arcond
5th January 2009, 19:11
QUOTE (micul_licurici @ Jan 5 2009, 18:58)

De ce functionarul nu merita o marire de salariu de 50% si profesorul merita? Nu pricep! De unde ura asta intre profesii?
Da' tu esti culmea .
Pai ce , si-au dat profesorii singuri lege de marire a salariilor , in dispret fat de celelalte profesii sau ceilalti bugetari ?
Acea lege a fost data in mod imbecil cu scopul precis ca pe timpul campaniei electorale sa se afle altcineva la " butoane " in locul lui Tariceanu&comp. Pricepi ?
Ce-a iesit din toata tarasenia , se vede .
O marlanie si atata tot .
Curios e ca mai sunt unii ca tine care inteleg altceva decat ceea ce trebuie .
micul_licurici
5th January 2009, 19:17
asta-i buna! tu n-ai citit ce au scris profesorii pe acest forum? ca meseria lor e cea mai grea si mai stresanta din lume si ca de aia ei merita salarii mari? nu si-au dat ei marire dar au cerut-o si au amenintat cu greva si cu blocarea anului scolar! in plus toata chestiunea asta cu salariile profesorilor a fost si un subiect potrivit de manevra electorala! ce am vrut eu sa subliniez este faptul ca folosirea acestui subiect in scopuri electorale starneste ura intre profesii. divide et impera! asta si-or fi spus politicienii nostri!
arcond
5th January 2009, 19:29
QUOTE (micul_licurici @ Jan 5 2009, 19:17)

toata chestiunea asta cu salariile profesorilor a fost si un subiect potrivit de manevra electorala!
folosirea acestui subiect in scopuri electorale starneste ura intre profesii.
cu prima parte sunt de acord , tocmai ce-ti explicasem cum sta treaba .
cu partea a doua ai dat-o in bara , cel mult ii ajuta pe oameni , bugetari sau nu sa inteleaga manevrele murdare ale politicienilor .
micul_licurici
5th January 2009, 19:45
oamenii nu par sa priceapa manevrele politicienilor, dimpotriva, par sa fie cuprinsi de febra unei unei asa zise dreptati sociale cu aroma comunista, vanturata abil de politicieni cu largul sprijin al mass media (aflate in cautare de senzatonal). cand spun asta ma refer la curentul de opinie creat cat ai zice peste in favoarea plafonarii salariilor (de exemplu). e suficient sa se prezinte unul - doua cazuri de salarii colosale din sistemul de stat pentru ca opinia publica sa se scandalizeze (pe sistemul "la moarte cu chiaburimea") uitand de faptul ca managementul de calitate si experienta se platesc cu bani multi.
ca si cum un director sau un magistrat sunt niste capuse si numai profesorii (numiti cu patetism "dascali") fac o munca utila cu adevarat societatii. asta am vrut eu sa subliniez in urma lecturarii celor scrise pe forum
FantazioD
5th January 2009, 19:54
Sincer ca profesor sa stai 6-7 ore si sa-ti bati gura continuu fara sa ai nicio satisfactie din partea elevilor nu e chiar asa placut . + ca munca unui profesor in timpul liber este de "n" ori mai mare ca cea de la scoala ; are de facut proiecte , planuri de lectii , de corectat lucrari si multe altele . Cei din afara , care nu cunoasteti "la sigur" aceasta situatie nu va bagati ca n-are rost .
balecana
5th January 2009, 19:55
Buna seara! daca s-ar mari salariile in invatamant, poate ar veni si tinerii mai bine pregatiti in sistem. E un cerc vicios.Dar asta e alta discutie. Vreau doar sa va spun ca as dori sa-mi scanez fluturasul. Cu 6 ani vechime, dirigentie si 2 ore suplimentare castig 1000 ron pe luna. Iarasi ma repet, nu ma plang, dar as vrea sa dovedesc ca intr-adevar salariile sunt de mizerie. Si nu toti profesorii fac meditatii. Imi explica cineva cum pot trimite?Mai ales ca sunt foarte multi ce bat aiurea campii.
Teophileos
5th January 2009, 19:57
"Teachers leave them kids alone" , nu le cereti bani de meditati , predatile materia la scoala , incropiti o curicula simpla si utila , eficienta , in plus mintea copilului trebuie invatata sa proceseze corect si eficient informatia primita de la dascali sau din manuale nu doar sa o stocheze in cantitati incomensurabile si sa o redea papagaliceste !
balecana
5th January 2009, 19:57
Ps. Am studii superioare, sunt calificat, titular, cu toate examenele promovate!
micul_licurici
5th January 2009, 20:02
va rog, as vrea sa scanezfluturasul de salariu al fratelui meu vitreg, pilot militar. Are 18 ani vechime e maior, pilot clasa I 1730 ron salariu. in fiecare zi mi-e teama ca e ultima zi cand o sa-l vad intreg. poate spune acelasi lucru si sora unui profesor?
la salariul respectiv se adauga o norma de hrana de aproximativ 400 ron
si daca tot suntem la capitolul scanat fluturasi: tatal nostru a avut aceeasi profesie. are pensie 2000 ron. nu mai poate sa lucreze nicaieri la stat pentru ca face "cumul" si se pare ca nu e corect... in fond are pensie si asa foarte mare nu? l-a pus cineva sa se faca pilot? ce nevoie avem noi de piloti si inca militari?
arcond
5th January 2009, 20:04
QUOTE (balecana @ Jan 5 2009, 19:55)

