Salarii profesori
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102

Morticia

QUOTE (Mr_Who @ Jan 4 2009, 23:54) *
Improspateaza-mi memoria...

M-as plictisi. Nu e pentru mine.
Mr_Who
Uite un filmulet simpatic despre ce inseamna sa fii profesor: Taylor Mali on what teachers make tongue.gif

edy_wheazel
Ce procentaj dintre profesorii cu care ati avut voi tangente credeti ca merita aceasta marire? In cazul meu 20-30%. Ganditi-va cati merita in cazul vostru, dupa care sa va ganditi la restul lipitorilor care primesc banii astia degeaba din banu' public.
data
QUOTE (edy_wheazel @ Jan 5 2009, 00:06) *
Ce procentaj dintre profesorii cu care ati avut voi tangente credeti ca merita aceasta marire? In cazul meu 20-30%. Ganditi-va cati merita in cazul vostru, dupa care sa va ganditi la restul lipitorilor care primesc banii astia degeaba din banu' public.

si dintre judecatori cati merita salariile pe care le primesc deja?

si totusi le primesc sleep.gif
edy_wheazel
QUOTE (data @ Jan 5 2009, 00:34) *
si dintre judecatori cati merita salariile pe care le primesc deja?
si totusi le primesc sleep.gif

Nu am avut de-a face cu judecatori pana acum, dar intr-un proces intre doua persoane una castiga si cealalta zice ca judecatoru' e mizerabil.

Oricum nu ai raspuns la intrebare.
Mr_Who
QUOTE (edy_wheazel @ Jan 5 2009, 00:06) *

Lasand la o parte toate aberatiile avansate pe topicul asta cu referire la profesori, esentialul este: aceasta categorie profesionala este ingrozitor de prost platita. Nici macar nu mai conteaza ce pareri emit unii, mai mult sau mai putin avizati, referitor la competenta profesorilor, acesta este adevarul. Pentru un angajat cu studii superioare (pentru ca ma refer la profesorii calificati, nu la multimea de suplinitori necalificati care n-au nici o treaba cu munca la catedra), salariul in invatamant e o bataie de joc. Se fac mereu comparatii, toti salariatii din tara asta sunt harnici si responsabili si li se cuvine totul, pana la ultimul banut, in afara de profesori, care sunt niste puturosi, corupti si iresponsabili si merita sa fie jupuiti de vii intr-o piata publica... Un muncitor necalificat si semianalfabet castiga in multe cazuri mai bine decat un profesor care a dedicat cativa ani din viata lui studiilor superioare.
Cand vorbesti de profesorii cu care "ai avut tangenta" te referi, probabil, la cei care ti-au predat. Nu esti tu in masura sa decizi cine "merita" sau cine "nu merita", e o chestiune extrem de subiectiva si oamenii au tendinta sa confunde aversiunea naturala fata de o materie scolara cu incompetenta profesorului. "Lipitoarea" aia care "nu merita" de ce nu merita? Pentru ca ti-a dat un 2 sau te-a lasat corigent? Probabil ca e vina ta, nu te-ai straduit suficient. Nu ai inteles ce ti-a explicat? Poate ca nu esti "croit" sa intelegi materia respectiva, toti elevii au afinitati fata de anumite discipline, si materii la care nu se descurca la fel de bine. Nu suntem buni la toate. Un inginer a ajuns inginer pentru ca are o inclinatie spre stiintele exacte si probabil nu se impaca foarte bine cu limbile straine, de aia s-a facut inginer si nu translator. "Lipitorile" alea sunt cei carora le datorezi pregatirea ta profesionala si care o sa iti educe copiii.
edy_wheazel
QUOTE (Mr_Who @ Jan 5 2009, 00:44) *
Cand vorbesti de profesorii cu care "ai avut tangenta" te referi, probabil, la cei care ti-au predat. Nu esti tu in masura sa decizi cine "merita" sau cine "nu merita", e o chestiune extrem de subiectiva si oamenii au tendinta sa confunde aversiunea naturala fata de o materie scolara cu incompetenta profesorului. "Lipitoarea" aia care "nu merita" de ce nu merita? Pentru ca ti-a dat un 2 sau te-a lasat corigent? Probabil ca e vina ta, nu te-ai straduit suficient. Nu ai inteles ce ti-a explicat? Poate ca nu esti "croit" sa intelegi materia respectiva, toti elevii au afinitati fata de anumite discipline, si materii la care nu se descurca la fel de bine. Nu suntem buni la toate. Un inginer a ajuns inginer pentru ca are o inclinatie spre stiintele exacte si probabil nu se impaca foarte bine cu limbile straine, de aia s-a facut inginer si nu translator. "Lipitorile" alea sunt cei carora le datorezi pregatirea ta profesionala si care o sa iti educe copiii.

