Salarii profesori
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102

Tom_Cat

Am vazut ca vor sa dea 34% celor din preuniversitar, insa din ce am dibuit printre oracaielile lui Nistor(papagalul sef), nu ar fi deacord cu asta.Iti dai seama, mor universitarii de foame si nu alta.
SpellBreaker
dragospas
„Gigele lasa-le dracu de ecuatii...cand maresc astia salariile profesorilor cu 50% asa cum au promis (de la 1 oct) ,ca doar este lege data ?Nu cumva se promoveaza minciuna ca politica de stat si noi ne facem ca nu vedem ?”

In Romania nu exista și nu a existat o lege prin care să se mareasca salariile profesorilor cu 50%.

S-a reusit performanta să se scrie 116 pagini despre ceva ce nu exista.

edy_wheazel
QUOTE (SpellBreaker @ Jan 7 2009, 11:50) *
S-a reusit performanta să se scrie 116 pagini despre ceva ce nu exista.

In astea 116 pagini in principiu s-a dezbatut daca profesorii merita sau nu aceasta marire.
ciprian_1981
Eu sunt intrigat, cum naiba sa dai o lege care sa mareasca salariile fara sa stabileasca si niste criterii de performanta. Le maresti la toti la gramada, e ciudat. In fine, mie mi se pare aceasta lege o spaga electorala pe care profii chiar au acceptat-o. Parerea mea este ca o reforma nu poate incepe doar cu marirea salariilor pentru ca nici un om de pe lumea asta nu va muncii mai mult doar pentru ca ii dai tu mai multi bani fara sa ii ceri mai mult in schimb
dragospas
QUOTE (SpellBreaker @ Jan 7 2009, 11:50) *
In Romania nu exista și nu a existat o lege prin care să se mareasca salariile profesorilor cu 50%.

.

Acum o luna parca erai de alta parere...dar in sfarsit sper sa inteleaga toti magaria de care se facea tam tam acum nu mai mult de o luna...sper ca si pupin'basestii sa iasa in fata si sa-si traga palme...poate asa vom trece cu vederea impertinanta ...
SpellBreaker
dragospas
„Acum o luna parca erai de alta parere.”

Cred ca glumesti unde am scris eu ca exista o lege de crestere cu 50% a salariilor? (citat te rog).

dragospas
„dar in sfarsit sper sa inteleaga toti magaria de care se facea tam tam acum nu mai mult de o luna.”

Incepand cu ziaristi/analisti și cei care sustineau pe cei care conduceau Romania în acea perioada și ne prezentau nenorocirile, calamitatile cresterii cu 50% a salariilor.

dragospas
„sper ca si pupin'basestii sa iasa in fata si sa-si traga palme...poate asa vom trece cu vederea impertinanta .”

Nu stiu ce sunt „pupin'basestii” dar dacă te referi la cei care apareau la televizor și sustineau ca este aberenta cresterea cu 50% a salariilor, da ar trebui să recunoasca ca au manipulat sau au fost mainipulati.

Dragospas ai idee cu cât ar fi trebuit să creasca salariile dacă s-ar fi aplicat actele emise de guvernul Tariceanu?

edy_wheazel
„In astea 116 pagini in principiu s-a dezbatut daca profesorii merita sau nu aceasta marire.”

Adica ceva ce nu exista, marirea a fost un miraj (un exercitiu de imaginatie).
Tom_Cat
Pai si aia in Parlament ce au votat bre? Hai sa nu venim cu chestii d'astea profunde, cum ca scrumiera e defapt caine.

Au dat o lege proasta, de dragul populismului si in scop electoral.Acum, cand isi dau seama de crizele ce ne calca tara, incep sa dea inapoi.

Halal parlamentari, halal profesori, halal tara si locuitori.In loc sa ne vedem interesul national, toti tampitii isi vad interesul lor mic.

dragospas
QUOTE (Tom_Cat @ Jan 7 2009, 11:10) *
Am vazut ca vor sa dea 34% celor din preuniversitar, insa din ce am dibuit printre oracaielile lui Nistor(papagalul sef), nu ar fi deacord cu asta.Iti dai seama, mor universitarii de foame si nu alta.

