Salarii profesori
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102

real32

QUOTE(radumiki @ Sep 12 2006, 07:41) *
Mister Tamas,

Chestia cu riscurile ai nimerit-o. Riscul unui salariu derizoriu si a unei boli profesionale (pe baza nervoasa) este extrem de ridicat la cadrele didactice. Daca s-ar gandi cu adevarat la riscuri, probabil nici acestia, buni-rai cum sunt nu ar mai accepta sa lucreze in invatamant.
Vorbesti de misoneism (schimbare)...pai de 16 ani numai de reforma invatamantului auzim, reforma care se doreste sa cuprinda atat salarizarea cat si infrastructura invatamantului. Stim cu totii ca nu s-a facut nimic, salariile sunt in continuare mizerabile, locatiile scolare in majoritate nu respecta cele mai elementare norme de igiena, dotarea laboratoarelor cu material didactic este jalnica. Singurul lucru variabil este programa scolara care se modifica an de an bulversand in aceeasi masura atat elevii cat si profesorii.
Unde ai vazut tu in Romania ca profesorii se cred cei mai superiori? In nici intr-un caz superioritatea afisata de ei nu o depaseste pe cea afisata de tine si a celor ca tine. sleep.gif

,,Atunci când ceri cu de-a sila aceste lucruri să fii sigur că nu le vei mai primi.''
Afirmatia asta este binevenita, desi nu este un adevar absolut...totusi se pare ca ati invatat cate ceva! cool.gif

Cel mai grav este ca acesti galagiosi "PRE" deformeaza gandirea copiilor. Ca ei muncesc si streseaza ca citesc la niste copiii din carte. Au cel mai redus program de "lucru" si un sfert de an "pauza" ca sa aiba ce sa barfeasca pe la scoala. Lalaie cateva ore pe zi mai mult pauze si mai vor acum si "salariu mare". Bine ca ii plateste statu'. Cu ce stiu astia "pe la grade" unde se pupa'n cur si-si dau cartoane in alte domenii sunt dati afara. Nu te plateste nimeni "ca ai citit ceva din carte".

Chiar topicul descis aici arata influenta nefasta a galagiosilor asupra mentalitatii copiilor.

Pentru orice om cu gadire normala este evident gradul de solicitare diferit dintre meseria de pompier si cea de profesor.

Bagabontii aia mari "dintr-a opta" mesteca guma si au telefoane mobile.Nu intelege lumea ce greu le e sa le citeasca ceva dintr-o carte. Sa-i cibuceasca la asa zise "Teste Nationale" sub nivelul unui muncitor calificat sau al unei laborante.

Pompieru' are viata usoara. Sa enumeram cateva din bucuriile vietii lui minunate pentru care e platit "regeste de autoritatea locala".

1.Are un echipament de protectie foarte scump la care ar ravni orice gepid. Nenorocirea e ca mai trebuie sa-l si poarte iarna, vara, primavara.In schimb de noapte. Cam tot anul.Poate are ceva concediu in ianuarie. Si asta din motive lesne de inteles. E ignifug. Adica apara anumite portiuni ale corpului de binfacerea lui Prometeu si anume "focul". Si ar mai fi si masca. Masca cea opritoare de gaze care te face sa arati ca elefantu' sa respiri ca o foca , si-ti confera o vizibilitate de fo 5 m sub un unghi de 15 grade. Tre' sa o porti ca altfel cazi lat in 10 secunde de la monoxidu' de carbon si alte gaze minunate care sunt emanate la incendiu.

2.Lucrul cu focul este deosebit de interesant fiind una din marile descoperiri legendare ale omenirii.

3.Cand toata lumea o sterge de la locul actiunii pompierul trebuie sa intre in foc sa salveze cetatenii.
Cam cati pompieri au murit la New York la World Trade Center? Nu conteaza.

4.In crucea noptii respira aerul curat de la inaltimea scarii de incendiu.

5.In general sunt buni la orice. De la descarcerare pana la aparat Patria in Dealu Spirii unde au murit cam jumatate din ei - fo' 80 de pompieri.

6.Verifica legea conservarii impulsului ca tin cate trei de tulumba sa nu se rastoarne de pe unde or fi cocotati sa dea cu apa

Cica maine ar fi ziua lor ca "e nu stiu cati ani" de cand s-au batut cu turcii.

Despre galagiosii "pre" ce pot sa zic de bine?

