Tom_Cat
24th January 2009, 22:45
QUOTE (gigel de hohențolărn @ Jan 24 2009, 22:42)

sau tu ai băga bani în sistemu actual, fără să modifici sistemul de admitere, notare, evaluare al profilor și elevilor, programa, etc??
Asta isi doresc toti incompetentii, sau progeniturile lor! Refrorma este necesara, salarii nu cu 50%, cu 70% sau chiar 100% mai mari, insa dupa ce sistemul se leapada de toti incompetentii cu talente de profesori.Sistemul este in forma actuala datorita celor infiltrati printre cadrele didactice cu experienta,vocatie si pregatire.
AFARA CU JIGODIILE!!!
sexterminator
24th January 2009, 22:51
pardon, "evaluareîneducație".
Și am mai zis-o, fără reformă SERIOASĂ, asta însemnând dat afară jumătate din profesori și reformarea pedagogiei, românia va fi raiul cocălarilor și al corupției.
Dar asta presupune schimbarea atitudinii GENERALE față de educație, renunțat la reprimare, pedeapsa fizică și predare-tocire și mutat accentul pe EDUCAREA creativității și ÎNCURAJAREA exprimării libere.
Mr_Who
24th January 2009, 22:58
QUOTE (gigel de hohențolărn @ Jan 24 2009, 22:42)

sau tu ai băga bani în sistemu actual, fără să modifici sistemul de admitere, notare, evaluare al profilor și elevilor, programa, etc??
Iar chestiile astea cine trebuie sa le faca? Profesorii? Ei nu au nici un cuvant de spus cand e vorba de elaborarea programei, de modificarea sistemului de admitere, de criteriile de evaluare, toate deciziile astea le ia ministerul. Pentru astea nu trebuie bani, trebuie minte, pe care boii aia de sus, in frunte cu toti ministri care s-au fofilat pe la educatie, n-o au. Ma deranjeaza ca nimeni nu observa asta, toti sar la profesori, ca cica-s "incompetenti". Daca-s incompetenti investeste in formarea si perfectionarea lor, da-le un salariu decent, iar apoi pretinde. Si da, da-le salariu in functie de performanta, dar atunci criteriile de evaluare a profesorilor sa fie puse la punct cu cap, ca deocamdata sunt niste aberatii. Si lasa-i pe profesori sa-si faca treaba, pretinde respectarea cu sfintenie a regulamentului scolar si inaspreste sanctiunile si pentru profesori, dar si pentru elevii certati cu disciplina si cu scoala.
gigel de hohențolărn
24th January 2009, 23:01
de acord frate.
eu prima măsură pe care aș lua-o dacă aș fi ministru - cine e prins că a copiat - exmatriculare fără drept de înscriere 1 an într-o instituție (de orice tip, privat /stat) de învățământ.
valabil și pentru viitorii profi, la examene de titularizare/etc.. (pentru viitorii profi, timpul de suspendare să fie 3 ani 
la examene să aibă acces presa, care să aibă liber la filmat , să zicem
Mr_Who
24th January 2009, 23:10
QUOTE (gigel de hohențolărn @ Jan 24 2009, 23:01)

de acord frate.
eu prima măsură pe care aș lua-o dacă aș fi ministru - cine e prins că a copiat - exmatriculare fără drept de înscriere 1 an într-o instituție (de orice tip, privat /stat) de învățământ.
valabil și pentru viitorii profi, la examene de titularizare/etc.. (pentru viitorii profi, timpul de suspendare să fie 3 ani

la examene să aibă acces presa, care să aibă liber la filmat , să zicem
Mi se pare corect.
twitterfire
24th January 2009, 23:44
QUOTE (irinuca8082 @ Jan 24 2009, 21:00)

@twitterfire: coeziune ar exista daca s-ar da voie de la inspectorate; insa acolo inspectorii au burti mari, doar n-or sa-si puna scaunul in primejdie pentru niste amarati prafuiti de creta. au intelegerile lor cu sindicatele. sindicate care... stim cu totii. si cadrele didactice platesc din fiecare salariu acele sindicate.

