radumiki
11th September 2006, 20:51
QUOTE(Laberta @ Sep 11 2006, 21:42)

Vi se pare normal, domnilor/doamnelor profesori ca, ori de câte ori nu vă convine
ceva (în special salariile, că pentru altceva nu vă zbateți) să faceți greva? Să privați
elevii de orele pe care trebuie să le facă la timp, nu să-i aduceți sâmbăta la recuperări?
Sunt elevi care vor să învețe, au examene de dat, la asta nu v-ați gândit? De ce tot scoateți în față
lozinci răsuflate de genul "noi suntem educatorii generației de mâine",etc, etc, când numai prin grevele
pe care le faceți dați un exemplu prost?
Si ce alta metoda propui in lupta sindicala a profesorilor pentru a nu fi elevii afectati?
Dintotdeauna, indiferent de cine a fost la guvernare profesorii au fost mintiti. Poate se va face greva, vor veni niste promisiuni din partea guvernantilor, se vor semna niste acorduri care nu vor fi respectate , evident.
Ce vrei sa faca, sa ramana in continuare rupti in fund, umili si cenusii, incercand sa faca ceva din progeniturile poporului? Eu, in locul lor, inghetam un an de invatamant si nu intram la ore pana nu aveam practic revendicarile solutionate.
Laberta
11th September 2006, 20:55
Nu numai profesorii au fost mințiți. Dacă te gândești bine, toți am fost și suntem în
continuare. Iar guvernații sunt în stare să promită marea cu sarea pentru niște voturi
(și îi vizează pe profesori pentru că sunt mulți și, destul de curios, creduli
)
olteanul
11th September 2006, 21:00
Nu sunt implicat în sistem dar mi se pare că totuși nu sunt bine plătiți.
Nu-i pot înțelege pe cei care aleg o asemenea meserie, deși am atâția oameni în familie și am lucrat și eu ca profesor. E frumos să ai de-a face cu elevii, să-i vezi cum reușesc să învețe și să îți vină cu idei, să colaboreze... dar asta se înâmplă foarte rar.
Cadrele didactice sunt însă foarte numeroase și geru de mulțumit. Iar o mărire de salariu afectează serios bugetul.
Pe de altă parte mi se pare corect să aibă un salariu decent și să știu că profesorii vin la școală nu ca milogii ci ca niște oameni care își fac meseria cu plăcere și pasiune.
De când am început să lucrez la particular eu nu le-am mai spus părinților mei salariul pe care-l luam. Mi-era jenă că aveam un salariu mai mare decât un profesor cu zeci de ani vechime și cu gradul întâi.
Laberta
11th September 2006, 21:13
QUOTE(olteanul @ Sep 11 2006, 22:00)

Pe de altă parte mi se pare corect să aibă un salariu decent și să știu că profesorii vin la școală nu ca milogii ci ca niște oameni care își fac meseria cu plăcere și pasiune.
Ca milogii? Asta depinde de fiecare.
Am uitat să spun...Eu am avut o învățătoare care avea 3 rochii: una o purta zilnic, una la
1 și 8 Martie și una la premii. Asta n-a împiedicat-o să fie o foarte bună învățătoare.
Am învățat multe de la ea, în special matematică.
Sergiu_Q
11th September 2006, 21:47
dupa ce am vazut fazele bacului de anul asta ...eu i-as lasa sa moara de foame pe multi , iar cand s-a dat titularizarea au copiat mai ceva ca elevii de la bac. ce spuneti , merita o marire de salariu pentru handicaparea invatamantului romanesc ?
data
11th September 2006, 22:05
QUOTE(Laberta @ Sep 11 2006, 22:13)

