Salarii profesori
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102

gigel de hohențolărn

QUOTE (brigazile_martirilor @ Jan 30 2009, 11:36) *
Pai cineva trebuie sa mearga si la sapat santuri/cules recolta si votat PSD-ul, nu? laugh.gif

și nu ți se pare că taman asta se întâmplă acum ? biggrin.gif
Mr_Who
QUOTE (Tom_Cat @ Jan 29 2009, 22:24) *
Ai auzit de forma fara fond?(sunt sigur ca da, daca am auzit eu ca inginer, tu ca umanist esti profesor in domeniu).

Ai auzit si cu asta ai ramas, cu auzitul, ca de inteles n-ai inteles nimic. Dovada faptul ca arunci sintagma asta aici fara sa o argumentezi sau sa o exemplifici in vreun fel.

QUOTE (Tom_Cat @ Jan 30 2009, 08:31) *
Papuse, ce educatiune imi trebuie, tu ma intrebi de IQ eu izic ca am , Q7.Tu te zbati pe cateva milioane pe luna, eu ca un colalar bisnitar le arunc pe noapte la lautari, sa nu rade dujmanii, deh nu toata lumea e bisnit-man.

Probabil fara sa vrei, ai reusit sa construiesti, in doua fraze, una dintre cele mai realiste (si mai penibile in acelasi timp) caracterizari ale societatii romanesti actuale. Sunt "impresionat", ai dreptate, felicitari!
De aia suntem o tara "civilizata", valorile au fost rasturnate, non-valoarea a devenit "valoare" fundamentala ("n-are dujmanii valoarea mea", nu?), de aia este educatia in rahatul actual, cine are nevoie de educatie, cand poti foarte bine sa traiesti pe picior mare chiar daca ai IQ-ul unui cercopitec?
Ai facut loc in garaj, langa S-class-ul tau imaginar, unui Q7 imaginar? rolleyes.gif Bravo, si eu am un R8, l-am parcat langa masina mea de week-end, un Bugatti Veyron. Poate pui niste poze cu "bijuteria" ta, Q7. Vezi ca sunt niste shot-uri profesioniste pe site-ul oficial Audi... lol.gif

katnia
Din pacate, cu toate zvomurile care se aud, nu cred ca se vor mari salariile prea curand sau prea semnificativ. Problema este ca atitudinea ostila a societatii (fabricata asa de media), combinata cu nemernicia liderilor de sindicat si a politicienilor duce la un sictir general al profesorilor. Am mai asistat la sta o data, in 1997, cand dascalii mei, exceptionali pedagogi, au parut dintr-o data ca lasa locul unor oameni pe jumatate de pregatiti si de sufletisti. Si cine a avut de suferit? Noi mai putin, ca eram aproape de final, dar generatiile urmatoare au simtit-o din plin. Si ne mai miram ca nivelul de cultura al tinerilor e asa cum e...
O data ce predai, chiar daca nu ti-a placut la inceput, nu mai poti fi la fel. E poate instinctul lui Homo Sapiens care trebuie sa isi creasca puii pana la o varsta inaintata, e bucuria ca te poti face folositor dand din mult-putina ta experienta intelectuala, adica ceea ce face omul om. .
Mi se pare o nemernicie sa interzici dreptul la o existenta decenta unor oameni care fac o treaba totusi importanta pentru societate, pe motiv ca munca intelectuala nu e munca adevarata. Cei care se ridica impotriva intelectualilor nu sunt mai breji decat bravii stalinisti care au pus in fruntea catedrelor universitare caloriferisti. Se intoarce masina lumii, dar daca voi n-ati fost pe la scoala sa invatati istorie, sunteti condamnati sa o repetati. Rusine, tradatorilor.
dragospas
QUOTE (Mr_Who @ Jan 29 2009, 18:47) *
1.In legatura cu afirmatia ta referitoare la prestatia actualei guvernari (afirmatia pe care am subliniat-o) nu pot, din pacate, decat sa iti dau dreptate.

2.In legatura cu restul afirmatiilor tale, indreptate, se pare, in directia mea, nu o sa mai comentez nimic, pentru ca e inutil, nu ma mai mira nimic, am ajuns la concluzia ca prostia e la ea acasa in mintea unora si nu are de gand sa-si schimbe domiciliul prea curand...

