Salarii profesori
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102

Mig VWFan

QUOTE (dragospas @ Jan 6 2009, 09:09) *
...si loc de munc sigur...fara mare agitatie. Daca n-ai chef sa predai poti da o lucrare....

Ai si tu dreptate, daca si liberalul bolsevic Morega a ajuns doctor in stiinte si profesor universitar , ceva e putred in sistem.
Nae Niculae
QUOTE (micul_licurici @ Jan 5 2009, 22:19) *
daca ar avea salarii foarte mari la cat de usoara si de comoda e meseria de profesor, n-ar mai fi loc in sistemul de invatamant de nepoate si neveste incompetente si proaste

Din nou ai dreptate.
Deci cu salariile actuale, învățământul e plin de profesori incompetenți și puturoși. Dacă s-ar mări salariile ar năvăli nepoate și neveste incompetente și proaste. Uite că nici așa nu picăm bine.
Mai avem o variantă: hai să încercăm fără salarii. Poate așa vei fi mulțumit.

QUOTE (micul_licurici @ Jan 5 2009, 22:51) *
Cand am spus "la privat" m-am referit la domeniul privat (la firme, companii multinationale, banci, societati de asigurari etc). Acolo nu sunt tolerati incompetentii...

Scuză-mă că te inoportunez, dar nu cumva acei supercompetenți din băncile MARELUI LICURICI ne-au băgat în criza asta superbă?

mihaigerard
QUOTE (Morticia @ Jan 6 2009, 00:18) *

Si care e in mintea ta un raport corect?

Uite, eu propun ca un magistrat sa ia de vreo 4 ori cat un profesor, asa cred eu ca e corect.
Si un pompier (ca de la asta a plecat discutia) sa ia de vreo 3 ori ca na, ala isi risca viata.
Job comod, ore putine, bani putini.
Riscuri, ore mai multe, bani mai multi. Simplu, nu?
In concluzie iti dau dreptate, trebuie facut ceva: sa marim salariile medicilor, pompierilor, magistratilor, pana sa ajunga de 3, 4, 5 ori mai mari decat cele ale profesorilor.
( Asta daca tu insisti sa batem campii aiurea pe topic). Daca nu, spune-mi tu un raport corect (dupa mintea ta).

Orice om ar trebui platit prin prisma rezultatelor individuale.
Asa vor fi judecatori care vor lua de 4 ori cat un profesor si profesori care vor lua de 4 ori cat un judecator. happy.gif

Generalizarile de orice fel sunt total pe langa subiect... dry.gif

anton_marcel
post='5774171' date='Jan 6 2009, 00:04']1. Munca unui judecator nu consta numai in procese penale mari.
2. Sanctiuni pentru ce? Si de ce crezi ca nu exista? Trebuia sa fie facute publice?
3. Unii momentan au. Altii, printre care si profesorii, nu.
4. Pana acum argumente zero. De ce continui?
5. Momentan ma retrag de pe topic. Faci afirmatii absurde cu argumente eronate. E obositor sa tot explic asta.

'Morticia' nu vrea sa scrie concret in cifre, sau in procente intre salariile (brute) ale profesorilor, politistilor si judecatorilor,sau macar cum ar crede 'Morticia' sa fie, cum am rugat si eu sa o faca:

Ce a scris 'Morticia' :

@anton gigel
Nu am nevoie sa fac research pe net: am prieteni magistrati, politisti dar si profesori. Am o idee destul de buna si despre cat castiga si despre cat lucreaza. Ia ghici care dintre ei mergea la pescuit in timpul saptamanii ca era "zi metodica"??? Da, ai ghicit...

Eu am scris:
Daca esti in stare (chiar daca nu ai fost in stare sa te prezinti la vot) da un procentaj intre salariile brute (care cuprind si sporurile) profesorilor preuniversitari, politistilor, judecatorilor, la intrarea in sistem, dupa 15 ani si la iesirea la pensie.
Urmeaza sa scrii si salariile reale de acum.
Esti in stare sa judeci obiectiv si sa le prezinti pe forum sau iti este lene?

