Salarii profesori
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102

Mr_Who

QUOTE (dragospas @ Jan 3 2009, 19:37) *
RASPUNS:
Nu mor caii cand vor cainii...Poti sta linistit fiecare merge la locul lui...unde sa se mai angajeze gospodinele cu un pic de scoala care nu vor sa stea casnice...pentru ca alt loc de munca nu mai gasesc !

roll2.gif Cine-s caii, copii tai? Si cainii cine-s? Ca nuca-n perete ai potrivit-o, amice. Aha sa-nteleg ca pe tine, in calitate de parinte, te satisface ideea ca gospodinele alea de care amintesti sa ii invete carte pe copiii tai? Pai atunci de ce toata toata balacareala aia cu "performanta in invatamant", daca, de fapt, de asta iti trimiti copiii la scoala, ca nu gasesti baby-sitter, nu pentru ca vrei sa invete si sa ajunga ceva in viata? Oricum, nu pot sa neg faptul ca ai dreptate: in directia asta se indreapta educatia in Romania, si probabil acolo se va ajunge.
dragospas
QUOTE (Mr_Who @ Jan 3 2009, 19:45) *
roll2.gif Cine-s caii, copii tai? Si cainii cine-s? .

Nu,era vorba de chinezii tai, si ti-am transmis intr-un mod mai plastic ca se vor gasi mereu persoane dispuse sa practice aceasta meserie cu "avantajele si dezavantajele ei"

QUOTE (Mr_Who @ Jan 3 2009, 19:45) *
Oricum, nu pot sa neg faptul ca ai dreptate: in directia asta se indreapta educatia in Romania, si probabil acolo se va ajunge.

Nu se poate sa am dreptate...doar au venit aia pe care i-ai sustinut ca vor face "ce trebuie"

Mr_Who
QUOTE (dragospas @ Jan 3 2009, 19:51) *
Nu,era vorba de chinezii tai, si ti-am transmis intr-un mod mai plastic ca se vor gasi mereu persoane dispuse sa practice aceasta meserie cu "avantajele si dezavantajele ei"

roll2.gif Deci caii is chinezii? Sau or fi cainii? Si atunci cum se explica "Nu mor caii cand vor cainii"? Hai, "lumineaza-ne", daca poti demonstra ca nu arunci doar zicale fara nici o legatura logica cu subiectul discutiei...
dragospas
QUOTE (Mr_Who @ Jan 3 2009, 19:29) *
Raspuns
Deja castig mai mult in alta parte, si cu mai putin stres, multumesc de gandul bun; oricum, sper ca toti profesorii tineri sa faca pasul acesta, sa se reprofileze, sa ramana tara fara profesori, eventual sa se ajunga in situatia in care sa se angajeze imigranti chinezi, care accepta sa lucreze pe nimic, sa-ti invete aia copilul limba romana si celelalte...

Asadar la visul tau de rebeliune ca toti profii tineri...bla,bla ,bla....o sa se gaseasca profesori ( nu mor caii), cand vrea MR.Who (cainii)...e greu ?
Tom_Cat
Lasa, ca Mr.Who e un resit al tranzitiei, insa nici nu vreau sa ma gandesc la nivelul de pregatire daca a ales o slujba in invataman(adica ceva submediocru).

Solutia este simpla si o voi aplica copiilor mei, decat sa ii invete Mr.Who soicolegii lui de breasla, prefer sa ii scolarizez intr-o tara cu traditie in domeniu, avand in vedere ca nu am timp sa stau cu ei acasa.Restul sunt vorbe.

Romania este o tara de muncitori ieftini, si nu exista interes sa se investeasca in invatamant pentru ca nu este profitabil, oricum, decat sa le dau profesorilor salarii prefer sa mai construiesc infrastructura pentru investitii ca sa aiba populatia de lucru.

Cine viseaza la performantele sistemului romanesc, sa faca bine sa se uite pe niste statistici, pe unde nu prea aparem mai deloc, asta este valoarea.

