Petrache_Lupu
22nd January 2009, 12:35
QUOTE (gigel de hohențolărn @ Jan 22 2009, 12:10)

eu n-am văzut nicio duduie din șleampetele alea simțindu-se în vrun fel lezată

Ce importanta are cum se simt duduile alea? Daca un profesor s-ar duce la curve si l-ar filma unii la bordel, tot asa ai zice, ca duduia respectiva nu era deloc lezata?
brigazile_martirilor
22nd January 2009, 12:37
QUOTE (dragospas @ Jan 21 2009, 21:51)

imi place ca esti in pas cu politica portocalie...cum se face ? va instruiesc pe toti ce sa ziceti ? Melodia asta este slagar consacrat in PD-L...
Afirmatia este pe 15 noiembrie ,adica in plina campanie populista si mincinoasa care a pacalit populatia...Economia aia duduia prin vara ,nu mai incerca sa te faci ca nu-ti mai adici aminte...Si chiar si asa ce fel de oameni sunteti cand tot mapamondul vuia de criza ....
Da, ma , dadea pe dinafara de atata productivitate si profit
gigel de hohențolărn
22nd January 2009, 12:40
QUOTE (Petrache_Lupu @ Jan 22 2009, 13:35)

Ce importanta are cum se simt duduile alea? Daca un profesor s-ar duce la curve si l-ar filma unii la bordel, tot asa ai zice, ca duduia respectiva nu era deloc lezata?
dacă actul se face cu consimțământul duduii unde-i problema?
oricum nu dau doi bani pe profii ăia, și-mi provoacă greață toată manifestația aia prezentată pe youtube.
asta-i țara bre
Mr_Who
22nd January 2009, 12:54
QUOTE (dragospas @ Jan 22 2009, 09:54)

NU !

Explica-te!
dragospas
22nd January 2009, 15:44
QUOTE (Mr_Who @ Jan 22 2009, 12:54)

Explica-te!
N-are rost sa mai discutam despre trecut! Cei care au fost la guvernare anul trecut au pierdut alegerile,fapt ce denota ca populatia (sau mai bine zis electoratul care s-a prezentat la urne) a fost nemultumit de modul cum s-a guvernat ,de nivelul de trai etc...Cei care au fost in opozitie au promis in campanie ca pot face mai mult decat liberalii si in concluzie au obtinut un vot de incredere pentru a guverna.Despre acest lucru cred ca ar fi normal sa ne canalizam discutiile,avand in vedere ca actualul guvern vad ca "o intoarce ca la Ploiesti" cu promisiunile facute. Asadar dragi colegi a caror vehementa am cunoscut-o acum o luna si ceva ,voi care va erijati in reprezentanti ai dascalilor pe acest forum si care revendicati acele mariri salariale ,va rog sa continuati...va promit ca va voi sustine si eu !
dragospas
24th January 2009, 13:55
Mai respecta cumva actualul Guvern legile tarii,sau acestea sunt facultative...Incredibil cun aceste legi promovate si sustinute acum cateva luni chiar de catre cei care acum sunt la guvernare sunt facute caduce...
Pierde_verile
24th January 2009, 14:09
QUOTE (dragospas @ Jan 24 2009, 13:55)

Mai respecta cumva actualul Guvern legile tarii,sau acestea sunt facultative...Incredibil cun aceste legi promovate si sustinute acum cateva luni chiar de catre cei care acum sunt la guvernare sunt facute caduce...
Cică ăștia s-au întors din cauza crizei.
Ministrul liberal al învățământului s-a întors a doua zi din altă cauză, din cauză de Tăriceanu care spunea că nu va admite că salariile la privați să fie mai mici ca la stat în codițiile în care 61% din salarii sunt raportate a fi la nivelul salariului minim. Nu era Tăriceanu de două ori ticălos? Pentru că admitea tărășenia cu salariul minim și a doua oră că se folosea de această tărășenie pentru a lovi în cei care plătesc corect impozitele?
tetsuo
24th January 2009, 14:11
QUOTE (dragospas @ Jan 13 2009, 18:33)