cool.
putini realizeaza ce nevoie are o natiune de educatie solida si pregatire. si mai trist este ca mai putini or sa constientizeze dezastrul din anii ce urmeaza, deoarece a fi mecanic auto sau bisnitar nu necesita nici macar diploma. o sa ajungem un popor de vite inconstiente. fara educatie esti zero barat.
Irinuca, eu și așa consider că fac muncă patriotică pe banii ăia ca profesor începător. Inspectorul ce poate să-mi facă? Să nu fie de acord cu activitatea de predare. Nu cred. Predau mult mai bine decât ar preda oricare din ei. Prin absurd să presupunem că aș putea fi sancționat. Ce aș putea pierde? Postul plătiti cu câteva milioane? În timpul ăla aș scoate mai mulți bani din alte activități. Deci nu ar fi o pedeapsă. Pedeapsă e faptul că încă mai sunt profesor.
Nu mai vorbi Irina doar de mecanici auto sau de bișnițari. Ei așa au ales, așa se simt bine, bravo lor. Problema mi se pare că sunt sutele de mii de absolvenți de la facultăți particulare, care la examen au grilă cu 3 întrebări și cu întrebările date dinainte.
Avem mulți - și vom avea - indivizi care nici mecanici auto sau zugravi sau bișnițari nu sunt în stare să fie. În schimb vor avea studii superioare. Recunoscute în România și în toată Europa.
La fostul job am fost pus în postura de a angaja noii veniți. Pot să zic că am văzut zeci de absolvenți de la particulară, și dacă au picat testul la prima vedere, am zis să nu fiu rău și să le dau șansa să mă uimească la testul practic. Ce-i drept m-au uimit. Nu credeam că pot exista asemenea tâmpiți.
Dar e mișto să faci "relații internaționale" sau "finanțe bănci" și să lucrezi ca chelner, vânzător sau distribuitor de marfă...
Facultatea te ajută.
Ca să nu nedreptățesc pe vacile și boii din România, pot să zic că și deșteapta de vară-mea a făcut un colegiu în Canada. S-a ofticat când i-am spus că colegiu e colegiu iar facultatea e facultate. Tot insista că ea a făcut colegiu iar în română se traduce "facultate".
Dintre mărturiile inestimabile, trimise maică-sii în scrisori, rețin că la colegiul respectiv era foarte greu, trebuia să faci eforturi foarte mari și luai note după conspecte și rezumate făcute după materialul de curs. Iar ea cum scria frumos, și sublinia frumos cu markere verzi și galbene, și roșii și portocalii, și punea coperți frumoase la lucrări, normal că lua note bune.
După care a ajuns funcționară la o bancă. O duc foarte bine, de ceva ani au o casă de carton pe care o vor mai plăti 30 de ani, bărba-su asamblează calculatoare pe genunchi, au și progenituri, e cool.
Normal că progeniturile au nume americănești, doar nu era să se facă de cacao cu nume românești. Normal că progeniturile nu vorbesc româna, că doar nu e bine să se facă copilul de râs cu limba asta (nota bene: știu o evreică din Sua care a învățat singură limba română. Deși vorbește greoi. Pârinții proveniți din România nu au obligat-o, și nici învățat-o, dar actualmente își câștigă pâinea ca profesoară de limba română la o universitate din America.).
Personal am un nivel de viață mai ridicat decât vară-mea, dar ei încă îi place să se mintă că a făcut o afacere bună dând România pe Canada. Și cred că a făcut. Aici nu cred că reușea să termine o facultate. Aici sunt casele mai scumpe și făcute din cărămizi.
gigel de hohențolărn
25th January 2009, 00:14
QUOTE (twitterfire @ Jan 25 2009, 00:44)