1.Numai atat ? Parca acum ceva timp erai foarte vehement in critici la adresa guvernarii...ce s-a intamplat de ai intrat in letargia asta?

2.Nu era mai simplu sa recunosti ca ai gresit ,decat sa jignesti in continuare?
vali_mester
Guvernul ar avea numai de castigat din majorarea salariilor profesorilor cu 50%,dar cu o conditie,taierea sporurilor la toti bugetarii.Ar fi un pas inainte pt. realizarea mult trambitatei legi a salarizarii bugetarilor. Prin majorarea salariilor cu 50% si taierea sporurilor profesorii ies in pierdere.
dragospas
QUOTE (data @ Jan 29 2009, 19:10) *
primii care ar trebui sa scoata capul sunt fostii guvernanti

sa ne explice cum dupa cativa ani de crestere economica si nicio investitie avem deficit economic peste 5%

imi place ca vezi paiul din ochiul altuia dar nu vezi barna din ochiul propriu

Mai data ,mai prietene,de ce "pui botul" in continuare la toate intoxicarile pe care le arunca in piata profesionistii in dezinformari...
S-a incercat cu tot felul de fumigene pentru a distrage atentia opiniei publice de la agenda reala a cetateanului care era respectarea promisiunilor facute in campania electorala.Si pe baza acestor promisiuni,partidele fratesti aflate acum la guvernare, au castigat multe voturi...Nu stiu de ce dar si furtul ala de arme il suspectez ca o diversiune marca basescu si rapirea din Iraq...

Asadar sa revenim la deficitul ala care neoficial pare a fi de aproape 5 %.In septembrie 2008 deficitul era de 1%,in octombrie de 1,5% ,in noiembrie de 2,5%...de ce oare a crescut acest deficit taman in campania electorala ?poate dai matale raspunsul.Mai departe de la 2,5 la aproape 5% cade si in sarcina actualei guvernari care nu a fost in stare sa se replieze urgent pe problemele stringente ale guvernarii...
Cauza externa insa cred eu ca este primordiala.Eram deja la inceput de criza economica (pe care nu o recunostea nici un partid) criza care a afectat tari europene cu o mai mare soliditate economica ....asadar care barna ?

P.S...si revenind la promisiuni...nu era normal ca Guvernul sa-si prezinte demisia in situatia in care constata ca nu poate onora ce a promis cu nu mai mult de 1 luna in urma ? Nu pot fi asimilate aceste promisiuni mincinoase si neonorate cu o mita electorala ?
anton_marcel
Atentie:

Au redus si procentul de 6% din PIB.

Nu este de loc normal.

Profesorii trebuie sa faca greva ptr. acest lucru (repet 6% dinPIB) si sa fie sprijiniti de toti ceilalti inclusiv de cei de pe acest forum desigur macar voi daca judecati corect.

P.S. Am dreptate?

Laberta
Nu.
dragospas
Cata diferenta intre declaratiile Ecaterinei Andronescu la doar cateva luni :
Ecaterina Andronescu: Daca aceste cresteri salariale pentru profesori nu se produc, nu facem decat sa crestem furaciunea

Duminică, 26 octombrie 2008,

Deputatul PSD a precizat ca, pentru Partidul Social Democrat, educatia este un factor strategic al dezvoltarii durabile

Cele mai importante declaratii ale Ecaterinei Andronescu:

"Dupa 2004, PSD a continuat sa urmareasca cu atentie proiectele pentru educatie si a lasat actualei guvernari proiecte importante pentru care va trebui sa ceara socoteala Guvernului, sa explice ce s-a intamplat cu aceste proiecte pe care le-au preluat."
"Din Parlament, din opozitie, an de an ordonantele de guvern prin care se alocau salariile personalului din invatamant au fost amendate de reprezentantii PSD."
"In 2004, guvernarea PSD a promovat o lege de finantare pentru educatie cu 6% din PIB, incepand cu anul 2005. La 1 ianuarie 2005, Alianta DA a prorogat termenul de aplicare pentru aceasta lege pana la 1 ianuarie 2008."
"In 2007, PSD a depus in Parlament, inainte de trimiterea de catre guvern a proiectului de lege a bugetului, o lege prin care solicita cresterea salariala a profesorilor cu 50%."
"Ministrul de Finante Varujan Vosganian a dovedit cu cifre ca exista resursele necesare pentru cresterile salariale. Nu este o crestere exagerat de mare, este o crestere care se incadreaza in cei 6% acordati Educatiei. Incercarea Guvernului de a nu aplica o lege perfect constitutionala nu este decat o incercare de a desconsidera Educatia."
"Guvernul, daca nu este capabil sa aplice aceasta lege, trebuie sa lase locul celor care au calificarile necesare, care sa gaseasca resursele si sa aplice legea asa cum a fost ea adoptata in Parlament. Guvernul are o solutie sa plece de la guvernare si sa-i lase pe altii care sunt capabili si sa nu imparta resursele numai catre cei bogati ci sa le distribuie echilibrat."