Cinva mi-a cerut:
dragospas

post Jan 4 2009, 18:05
Post #1923

QUOTE (anton_marcel @ Jan 4 2009, 15:28) *
Astept rasapunsul in cifre, nu in limbaj de lemn.
Mersi.

De ce nu ne prezinti chiar matale situatia exacta in cifre ?

This post has been edited by dragospas: Jan 4 2009, 18:06

Raspunsul meu:
Eu am intrebat:
1. Pentru a afla cum judeca (Morticia) : da un procentaj intre salariile brute (care cuprind si sporurile) profesorilor preuniversitari, politistilor, judecatorilor, la intrarea in sistem, dupa 15 ani si la iesirea la pensie.

2. Urmeaza sa scrii si salariile reale de acum. (Morticia scrie: am prieteni magistrati, politisti dar si profesori. Am o idee destul de buna si despre cat castiga si despre cat lucreaza. ) Deci are informatiile si pentru a nu arata ca judeca incorect nu le scrie.

3. Din pacate eu nu pot decat sa fac o comparatie intre salariu mediu brut al unui profesor preuniversitar 1.600 (maxim este de 2.200) si al judecatoarei prezentate de mass-media dupa accident a iesit la pensie cu 32.000 (lei RON).
Concluzia ce reiese: un judecator iesit la pensie are de 20 (douazeci) de ori mai mare pensia, decat un salariul brut alunui profesor.

Este echitabil?

Alt cineva a scris:
Mig VWFan

post Jan 4 2009, 22:16
Post #1928

QUOTE (Morticia @ Jan 4 2009, 22:11) *
Astea sunt cifrele tale?? Ce ai baut cand ai scris chestia aia?

Judecatoarea Elena Turcu acuzata ca a condus sub influenta bauturilor alcoolice, va primi o pensie de pana la 18000 ron
Si asta iesind la pensie anticipat, deci nu la limita de varsta...
E ok nu ?
4.Morticia scrie ceva concludent?

5. Parerea mea: (a=salariul minim pe economie), la intrarea in profesie, dupa 15ani, inainte de iesirea la pensie.(toti 3 au studii superioare) si indiferent de nr. de persoane.

Profesori..: 2a; 4a; 5a.
Politisti.....: 3a; 6a; 8a.
Judecatori: 4a; 8a; 10a
.

6.Morticia va scrie si ea cifre? O fi in stare? Tu ce crezi?
Multumesc.

7. Nu vrea sa scrie la subiect, ci numai la modul general (limbaj de lemn).
8. Morticia cand ai de gand sa dai date concrete si sa nu "mai bati apa in piua" degeaba?
Morticia
Esti un bot plictisitor.
Dar hai sa iti mai explic odata, ca asa am eu suflet bun, puteam sa predau la o scoala ajutatoare aparent, la cata rabdare am avut cu tine pe threadul asta.
1. Eu am o idee destul de buna biggrin.gif despre cat se castiga in magistratura. Tu esti ala cu aberatiile (pensie de 8.000 euro roll2.gif ). Asa ca daca ai nevoie de grila de salarizare a magistratilor vezi ca e stabilita prin lege, sigur o gasesti. Daca esti in stare. Nu sta nimeni sa faca statistici pentru tine, timpul meu e totusi destul de scump.
2. Vezi ca mai sus e si o parere (acida, poate) despre care ar trebui sa fie diferentele intre profesori si magistrati. O sa o gasesti pe topic, daca esti in stare.
3. Astept si eu sa imi scrii cate dosare are un judecator de la, sa zicem, jud sect. I, Bucuresti si cate ore i-ar trebui pentru a le studia. (fara sa luam in calcul cat sta in sedinta). Dupa care sa compari efortul cu cel depus de un profesor de gimnaziu, dupa care sa aberezi. Asta deja stiu ca nu esti in stare sa o faci, dar am zis sa fiu rea un pic.
4. Foloseste expresia "daca esti in stare" cu persoane care nu au, in mod evident, un IQ dublu decat al tau.
5. Contributia ta pe topic, in afara de a-mi pune mie intrebari stupide, care este? Nu crezi ca faci extrem de mult spam?
P.S. Invata, pentru numele lui Dumnezeu si al tuturor sfintilor, serafimi si heruvimi, sa dai un quote calumea pe forum. Daca esti in stare.
P.P.S. Am trecut cu vederea erorile de logica si limbaj din posturile tale, totusi incearca sa nu le mai faci. Daca esti in stare.

