Salarii profesori
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102

melikeit

QUOTE (dragospas @ May 4 2009, 13:25) *
Abramburica mincinoasa demite inspectorii generali din mai multe judete...sub pretextul ca nu au inteles bine.Este clar ca veniturile profesorilor vor scadea (o data prin anularea unor sporuri si inca o data prin inflatia anuala)....va sa zica nu ati votat liberalii ca nu erau de acord cu cresterea aia de 50 %,dar i-ati votat pe astia care va scad salariile dragi profesori....
Ia uitati voi cateva promisiuni de campanie electorala spuse de oameni care astazi tin fraiele tarii : http://www.antena3.ro/stiri/romania/minist...reva_70631.html

e naspa ca inspectorii sunt dati jos pe motive politice, da nu mai pot de ras ca tocmai liberalii sunt aia de plang. Cand au facut epurare politica in administratia locala, dand jos tot ce era pdl, nu era atac la adresa democratiei, asa cum spunea ala de a dat peste un copil, de la transporturi?

QUOTE (dragospas @ May 4 2009, 13:40) *
Nerusinat esti tu bai taca...ai impresia ca ti s-au umflat muschii gandirii ? Unde am spus eu ca PNL nu a votat ? Am spus ca Guvernul PNL s-a opus aplicarii acestei legi,trimitand chiar si o scrisoare presedintelui pentru a nu promulga legea...ce-i asa greu ,ca n-am zis nimic de prostanacul tau ?

vorbesti de parca guvernul ala nu era tot pnl, de parca adomnitei si ala de la sanatate nu era de la pnl laugh.gif

QUOTE (dragospas @ May 4 2009, 14:23) *
Te faci ca nu pricepi "prin omisiune"...PNL nu a aplicat legea aceea si a fost sanctionat la vot...urmeaza PSd si PD-L...la anu' pe vremea asta PSd va fi in opozitie "constructiva" si se va perpeli iar de grija profesorilor.

am si eu o intrebare: de ce sa nu ii spanzuram de bilute pe aia ce au votat legea aia tembela? Incepand de la pnl, continuand cu pdl si terminand cu psd. Inclusiv pe Antonescu ca vad ca si el a votat pentru marire, desi nu erau bani..
GTA-FT
Hai sa incepem cu cel care a promulgat-o! Tocmai face pe viteazul la TV si ne arata cum are grija de viitorul natiunii!

hynix
Eu sunt unul din aceia care nu sunt de acord cu diferentele dintre salariile bugetarilor. In primul rand, angajatii in MAI, politistii, vamesii, angajatii in armata a caror salarii ajung la aprox 6000 RON pentru un comisar sef, si sunt 10-15 comisari sefi in fiecare judet iar salarul maxim in politie e pe la 9000 RON. In acelasi timp, cele mai mari salarii de profesori si medici sunt pe la 4000 RON.
Un subofiter in primul an ia 1500RON, in timp ce un medic rezident sau un profesor in primul an ia 1000RON. Se poate observa asadar ca salariile in politie sunt o data si jumatata cele din invatamant si/sau educatie, lucru bizar si ilogic pentru mine. Vasazica, in Romania, e mai "dificil" sa fii politist decat medic si de acea politistii sunt recompensati corespunzator.
O ierarhie corecta din punctul meu de vedere ar fi:
1.Medici
2.Profesori
3.Gunoieri
4.Politisti smile.gif)
Lasand gluma la o parte, cred ca medicii ar trebuii sa fie cel mai bine recompensati. Sincer as vrea sa vad un politist dintr-asta de la noi studiind vreo 5 ani medicina smile.gif)

PS: nu sunt student la medicina si nici nu am medici prin familie.
tetsuo
problema este simpla. exista o lege a salarizarii profesorilor promulgata de Parlamentul Romaniei? (toti au votat-o PDL, PSD, PNL, toti o apa si-un pamant) EXISTA. se aplica aceasta lege? NU. bun atunci profesorii au tot dreptul sa protesteze. sunt perfect de acord cu greva.

aceasta situatie este totodata un semnal de trezire pentru naivii care mai cred ca pot schimba ceva daca voteaza cu "ceilalti". toti sunt la fel, nimic nu o sa se schimbe.

dragospas
QUOTE (GTA-FT @ May 4 2009, 16:07) *
Hai sa incepem cu cel care a promulgat-o! Tocmai face pe viteazul la TV si ne arata cum are grija de viitorul natiunii!