Mai.Nistor asta de la sindicate facea spume la gura si scotea fum pe nas din cauza ca Guvernul nu marea salariile profesorilor...acum s-a transformat intr-un catelus care mai trage si el cate un latrat...pana si freza si-a schimbat-o....La fel si Abramburica...daca a reusit sa planga (de la tribuna Parlamentului) de grija salariului profesorilor nu acelasi lucru se mai intampla de cand a ajuns ministreasa...

Se promoveaza de actualul Guvern minciuna si prostirea oamenilor ca politica de stat...iar cei mai vehementi protestatari de acum o luna de zile s-au linistit subit.
mimish
QUOTE (Tom_Cat @ Jan 7 2009, 13:21) *
In loc sa ne vedem interesul national, toti tampitii isi vad interesul lor mic.

Care este........?
Tom_Cat

Interesul national este o atenuare a efectelor crizei, fiecare sa sprijine economia nationala, astfel sa reusim sa tinem leul cat mai sus.Oamenii de nimic vor salarii cu 50% mai mari, fara a justifica insa un aport de performanta.Vor bani si punct.Nu conteaza calitatea actului in sine.

Ce ma bucur si cu legea asta cu pensionarii la stat, acum cand tara e plina se someri este nevoie ca pensionarii sa se multumeasca cu ce au, sa nu mai omoare familii intregi prin infometare.
Mr_Who
QUOTE (Tom_Cat @ Jan 9 2009, 23:10) *
Interesul national este o atenuare a efectelor crizei, fiecare sa sprijine economia nationala, astfel sa reusim sa tinem leul cat mai sus.Oamenii de nimic vor salarii cu 50% mai mari, fara a justifica insa un aport de performanta.Vor bani si punct.Nu conteaza calitatea actului in sine.

Ce ma bucur si cu legea asta cu pensionarii la stat, acum cand tara e plina se someri este nevoie ca pensionarii sa se multumeasca cu ce au, sa nu mai omoare familii intregi prin infometare.

Amice iar o iei pe aratura. Nu inteleg oamenii astia mici, ca tine, care nu se pot abtine sa catalogheze o intreaga categorie profesionala folosind termeni injositori de genul "oameni de nimic", "prosti" etc., fara sa gandeasca. Iar incepi aberatiile cu justificarea performantei si "calitatea actului in sine", act despre care nu ai nici cea mai mica idee cu ce se mananca. Mai intreb o data: in ce masura esti TU competent sa evaluezi performanta unui profesor sau calitatea actului educativ? Esti spalat pe creier de media, ceva de speriat.
Cat despre legea cu pensionarii, din nou, ai o viziune extrem de ingusta si obtuza asupra problemei (daca te consoleaza, si Boc a judecat la fel de obtuz toata treaba, nu s-a obosit sa anticipeze implicatiile acestei ordonante). Un singur aspect o sa ating: degeaba e tara plina de someri, daca nu sunt calificati sa presteze munca intr-un domeniu in criza de personal, cum ar fi Educatia sau Sanatatea. Ce o sa faci, o sa pui un sudor cu liceul terminat si care a ramas in somaj sa opereze pe inima, de pilda? Si daca un medic iesit la pensie mai vrea sa profeseze ca nu e nimeni calificat care sa-i ia locul, ca medicii tineri emigreaza in tari unde sunt remunerati corect in raport cu pregatirea lor, ce faci, il dai afara si pe asta? Decat pensionar, mai bine deloc? Gandeste un pic in perspectiva problema, vere, Gizas Craist.
Tom_Cat
Mr.Who, parerea mea este ca cine cere acum 50% in plus, cand vedem cu totii in ce hal este economia si conjunctura internationala, sunt prosti si de nimic.Daca tu ii vezi Fat-Frumos e problema ta, dar asta nu face sa ma razgandesc.Nu trebuie sa fiu EU competent sa ii evalueaz, ci trebuie elaborata o comisie care sa se ocupe cu asa ceva, INSA profesorii sustin ca nu se poate masura competenta lor.Mai sa fie, sa le dam bani si sa ii credem pe cuvant ca o sa fie mai bine? NORMAL ca nu sunt deacord sa dam niste bani fara sa faca nimic.Nu preferi mai bine ca cei bine pregatiti sa primeasca mai multi bani?De ce sa ii sprijin pe aia care habar nu au de nimic?
In tara asta nu sunt numai profesori si doctori, mai exista foarte multe categorii sociale care au de castigat.Oricum, Boc a zis clar ca profesorii si medicii pensionari pot profesa atata timp cat nu exista un candidat tanar pe postul respectiv.In cazul in care respectiva persoana este o un adevarat profesionit atunci se vor face niste contracte(stiu ca este mai complicat de facut) si sunt platiti la ora(iarasi e nasol, pentru ca nu mai primiesti salariu chiar daca nu treci pe acolo).