Irinuca, eu și așa consider că fac muncă patriotică pe banii ăia ca profesor începător. Inspectorul ce poate să-mi facă? Să nu fie de acord cu activitatea de predare. Nu cred. Predau mult mai bine decât ar preda oricare din ei. Prin absurd să presupunem că aș putea fi sancționat. Ce aș putea pierde? Postul plătiti cu câteva milioane? În timpul ăla aș scoate mai mulți bani din alte activități. Deci nu ar fi o pedeapsă. Pedeapsă e faptul că încă mai sunt profesor.
Nu mai vorbi Irina doar de mecanici auto sau de bișnițari. Ei așa au ales, așa se simt bine, bravo lor. Problema mi se pare că sunt sutele de mii de absolvenți de la facultăți particulare, care la examen au grilă cu 3 întrebări și cu întrebările date dinainte.
Avem mulți - și vom avea - indivizi care nici mecanici auto sau zugravi sau bișnițari nu sunt în stare să fie. În schimb vor avea studii superioare. Recunoscute în România și în toată Europa.
La fostul job am fost pus în postura de a angaja noii veniți. Pot să zic că am văzut zeci de absolvenți de la particulară, și dacă au picat testul la prima vedere, am zis să nu fiu rău și să le dau șansa să mă uimească la testul practic. Ce-i drept m-au uimit. Nu credeam că pot exista asemenea tâmpiți.
Dar e mișto să faci "relații internaționale" sau "finanțe bănci" și să lucrezi ca chelner, vânzător sau distribuitor de marfă...
Facultatea te ajută.
Ca să nu nedreptățesc pe vacile și boii din România, pot să zic că și deșteapta de vară-mea a făcut un colegiu în Canada. S-a ofticat când i-am spus că colegiu e colegiu iar facultatea e facultate. Tot insista că ea a făcut colegiu iar în română se traduce "facultate".
Dintre mărturiile inestimabile, trimise maică-sii în scrisori, rețin că la colegiul respectiv era foarte greu, trebuia să faci eforturi foarte mari și luai note după conspecte și rezumate făcute după materialul de curs. Iar ea cum scria frumos, și sublinia frumos cu markere verzi și galbene, și roșii și portocalii, și punea coperți frumoase la lucrări, normal că lua note bune.
După care a ajuns funcționară la o bancă. O duc foarte bine, de ceva ani au o casă de carton pe care o vor mai plăti 30 de ani, bărba-su asamblează calculatoare pe genunchi, au și progenituri, e cool.
Normal că progeniturile au nume americănești, doar nu era să se facă de cacao cu nume românești. Normal că progeniturile nu vorbesc româna, că doar nu e bine să se facă copilul de râs cu limba asta (nota bene: știu o evreică din Sua care a învățat singură limba română. Deși vorbește greoi. Pârinții proveniți din România nu au obligat-o, și nici învățat-o, dar actualmente își câștigă pâinea ca profesoară de limba română la o universitate din America.).
Personal am un nivel de viață mai ridicat decât vară-mea, dar ei încă îi place să se mintă că a făcut o afacere bună dând România pe Canada. Și cred că a făcut. Aici nu cred că reușea să termine o facultate. Aici sunt casele mai scumpe și făcute din cărămizi.
de mare excepție postul tău. bravo, mi-a plăcut.
da aș avea câteva adăugiri de făcut, și anume
1. bursele de studiu acordate studenților sunt jalnice, drept pentru care tot respectul pentru studenții care se întrețin singuri pe perioada facultății care apelează la un job, orice job, dar care să le permită totuși să-și vadă de cursuri. (aici intervine imbecilitatea sistemului foarte mult, care-l forțează pe student să-și ia un job, și mulți dintre studenți renunță la facultate pentru că nu mai au ce învăța de la ea. am câțiva prieteni care au renunțat la automatică din acest motiv, iar alții, tocilari, care habar n-aveau să-și schimbe ip-ul, reușeau să treacă și ajungeau apoi mari project manageri, sau mari programatori de ERP-uri
)
2. dacă tu crezi că sistemul din canada e mai nașpa ca ăla de aici, ești liber. un om pregătit acolo are mai multe șanse de angajare în anumite domenii mai exotice, la noi, e condamnat să muncească la stat, pentru că firme particulare n-au nevoie de "experți în filosofia hegeliană" sau "bazați în dinamică moleculară"
Tom_Cat
25th January 2009, 08:28
Twitterfire, fara supare, dar multa ipocrizie mai zice prin tine, plus sange rau pentru ca fata aia a facut si ea ceva, ce a putut.Mai nene, verisoara a facut niste studii medii cu usoare tente de superioare, are o slujba decenta, un sot si "progenituri", plus o casa de carton nu de caramizi cum se face in ombilico del mondo.Daca ea este fericita cine esti tu sa o judeci? Ai impresia ca tu ai facut mai mult? Ai impresia ca esti mai destept?! Din contra, am impresia ca ai o raca foarte mare pe treaba asta, ca fata mediocra din Romania, care probabil ar fi facut un ASE si ar fi stat intr-o garsoniera cu chirie, acum are o casa si o famile.
Canada nu este nici pe departe un paradis, insa este un loc unde poti avea un trai decent, fata de Romania, unde trebuie sa il furi.
dragospas
27th January 2009, 18:40
Mai astia,pupincuristii...aia care ii dadeati cu salariile profesorilor ,unde sunteti ?
Ei,v-au marit astia pe care i-ati votat salariile...parca asa mancati KK inainte de alegeri ?
gigel de hohențolărn
27th January 2009, 21:17
QUOTE (dragospas @ Jan 27 2009, 19:40)

