 16:02
Nu am sa intru in polemica voastra, pentru ca incepe sa fie de doi lei. Misto de remarcat insa ca tocmai cei usor agramati si cu o exprimare extrem de defectuoasa, ca sa nu spun buruienoasa, iau partea cadrelor didactice. Sa indraznim sa extrapolam si sa ne intrebam daca nu cumva tineti partea unor cadre didactice care nu par sa va fi influentat defel, domnilor?
Asta ca sa nu mai vorbim despre penibilul implicarii familiilor, ridicolul invectivelor si al persiflarilor gratuite.
Misto treaba asta. Cineva deschide un topic, si repede-repejor, cand se infiripa o polemica interesanta, sarim cu gura pe cei care nu fac cum vrem, ii spunem ca e bou, incult, pitic, rasist. Cu ocazia asta scapam si de iminenta aparitiei altor pareri posibil pertinente, si, inainte sa ne dam seama, avem un topic inchis pentru ca nu stim sa ne comportam.
Super tare frate!
PS: Profesoara mea de limba romana din gimnaziu e una dintre femeile pe care le-as asculta vorbind ore intregi. Diferenta intre ea si masa profesorala este ca ea imi va povesti despre Marquez, nu despre salariul ei.
Bafta, domnilor! V-as spune mai multe, dar... n-ar mai simti lumea diferenta...
Edited: tocmai mi-am amintit de o chestie pe care am auzit-o chiar astazi, de dimineata, la un post de radio, si mi-ar placea sa vad niste feedback. Nu am prins decat un fragmnet de stire, asa ca nu pot sa redau prea mult. Bugetul alocat invatamantului este mai mare decat bugetele alocate din 1990 incoace. La un loc. Adica 90+91+92+93+etc. Daca stie cineva detalii, mi-ar placea sa citesc.
TamásKónya
12th September 2006, 16:20
Domnule Grig_jr, să înțeleg că sunteți de partea mea?
A celor care muncesc pentru bani și nu îi cer?
data
12th September 2006, 16:21
QUOTE(nancy_callahan @ Sep 12 2006, 17:02)

...
Edited: tocmai mi-am amintit de o chestie pe care am auzit-o chiar astazi, de dimineata, la un post de radio, si mi-ar placea sa vad niste feedback. Nu am prins decat un fragmnet de stire, asa ca nu pot sa redau prea mult. Bugetul alocat invatamantului este mai mare decat bugetele alocate din 1990 incoace. La un loc. Adica 90+91+92+93+etc. Daca stie cineva detalii, mi-ar placea sa citesc.
sa iti spun ce am auzit pana acum, din declaratiile de la tv: o mare parte din acesti bani au fost alocati atat de tarziu incat nu vor putea fi folositi (o dovada a intarzierii cu care au fost alocate aceste fonduri este si faptul ca abia acum se renoveaza scolile, in conditiile in care peste2 zile incepe scoala); asa ca banii "alocati" in mod virtual nu vor parasi niciodata ministerul de finante;
real32
12th September 2006, 16:23
QUOTE(1234 @ Sep 12 2006, 16:51)

Da tu cat ai salariu si ce lucrezi?
La varsta si pregatirea de care pomeneam mai devreme ar fi trebuit sa treaca lejer de 2500 RON!
Probabil ca unii au trecut prin scoala doar cu dispretul fata de carte si de profesori, ceea ce au ajuns ei acum fiind doar rolul lui Dumnezeu si intamplarii! Ce de autodidacti!
Dupa cum gandesc unii prin zona ar trebui sa desfiintam invatamantul cu totul!
Taticu "competentele" alea pe hartie "e pentru copiii la scoala". Toate prostiile alea de le "inventeaza" galagiosii astia sunt sub "competentele" unui muncitor calificat. Nimeni nu te plateste ca esti "in varsta". Asta e alta prostie indusa. In general cand esti "in varsta" si nu mai faci fata te dau aia afara.
Asta de fapt este rezultatul indus de aia de pe la scoala. Sa deschida fereastra sa observe ce masini sunt pe strada - opera unor ingineri prost platiti. Sa priveasca pe cer "la avioane". Sa se duca la spital sa "vaza" metode de investigare imagistica. Nu te plateste nimeni in lumea asta ca stii planu' inclinat cu rostogoale.Nici ca inmultesti matice. Nici pentru theorema lu' Pazvante. Nici pentru wronskieni, hamiltonieni sau d'Alembertieni. Nici pentru "cartoane" la tot felu' de pe la "Sesiuni Stiintifice" de inventat barcute de hartie.
Astea sunt pentru "copii la scoala". Atata se plateste ca stii teorema lu' Lagrange, integrale Lebesgue sau functii "verzi". Daca se duc in piata muncii vor descoperi ca-i fac aia de pe acolo "muncitori necalificati" ca altceva ce sa faca cu ei. Unii stiu sa invete copiii sa sara capra, altii stiu razboaiele punice pe dinafara, altii stiu sa arate Ulan-Batoru' pe harta. Te rog sa ma crezi ca stiu asta "din viata". Daca vrei iti ofer cartoane de pe la inalte "Sesiuni Stiintifice". Inutilitati inventate "sa dea bine in acte", adica sa aiba activitate didactica.
In realitate "beleau pe toata lumea" si isi bagau rudele ca e bine la ciubucit copiii. Nu vreau sa dau nume.
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.