ce vrei sa zici , trebuie cersit sau impus cumva acest respect?
eu zic ca acest respect trebuie sa-l castige cei care accepta sa practice aceasta profesie printr-un ridicat nivel de pregatire , conduita si atitudine in toate imprejurarile .
eu zic ca acest respect trebuie sa-l castige cei care accepta sa practice aceasta profesie printr-un ridicat nivel de pregatire , conduita si atitudine in toate imprejurarile .
Ai dreptate cand spui ca respectul trebuie castigat de catre profesori. De asemenea, sunt convins ca unii dintre profesori nu pot impune acest respect pentru ca sunt slab pregatiti sau conduita lor lasa de dorit.Dar nu pot sa nu imi amintesc cum erau vazuti profesorii inainte de '89, cand eram eu elev. Profesorii erau tratati cu respect pentru ca meseria lor impunea respect, la facultate era concurenta, concurs de admitere, nu ca acum, profesorii erau exigenti, iar elevii (si parintii deopotriva) intelegeau ca fara munca nu pot reusi in viata. Unii din acei profesori mai predau si acum, dar intre timp au ajuns bataia de joc a elevilor lipsiti de cele mai elementare notiuni de bun simt, si a unor parinti si, in special, a mass-mediei. Atitudinea fata de TOTI profesorii s-a schimbat. Un profesor nu poate castiga respectul unui elev care nu intelege notiunea de respect. E de datoria parintilor sa-i insufle copilului, de la o varsta frageda, astfel de valori.
Uita-te la acest thread, cati useri cu atitudini radicale vis-a-vis de profesori si meseria lor exista. Daca unii din acesti useri au copii, in mod sigur si copiii gandesc despre profesori aceleasi lucruri. Ce atitudine crezi ca vor avea acesti copii fata de profesorii lor, oricat de bine pregatiti ar fi acestia? Ce ma mira, insa, si am mai spus-o, e faptul ca toata lumea le sare profesorilor in cap ori de cate ori au "curajul" sa ceara o marire salariala. De ce nu se revolta nimeni cand aude de atatia directori de societati de stat cu salarii de 300 milioane lei, care tot de la buget vin? Atata primesc intr-o luna, impreuna, 30 de profesori din preuniversitar cu 8-9 ani vechime si gradul didactic II. Oare la acei oameni se justifica salariile astronomice? Au ei mai multe responsabilitati sau mai mult de lucru decat 30 de profesori la un loc?