cu plăcere, și încetează să mai fii porc dacă nu vrei răspunsuri pe măsură

2. nu, trebuie respectată legea - atâta tot.
asta ar trebui să facă cei de la guvernare - să respecte legea, nu e bună legea, legile se pot și schimba, nu-i mare șmen.
învățământul la noi e bolnav până-n măduvă - ultima chestie - sportul nu se mai notează, ci se dă doar admis respins. care-i faza? de ce să nu se dea 10 unuia care aleargă 50 de m sub 6 secunde și 7 unuia care aleargă în 10? vai, dar nu-i poți strica media tocilarului clasei, că nu se cade. ce să-ți spun. mentalitatea asta profund bolnavă strică și va mai strica procesul educațional.
e o goană nebună pentru note mari, la orice, de la istorie pân la chimie, de la desen pân la geografie. că acu la facultate se intră cu media de la liceu. cât de imbecil să fii să scoți examenele? iar profesorii acceptă cu stoicism aceste legi tâmpite și nu iau nicio atitudine, se lasă călcați în picioare. cu cât dă un prof note mai mari cu atât primește salariu mai mare (că acum se dau sporuri pt performanță) și e o inflație de note mari acum, încât orice ierarhie se pierde. în orice sistem real, distribuția valorilor se face dup-o curbă gaussiană, media e pe la 7, puțini de 10, puțini de 2,3. dar mulți văd nota 7 ca fiind una foarte rușinoasă.
drept pentru care eu n-aș mări nici cu-n șfanț salariul profilor, pentru că se complac în starea lor căcăcioasă fără să ia o atitudine, fără să fie uniți, și pentru că în rândurile lor sunt o grămadă de incompetenți care au gura mare și capul sec. la examenele de titularizare se copiază pe rupte, se pică pe rupte, și se trece cu note de căcat.
la noi studenții n-au nicio străbatere când copiază, elevii nicidecum, ba mai mult, e chiar cul. iar profii stau și înghit, pentru că sunt prea proști să facă ceva.
soluția e simplă -> reformă -> apoi crescut salarii (da crescut bine)
deja mi s-a acrit cât am vorbit pe tema asta.