Asa ar fi si normal...in final el este cel care a refuzat orice discutie cu Guvernul liberal si a promulgat legea ,considerand ca sunt bani pentru acea marire...el cel mai informat om din Romania,a dat de inteles ca sunt acei bani,numai ca liberalii nu vor sa-i dea.
De aceea dau dreptate profesorilor pentru aceasta greva,altminteri nu eram de acord cu acea marire...
dragospas
QUOTE (Mr_Who @ May 4 2009, 15:03) *
Evident.

NU era mai simplu sa recunosti ca ai gresit,ca ai fost dezinformat,mintit,pacalit,tepuit de niste promisiuni populiste si demagogice in care de buna credinta fiind,ai crezut ?
melikeit
QUOTE (GTA-FT @ May 4 2009, 16:07) *

de ce sa nu incepem cu aia care au votat-o? Ca daca nu votau parlamentarii, nu avea marinarul ce promulga.. de ce sa nu mergem la sursa raului

dragospas
QUOTE (melikeit @ May 4 2009, 18:43) *
de ce sa nu incepem cu aia care au votat-o? Ca daca nu votau parlamentarii, nu avea marinarul ce promulga.. de ce sa nu mergem la sursa raului

pentru ca sursa raului el este...
GTA-FT
Nu vedeti ca si-a cerut public scuze pentru "eroarea cu promulgarea"? Dupa ce si-a vazut visul cu ochii (PDL la guvernare), poate sa-si ceara acum mii de scuze ca nu mai tine!
melikeit

QUOTE (dragospas @ May 4 2009, 18:53) *
pentru ca sursa raului el este...

laugh.gif laugh.gif ahahaha. Adica basescu e de vina ca peneleii au fost demagogi si au votat legea aia laugh.gif
madmax80
QUOTE (melikeit @ May 4 2009, 19:14) *
laugh.gif laugh.gif ahahaha. Adica basescu e de vina ca peneleii au fost demagogi si au votat legea aia laugh.gif

cred ca PNL-eii erau tot minoritari si in acel guvern ca si in acest guvern.....iar legea a fost votata in unanimitate ca doar urmau alegeri....cine a facut legea nu a calculat impactul asupra economiei si al PIB-ului.....
tetsuo
QUOTE (melikeit @ May 4 2009, 19:14) *

va certati degeaba cautand vinovatii principali. toata clasa politica a votat legea, mintind cu nerusinare una dintre cele mai defavorizate categorii profesionale.
allyn1985
QUOTE (tetsuo @ May 4 2009, 19:18) *
va certati degeaba cautand vinovatii principali. toata clasa politica a votat legea, mintind cu nerusinare una dintre cele mai defavorizate categorii profesionale.

de ce nu se privatizeaza complet invatamantul?asa ar putea dascalii sa-si puna ce salarii vor.
la fel si medicina.
E clar ca statul roman a fost,este si va fi un foarte prost administrator al banului public.

Doar armata si politia le mai vad la stat, restul nu-si au rostul.
tetsuo
QUOTE (allyn1985 @ May 4 2009, 19:29) *
de ce nu se privatizeaza complet invatamantul?asa ar putea dascalii sa-si puna ce salarii vor.
la fel si medicina.

Doar armata si politia le mai vad la stat, restul nu-si au rostul.

pentru ca momentan nivelul de trai al cetatenilor nu permite o asememenea masura. sunt foarte multi oameni care nu si-ar permite sa plateasca educatia copiilor sau asisitenta medicala privata.
allyn1985
QUOTE (tetsuo @ May 4 2009, 19:32) *
pentru ca momentan nivelul de trai al cetatenilor nu permite o asememenea masura. sunt foarte multi oameni care nu si-ar permite sa plateasca educatia copiilor sau asisitenta medicala privata.

