Salarii profesori
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102

micul_licurici

daca ar avea salarii foarte mari la cat de usoara si de comoda e meseria de profesor, n-ar mai fi loc in sistemul de invatamant de nepoate si neveste incompetente si proaste, absolvente de facultati particulare cu aere de doamna profesoara bine platita. asta pentru ca sistemul de invatamant este unul de stat in care nu se pune problema de profit si concurenta. la privat asemenea pecimene nu sunt acceptate dar isi vor gasi loc in invatamant imediat ce vor fi salarii mai maricele... ha ha ha
Run4YourLife
QUOTE (micul_licurici @ Jan 5 2009, 22:19) *
daca ar avea salarii foarte mari la cat de usoara si de comoda e meseria de profesor, n-ar mai fi loc in sistemul de invatamant de nepoate si neveste incompetente si proaste, absolvente de facultati particulare cu aere de doamna profesoara bine platita. asta pentru ca sistemul de invatamant este unul de stat in care nu se pune problema de profit si concurenta. la privat asemenea pecimene nu sunt acceptate dar isi vor gasi loc in invatamant imediat ce vor fi salarii mai maricele... ha ha ha

Imi place de tine, gandesti bine. Mai ales partea cu "usoara si comoda". Tine-o tot asa, esti pe drumul cel bun si vei ajunge fara greutati in lumea celor care nu cuvanta. Dar totusi, avand in vedere ca ai zis ca la privat sunt profesori mai de calitate de ce iti dai cu stangul in dreptul spunand ca vor aparea o gramada de noi profesori incompetenti, absolventi de facultati private? Pai parca la privat invatamantul are o calitate superioara, nu-i asa? Deci absolventii de facultati private au o pregatire superioara. Explica-mi si mie modul asta de a gandi, ca eu sincer era sa fac scurtcircuit neputand sa ies din paradoxul vietii tale.

Morticia
QUOTE (Run4YourLife @ Jan 5 2009, 22:36) *
Imi place de tine, gandesti bine. Mai ales partea cu "usoara si comoda". Tine-o tot asa, esti pe drumul cel bun si vei ajunge fara greutati in lumea celor care nu cuvanta. Dar totusi, avand in vedere ca ai zis ca la privat sunt profesori mai de calitate de ce iti dai cu stangul in dreptul spunand ca vor aparea o gramada de noi profesori incompetenti, absolventi de facultati private? Pai parca la privat invatamantul are o calitate superioara, nu-i asa? Deci absolventii de facultati private au o pregatire suprioara. Explica-mi si mie modul asta de a gandi, ca eu sincer era sa fac scurtcircuit neputand sa ies din paradoxul vietii tale.

Cred ca "la privat" insemna in firme private, nu neaparat institutii de invatamant.
P.S. Mai pun odata poza cu "vioara"? biggrin.gif
data
QUOTE (edy_wheazel @ Jan 5 2009, 00:55) *
Profesorii sunt intr-adevar prost platiti. Iar cand ma refeream la "cei care merita" incercam sa fiu obiectiv. Nu ma refer la cei care mi-au dat un doi sau la materiile care nu imi placeau, chiar si in aceste categorii sunt profesori incadrati in procent. Nu stau acum sa fac teoria legata de ce inseamna un bun profesor, salariile lor trebuie marite (si cred ca vor fi marite), dar sa le maresti tuturor cu 50% mi se pare aberant.

1. de ce evaluarea "celor care merita" este valabila doar pentru profesori? nu ar trebui sa vedem si pentru magistrati "daca merita"?

2. daca salariile profesorilor, dupa majorarea cu 50% este totusi de 3 ori mai mica decat a magistratilor ... mai este aberanta?