Am uitat să spun...Eu am avut o învățătoare care avea 3 rochii: una o purta zilnic, una la
1 și 8 Martie și una la premii. Asta n-a împiedicat-o să fie o foarte bună învățătoare.
Am învățat multe de la ea, în special matematică.
si ti se pare normal ca "o foarte buna invatatoare" de la care "am invatat multe" sa aiba "3 rochii: una o purta zilnic, una la 1 și 8 Martie și una la premii."?
jonex
11th September 2006, 22:07
@Laberta sau cum te-o fi chemand. Tu esti obisnuita sa vorbesti doar ca sa sune si sa scri doar ca sa umpli pagina? Sau faci parte din categoria: romanul se pricepe la toate si la nimic.
Fa un bine umanitatii si nu mai arunca vorbe fara rost. Ia tu fatuco topicul de la inceput si citeste ce spun omanenii care lucreaza in invatamant, cat sunt ei de ajutati sa isi faca munca si cat de motivati sunt. Si ignora ceea ce au scris ceilalti. N-ai vazut draga nici tu padure fara uscaturi? Se vede ca e departe varsta cand ai pune in discutie existenta unui copil si asigurarea unui viitor sanatos pentru el.
Sau hai sa-i dam afara pe toti, sa le dam cate un sut in fund si sa-i trimitem la capsuni in Spania sau la munca pe santier. Ca tot sunt orase in care sunt probleme cu asigurarea fortei de munca in constructia blocurilor pe care o sa le cumpere omuleti care au ales altceva decat invatamant. Si eventual sa-i primeasca inapoi doar pe cei care accepta salarul minim pe economie, care nu e cu mult mai putin decat primeste un debutant.
Sau sa-i punem sa lucreze la salubrizare sa-si completeze orele zilnice pana la 8, 10 si de ce nu 12 ore. Munca in folosul comunitatii.
Traiasca Romania!
Laberta
11th September 2006, 22:09
Normal nu e, dar nici să confunde podiumul de catedră cu unul de modă.
Pot să fie demni și să aibă o ținută sobră și fără enșpe haine.
jonex
11th September 2006, 22:15
QUOTE(data @ Sep 11 2006, 23:05)

si ti se pare normal ca "o foarte buna invatatoare" de la care "am invatat multe" sa aiba "3 rochii: una o purta zilnic, una la 1 și 8 Martie și una la premii."?
Nu i se pare normal, din contra. Avea prea multe. Daca asa avutie nu a impiedicat-o sa fie o invatatoare buna, hai sa le mai ia si din putinul care il au. Poate se mai calmeaza si se invata pe viitor sa nu mai fie milogi si sa ceara atatea.
Oare cati papuci avea respectiva doamna? Isi asorta cumva culoarea la telefon cu papucii, sau culoarea hainei cu culoarea masinii cu care venea la scoala?
QUOTE(Laberta @ Sep 11 2006, 23:09)

Normal nu e, dar nici să confunde podiumul de catedră cu unul de modă.
Pot să fie demni și să aibă o ținută sobră și fără enșpe haine.
Offtopic: Daca 3 tinute inseamna enspe haine ... da-ti log out.
Edit: Si multe cadre didactice, sa poata veni la scoala cu 2-3 tinute, crede-ma ca se duc si cumpara de la second. Chiar inseamna asta avutie?
kill_them_all1000
11th September 2006, 22:17
QUOTE(Sergiu_Q @ Sep 11 2006, 22:47)

dupa ce am vazut fazele bacului de anul asta ...eu i-as lasa sa moara de foame pe multi , iar cand s-a dat titularizarea au copiat mai ceva ca elevii de la bac. ce spuneti , merita o marire de salariu pentru handicaparea invatamantului romanesc ?
Adevarul e ca profesorii sunt prosti ca i-au trecut pe dobitoci clasa a 12-a ca sa poata sa dea BAC-ul. Generatia care a dat BAC-ul anul asta e cea mai ratata pe care am vazut-o eu in viata mea. Au scris toti la romana ca Ilie Moromete si Ion sunt intelectuali
. Chiar daca nu iti spune profesorul ca cei doi nu sunt intelectuali tot trebuie sa iti dai seama si singur daca citesti cartea. Dar lasa ca facem rost de subiecte, mai bagam o mita la profesori etc.
jonex
11th September 2006, 22:22
QUOTE(kill_them_all1000 @ Sep 11 2006, 23:17)