Nu este adevarat.
Asa ar face scoala CINE VREA CU ADEVARAT SA FACA SCOALA,nu toti cocalarii plus, ar ramane pe piata numai scolile bune.
Piata regleaza si preturi si tot.
sistemele DE STAT DE INVATAMANT SI MEDICALE ROMANESTI SUNT PUTREDE SI INEFICIENTE SI TREBUIE RASE CU FIERUL ROSU.
melikeit
QUOTE (madmax80 @ May 4 2009, 19:17) *
cred ca PNL-eii erau tot minoritari si in acel guvern ca si in acest guvern.....iar legea a fost votata in unanimitate ca doar urmau alegeri....cine a facut legea nu a calculat impactul asupra economiei si al PIB-ului.....

nu erau chiar asa de minoritari si e la fel de condamnabil ca au votat si ei pt mariri. rolleyes.gif

QUOTE (tetsuo @ May 4 2009, 19:18) *

pai asta incerc eu sa explic, toti parlamentarii sunt vinovati, indiferent ca sunt de la pnl, psd, pdl. Si ei sunt cei care ar trebui spanzurati de bilute, ca au votat populist, desi stiau ca nu vor fi bani. I-a durut insa in pilula..
Mr_Who
QUOTE (dragospas @ May 4 2009, 18:39) *
NU era mai simplu sa recunosti ca ai gresit,ca ai fost dezinformat,mintit,pacalit,tepuit de niste promisiuni populiste si demagogice in care de buna credinta fiind,ai crezut ?

Mintit in legatura cu ce? Din moment ce nu am votat, este, cred, evident, ca nu dau doi bani pe circul electoral. Imi vine greu sa cred ca nu realizezi faptul ca atat cei care sunt actualmente la guvernare, cat si cei din opozitie, deci toti, au un singur scop: ciolanul. Iar faptul ca tu ii sustii cu atata incrancenare pe unii (PNL) demonstreaza ca si tu te gandesti, cu sfiala si speranta, ca, intr-o buna zi, vei accede la acelasi ciolan; nu esti decat un mic parvenit in devenire. De aia tot o dai cu "demisia guvernului", nu pentru ca ti-ar pasa de Educatie (care, pana la urma, reprezinta si viitorul copiilor tai) sau de aplicarea legilor in tara asta, ci pentru ca esti "nerabdator", vrei sa arzi niste etape si sa iti vezi "visul" mai aproape... dry.gif
Esti activistul exemplar: de asta au nevoie mai-marii partidelor, de un stol de robotei fara "inhibitii" de ordin moral, care sa sustina pana-n panzele albe si cat mai public "platforma" (=bunch of lies). death.gif
melikeit
uite, eu sustin demisia ambramburicai. De ce? Pentru nesimtire. Adica sindicalistii vroiau sa negocieze de saptamana trecuta de vineri, sambata. Insa abramburica abia astazi a inceput negocierile. NU stiu de ce.. probabil era la mare & shit. Cu toate ca atunci cand esti ministru, asta ar trebui sa treaca pe locul 2. Mai ales ca vin tezele nationale.
anton_marcel
Va rog frumos, daca sunteti in stare, folositi-va capul:
1. Legea salarizarii profesorilor a fost aprobata de Parlament.
2. Base, daca nu o semna, ea se intorcea in Parlament si toata lumea tipa atunci ca Base e de vina.
3. Daca ajungea din nou in Parlament, cei ce erau in alegerile parlamentare ar fi votat-o din nou? Cred ca nu si de vina era tot presedintele tarii ca nu a semnat.
4. In toate cazurile acestea, Base era socotit vinovat.
5. Cine mai are vreo nelamurire, sa intrebe, dupa ce comenteaza la primele 4 puncte.
Mr_Who
QUOTE (melikeit @ May 4 2009, 21:24) *
uite, eu sustin demisia ambramburicai. De ce? Pentru nesimtire. Adica sindicalistii vroiau sa negocieze de saptamana trecuta de vineri, sambata. Insa abramburica abia astazi a inceput negocierile. NU stiu de ce.. probabil era la mare & shit. Cu toate ca atunci cand esti ministru, asta ar trebui sa treaca pe locul 2. Mai ales ca vin tezele nationale.

