QUOTE (NX-74205 @ Dec 28 2008, 17:15)

Sistemul meditatiilor a fost implementat de voi, profesorii. Tot voi ar trebui sa-l eliminati. Eu as refuza sa trimit copilul la meditatii fortate. Daca profesorul nu e capabil atunci voi merge la alt profesor la meditatie.Tu ai refuza toate meditatiile care iti sunt solicitate de proprii elevi?(dupa cum vezi exclud de aici pe cei care sunt "instruiti" de procentajul meu)
Eu nu mai sunt profesor, mi-a ajuns. Anyway, nu sunt de acord cu faptul ca profesorii au implementat "sistemul meditatiilor" (nici nu cred ca este un "sistem"), nu ei, ci parintii au facut-o, ei sunt cei care platesc meditatii, daca nu ar face-o n-ar exista meditatii cu plata. Tot ei, parintii, ar trebui sa le elimine, daca li se pare ca e un "sistem" nedrept. La intrebarea ta am raspuns un pic mai sus, nu o sa reiau.
Oricum, nu inteleg ce e asa de rau in treaba asta cu meditatiile (in afara de faptul ca nu se plateste impozit pe banii obtinuti din activitatea asta, nu de alta, dar toata lumea e cuprinsa de un avant de corectitudine si responsabilitate civica si se scandalizeaza foc cand vine vorba de asta, toti se tem ca o sa se ingroape profesorii in bani si o sa pice sistemul financiar pentru ca nu platesc profesorii rahatul ala de impozit; pun pariu ca un student care da niste meditatii sa faca un amarat de ban de buzunar nu plateste impozit, hai sa sarim toti pe el...). Treaba asta cu meditatiile nu e specifica Romaniei, de exemplu exista si in SUA (se numeste "tutoring") si nimeni nu vede nimic rau in asta, dimpotriva, inseamna munca suplimentara pentru un elev care vrea sa aprofundeze un subiect, sa faca performanta sau sa isi lamureasca niste notiuni pe care nu le-a inteles foarte bine la clasa (asta nu inseamna ca profesorul e prost si nu si-a facut datoria, doar ca la clasa, s-a mai spus, timpul e limitat, iar oamenii au afinitati, nu sunt croiti la fel, (sunt materii la care inteleg usor, si materii la care au dificultati, de ex. un elev exceptional la matematica poate avea probleme la invatarea limbilor straine, sau invers).
Inca ceva: toate meditatiile gratuite pe care le fac profesorii gratuit cu elevii, in afara orelor de curs (si alea sunt meditatii, desi unora le place sa le zica "ore suplimentare" sau "de pregatire" ca sa uite,probabil, ca, de fapt, sunt niste ore pe care profesorul le face moaca) despre orele alea de ce nu zice nimeni nimic? Oare pentru ca "este normal" ca profesorul sa lucreze pe nimic, ca doar "nu e o meserie, e o vocatie" si profesorii se hranesc cu "hrana spirituala"? Si mai auzi, pe cate un forum, cate un bou, care a obtinut un rezultat bun la o olimpiada, ca se lamenteaza ca profesorul "se lauda", incearca sa "iasa in evidenta", sa "promoveze" pe spinarea lui, ca de fapt e numai meritul lui ca a obtinut un rezultat bun, ca e foarte destept etc., "uitand" de orele de pregatire pe care, probabil, le-a facut profesorul ala gratis, ca sa poata el sa faca performanta si apoi sa arunce cu noroi in binefacatorul sau.
QUOTE (dragospas @ Dec 28 2008, 18:43)

Bun acum m-am lamurit,puteai sa spui de la inceput ca esti profesor ca sa stim cu cine stam de vorba...acum inteleg mult mai bine postarile tale si deformatia profesionala. Fiecare isi doreste ca meseria lui sa fie in top si printre cele mai bine platite ,dar societatea are alta scara a valorilor ca peste tot in lume. Sunt curios cam unde se raporteaza un salariu de profesor fata de salariul mediu pe economie intr-o tara vest europeana ,mai putin Franta.
Citeste mai sus. Nu mai predau. In schimb, faptul ca am predat imi permite sa inteleg realitatile din invatamant mai bine decat tine sau altii, care-si dau cu presupusul despre ce inseamna sa fii profesor.
De ce "mai putin Franta", cum e in Franta? Ca nu stiu.
QUOTE (Mig VWFan @ Dec 28 2008, 17:12)