Buna seara! daca s-ar mari salariile in invatamant, poate ar veni si tinerii mai bine pregatiti in sistem. E un cerc vicios.Dar asta e alta discutie. Vreau doar sa va spun ca as dori sa-mi scanez fluturasul. Cu 6 ani vechime, dirigentie si 2 ore suplimentare castig 1000 ron pe luna. Iarasi ma repet, nu ma plang, dar as vrea sa dovedesc ca intr-adevar salariile sunt de mizerie. Si nu toti profesorii fac meditatii. Imi explica cineva cum pot trimite?Mai ales ca sunt foarte multi ce bat aiurea campii.
Stai draguta linistita , nu te-a acuzat nimeni de nimic , generalizarile sunt intotdeauna periculoase .
Fiecare caz se judeca in parte .
Doar ca ... stii cum e viata , tot timpul trebuie sa fie cate un fraier care s-o ia in freza din vina celorlalti .
Mig VWFan
5th January 2009, 20:10
QUOTE (micul_licurici @ Jan 5 2009, 20:02)

va rog, as vrea sa scanezfluturasul de salariu al fratelui meu vitreg, pilot militar. Are 18 ani vechime e maior, pilot clasa I 1730 ron salariu. in fiecare zi mi-e teama ca e ultima zi cand o sa-l vad intreg. poate spune acelasi lucru si sora unui profesor?
la salariul respectiv se adauga o norma de hrana de aproximativ 400 ron
Maior in armata 1700 ron ? Ma faci sa rad
Si in aviatie nici nu exista gradul de maior.
micul_licurici
5th January 2009, 20:25
maiorul este capitan comandor. intr-adevar. am folosit notiunea de maior ca sa fie mai clar. fratele meu are 39 de ani.
asta-i problema ca celor din afara li se pare ca in armata si in politie sunt cine stie ce salarii colosale. daca te face sa razi e fix problema ta. pe mine ma face sa plang.
salariul depinde si de functie si stii cine are salariul cel mai mare? acei piloti din minister sau de la statul major care sunt practic niste piloti fara aripi. ei si-au tras functii importante si salarii grase. ei sunt foarte putini si toata lumea ii ia ca etalon. Uite ce salarii au militarii? dar ei nu se uita decat la salariile unora cu functii importante nu la amaratii care fac munca propriu zisa . si cand are loc o marire de salariu tot astora le creste cel mai mult...
Mig VWFan
5th January 2009, 20:27
QUOTE (micul_licurici @ Jan 5 2009, 20:20)