Si eu. Nu inteleg un lucru: tanti asta si-a mai dovedit o data, in calitate de ministru al Educatiei, incompetenta. Ce fel de om trebuie sa fii ca sa accepti a doua oara (!?) numirea intr-o functie in care ti-a dat deja "examenul" (si ai picat cu brio)? huh.gif
nico123
Incredibil ce cer profesorii (50% salarii mai mari) ,eu cred ca nici nu stiu ce vor. E foarte usor pentru guvern sa le mareasca salariile ,chiar sa le dubleze, ca se vor duce la piata cu salariile astea marite si vor vedea ca umple o sacosa doua si gata salariu, ca inflatia va fi in floare. Bani se pot tiparii in tara asta fara probleme, asa ca domnilor profesori ce doriti, salarii mai mari sau ca LEUL sa fie cu valoare? Atentie la cerintele voastre ca s-ar putea sa se realizeze si sa vedem ca veti avea salarii mai mici (ca valoare) dupa marire (50%)
Poate ca marirea asta de salarii ar trebuii sa vina totusi cu unele conditii si anume:
1. Cand vine fii-mea acasa de la scoala sa nu stau eu sau sotia 2-3 ore zilnic sa-i explic ceea ce trebuia profesorii sa-i explice.
2. Profesorii sa aibe vacante ca noi ceilalti, 30zile pe an ,nu 5 vacante plus cea de vara 2-3 luni cum au acum.
3.Daca un copil poate sa invete acasa sau mai stiu si eu unde si cu cine, de ce sa nu poata trece clasa decat daca frecventeaza cursurile unei scoli? oricine sa poata da examen si sa poata trece in clasa urmatoare fara a frecventa o scoala anume.
4.Modificarea programei scolare si a manualelor care sunt de ras, pardon, de plans mai bine zis (facute tot de profesori)
5.evaluarea profesorilor sa nu se mai faca de alti profesori de prin Ministerul Invatamantului, ci de cei care le dau salariile adica de contribuabili de parintii elevilor ca ei cotizeaza la stat si pentru invatamant
tare as dorii sa stiu cum gandeste un profesor fata de cele de mai sus zise
melikeit
QUOTE (nico123 @ May 4 2009, 23:04) *
Incredibil ce cer profesorii (50% salarii mai mari) ,eu cred ca nici nu stiu ce vor.
nu ei au cerut asta, pnl-ul, psd-ul si pdl-ul au votat legea asta cu marirea salariilro cu 50%, fara ca profesorii sa ceara procentul asta. Da nu-i asa ca e mai usor sa te dai indignata decat sa te informezi?

E foarte usor pentru guvern sa le mareasca salariile ,chiar sa le dubleze, ca se vor duce la piata cu salariile astea marite si vor vedea ca umple o sacosa doua si gata salariu, ca inflatia va fi in floare.

imi place ironia ta, ai dreptate printre randuri
Bani se pot tiparii in tara asta fara probleme, asa ca domnilor profesori ce doriti, salarii mai mari sau ca LEUL sa fie cu valoare? Atentie la cerintele voastre ca s-ar putea sa se realizeze si sa vedem ca veti avea salarii mai mici (ca valoare) dupa marire (50%)

de ce ar fi vinovati profesorii ca au primit o marire pe care nu au cerut-o? Iar daca legea a fost data, nu vad de ce ar renunta la un drept castigat prin lege. Daca ar trebui cineva la raspundere, parlamentul ar trebui spanzurat de oo, pentru inconstienta lui
Poate ca marirea asta de salarii ar trebuii sa vina totusi cu unele conditii si anume:
1. Cand vine fii-mea acasa de la scoala sa nu stau eu sau sotia 2-3 ore zilnic sa-i explic ceea ce trebuia profesorii sa-i explice.

nu vreau sa comentez prea multe, insa sunt prea multi elevi la clasa, ca sa poata fi tratati toti personalizat si cat trebuie. Si in plus un copil nu prinde totul la scoala, ci aprofundeaza ceea ce a retinut de la scoala (mai mult sau mai putin in functie de cum e copilul)
2. Profesorii sa aibe vacante ca noi ceilalti, 30zile pe an ,nu 5 vacante plus cea de vara 2-3 luni cum au acum.

esti sigura ca copiii pot duce un an scolar in care au doar 30 de zile vacanta?Cat despre alea 2-3 luni.. astea exista doar pe hartie, ca in realitate trebuie sa faci prezenta in scoala
3.Daca un copil poate sa invete acasa sau mai stiu si eu unde si cu cine, de ce sa nu poata trece clasa decat daca frecventeaza cursurile unei scoli? oricine sa poata da examen si sa poata trece in clasa urmatoare fara a frecventa o scoala anume.

poate pentru socializare?care e importanta pentru copiii?

