Salarii profesori
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102

balecana

Si vreau sa va mai informez ca posturile in invatamant sunt ocupate de pensionari in ultima etapa de distribuire a catedrelor. Asta inseamna ca tinerii nu doresc sa le ocupe.Chiar daca nu au luat o nota care sa le permita titularizarea, cei ce aspira la un post de profesor au posibilitatea suplinirii. Dar nici acolo nu se ingramadesc. Oare de ce?
Mr_Who
QUOTE (Tom_Cat @ Jan 10 2009, 13:22) *
Nu zic, este greu de trait la inceput cu 600 RON, si sunt deacord debutantilor sa li se dea bani mai multi, insa acum cei care tipa in gura mare sunt...PESNSIONARII.Chiar nu se mai satura? Porci mai mari ca hapsanii comunisti nu am vazut.Sunt cei mai rai oameni pe care i-am vazut pana acum, sunt in stare de orice pentru interesul personal.

Ori n-ai citit ce am scris eu despre profesorii pensionari, ori n-ai inteles nimic. Fie cum zici tu: sa-i dea afara pe toti pensionarii care mai predau, ACUM! Sa vedem, ce mama dracului o sa faca Boc & company cu toti elevii aia care o sa ramana fara profesor la clasa in mijlocul anului scolar, si de unde naiba o sa scoata ei oameni care sa predea la anul, fie ei si suplinitori necalificati (nu mai amintesc de "performanta"...). Sa vedem atunci cum e cu "interesul personal" al "porcilor" de profesori, cum ii "alinti" tu cu atata "dragoste"... Un lucru e sigur, amice: e vai de capul celor care nu gandesc nici cat o gaina...

QUOTE (Tom_Cat @ Jan 10 2009, 13:22) *
@Mr.Who, cand ai atacat prima ora gresala gramaticala ai facut-o pentru a demonstra cat de necesara este scoala, ce cult si cata scoala ai facut.Ce sa zic, tipic pentru cei care isi dau cu pana pe frunte cand vad o greseala de tastare.

Mda, cand am dat psihologicul pentru carnetul de sofer, m-au intrebat daca ma simt "urmarit", "atacat" & shit. Am zis ca nu, da' ma intrebam si eu, de ce m-or fi intrebat chestia asta? Acum, dupa ce am citit ce ai scris, incep sa imi fac o idee... Anyway, am mai zis-o, pentru mine e total inutil si neinteresant sa ma compar cu altii, mai ales cu astia ca tine. Felicitari, mi-ati gasit si mie o greseala; o sa iti zic si tie ce i-am zis mai demult lui dragospas: citeste-mi toate posturile, o sa gasesti poate o scapare din asta la fiecare 100 de posturi. Una e sa gresesti o data la 100 de posturi, asta-i neatentie, intamplare; dar sa faci aceeasi greseala la fiecare 5-6 posturi, aia nu mai e intamplare...
P.S.: Cred ca ai vrut sa zici "prima oara" si "greseala", nu? happy.gif Si inca ceva: astea-s greseli de ortografie, nu gramaticale. tongue.gif

QUOTE (balecana @ Jan 10 2009, 13:33) *
Si vreau sa va mai informez ca posturile in invatamant sunt ocupate de pensionari in ultima etapa de distribuire a catedrelor. Asta inseamna ca tinerii nu doresc sa le ocupe.Chiar daca nu au luat o nota care sa le permita titularizarea, cei ce aspira la un post de profesor au posibilitatea suplinirii. Dar nici acolo nu se ingramadesc. Oare de ce?

Nu te chinui sa-i explici, ca te chinui degeaba. Unii oameni sunt irecuperabili, oricat te-ai stradui sa-i faci sa inteleaga. Ce sa te mai miri dupa aia de copiii lor...

Tom_Cat
QUOTE (balecana @ Jan 10 2009, 13:28) *
Ha, ha1 Nu sunt jurnalist!Ar fi trebuit sa-ti dai seama ca sunt cadru didactic si sa stii ca exact ce ai spus reiese din postul cu pricina!

helpsmilie.gif Daca tu esti profesor si nu esti in stare sa intelegi un text simplu, atunci cu adevarat imi este mila de Invatamantul Romanesc.

@Mr.Who, degeaba te simti atacat ca nu este cazult, ma refeream in genere, nu la tine in particular.
Eu sunt deacord cu parerea ta, insa Nistor se pare ca nu intelege.Pentru sindicate UNIVERSITARII SI PENSIONARII sunt prioritari.