Profesorii sunt intr-adevar prost platiti. Iar cand ma refeream la "cei care merita" incercam sa fiu obiectiv. Nu ma refer la cei care mi-au dat un doi sau la materiile care nu imi placeau, chiar si in aceste categorii sunt profesori incadrati in procent. Nu stau acum sa fac teoria legata de ce inseamna un bun profesor, salariile lor trebuie marite (si cred ca vor fi marite), dar sa le maresti tuturor cu 50% mi se pare aberant.

DARK-RIDER-82
chiar nici nu conteaza salariul unui profesor...
ESTE VORBA DESPRE EDUCATIA UNUI COPIL!!! CINE ZICE CA SUNT PLATITI PREA BINE ESTE UN VERITABIL CRETIN , SI IL INVIT SA-SI EDUCE SINGUR COPILUL... (daca are timp si de "nimicuri" de-astea"... morron cursing.gif)
dragospas
QUOTE (Mr_Who @ Jan 4 2009, 23:14) *
Poate e timpul sa faci un upgrade. tongue.gif

Cred ca deja exagerezi, prietene...Ai facut din aceasta discutie ,o lupta personala in care pui absurdul la modul probabil. Nicaieri in lumea asta civilizata nu o sa gasesti un judecator comparat cu un profesor.Poate numai in comunism unde cazul iese din dicutie.In afara de a o tine gaia-matu apeleaza si la logica.Breasla "profesorilor" este mare si incepe cu educatorii si se termina cu profesorii universitari. Ca sa-ti fac placere ,da, ultimii amintiti pot fi comparati cu un judecator. Bunul simt asa ma face sa cred...doar am trecut si eu prin aceiasi scoala romaneasca la fel ca si tine !

QUOTE (Mr_Who @ Jan 4 2009, 21:43) *
Si asta e relevant pentru ca...?

Imi place sa cred ca ai inteles ce am vrut sa spun si numai spiritul de contradictie te face sa intrebi despre lucruri evidente si logice !
anton_marcel

QUOTE (Morticia @ Jan 4 2009, 22:11) *
Un judecator sa aiba pensie, zic pensie, 32.000 lei pe luna???? 320.000.000 lei vechi???
8.000 euro????
Astea sunt cifrele tale?? Ce ai baut cand ai scris chestia aia?

1. Am specificat clar sursa: Mass-Media (cazul judecatoarei ce a baut la volan si apoi a urmat pensionarea.
2. Habar nu am care sunt cele reale. Daca le stiam credeti ca as fi mai cerut informatii? (Sunt intreg la cap)
3. Scuze ca ma repet (de sunt un papagal) atat in postarea anterioara cat si aici am specificat si sursa.

4. Cineva a scris (Mig VWFan):
Judecatoarea Elena Turcu acuzata ca a condus sub influenta bauturilor alcoolice, va primi o pensie de pana la 18000 ron
Si asta iesind la pensie anticipat, deci nu la limita de varsta...
E ok nu ?

