balecana
29th December 2008, 11:41
Buna! as vrea sa raspund tuturor de pe aici, care mi-au contestat cele scrise, dar si celor care mi-au dat dreptate. E un forum unde ne exprimam liber opiniile. S-a gandit cineva, si au fost destui care mi-au spus sa-mi schimb ocupatia, ca imi plac copiii si ceea cefac, dincolo de toate mizeriile din sistem?Nu am postat anterior ca sa ma plang, ci ca sa prezint cateva realitati , pentru ca sunt foarte multi cei care vorbesc"pe langa".
Imi vine sa zambesc," daca nu suport praful de creta, nu sunt facuta pentru munca la catedra... Pai nu are nicio legatura, e medicala problema, nu de vocatie. iar in ceea ce priveste tablele si inlocuirea lor cu markere, il anunt pe cel ce a scris ca majoritatea scolilor nu sunt dotate cu table moderne , folosesc tot tablaneagra si creta... Mai interesati-va...La scoala elevul sta doar 5-6 ore, cand incerci sa-i predai, sa inteleaga. Restul timpului sta in familie, plus cei 7 ani de acasa, pe care foarte multi nu ii au.Nu ma plang, si nu acuz pe nimeni, dar unii scriu doar aiureli in necunostinta de cauza. Atata timp cat nu vor fi salarii atractive, nu vor veni cei mai buni absolventi in sistem. Si apropo, am fost un absolvent cu rezultate foarte bune, mi-am luat titularizarea, ma pregatesc si citesc in permanenta, dar am acelasi salariu cu un coleg absolvent de "Spiru Haret", sa zicem, care habar nu are ce e cu el si a venit in sistem in lipsa de altceva. E suplinitor, are post in buricul targului si la anul va fi probabil tot asa. Nu se streseaza, nu invata, si e totul ok. Sunt multe lucruri ce nu se stiu. Ca in orice domeniu, padure si cu uscaturi. dar in invatamant, daca nu se face ceva , vor fi tot mai multe "crengi "uscate. Sunt absolventi care nu-si gasesc locul in alte domenii, dar in invatamant, chiar daca au obtinut 2 si 3 la titularizare, sunt incadrati in toamna, fara probleme, pentru ca nu sunt profesori, si decat de loc, mai bine asa... In fine, sunt multe de spus. Cred ca e un cerc vicios si parerea mea e ca "tara te vrea prost", vorba cantecului. Pentru a fi usor de manipulat, prostit, pacalit de cei care ne conduc. Numai bine!
Scuze pentru unele greseli, din graba. Si am vrut sa spun inlocuirea cretei cu markere, nu a tablei.
romaximusro
29th December 2008, 11:58
QUOTE (lamuritorul @ Dec 29 2008, 01:27)

Da nene, dar platesc impozite!!!
tu platesti impozite?
lamuritorul
29th December 2008, 15:05
QUOTE (romaximusro @ Dec 29 2008, 11:58)

tu platesti impozite?

54 mil. anu' asta :|
Pierde_verile
29th December 2008, 18:15
QUOTE (lamuritorul @ Dec 29 2008, 15:05)

54 mil. anu' asta :|
Votul tău, ca și opina ta contează tot atâta cât ale unui boschetar care și-a găsit buletinul și s-a dus la vot. Ai alte pretenții?
colt45
30th December 2008, 11:31
QUOTE (romaximusro @ Dec 28 2008, 13:48)

intr-adevar, in asemenea momente mai bine aruncam banii pe pensii

in loc sa ii aruncam in dezvoltarea societatii

una dintre solutiile ca sa o ducem bine e sa avem un invatamant performant. Usor de spus, greu de rezolvat, mai ales cand ai politruci in varful ministerului, in ministere, in inspectorate..
vrei cumva sa spui ca lui Boc ii este frica sa taie pensiile si sa dea banii la profesori?
.... lasa mai ca-i taie de la mame .... stie prietenul Sirbu de ce
romaximusro
30th December 2008, 12:30
QUOTE (colt45 @ Dec 30 2008, 11:31)

vrei cumva sa spui ca lui Boc ii este frica sa taie pensiile si sa dea banii la profesori?

.... lasa mai ca-i taie de la mame .... stie prietenul Sirbu de ce

cum dracu sa tai, daca este deja lege data?
anton_marcel
30th December 2008, 12:43
QUOTE (Basarab @ Dec 29 2008, 09:31)

FSN SCOS IN AFARA LEGII. Cine a avut functie in comunism afara din politica.
Scrii complet aiurea, fapte nu vorbe.
Exemplu: Manifestatii, Punctul 8 de la Timisoara, Apropo ce ai facut atunci?
Campers
3rd January 2009, 00:47
zicea unu pe pagina trecuta ca au cerut profesorii prea mult ,50% iar daca cereau 1-2-3% era ok .
bine , ai dreptate (intr-o mica parte) dar tu stii ca alea s-au cerut vara trecuta daca nu ma insel , iar pe taxiceanu' l a durut fix in paishpe ? era sigur ca oricum nu o sa se aprobe , ca la o adica , daca era om , putea negocia ..dar daca omul e cretin , e idiot ..ce sa-i faci ..
lamuritorul
3rd January 2009, 00:50
am avut dupa revelion nista musafiri... unul din ei era profesor... eh si cum mancar am inceput eu sa injur profesorii c-au cerut 50% uitand ca am un profesor la masa... eh... si ala mi-a zis ca ei n-au cerut nimic si ca nu i-a intrebat nimeni nimic! pai daca n-au cerut nimic de ce nu ies la TV sa spuna treaba asta!
lamuritorul
3rd January 2009, 01:10
da fiindca meseria ei implica riscuri imense... slujba de profesor in schimb e pt.......... LENESI!!!
lamuritorul
3rd January 2009, 01:18
eu n-am judecat palestienii dupa ce a facut unul singur ci dupa ce au facut 100-1.000-10.000, dupa stilul lor de viata... sau de moarte!
lamuritorul
3rd January 2009, 01:28
judecatorii, procurorii... politistii ar trebui sa aiba salarii mari sa nu fie coruptibili in primul rand si-n al 2-lea rand fiindca meseria lor implica riscuri foarte mari (ei lupta direct cu infractorii).