Irecuperabil, sau nu, am tot dreptul sa imi exprim parerea despre profesori si slalariilor (MAI ales ca sunt bugetari).[Eu nu imi permit sa iti zic ca esti irecuperabil sau nu, asadar faptul ca jingesti arata cat de bun esti! EDUCATULE].

Balecana, de ce esti profesor?
Mr_Who
QUOTE (Tom_Cat @ Jan 10 2009, 13:53) *
@Mr.Who, degeaba te simti atacat ca nu este cazult, ma refeream in genere, nu la tine in particular.

Iar n-ai inteles happy.gif : nu eu ma simt atacat, voiam sa subliniez faptul ca tu ai afirmat ca te-am "atacat"; departe de mine gandul...

QUOTE (Tom_Cat @ Jan 10 2009, 13:53) *
Balecana, de ce esti profesor?

A mai spus, ii plac copiii si ii place meseria; in mod sigur, nu pentru bani. Da' tu, de ce esti ce esti? Chiar: tu ce esti?
Tom_Cat
Irecuperabil ma faci asa, pentru distractie nu? Mai, nu stiu cum e la tine in sat, insa la noi, cand un om reactioneaza ca tine inseamna ca se simnte atacat, iar cand jigneste deja e cam afectat.

Ma refeream la ce materie preda, nu sunt atat de iluminat incat sa indraznesc sa judec un om de ce a ales o meserie[pentru ca aia a vrut de exemplu?].
codgabriel
QUOTE (Mr_Who @ Jan 10 2009, 13:29) *
Ce am vrut eu sa subliniez a fost faptul ca un salariu de 600 RON/luna, cat ia un profesor debutant, e sub orice limita a unui nivel de trai normal, si oamenii astia nu merita bataia asta de joc, dupa ce si-au tocit coatele pe bancile facultatilor. Cred ca acesti oameni sunt prioritatea nr. 1 si problema salarizarii lor trebuie rezolvata urgent. Altfel nu mai vine nici dracu' sa predea in invatamant si criza de personal din acest domeniu o sa se adanceasca. Unii zic, aici, pe forum, ca n-au decat sa isi schimbe jobul, ca sunt altii dispusi sa le ia locul, vorbind in acelasi timp de performanta in invatamant. Iar cele doua idei sunt incompatibile: cum naiba sa obtii performanta daca potentialii profesori debutanti calificati se reprofileaza din cauza mizeriei pe care unii o numesc "salariu" si umpli scolile de suplinitori necalificati, cu liceul terminat si care habar n-au de munca la catedra?

Asta este situatia generala in sistemul bugetar, cu exceptia baronilor. La fel e in sanatate, la fel printre functionarii publici. Si astia si-au tocit coatele prin facultati. raportat la timpul real de lucru, profesorii sunt chiar mai bine platiti decat ceilalti.
Profesorii NU sunt prioritatea nr. 1 decat pentru ... profesori.
Exista meditatii, exista norme suplimentare, timp berechet.
dragospas
QUOTE (codgabriel @ Jan 11 2009, 20:00) *
Profesorii NU sunt prioritatea nr. 1 decat pentru ... profesori.

Exista meditatii, exista norme suplimentare, timp berechet.

...iar primul ministru,ala care a promis ca din prima zi de guvernare va mari salariul profesorilor cu 50% este si el profesor...de drept constitutional (se vede) biggrin.gif

QUOTE (Mr_Who @ Jan 10 2009, 12:03) *
habar nai ce-i aia, daca tu crezi ca cineva poate incasa un salar fara sa mearga la munca. Asta ti s-ar parea corect?

esti din Ardeal?..cred ca nu

dragospas
sa se mareasca salariile profesorilor asa cum au promis. Daca nu sunt in stare sa-si dea demisia. Cum este posibil sa nu se respecte o lege? Demisia!!!
gigel de hohențolărn
QUOTE (dragospas @ Jan 13 2009, 19:33) *
Cum este posibil sa nu se respecte o lege? Demisia!!!

tu acu ai aterizat în românia? de curând, cu primul val de criză? huh.gif
dragospas

nu gigele,dar aveam cativa prieteni de discutie pe SP care erau in stare sa bage mana in foc pentru "imaculatii si profesionistii" care sunt acum la guvernare.
astept un mic sepucu,cat de mic...aici pe SP angel.gif
gigel de hohențolărn
așteaptă mult și bine. de parcă se îndoia careva de criza economică biggrin.gif, da pesedacii și pedelacii au plusat fără număr, de parcă dădeau din buzunaru lor (primu lucru a fost să mărească numărul de ministere, mai bine făceau 3000 biggrin.gif )
ce să le ceri habotnicilor, indiferent de rasa politică thumbup.gif
a ,da, minte, da e o vorbă care zice să n-arunci cu mărgăritare la porci wink.gif
mihaibo
Daca astia cresc salariile profesorilor sunt nebuni! La fel sunt si cei care mai spera si mai cer asa ceva!
gigel de hohențolărn
QUOTE (mihaibo @ Jan 13 2009, 20:06) *
Daca astia cresc salariile profesorilor sunt nebuni! La fel sunt si cei care mai spera si mai cer asa ceva!