"Sistemul nu apeleaza la alte resurse in afara celor alocate de Legea Invatamantului, de 6 procente. Daca nu se aplica aceasta lege, va fi incalcata si Legea Invatamantului."

Fostul ministru al Educatiei a declarat ca PSD va face toate demersurile necesare ca aceasta lege sa fie aplicata, dar nu a mentionat explicit posibilitatea depunerii unei motiuni de cenzura daca Executivul refuza sa aplice legea. "Nu excludem niciunul dintre mijloacele constitutionale care ar putea sa duca la aplicarea sa", a afirmat Andronescu.

In cazul in care Guvernul ar emite o ordonanta de urgenta prin care sa inghete respectivele majorari salariale, ar da dovada de lipsa de respect fata de Parlament si un semnal ca legea e respectata doar de unii", sustine Ecaterina Andronescu. "Ordonanta de urgenta mi se pare total nepotrivita pentru ca in felul acesta nu mai exista respect pentru institutiile tarii. N-am face decat sa ne jucam intre cele doua institutii", a precizat deputatul PSD.

"Exista bani pentru acordarea de salarii marite, iar lipsa fondurilor este un argument care ascunde de fapt cheltuirea deficitara a banilor de la buget. In 2007 s-au intors la buget 400 de miliarde. Ministerul Finantelor spune ca Ministerul Educatiei nu a putut sa absoarba aceste sume. In realitate, Ministerul Educatiei vorbeste despre faptul ca Ministerul de Finante n-a facut deschiderea acestor sume in asa fel incat sa fie absorbite in sistem. Daca aceste cresteri salariale nu au loc, nu facem decat sa sustinem furaciunile", a incheiat Ecaterina Andronescu.

Ca sa mai dreaga din busuioc :

"Ministrul Educației susține că bugetul aprobat de Parlament e suficient pentru creștrea salariilor cu 33% pentru profesorii din domeniul preuniversitar.
Ecaterina Andronescu a declarat că majorarea salariilor trebuie reglementată printr-un act normativ. Andronescu a subliniat însă că salariile cadrelor didactice vor crește doar în funcție de performanța acestora.

"Fiecare profesor va fi evaluat în baza criteriilor de performanță, pe care ministerul educației le elaborează acum cu sindicatele din învățământ. Cadrele didactice se vor autoevalua dar se va ține cont și de părerea colegilor de catedră, a părinților și a elevilor", a afirmat Ecaterina Andronescu. "

Pai parca si liberalii sustineau acelasi lucru doamna ministru Abramburica in timp ce dumneavoastra le cereati demisia ...cum ramane cu afirmatia : " sunt bani stim noi ca sunt bani " ???
dragospas

Cata ipocrizie pe deputatul PDL si in acelasi timp sef peste sindicalistii din invatamant,AUREL CORNEA...astfel cu o mina de om revoltat ne spunea astazi in direct la TV ca va da Guvernul in judecata pentru masurile de austeritate luate...care Guvern ?...pe colegii si sefii lui de partid ? NU MAI BINE SI-AR DA EL DEMISIA DACA AR AVEA PUTINA DEMNITATE ?
anton_marcel
QUOTE (brigazile_martirilor @ Jan 30 2009, 10:36) *
Pai cineva trebuie sa mearga si la sapat santuri/cules recolta si votat PSD-ul, nu? laugh.gif

Nu stii sa judeci corect, dobada ca esti imbecil?
100 lei Roni pentru a platii pe cineva care sa iti trimite numele si prenumele ptr minim 1 000 de persoane cu studii superioare.
Alta dovada? La fel:
100 lei Roni pentru a platii pe cineva care sa iti trimite numele satelor si comunelor ptr minim 1 000 de localitati unde a castigat PNL-ul.