Niste dobitoci ciubucari care pacaleau copiii.
Te furau la note sa dea "bine in acte". Te chemau sa le faci tot felul de prostii pe la "Sesiuni Stiintifice" cu barcute de hartie unde niste zgubilitici de inspectori pusi "sa corecteze" priveau ca "mata in calendar" si te intrebau la ce trebuie asta? Pai cum la ce folosea? Sa dai tu bine in acte dobitocule! Sa ai activitate didactica.

Beleau pe aia de mai stiau carte si isi aranjau rudele ca e bine la ciubucit copii. In marea lor ingnoranta, crezand ca principala ocupatie a populatiei este ciubuceala copiilor habar nu aveau ce sa scrie pe diplome. Te turnau la Secu' ca asta le trebuia la copii "dosare".

Bine ca ii plateste stau'. Sa se duca in piata muncii sa vada la ce le foloseau copiilor "proiectele didactice". Invata copiii sa sara capra si vor salariu ca magistratu'

Si mai si deformeaza mentalitatea copiilor. Stai tata acolo la tine la scoala. Cu back-trackingu prin copaci" si doua sortari "esti mai prost ca orice maistru". D'aia te si plateste prost. Daca nu crezi incearca in piata muncii si vezi ca ciubuceala copiilor nu este cea mai importanta activitate.
grig_jr
Era sa uit de miloaga profilor sa merg la olimpiada materiei lor. In gimnaziu mergeam la mate si la fizica din placere, in liceu la info,.... dar am fost tarat pe la romana (ca era profa directoare), chiar obligat, ca sa "iasa ea bine", ca are multi elevi olimpici. celorlalti le-am rezistat cu brio (si la romana am fost o singura data, n-am facut nimic si s-a calmat sa ma mai oblige sa ma duc).
Isi obtin lauri si avantaje (chiar salariale, cred) daca au elevi olimpici. Ce inseamna asta? Exploatare pe fata, pentru ca IN CELE MAI MULTE cazuri nu contribiue cu NIMIC la faptul ca elevul merge la olimpiade si are rezultate. In cazul meu, imi rezolva doar scutiri de la ore plictisitoare pe motiv ca 'ma pregateam pentru olimpiada' si cate o saptamana libera inainte de fazele importante. ATAT! dar ce mandra era ea ca are elev cu rezultate. Valabil si pentru multi alti colegi de ai mei care luau premii pe la olimpiade sau Lalescu sau alte porcarii de pe vremea aceea.

Dan Gogoncea
Sa nu mai zic ca daca ajungi profesor universitar ai maxim 4ore/sapt si bagi in buzunar spre 30 de milioane pe luna (cunosc cazuri concrete).

Sigur... Fix 30 de mliioane castiga profesorii universitari. death.gif Si fix 4 ore pe saptamana lucreaza. As vrea sa aflu si eu mai multe despre acest caz "concret".

QUOTE(real32 @ Sep 12 2006, 12:46) *
Cel mai grav este ca acesti galagiosi "PRE" deformeaza gandirea copiilor. Ca ei muncesc si streseaza ca citesc la niste copiii din carte. Au cel mai redus program de "lucru" si un sfert de an "pauza" ca sa aiba ce sa barfeasca pe la scoala. Lalaie cateva ore pe zi mai mult pauze si mai vor acum si "salariu mare". Bine ca ii plateste statu'. Cu ce stiu astia "pe la grade" unde se pupa'n cur si-si dau cartoane in alte domenii sunt dati afara. Nu te plateste nimeni "ca ai citit ceva din carte".

Chiar topicul descis aici arata influenta nefasta a galagiosilor asupra mentalitatii copiilor.

Pentru orice om cu gadire normala este evident gradul de solicitare diferit dintre meseria de pompier si cea de profesor.

Bagabontii aia mari "dintr-a opta" mesteca guma si au telefoane mobile.Nu intelege lumea ce greu le e sa le citeasca ceva dintr-o carte. Sa-i cibuceasca la asa zise "Teste Nationale" sub nivelul unui muncitor calificat sau al unei laborante.

Pompieru' are viata usoara. Sa enumeram cateva din bucuriile vietii lui minunate pentru care e platit "regeste de autoritatea locala".