Mai astia,pupincuristii...aia care ii dadeati cu salariile profesorilor ,unde sunteti ?
Ei,v-au marit astia pe care i-ati votat salariile...parca asa mancati KK inainte de alegeri ?
stai bre că și domnul președinte a recunoscut că și-a luat plasă cu salariile profilor, când tăriceanu zicea că nu sunt bani pentru asta
dragospas
28th January 2009, 08:57
Adica de la cine si-a luat plasa? Esti sigur ca n-a dat plasa ?
brigazile_martirilor
28th January 2009, 09:09
QUOTE (twitterfire @ Jan 24 2009, 23:44)

De ce te mira?
Sunt romani care au lasat aici salarii bune, venituri de 2-3000 euro pe luna ca sa o ia de la inceput in SUA,Canada pe principiul "degeaba am un profiterol daca sunt obligat sa-l mananc inconjurat de gunoi".
Unii s-au adaptat, au inceput o noua viata, altii isi plang in pumni dupa Romanica si dolce far niente-ul lasat in urma...
dragospas
28th January 2009, 17:12
"Gh. Flutur: Înghețarea salariilor și pensiilor este oficială"( http://www.ziare.ro/1233125731-Gh_Flutur_I...r_este_oficiala )...va sa zica nu mai maresc salariile?Unde sunt deontologii nostrii de pe SP ? Au bagat capul in nisip ? Sa va fie rusine ca acum nu mai "caraiti" nimic...(cu sau fara greseli gramaticale)
P.S. ...sper sa va fie rusine...
Mr_Who
28th January 2009, 18:11
QUOTE (dragospas @ Jan 28 2009, 17:12)

"Gh. Flutur: Înghețarea salariilor și pensiilor este oficială"(
http://www.ziare.ro/1233125731-Gh_Flutur_I...r_este_oficiala )...va sa zica nu mai maresc salariile?Unde sunt deontologii nostrii de pe SP ? Au bagat capul in nisip ?
Sa va fie rusine ca acum nu mai "caraiti" nimic...(cu sau fara greseli gramaticale)
P.S. ...sper sa va fie rusine...
Stii ce inseamna "deontolog"? Ce legatura are deontologia cu marirea salariilor?
Esti praf...
QUOTE (dragospas @ Jan 22 2009, 15:44)

N-are rost sa mai discutam despre trecut!
Ba hai sa vorbim, sau eviti sa accepti adevarul, preferi sa il ascunzi, asa cum ascunde pisica rahatul? Ca doar acolo-i buba, in minciunile "motociclistului", care a distrus bugetul si apoi a ales drumul opozitiei, doar stia ce dezastru a lasat in urma (chiar daca n-a avut curajul sa recunoasca).
Inca ceva: explica-mi si mie, de ce ar trebui sa-i fie cuiva de pe forumul asta rusine? Ca daca nu precizezi si un motiv intemeiat, minuscula ta "diatriba" nu valoreaza mai mult decat o basina intr-un uragan... A propos, tie nu ti-e "rusine" ca ai o gandire atat de obtuza?
In rest, poti sa repeti zilnic aceleasi intrebari, ca un papagal.
O pierdere de timp pretios, zic eu, in timpul asta ai putea sa iti mai exersezi ortografia, ai fi mai castigat.
dragospas
28th January 2009, 20:52
QUOTE (Mr_Who @ Jan 28 2009, 18:11)