Deci gandeste si apoi scrie deoarece te faci singur de ras si cred ca nu iti convine.
math19
QUOTE (dragospas @ Feb 27 2009, 15:46) *
Cata ipocrizie pe deputatul PDL si in acelasi timp sef peste sindicalistii din invatamant,AUREL CORNEA...astfel cu o mina de om revoltat ne spunea astazi in direct la TV ca va da Guvernul in judecata pentru masurile de austeritate luate...care Guvern ?...pe colegii si sefii lui de partid ? NU MAI BINE SI-AR DA EL DEMISIA DACA AR AVEA PUTINA DEMNITATE ?

CATALIN CROITORU- lider FEN si deputat PD-L
sau
AUREL CORNEA- lider FSLI

Despre cine e vorba?
dragospas
QUOTE (math19 @ Mar 1 2009, 14:36) *
CATALIN CROITORU- lider FEN si deputat PD-L
sau
AUREL CORNEA- lider FSLI

Despre cine e vorba?

Te las pe tine sa ghicesti... cool.gif
dragospas
Mda...marirea salariilor profesorilor cu 50% de la 1 octombrie.Din prima zi de guvernare PSD sau PD-L, aceasta marire va fi facuta retroactiv.Asta era una din promisiunile mincinoase facute in campania electorala ,una dintre multe altele...cineva care a avut curiozitatea sa le numere a ajuns la cifra 100.

Stau sa ma intreb ce s-ar fi intamplat daca guvernul liberal,ar fi procedat la fel de populist ca cele doua partide aflate atunci in opozitie si astazi la guvernare ? Ce s-ar fi ales de economia acestei tari daca salariile profesorilor ar fi fost marite cu 50%,pensiile grupa I si II marite asa cum cereau,eliminarea taxei de prima imatriculare etc...?

Stand si privind retroactiv vom constata ca promisiunile facute de Alianta DA au fost indeplinite in mare masura (mai ales de catre liberali)...
Credeti ca acesta guvernare va realiza macar 20% din ce a promis?...poate cosmonautul ala sau cei 25 000 de euro pentru tiganii intorsi acasa ...?...sau poate cei 842 Km de autostrada ?

Daca vreti sa vedeti si un punct de vedere al fostului ministru de finante ,altul decat dezinfiormarile lansate de actualii guvernanti (gen greaua mostenire) puteti vedea aici : http://85.9.12.243/a3/watch.php?year=2009&...ow=stirea_zilei

Si pe acest forum activistii portocalii s-au dat de ceasul mortii ca guvernul liberal greseste cand nu aplica masurile cerute de opozitie si ca acest guvern trebuie sa plece ca sa vina la putere partidele PSD si PD-L care vor acorda aceste mariri si ca va curge lapte si miere...

Iata cateva posturi ale celor care cereau marirea neconditionata a salariilor profesorilor....mai zic ei ceva acum ? Mai acuza ei Guvernul ca nu mareste salariile profesorilor ? Oare de ce nu mai frecventeaza acest topic acum ? Poate ma lamuriti voi...

QUOTE ((THX)GogolometroEAW @ Oct 29 2008, 12:58) *
Detalii privind existenta resurselor pt marirea salariilor

In anul bugetar 2008 situatia sta astfel:

PIB….. ……………………………………………………….440miliarde
6% din PIB, adica bugetul educatiei………………….25.4 miliarde
salariile profesorilor…………………………………………9.8 miliarde
ponderea salariilor din bugetul alocat educatiei …37.5%

In anul bugetar 2009:

PIB……………………………………………………………..546.8miliarde
6% din PIB, adica bugetul educatiei………………. 32.8miliarde
Salarii profi……………………………………………………14 miliarde
Ponderea salariilor din bugetul pt educatie………….44.9%

Cresterea salariilor conduce la o diferenta de 4.9 miliarde din care 60% se reintorc la bugetul de stat prin: impozite si contributiile angajatului si angajatorului. Astfel diferenta efectiva este de 2 miliarde.
Deci posibilitati exista, dar guvernul liberal doreste sa foloseasca diferenta in alte scopuri.

P.S. Din bugetul de investitii in invatamant s-a cheltuit doar 43%.

dududim, duduim, duduim...