Adevarul e ca profesorii sunt prosti ca i-au trecut pe dobitoci clasa a 12-a ca sa poata sa dea BAC-ul. Generatia care a dat BAC-ul anul asta e cea mai ratata pe care am vazut-o eu in viata mea. Au scris toti la romana ca Ilie Moromete si Ion sunt intelectuali

. Chiar daca nu iti spune profesorul ca cei doi nu sunt intelectuali tot trebuie sa iti dai seama si singur daca citesti cartea. Dar lasa ca facem rost de subiecte, mai bagam o mita la profesori etc.
da da si dupa aceea taticu' le-a platit si facultatea, si liceenta si la unii si serviciul ...
Laberta
11th September 2006, 22:25
QUOTE(jonex @ Sep 11 2006, 23:07)

@Laberta sau cum te-o fi chemand. Tu esti obisnuita sa vorbesti doar ca sa sune si să scri sa scri doar ca sa umpli pagina? Sau faci parte din categoria: romanul se pricepe la toate si la nimic.
Mă rog, se pare că tu faci parte din cei care spun numai vorbe pline de miez. După câte văd,
învățătoarea ta a avut mai mult de trei rochii!
PS. Nu e bine să te lași cuprins de furie.
Fii calm, aici discutăm, nu ne luăm de păr!
jonex
11th September 2006, 22:30
QUOTE(Laberta @ Sep 11 2006, 23:25)

Mă rog, se pare că tu faci parte din cei care spun numai vorbe pline de miez. După câte văd,
învățătoarea ta a avut mai mult de trei rochii!
PS. Nu e bine să te lași cuprins de furie.

Fii calm, aici discutăm, nu ne luăm de păr!
Nu am avut curiozitatea sa i le numar. La acea varsta alte lucruri ma pasionau. Dar acum, pentru ca o cunosc, pot spune ca a avut mai mult de 3. Poate chiar 30. Te incalzeste cu ceva? Pe mine nu.
Laberta
11th September 2006, 22:34
Ok, cum zici tu. Nu te-ai prins. Să mai mănânci un pic de iaurt!
jonex
11th September 2006, 22:49
Va dau dreptate, voua celor care contestati aceste cereri ale profesorilor, doar daca iau in vedere pe acei directori amintiti undeva pe acest topic si pe acei profesori care cer elevilor ce cadou sa cumpere sau cati bani sa cotizeze. Mi se bare injositor, dar sunt si astfel de oameni. Dar cu restul ce facem? Ii motivam cu ideea ca vor ajunge si ei directori intr-o zi?
Si ce marca de iaurt recomanzi?
olteanul
11th September 2006, 22:55
QUOTE(Laberta @ Sep 11 2006, 22:13)

Când vezi pe la școală cum caută tot felul de tertipuri de a mai câștiga un ban chiar ți se par milogi: excursii, serbări, nu știu ce caiete, un părinte care adună bani pentru nu știu ce eveniment al unui profesor sau învâțător...
Iar ele, cadrele didactice, așteaptă asta și se complac în situația asta.
Curve plătite.
Și pentru asta veți găsi în fiecare clasă câțiva elevi care vor fi mereu vedetele clasei numai datorită unui profesor care a fost sensibilizat de păriții acelor elevi. Iar cei care poate chiar învață bine vor putea să se afirme numai în concursuri interșcolare...
j1mmy
11th September 2006, 23:11
cand vine vorba de profesori mai apar si alte probleme in afara de salarizare:
de ce nu au vrut sa renunte la titularizare? de ce un profesor odata titularizat e ca si batut in cuie acolo, si aproape nimic si nimeni nu-l poate da jos, decat cu efort considerabil? si asta indiferent de calitatea muncii sale
de ce mai avem inspectori scolari cand astia titularizeaza pe oricine, indiferent de cat de nepregatita si indiferent de orice tulburari de comportament ar avea persoana respectiva?
pentru ca sunt in primul rand coruptibili, total nepregatiti pentru ce ar trebui sa fie, si le e teama de orice repercursiune
TamásKónya
12th September 2006, 04:39
Stimate Domnule Moderator,
Atunci când un profesor s-a hotărât să lucreze într-o instituție publică ar fi trebuit să se gândească la riscuri. Trăim în România. Nu ar trebui caracterizat la modul lamentabil pentru că nu au salarii așa cum doresc aceștia ci datorită faptului că sunt bolnavi de misoneism într-un mare procent și se întind la picioarele ministrului și se roagă când nu este momentul să primească niște bani în plus fără să se întrebe dacă nu este altceva de făcut cu ei. Banii aceia ar trebui să se îndrepte către reconstrucții, pentru a nu mai exista disensiuni între unul dintre cei mai competenți miniștri ai învățământului și sfâtntul ministru Eugen Nicolaescu care instaurează zile de post. Unde ați văzut dumneavoastră decât în România profesori care se cred superiori și consideră că merită să fie cei mai respectați? Atunci când ceri cu de-a sila aceste lucruri să fii sigur că nu le vei mai primi.
radumiki
12th September 2006, 06:41
QUOTE(TamásKónya @ Sep 12 2006, 05:39)