1.Are un echipament de protectie foarte scump la care ar ravni orice gepid. Nenorocirea e ca mai trebuie sa-l si poarte iarna, vara, primavara.In schimb de noapte. Cam tot anul.Poate are ceva concediu in ianuarie. Si asta din motive lesne de inteles. E ignifug. Adica apara anumite portiuni ale corpului de binfacerea lui Prometeu si anume "focul". Si ar mai fi si masca. Masca cea opritoare de gaze care te face sa arati ca elefantu' sa respiri ca o foca , si-ti confera o vizibilitate de fo 5 m sub un unghi de 15 grade. Tre' sa o porti ca altfel cazi lat in 10 secunde de la monoxidu' de carbon si alte gaze minunate care sunt emanate la incendiu.

2.Lucrul cu focul este deosebit de interesant fiind una din marile descoperiri legendare ale omenirii.

3.Cand toata lumea o sterge de la locul actiunii pompierul trebuie sa intre in foc sa salveze cetatenii.

4.In crucea noptii respira aerul curat de la inaltimea scarii de incendiu.

5.In general sunt buni la orice. De la descarcerare pana la aparat Patria in Dealu Spirii unde au murit cam jumatate din ei - fo' 80 de pompieri.

6.Verifica legea conservarii impulsului ca tin cate trei de tulumba sa nu se rastoarne de pe unde or fi cocotati sa dea cu apa

Cica maine ar fi ziua lor ca "e nu stiu cati ani" de cand s-au batut cu turcii.
Despre galagiosii "pre" ce pot sa zic de bine?

Te furau la note sa dea "bine in acte". Te chemau sa le faci tot felul de prostii pe la "Sesiuni Stiintifice" cu barcute de hartie unde niste zgubilitici de inspectori pusi "sa corecteze" priveau ca "mata in calendar" si te intrebau la ce trebuie asta? Pai cum la ce folosea? Sa dai tu bine in acte dobitocule! Sa ai activitate didactica.

Beleau pe aia de mai stiau carte si isi aranjau rudele ca e bine la ciubucit copii. In marea lor ingnoranta, crezand ca principala ocupatie a populatiei este ciubuceala copiilor habar nu aveau ce sa scrie pe diplome. Te turnau la Secu' ca asta le trebuia la copii "dosare".
Bine ca ii plateste stau'. Sa se duca in piata muncii sa vada la ce le foloseau copiilor "proiectele didactice". Invata copiii sa sara capra si vor salariu ca magistratu'
Si mai si deformeaza mentalitatea copiilor. Stai tata acolo la tine la scoala. Cu back-trackingu prin copaci" si doua sortari "esti mai prost ca orice maistru". D'aia te si plateste prost. Daca nu crezi incearca in piata muncii si vezi ca ciubuceala copiilor nu este cea mai importanta activitate.

Comparatia cu pompierii vroia probabil sa scoata in evidenta nivelul de cultura al celor 2 domenii de activitate, nu riscurile pe care si le asuma. Riscurile sunt o parte marunta a salariului. Cati ministri, programatori, sau directori la o companie de stat au murit la datorie? Inseamna ca ar trebui sa aiba salariu mai mic decat un pompier?
radumiki
Din ce vad eu aici, se poate deduce ca nu-si mai gaseste utilitatea meseria de dascal.
Eu sunt pentru desfiintarea scolilor si fiecare sa-si invete progeniturile cum si cat doreste! coolspeak.gif
La dracu cu profesorii astia, chiar asa, cam multe pretentii au...sper sa inghete odata anul scolar, sa stea copii un an acasa pe nervii parintilor, sa vedem cum se pune problema atunci.
Eu nu sunt profesor, copilul meu are 9 luni, pana ajunge sa-l dau la scoala se vor mai schimba vremurile. Raman insa consternat de atitudine asta fata de educatie si profesori, asta este una dintre explicatiile faptului ca suntem departe rau de lumea civilizata. sleep.gif
cap_tepos
QUOTE(Dan Gogoncea @ Sep 12 2006, 13:13) *
Sigur... Fix 30 de mliioane castiga profesorii universitari. death.gif Si fix 4 ore pe saptamana lucreaza. As vrea sa aflu si eu mai multe despre acest caz "concret".