5. Despre salariile profesorilor pot stii sigur valoarea lor, restul nu stiu sigur.

6. Daca stii de ce nu esti in stare sa ne prezinti si noua ceva real si sa nu ne mai luam dupa diverse surse ce nu le putem verifica?

anton_marcel
QUOTE (arcond @ Jan 4 2009, 22:07) *
am impresia ca esti singurul pe lumea asta care nu a aflat ca profesorii fac meditatii si nu-si mai dau nici un interes la clasa ( nu zic ca n-ar fi si ceva exceptii - nu toate materiile sunt foarte " cautate " ) .
iata , mai ie cineva care vrea sa-mi dea dreptate : " Din cate stiu eu profesorii fac meditatii si iau cate 50 ron pe ora. Cheama cate 2-3 copii deodata, de vreo 2 ori pe saptamana. Nu le-as plange de mila. Daca nu fac meditatii, ar trebui sa se intrebe de ce nu-i suna nimeni. "
poti sa citesti pasajul respectiv aici :http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=326449&pid=5766880&st=54&#entry5766880
stiu ca m-am obosit degeaba , tu ai o idee fixa - profesorii nu face meditatii .
vezi ca realitatea te contrazice .

Atentie

(eu sunt un papagal, deoarece repet intrebarile pana cand o sa primesc raspunsurile), dar tu esti un :
Mincinos
Eu am cerut sa fie impozitate. Urmeaza dovada:

anton_marcel

post Dec 28 2008, 16:35
Post #1810

Group: Members
From: Fetesti
Member No.: 387 158

QUOTE (Mr_Who @ Dec 28 2008, 15:03) *
thumbsup.gif

Multumesc foarte mult pentru ce ai scris, cat ai scris si ptr. argumentele prezentate.
Sincer sa fiu mai scutit pe mine sa ma chinui cu 2 degete sa scriu la calculator cum ai facut-o tu.
Nu sunt profesor, dar cred ca merita aceasta marire de salariu, in special datorita si libertatilor ce le au elevii acum .
Am fost invatat la liceu sa ne apreciem singuri. (odata cu lucrarea sau teza primeam si punctajul, iar urmatoarea ora primeam foile si trebuia sa ne ne dam singuri notele, discutandu-le apoi cu profesorul.
Cat ar fi fost profesorul de bun, el nu putea sa lucreze decat putin peste media clasei.

ATENTIE PARINTI am fost clar si ma repet putin peste media clasei. (chiar si in acelasi liceu exita clase cu diverse medii de pregatire).
Primele meditatii le-am facut pentru participarea la olimpiadele de fizica. (nu au fost platite) a facut profesorul munca patriotica,
cele ptr admiterea la facultate au fost platite, nu m-au ajutat decat sa fiu printre primii (stiu sa ma apreciez bine, as fi intrat oricum, chiar daca eram aproape 3 pe loc, deoarece dupa examene am putut sa evaluez dificultatea lor si notele pe care le-as fi avut).
M-au ajutat insa enorm in primii 2 ani de facultate, si nu numai la mate.
Singurul lucru cu care nu sunt de acord e ca veniturile obtinute din meditatii nu se imooziteaza. (desi ora sigur ar fi mai scumpa) .

This post has been edited by anton_marcel: Dec 28 2008, 16:42

Deci te rog sa iti ceri scuze (ca involuntar sau nu, nu are nici o inportanta) pentru minciuna.
arcond
"Am avut pacienta o pustoaica de vreo 16-17 ani. Urma sa dea Bac-ul presupun. Si pt ca parintii ei nu-si permiteau meditatori, lucra in timpul liber prin supermarketuri (promova produse). Iar banii aia mergeau exclusiv pe meditatii si carti. Am intrebat-o daca nu e mai usor sa stea acasa sa invete decat sa frece menta 6 ore pe zi langa un frigider. Si mi-a zis ca la scoala nu li se explica nimic, nu inteleg nimic la ore. Nu ar avea cum trece examenele . Nu stiu daca poate fi luata drept criteriu, dar m-a impresionat. Si mi-a parut destupata fata. Ca daca era o proasta fara pretentii probabil fuma prin ganguri."
Sursa :http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=326449&pid=5768753&st=54&#entry5768753
Eu asta am zis , si se confirma .
Cu impozitarea sunt de acord , dar va fi foarte greu de stabilit o baza , mai bine se schimba atitudinea profesorilor la clasa , este mai simplu si mai direct , daca tot dorim sa imbunatatim ceva in acest domeniu .