L.E. Daca ai de gand sa continui cu spamul si sa repeti aceleasi lucruri fara sa spui nimic o sa te ignor. Vezi, totusi, ca ai cele mai repetitive posturi de aici. E lipsa de respect pentru ceilalti sa continui asa.
Nae Niculae
QUOTE (Morticia @ Jan 6 2009, 17:08) *
...cate dosare are un judecator de la, sa zicem, jud sect. I, Bucuresti si cate ore i-ar trebui pentru a le studia. (fara sa luam in calcul cat sta in sedinta).

Ba eu propun sa luam in calcul doar cat sta in sedinta, cu impricinatii de fata. Ca doar si la profesori calculam doar cat "stau" cu elevii in clasa.
Morticia
QUOTE (Nae Niculae @ Jan 6 2009, 18:09) *
Ba eu propun sa luam in calcul doar cat sta in sedinta, cu impricinatii de fata. Ca doar si la profesori calculam doar cat "stau" cu elevii in clasa.

Tu propui prost. Compari mere cu pere. La un profesor nu se schimba materia de pe o zi pe alta, la un judecator (nu ca i-as aprecia pe toti cine stie ce) se cam schimba datele problemei. La procurori e deja alta situatie.
Nu stii ce vorbesti. 2. Stai jos.
Si repet, nu mai comparati profesorii cu judecatorii. Nicaieri nu vei vedea comparatia asta. Sunt specii diferite, ce naiba. Chiar nu cred ca un profesor de liceu din UE are pretentia sa se compare cu un judecator. Sa fim seriosi.
L.E. Intr-o nota rautacioasa: uita-te pe topic sa vezi cati profesori au postat si cati magistrati. Care are timp s-o frece aiurea? tongue.gif

gigel de hohențolărn
sunt unii care-ar da în cap învățământului pentru jde mii de profesori idioți, incompetenți, de cacamaca șamd, dar cu ăia care-s dedicați în ceea ce fac, competenți șamd? cu ăia ce facem? îi îngropăm cu prima categorie?
eu zic că mai bine se face un sistem care să-i scoată pe primii în șomaj și să favorizeze intrarea în sistem a celei din urmă categorii discutate anterior.

în primul rând reformă, apoi măriri de salarii.
că așa, e plin de profi univi în geografie,care debitează anual jde mii de studii referitoare la "creșterea demografică din valea dealului și impactul acesteia asupra prognozei meteo pe următorii șaișpe ani"
hai să fim serioși, cu d'alde mischie doctor și cu udrea lector sau ce-o fi, eu zic că nu-i dă glumă.

barem pentru androneasca garantează vanghelie :thumup:

și apropo dă justiție - acu ceva vreme, demultișor, vorbeam cu-n judecător de prin brăila și-mi spunea că modalitatea clasică de-a corupe un judecător e să-i dai multe procese pe rol, să nu le poată duce, și crecă-l cred.
da asta-i altă haleală de pește.

irinuca8082
mie tot mi-e greu sa inteleg bipezii atat de inversunati impotriva educatiei, a maririi salariale, a strategiilor guvernamentale indreptate spre imbunatatirea alfabetismului, accesului la informatii, ridicarii gradului de stiinta, cercetarii etc.

am fost, din cele mai vechi timpuri, una dintre cele mai needucate si analfabete tari europene, si asta se arata atat de evident la nivel social pana astazi.
tineti-o tot asa. nu sunteti decat o dovada vie a unei istorii triste.
Tom_Cat

Unele patrupede sunt intelepte.Profesorii, in mare lor majoritate sunt bipezi.Ei nu vor sticksuri si laptoape la elevi, vor salarii pentru uz personal.Asadar patrupedele sunt intelepte pentru ca au dejucat planul bipezilor de a respecta traditia.
mimish
QUOTE (Tom_Cat @ Jan 6 2009, 20:24) *
Unele patrupede sunt intelepte.Profesorii, in mare lor majoritate sunt bipezi.Ei nu vor sticksuri si laptoape la elevi, vor salarii pentru uz personal.Asadar patrupedele sunt intelepte pentru ca au dejucat planul bipezilor de a respecta traditia.