Eu nu inteleg de la cine vrei sa afli "mai multe". De la oameni atat de instabili in gandire? Iti citez ce a spus mai sus. Poate asa vei intelege "mai multe":

Am o cunostinta care dupa 2 sau 3 seminarii/zi la o facultate de "balet" pica mort de oboseala. [...]
Calculand cate ore pe an lucreaza el si cate lucrez eu, il iau cam de 7 ori.

sa sti ca incepe sa-mi para rau ca nu m-am bagat cu ceva ore pe undeva.

Si NU o sa ma bag in invatamant, e o lume MULT prea imputita pt mine.

Ce-ai puisor? Ti s-a defectat ventilatorul de pe procesor si incepi sa te ambalezi? Iti pot da adresa unui loc unde au o aparatura pentru electrosocuri foarte buna sa ti se dea un "reset".
grig_jr
radumiki: dascalii pe care i-am admirat si i-am apreciat au murit sau s-au pensionat. cei ramasi au ajuns in invatamant pentru ca nu sunt in stare de altceva

Dan Gogoncea: Stiu PRECIS salariul a cel putin 3 profesori universitari, din doua centre universitare si ITI GARANTEZ ca cel mai mic dintre ele este de 28 de milioane, iar cel mai mare, undeva la 35-36 de milioane. Mai "concret" de atat ar trebui sa atasez o poza cu un flutras de salar, ceea ce iti dai seama ca n-am cum sa fac. Cunosc si unii carora nu le ajunge ziua pentru cate activitati au, cunosc si care se limiteaza la a tine cursul saptamanal si a coordona studenti la diploma (coordona = le da o lucrare din anii precedenti sa o mai modifice putin)

cap_tepos: Sper ca nu MIE mi-ai spus "puishor"? " instabili in gandire" ?! ai grija cum vorbesti. atacul la persoana a partenerilor de discutie este metoda abordata de oamenii ramasi fara argumente. Sper sa te linistesti pentru a putea duce o dezbatere coerenta.
Am spus ca ar putea sa-mi para rau ca nu m-am bagat in invatamant prin prisma raportului excelent remuneratie/efort dar ceea ce m-a oprit (sau ma opreste) este lumea imputita a invatamantului romanesc. Money isn't everything.

(remuneratie = Retribuție, plată, remunerare, cash cu alte cuvinte) peacefingers.gif
real32
QUOTE(Dan Gogoncea @ Sep 12 2006, 13:17) *
Comparatia cu pompierii vroia probabil sa scoata in evidenta nivelul de cultura al celor 2 domenii de activitate, nu riscurile pe care si le asuma. Riscurile sunt o parte marunta a salariului. Cati ministri, programatori, sau directori la o companie de stat au murit la datorie? Inseamna ca ar trebui sa aiba salariu mai mic decat un pompier?

Castiga mult mai mult de 30 de milioane ca stie carte. Un profesor universitar de la medicina este si medic, are o meserie.Cel din Politehnica este si inginer, lucreaza pe proiecte.Cel de la drept este si avocat sau jurist. Au o meserie.

Asta e mentalitate indusa de stupizii aia galagiosi "riscurile sunt o parte marunta a salariului".Nu te plateste nimeni ca ai timp liber si citesti romane. Iar contra-exemplul este chiar stupid. Pai du-te si te fa ministru sau director tata. Si ai salariu mare.

Doar galagiosii astia ciubucari au asemenea pretentii. S-au frecat patru ani in Cismigiu si vor salarii mari ca-i streseaza golanii aia dintr-a opta ca mesteca gume. Cine-i opreste sa se faca ministri, directori, avocati, pompieri, politisti?

I-a "bagat masa cu pile" ca e bine la ciubuceala si acu' nu inteleg reforma. Nu mai trebuie cibuceala. Asta e.

Peste tot in lumea asta reforma in invatamant inseamna "Ce stii tata?" - "Ne trebuie sau nu ne trebuie"
Nu cum cred ciubucarii din invatamant "Ti l-am bagat la facultate".

Cred ca mentalitatea asta a dus si la prabusirea Imperiului Roman. Barbarii le luau gatu' si ei scriau poiezele.

Cea mai mare nenorocire e ca zevzecii astia galagiosi induc copiilor o mentalitate gresita despre alte categorii sociale.

cap_tepos
QUOTE(grig_jr @ Sep 12 2006, 13:30) *
radumiki: dascalii pe care i-am admirat si i-am apreciat au murit sau s-au pensionat. cei ramasi au ajuns in invatamant pentru ca nu sunt in stare de altceva

Orice padure are si uscaturile ei. Sunt altii ce prefera profii tineri. Atunci de ce arunci cu noroi intr-o intreaga categorie profesionala de oameni?