maiorul este capitan comandor. intr-adevar. am folosit notiunea de maior ca sa fie mai clar. fratele meu are 39 de ani.
Nu vrei sa ne lasi? Capitan comandor este echivalentul pentru locotenent colonel nu pentru maior, daca vrei sa ne spui ca un locotenent colonel are 1700 lei salariu , devii chiar penibil.
Tom_Cat
5th January 2009, 20:29
Se simnte cineva sa ii crape teasta papagalului de pe Irealitatea TV(Nistor, sau cum se cheama baiatul ala de la profesori).
micul_licurici
5th January 2009, 20:34
ihi, atata are. si penibil e atunci cand un profesor care munceste 4 ore pe zi si e imbuibat de meditatii si de cadouri de la elevi pretinde sa i se mareasca lui salariul cu 50% pe motiv ca are meserie stresanta si grea.
balecana
5th January 2009, 20:54
Teophileos, pentru informarea ta, curricula nu o"incropesc" profesorii, obiectivele sunt si ele stabilite de altii, de sus. Nu prea depinde de profesor, decat in ceea ce priveste metodele si tactul pedagogic.Invatamantul nostru este in speta axat pe memorare si reproducere. Ca profesor, cand esti verificat trebuie sa ai programa scolara parcursa si obiectivele atinse. Se incearca ceva, dar e totul ramas la nivelul"formelor fara fond".pe scurt, trebuie sa parcurgi curricula incropita de altii, ca altfel esti sanctionat. informeaza-te inainte de a da cu pietre.
Pentru arcond, multumesc :" tot timpul trebuie sa fie cate un fraier..."
cat pentru Tom Cat si micul licurici, ma abtin. S-a spus de n ori pe aici ca nu se munceste 4 ore pe zi si nici nu suntem imbuibati de cadouri. Nu sunt obligata sa va spun cat de mult munceste acasa un profesor care intr-adevar isi face treaba, cate materiale pregateste, cate teste si lucrari corecteaza. Nu mai dau explicatii nimanui, vad ca nu o mai scoatem la capat. Indiferent de cati judecatori, politisti, medici, sapatori de santuri are tara, toti trebuie sa aiba parte de educatie. Si daca ea nu este facuta cum trebuie, e clar ca nu vom progresa si vom ajunge din ce in ce mai rau ca natie. ce nu intelegem noi, si ne contrazicem pe forum, e ca mai marii nostri au interes sa fie invatamantul unde e, sa nu fie performanta, pentru ca un om needucat , lipsit de cultura si de informatie e foarte usor de manipulat. O
seara buna tuturor! si sa aveti voi si copiii vostri profesorii pe care vi-i doriti!
Tom_Cat
5th January 2009, 21:01
Am zis eu ceva de cate ore munceste un profesor?Sau acum daca nu imi palce de Nistor se subintelege ca lucrati putin si prost, ca faceti meditatii , etc...
Singurul lucru care pot sa il comentez, ca tot ai adus vorba, este ca profesorul roman are cea mai mica medie din EU.Asadar, daca voi sunteti oropsiti, restul continentului ce sa mai zica?
balecana
5th January 2009, 21:13
Pai exact ce spuneam: salarii de mizerie , si profesori slab pregatiti, un cerc vicios. am colegi care au studii superioare si care au venit suplinitori in invatamant,"pana gasesc ceva mai bun" .Crezi ca aici e vorba de interes in a se pregati temeinic, de a studia ce apare nou, nu mai vorbim de restul...
"singurul lucru [u]pe care[/u", te rog sa nu te superi, dar o sa ajungem toti "almanahe " si "care este"
Tom_Cat
5th January 2009, 21:14
Mie mi se pare ca te contrazici de la un post la altul, asadar nu cred ca avem de ce sa insistam.
PS:'Pe', in 'pe care', nu este purtator de sens, spre deosebire de 'cu care', 'la care', 'pentru care', de aceea vorbitorului ii este usor sa il omita.
micul_licurici
5th January 2009, 21:18
QUOTE (balecana @ Jan 5 2009, 20:54)

Indiferent de cati judecatori, politisti, medici, sapatori de santuri are tara, toti trebuie sa aiba parte de educatie. Si daca ea nu este facuta cum trebuie, e clar ca nu vom progresa si vom ajunge din ce in ce mai rau ca natie. ce nu intelegem noi, si ne contrazicem pe forum, e ca mai marii nostri au interes sa fie invatamantul unde e, sa nu fie performanta, pentru ca un om needucat , lipsit de cultura si de informatie e foarte usor de manipulat. O
seara buna tuturor! si sa aveti voi si copiii vostri profesorii pe care vi-i doriti!
Cum spune unul ceva de profesori gata ii sariti in cap ca nu vrea educatie. Cand o sa pricepeti ca educatie de calitate nu inseamna salarii mari pentru profesori incompetenti? Acestora poti sa le dai si 300% ca tot incompetenti raman. Am mai spus ce inseamna sa investesti in educatie: inseamna sa construiesti scoli, sa le dotezi, sa trimiti profesorii la mastere si cursuri, sa cumperi autobuze pentru copiii de la tara etc. Nu inseamna sa dai mariri salariale aberante in detrimentul altor categorii sociale. Cum se ia unul de voi si va cere performanta si va trage putin la raspundere, gata: e un tampit, nu vrea educatie, nu vrea cultura... Sunt foarte putini profesori adevarati... aceia merita si 100 de milioane, dar cei mai multi nu, sa recunoastem. Si mai treziti-va la realitate ca traiti in Romania si astea sunt posibilitatile. Eu nu vreau sa vad copii in clase unde ploua pe ei si cu profesori platiti ca-n "Occident".
balecana
5th January 2009, 21:28
Cred ca nu ai vazut cati bani s-au investit. Impropriu spus "s-au investit", pentru ca cei ce sunt clientela politica au luat comisioane grase: 1 miliard de lei vechi un wc nefunctionabil, compus din patru pereti, renovari de miliarde pe hartie, ce constau de fapt in varuirea fatadei scolii Si exemplele pot continua .Cam asa se investeste in invatamant. Pe de alta parte, sunt in unele sate scoli ce arata foarte bine, construite cu fonduri europene, in care elevii au conditii excelente, dar au profesori ce au doar liceul, pentru ca sunt sate izolate , in care nu merge nimeni sa predea. Asa e bine?ai lua 10 miloane salariu si ai da vreo 4 pe naveta sau la gazda?Doar asa, din pasiune pentru meserie si din dragoste pentru copii? Nu te-ai gandi si la copii tai?Oricum nu ajungem la niciun consens, dar probabil ca asta-i farmecul forumului...
Nae Niculae
5th January 2009, 21:51
QUOTE (Teophileos @ Jan 5 2009, 19:57)