QUOTE (data @ Nov 1 2008, 23:13) *
daca ai 9 milioane salariu ... normal ca ii cheltuisc, ce naiba sa investesti la suma asta, abia iti ajung sa supravietuiesti
dar nu inteleg de ce nu da Tariceanu o ordonanta de urgenta sa le aduca si lor salariile la un nivel decent? huh.gif pentru profesori s-a putut

QUOTE (data @ Nov 12 2008, 00:08) *
guvernul a anuntat ca le va face dreptate profesorilor cu salarii mici

le vor mari salariul cu 25% peste un an, in loc de 50% acum ... asa cum era legea

la ce servicii de PR au cei de la guvern ... ii mai si platesc pentru cum prezinta activitatea guvernul?

QUOTE (data @ Nov 12 2008, 20:59) *
guvernul Tariceanu a refuzat sa isi asume marirea salariilor profesorilor pentru ca nu e corect sa oblige guvernul urmator la cheltuieli

acum promite ca va da 10 miliarde de euro in 4 ani; care 4 ani? peste 2 saptamani dispar de la guvernare;

cand au fost sinceri? cand au spus ca nu pot da bani pentru ca pleaca de la guvernare si nici nu sunt bani? sau cand promit 10 miliarde de euro pe 4 ani desi peste 2 sapatamani pleca?

e clar ca ii mint pe profesori ca pe copii

QUOTE (Pierde_verile @ Nov 14 2008, 09:30) *
Eu cred că Tăriceanu va face închisoare pentru abuz în servicu după ce ordonanțele sale vor clasificate ca neconstituționale și ceilalți vor ști ce să facă mai departe. Trebuie să se ajungă să fie respectată Constituția asta o dată. Tăriceanu este destul de tăntălău ca să fie dat de exemplu cu cătușe. Am văzut că Crin Antonescu recunoaște cu sinceritate că ordonanțele se lovesc de Constituție. Vrea postul lui Tăriceanu din PNL.

QUOTE (duculeana @ Nov 14 2008, 22:59) *
Daca nu mariti salariile profesorilor acum, sa nu va mai plangeti peste 10 ani ca ies de pe bancile liceelor si facultatilor numai incompetenti! Cum ne asternem asa vom dormi! Tinerii de azi ne vor conduce in viitor, mai devreme sau mai tarziu, ne convine sau nu! V-ati gandit la ce se va ajunge atunci? Va fi un haos total! Micii trepadusi vor ajunge sa puna talpa pe grumazul democratiei si ne vom intreba cu ce am gresit de meritam asa ceva! Atunci o sa va amintiti de vremurile astea tulburi!

QUOTE (data @ Nov 15 2008, 22:20) *
ce va spuneam ca Tariceanu blocheaza salariile profesorilor pentru a castiga capital electoral, nu din cauza ca economia nu permite cresterea salariilor

bine ca au aparut acum unii care ne arata ca ajutoarele de la stat nu sunt pentru saraci ... sunt numai pentru cei bogati si clientii partidelor politice

QUOTE (Mr_Who @ Nov 25 2008, 16:13) *
"Nu voi sacrifica viitorul Romaniei majorand iresponsabil salariile profesorilor!" - ce slogan de tot rahatul. cata duplicitate!
Hai sa salvam economia Romaniei, sa mergem sa cumparam masini, dar nu Dacia, ceva mai de calitate, sa zicem...Citroen, ca "domnul" Tariceanu a eliminat taxa pe poluare si ne permitem!

QUOTE (romaximusro @ Nov 25 2008, 22:05) *
chiar asa ... ce mare chestie.. sa urlii ca nu ai bani pentru marirea salariilor in invatamant, sa urlii ca ai bani pentru marirea pensiilor si sa vii dupa aia sa arati ce dobitoc ai fost, luand bani de acolo de unde oficial nu aveai , ca sa dai acolo unde oficial aveai.. Magnific nu?
allyn1985
QUOTE (dragospas @ Mar 4 2009, 10:22) *

Tu ai facut o fixatie cu salariile profesorilor. huh.gif
Astia nu mai au bani sa se cace in centru, se vorbeste ca nu vor fi bani de pensii, se inregistreaza falimente si concedieri pe banda rulanda , majoritatea viseaza nu mariri de salari ci sa-si pastreze locul de munca si tu esti ca un patefon stricat "mariti salariile profesorilor",etc
dragospas
Iata si cateva pareri contrare celor exemplificati mai sus care se vede treaba ca au avut dreptate,dand dovada de realism...