fratelo, acu ceva luni, înainte de campania erectorală a lu pește, erau vro câțiva care spuneau clar că salariile nu pot fi crescute că vine criza.
și aș mai adăuga că nici pensiile nu puteau fi crescute și gârlă de pomeni electorale date la șto, să le-nghită tot prostu poporului.

și vai, criza a venit pe nepusă masă. exact cum venea și iarna de fiecare dată și-i lua în decembrie prin surprindere pe prefecți. vai dragă, ce remarcă genială făcuși mneata.
da, cam târziu, drept pentru care putem trage nădejdea că vreo uniii gândesc (dacă gândesc, slavă cerului) în reluare sau cu-ntârziere
vali_mester
Senatorul PSD Olguta Vasilescu a recunoscut aseara intr-o emisiune tv.,ca in sesiunea trecuta i-a lipsit 4 voturi pt.a trece prin Camera Deputatilor o lege speciala pt.pensionarea profesorilor.
Mr_Who
QUOTE (dragospas @ Jan 13 2009, 19:00) *
astept un mic sepucu,cat de mic...aici pe SP angel.gif

Asteapta... finger.gif Nu-ti tine, totusi, respiratia... wacko.gif blink.gif bounce.gif thumbsup.gif
gigel de hohențolărn
4% din buget pentru educație lol.gif

aha, așteptăm să iasă în stradă toți căcănarii care cereau 6% și se dădeau de ceasu morții că mai puțin nu înghit - se pare că înghit, și le și place și mai și vor.

iar profesorii merită cu prisosință tratamentu ăsta pe care-l merită doar slugile , bravo lor.
dacă șleahta aia de profi nu se respectă, cum draci să se-aștepte să-i respecte alții...

da cine știe, om vedea bugetu la 6% poate joi după miercurea ciuc.
thumbup.gif
data
QUOTE (gigel de hohențolărn @ Jan 17 2009, 17:49) *
4% din buget pentru educație lol.gif

aha, așteptăm să iasă în stradă toți căcănarii care cereau 6% și se dădeau de ceasu morții că mai puțin nu înghit - se pare că înghit, și le și place și mai și vor.

iar profesorii merită cu prisosință tratamentu ăsta pe care-l merită doar slugile , bravo lor.
dacă șleahta aia de profi nu se respectă, cum draci să se-aștepte să-i respecte alții...

da cine știe, om vedea bugetu la 6% poate joi după miercurea ciuc.
thumbup.gif

pai si PNL-ul a dat real tot 4% si nu te-am vazut protestand
gigel de hohențolărn
QUOTE (data @ Jan 17 2009, 18:52) *
pai si PNL-ul a dat real tot 4% si nu te-am vazut protestand

pentru că mie nu mi se pare normală creșterea salarială în contextul actual și cu sistemul actual de învțământ care-i o bășină.
să se crească salariile, dar mai întâi să fie reformat sistemu' cu cap, nu de către niște căcănari plini de figuri și tărâțe-n cap.

pentru început, câteva măsuri de genu - cine e prins că a copiat - exmatriculare fără posibilitate de înscriere 1 an de zile la altă unitate de învățământ - totuși, nu vem ca viitorii chirurgi sau ingineri constructori să fi trecut prin școală cu ajutorul fraudei.
supravegherea video a examenelor ar face ravagii.

relaxarea programei la liceele de un anumit profil, pus accentul pe educație în ciclurile primare, că degeaba avem elevi deștepți dacă-s prost crescuți. să se "predea" valorile morale tinerilor, nu becali și manele. să se deprindă încă din grădi și clasele 1-4 bunul simț șamd...
în fine, nu-s eu ministru așa că nu-i treaba mea asta, dar cert e că dacă aș fi, aș reforma sistemu în maxim 3 ani, da ar cădea capete fără număr
cine e prost să învețe, la sapă - că avem nevoie și d-ăștia.
data
QUOTE (gigel de hohențolărn @ Jan 17 2009, 20:20) *
...
relaxarea programei la liceele de un anumit profil, pus accentul pe educație în ciclurile primare, că degeaba avem elevi deștepți dacă-s prost crescuți. să se "predea" valorile morale tinerilor, nu becali și manele. să se deprindă încă din grădi și clasele 1-4 bunul simț șamd...
în fine, nu-s eu ministru așa că nu-i treaba mea asta, dar cert e că dacă aș fi, aș reforma sistemu în maxim 3 ani, da ar cădea capete fără număr

cine e prost să învețe, la sapă - că avem nevoie și d-ăștia.