Dan Gogoncea: Stiu PRECIS salariul a cel putin 3 profesori universitari, din doua centre universitare si ITI GARANTEZ ca cel mai mic dintre ele este de 28 de milioane, iar cel mai mare, undeva la 35-36 de milioane. Mai "concret" de atat ar trebui sa atasez o poza cu un flutras de salar, ceea ce iti dai seama ca n-am cum sa fac. Cunosc si unii carora nu le ajunge ziua pentru cate activitati au, cunosc si care se limiteaza la a tine cursul saptamanal si a coordona studenti la diploma (coordona = le da o lucrare din anii precedenti sa o mai modifice putin)

Si unde mai pui ca lucreaza maximum "4 ore" pe saptamana?

cap_tepos: Sper ca nu MIE mi-ai spus "puishor"? " instabili in gandire" ?! ai grija cum vorbesti. atacul la persoana a partenerilor de discutie este metoda abordata de oamenii ramasi fara argumente. Sper sa te linistesti pentru a putea duce o dezbatere coerenta.
Am spus ca ar putea sa-mi para rau ca nu m-am bagat in invatamant prin prisma raportului excelent remuneratie/efort dar ceea ce m-a oprit (sau ma opreste) este lumea imputita a invatamantului romanesc. Money isn't everything.

Recomandarea pentru reset am dat-o puisorului ce foloseste invective la adresa profesorilor, nu tie.

Insa, categoric tu esti cel instabil in gandire. Afirmatia cu "Am spus..." nu este mai sus intr-o singura fraza ci in 2 replici diferite. Si spui si multe enormitati. Cum ar fi faptul ca un universitar are 4 ore/saptamana, sau ca muncesti de 7 ori mai mult ca un profesor.
xella
QUOTE(cap_tepos @ Sep 12 2006, 14:22) *
Si spui si multe enormitati. Cum ar fi faptul ca un universitar are 4 ore/saptamana, sau ca muncesti de 7 ori mai mult ca un profesor.

E pe naiba! Ai dreptate teposule.

Si sa nu dam cu piatra in toti profesorii pentru cativa "profofrustrati".
grig_jr

hai sa calculam. eu lucrez undeva intre 40 si 46 de ore/saptamana. 52-4 saptamani pe an. asta e undeva intre 1920 so 2208 ore pe an.

cunostinta mea, despre care stiu EXACT cat lucreaza are asa: 6 seminarii pe saptamana = adica o ora jumate/seminar *6 + cam 2 ore/ saptamana pregatirea seminarului respectiv.
asta se intampla 28 de saptamani pe an (2 semestre universitare). asta e 308 de ore pe an in clasa la predat. si mai merge la cateva supravegheri in sesiuni. sa zicem, 4 examene/sesiune, 2 sesiuni. 16 ore. in total 324 ore pe an LA SERVICI.

pe munca asta ia undeva intre 7 si 8 milioane. si ITI GARANTEZ ca am belele cat china pe cap. el sta la povesti cu studentele si le pune pe tabla un seminar de 6 ori/saptamana si rezolva aceleasi aplicatii. si acuma se baga la doctorat si da pentru ceva post (nu stiu titulatura exacta) si va castiga si mai mult, pentru ca e doctorand si pe viitor doctorat. iar la doctorat ia bucati din carti si scoate altele. ca doar se are bine cu coordonatorul.

caz concret
radumiki
Aici nu este vorba doar de mediul universitar. Aici salariile sunt evident mai mari, dar cel putin teoretic aici ar trebui sa fie elita, oameni care se dedica studiului, cercetarii, creatiei...care pregatesc lucrari si carti. Ca nu se intampla uneori asa, este dovada ca selectia nu s-a facut bine.
Aici este vorba si despre dascalii din scoli generale, licee...nu toate scolile sunt de elita, din nefericire. Ba majoritatea sunt licee industriale si scoli generale unde rolul dascalilor este sa formeze generatii de oameni normali, nu olimpici si elite.
Normali...definiti voi chestia asta... sleep.gif
grig_jr
acuma dai inapoi cand te-am lovit cu cifrele. sa inteleg ca pe partea "universitara" esti de acord cu mine ca au salarii deja destul de mari si putem trece mai departe si la ceilalti biggrin.gif
xella
QUOTE(grig_jr @ Sep 12 2006, 14:46) *
acuma dai inapoi cand te-am lovit cu cifrele. sa inteleg ca pe partea "universitara" esti de acord cu mine ca au salarii deja destul de mari si putem trece mai departe si la ceilalti biggrin.gif