sa se mareasca salariile profesorilor asa cum au promis. Daca nu sunt in stare sa-si dea demisia. Cum este posibil sa nu se respecte o lege? Demisia!!!
sunt perfect de acord. au mintit cu nerusinare in campania electorala. acum sunt doua rezolvari posibile. ori maresc salariile, ori daca intr-adevar nu se poate sa-si dea demisia intreg guvernul in frunte cu domnul Boc. daca guvernul persista in nesimtire am putea asista la o greva generala care va da anul scolar peste cap.
Tom_Cat
24th January 2009, 14:27
Da, precis.Sunt curios cati isi risca slujba(si asa una din cele mai usoare) ca sa faca greva?Foarte bine, nu intelegi ca este o situatie foarte grea pentru tara si iesi in strada, SA VA DEA AFARA!.
Eu as concidia tot ce face gura pe vremurile astea.NU AVEM NEVOIE PROSTI CU MANA INTINSA!
gigel de hohențolărn
24th January 2009, 14:28
QUOTE (Tom_Cat @ Jan 24 2009, 15:27)

Da, precis.Sunt curios cati isi risca slujba(si asa una din cele mai usoare) ca sa faca greva?Foarte bine, nu intelegi ca este o situatie foarte grea pentru tara si iesi in strada, SA VA DEA AFARA!.
Eu as concidia tot ce face gura pe vremurile astea.NU AVEM NEVOIE PROSTI CU MANA INTINSA!
nici noi n-avem nevoie de puleții care sunt puși în vârfu statului să garanteze că legea e respectată
SDan222
24th January 2009, 14:39
QUOTE (Tom_Cat @ Jan 24 2009, 14:27)

Deci NU e vorba liderii sindicali. Aia nu fac gura decat daca li se ordona, nu-s prosti, iar statu' cu mana intinsa e doar un exercitiu de impresionare a fraierilor.
tetsuo
24th January 2009, 16:26

un alt raspuns din ciclul "Noi muncim, nu gandim". eu inteleg situatia proasta a tarii. nu sunt bani ok, nu se maresc salariile, dar guvernul trebuie sa-si dea demisia. este a nu stiu cata oara cand guvernul roman isi incalca promisiunile (indiferent de culoarea sa politica). sa dea dovada de bun simt si sa demisioneze daca nu sunt in stare sa respecte ce au promis.
Mr_Who
24th January 2009, 16:37

Noroc ca nu o sa ai niciodata autoritatea de a "concidia" pe cineva, unde am ajunge daca li s-ar da tuturor prostilor putere de decizie?
Tom_Cat
24th January 2009, 18:02
QUOTE (Mr_Who @ Jan 24 2009, 16:37)

Noroc ca nu o sa ai niciodata autoritatea de a "concidia" pe cineva, unde am ajunge daca li s-ar da tuturor prostilor putere de decizie?

Da ai mare dreptate aici, bine ca ii lasa sa predea la clase, insa nu li se da putere de decizie.Tie ti se pare normal sa ceri marire de slariu cu 50% acum? Mie nu mi se pare si pentru ca eu lucrez in mediul privat unde performanta decide cat esti de bun, imi permit sa "concidiez" pe cel care ar face o cerere de genul acesta.
Marire oricum nu or sa vada profesorii pentru ca nu exista practic, fizic, bani in sistem.
Restul ca o sa danseze iarasi pe strada, na, la ce pot sa ma astept la unii de teapa lor? Oamenii seriosi o sa fie la ore, prostimea in strada.
Mr_Who
24th January 2009, 18:19
QUOTE (Tom_Cat @ Jan 24 2009, 18:02)

Da ai mare dreptate aici, bine ca ii lasa sa predea la clase, insa nu li se da putere de decizie.Tie ti se pare normal sa ceri marire de slariu cu 50% acum? Mie nu mi se pare si pentru ca eu lucrez in mediul privat unde performanta decide cat esti de bun, imi permit sa "concidiez" pe cel care ar face o cerere de genul acesta.
Marire oricum nu or sa vada profesorii pentru ca nu exista practic, fizic, bani in sistem.
Restul ca o sa danseze iarasi pe strada, na, la ce pot sa ma astept la unii de teapa lor? Oamenii seriosi o sa fie la ore, prostimea in strada.
Ma, ce tot aberezi? S-a anuntat vreo greva a profesorilor? Din cate stiu eu, nu. Repeti ca un papagal aceleasi lucruri, fara sa gandesti, doar ca sa creezi ocazii de a jigni profesorii. Cum iti poti justifica o asemenea conduita, in afara de faptul ca vorbesti ca sa te afli in treaba? Cand ti-am explicat, argumentat, ca ar fi oportuna aceasta marire salariala, mi s-a parut ca intelegi, acum ai luat-o de la capat.
Asta nu inseamna ca profesorii nu-s constienti ca toata treaba cu majorarea de 50% a fost o manarie electorala, nu ei au venit cu ideea.
Daca tii tu neaparat sa jignesti o intreaga categorie profesionala doar pentru ca atat te duce capul, n-ai decat s-o faci, dar atunci rezuma-te la asta, nu incerca sa dai impresia ca stii despre ce vorbesti.
Tom_Cat
24th January 2009, 18:25
QUOTE (Mr_Who @ Jan 24 2009, 18:19)