Asadar, cei care sunt profesionisti si muncesc, nu li se diminueaza veniturile deloc, celilalti insa....

Uite cum era fanfara de la Galati, de oracaiau aia de la Realitatea ca nu are cine sa cante, solutia e foarte simpla: se organizeaza cimpalacii intr-o asociatie si presteaza servicii pentru primarie.Apar doua probleme pentru ei: una ca nu mai primesc ditamai salariu fara sa faca nimic, doi la mana ii cheama doar de cateva ori pe an.Dar, sa nu imi spui ca ei acum canta 8 ore pe zi timp de un an?
dragospas
In discutiile din mass media o cocluzie s-a desprins cu certitudine si anume faptul ca prin aplicarea Ordonantei cu dreptul pensionarilor de fi angajati la "stat" nu se fac economii la buget. Eu suspectez aceasta ordonanta ca o gogoasa pentru imaginea Guvernului si deturnarea atentiei opiniei publice de la adevarata problema : Marirea salariilor profesorilor de la 1 oct 2008 cu 50 %
Tom_Cat
Desigur, este o conspiratie impotriva profesorilor, acesti ombilico del mondo.Profesorii au fost prosti si au pus botul la o manipulare grosolana, mereu este usor sa manipulezi persoanele prost platite si egosite.

Se fac economii la buget.
SpellBreaker

Am sa repet pana cand o sa se inteleaga.
dragospas
QUOTE (SpellBreaker @ Jan 10 2009, 11:25) *

Am sa repet pana cand o sa se inteleaga.

Zau ?...dar de ce nu repetai si inainte de....?
SpellBreaker
Mai cauta.
Mr_Who
QUOTE (Tom_Cat @ Jan 10 2009, 09:07) *
Mr.Who, parerea mea este ca cine cere acum 50% in plus, cand vedem cu totii in ce hal este economia si conjunctura internationala, sunt prosti si de nimic.Daca tu ii vezi Fat-Frumos e problema ta, dar asta nu face sa ma razgandesc.Nu trebuie sa fiu EU competent sa ii evalueaz, ci trebuie elaborata o comisie care sa se ocupe cu asa ceva, INSA profesorii sustin ca nu se poate masura competenta lor.Mai sa fie, sa le dam bani si sa ii credem pe cuvant ca o sa fie mai bine? NORMAL ca nu sunt deacord sa dam niste bani fara sa faca nimic.Nu preferi mai bine ca cei bine pregatiti sa primeasca mai multi bani?De ce sa ii sprijin pe aia care habar nu au de nimic?
In tara asta nu sunt numai profesori si doctori, mai exista foarte multe categorii sociale care au de castigat.Oricum, Boc a zis clar ca profesorii si medicii pensionari pot profesa atata timp cat nu exista un candidat tanar pe postul respectiv.In cazul in care respectiva persoana este o un adevarat profesionit atunci se vor face niste contracte(stiu ca este mai complicat de facut) si sunt platiti la ora(iarasi e nasol, pentru ca nu mai primiesti salariu chiar daca nu treci pe acolo).