Stimate Domnule Moderator,
Atunci când un profesor s-a hotărât să lucreze într-o instituție publică ar fi trebuit să se gândească la riscuri. Trăim în România. Nu ar trebui caracterizat la modul lamentabil pentru că nu au salarii așa cum doresc aceștia ci datorită faptului că sunt bolnavi de misoneism într-un mare procent și se întind la picioarele ministrului și se roagă când nu este momentul să primească niște bani în plus fără să se întrebe dacă nu este altceva de făcut cu ei. Banii aceia ar trebui să se îndrepte către reconstrucții, pentru a nu mai exista disensiuni între unul dintre cei mai competenți miniștri ai învățământului și sfâtntul ministru Eugen Nicolaescu care instaurează zile de post. Unde ați văzut dumneavoastră decât în România profesori care se cred superiori și consideră că merită să fie cei mai respectați? Atunci când ceri cu de-a sila aceste lucruri să fii sigur că nu le vei mai primi.
Mister Tamas,
Chestia cu riscurile ai nimerit-o. Riscul unui salariu derizoriu si a unei boli profesionale (pe baza nervoasa) este extrem de ridicat la cadrele didactice. Daca s-ar gandi cu adevarat la riscuri, probabil nici acestia, buni-rai cum sunt nu ar mai accepta sa lucreze in invatamant.
Vorbesti de misoneism (schimbare)...pai de 16 ani numai de reforma invatamantului auzim, reforma care se doreste sa cuprinda atat salarizarea cat si infrastructura invatamantului. Stim cu totii ca nu s-a facut nimic, salariile sunt in continuare mizerabile, locatiile scolare in majoritate nu respecta cele mai elementare norme de igiena, dotarea laboratoarelor cu material didactic este jalnica. Singurul lucru variabil este programa scolara care se modifica an de an bulversand in aceeasi masura atat elevii cat si profesorii.
Unde ai vazut tu in Romania ca profesorii se cred cei mai superiori? In nici intr-un caz superioritatea afisata de ei nu o depaseste pe cea afisata de tine si a celor ca tine.
,,Atunci când ceri cu de-a sila aceste lucruri să fii sigur că nu le vei mai primi.''
Afirmatia asta este binevenita, desi nu este un adevar absolut...totusi se pare ca ati invatat cate ceva!
cap_tepos
12th September 2006, 09:07
QUOTE(TamásKónya @ Sep 12 2006, 05:39)