QUOTE (Delano @ Oct 29 2008, 13:44) *
E foarte interesant ca unii useri, care zic ca nu-i o problema sa se mareasca salariile profesorilor, uita cu desavarsire avalansa de revendicari salariale a altor categorii de bugetari - sistemul sanitar si functionarii publici.

QUOTE (mihaibo @ Oct 29 2008, 13:55) *
Nu e mare, E IMENSA. E enorm sa arunci 0.6% din PIB doar pe cresterea salariilor unei categorii de bugetari! Sa nu vorbim si in ce context se intampla acest lucru.

QUOTE (gigel de hohențolărn @ Dec 16 2008, 17:09) *
așa, sunt și eu curios acum, cum mă-sa o să dea bani profilor pesedeii și pedeleii, ei care se dădeau mari și tari că învățământul tre susținut financiar bla bla thumbup.gif
să vezi cum o s-o întoarcă ca la ploiești, cum că vine criza, că alea alea.
să-l vedem atunci pe pedelistu croitorul cum o să-și mai susțină cauza. lol.gif

QUOTE (radumiki @ Dec 16 2008, 19:38) *
ei vor, pana la urma cine nu vrea, dar se poate?
ma indoiesc...

bugetul pe anul viitor (cel real, nu cel de pe hartie) va fi praf ptr. ca cei ce dau grosul (companiile private) sunt pe tun, deja nr. intarziatilor la plata darilor catre stat este in nr. record...
sa vedeti ce va fi in ianuarie-februarie 2009... huh.gif

credti ca EI nu stiu ce urmeaza?

nu stiu ca sutele de mii de someri ar putea fi indreptati spre proiecte de infrastructura, unde ar face ceva ptr. banii primiti, pe cand daca-s someri...

ca s-au laudat, e clar.
ca nu pot, e la fel de clar.

vor da explicatia la moda: ,,criza", vor da exemple din economie cu fabrica X care a trimis 1000 de oameni in somaj, fabrica Y cu 1500, etc

daca totusi le vor mari, voi rade cu un ochi (de bucuria nevestei... wink.gif ) si voi plange cu celalalt (gandindu-ma la consecintele economice...)

in prima zi de guvernare ar trebui discutate solutii ptr. deblocarea din colapsul ce se prefigureaza, nu despre cum sa spargem banii pe care nici macar nu-i mai au...

QUOTE (Basarab @ Dec 17 2008, 09:02) *
Sa mareasca PROSTANACUL GEOANA salariile asa cum promitea ca sa aia voturile.

Ticalosul asa a luat voturi. CU MINCIUNA. Trebuie scuipati intre ochi daca nu maresc!

QUOTE (allyn1985 @ Mar 4 2009, 10:30) *
Tu ai facut o fixatie cu salariile profesorilor. huh.gif

Mai aline ,nu am facut nici o fixatie.Problema se pune altfel : Cand un guvern ajunge la putere pe baza unor promisiuni mincinoase si irealizabile in viitor nu ar fi normal sa-si prezinte demisia ? ...
Emil Boc a adus in discutie termenul de bun simt pentru un guvern...ei bine cred ca guvernul Boc este cel mai nesimtit guvern de pana acum !
allyn1985
QUOTE (dragospas @ Mar 4 2009, 10:37) *
Mai aline ,nu am facut nici o fixatie.Problema se pune altfel : Cand un guvern ajunge la putere pe baza unor promisiuni mincinoase si irealizabile in viitor nu ar fi normal sa-si prezinte demisia ? ...
Emil Boc a adus in discutie termenul de bun simt pentru un guvern...ei bine cred ca guvernul Boc este cel mai nesimtit guvern de pana acum !

Nu, ca pe promisiuni fara acoperire au ajuns la putere si ailalti ai lui Tariceanu (si nu au facut nimic in mandatul lor, decat 5 km de autostrada) si la fel si aialalti care vor veni dupa Boc.
Promisiunile electorale nu le respecta nimeni, cel putin in Romania.Obisnuieste-te cu ideea.
In Romania poti alege pe unii care fura si nu fac nimic si pe altii care fura ca sa faca ceva( cu comisioanele aferente, lucrari date la prieteni, licitati masluite).
Asta e situatia, mai trebe sa treaca 50-80 de ani sa se schimbe ceva.
Sau mai crezi in Mos Craciun, la varsta ta?
Si noua la firma ni s-a promis un bonus in toamna, si acum am primit mail ca din cauza crizei nu mai primim nimic.Asta e.
dragospas
QUOTE (allyn1985 @ Mar 4 2009, 10:43) *
Nu, ca pe promisiuni fara acoperire au ajuns la putere si ailalti ai lui Tariceanu

Mergem pe un teren periculos...cum adica sa ne obisnuim cu ideea ca promisiunile sunt mincinoase ? Nu mai bine am demonstra spirit civic astfel incat sa debarcam mincinosii de pe Titanicul pe care se cred invulnerabili ?