Man, eu nu sunt de acord sa li se dea ACUM 50%, avand in vedere criza economica & shit. Dar se putea elabora o strategie de marire a acestor salarii esalonat pe o perioada mai lunga de timp. Eu nu sustin majorarea salariilor cu 50% profesorilor universitari, care, oricum, iau un salariu mare, dupa cum nu sustin majorarea cu 50% a salariilor profesorilor din preuniversitar cu vechime mare la catedra, care se apropie de pensie, caci si ei au un salariu bun, nu mare, dar decent; si astia ar trebui sa primeasca o majorare, dar nu 50%. Insa pentru un profesor debutant, o marire de 50% e prea putin. Tu stii cat ia unul din asta? In jur de 600 Ron/luna, nu ti se pare o bataie de joc? Cat ia un somer ajutor de somaj, nu cu mult mai putin, nu? Iar daca astora li se majoreaza salariul cu 50% cat vor primi? 900 RON/luna? S-au scos, nu? S-au ingropat in bani, nu? 900 RON, pentru un absolvent de studii superioare, care va educa copiii. Daca tu nu vezi buba de aici si injustitia imensa care li se face acestor oameni, spune-mi, si nu-ti mai zic nimic, n-ar mai avea nici un sens.
Profesorii sunt evaluati, nu stiu ce comisie sa se mai creeze, sunt evaluati de catre Inspectoratele scolare, de catre conducerea scolii, cine altcineva sa fie mai in masura sa ii evalueze? Si da, sunt de acord sa se ofere mariri in functie de performanta. "Aia care nu au habar de nimic" sunt suplinitorii necalificati, angajati pe post de profesor pentru ca nu sunt destui calificati sa ocupe toate catedrele.
Spre informatia ta, profesorii pensionari SUNT angajati pe baza unui contract cu Inspectoratul scolar judetean, cu durata determinata de un an. Cat despre notiunea de "plata cu ora", habar nai ce-i aia, daca tu crezi ca cineva poate incasa un salar fara sa mearga la munca. Oricum, sunt curios cum o sa calculeze, in functie de ce, suma cuvenita la plata cu ora. Spun asta, pentru ca tot vorbeam de competenta si performanta: daca un profesor pensionar, cu gradul didactic I si zeci de ani de experienta in munca la catedra e platit cu ora, asta inseamna ca nu va mai primi sporul de vechime? Cum o sa fie platit, ca un profesor debutant? Asta ti s-ar parea corect?
dragospas
QUOTE (Mr_Who @ Jan 10 2009, 12:03) *
Spre informatia ta, profesorii pensionari SUNT angajati pe baza unui contract cu Inspectoratul scolar judetean, cu durata determinata de un an. Cat despre notiunea de "plata cu ora", habar nai ce-i aia, daca tu crezi ca cineva poate incasa un salar fara sa mearga la munca.

Hopa...eu am vazut ca-ti corectezi textul postat ca sa nu ai greseli gramaticale...foarte bine. Eu nu am facut asta din comoditate si matale ai si speculat ca sa ma jignesti,cand alte argumente nu aveai.
Iata ca acum te-ai apucat sa canti la nai daca n-ai alta treaba

Asadar,se poate....
castoras
QUOTE (Mr_Who @ Jan 10 2009, 12:03) *
Eu nu sustin majorarea salariilor cu 50% profesorilor universitari, care, oricum, iau un salariu mare, dupa cum nu sustin majorarea cu 50% a salariilor profesorilor din preuniversitar cu vechime mare la catedra, care se apropie de pensie, caci si ei au un salariu bun, nu mare, dar decent; si astia ar trebui sa primeasca o majorare, dar nu 50%.

Deci sa inteleg ca pt profesorii cu vechime la catedra, care abia daca iau 400 euro (vorbesc de majoritatea, sigur ca exista directori de scoala sau cei care au diferite sporuri suplimentare - aceia sunt o minoritate si nu trebuie sa ne ghidam dupa ei)

Hai sa facem socoteala: o profesoara cu 20-25 de ani vechime sa zicem ca ia kam 400euro net. Vorbesc din auzite, nu bag mana in foc ca e asa. Dar sa zicem. Pai nu e si ea om? Nu are un copil/ sau mai multi care e/sunt taman adolescent? Nu are si el nevoie de atatea lucruri? Nu are si ea profesoara nevoie de : haine, carti, material didactic, pe langa chirie, intretinere, masina? sau fiindca e profesoara sa mearga cu RATB si sa-si ia haine ieftine?
Nu o poti scoata la capat cu 400 de euro pe luna, si nici macar cu o majorare de 50% situatia asta nu se va remedia prea curand.
Deci mi se pare cam dur sa numesti acel salariu de 400 euro decent. Ca nu e. Si cunosc multe persoane care abia abia o scot la capat cu banii astia.
Cand tu ai griji mari cat casa legate de ziua de maine, cat se mai pot dedica ei meseriei de dascal?