Dar nu suficient de mari! Un prof universitar pentru a-si continua studiile si cercetarile trebuie sa scoata bani seriosi din buzunar!
grig_jr
sunt de acord cu tine, clar. depinde ce vrei sa faci. SIGUR sunt studii care costa si peste posibilitatile lor. ce-mi spui acum: ca ar trebui sa aiba salarii prin care sa poata accesa ORICE studii vor ei?
radumiki

Nu dau inapoi, efectiv partea ,,universitara'' reprezinta un procent infim din totalul dascalilor din Romania.
Pur si simplu, nu m-am gandit la partea asta cand am polemizat cu voi aici. Eu ma gandesc la baza invatamantului unde este dezastru din toate punctele de vedere.
Una este sa lucrezi cu oameni maturi si alta cu copii...mediul universitar a avut parte de mariri salariale separat de cel preuniversitar, a explicat cineva anterior motivul: multi politruci sunt si profesori la universitati, interesul lor deci este clar.
xella
QUOTE(grig_jr @ Sep 12 2006, 14:50) *
sunt de acord cu tine, clar. depinde ce vrei sa faci. SIGUR sunt studii care costa si peste posibilitatile lor. ce-mi spui acum: ca ar trebui sa aiba salarii prin care sa poata accesa ORICE studii vor ei?

Doar cele necesara imbunatatirii activitatii.

Iti dau un exemplu concret. La anu, pentru scurt timp, voi intra si eu in randul lor. Din salar nu mi-as permite sa imi platesc si doctoratul si sa si traiesc decent. Iar daca ar fi sa devin profesor universitar... mi-asdori sa fiu unul bine pregatit!
grig_jr
si atunci de unde-l platesti? biggrin.gif
jonex
QUOTE(real32 @ Sep 12 2006, 12:46) *

laugh.gif La noi in tara?
xella
QUOTE(grig_jr @ Sep 12 2006, 15:02) *
si atunci de unde-l platesti? biggrin.gif

Dau meditatii w00t.gif (glumeam)

Am un job destul de bine platit tongue.gif Trebuie sa predau putin pentru a obtine o bursa la doctorat. (visez si eu, ce sa-i faci)
grig_jr
bafta maxima in tot ce-ti doresti sa faci.

oamenii capabili se descurca, nu intind mana
cap_tepos
QUOTE(grig_jr @ Sep 12 2006, 14:33) *
pe munca asta ia undeva intre 7 si 8 milioane. si ITI GARANTEZ ca am belele cat china pe cap. el sta la povesti cu studentele si le pune pe tabla un seminar de 6 ori/saptamana si rezolva aceleasi aplicatii. si acuma se baga la doctorat si da pentru ceva post (nu stiu titulatura exacta) si va castiga si mai mult, pentru ca e doctorand si pe viitor doctorat. iar la doctorat ia bucati din carti si scoate altele. ca doar se are bine cu coordonatorul.

Mah, eu ti-am mai spus, vino-n invatamant! Si nu vei mai avea belele cat "china", vei sta la taclale cu studentele, si de ce nu, se poate aranja sa faci ore cat stai acum la firma, sa vii si-acasa si sa faci meditatii cu 10 oameni la masa (ca deh, vei fi cautat si vei medita un obiect cautat, adica baletul). In definitiv, orice serviciu in ziua de azi e un mediu "imputit", de ce nu ai veni intr-un mediu mai putin "imputit"?

Ce zici? Sau gandesti ca in fabula aia cu vulpea care neajungand la struguri spune ca oricum nu i-ar fi mancat ca sunt acri?
data

QUOTE(real32 @ Sep 12 2006, 13:50) *
Castiga mult mai mult de 30 de milioane ca stie carte. Un profesor universitar de la medicina este si medic, are o meserie.Cel din Politehnica este si inginer, lucreaza pe proiecte.Cel de la drept este si avocat sau jurist. Au o meserie....

un conferentiar, lector sau asist. din categoriile pe care le-ai mentionat, cu vechime si sporuri primeste sub 10 milioane; profesorii universitari sunt o exceptie (ei au salarii mai mult decat duble fata de urmatorii pe linie ierarhica)
xella
QUOTE(grig_jr @ Sep 12 2006, 15:08) *
bafta maxima in tot ce-ti doresti sa faci.

oamenii capabili se descurca, nu intind mana

Mersi!

