xella
12th September 2006, 14:27
QUOTE(grig_jr @ Sep 12 2006, 15:22)

mdea, am terminat un liceu tare si o facultate grea, am un job bine platit si imi pun pe picioare o afacere. nu sunt o povara pentru cei din jurul meu si pentru societate si nu intind mana.
Nu cred ca am balacarit pe threadul acesta si ca am reusit sa port o discutie coerenta si civilizata.
Nu imi pasa cat castiga unii sau altii, dar ma calca pe nervi sa-i vad cu mana intinsa si urland ca din gura de sarpe cand de fapt nu e chiar asa cum zic ei. In loc sa-si vada de treaba si sa DEMONSTREZE ca merita acei bani.
Nu e nimic obligatoriu pe lumea asta. Nu-ti convine cat esti platit? Du-te altundeva. Sunt convins ca vor fi destui dispusi sa faca munca pentru banii care se ofera. DAR NU FA GALAGIE. Strange-ti jucariile schimba jobu. Nu esti in stare sa lucri undeva in regim de 8h/zi, 5zile/sapt, 22 zile de concediu pe an? Atunci liniste si VEZI-TI DE TREABA.
(adresarile cu persoana a 2a sunt figurative si vizeaza "grevistii din invatamant")
Adica nu iti convine, strange-ti jucariile si pleaca?????
Nu e chiar asa grig! Daca toti am face asa, ar insemna sa inghtim si sa suportam orice mizerie.
Si ma rog, de ce si-ar strange jucariile un prof atata timp cat doar asta stie si vrea sa faca? Ce ar fi sa renuntam toti?
alinviola
12th September 2006, 14:27
cei care considerati ca profesorii sunt bine platiti si ca se plang aiurea sunteti in afara......de altfel, intelectualii sunt tratati in Romania sub orice critica......in schimb, o dati ca ala care sta in fabrica si se murdareste trebuie sa ia nush cat in plus...penibil...ala de atata a invatat, atata face....da la saiba.....iar pentru asta e platit de multe ori mai bine decat cineva care ar trebui sa formeze caractere....daca de atat e platit profesorul, de aceeasi valoare va fi si elevul......mirati-va de ce e plin de grobieni si de prost crescuti printre copiii astia......fiindca si profesorul isi face meseria dupa cum e platit..adica in bataie de joc...cand vine ala de 4 clase si iti da fum cu mertzanu si celularu, poate nu iti mai arde de principii morale.......
grig_jr
12th September 2006, 14:32
si explicati-mi cum se schimba toate astea daca de maine profesorii vor lua de 2 ori mai multi bani (sa zicem)
xella
12th September 2006, 14:33
QUOTE(grig_jr @ Sep 12 2006, 15:32)

si explicati-mi cum se schimba toate astea daca de maine profesorii vor lua de 2 ori mai multi bani (sa zicem)
Eu spun ca le-ar scadea gradul de frustrare.
grig_jr
12th September 2006, 14:35
pana toaman viitoare cand vor vrea din nou mai mult
it never ends.
eu zic ca cine e dascal prin menire formeaza caractere indiferent ce scrie pe fluturas
(nu, nu extrapolati acuma ca ar trebui patiti cu 2 lei jumate)
jonex
12th September 2006, 14:36

... am terminat un liceu tare si o facultate grea, am un job bine platit ...
Si acum le multumesti pentru faptul ca te-au educat sa ajungi sa ai un job bine platit.
veronika
12th September 2006, 14:37
QUOTE(Bamis @ Sep 2 2006, 08:46)