Ma, ce tot aberezi? S-a anuntat vreo greva a profesorilor? Din cate stiu eu, nu. Repeti ca un papagal aceleasi lucruri, fara sa gandesti, doar ca sa creezi ocazii de a jigni profesorii. Cum iti poti justifica o asemenea conduita, in afara de faptul ca vorbesti ca sa te afli in treaba? Cand ti-am explicat, argumentat, ca ar fi oportuna aceasta marire salariala, mi s-a parut ca intelegi, acum ai luat-o de la capat.
Asta nu inseamna ca profesorii nu-s constienti ca toata treaba cu majorarea de 50% a fost o manarie electorala, nu ei au venit cu ideea.
Daca tii tu neaparat sa jignesti o intreaga categorie profesionala doar pentru ca atat te duce capul, n-ai decat s-o faci, dar atunci rezuma-te la asta, nu incerca sa dai impresia ca stii despre ce vorbesti.
Da, asa au amenintat liderii de sindicat, ca daca nu se primesc salarii cu 50% mai mari, sindicatele ies in strada si compromit anul scolar.
Nu ii jignesc decat pe cei care merita! Profesorii adevarati sunt la catedra, nu in strada.
twitterfire
24th January 2009, 19:53
Problema este că atunci când au fost mărite salariile la alte categorii de bugetari cu 10 - 15%, la profesori s-au mărit cu 1-3%.
Acum cu tot cu criză s-ar putea să nu fie posibil să fie mărite cu 50%. În plus, faptul că s-ar mări salariile profesorilor fac toate javrele să latre că "dacă le măriți la profesori, dece să nu ne măriți și nouă cu 50%". Javrele uitând că profesorii nu au beneficiat de multiplele măriri de care au beneficiat ei.
E corect ca un garcea care e la început și se bese dormind în mașină să ia de două ori mai mult ca un profesor (plus șpaga aferentă, care de multe ori depășește bine salariul)? E corect ca o grasă cu 8 clase sau liceu de la Poștă să ia de două ori mai mult decât un profesor(unii dintre ei cu doctorat)?
În cazul ăsta aș zice: stimate guvern, stimată națiune română, e clar că nu aveți nevoie de noi și că suntem nefolositori, altfel nu ne-ați trata în halul ăsta.
Aș fi primul care ar participa la blocarea activităților școlare dacă s-ar organiza ceva serios. Înțeleg prin asta să predau în continuare, dar făcând abstracție de castalog. Nu trec note, nu trec absențe, nu dau lucrări, nu dau teze, nu dau probe de laborator.
Numai că nu prea există destulă forță de coeziune și voință din partea profesorilor.
Din păcate, salariile astea mici atrag tot felul de neaveniți care au trecut prin facultăți ca gâsca prin apă și care nu sunt în stare să se angajeze la firme particulare și de asta au ajuns profesori.
Eu personal stau ca profesor doar pentru că îmi face plăcere. Scoteam bani și înainte și după din mici activități conexe. Dacă voi ajunge să am afaceri mai serioase, voi fi nevoit să renunț din lipsă de timp. Sau poate mă voi duce la o universitate unde îmi voi consuma mai puțin timp decât la liceu.
Singurul tip ca mine, era un profesor pe care l-am avut prin facultate și care lua 3000 € de la o firmă IT dar ținea morțiș să fie profesor. Un tip foarte inteligent și cu un talent didactic foarte mare. Nu preda o materie foarte interesantă pentru mine dar învățam pentru că pur și simplu îmi făcea poftă să aflu și să cunosc mai multe prin modul în care preda.
Petrache_Lupu
24th January 2009, 19:54
Ultima faza legata de profesori pe care am vazut-o la TV a fost batalia aplicata de un asemenea specimen unui elev. Atat de dur a fost mizerabilul, incat astia de la stiri au zis " va avertizam ca imaginile sunt socante".
Perfect. Propun ca astuia sa i se majoreze salariul cu 100 %.
Mr_Who
24th January 2009, 20:10
QUOTE (Petrache_Lupu @ Jan 24 2009, 19:54)