Fiecare tara are traditie pentru un anumit lucru, si cum nu cumpar produse romanesti decat cele de calitate, tot asa aleg un invatamant de calitate.
Mr_Who
QUOTE (dragospas @ Jan 3 2009, 20:37) *
Asadar la visul tau de rebeliune ca toti profii tineri...bla,bla ,bla....o sa se gaseasca profesori ( nu mor caii), cand vrea MR.Who (cainii)...e greu ?

Da, profesori chinezi. laugh.gif
Pierde_verile
QUOTE (Tom_Cat @ Jan 3 2009, 20:53) *
Romania este o tara de muncitori ieftini, si nu exista interes sa se investeasca in invatamant pentru ca nu este profitabil, oricum, decat sa le dau profesorilor salarii prefer sa mai construiesc infrastructura pentru investitii ca sa aiba populatia de lucru.
.

Eu zic că cine nu are de lucru, nu are venituri mulțumitoare să meargă în aia a mă-sii în Europa și să-și caute. Noi trebuie să schițăm o Românie (regiune) care va fi peste 30-40 de ani, că asta de acum am ratat-o. De aceea merită salarii numai aceia care se ocupă de acest proiect. Ălalați pot și să moară de foame. Mare pagubă în ciuperci.

micul_licurici
Se pare ca profesorii au luat cea mai mare teapa cand i-au votat pe cei care spuneau ca sunt bani pentru marirea salariilor. laugh.gif
Mr_Who
Lasa, ca Mr.Who e un resit al tranzitiei, insa nici nu vreau sa ma gandesc la nivelul de pregatire daca a ales o slujba in invataman(adica ceva submediocru).

Solutia este simpla si o voi aplica copiilor mei, decat sa ii invete Mr.Who soicolegii lui de breasla, prefer sa ii scolarizez intr-o tara cu traditie in domeniu, avand in vedere ca nu am timp sa stau cu ei acasa.Restul sunt vorbe.

Cine viseaza la performantele sistemului romanesc, sa faca bine sa se uite pe niste statistici, pe unde nu prea aparem mai deloc, asta este valoarea.

Fiecare tara are traditie pentru un anumit lucru, si cum nu cumpar produse romanesti decat cele de calitate, tot asa aleg un invatamant de calitate.

Faptul ca am predat o perioada nu ma face decat sa fiu mandru ca am ales meseria asta nobila. Numai ca asta nu iti tine de foame, asa ca am plecat la privat. Cat despre nivelul meu de pregatire, nu iti bate tu capul, pentru inceput, de exemplu, eu, spre deosebire de tine, stiu sa scriu corect, cred ca e inutil sa duc comparatia mai departe...
Sa inteleg ca o sa iti trimiti copilasii sa faca scoala, din clasa I pana la sfarsit, in alta tara, pentru ca tu "nu ai timp de ei"? Bravo, esti un parinte exemplar death.gif Mai bine trimite-i la cresa pana la 18 ani, acolo pot sta sa deseneze, sa se joace cu plastilina si sa se uite la Tom&Jerry, iar tu, in timpul asta, ai vreme sa te lauzi pe forumuri cu masini-fantoma si cu alte produse ale imaginatiei tale debordante. laugh.gif
nu exista interes sa se investeasca in invatamant pentru ca nu este profitabil
- asta e una dintre cele mai mari tampenii pe care am auzit-o, de mult timp incoace. Amice, nicaieri in lume invatamantul nu e o "afacere", este un domeniu fundamental, la fel ca si sistemul medical sau cel de justitie, fara educatie nu exista civilizatie si progres, nu exista viitor. Oare pe ce lume traiesti? Nu e suficient ca s-a ajuns unde s-a ajuns cu invatamantul in Romania, datorita dezinteresului criminal al celor care ne conduc si al mentalitatilor astea medievale pe care si tu le impartasesti?
Tom_Cat

Mr.Who, personal ma indoiesc de calitatile tale, insa asta nu este o problema, o posibila colaborare intre mine si tine are sanse mici.Pe de alta parte vad ca pici in plasa micilor papagali rezistenti iarna si cu accent de nord-este, insa este de acceptat pentru o persoana de o anumita conditie.
Cat despre educatia unui copil, este dreptul meu ca parite sa aleg ce este mai bun, chiar daca nu iti convine asta, adevarul este ca sistemul nostru actualmente este la pamant.Calitatea profesorilor de generatie noua este excretabila, asadar nu am ce sa comentez pe problema asta.