sau aberant este raportul salarizarii dintre diversele categorii de bugetari?
micul_licurici
Cand am spus "la privat" m-am referit la domeniul privat (la firme, companii multinationale, banci, societati de asigurari etc). Acolo nu sunt tolerati incompetentii pt ca este o concurenta la sange. Si sa vedeti acolo munca... nu la voi la catedra... Nu m-am referit la sistemul de invatamant privat ca doar nu ma contraziceam singura (dupa cum gresit ai crezut tu). Daca ar fi salarii mai mari in invatamant nu vor veni automat oameni bine pregatiti pentru ca nu e ca in domeniul privat. Vor veni pe pile si relatii numai scursuri care nu si-au gasit loc in alta parte. Pentru ca suntem in Romania (la stat, de unde ciupesc toti)... Asta am vrut sa spun... Ma contrazice cineva? Nu-si vor angaja directoarele toate nepoatele in detrimentul altor tineri mai bine pregatiti? O fac si acum! Stai sa vezi cand vor fi si salarii mari!
Morticia
QUOTE (data @ Jan 5 2009, 22:50) *
1. de ce evaluarea "celor care merita" este valabila doar pentru profesori? nu ar trebui sa vedem si pentru magistrati "daca merita"?

2. daca salariile profesorilor, dupa majorarea cu 50% este totusi de 3 ori mai mica decat a magistratilor ... mai este aberanta?

sau aberant este raportul salarizarii dintre diversele categorii de bugetari?

Aberezi. Vezi ca mai sus pe topic a postat o (cred) judecatoare cat are salariul. Nu au salarii de 3 ori mai mari decat profesorii, desi ar merita. Nu mai compara profesorii cu piloti, pompieri etc. Ies in pierdere.
P.S. NU TOTI BUGETARII MUNCESC LA FEL DE MULT SAU AU ACEEASI RASPUNDERE. TERMINATI CU IDIOTENIILE COMUNISTE.
data
QUOTE (miss_angel @ Jan 5 2009, 15:49) *
eu sunt judecator cu o vechime in functie de 8 ani, iar in munca de 11 ani si am un salar de aprox 4100 lei, mie nu mi se pare atat de mult...și chiar nu inteleg, unii dintre voi ce aveti cu judecatorii, cred ca fiecare ar trebui sa-si vada de treaba lui. Salariile profesorilor sunt destul de mici dar nu judecatorii sunt vinovati pentru asta

un chirurg dupa 6 ani de facultate, 5-7 ani de rezidentiat primeste cam jumatate din cat primesteun judecator

despre profesori nu mai vorbesc

Run4YourLife
QUOTE (Morticia @ Jan 5 2009, 22:50) *
Cred ca "la privat" insemna in firme private, nu neaparat institutii de invatamant.
P.S. Mai pun odata poza cu "vioara"? biggrin.gif

Nu inteleg care e faza cu vioara, dar o facultate privata nu crezi ca se poate incadra in categoria firme private atata timp cat statul nu ii plateste?

data
QUOTE (Morticia @ Jan 5 2009, 22:52) *
...
P.S. NU TOTI BUGETARII MUNCESC LA FEL DE MULT SAU AU ACEEASI RASPUNDERE. TERMINATI CU IDIOTENIILE COMUNISTE.

un singur exemplu despre raspunderea magistratilor pentru greselile pe care le fac?

legile sunt astfel facute incat magistratii nu pot fi acuzati chiar daca se dovedeste ca au gresit; au numit asta frumos "independenta justiei" bandit.gif
Morticia

QUOTE (Run4YourLife @ Jan 5 2009, 23:06) *
Nu inteleg care e faza cu vioara, dar o facultate privata nu crezi ca se poate incadra in categoria firme private atata timp cat statul nu ii plateste?

Pai, asta ar fi un motiv bun sa vezi "reservoir Dogs". Merita, sa stii. smile.gif
Si da, se poate incadra o facultate privata, eu am incercat sa interpretez ce scria licuriciul. smile.gif
@data
Chiar nu te opresti? In UE un magistrat entry level ia vreo 3 mii jumate de euro, scurt. Si tu bati campii pe-aici unde acelasi magistrat ia 18 milioane. Inceteaza.
P.S. Independenta justitiei a fost cerinta UE. De ce tot bati campii? Vrei sa stii care ar fi reversul independentei asteia? Ar fi o subordonare a justitiei. Si acum vin si te intreb, subordonare fata de cine? Cine ai vrea tu sa verifice justitia, si mai ales cum? Ce sanctiuni sa se aplice?
De fapt mai bine nu raspunde, daca nu ai idee de subiect facem offtopic degeaba. Topic pentru dat cu parerea aiurea despre justitia chioara din Romania e mai jos, cred.
micul_licurici
QUOTE (data @ Jan 5 2009, 23:05) *
un chirurg dupa 6 ani de facultate, 5-7 ani de rezidentiat primeste cam jumatate din cat primesteun judecator