Sa fie o lege unica a bugetarilor, de ce un ofiter de armata, taietor de frunza la caini si betiv notoriu castiga 50 mil/luna iar un profesor cu aceeasi pregatire dar care mai si munceste castiga numai 10 mil ?
Pai, sa fie! Oricum, nu mai tin minte detaliile, dar era o lege referitoare la salarizarea minima a celor cu studii superioare, si ce crezi? La profesori nu se aplica. Ca doar profesorii sunt niste sub-oameni...
QUOTE (dragospas @ Dec 28 2008, 18:43)

Nu am inteles efectul up grade in invatamant ,in schimb "te freaca" grija de mine. Sa -mi dai si mie un exemplu de tara civilizata unde se practica la o scara asa de mare meditatiile particulare. Probabil ca esti unul dintre acei sportivi ,pentru ca altfel, inversunarea ta impotriva celor ce sustin contrariul este inexplicabila.
Numai cu "papagalul" nu se construieste nimic niciunde in lume !
Statele Unite ale Americii. Or mai fi si altele, dar nu le stiu eu.
La faza cu "inversunarea" mea, vrea sa spun ca nu sunt un negativist, dar nici nu am fost niciodata atins de "efectul de turma", de impulsul de a fi de acord cu ceva doar pentru ca acel "ceva" este sustinut, neargumentat, de o majoritate. Sunt om, sunt capabil sa analizez singur o situatie si sa trag niste concluzii, si cred ca asa ar trebui sa faca oricine e dotat cu un creier de om si are pretentia ca il foloseste.
La faza cu "papagalul", ai dreptate, totusi, iti recomand sa repeti de 10 ori in gand:"Numai cu "papagalul" nu se construieste nimic niciunde in lume!", poate se prinde...
QUOTE (NX-74205 @ Dec 28 2008, 17:15)

Mi s-a intamplat sa intreb si profesorul sa nu stie (nu prea avea ce cauta la cursul acela dar un ban in plus merita efortul).
Wow, incredibil! Spune-mi acum ca tu ai atins apogeul dezvoltarii intelectuale in domeniul tau de activitate, nu mai trebuie sa te documentezi sau sa te perfectionezi niciodata.
Mare branza, am mai auzit tampenia asta. Si ce daca n-a stiut, se va documenta si data viitoare va sti. Sa zicem, de exemplu, ca mergi la un profesor de limbi straine, si il intrebi cum se traduce in engleza (sau franceza, sau germana) "coropisnita", sunt sanse mari sa nu stie. Si ce? Asta inseamna ca nu stie engleza? Tu stii ce-i aia coropisnita, o recunosti daca o vezi? Sau tu stii, de exemplu, sensul tuturor cuvintelor din limba ta materna? Iar daca nu, asta inseamna ca esti incult sau analfabet? Sa fim seriosi...
QUOTE (Tom_Cat @ Dec 28 2008, 17:39)

Profesorii ma enerveaza ca nu sunt capabili sa inteleaga ca nu este momentul acum, ca da, este ok sa iti ceri drepturile dar nu este normal sa nu te gandesti putin si la cei din jurul tau.Daca ei atat pot sa gandeasca sa le fie de bine, dar nu cred ca vor avea sanse de succes.
Eu cred ca ei inteleg, la fel de bine ca si tine (probabil), ca faza cu marirea salariului cu 50% a fost o manevra electorala. Ce nu intelegi tu este ca nu profesorii au cerut marirea asta, altii au facut-o in numele lor, iar acum toata lumea sare pe ei, ca sunt "inconstienti" si "iresponsabili". Asta nu inseamna ca nu ar merita marirea respectiva, chiar daca se stie ca nu e momentul.
QUOTE (Tom_Cat @ Dec 28 2008, 17:39)

O alta caracteristica tipica a profesorului mediocru vad ca este o lipsa de atentie la detalii, in speta, ca un scurt exemplu partea cu distratul, care intr-un anumit context este scutit de reprezentarea sa directa.Este o expresie pe care se pare ca unii nu o inteleg.
O fi. Sa inteleg, totusi, ca tu esti un model de coerenta si rectitudine morala, si nu ai apelat niciodata la "trucul" scoaterii din context a unei idei cu scopul de a rastalmaci cuvintele cuiva. Bravo, felicitari ca ai o parere atat de buna despre tine, mi-as permite doar sa iti recomand sa iti mai exersezi memoria, ca la capitolul asta stai nitel mai rau... Eu cred ca ai calitati care te recomanda pentru o cariera in televiziune, ca producator de "stiri" de duzina, acolo scoaterea din context si manipularea sunt "competente" fundamentale...