Faptul ca nu esti atent la ceea ce doreste sa spuna alt coleg de pe forum , ma face sa-ti dau dreptate in totalitate :
QUOTE (anton_marcel @ Jan 5 2009, 12:41) *

Atentie

(eu sunt un papagal ... )

In cazul asta nu mai e nimic de discutat .
Run4YourLife
Parintii au acum pretentii ca statul sa le ofere copiilor un invatamant de calitate, cu profesori geniali, insa uita cu desavarsire ca tot ei, parintii, erau cei care boceau pe la TV ca le sunt stresati copiii, ca au prea multe examene. S-au scos examenele de admitere in facultate, s-au scos examenele de admitere in liceu, iar acum acei copii pt care s-au scos toate aceste examene au ajuns sa predea. Imaginati-va cam la ce nivel se afla. Iar daca mai exista printre ei si oameni de calitate, se orienteaza repede spre alte domenii, fie din cauza salariului mizerabil, fie din cauza ca da note corecte, iar parintilor nu le place asta si fac tot felul de interventii pe la inspectorate.

Am observat ca se tot fac comparatii intre profesori si judecatori. Intr-adevar in toate tarile un judecator castiga mai mult decat un profesor. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa ne platim profesorii in functie de leafa judecatorului, iar pe judecatori in functie de cea a presedintelui sau a ministrului. Sa nu uitam ca pentru a ajunge judecator, omul trebuie sa treaca prin scoala, deci prin mana profesorilor. Iar daca nu ne platim profii asa cum trebuie vor ramane in invatamant doar cei care sunt prea slab pregatiti ca sa se reorienteze spre alt domeniu, iar de aici vor rezulta judecatori slab pregatiti, medici slab pregatiti, etc.
anton_marcel
QUOTE (arcond @ Jan 5 2009, 13:59) *
"Am avut pacienta o pustoaica de vreo 16-17 ani. Urma sa dea Bac-ul presupun. Si pt ca parintii ei nu-si permiteau meditatori, lucra in timpul liber prin supermarketuri (promova produse). Iar banii aia mergeau exclusiv pe meditatii si carti. Am intrebat-o daca nu e mai usor sa stea acasa sa invete decat sa frece menta 6 ore pe zi langa un frigider. Si mi-a zis ca la scoala nu li se explica nimic, nu inteleg nimic la ore. Nu ar avea cum trece examenele . Nu stiu daca poate fi luata drept criteriu, dar m-a impresionat. Si mi-a parut destupata fata. Ca daca era o proasta fara pretentii probabil fuma prin ganguri."
Sursa :http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=326449&pid=5768753&st=54&#entry5768753
Eu asta am zis , si se confirma .
Cu impozitarea sunt de acord , dar va fi foarte greu de stabilit o baza , mai bine se schimba atitudinea profesorilor la clasa , este mai simplu si mai direct , daca tot dorim sa imbunatatim ceva in acest domeniu .

Faptul ca nu esti atent la ceea ce doreste sa spuna alt coleg de pe forum , ma face sa-ti dau dreptate in totalitate :

In cazul asta nu mai e nimic de discutat .