Stii ce inseamna "deontolog"? Ce legatura are deontologia cu marirea salariilor?
Esti praf...
Hopa,mai scoate cineva capul din nisip? De ce nu vrei sa discutam la concret despre ce se intampla ,despre cum visai matale ca o sa se intample si cum nu s-a mai intamplat ? De ce oare duci discutia pe alt teren ? Ma intrebi ce inseamna deontolog ? Eu iti spun ca acest cuvant si-a mai castigat un sens si anume un pupincurist care se crede cu o conduita si principii corecte,care pozeaza in intelectual ,jignindu-i pe ceilalti care nu ii impartasesc principiile ...si musai sa-l laude pe basescu....Ma intrebi ce are deontologia cu marirea salariilor? Mai gandeste-te, cine ne tinea lectii acum ceva timp aici pe SP despre ce netrebnici sunt aia care se aflau la guvernare ca nu aplica legile tarii ...?
Cat despre acoperit rahatul...ce sa-ti spun ...se pare ca esti expert sa acoperi acest mare rahat al salariilor care cu siguranta nu se mai maresc ,in pofida unei legi existente.Aceiasi politica a comunistilor in a acuza adversarii cu rusinea propriilor fapte vad ca o practici si matale...De aceea ar trebui (bineinteles daca exista bun simt) sa recunosti ca ai gresit mancand pe negandite rahatul de campanie furnizat de fesenisti!
Ce facem ?...acceptam minciuna ca politica de stat pentru ca asa sustine ieuropeanul nostru presedinte ? (cu ocazia asta sper sa intelegi de ce fac referire la rusine si la scuzele datorate )
P.S. si da, voi repeta oricat de mult pana cand vei recunoaste greselile (cu intentie) pe care le-ai comis jignind pe toti cei care nu-ti impartaseau ideile.De ce insist?pentru ca un tip care se pretinde atat de corect incat si o virgula pusa prost il deranjeaza ,trebuie sa fie la fel de corect si cand greseste...si ti-am demonstrat ca nu este bine sa te crezi perfect....
Mr_Who
28th January 2009, 22:57
QUOTE (dragospas @ Jan 28 2009, 20:52)

Hopa,mai scoate cineva capul din nisip? De ce nu vrei sa discutam la concret despre ce se intampla ,despre cum visai matale ca o sa se intample si cum nu s-a mai intamplat ? De ce oare duci discutia pe alt teren ? Ma intrebi ce inseamna deontolog ? Eu iti spun ca acest cuvant si-a mai castigat un sens si anume un pupincurist care se crede cu o conduita si principii corecte,care pozeaza in intelectual ,jignindu-i pe ceilalti care nu ii impartasesc principiile ...si musai sa-l laude pe basescu....Ma intrebi ce are deontologia cu marirea salariilor? Mai gandeste-te, cine ne tinea lectii acum ceva timp aici pe SP despre ce netrebnici sunt aia care se aflau la guvernare ca nu aplica legile tarii ...?
Cat despre acoperit rahatul...ce sa-ti spun ...se pare ca esti expert sa acoperi acest mare rahat al salariilor care cu siguranta nu se mai maresc ,in pofida unei legi existente.Aceiasi politica a comunistilor in a acuza adversarii cu rusinea propriilor fapte vad ca o practici si matale...De aceea ar trebui (bineinteles daca exista bun simt) sa recunosti ca ai gresit mancand pe negandite rahatul de campanie furnizat de fesenisti!
Ce facem ?...acceptam minciuna ca politica de stat pentru ca asa sustine ieuropeanul nostru presedinte ? (cu ocazia asta sper sa intelegi de ce fac referire la rusine si la scuzele datorate )
P.S. si da, voi repeta oricat de mult pana cand vei recunoaste greselile (cu intentie) pe care le-ai comis jignind pe toti cei care nu-ti impartaseau ideile.De ce insist?pentru ca un tip care se pretinde atat de corect incat si o virgula pusa prost il deranjeaza ,trebuie sa fie la fel de corect si cand greseste...si ti-am demonstrat ca nu este bine sa te crezi perfect....
Duc discutia pe alt teren? Asta-i "scuza" ta cand nu iti convine adevarul? Se pare ca tu esti expertul in acoperirea rahatului. Si sa inteleg ca dupa mintea ta "deontolog" e sinonim cu "pupincurist"
Credeam ca doar cu ortografia stai rau, vad ca ai probleme si cu vocabularul. Daca nu cunosti un termen, nu-l folosi numai ca sa te dai rotund, ca te faci de ras. Nu inteleg de unde ai dedus tu ca-l laud pe Basescu, daca am o opinie neutra fata de presedinte si nu arunc cu mizerie in el pe forum, aste nu inseamna ca il laud, si chiar daca l-as lauda, nu vad de ce ar trebui sa ma simt vinovat pentru opiniile mele, de ce, pentru ca nu sunt atins de spiritul de "turma", asa cum esti tu? Adevarul e ca il prefer pe Basescu de 100 de ori mai mult decat pe idolul tau, tariceanu, care e un gunoi.
Eu acopar "rahatul" salariilor care nu se mai maresc? Adica ce ar trebui sa zic, ca nu se mai maresc? Deschide televizorul si uita-te, amice. Iar rahat mananci tu si cu toti penelacii tai, asta v-a fost hrana principala 4 ani de zile.
Daca te simti ofensat, jignit de opiniile mele, du-te si bea un Distonocalm, da o fuga prin parc, fa un dus rece, vezi tu ce te calmeaza. Stii ca te-ai ofticat cand ti-am semnalat niste greseli ortografice repetate, pe care nici un copil de clasa a VI-a nu le face, dar nu trebuie sa te superi, ar trebui sa-mi multumesti, pentru ca intentiile mele au fost bune
, nu te necaji, ca omul din greseli invata.
Hai pa.
Tom_Cat
29th January 2009, 08:25