Despre tineri ce sa mai zicem: eu am fugit de cariera didactica tocmai din cauza salariului. Am facut modulul pedagogic in facultate si as fi putut sa predau. Dar n-am indraznit sa incerc sa supravietuiesc cu 600 lei (mi se pare ca atata era cand m-am interesat eu). Lor trebuie sa le se dea macar un salariu de entry-level la o companie. Si atunci vom vedea o schimbare a situatiei actuale.
balecana
"Oameni de nimic"... Pai bine, stimate domn, pe dumneata cine te-a invatat cand erai la scoala? Din oameni de nimic sa stiti ca ies tot oameni de nimic. Ar trebui sa va fie rusine sa catalogati o intreaga categorie sociala astfel !Dar probabil ca habar nu ai ce e aia rusine si ce e acela bun simt. Nu mi-as dori sa fiu cadrul didactic al copiilor dvs. Probabil ca asa le spuneti si lor, ca merg la scoala pe mana acelor "oameni de nimc" si ca oricum nu trebuie sa se osteneasca sa-i ia in serios...Ma hotarasem sa nu mai intru pe aici, dar cand vad cat de nesimtiti pot fi unii...
Mr_Who
QUOTE (dragospas @ Jan 10 2009, 12:53) *
Hopa...eu am vazut ca-ti corectezi textul postat ca sa nu ai greseli gramaticale...foarte bine. Eu nu am facut asta din comoditate si matale ai si speculat ca sa ma jignesti,cand alte argumente nu aveai.
Iata ca acum te-ai apucat sa canti la nai daca n-ai alta treaba

Asadar,se poate....

roll2.gif Mda, vorba ta, tastatura-i de vina... coolspeak.gif
P.S.: Cand te-am atentionat eu, n-am avut intentia sa te jignesc. Eu nu ma simt jignit acum, greseala se datoreaza grabei, nu faptului ca nu stiu cum e corect. Anyway, merci de atentionare, n-am observat.
Tom_Cat
QUOTE (balecana @ Jan 10 2009, 13:12) *
"Oameni de nimic"... Pai bine, stimate domn, pe dumneata cine te-a invatat cand erai la scoala? Din oameni de nimic sa stiti ca ies tot oameni de nimic. Ar trebui sa va fie rusine sa catalogati o intreaga categorie sociala astfel !Dar probabil ca habar nu ai ce e aia rusine si ce e acela bun simt. Nu mi-as dori sa fiu cadrul didactic al copiilor dvs. Probabil ca asa le spuneti si lor, ca merg la scoala pe mana acelor "oameni de nimc" si ca oricum nu trebuie sa se osteneasca sa-i ia in serios...Ma hotarasem sa nu mai intru pe aici, dar cand vad cat de nesimtiti pot fi unii...

Balecana, puteam sa jur dupa grosolana scoatere din context ca esti jurnalist.Pai bine stimate domn(stimana doamna), de ce nu luati toata fraza/propozitia?

Mr.Who, parerea mea[adica a mea, Tom_Cat] este ca cine cere acum 50% in plus, cand vedem cu totii in ce hal este economia si conjunctura internationala, sunt prosti si de nimic.

Mai exact acesta este citatul si imi sustin parerea in continuare.Numai un om prost si egoist, care nu da doi lei(vechi) pe societate, poate sa sustine o astfel de marire.
Nu zic, este greu de trait la inceput cu 600 RON, si sunt deacord debutantilor sa li se dea bani mai multi, insa acum cei care tipa in gura mare sunt...PESNSIONARII.Chiar nu se mai satura? Porci mai mari ca hapsanii comunisti nu am vazut.Sunt cei mai rai oameni pe care i-am vazut pana acum, sunt in stare de orice pentru interesul personal.