4.Modificarea programei scolare si a manualelor care sunt de ras, pardon, de plans mai bine zis (facute tot de profesori)

vrei sa zici de minister, care alege cartile ce pot fi alese de minister dupa cum bate spaga
5.evaluarea profesorilor sa nu se mai faca de alti profesori de prin Ministerul Invatamantului, ci de cei care le dau salariile adica de contribuabili de parintii elevilor ca ei cotizeaza la stat si pentru invatamant
evaluarea asta e foarte subiectiva. Mai ales in comunitati mai problematice, unde notele pot fi date aiurea de indivizi cu pica pe profesor ca ii da 4 "odorului", desi odorul e o loaza..

nu sunt profesor insa iti raspund eu
gigel de hohențolărn
QUOTE (nico123 @ May 4 2009, 23:04) *
Incredibil ce cer profesorii (50% salarii mai mari) ,eu cred ca nici nu stiu ce vor. E foarte usor pentru guvern sa le mareasca salariile ,chiar sa le dubleze, ca se vor duce la piata cu salariile astea marite si vor vedea ca umple o sacosa doua si gata salariu, ca inflatia va fi in floare. Bani se pot tiparii in tara asta fara probleme, asa ca domnilor profesori ce doriti, salarii mai mari sau ca LEUL sa fie cu valoare? Atentie la cerintele voastre ca s-ar putea sa se realizeze si sa vedem ca veti avea salarii mai mici (ca valoare) dupa marire (50%)

1. poate că fii-ta e proastă, adică n-o duce capu, deci, oricâți profi s-ar căzni să-i explice, nu iese dom'le
2. profii au vacanțe mai puține decât elevii, presupun că nu știai asta nu? wink.gif
3. școala nu înseamnă examene, mai ales cum se fraudează la noi examenele.
4. de acord. programa e tâmpită. sistemul e tâmpit. da nu e vina profilor, e vina ălora de la vârf
5. lol, hai, nu vrei să vii tu să-i verifici pe profi la cromodinamica cuantică și istoria modernă a africii centrale? laugh.gif

și eu aș dorii să știu ce profi ți-au fost ție dascăli wink.gif căci părerea mea la părerile tale e evidentă
nico123
Ma refeream la faptul ca nu stiu ce sa ceara profesorii, eu nu as cere marire de salariu ci ca banul sa aibe valoare , Indiferent ce lege a votat parlamentul si cine a cerut-o .
Prea multi elevi la clasa? maxim 25 si dupa cum scxade populatia te asigur ca in urmatorii ani vor fi 15-17 maxim la cati profesori sunt.
N-am nimic cu sa aprofundeze ce invata in clasa, dar nu invata nimic in clasa ca profesorii au chipurile salariile mici si nu au chef de elevi si scoala, nu vorbesc de toti
Nu copii trebuie sa duca un an scolar cu o vacanta de o luna pe an , dar profesorii pot sa vina la servici si sa imbunatateasca manualele si sau chiar programa scolara sau sa fac o scoala de vara ca la americani sau sa faca chiar cu elevii activitati de cultura , pictura ,aeromodele ,carturi sport ,muzica ,cercuri de literatura matematica CA ASA CEVA NU MAI EXISTA
Evaloarea profesorilor facuta de profesori este mai Obiectiva? sau tot pe spaga? ca povestea cu manualele

gigel de hohențolărn
ție ți-ar arde de activități culturale pe d-a moca, bașca cu stomacu gol? lol

ideea e simplă, mai întâi reformă, da pe bune, apoi măriri salariale. da la câți tâmpiți sunt în românia....
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.