Pana la urma se pare ca profesorii au inteles ca marirea pe timp de criza nu este putin probabila, ci sfideaza normalul cu puternice influente de Arthur C.Clark.
Mr.Who tu ai un singur repertoriu de jigniri?Chiar te crezi destept?La partrea cu deontologul m-ai dat gata, sa inteleg ca doar un cadru medical are voie sa il foloseasca?
Rusinica, gandesti prea optuz sa vezi imaginea de ansamblu si te legi de micii detalii semantice, lucru care demonsteaza evidentul despre tine.
Succes la cumparaturi celor dragi o data cu binemeritata marire a salariilor
dragospas
29th January 2009, 08:55
...este clar ca m-am inselat...nu stiu de ce ,undeva in sufletul meu exista speranta ca poate ,poate, o urma de bun simt si un sentiment de rusine ar mai trebui sa existe la unii colegi care pana acu' cateva saptamani ne explicau cu o aroganta in exces cam cum sta treaba in viata politica si economica a tarii.Cu un ton de superioritate,data probabil de faptul ca au absolvit si ei o facultate din asta care face licentiati pe banda,cu ochiul numai la profitul personal,ne-au agresat si jignit ,neprovocati fiind,numai cu scopul de a ne lamuri si convinge ca nimic din ce faceau aia din guvernarea trecuta nu era bine ...in ideea ca portocalii si rosiaticii din opozitie vor fi mai buni daca vor ajunge ei la putere...Iata ca au ,ajuns ,zeii lor,aia pe care ii preamareau si la care incercau sa ne converteasca si pe noi .Si ce se intampla ? De doua luni de zile numai gafe,numai certuri ,timp in care tara se afunda in haos cu o viteza ametitoare.Ce fac "deontologii" in tot acest timp ?... spiritul lor civic,care pana acum niciodata nu se lasa adormit nu mai functioneaza ?
Astia sunt oamenii care-l sustin pe basescu ? Ratati de profesori ,plecati din invatamant din cine stie ce probleme care ne dau lectii fara ca sa-si dea seama ca ei insisi au nevoie de lectii,ratati de medici cu nervii la pamant care se descarca aruncand valuri de jigniri peste oricine le-ar iesi in cale...etc.Niste frustrati...nu stiu de ce nu ma mira ! Dormiti in pace (ma refeream la constiinta)!
Mr_Who
29th January 2009, 18:47
QUOTE (Tom_Cat @ Jan 29 2009, 08:25)