Da un search pe Google sa vezi ce caracteristici prezinta laptop-urile pe care propusesera sa le dea elevilor si apoi comenteaza refuzul cadrelor didactice!
gigel de hohențolărn
bă frate, cartea nu se face cu laptoapa-n brațe, zău așa, ci cu pixu pe hârtie.
când retarzii de la cârma învățământului o să realizeze asta, să-și dea cu tesla peste bostan. că până la urma nici niuton și nici șopănhauăr nu s-au născut cu tastatura-n brațe și cu ploconu la microștift și hașpe bașca.

lasă mă, că când eram noi la liceu la info, cum puneam mâna pe calcuri cum dădeam un quake sau brood în rețea, că așa era mijto. te pomeni că actualu dobitoc obsedat de cantăr straic o să folosească laptoapa la alceva decât la joace?
haida de.

decât laptoape mai bine terenuri de sport (recte, de tenis și înot)
Morticia
QUOTE (gigel de hohențolărn @ Jan 6 2009, 19:58) *
bă frate, cartea nu se face cu laptoapa-n brațe, zău așa, ci cu pixu pe hârtie.
când retarzii de la cârma învățământului o să realizeze asta, să-și dea cu tesla peste bostan. că până la urma nici niuton și nici șopănhauăr nu s-au născut cu tastatura-n brațe și cu ploconu la microștift și hașpe bașca.

lasă mă, că când eram noi la liceu la info, cum puneam mâna pe calcuri cum dădeam un quake sau brood în rețea, că așa era mijto. te pomeni că actualu dobitoc obsedat de cantăr straic o să folosească laptoapa la alceva decât la joace?
haida de.

decât laptoape mai bine terenuri de sport (recte, de tenis și înot)

Mda, poate de aia cu totii am invatat sa lucram pe calculator in timpul liber. Ca inca se crede ca se face carte cu pixul pe hartie. Trist...
Tom_Cat
QUOTE (Morticia @ Jan 6 2009, 20:01) *
Mda, poate de aia cu totii am invatat sa lucram pe calculator in timpul liber. Ca inca se crede ca se face carte cu pixul pe hartie. Trist...

Dar adevarat...

Cu pixu' pe hartie si tot degeaba, scoala adevarata o sa avem cand cadrele didactie o sa fie in stare sa se foloseaca de mijloace moderene.

Degeaba desenam cu calcar pe o talba neagra formule la Chimie, cand intr-un laborator virtual se observa totul mult mai usor.Si poate ca in modul acesta scapam de mijloacele comuniste, unde ne-ar fi facut pe toti scriitori.

Dar hei, atunci lumea si-ar da seama ca majoritatea in afara ca citeasca dintr-o carte mai mult nu stiu!
gigel de hohențolărn
QUOTE (Morticia @ Jan 6 2009, 21:01) *

duduie dragă, cum înveți mata ecuații diferențiale cu computatoru? hai, bagă mare?

taman fix așa se face carte - cu pixul pe hârtie - să dezvolți inteligența studentului, nu să pui calculatoru să facă treaba lui.
calculatoru e bun pentru ăia care fac programare & șit, dar restul elevilor care nu-s la clasă de mate-info sau info, n-au ce face cu computerul.
da de, unii gândesc cu solitaire-ul în loc de ce trebuia să fie-n bostan.

stăi și analizează mai bine ceea ce scoți pe gură, ș-apoi vin' acilea cu așa replici habarniste. că-n veacu veacurilor n-o să-l înveți pe ionică școlerul, cum e cu accelerația coriolis și erodarea malurilor râurilor, ori cu revoluția de la patrușopt sau cum îi cu conducția purtătorilor minoritari din joncțiunea pn.
baftalo.

QUOTE (Tom_Cat @ Jan 6 2009, 21:11) *
Dar adevarat...

Cu pixu' pe hartie si tot degeaba, scoala adevarata o sa avem cand cadrele didactie o sa fie in stare sa se foloseaca de mijloace moderene.