Problema salarizarii este una grava si trebuie rezolvata, insa cu aceasta si problema competentei, pentru a baga bani intr-un sistem bolnav nu aduce nimic bun.

Daca vrei sa iti susti cauza, nu ai decat, insa ai grija, jignesti si crezi prostiile unui copil tembel, daca tu crezi ca este un avantaj....decizia ta.
Mr_Who
QUOTE (Tom_Cat @ Jan 3 2009, 21:32) *
Mr.Who, personal ma indoiesc de calitatile tale, insa asta nu este o problema, o posibila colaborare intre mine si tine are sanse mici.

Stai linistit, eu nu ma indoiesc de "calitatile" tale, am invatat sa cunosc oamenii si sa le apreciez "calitatea" in functie de "calitatea" ideilor pe care le debiteaza. Habar n-am despre ce colaborare vorbesti.
Tom_Cat
Stau foarte linistit, parea ta nu ma intereseaza, oricum nu putem sa avem cu totii aceleasi idei, pentru ca tocmai acesta este farmecul diversitatii.

Competentele unei persoane ma intereseaza in cazul in care am ocazia sa lucrez cu respectivul, in rest analizez ideea in sine si nu personalitate/competenta.Este de apreciat un om care isi apara meseria si breasla, dar total inadecvat sa nu vada si partile rele.

Este o problema de logica simpla, dupa sistemul proletar, toti patronii sunt javre, insa eu doar vreau sa sublinez ideea ca unii patroni sunt javre.Extrapoland credintele proletare, eu nu sustin ca toti profesorii sunt incapabili, ci unii profesori sunt incapabili.Depinde de tine unde te pozitionezi, insa realitatea crunta ne arata ca sistemul de invatamant romanesc nu s-a adaptat prezentului.

PS: ai invatat sa apreciezi prost, ai atacat prosteste, orbit poate de un orgoliu care nu isi are rost.
Mr_Who
Cat despre educatia unui copil, este dreptul meu ca parite sa aleg ce este mai bun, chiar daca nu iti convine asta, adevarul este ca sistemul nostru actualmente este la pamant. Calitatea profesorilor de generatie noua este excretabila, asadar nu am ce sa comentez pe problema asta.

Da, este dreptul tau ca parinte, dar nu uita ca ai, in special, obligatii fata de copilul tau, el se bazeaza pe tine. Ai dreptate ca sistemul e la pamant. Si asta e solutia ta? Iti trimiti copilul in strainatate, in loc sa cauti solutii si sa lupti pentru remedierea situatiei din tara ta? Oricum, intelegi si tu ca educatia peste hotare e viabila cand e vorba de studii superioare, doar nu o sa trimiti un copil minor in alta tara, de unul singur, pentru ca esti tu "ocupat", nu?
Perla asta, calitatea "excretabila" a profesorilor, tu ai inventat-o?

Problema salarizarii este una grava si trebuie rezolvata, insa cu aceasta si problema competentei, pentru a baga bani intr-un sistem bolnav nu aduce nimic bun.