Nu sunt de acord cu opinia ta ca si liberalii au mintit prin promisiunile facute in 2004...Daca vrei sa discutam despre asta deschide un nou topic si promit sa vin cu dovezi concrete in care vei vedea ca cea mai mare parte din promisiunile facute s-au si indeplinit...inclusiv maririle salariale pentru profesori

Metoda culpabilizarii generale a fost o tactica a regimului comunist....
allyn1985
QUOTE (dragospas @ Mar 4 2009, 10:51) *
Mergem pe un teren periculos...cum adica sa ne obisnuim cu ideea ca promisiunile sunt mincinoase ? Nu mai bine am demonstra spirit civic astfel incat sa debarcam mincinosii de pe Titanicul pe care se cred invulnerabili ?
Ce spirit civic vrei in tara care de 3 ori l-a votat pe Iliescu si de 2 ori pe Basescu?3 tineri ieri care au scandat impotriva lui Iliescu au fost luati pe sus ,cica tulburarea ordini publice, de "oameni de bine", securisti lui Iliescu
Nu sunt de acord cu opinia ta ca si liberalii au mintit prin promisiunile facute in 2004...Daca vrei sa discutam despre asta deschide un nou topic si promit sa vin cu dovezi concrete in care vei vedea ca cea mai mare parte din promisiunile facute s-au si indeplinit...inclusiv maririle salariale pentru profesori

N-au fost in barca cu Basel in 2004?sau numai unii au mintit? biggrin.gif

Metoda culpabilizarii generale a fost o tactica a regimului comunist....

dragospas
PNL a fost in alianta DA cand a avut interesul sa scape de gasca lui Nastase numita Guvernul PSD...iar Basescu parca nu era asa...

P.S. daca nu te-ai prins, repet : vorbesc de promisunile nerusinate din campania electorala noiembrie 2008
data
QUOTE (dragospas @ Mar 4 2009, 10:22) *
...
Iata cateva posturi ale celor care cereau marirea neconditionata a salariilor profesorilor....mai zic ei ceva acum ? Mai acuza ei Guvernul ca nu mareste salariile profesorilor ? Oare de ce nu mai frecventeaza acest topic acum ? Poate ma lamuriti voi...

da ... trebuie sa imi recunosc greseala: l-am crezut pe ministrul de finante; si pe primul ministru

care ziceau ca "economia duduie"; ca avem cea mai mare crestere din Europa; ca avem excedent bugetar

de ce nu ii chemi si pe ei pe forum sa dea socoteala de minciunile pe care le turnau cu un aer foarte convins? dry.gif
dragospas
QUOTE (data @ Mar 4 2009, 22:07) *
da ... trebuie sa imi recunosc greseala: l-am crezut pe ministrul de finante; si pe primul ministru

Citind primele cuvinte ma gandeam ca sunt si useri pe care i-am apreciat gresit si iata sunt in stare sa treaca peste mandrie si sa recunoasca faptul ca intr-adevar au gresit.Dar nu ,cum se putea altfel...am revenit repede la realitate...care realitate domnule data este asta : crezi numai ce-ti convine.
Nu cumva oare acelasi ministru de finante spunea ca nu sunt bani pentru majorarea salariilor profesorilor cu 50% ? De ce nu l-ai crezut iar pe Pogea il crezi acum ? de ce nu ataci in continuare daca scopul tau nobil era majorarea salariilor profesorilor ?
data
QUOTE (dragospas @ Mar 4 2009, 22:46) *
Citind primele cuvinte ma gandeam ca sunt si useri pe care i-am apreciat gresit si iata sunt in stare sa treaca peste mandrie si sa recunoasca faptul ca intr-adevar au gresit.Dar nu ,cum se putea altfel...am revenit repede la realitate...care realitate domnule data este asta : crezi numai ce-ti convine.
Nu cumva oare acelasi ministru de finante spunea ca nu sunt bani pentru majorarea salariilor profesorilor cu 50% ? De ce nu l-ai crezut iar pe Pogea il crezi acum ? de ce nu ataci in continuare daca scopul tau nobil era majorarea salariilor profesorilor ?