Pana la urma se pare ca profesorii au inteles ca marirea pe timp de criza nu este putin probabila, ci sfideaza normalul cu puternice influente de Arthur C.Clark.
Mr.Who tu ai un singur repertoriu de jigniri?Chiar te crezi destept?La partrea cu deontologul m-ai dat gata, sa inteleg ca doar un cadru medical are voie sa il foloseasca?
Rusinica, gandesti prea optuz sa vezi imaginea de ansamblu si te legi de micii detalii semantice, lucru care demonsteaza evidentul despre tine.
Succes la cumparaturi celor dragi o data cu binemeritata marire a salariilor

Amice, ti-am explicat pozitia mea pe PM-ul cu care te-ai obosit sa ma deranjezi, dar vad ca ti-am explicat degeaba, iar ma ataci public. Inainte sa incerci sa "ma pui la punct" si sa incerci sa demonstrezi "ca ma cred destept" (chiar, ce-i cu chestia asta, ce esti, copil sau om in toata firea?) incearca sa intelegi pozitia pe care o adopt vis-a-vis de aceasta problema, sau daca nu iti pasa, atunci nu te mai lansa in afirmatii gratuite doar de dragul discutiei in contradictoriu. Si inainte sa "faci pe desteptul", invata sa scrii corect, ca m-ai dat gata cu "optuz". Iar cu remarca despre "detaliile semantice", care "demonstreaza evidentul" despre mine, m-ai dat gata: nu stii aproape nimic despre mine, asa ca nu esti in masura sa iti dai cu parerea.
Si retine un lucru (puteai sa retii din posturile mele anterioare, dar stiu ca unii dintre noi nu sunt binecuvantati cu memorie si uita de la mana pan' la gura): nu sunt profesor, asa ca din punct de vedere financiar problema asta a salariilor profesorilor nu ma atinge in nici un fel; insa aici e vorba de principii, de aceea, probabil, nici tu, nici dragospas, nu o sa intelegeti niciodata despre ce e vorba. Oricum, ultima stire este ca salariul profesorilor va fi marit, esalonat, cu pana la 33%. Astept sa vad ce mai "caraie" (ca sa apelez la vocabularul lui) dragospas la faza asta. Oricum, ca se mareste sau nu, ramane de vazut, nu asta e ideea, ideea este ca voi ati transformat discutia asta intr-o "confruntare" pe criterii politice, de genul "Cine are trei coaie, actuala guvernare si vechea guvernare?". Adevarul este ca, atunci cand vorbim despre politicieni (si asta am mai zis-o), toti sunt o apa si-un pamant, toti sunt corupti, pe toti ii intereseaza in primul rand jocurile puterii.
QUOTE (dragospas @ Jan 29 2009, 08:55)

...este clar ca m-am inselat...nu stiu de ce ,undeva in sufletul meu exista speranta ca poate ,poate, o urma de bun simt si un sentiment de rusine ar mai trebui sa existe la unii colegi care pana acu' cateva saptamani ne explicau cu o aroganta in exces cam cum sta treaba in viata politica si economica a tarii.Cu un ton de superioritate,data probabil de faptul ca au absolvit si ei o facultate din asta care face licentiati pe banda,cu ochiul numai la profitul personal,ne-au agresat si jignit ,neprovocati fiind,numai cu scopul de a ne lamuri si convinge ca nimic din ce faceau aia din guvernarea trecuta nu era bine ...in ideea ca portocalii si rosiaticii din opozitie vor fi mai buni daca vor ajunge ei la putere...Iata ca au ,ajuns ,zeii lor,aia pe care ii preamareau si la care incercau sa ne converteasca si pe noi .Si ce se intampla ? De doua luni de zile numai gafe,numai certuri ,timp in care tara se afunda in haos cu o viteza ametitoare.Ce fac "deontologii" in tot acest timp ?... spiritul lor civic,care pana acum niciodata nu se lasa adormit nu mai functioneaza ?
Astia sunt oamenii care-l sustin pe basescu ? Ratati de profesori ,plecati din invatamant din cine stie ce probleme care ne dau lectii fara ca sa-si dea seama ca ei insisi au nevoie de lectii,ratati de medici cu nervii la pamant care se descarca aruncand valuri de jigniri peste oricine le-ar iesi in cale...etc.Niste frustrati...nu stiu de ce nu ma mira ! Dormiti in pace (ma refeream la constiinta)!
In legatura cu afirmatia ta referitoare la prestatia actualei guvernari (afirmatia pe care am subliniat-o) nu pot, din pacate, decat sa iti dau dreptate. In legatura cu restul afirmatiilor tale, indreptate, se pare, in directia mea, nu o sa mai comentez nimic, pentru ca e inutil, nu ma mai mira nimic, am ajuns la concluzia ca prostia e la ea acasa in mintea unora si nu are de gand sa-si schimbe domiciliul prea curand...
mihaibo
29th January 2009, 19:10
Din cate am inteles eu din prezentarea bugetului
5% crestere pentru profesori restul doar dupa performante
data
29th January 2009, 19:10