Chiar daca eu sunt papagal, daca ai onoare ptr. faptul ca ai mintit trebuie sa iti ceri scuze, repet,daca ai onoare.
angel3110
Cei mai penibili profesori sunt cu siguranta cei universitari ... inutilitatea lor nu are margini! Daca tot vor sa mareasca salariile atunci sa se mai taie din salariile ratatilor de la universitate.
miss_angel
eu sunt judecator cu o vechime in functie de 8 ani, iar in munca de 11 ani si am un salar de aprox 4100 lei, mie nu mi se pare atat de mult...și chiar nu inteleg, unii dintre voi ce aveti cu judecatorii, cred ca fiecare ar trebui sa-si vada de treaba lui. Salariile profesorilor sunt destul de mici dar nu judecatorii sunt vinovati pentru asta
anton_marcel
Raspuns ptr. : Mr_Who

QUOTE (Morticia @ Jan 4 2009, 23:57) *
M-as plictisi. Nu e pentru mine.

QUOTE (anton_marcel @ Dec 27 2008, 16:55) *
Dupa marire te ajut eu sa treci in invatamantul preuniversitar, sa poti beneficia si domniavoastra de avantajele invatamantului.
De acod?

Nu multumesc. Nu ca nu mi-as dori o perioada de calm si relaxare, sa fug un pic de responsabilitati, dar cred ca dupa o luna-doua m-as plictisi de moarte. biggrin.gif
Eu am ales deja pentru mine.

Eu ma intrebat pe (Morticia) : Cine nu vrea un serviciu de "calm si relaxare, sa fug un pic de responsabilitati".
Raspuns: Un..... si.....
Desigur ca in restul timpului te poti consacra unui hobby, etc, ptr a nu te plictiisi.
Iar acum adaug :si daca esti in stare sa faci ceva cu multa pasiune.

QUOTE (miss_angel @ Jan 5 2009, 15:49) *
eu sunt judecator cu o vechime in functie de 8 ani, iar in munca de 11 ani si am un salar de aprox 4100 lei, mie nu mi se pare atat de mult...și chiar nu inteleg, unii dintre voi ce aveti cu judecatorii, cred ca fiecare ar trebui sa-si vada de treaba lui. Salariile profesorilor sunt destul de mici dar nu judecatorii sunt vinovati pentru asta

1.Multumesc frumos si felicitari daca esti sincer.
2.Ce cauta in mass-media "zvonurile" cu pensii de peste 100 milioane la judecatori?
3.Daca ai salariu brut ( care sa curpinda si sporurile ) intre 4000-5000 mie mi se pare corect.
4.Sper din toata inima ca salariul spus de tine e real.
Mersi.
mihaigerard
QUOTE (edy_wheazel @ Jan 5 2009, 00:38) *
Judecatorii au foarte mult de lucru doar pt. studierea dosarelor, iar verdictele lor afecteaza vieti. Profesorii nu tin in balanta viitorul unui om (decat eventual d.p.d.v. profesional).

Nu verdictul unui judecator iti afecteaza viata ; cursul vietii tale se schimba ca o consecinta a propriilor fapte. Judecatorul imparte dreptatea in situatiile conflictuale in care esti implicat.

Nu, un profesor nu poate sa te inchida, nu poate sa te ucida dar poate sa-ti dezvaluie tainele cunoasterii... Care ar fi fundamentul progresului tau ca individ fara cunoastere? happy.gif
dragospas

Bun ,dupa atata incrancenare pe forumul asta ,asteptam cu nerabdare majorarea salariilor profesorilor (asa cum este stipulat in lege) de catre actualii guvernanti ,care au castigat alegerile ,poate,si pentru faptul ca s-au angajat ca vor aplica legile de majorari salariale din prima zi de guvernare...
Zeci de mii de profesori au considerat ca cei ajunsi acum la guvernare sunt persoane serioase si ce promit ,aia si fac...Asadar asteptam guvernul ,in frunte cu plangacioasa Abramburica sa mareasca salariile profesorilor de la 1 oct 2008...si nu cu 50% cu mai putin ca totusi guvernul trecut a marit salariul cu 9% (a doua transa dupa prima de 6%) ,peste rata inflatiei. Dar cum unii vor sa creasca intr0un an cat altii in zece ,interesul nostru este maxim...si in caz ca astia de la guvernare nu se tin de cuvant ,ce facem ?...gasim explicatii ?
arcond
QUOTE (dragospas @ Jan 5 2009, 16:49) *
Asadar asteptam guvernul ,in frunte cu plangacioasa Abramburica sa mareasca salariile profesorilor de la 1 oct 2008...