si cam cata spaga ia un chirurg? si cum este privita spaga la un chirurg si ce inseamna spaga la un magistrat? ce risca un magistrat care ia spaga si ce risca un chirurg? care este procentul magistratilor care iau spaga zilnic si care este procentul chirurgilor? Trec in fiecare zi in drum spre serviciu pe langa parcarea unui mare spital. Mama ce colectie de masini de lux mi-e dat sa vad acolo.... Chiar am ajuns sa-i plangem pe chirurgi?
o facultate privata nu este o organizatie care se ghideaza dupa legile profitului. eu m-am referit la firme si companii. opinia mea despre facultatile private este acceasi ca si despre cele de stat: o apa si-un pamant, fabrici de diplome pe bani... (chiar si cele de stat sunt fabrici de diplome pe bani).
data
QUOTE (Morticia @ Jan 5 2009, 23:09) *
Pai, asta ar fi un motiv bun sa vezi "reservoir Dogs". Merita, sa stii. smile.gif
Si da, se poate incadra o facultate privata, eu am incercat sa interpretez ce scria licuriciul. smile.gif
@data
Chiar nu te opresti? In UE un magistrat entry level ia vreo 3 mii jumate de euro, scurt. Si tu bati campii pe-aici unde acelasi magistrat ia 18 milioane. Inceteaza.

si cat are un chirurg in UE? sau in USA?

de ce fiecare considera ca numai categoria lui profesionala trebuie sa fie platita ca in UE si restul ca in Congo?

trebuie sa existe un raport corect intre salariile diferitelor categorii de bugetari

si ar trebui sa luam raportul dintre salariile din UE ca reper, pentru ca in aceasta directie mergem

QUOTE (micul_licurici @ Jan 5 2009, 23:10) *
si cam cata spaga ia un chirurg? si cum este privita spaga la un chirurg si ce inseamna spaga la un magistrat? ce risca un magistrat care ia spaga si ce risca un chirurg? care este procentul magistratilor care iau spaga zilnic si care este procentul chirurgilor? Trec in fiecare zi in drum spre serviciu pe langa parcarea unui mare spital. Mama ce colectie de masini de lux mi-e dat sa vad acolo.... Chiar am ajuns sa-i plangem pe chirurgi?
o facultate privata nu este o organizatie care se ghideaza dupa legile profitului. eu m-am referit la firme si companii. opinia mea despre facultatile private este acceasi ca si despre cele de stat: o apa si-un pamant, fabrici de diplome pe bani... (chiar si cele de stat sunt fabrici de diplome pe bani).

si cum faci diferenta intre masina chirurgului, a ginecologului sau a managerului? te uiti prea mult la TV sleep.gif

ps: ce risca un magistrat care ia spaga? am tot vazut la televizor medici acuzati ca iau spaga; niciodata magistrati care iau spaga

desigur, din cauza ca magistratii nu iau spaga happy.gif
Morticia
QUOTE (data @ Jan 5 2009, 23:13) *
si cat are un chirurg in UE? sau in USA?

de ce fiecare considera ca numai categoria lui profesionala trebuie sa fie platita ca in UE si restul ca in Congo?

trebuie sa existe un raport corect intre salariile diferitelor categorii de bugetari

si ar trebui sa luam raportul dintre salariile din UE ca reper, pentru ca in aceasta directie mergem

Si care e in mintea ta un raport corect?

Uite, eu propun ca un magistrat sa ia de vreo 4 ori cat un profesor, asa cred eu ca e corect.
Si un pompier (ca de la asta a plecat discutia) sa ia de vreo 3 ori ca na, ala isi risca viata.
Job comod, ore putine, bani putini.
Riscuri, ore mai multe, bani mai multi. Simplu, nu?
In concluzie iti dau dreptate, trebuie facut ceva: sa marim salariile medicilor, pompierilor, magistratilor, pana sa ajunga de 3, 4, 5 ori mai mari decat cele ale profesorilor.
( Asta daca tu insisti sa batem campii aiurea pe topic). Daca nu, spune-mi tu un raport corect (dupa mintea ta).
data
QUOTE (Morticia @ Jan 5 2009, 23:18) *