acel ministru de finante spunea: nu sunt bani pentru profesori; a doua zi iese victorios ... "am gasit bani pentru devansarea maririi pensiilor"

acel ministru se batea cu pumnul in piept ca a dat 6% la invatamant; in realitate a fost cam 3.8%

iar situatia economica de acum nu mai este cea din 2008, e normal ca cererile sa fie mai mici

nu poti cere la o crestere de 1,2 sau chiar negativa ... ce cereai la o crestere de cca. 8%

la simpatii ... i-am laudat pe unii sau pe altii; cand au facut ceea ce am considerat eu ca este o greseala i-am criticat (indiferent de partid si persoana

mi se pare insa ca tu nu vei fi niciodata dispus sa recunosti o greseala a PNL-ului

infocat admirator sleep.gif
dragospas
Fara a intra intr-o polemica de uzura ,care cu siguranta nu va avea nici un rezultat ,tin totusi sa-ti amintesc faptul ca la sfarsitul toamnei lui 2008 criza economica aparuse in lume si incepuse sa se faca simtita si in Europa.Ca atare ,majoritatea analistilor economici avertizau cu privire la criza ce se va instala peste tot ,inclusiv in Romania. Ca dovada ca este asa o mare parte dintre cei care au postat pe acest topic explicau de pe atunci ca nu sunt posibile aceste majorari salariale tocmai din motivul amintit mai sus.

Ca au fost si colegi mai mult conectati la campania electorala decat la realitatea concreta este evident. Dar sa vii matale ,domnule data ,infocat admirator al basescului,si sa faci pe naivul ca un copil de tata nu prea tine daca nu vrei sa sfidam logica. Din aceasta cauza am afirmat ca tu crezi numai ce vrei sa crezi.Daca ai fi fost realist (pentru ca informat sunt convins ca erai) ai fi remarcat ca marirea anticipata a pensiilor a fost de fapt un santaj electoral al PSD la care un partid fara majoritate parlamentara nu putea sa-l respinga in ajunul campaniei electorale.

Dar iti pun fireasca intrebare : ce s-ar fi ales de economia romaniei si romanilor daca s-ar fi dat curs tuturor solicitarilor venite din partea opozitiei de atunci ? Ma refer la marirea pensiilor,maririle salariale cu procente astronomice,la desfintarea taxei de prima inmatriculare si multe altele ?
dragospas
QUOTE (data @ Mar 4 2009, 23:48) *
la simpatii ... i-am laudat pe unii sau pe altii; cand au facut ceea ce am considerat eu ca este o greseala i-am criticat (indiferent de partid si persoana

mi se pare insa ca tu nu vei fi niciodata dispus sa recunosti o greseala a PNL-ului

infocat admirator sleep.gif

Iata ca au aparut si rezultatele de pe ultimul trimestru al anului 2008.Aceste rezultate arata ca Romania a avut o crestere economica de 2,9 % fiind a patra tara din UE ca marime a acestui procent.

Logica ta ,domnule data este gresita si iata de ce ...Sa presupunem ca ai un salariu decent din care poti sa-ti asiguri un trai decent fara excese.Intr-o zi ai o crestere salariala de 10% (o crestere buna zic eu) Ce faci de bucurie atunci ? maresti o cheltuiala cu 50%? (de ex salariile profesorilor)...oricum o cheltuiala pe langa altele marite. Nu observi domnule data ca greseala asta cu maririle apartine partidelor populiste care acum cauta sa se justifice aruncand vina tot pe guvernarea trecuta? Caracteristic poporului roman este sa nu-si recunoasca valorile si meritele.Eu nu spun ca guvernarea liberala nu a facut greseli...a facut si greseli pentru ca daca era perfecta banuiesc ca avea un procent mai mare si poate era in continuare la guvernare.Dar sa nu aruncam acum toata vina pe cine nu este vinovat...Partidele astea aflate acum la putere au origini comune care se impletesc cu fosta politie politica ceausista care era campioana in dezinformare....si apoi stii matale Mr. data: lupul isi schimba parul,dar naravu,ba ...
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.