"Teachers leave them kids alone" , nu le cereti bani de meditati , predatile materia la scoala
Elevii se plâng că li se predă prea mult, tu zici că se predă prea puțin... adevărul pe unde-o fi?

incropiti o curicula simpla si utila , eficienta
Curriculum-ul este într-adevăr prost conceput, dar de treaba asta se ocupă niște comisii din minister în care tronează universitari care n-au lucrat niciodată cu elevi și nici nu iau în considerare părerile profesorilor din preuniversitar (și-ar păta blazonul). Și încă ceva: "curricula" este la plural...

in plus mintea copilului trebuie invatata sa proceseze corect si eficient informatia primita de la dascali sau din manuale nu doar sa o stocheze in cantitati incomensurabile si sa o redea papagaliceste !
Ar trebui să te hotărăști în privința cantității. Mai sus reproșai profesorilor că nu predau toată materia la clasă, acuma zici că se predă în cantități "incomensurabile"... (cred că ai vrut să zici "nemăsurabile", pentru că "incomensurabile" are alt sens... dar "merge ș-așa"... la ce școală avem). Iar redarea papagalicească să știi că nu este deloc obligatorie. Adevărul este că majoritatea elevilor memorează pentru că le este mai ușor așa decât să încerce să-și dezmorțească neuronii. Iar examenele sunt în așa fel concepute (tot de către pricepuții pedagogi din minister), încât încurajează acest lucru.
dragospas
5th January 2009, 21:57
QUOTE (balecana @ Jan 5 2009, 21:28)

Cred ca nu ai vazut cati bani s-au investit. Impropriu spus "s-au investit", pentru ca cei ce Oricum nu ajungem la niciun consens, dar probabil ca asta-i farmecul forumului...
Ceea ce spui tu este in mare masura adevarat...mai ales tinerii din orice domeniu de activitate sunt afectati de salarii mici...Dar te intreb : ai alta varianta ? pentru ca daca ar fi o alta varianta mai buna sunt sigur ca ai fructifica-o. Pentru doamne asta este varianta de siguranta: invatamantul. Este indecent sa vorbim de salarii mai mari cand altii isi pierd in perioada asta locurile de munca. In invatamant siguranta locului de munca este garantata... profesorii nu traiesc cu incertitudinea locului de munca...si asta compenseaza un salariu mai mic (dar sigur).
Pana la urma salarizarea profesorilor tine de politica si de situarea lor in grila de valori a societatii. Politicul la ora asta nu este interesat de a "scoate pe piata" genii,oameni foarte bine pregatiti profesional pentru ca acestia nu au asigurat in Romania un loc conform pregatirii si atunci acestia se pierd spre alte tari mai generoase. Pregatirea acestor persoane s-ar face cu un efort financiar care nu ar justifica investitia...stiu ca suna urat ,si o sa sara "deontologii" dar asta e adevarul...si asta nu se va schimba prea curand ,indiferent cine va veni la putere.
Tot politicul a stabilit ca infrastructura scolara este prioritara si de aceea s-au alocat sume importante din bugetul invatamantului pentru acest lucru. Ca s-au intamplat cazuri ca cele descrise sunt iarasi de acord... La mine in judet inspectorul general a fost de la PD-L pana in ultima clipa a guvernarii PNL si stiu si eu ce haiducie a facut...se pare ca numai organele statului nu vor sa vada.
Asa ca "fata draga nu fi trista" ai un salariu sigur...altii nu-l vor mai avea !
Nae Niculae
5th January 2009, 21:58
QUOTE (micul_licurici @ Jan 5 2009, 21:18)

Cand o sa pricepeti ca educatie de calitate nu inseamna salarii mari pentru profesori incompetenti?
Ai dreptate. Practic, tu cum ai proceda să faci rost de profesori competenți? I-ai momi cu salarii de 1000 lei? Cam ce calitate crezi că au majoritatea celor care vor mușca din "momeala" asta?
Tom_Cat
5th January 2009, 22:19
Corect, asa o sa zica :"Bah, uite ce de bani le da prostilor alora, iti dai seama cat o sa imi dea mie!"
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.