QUOTE (NX-74205 @ Dec 27 2008, 16:33)

Profesorii sunt mult prea hoti (80% dintre ei) pentru a merita o marire de salariu cu 50% dintr-o data.
Poate reusesti sa si argumentezi de ce sunt profesorii hoti, asta daca nu te-ai hotarat sa postezi pe forumul asta doar ca sa demonstrezi ca gandesti cu curu'.
QUOTE (Petrache_Lupu @ Dec 27 2008, 18:51)

Esti epuizata cand ajungi acasa? Doamne, dar ce faci tu la scoala aia de te epuizezi asa? Vrei s-ti explic eu cum e cu munca DENSA, CONTINUA, intr-o firma? Sa-ti povestesc cum e cu programul de 10 ore pe zi minimal? Pai stai numai sa vezi tu cum e cu epuizarea asta.
Mai departe nu merg, pentru ca e chiar prea de tot: ai ajuns sa te vaiti ca iti dai examenele, adica promovezi catre salariu mai mare.
Ai predat o ora la generala sau liceu, de cand esti, ca sa ai termen de comparatie? Presupun ca nu, din moment ce pui astfel de intrebari. As vrea sa ne explici, daca vrei, cum e cu munca "densa" la firma, cu programul ala "infernal", cu epuizarea, si apoi sa zici cat castigi pe luna. Nu sa-mi explici mie, ca eu stiu ce e si munca in invatamant (am predat), si munca intr-o firma (unde lucrez acum).
Se vede ca nu stii cum e cu examenele din invatamant, din moment ce ai impresia ca te ingropi in bani daca le promovezi. Informeaza-te cum si cat creste salariul ala, s-ar putea sa fii surprins, dar oricum e mai bine decat sa dai cu presupusul.
QUOTE (balecana @ Dec 27 2008, 16:14)

Buna!Sunt noua pe aici. Vreau sa va spun ca sunt cadru didactic, am 6 ani vechime si castig 1000ron. Cu tot cu dirigentie si spor de vechime. Predau la un grup scolar. Va invit pe toti cei care credeti ca e foarte usoara viata unui profesor, sa petreceti alaturi de mine o zi, atat. Sa inghititi praf de creta, sa gasiti metode de a face lectia cat mai atractiva, sa suportati 20-30 de adolescenti total dezinteresati de scoala, mirosuri , ca uneori se intampla si asta, sa corectati lucrari, sa planificati si alte activitati si multe altele. Va asigur ca nu va veti mai dori sa se repete experienta. Din cei 1000 Ron cumpar tot timpul topuri de hartie pentru fise de lucru, cartus la imprimanta si multe alte carti si materiale. Am familie si copil, nu va spun ca nu-mi permit tinute adecvate statutului, adica niste costume ce costa cat aproape jumatate din salariul meu. cand ajung acasa sunt epuizata. incercati macar experienta de a vorbi vreo 4 ore in fata oglinzii acasa, si mai vorbim.sa nu uit, de 2 veri nu am avut concediu, pentru ca am avut examen de titularizare si de grad. Am invatat foarte mult, sacrificandu-mi familia si clipele frumoase petrecute cu cei dragi.
Am un respect deosebit pentru munca dumitale, stiu ce inseamna. Nu fi dezamagita de reactiile celor care sar in sus pentru ca ai "indraznit" sa spui cum e sa fii profesor, astia habar n-au despre ce vorbesc. Oricum, ei au dreptate doar cand iti spun sa iti cauti un job in alt domeniu. Din pacate, nu merita sa iti irosesti viata in invatamant, sa iti mananci nervii cu toti cretinii pentru un salariu de nimic, asa ca incearca sa gasesti o slujba intr-un domeniu mai lipsit de stres si mai bine platit. Sper ca toti profesorii tineri sa faca acest pas, sa ramana scolile goale, iar inconstientii care arunca cu noroi in profesori sa isi ia plozii (eventual sa-i ia cu ei la firma) si sa si-i "educe" singuri. Viitorul suna bine...