Atunci când un profesor s-a hotărât să lucreze într-o instituție publică ar fi trebuit să se gândească la riscuri.
Stai tu linistit ca se gandesc!
Cu exceptia celor in varsta tinerii absolventi de facultati nu mai intra-n sistem, fenomen observabil cu ochiul liber mai ales in orasele cu nivel de trai ridicat. Paste cativa ani, daca se continua asa, probabil ca sistemul va intra-n colaps.
Sper sa fii bucuros atunci!
grig_jr
12th September 2006, 09:19
Am votat NU in poll, adica cred ca nu e corecta salarizarea profesorilor. E PREA MARE. lucreaza cateva ore pe zi (pe langa ca fac acelasi lucru cate o saptamana la rand). Si nu mai aduceti aminte de "intocmirea planurilor de lectii" si alte prostii din astea ca astea se fac o data si apoi se merge cu ele pana la adanci batraneti.
Altii lucreaza 10 ore pe zi. e normal sa castige de 2.5 ori mai mult? DA, normal.
Am o cunostinta care dupa 2 sau 3 seminarii/zi la o facultate de "balet" pica mort de oboseala. L-as chema in locul meu o saptamana, cred ca ar pica in coma. Si ia bani frumosi. Lucreaza 3 zile/saptamana, cu o medie de 2 seminarii/zi (adica undeva la 12 ore/sapt in clasa si sa zicem inca 2 ore/sapt pregatirea seminariilor) 28 de saptamani pe an (ca in sesiuni merge doar la examene vreo 4 ore/sapt iar vacanta e vacanta) si ia undeva la 7-8 milioane.
Calculand cate ore pe an lucreaza el si cate lucrez eu, il iau cam de 7 ori. dar nu castig de 7 ori cat el. Si asta DOAR in ore, fara sa pun la socoteala efortul intelectual depus. El repeta de 5-6 ori/ saptamana aceeasi poezie la grupele pe care le are si nu are deadline-uri, proiecte pe cap, probleme, nu trebuie sa-si stoarca mintea pentru tot felu de solutii etc etc)
Banii nu sunt multi la gandind absolut, dar raportat la efortul depus sunt CU MULT PESTE.
Sa nu mai zic ca daca ajungi profesor universitar ai maxim 4ore/sapt si bagi in buzunar spre 30 de milioane pe luna (cunosc cazuri concrete).
Iar la primare, gimnaziu si liceu ce sa mai zic. Ati zis voi destul. Sunt slabi, fac ciubucuri si meditatii la greu, sa o lase mai incet cu galagia
cap_tepos
12th September 2006, 09:50
QUOTE(grig_jr @ Sep 12 2006, 10:19)

Sa nu mai zic ca daca ajungi profesor universitar ai maxim 4ore/sapt si bagi in buzunar spre 30 de milioane pe luna (cunosc cazuri concrete).
Iar la primare, gimnaziu si liceu ce sa mai zic. Ati zis voi destul. Sunt slabi, fac ciubucuri si meditatii la greu, sa o lase mai incet cu galagia
Pai daca zici ca se castiga asa de bine de ce nu vii in invatamant? Te poti duce in invatamantul universitar, de exemplu, unde la energia de care dai dovada poti lua t-spe norme de profesori universitari+ciubukuri+meditatii si uite asa, vei strange atatia bani ca-l vei face invidios si pe Vantu.
Auzi domnule ce "tunuri" se pot trage in invatamant si nici eu si nici marii "tepari" ai acestei tari nu stiam!
grig_jr
12th September 2006, 09:54
sa sti ca incepe sa-mi para rau ca nu m-am bagat cu ceva ore pe undeva.
Asta e, macar stiu sa-m recunosc greselile
ps: ai uitat sa mentionezi de favorurile de pe "sub birouri" din perioada sesiunilor
cap_tepos
12th September 2006, 10:02
QUOTE(grig_jr @ Sep 12 2006, 10:54)

sa sti ca incepe sa-mi para rau ca nu m-am bagat cu ceva ore pe undeva.
Asta e, macar stiu sa-m recunosc greselile
ps: ai uitat sa mentionezi de favorurile de pe "sub birouri" din perioada sesiunilor
Pai, nu mai imi ramane decat sa-ti urez succes in noul El-Dorado descoperit cu ocazia lecturarii acestui topic!
grig_jr
12th September 2006, 10:36
nu e cu ocazia acestui topic, stiam ce am scris pe aici din 'real life'. Si NU o sa ma bag in invatamant, e o lume MULT prea imputita pt mine. dar se castiga bine, raportat la munca depusa (banii nu sunt totul, dar imi e sila cum acesti 'didacti' sunt in strada in fiecare toamna)
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.