Dar sa nu uitam ca nu toti profesorii sunt... oameni practici.
CapitanuPICARD
grig_jr, nu te supara ca iti spun, dar esti plecat tare departe.
dupa mintea ta, un taran care da cu sapa 14 ore / zi ar trebui sa castige mai mult decat un cadru didactic care raspandeste lumina stiintei in mintea unor copii? doar pentru ca profesorul lucreaza doar 6 ore/zi?

sa fiu eu al draq daca viata asta nu face cele mai bune glume cu putinta! laugh.gif
daca stau si ma uit la ceea ce scrii, imi dau seama ca ai avut parte de un astfel de profesor, care a dat dovada de o mare durere in cot cu privire la tine. urmarile sunt evidente.

coana laberto, matale nu esti in toata firea? castiga suficient? sau prea mult? pai ia pune mana si fa o adunare (daca stii, desigur):
intretinerea,
curentul,
telefonul,
mancarea.
adauga (in cazul in care te pierzi in termeni, a adauga inseamna tot a aduna) si urmatoarele cheltuieli:
internet,
carti (cartea e, pe limba ta, asa... un fel de ziarul libertatea mai putin colorat, de format mai mic, fara atatea culori si - iti poti imagina? - costa infinit mai mult, nu contine nimic despre fotbalisti, manelisti, tarfe minore cu pretentii de vedete tv etc., ba chiar, culmea tupeului, te destupa la minte),
haine,
teatre,
muzee (daca ti se pare ca te costa putin sa vizitezi un muzeu, iti recomand muzeul taranului roman)

si, ca nu cumva sa te chinui sa procesezi prea multe informatii deodata, iti recomand sa mergi pe obiectiv marcat, adica
- cat costa un costum de haine
- cat costa o pereche de pantofi
- cat costa o geanta / poseta
- cat costa un sapun bun
- cat costa un deodorant bun
- cat costa un sampon bun

de mentionat ca un profesor nu vine la serviciu in blugi, sau cu fuste chinezesti (nu mai zic nimic de lenjeria intima) si nici nu se spala cu sapunuri luate din piata de vechituri.

toate aceste cheltuieli sunt LUNARE iar eu m-am referit aici la ceea ce inseamna cu adevarat CADRU DIDACTIC nu la ratatul ala care nici el nu stie cum a ajuns in fruntea ministerului.

daca mai adaugi (parca ti-am zis ce inseamna a adauga, nu?) la toate acestea si solicitarea nervoasa la care este supus un cadru didactic, in conditiile in care tot felul de zdrente penale agreseaza psihicul copiilor lipsiti de aparare cu pornografie de la varste PREA fragede si/sau cu droguri, violenta, magie etc., ai putea sa ai o imagine relativ corecta asupra veniturilor pe care le merita un DASCAL.
grig_jr
urmarile sunt evidente.
mdea, am terminat un liceu tare si o facultate grea, am un job bine platit si imi pun pe picioare o afacere. nu sunt o povara pentru cei din jurul meu si pentru societate si nu intind mana.
Nu cred ca am balacarit pe threadul acesta si ca am reusit sa port o discutie coerenta si civilizata.

Nu imi pasa cat castiga unii sau altii, dar ma calca pe nervi sa-i vad cu mana intinsa si urland ca din gura de sarpe cand de fapt nu e chiar asa cum zic ei. In loc sa-si vada de treaba si sa DEMONSTREZE ca merita acei bani.
Nu e nimic obligatoriu pe lumea asta. Nu-ti convine cat esti platit? Du-te altundeva. Sunt convins ca vor fi destui dispusi sa faca munca pentru banii care se ofera. DAR NU FA GALAGIE. Strange-ti jucariile schimba jobu. Nu esti in stare sa lucri undeva in regim de 8h/zi, 5zile/sapt, 22 zile de concediu pe an? Atunci liniste si VEZI-TI DE TREABA.

(adresarile cu persoana a 2a sunt figurative si vizeaza "grevistii din invatamant")
Reclama
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.