educatia e in primul rand datoria familiei, apoi a scolii; iar societatea are si ea un rol esential

daca acasa asculta numai manele, le televizor vad numai manele si discursuri cu Becali ... profesorii nu au nicio sansa sa le mai scoata manelele din cap
gigel de hohențolărn
QUOTE (data @ Jan 17 2009, 23:38) *
educatia e in primul rand datoria familiei, apoi a scolii; iar societatea are si ea un rol esential

daca acasa asculta numai manele, le televizor vad numai manele si discursuri cu Becali ... profesorii nu au nicio sansa sa le mai scoata manelele din cap

fals, copilul petrece foarte mult timp la grădi și în școala primară, și poate să fie adus pe calea cea bună cu voință și dăruire din partea dascălului wink.gif

Mr_Who
QUOTE (gigel de hohențolărn @ Jan 18 2009, 13:00) *
fals, copilul petrece foarte mult timp la grădi și în școala primară, și poate să fie adus pe calea cea bună cu voință și dăruire din partea dascălului wink.gif

Ce e fals? Sa inteleg ca parintii, dupa parerea ta, nu trebuie sa-si bata capul cu notiuni ca "vointa" si "daruire" cand e vorba de educatia propriului copil? Copilul petrece cea mai mare parte a timpului in familie, nu la scoala, iar parintii sunt cei care trebuie sa il educe, in primul rand, si sa colaboreze cu scoala in directia educarii copilului, sa se implice, ca de aia sunt parinti.
gigel de hohențolărn
QUOTE (Mr_Who @ Jan 18 2009, 14:11) *
Ce e fals? Sa inteleg ca parintii, dupa parerea ta, nu trebuie sa-si bata capul cu notiuni ca "vointa" si "daruire" cand e vorba de educatia propriului copil? Copilul petrece cea mai mare parte a timpului in familie, nu la scoala, iar parintii sunt cei care trebuie sa il educe, in primul rand, si sa colaboreze cu scoala in directia educarii copilului, sa se implice, ca de aia sunt parinti.

wtf, ce inteligent ești thumbup.gif
data zicea că profii nu au nicio șansă să scoată manelele din capul copilului, dacă acesta e intoxicat cu acestea acasă. și eu susțin că e o afirmație ce poate fi demontată, dacă dascălul se va implica suficient.
acu pricepi ce "e fals" ?

mihaibo
QUOTE (gigel de hohențolărn @ Jan 13 2009, 22:47) *
fratelo, acu ceva luni, înainte de campania erectorală a lu pește, erau vro câțiva care spuneau clar că salariile nu pot fi crescute că vine criza.
și aș mai adăuga că nici pensiile nu puteau fi crescute și gârlă de pomeni electorale date la șto, să le-nghită tot prostu poporului.

și vai, criza a venit pe nepusă masă. exact cum venea și iarna de fiecare dată și-i lua în decembrie prin surprindere pe prefecți. vai dragă, ce remarcă genială făcuși mneata.
da, cam târziu, drept pentru care putem trage nădejdea că vreo uniii gândesc (dacă gândesc, slavă cerului) în reluare sau cu-ntârziere

Verifica sa vezi ca si acum cateva luni eram impotriva acestei cresteri aberante!

Dar daca acum cateva luni aceasta crestere era nerealista acum dupa gaura lasata se motocicleanu e nebunie curata!
data
QUOTE (gigel de hohențolărn @ Jan 18 2009, 15:00) *
wtf, ce inteligent ești thumbup.gif
data zicea că profii nu au nicio șansă să scoată manelele din capul copilului, dacă acesta e intoxicat cu acestea acasă. și eu susțin că e o afirmație ce poate fi demontată, dacă dascălul se va implica suficient.
acu pricepi ce "e fals" ?

am spus ca daca familia, societatea, televiziunile etc. manelizeaza copilul ... scoala nu are nicio sansa

si cred in continuare ca asa este
gigel de hohențolărn
QUOTE (data @ Jan 18 2009, 16:25) *
am spus ca daca familia, societatea, televiziunile etc. manelizeaza copilul ... scoala nu are nicio sansa

si cred in continuare ca asa este

vezi că ce-ai citat mneata nu-ți era adresat.

cât despre gaura lăsată de motocicleanu lol. ce om normal îl ia în seamă pe guristul boc lol.gif

ciau
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.