Vezi tu, intre cele doua elemente, bani si competenta, exista o relatie de tip cauza-efect. Sa nu investesti in sistem pentru ca e bolnav e ca si cum ai spune ca nu are rost sa faci risipa de medicamente si tratament pentru un om bolnav, pentru ca, oricum, e bolnav si poate moare, si atunci ai cheltuit degeaba. Observi, evident, buba in rationamentul asta, nu?
Oricum, se tot vehiculeaza notiunile astea de "competenta" si "performanta" in invatamant, si eu cred ca cei care le vehiculeaza nu stiu prea bine despre ce vorbesc. Tu ce parere ai, ce inseamna "performanta" si "competenta" in acest domeniu? Chestii concrete.
Tom_Cat
In niciun caz nu o sa trimit un copil minor singur in alta tara pentru studii, ma voi muta in mod voit pentru a putea sa le ofer conditii de educatie cat mai bune.
Romania nu ofera un climat favorabil pentru dezvoltarea unei familii si de aceea aleg calea cea mai grea pentru mine, insa buna pentru familia mea.

Pentru mine, performanta si competenta in domeniul acesta inseamna capacitatea elevilor de a sustine examenele in fata oricarui profesor, indiferent de tara, de a face fata cerintelor europene.
Olimpiadele si concursurile nu mi se pare foarte importante, cel putin, nu la fel de importante ca un nivel de cunostine omogen.
Mr_Who
QUOTE (Tom_Cat @ Jan 3 2009, 21:45) *
PS: ai invatat sa apreciezi prost, ai atacat prosteste, orbit poate de un orgoliu care nu isi are rost.

Imi pare rau ca trebuie sa te contrazic si sa iti reamintesc, dar tu ai inceput cu atacul la persoana, uite-aicieu doar am ripostat.
Tom_Cat
Eu imi cer scuze pentru atactul respectiv, am fost prost ca am facut o afirmatie jinitoare la adresa ta.
Mr_Who
QUOTE (Tom_Cat @ Jan 3 2009, 21:55) *
Pentru mine, performanta si competenta in domeniul acesta inseamna capacitatea elevilor de a sustine examenele in fata oricarui profesor, indiferent de tara, de a face fata cerintelor europene.

Fair enough. Oricum, ai fi surprins sa afli ca multi elevi pot face fata lejer unor examene sustinute in strainatate. Cel putin deocamdata, pentru ca aici e problema, nivelul scade, elevii devin din ce in ce mai dezinteresati si mai lipsiti de motivatia de a studia.
data
QUOTE (lamuritorul @ Jan 3 2009, 17:40) *
Ba nu e tampita... Nu suntem in comunism si fiecare trebuie sa primeasca dupa valoarea muncii lor... Educatia nu e mai importanta decat securitatea!

daca puneai o majuscula iti exprimai mai corect convingerile

"Educatia nu e mai importanta decat Securitatea!" sleep.gif
romaximusro
QUOTE (Mr_Who @ Jan 3 2009, 21:16) *
Faptul ca am predat o perioada nu ma face decat sa fiu mandru ca am ales meseria asta nobila. Numai ca asta nu iti tine de foame, asa ca am plecat la privat. Cat despre nivelul meu de pregatire, nu iti bate tu capul, pentru inceput, de exemplu, eu, spre deosebire de tine, stiu sa scriu corect, cred ca e inutil sa duc comparatia mai departe...
Sa inteleg ca o sa iti trimiti copilasii sa faca scoala, din clasa I pana la sfarsit, in alta tara, pentru ca tu "nu ai timp de ei"? Bravo, esti un parinte exemplar death.gif Mai bine trimite-i la cresa pana la 18 ani, acolo pot sta sa deseneze, sa se joace cu plastilina si sa se uite la Tom&Jerry, iar tu, in timpul asta, ai vreme sa te lauzi pe forumuri cu masini-fantoma si cu alte produse ale imaginatiei tale debordante. laugh.gif
- asta e una dintre cele mai mari tampenii pe care am auzit-o, de mult timp incoace. Amice, nicaieri in lume invatamantul nu e o "afacere", este un domeniu fundamental, la fel ca si sistemul medical sau cel de justitie, fara educatie nu exista civilizatie si progres, nu exista viitor. Oare pe ce lume traiesti? Nu e suficient ca s-a ajuns unde s-a ajuns cu invatamantul in Romania, datorita dezinteresului criminal al celor care ne conduc si al mentalitatilor astea medievale pe care si tu le impartasesti?