Degeaba desenam cu calcar pe o talba neagra formule la Chimie, cand intr-un laborator virtual se observa totul mult mai usor.Si poate ca in modul acesta scapam de mijloacele comuniste, unde ne-ar fi facut pe toti scriitori.

Dar hei, atunci lumea si-ar da seama ca majoritatea in afara ca citeasca dintr-o carte mai mult nu stiu!

alt geniu acilea.
vasile dragă (apropo, la mulți ani) și eu pot arăta structura electronică unui țâcă folosind calculatoru & șit, bașca posă-i plotez temirce orbital șamd, ș-o să-l las să caște gura pe student ca broasca la sudură, da dacă nu-i bag în cap dobitocului ce-s alea armonice sferice, operator sau funcție dă undă, o să-l las pe elev fix în plop.

elevul trebuie să învețe să înțeleagă, să intuiască. da de, unii cred că chimia înseamnă "hai s-amestecăm virtual niște zamă d-aia și d-ailaltă"

hai pa

Tom_Cat
Hai pa Vasile(la multi ani).Imi dau seama ca pentru tine calculatorul este ala "in trebuie sa ii ceri ceva si el iti scoate", asadar nu prea are rost sa discutam pe tema asta.

Poti sa inveti foarte bine matematica pe calculator, iar problemele respective se pot aprofunda la tabla, sau acasa cu pixul si hartia, dar nu sa transforam elevii in scribii incapabililor.
Nu substituie hartia si pixul, insa ofera mult mai mult continut decat dictatul din carti timp de 50 de minute.

PS:Sunt curios cum rezolvi tu ecuatiile diferentiale, pentru ca personal de la gradul II in sus(la care ii stiu forma solutiilor) folosesc cu incredere un mediu de calcul.
irinuca8082
QUOTE (Tom_Cat @ Jan 6 2009, 19:24) *

vorbesti prostii. wink.gif

in afara de informatica, imi poti da si mie exemple de discipline , la nivel liceal si mai jos, in care informatia venita pe fibra optica este esentiala?
cat de ipocrit sa fii sa nu recunosti ca inainte de 89, cand cadrele didactice si educatia isi aveau locul meritat in pantheon , se facea scoala?
ce au ajuns manualele, programa, atitudinea elevilor fata de scoala , astazi?
cati penibili ajung sa faca o facultate?
ai habar ca in aceasta epoca , caracterizata de plin avant informatic computerizat, numarul analfabetilor in romania a crescut?
computerul este un plus, un alt mijloc informatic, didactic, educational, nu un inlocuitor. te ajuta tastatura sa rezolvi mai bine o ecuatie, sa intelegi pe calinescu sau sa memorezi caile de transmitere a impulsurilor nervoase de la sistemul nervos central catre cel periferic?
eu, la generala, aveam un set de culegeri de matematica, in format clasic, de rezolvat, si un profesor exigent, motivat atat de constientizarea rolului sau cat si de un salariu decent.
ce avem noi nevoie este o programa serioasa si cadre bine platite.

de ce nu intelegi ca nivelul penibil de pregatire si dedicare a personalului este efectul si nu cauza?
de ce nu puteti rapsunde daca voi , ca absolventi bine pregatiti, v-ati sacrifica sa predati si sa va dedicati sufleteste in invatamant pe doi lei?
Morticia
QUOTE (gigel de hohențolărn @ Jan 6 2009, 20:17) *
duduie dragă, cum înveți mata ecuații diferențiale cu computatoru? hai, bagă mare?

taman fix așa se face carte - cu pixul pe hârtie - să dezvolți inteligența studentului, nu să pui calculatoru să facă treaba lui.
calculatoru e bun pentru ăia care fac programare & șit, dar restul elevilor care nu-s la clasă de mate-info sau info, n-au ce face cu computerul.
da de, unii gândesc cu solitaire-ul în loc de ce trebuia să fie-n bostan.

stăi și analizează mai bine ceea ce scoți pe gură, ș-apoi vin' acilea cu așa replici habarniste. că-n veacu veacurilor n-o să-l înveți pe ionică școlerul, cum e cu accelerația coriolis și erodarea malurilor râurilor, ori cu revoluția de la patrușopt sau cum îi cu conducția purtătorilor minoritari din joncțiunea pn.
baftalo.