Uite, eu propun ca un magistrat sa ia de vreo 4 ori cat un profesor, asa cred eu ca e corect.
Si un pompier (ca de la asta a plecat discutia) sa ia de vreo 3 ori ca na, ala isi risca viata.
In concluzie iti dau dreptate, trebuie facut ceva: sa marim salariile medicilor, pompierilor, magistratilor, pana sa ajunga de 3, 4, 5 ori mai mari decat cele ale profesorilor.
( Asta daca tu insisti sa batem campii aiurea pe topic). Daca nu, spune-mi tu un raport corect (dupa mintea ta).

cred ca ar trebui sa ne orientam dupa raportul din UE, intre categoriile de bugetari; crezi ca e o idee buna?

desigur daca magistratii indeplinesc criteriile de performanta, doar nu trebuie sa primeasca salarii imense daca nu isi fac treaba;

de ce sa platesti un procuror cu un salariu imens daca nu a obtinut nici macar o singura condamnare in toata cariera?

care sunt criteriile de performanta pentru magistrati? huh.gif
Run4YourLife

Meseria de profesor nu este una comoda si orele sunt mult mai multe decat scrie pe hartie, dar asta nu e un criteriu in a stabili importanta unei categorii de bugetari in societate. Am mai spus-o si ma repet: medicii, politistii, judecatorii, etc. sunt formati in scoli de catre profesori. Deci nu ti se pare ca rolul profesorilor e unul important?
Morticia
QUOTE (data @ Jan 5 2009, 23:28) *
cred ca ar trebui sa ne orientam dupa raportul din UE, intre categoriile de bugetari; crezi ca e o idee buna?

desigur daca magistratii indeplinesc criteriile de performanta, doar nu trebuie sa primeasca salarii imense daca nu isi fac treaba;

de ce sa platesti un procuror cu un salariu imens daca nu a obtinut nici macar o singura condamnare in toata cariera?

care sunt criteriile de performanta pentru magistrati? huh.gif

1. Lasa criteriile de performanta, ca daca ne raportam la alea zboara jumatate din profesori scrut.
2. Procurorii chiar au asa ceva, la ei exista control ierarhic, deci iar ai ales un exemplu prost.
3. Nu inteleg de ce ti-ar pasa tie care sunt criteriile de evaluare pentru fiecare job din romania. Stiu ca romanii "se pricep la toate" dar sa nu exageram. smile.gif
4. Mai bine lasa, vad ca o tii pe a ta orice ar fi. Pacat.
edy_wheazel
Eu mai astept pana veti ajunge sa comparati profesorii cu preotii sau senatorii, daca tot suntem la capitolu' de comparatii absurde.
data
QUOTE (Morticia @ Jan 5 2009, 23:45) *
1. Lasa criteriile de performanta, ca daca ne raportam la alea zboara jumatate din profesori scrut.
2. Procurorii chiar au asa ceva, la ei exista control ierarhic, deci iar ai ales un exemplu prost.
3. Nu inteleg de ce ti-ar pasa tie care sunt criteriile de evaluare pentru fiecare job din romania. Stiu ca romanii "se pricep la toate" dar sa nu exageram. smile.gif
4. Mai bine lasa, vad ca o tii pe a ta orice ar fi. Pacat.

1. daca se definesc si se aplica reguli de performanta pentru toti bugetarii ... judecatorii zboara primii; ce infractor important ai vazut tu condamnat de justitia romana? zerooooo

2. in urma acestui crunt control ierarhic ... ce sanctiune ai vazut? una singura

3. trebuie sa existe criterii de evaluare; mai ales pentru bugetari; pentru profesori, pentru magistrati, pentru doctori ...

4. nu este pacat sa iti sustii punctul de vedere; rau ar fi sa incercam sa ne impunem punctul de vedere fara a il sustine cu argumente
Morticia
QUOTE (data @ Jan 5 2009, 23:53) *
1. daca se definesc si se aplica reguli de performanta pentru toti bugetarii ... judecatorii zboara primii; ce infractor important ai vazut tu condamnat de justitia romana? zerooooo

2. in urma acestui crunt control ierarhic ... ce sanctiune ai vazut? una singura

3. trebuie sa existe criterii de evaluare; mai ales pentru bugetari; pentru profesori, pentru magistrati, pentru doctori ...

