Iar incepi sa vorbesti din ce vezi la televizor. Inteleg ca esti profesor, dar incearca sa fii corect si obiectiv. Ai ales un caz de magistrat cu deviatii de comportament si gata, i-ai categorisit pe toti.
Dar nu iti convine cand se face acelasi lucru cu profesorii. De ce?
In plus, ai ales foarte prost sa te iei de magistrati. Uite de ce cred eu ca merita cel putin dublu cat un profesor:
1. E mai dificil sa devii magistrat: sunt cateva examene destul de grele, plus ai nevoie de mai multe studii decat pentru a profesa in invatamant.
2. Raspunderea e mai mare: daca un profesor noteaza gresit un elev nu e mare lucru, dar daca un magistrat da o sentinta aiurea e scandalul de pe lume.
3. Riscurile sunt mai mari: cine te apara cand ai de dat o sentinta penala si inculpatul si prietenii lui iti ameninta familia?
4 .Consecinteel deciziilor tale sunt mai grave: o greseala de-a ta poate condamna un nevinovat. E aiurea daca ai un pic de constiinta.
Vei spune ca in Romania sunt multi magistrati corupti si incompetenti. Poate ca ai dreptate. Dar nu uita ca sunt poate la fel de multi profesori corupti si incompetenti. Deci, care-i diferenta.
Daca vrei sa discutam despre politisti, iti pot spune ca tu, ca profesor, habar nu ai ce e aia sa fii chemat noaptea de acasa sa lucrezi. Unii politisti stiu.
..