Eu analizez perfect. Problema e ca eu stiu cum e sa stai acum sa cauti modalitati de training pentru oameni de 30+ ani pentru a ii invata sa lucreze cu un computer.
Nu am idee ce lucrezi tu, dar mie mi-ar fi extrem de greu sa imi fac meseria acum "cu creionul pe hartie". Si sunt de formatie umanista, mi se falfie de ecuatiile diferentiale. Sincer, la ora asta nici revolutia de pasopt nu ma ajuta mult. S-au cheltuit o gramada de bani pe informatizare si centralizare de date ca sa...ce? sa imi zici tu ca ar trebui sa scriu cu un creion? esti amuzant.
Elevii trebuie sa se familiarizeze cu computerul. Punct. (Asta ca sa nu batem campii despre cat de utile sunt imaginile in invatare, ce sursa de informatii poate fi internetul, etc etc ca nu cred ca are rost)
Dar ma rog, daca pentru tine un computer nu e decat programare, solitaire si CS tu sa le dai copiilor tai un abac.
@irinuca
Perfect adevarat. Computerul e un adjuvant, daca nu are pe fond o programa desteapta si oameni capabili e fix zero. Dar lasa sacrificiul din invatamant. Nu e sacrificiu acolo, sunt diverse motive care ii face pe unii oameni sa profeseze in educatie. Poate fi programul, poate fi siguranta slujbei, poate fi frica de a incerca altceva, poate fi incapacitatea de a face altceva.... E greu de spus.
gigel de hohențolărn
QUOTE (Tom_Cat @ Jan 6 2009, 21:26) *
Hai pa Vasile(la multi ani).Imi dau seama ca pentru tine calculatorul este ala "in trebuie sa ii ceri ceva si el iti scoate", asadar nu prea are rost sa discutam pe tema asta.

Poti sa inveti foarte bine matematica pe calculator, iar problemele respective se pot aprofunda la tabla, sau acasa cu pixul si hartia, dar nu sa transforam elevii in scribii incapabililor.
Nu substituie hartia si pixul, insa ofera mult mai mult continut decat dictatul din carti timp de 50 de minute.

PS:Sunt curios cum rezolvi tu ecuatiile diferentiale, pentru ca personal de la gradul II in sus(la care ii stiu forma solutiilor) folosesc cu incredere un mediu de calcul.

ionică, elevu tre să judece, să gândească singur, și apoi să folosească singur calculatoru unde-l ajută șamd.
nu poți învăța deloc matematică pe calculator, și nu cunosc niciun prof de mate care dictează lecțiile studenților/elevilor șamd wink.gif

calculatorul poate fi folosit de către prof, să le arate la elevi și să-i ajute pe ăștia să înțeleagă anumite experiențe ce nu se pot face la curs. sau să arate poze mai semnificative decât poate un prof să deseneze. dar ideea de bază se poate schița și pe tablă.
în fine. arată-mi mie un ionică de liceu care să folosească compu la alceva decât ultimile jocuri wink.gif

Tom_Cat
QUOTE (gigel de hohențolărn @ Jan 6 2009, 20:33) *
ionică, elevu tre să judece, să gândească singur, și apoi să folosească singur calculatoru unde-l ajută șamd.
Gigele, elevul judeca si folosind un calculator, pentru el nu reprezinta decat un instrument.Ca si stiloul, ca si hartia.Oricum, acum imi dau seama cat de dobitoci sunt vesticii care incurajeaza folosirea laptopului, iar in facultati ti se ofera unul in custodie
nu poți învăța deloc matematică pe calculator, și nu cunosc niciun prof de mate care dictează lecțiile studenților/elevilor șamd wink.gif
Este vorba de material suport si generarea de grafice, figuri geometrice, etc
calculatorul poate fi folosit de către prof, să le arate la elevi și să-i ajute pe ăștia să înțeleagă anumite experiențe ce nu se pot face la curs. sau să arate poze mai semnificative decât poate un prof să deseneze. dar ideea de bază se poate schița și pe tablă.
Bineinteles, daca pana acum dictau din carti, acum sa dicteze din laptop
în fine. arată-mi mie un ionică de liceu care să folosească compu la alceva decât ultimile jocuri wink.gif
Pai si din cauza cui? a elevului, sau a scolii care vede in computer un adversar in oferirea de informatii