Nici pe departe nu cred ca aceasta este problema nr. 1 legata de invatamant , daca se doreste o reforma adevarata .
In primul rand se impune o analiza detaliata a tuturor problemelor cu care se confrunta acest domeniu , stabilirea unui plan pragmatic de masuri care sa fie aplicat intr-un interval mare de timp , functie de obiectivele necesare si bugetul disponibil .
Orice masura pompieristica de genul aplicarii acelei legi imbecile , nefondate , fara echivalent in practica mondiala , constituie simpla frectie cu carmol la un picior de lemn .
dragospas
QUOTE (arcond @ Jan 5 2009, 16:59) *
Orice masura pompieristica de genul aplicarii acelei legi imbecile , nefondate , fara echivalent in practica mondiala , constituie simpla frectie cu carmol la un picior de lemn .

Pai avem destui colegi pe forumul asta,care intr-un mod savant au incercat sa ne convinga ca reforma incepe prin cresterea salariului...ca atunci profii vor fi motivati si vor face rahatu praf (scuzati expresia)...
micul_licurici
Nu stiu ce se intampla cu noi romanii (am observat fenomenul chiar si la mine, la o analiza mai atenta), dar suntem un popor de oameni pe care ii roade tare invidia si proverbul cu capra vecinului ni se potriveste manusa. Daca se poate, categoria profesionala din care facem noi parte (profesori, politisti, pompieri, magistrati) sa aiba cele mai mari venituri iar celorlalti sa nu li se dea nimic pentru ca nu merita. Dimpotriva, daca nu ni se mareste noua leafa, macar sa li se ia lor ceva. Ca meseria mea e mai importanta! Cum poti sa compari valoarea sociala a profesiei de magistrat cu aceea de medic sau cu aceea de militar sau de pompier sau de politist sau de dascal? Nu e evident ca nu se poate? Cu ce este mai breaz un profesor absolvent de studii superioare, fata de un functionar (sa spunem un consilier juridic) absolvent tot de studii superioare? De ce functionarul nu merita o marire de salariu de 50% si profesorul merita? Nu pricep! De unde ura asta intre profesii? De ce magistratii, politistii, pompierii, militarii, functionarii publici sunt niste jigodii corupte care nu merita nimic iar medicii si profesorii merita salarii colosale? Tinerii absolventi de studii superioare ar trebui platiti la fel in functie si de NUMARUL DE ORE LUCRATE si de RISCUL PE CARE SI-L ASUMA IN MESERIA LOR. In plus, sa nu uitam ca militarii renunta la anumite drepturi pentru a-si putea axercita profesia. O compensatie trebuie sa existe si aceasta este exprimata in sporuri salariale.
rich1974
vreau sa-mi spuna si mie cineva cum se poate masura calitatea muncii prestate de un profesor. se spune ca daca se vor mari salariile va creste si calitatea, cum? nu sunt aceeasi oameni? doar nu o sa credeti ca or sa vine altii!
Tom_Cat
Cum le intra dinarii in buzunare, cum isi mai aduc aminte o forumula, mai o data la istorie, etc.
lamuritorul
E prostii. Profesorii n-au cerut nici o marire, dar sindicalistii au venit cu presiunile! S-atunci e clar ca nu o sa creasca nivelul de calitate prin marirea asta fiindca oamebii tot aia or sa fie!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.