Caz concret: Institutor II, grad didactic II, vechime 11 ani - 585 RON.
caz concret vechime 25 ani profesor grad 1 director 15 milioane 12 ore pe zi la scoala dar 9 ore de predat/saptamana si fara dirigentie. caz concret fara sporul de conducere approx 13 cu 19 ore de predare/saptamana si dirigentie. acum eu am 1 an jumate vechime muncesc ce e drept 12 ore pe zi dar am 12 milioane e corect?
grig_jr
12th September 2006, 14:38
m-a educat mama acasa, nu frustrata aia de la scoala
si am invatat CE si CAT am vrut EU. nu m-a obligat nimeni.
veronika: e corect. CAT vreti sa castigati? mii de coco? gizas
xella
QUOTE(grig_jr @ Sep 12 2006, 15:35)

eu zic ca cine e dascal prin menire formeaza caractere indiferent ce scrie pe fluturas
Sa fim seriosi, motivatia intrinseca nu tine de foame.
cap_tepos

Nu e nimic obligatoriu pe lumea asta. Nu-ti convine cat esti platit? Du-te altundeva. Sunt convins ca vor fi destui dispusi sa faca munca pentru banii care se ofera. DAR NU FA GALAGIE. Strange-ti jucariile schimba jobu. Nu esti in stare sa lucri undeva in regim de 8h/zi, 5zile/sapt, 22 zile de concediu pe an? Atunci liniste si VEZI-TI DE TREABA.
(adresarile cu persoana a 2a sunt figurative si vizeaza "grevistii din invatamant")
Si eu te-ndemn: Zici ca se ia mult in invatamant, du-te in invatamant!
In alta ordine de idei intr-un stat democratic ai voie sa iesi in strada sa protestezi pasnic. Nu ai tu dreptul sa interzici unor oameni sa "FACA GALAGIE". DACA VREI LINISTE, "strange-ti jucariile" si du-te in Coreea de Nord!
Spui ca ai o firma?
Dupa modul cum gandesti (adica numai prin prisma urii, a invidiei), cred ca va fi vai si-amar de cei ce vor fi angajatii tai!
CapitanuPICARD
12th September 2006, 14:39
QUOTE(grig_jr @ Sep 12 2006, 15:38)

m-a educat mama acasa, nu frustrata aia de la scoala
si am invatat CE si CAT am vrut EU. nu m-a obligat nimeni.
e clar.
de fapt cred ca nici macar nu ai terminat liceul.
radumiki
12th September 2006, 14:42
Eu sper din tot sufletul ca profesorii sa inghete anul scolar 2006-2007. Atunci poate va realiza lumea rolul lor.
grig_jr
12th September 2006, 14:43
CapitanuPICARD: poti sa crezi ce vrei. daca as fi adeptul atacurilor la persoana ti-as spune: "n-ai luat tu olimpiade cate am luat eu". dar nu sunt. asta e norocul tau. si nici nu te cunosc, la fel cum nici tu pe mine. si nu-mi permit sa fac afirmatii gratuite si pe care nu le pot sustine. ca tine. bafta!
cap_tepos: poti sa fiu deranjat de "galagia" lor cand stiu ca mie imi cresc taxele ca sa le mareasca lor salariile. mai in fiecare an
si nu urasc si invidiez. repet: sunt deranjat de miloaga asta si intinsul mainii. nu-i mai sta nimanui gandul la munca, doar sa intinda mana. de ce nu vin profesorii cu un demers:"proviti, am muncit, am tras, situatia in invatamantul romanesc esta asa si asa si asa de extraordinara, credem ca meritam o marire"?
jonex
12th September 2006, 14:45
QUOTE(grig_jr @ Sep 12 2006, 15:32)

O intrebare buna cu un raspuns care poate ar necesita un studiu. Insa cu siguranta ar merita sa li se dea ceva in plus. Si o cer o data pe an. Oricum mai mult de 10% nu vor primi niciodata.
Tu in firma unde lucrezi ai review la salar si la munca pe care o prestezi? Cat de des? De fiecare data crezi ca ti se cuvin 50-100 euro (o medie sa zicem decenta) in plus la salar? A, si spune tu ce conditii de munca ai?
grig_jr
12th September 2006, 14:48
sti cum merge review-ul la salarul meu?
"hai sa vedem ce ai facut! aha, asta, asta si asta. dam,.. si urmeaza sa faci asta asta si asta, si responsabilitatile tale vor creste asa si asa. DA, credem ca meriti o marire"
si nu zic eu: "daca nu mariti blochez proiectul" sau "daca vreti sa dau 100% trebuie sa mariti salarul" . pentru ca imi iau sutul in ciuda faptului ca meseria mea e mai rara decat una de prof
jonex
12th September 2006, 14:52
Este o vorba: nimeni nu e de neinlocuit.
CapitanuPICARD
12th September 2006, 14:53
QUOTE(grig_jr @ Sep 12 2006, 15:43)