4. nu este pacat sa iti sustii punctul de vedere; rau ar fi sa incercam sa ne impunem punctul de vedere fara a il sustine cu argumente

1. Munca unui judecator nu consta numai in procese penale mari.
2. Sanctiuni pentru ce? Si de ce crezi ca nu exista? Trebuia sa fie facute publice?
3. Unii momentan au. Altii, printre care si profesorii, nu.
4. Pana acum argumente zero. De ce continui?
5. Momentan ma retrag de pe topic. Faci afirmatii absurde cu argumente eronate. E obositor sa tot explic asta.
edy_wheazel
QUOTE (data @ Jan 5 2009, 23:53) *

Nu stiu in cazul procurorilor dar in cazul judecatorilor exista sanctiuni.
data
QUOTE (Morticia @ Jan 6 2009, 00:04) *
1. Munca unui judecator nu consta numai in procese penale mari.
2. Sanctiuni pentru ce? Si de ce crezi ca nu exista? Trebuia sa fie facute publice?
4. Pana acum argumente zero. De ce continui?
5. Momentan ma retrag de pe topic. Faci afirmatii absurde cu argumente eronate. E obositor sa tot explic asta.

1. pentru orice proces din Romania, orice acuzat care nu e "un nimeni", a obtinut justitia o singura condamnare?

2. da, daca exista o sanctiune a magistratilor ar trebui mediatizata; poate asa romanii ar capata mai multa incredere in justie; pana atunci doar tu crezi in justitia din Romania

3. criteriile de performanta ar trebui aplicate in primul rand celor care primesc salarii mari; ce folos sa ceri performanta unuia ce e platit cu nasturi? nu il platesti ... pleaca si vine altul

mai departe ...

eu cred ca te retragi pentru ca iti dai seama ca nu ai argumente care sa iti sustina afirmatiile, dar asta e ... wave.gif
gigel de hohențolărn
QUOTE (Morticia @ Jan 6 2009, 01:04) *

există încă examenele de grad șamd
Morticia
QUOTE (data @ Jan 6 2009, 00:14) *
1. pentru orice proces din Romania, orice acuzat care nu e "un nimeni", a obtinut justitia o singura condamnare?

2. da, daca exista o sanctiune a magistratilor ar trebui mediatizata; poate asa romanii ar capata mai multa incredere in justie; pana atunci doar tu crezi in justitia din Romania

3. criteriile de performanta ar trebui aplicate in primul rand celor care primesc salarii mari; ce folos sa ceri performanta unuia ce e platit cu nasturi? nu il platesti ... pleaca si vine altul

mai departe ...

eu cred ca te retragi pentru ca iti dai seama ca nu ai argumente care sa iti sustina afirmatiile, dar asta e ... wave.gif

Nu, problema e ca tu insisti sa vorbesti despre justitie desi nu ai nici cea mai vaga idee, decat ce ai citit in trei ziare. Plus ca nu vrei sa recunosti ca nu ai habar si devine obositor.
Si nu e asta topicul potrivit. In plus e tarziu, eu maine nu am "zi metodica". biggrin.gif
data
QUOTE (Morticia @ Jan 6 2009, 00:17) *
Nu, problema e ca tu insisti sa vorbesti despre justitie desi nu ai nici cea mai vaga idee, decat ce ai citit in trei ziare. Plus ca nu vrei sa recunosti ca nu ai habar si devine obositor.
Si nu e asta topicul potrivit. In plus e tarziu, eu maine nu am "zi metodica". biggrin.gif

asta e problema majoritatii romanilor ... desi nu au "nici cea mai vaga idee" despre justitie constata ca e "moarta in cotet"

ar trebui ca atunci cand se realizeaza un sondaj despre increderea in justitie ...

sa dati voi magistratii o lege ca la sondaj sa participe ... doar magistratii
dragospas
QUOTE (data @ Jan 5 2009, 23:05) *

Despre chirurg ai dreptate ,au salarii mici.

despre profesori e bine sa nu mai vorbesti .Las-o ca macane !

[b]

...si loc de munc sigur...fara mare agitatie. Daca n-ai chef sa predai poti da o lucrare....
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.