....
primii care ar trebui sa scoata capul sunt fostii guvernanti
sa ne explice cum dupa cativa ani de crestere economica si nicio investitie avem deficit economic peste 5%
imi place ca vezi paiul din ochiul altuia dar nu vezi barna din ochiul propriu
Tom_Cat
29th January 2009, 22:24
Mr.Who te racaie nu e asa? Man, daca nu poti, de ce te bagi in vorba? Ai auzit de forma fara fond?(sunt sigur ca da, daca am auzit eu ca inginer, tu ca umanist esti profesor in domeniu).Asa ca nu te mai zbate degeaba, comabate ideea nu omul, chiar daca e greu, poti sa intelegi si tu, nu este imposibil.
irinuca8082
29th January 2009, 23:17
QUOTE (Tom_Cat @ Jan 29 2009, 22:24)

Mr.Who te racaie nu e asa? Man, daca nu poti, de ce te bagi in vorba? Ai auzit de forma fara fond?(sunt sigur ca da, daca am auzit eu ca inginer, tu ca umanist esti profesor in domeniu).Asa ca nu te mai zbate degeaba, comabate ideea nu omul, chiar daca e greu, poti sa intelegi si tu, nu este imposibil.
pe alte topicuri sustii status-quo-ul din sanatate (coruptie, crima, mizerie), bineinteles, fara argumente de om intelept si matur, iar aici contesti nevoia de performanta, reforma si finantare dintr-un sistem la pamant, sistem responsabil pentru inaltarea unei natii.
din cauza iresonsabililor ca tine incapabili sa vada in perspectiva, o sa se duca poporul asta de tot la vale. ca la urma urmei, ce nevoie are un cocalar bisnitar de educatiune? 
Tom_Cat
30th January 2009, 08:31
QUOTE (irinuca8082 @ Jan 29 2009, 23:17)

pe alte topicuri sustii status-quo-ul din sanatate (coruptie, crima, mizerie), bineinteles, fara argumente de om intelept si matur, iar aici contesti nevoia de performanta, reforma si finantare dintr-un sistem la pamant, sistem responsabil pentru inaltarea unei natii.
din cauza iresonsabililor ca tine incapabili sa vada in perspectiva, o sa se duca poporul asta de tot la vale. ca la urma urmei, ce nevoie are un cocalar bisnitar de educatiune?

Din contra, profesorilor care isi fac treaba cum trebuie sa nu li se dea 50%, eu as fi deacord sa li se dea 70%!Dar profesorilor cu lichelelor.
Oricum Boc a spus ca marirea salariilor se va face dupa criterii de performanta.
Papuse, ce educatiune imi trebuie, tu ma intrebi de IQ eu izic ca am , Q7.Tu te zbati pe cateva milioane pe luna, eu ca un colalar bisnitar le arunc pe noapte la lautari, sa nu rade dujmanii, deh nu toata lumea e bisnit-man.
Pe de alta parte insa, din cauza majoritarii mediocre covarstitoare si a lipsei de bun simt si educatie avem probleme, insa nu se duce de rapa deloc.
brigazile_martirilor
30th January 2009, 10:36
QUOTE (irinuca8082 @ Jan 29 2009, 23:17)

din cauza iresonsabililor ca tine incapabili sa vada in perspectiva, o sa se duca poporul asta de tot la vale. ca la urma urmei,
ce nevoie are un cocalar bisnitar de educatiune? 
Pai cineva trebuie sa mearga si la sapat santuri/cules recolta si votat PSD-ul, nu?
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.