gigel de hohențolărn
QUOTE (Morticia @ Jan 6 2009, 21:30) *
Eu analizez perfect. Problema e ca eu stiu cum e sa stai acum sa cauti modalitati de training pentru oameni de 30+ ani pentru a ii invata sa lucreze cu un computer.
Nu am idee ce lucrezi tu, dar mie mi-ar fi extrem de greu sa imi fac meseria acum "cu creionul pe hartie". Si sunt de formatie umanista, mi se falfie de ecuatiile diferentiale. Sincer, la ora asta nici revolutia de pasopt nu ma ajuta mult. S-au cheltuit o gramada de bani pe informatizare si centralizare de date ca sa...ce? sa imi zici tu ca ar trebui sa scriu cu un creion? esti amuzant.
Elevii trebuie sa se familiarizeze cu computerul. Punct. (Asta ca sa nu batem campii despre cat de utile sunt imaginile in invatare, ce sursa de informatii poate fi internetul, etc etc ca nu cred ca are rost)
Dar ma rog, daca pentru tine un computer nu e decat programare, solitaire si CS tu sa le dai copiilor tai un abac.

ai înțeles mai mult d-o grămadă.
folosesc computerul în ceea ce fac și fără el ar fi vai ș-amar. dar ideea de bază e că computatorul nu poate rezolva de la sine fără să știi ce să-i dai să rezolve. și da, atunci când îmi fac ordine-n idei folosesc pixul și hârtia. dacă n-aș fi avut habar cuantica(măcar la nivel introductiv) la nivel teoretic, n-aș fi fost în stare să fac ce fac acum cu ajutorul computerului. și da, am învățat cu creionu-n mână, pentru că altfel mi-ar fi fost imposibil.
calculatoru e bun, da-n vecii vecilor n-o să-l facă calculatorul pe elev să gândească și să raționeze, ca un soi de pastilă pe care-o bagă-n ei culturiștii să facă bicepsu gros wink.gif
Tom_Cat
Parerea ta, ma bucur ca intelegi cuantica(la nivel introductiv) cu creionul si hartia.Cand o sa treci la lucruri mai detaliate nici macar documentatie nu mai gasesti in format clasic.

PS: exista "creoioane" virtuale, daca vrei sa iti exersezi stiinta cum ai fost invatat.

PS:Romania intotdeauna a fost "inceata" la progres.
gigel de hohențolărn
@tomcat> fratelo, eu n-am nimic cu compu, să fie folosit și răsfolosit, dar compu ăsta n-o să țină neam locu unui profesor bine instruit care să-și facă bine meseria.
ia programa de analiză, de algebră, de fizică, chimie, istorie sau ce vrei tu din liceu, și vezi cât îți trebe calculatoru în realizarea unui curs cât mai bun.
fie o integrală, și etapele rezolvării ei până la rezultat, elevul poate urmări un slide, sau poate să-l urmărească pe profesor cum rezolvă "manual" integrala.
fă acest test cu treij de elevi de-a doișpea și apoi vezi care a înțeles și care nu

ș-apoi mai stăm de vorbă
C.F.S.
QUOTE (Tom_Cat @ Jan 6 2009, 20:48) *

Si nu se vad semne de schimbare!
gigel de hohențolărn
QUOTE (Tom_Cat @ Jan 6 2009, 21:48) *
Parerea ta, ma bucur ca intelegi cuantica(la nivel introductiv) cu creionul si hartia.Cand o sa treci la lucruri mai detaliate nici macar documentatie nu mai gasesti in format clasic.

PS: exista "creoioane" virtuale, daca vrei sa iti exersezi stiinta cum ai fost invatat.

lol.gif
fix după cărți în format clasic mă ghidez și acum. e mult mai comod să urmăresc hârtia decât lcd-ul.
și orice teorie, până n-o iei la puricat cu creionu-n mână nu o înveți. asta până nu ți se formează deprinderea de a înțelege la prima citire (da s-avem pardon că nu-s geniu)

Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.