si nu urasc si invidiez. repet: sunt deranjat de miloaga asta si intinsul mainii. nu-i mai sta nimanui gandul la munca, doar sa intinda mana. de ce nu vin profesorii cu un demers:"proviti, am muncit, am tras, situatia in invatamantul romanesc esta asa si asa si asa de extraordinara, credem ca meritam o marire"?
pustiule, daca tu, in conditiile Romaniei de dupa 1989, poti spune ca profesorii nu au facut eforturi FANTASTICE pentru a mentine invatamentul pe linia de plutire, cred ca ai intrat degeaba la liceu.
si sunt de acord 500% cu radu: sa inghete anul scolar! total! pana cand si cel mai amarat care preda in fata a 20-30 de copii va avea macar 250 euro net/luna. MACAR!
bineinteles insa ca maestrul sun tzi n-a vorbit prostii. mereu se va gasi o gasca care se va lasa cumparata si va sparge greva. impartiti in doua (sau mami multe) parti, vor fi trasi pe sfoara asa cum au mai fost. 
inca ceva:
numai chiorii, naivii, idiotii sau cei interesati nu vad ca in Romania, dupa 1989, au avut de suferit in mod tragic 3 componente vitale ale oricarei natiuni:
SANATATEA
INVATAMANTUL
AGRICULTURA (HALEALA)
se intentioneaza (si s-a reusit intr-o proportie ingrijoratoare) aducerea noastra la stadiul de turma proasta, bolnava si ahtiata dupa un colt de paine.
grig_jr
12th September 2006, 15:00
pustiule
probabil varsta la tine se calculeaza in numar de posturi.
de ce insista lumea sa te faca in diverse feluri? de ce nu e nimeni in stare sa poarte o discutie fara a ataca pe cineva?
si ca sa iti raspund: am facut liceul dupa 1989 si nu mi s-a parut ca se omoara cu eforturile. cel putin cei cu care am intrat eu in contact
(sunt sigur ca vei veni acuma sa spui ceva de genul :"Se vede", dar hei, m-am obisnuit cu atacurile gratuite scoase in lipsa de argumente)
CapitanuPICARD
12th September 2006, 15:04
QUOTE(grig_jr @ Sep 12 2006, 16:00)

si ca sa iti raspund: am facut liceul dupa 1989 si nu mi s-a parut ca se omoara cu eforturile. cel putin cei cu care am intrat eu in contact
exact ce-ti spuneam intr-un post anterior...
grig_jr
12th September 2006, 15:05
i hate it when i'm right
daca te-ar duce capul ceva (uite ca stiu si eu
), ti-ai da seama ca maririle astea nu vor repara problemele de care te plangi mai sus. doar le adancesc. valoarea oamenilor nu va creste daca le mai dai 10%
CapitanuPICARD
12th September 2006, 15:07
QUOTE(grig_jr @ Sep 12 2006, 16:05)

i hate it when i'm right
atunci poti sa stai linistit. n-ai.
1234
12th September 2006, 15:09
Din pacate e foarte trist ceea ce se intampla si in invatamant si in in sanatate! Am in familie si profesori si medici si va asigur ca nu le e deloc usor sa traisca cu banii aia! Daca mai trebuia sa asigur pe cineva! Desi imi iubesc foarte mult tara Romania, nu-i iubesc de nici o culoare pe "liderii" ei si implicit ai nostri! Pentru rezultatele lor extraordinare de 17 ani incoace!
xella
12th September 2006, 15:11
QUOTE(grig_jr @ Sep 12 2006, 16:05)