eu nu stiu de ce il bagi in seama pe motan. ca sa iti dai seama cine este uite aici: http://www.gmclub.ro/forum/index.php?showt...22787&st=20 si http://www.clubmercedes.ro/s350l-t298p2.html?amp; , e un om care minte de stinge, viseaza ca are masini care nu exista ,vorba unui ins de pe daciaclub (unde a mintit la fel de mult) e ca omul e mitoman. Nu are rost sa iti faci sange rece in privinta lui,ignora-l. In mod sigur esti peste el, faptul ca el se crede mare si tare ca mamica si taticu i-au luat chevrolet captiva nu inseamna ca e ceva de capul lui.
data
...
...

nu cred ca educatia intr-o tara straina va suplini faptul ca nu esti langa copii;

asta e o conceptie la moda la noi: nu am timp sa vorbesc cu copii mei, nu am timp sa fiu langa ei cand au nevoie de mine; le cumpar in schimb o masina si ii trimit la studii in strainatate
romaximusro
QUOTE (data @ Jan 3 2009, 22:32) *
nu cred ca educatia intr-o tara straina va suplini faptul ca nu esti langa copii;

asta e o conceptie la moda la noi: nu am timp sa vorbesc cu copii mei, nu am timp sa fiu langa ei cand au nevoie de mine; le cumpar in schimb o masina si ii trimit la studii in strainatate

hhohoh, nici nu stii cata dreptate ai in cazul lui tomcat (lemondemon) (mai putin studiile in strainatate) rolleyes.gif masina in cauza e insa un chevrolet captiva laugh.gif
anton_marcel
[quote name='Morticia' date='Jan 3 2009, 15:45' post='5760132']
Bla-bla-bla. M-am convins ca nu stii sa citesti/interpretezi ce scriu altii. Dar poti repeta la nesfarsit acelasi lucru. Ca un papagal (inspirat avatar).
Mai citeste ce am scris eu si ai sa afli care este parerea mea la subiect.
P.S. Inainte sa vezi limbaj de lemn (ai macar idee ce inseamna asta? sau ai auzit expresia la cineva si ti-a placut? ) la altii, incearca macar sa citesti un mesaj de-al tau. biggrin.gif

1. Multumesc pentru felicitarea ca am fost inspirat in alegerea papagalului ca avatar.
2. Parerea ta o stiu si eu si alti.
3 Rugamintea mea este sa scrii cifre concrete si nu altceva. (Pentru mine limbaj de lemn = limbaj de a nu raspunde la intrebare si a ocoli elegant raspunsul)

Eu am scris:
Daca esti in stare (chiar daca nu ai fost in stare sa te prezinti la vot) da un procentaj intre salariile brute (care cuprind si sporurile) profesorilor preuniversitari, politistilor, judecatorilor, la intrarea in sistem, dupa 15 ani si la iesirea la pensie.
Urmeaza sa scrii si salariile reale de acum.
Esti in stare sa judeci obiectiv si sa le prezinti pe forum sau iti este lene?

Astept rsapunsul in cifre, nu in limbaj de lemn
Mersi.
dragospas
QUOTE (anton_marcel @ Jan 4 2009, 15:28) *
Astept rsapunsul in cifre, nu in limbaj de lemn
Mersi.

De ce nu ne prezinti chiar matale situatia exacta in cifre ?

P.S. ai idee cati judecatori sunt in tara asta ? dar profesori ?
anton_marcel
QUOTE (dragospas @ Jan 4 2009, 18:05) *
De ce nu ne prezinti chiar matale situatia exacta in cifre ?