Ultima faza legata de profesori pe care am vazut-o la TV a fost batalia aplicata de un asemenea specimen unui elev. Atat de dur a fost mizerabilul, incat astia de la stiri au zis " va avertizam ca imaginile sunt socante".
Perfect. Propun ca astuia sa i se majoreze salariul cu 100 %.
Dar scene in care profesorul este agresat fizic de elev n-ai vazut, nu? Sau sunt prea socante pentru tine? In legatura cu asemenea "elevi", ai ceva "propuneri"?
irinuca8082
24th January 2009, 21:00
@twitterfire: coeziune ar exista daca s-ar da voie de la inspectorate; insa acolo inspectorii au burti mari, doar n-or sa-si puna scaunul in primejdie pentru niste amarati prafuiti de creta. au intelegerile lor cu sindicatele. sindicate care... stim cu totii. si cadrele didactice platesc din fiecare salariu acele sindicate.
cool.
putini realizeaza ce nevoie are o natiune de educatie solida si pregatire. si mai trist este ca mai putini or sa constientizeze dezastrul din anii ce urmeaza, deoarece a fi mecanic auto sau bisnitar nu necesita nici macar diploma. o sa ajungem un popor de vite inconstiente. fara educatie esti zero barat.
Dani Mois
24th January 2009, 22:09
QUOTE (irinuca8082 @ Jan 24 2009, 21:00)

o sa ajungem un popor de vite inconstiente. fara educatie esti zero barat.
Am ajuns deja...
gigel de hohențolărn
24th January 2009, 22:20
eu refuz să cred că un om normal poate avea pretenția că trebuie băgați bani într-un sistem de căcat, doar pentru că de, "educația e necesară"
da dom'le, să plece toți măscăricii ăia care trag sforile în învățământ, care fac programa și legile imbecile. să vină alții competenți cu legi în folosul învățământului, și după aia să se crească salariile.
altfel aruncăm bani pe fereastră.
la naiba mă, că pe timpu lu ceașcă nu erau bășini ca evaluareîneducație.ro da altfel se făcea atunci carte 
sexterminator
24th January 2009, 22:31
Meștere, judeci ca unchiul meu nenea Stelică sau ești defazat tare. Think a bit.
Mai pune mâna pe niște informații despre pedagogie. Ele ajută.
Că în România se fac de formă, ca mai toate, e altceva.
Asta nu înseamnă că pedagogia e o "bășină". Informează-te, să vorbești în cunoștință de cauză.
Tom_Cat
24th January 2009, 22:33
Dar unii uita sa specifice ca persoane de genul parintilor sunt cadre didactice.Daca nu ar fi fost asa oare ar fi fost la fel de vehementi? Personal mi s-a propus sa raman in facultate, insa am refuzat.De ce? Pentru nu vreau sa apartin unui sistem de genul acesta.
gigel de hohențolărn
24th January 2009, 22:42
QUOTE (sexterminator @ Jan 24 2009, 23:31)

Meștere, judeci ca unchiul meu nenea Stelică sau ești defazat tare. Think a bit.
Mai pune mâna pe niște informații despre pedagogie. Ele ajută.
Că în România se fac de formă, ca mai toate, e altceva.
Asta nu înseamnă că pedagogia e o "bășină". Informează-te, să vorbești în cunoștință de cauză.
unde-am spus eu că pedagogia e o "bășină" , și în ce context?
pedagog nu te face diploma aia de modul psihopedagogic, asta ca fapt divers, și nici cel mai bazat cu 10 pe linie (să zicem că luat pe bune) nu va automat un profesor de 10.
ce treabă are postu tău cu ce-am zis eu?
sau tu ai băga bani în sistemu actual, fără să modifici sistemul de admitere, notare, evaluare al profilor și elevilor, programa, etc??
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.