i hate it when i'm right
daca te-ar duce capul ceva (uite ca stiu si eu

), ti-ai da seama ca maririle astea nu vor repara problemele de care te plangi mai sus. doar le adancesc. valoarea oamenilor nu va creste daca le mai dai 10%
Ba chiar si cu u 1% il poti motiva....
grig_jr
12th September 2006, 15:14
pei n-ai pe cine motiva. daca e slab ca profesor, e slab si cu si fara cei x%
e un cerc vicios, altii de valoare n-au de unde sa apara, deoarece tot astia de acuma trebuie sa-i pregateasca. e naspa, dar nu facem decat sa ne adancim si mai tare in groapa
CapitanuPICARD
12th September 2006, 15:24
QUOTE(1234 @ Sep 12 2006, 16:09)

Din pacate e foarte trist ceea ce se intampla si in invatamant si in in sanatate! Am in familie si profesori si medici si va asigur ca nu le e deloc usor sa traisca cu banii aia! Daca mai trebuia sa asigur pe cineva! Desi imi iubesc foarte mult tara Romania, nu-i iubesc de nici o culoare pe "liderii" ei si implicit ai nostri! Pentru rezultatele lor extraordinare de 17 ani incoace!
lamureste-l si pe grig juniorul.
imi spune si mie cineva de ce marirea salariilor cadrelor didactice se poate face numai din marirea taxelor si impozitelor?
pai sa nu-l f ut in gura pe ala din guvern care a zis asta?
sa nu se supere cadrele didactice care citesc forumul, dar limbajul este prea elevat pentru asemenea marlanie.
aceeasi metoda de divide et impera a fost folosita si cu minerii. si cu ceferistii. si cu aia de la metrou. cu toti. si cu aia din agricultura care au fost indemnati sa-si faramiteze parcelele. a fost nevoie sa treaca 17 ani pentru a se ajunge la concluzia ca agricultura performanta se face doar pe parcele mari
ma rog, deviez de la subiect...
revenind...
ce guvernant imbecil a facut declaratia aia cu taxele si impozitele? cred ca-l stim cu totii.
pai sa-i iau neamul in...
toti functionarii de kkt de prin tot felul de ministere, cum ar fi ala al integrarii de exemplu, pe ce pielea mea castiga sacii aia cu bani? cu ce este mai presus munca unui directoras de rahat care plimba hartii dintr-un birou in altul si se eschiveaza de la orice raspundere, fata de munca unui DASCAL? sau a unui MEDIC?
pe ce pusca mea se duc miliarde de lei (vechi) pentru fondurile de protocol? pe limuzine mercedes? pe spp-isti?
pai sa-l f in gura pe nea' nelu! urla ca ceausescu are garde pretoriana, dar el a marit de cateva ori efectivele spp.
pe ce se mai duc banii? pe asfaltarile idioate ale lui videanu? sau pe bordurile lui videanu? pe spurcaciunea aia de autostrada care parca e manastirea aia ridicata de mesterul manole? ce faca aia ziua se strica noaptea? pw vilele si conturile marilor politicieni de dupa 1989?
cum pixda ma-sii isi permite ratatul ala sa spuna ca nu se pot mari salariile cadrelor didactice decat din alte taxe si impozite?
ACESTE taxe si impozite pe ce se duc, domnilor guvernanti?
eu, daca nu imi platesc o singura luna taxele si impozitele, sunt calcat de garda, amendat, penalizat! dumneavoastra, domnilor guvernanti, din 1989 incoace nu ati prezentat NICI MACAR O SINGURA DATA gestiunea la zi ! NICIODATA!
si acum aveti tupeul ordinar sa spuneti ca salariile dascalilor nu npot fi crescute decat prin alte taxe si impozite?
nici macar un scuipat intre ochi nu meritati!
scuipatul unui daascal este mult mai valoros decat toata sleahta voastra de ratati ordinari! stiti de ce, "domnilor" guvernanti? PENTRU CA UN DASCAL NU SCUIPA!
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.