@Mr.Who, cand ai atacat prima ora gresala gramaticala ai facut-o pentru a demonstra cat de necesara este scoala, ce cult si cata scoala ai facut.Ce sa zic, tipic pentru cei care isi dau cu pana pe frunte cand vad o greseala de tastare.

PS:Eu fac foarte multe greseli de scriere aici, pe forum, pentru ca tastez repede, fara sa vad tastatura si mai ales, pentru ca nu este un forum dedicat umflarii in pene care scrie mai bine.A cauta greseli de genul acesta mi se pare o ocupare tipica pentru cineva care se plictiseste.
balecana
Ha, ha1 Nu sunt jurnalist!Ar fi trebuit sa-ti dai seama ca sunt cadru didactic si sa stii ca exact ce ai spus reiese din postul cu pricina!
Mr_Who
QUOTE (castoras @ Jan 10 2009, 13:07) *
Deci sa inteleg ca pt profesorii cu vechime la catedra, care abia daca iau 400 euro (vorbesc de majoritatea, sigur ca exista directori de scoala sau cei care au diferite sporuri suplimentare - aceia sunt o minoritate si nu trebuie sa ne ghidam dupa ei)

Hai sa facem socoteala: o profesoara cu 20-25 de ani vechime sa zicem ca ia kam 400euro net. Vorbesc din auzite, nu bag mana in foc ca e asa. Dar sa zicem. Pai nu e si ea om? Nu are un copil/ sau mai multi care e/sunt taman adolescent? Nu are si el nevoie de atatea lucruri? Nu are si ea profesoara nevoie de : haine, carti, material didactic, pe langa chirie, intretinere, masina? sau fiindca e profesoara sa mearga cu RATB si sa-si ia haine ieftine?
Nu o poti scoata la capat cu 400 de euro pe luna, si nici macar cu o majorare de 50% situatia asta nu se va remedia prea curand.
Deci mi se pare cam dur sa numesti acel salariu de 400 euro decent. Ca nu e. Si cunosc multe persoane care abia abia o scot la capat cu banii astia.
Cand tu ai griji mari cat casa legate de ziua de maine, cat se mai pot dedica ei meseriei de dascal?

Despre tineri ce sa mai zicem: eu am fugit de cariera didactica tocmai din cauza salariului. Am facut modulul pedagogic in facultate si as fi putut sa predau. Dar n-am indraznit sa incerc sa supravietuiesc cu 600 lei (mi se pare ca atata era cand m-am interesat eu). Lor trebuie sa le se dea macar un salariu de entry-level la o companie. Si atunci vom vedea o schimbare a situatiei actuale.

Ai dreptate. Si recunosc ca m-am pripit cand am zis ca un salariu de 400 euro/luna, dupa 20 de ani de vechime e decent. Dupa cum am spus, si acesti profesori au nevoie de o marire de salariu. Ce am vrut eu sa subliniez a fost faptul ca un salariu de 600 RON/luna, cat ia un profesor debutant, e sub orice limita a unui nivel de trai normal, si oamenii astia nu merita bataia asta de joc, dupa ce si-au tocit coatele pe bancile facultatilor. Cred ca acesti oameni sunt prioritatea nr. 1 si problema salarizarii lor trebuie rezolvata urgent. Altfel nu mai vine nici dracu' sa predea in invatamant si criza de personal din acest domeniu o sa se adanceasca. Unii zic, aici, pe forum, ca n-au decat sa isi schimbe jobul, ca sunt altii dispusi sa le ia locul, vorbind in acelasi timp de performanta in invatamant. Iar cele doua idei sunt incompatibile: cum naiba sa obtii performanta daca potentialii profesori debutanti calificati se reprofileaza din cauza mizeriei pe care unii o numesc "salariu" si umpli scolile de suplinitori necalificati, cu liceul terminat si care habar n-au de munca la catedra?
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.