Morticia

QUOTE (data @ Jan 3 2009, 01:15) *
si care ar fi riscurile pentru acea judecatoare?

edit: "riscurile imense" ca sa te citez

Iar incepi sa vorbesti din ce vezi la televizor. Inteleg ca esti profesor, dar incearca sa fii corect si obiectiv. Ai ales un caz de magistrat cu deviatii de comportament si gata, i-ai categorisit pe toti.
Dar nu iti convine cand se face acelasi lucru cu profesorii. De ce?
In plus, ai ales foarte prost sa te iei de magistrati. Uite de ce cred eu ca merita cel putin dublu cat un profesor:
1. E mai dificil sa devii magistrat: sunt cateva examene destul de grele, plus ai nevoie de mai multe studii decat pentru a profesa in invatamant.
2. Raspunderea e mai mare: daca un profesor noteaza gresit un elev nu e mare lucru, dar daca un magistrat da o sentinta aiurea e scandalul de pe lume.
3. Riscurile sunt mai mari: cine te apara cand ai de dat o sentinta penala si inculpatul si prietenii lui iti ameninta familia?
4 .Consecinteel deciziilor tale sunt mai grave: o greseala de-a ta poate condamna un nevinovat. E aiurea daca ai un pic de constiinta.

Vei spune ca in Romania sunt multi magistrati corupti si incompetenti. Poate ca ai dreptate. Dar nu uita ca sunt poate la fel de multi profesori corupti si incompetenti. Deci, care-i diferenta.

Daca vrei sa discutam despre politisti, iti pot spune ca tu, ca profesor, habar nu ai ce e aia sa fii chemat noaptea de acasa sa lucrezi. Unii politisti stiu. smile.gif

@anton gigel
Nu am nevoie sa fac research pe net: am prieteni magistrati, politisti dar si profesori. Am o idee destul de buna si despre cat castiga si despre cat lucreaza. Ia ghici care dintre ei mergea la pescuit in timpul saptamanii ca era "zi metodica"??? Da, ai ghicit...

Eu am scris:
Daca esti in stare (chiar daca nu ai fost in stare sa te prezinti la vot) da un procentaj intre salariile brute (care cuprind si sporurile) profesorilor preuniversitari, politistilor, judecatorilor, la intrarea in sistem, dupa 15 ani si la iesirea la pensie.
Urmeaza sa scrii si salariile reale de acum.
Esti in stare sa judeci obiectiv si sa le prezinti pe forum sau iti este lene?

Raspunsul meu:
Eu am intrebat:
1. Pentru a afla cum judeca (Morticia) : da un procentaj intre salariile brute (care cuprind si sporurile) profesorilor preuniversitari, politistilor, judecatorilor, la intrarea in sistem, dupa 15 ani si la iesirea la pensie.

2. Urmeaza sa scrii si salariile reale de acum. (Morticia scrie: am prieteni magistrati, politisti dar si profesori. Am o idee destul de buna si despre cat castiga si despre cat lucreaza. ) Deci are informatiile si pentru a nu arata ca judeca incorect nu le scrie.

3. Din pacate eu nu pot decat sa fac o comparatie intre salariu mediu brut al unui profesor preuniversitar 1.600 (maxim este de 2.200) si al judecatoarei prezentate de mass-media dupa accident a iesit la pensie cu 32.000 (lei RON).
Concluzia ce reiese: un judecator iesit la pensie are de 20 (douazeci) de ori mai mare pensia, decat un salariul brut alunui profesor.

Este echitabil?

4.Morticia scrie ceva concludent?

5. Parerea mea: (a=salariul minim pe economie), la intrarea in profesie, dupa 15ani, inainte de iesirea la pensie.(toti 3 au studii superioare) si indiferent de nr. de persoane.

Profesori..: 2a; 4a; 5a.
Politisti....: 3a; 6a; 8a.
Judecatori: 4a; 8a; 10a.

La PS nu stiu. Daca il stii macar cu aproximatie te rog frumos sa il scrii.

6.Morticia va scrie si ea cifre? O fi in stare? Tu ce crezi?
Multumesc.
--------------------
IPB Image
Mr_Who
QUOTE (dragospas @ Jan 4 2009, 18:05) *

Si asta e relevant pentru ca...?
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.