Salarii profesori
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102

Mr_Who

QUOTE (arcond @ Dec 23 2008, 20:18) *
ce vrei sa zici , trebuie cersit sau impus cumva acest respect?

eu zic ca acest respect trebuie sa-l castige cei care accepta sa practice aceasta profesie printr-un ridicat nivel de pregatire , conduita si atitudine in toate imprejurarile .

Ai dreptate cand spui ca respectul trebuie castigat de catre profesori. De asemenea, sunt convins ca unii dintre profesori nu pot impune acest respect pentru ca sunt slab pregatiti sau conduita lor lasa de dorit.Dar nu pot sa nu imi amintesc cum erau vazuti profesorii inainte de '89, cand eram eu elev. Profesorii erau tratati cu respect pentru ca meseria lor impunea respect, la facultate era concurenta, concurs de admitere, nu ca acum, profesorii erau exigenti, iar elevii (si parintii deopotriva) intelegeau ca fara munca nu pot reusi in viata. Unii din acei profesori mai predau si acum, dar intre timp au ajuns bataia de joc a elevilor lipsiti de cele mai elementare notiuni de bun simt, si a unor parinti si, in special, a mass-mediei. Atitudinea fata de TOTI profesorii s-a schimbat. Un profesor nu poate castiga respectul unui elev care nu intelege notiunea de respect. E de datoria parintilor sa-i insufle copilului, de la o varsta frageda, astfel de valori.
Uita-te la acest thread, cati useri cu atitudini radicale vis-a-vis de profesori si meseria lor exista. Daca unii din acesti useri au copii, in mod sigur si copiii gandesc despre profesori aceleasi lucruri. Ce atitudine crezi ca vor avea acesti copii fata de profesorii lor, oricat de bine pregatiti ar fi acestia? Ce ma mira, insa, si am mai spus-o, e faptul ca toata lumea le sare profesorilor in cap ori de cate ori au "curajul" sa ceara o marire salariala. De ce nu se revolta nimeni cand aude de atatia directori de societati de stat cu salarii de 300 milioane lei, care tot de la buget vin? Atata primesc intr-o luna, impreuna, 30 de profesori din preuniversitar cu 8-9 ani vechime si gradul didactic II. Oare la acei oameni se justifica salariile astronomice? Au ei mai multe responsabilitati sau mai mult de lucru decat 30 de profesori la un loc?
arcond
QUOTE (Mr_Who @ Dec 23 2008, 21:42) *
Ai dreptate cand spui ca respectul trebuie castigat de catre profesori.
Un profesor nu poate castiga respectul unui elev care nu intelege notiunea de respect. E de datoria parintilor sa-i insufle copilului, de la o varsta frageda, astfel de valori.

Aici cred ca este cheia intregii discutii , este o problema a intregii societati , toti trebuie sa ne punem intrebarea , ce dorim sa devenim ca natie , incotro ne indreptam ?

Mr_Who
QUOTE (arcond @ Dec 23 2008, 20:18) *
faptul ca exista atat candidati cat si angajati pe post de profesor incompetenti , nu denota decat faptul ca cei din invatamant nu-si fac datoria fata de confratii lor , care de fapt ii platesc .

chiar asa , nimeni nu se simte vinovat ca au fost candidati la posturi de profesori care au obtinut note de 2 sau 3 ?

Asa se vede din exterior situatia, dar da-mi voie sa iti dau un exemplu concret: am un prieten profesor debutant, care ani de zile a participat la concursul de titularizare si nu a reusit sa ia mai mult de nota 5. Cu toate acestea, in toti acesti ani a predat ca profesor suplinitor calificat si a avut rezultate foarte bune cu elevii (desi nu preda la o scoala buna si elevii nu erau cei mai straluciti) atat la clasa, cat si la olimpiade si concursuri scolare, fazele judetene. Il cunosc, stiu ca e un tip inteligent si un bun profesionist, si totusi, nu a reusit mai mult de 5 la titularizare. Sunt sigur ca sunt multi ca el. Titularizarea e o porcarie, este un concurs extrem de dur, iar pana acum un an notele erau in mod artificial scazute, iar de fiecare data mass-media sarea in schema si arata cu degetul pe profesorii care iau note de 3 si 4. Realitatea este: nu s-a dorit acordarea titularizarii, s-a preferat pastrarea la catedra a suplinitorilor, care sunt platiti cu salariul de baza minim. Sunt convins, de asemenea, ca au exista destui candidati care nu s-au pregatit suficient, cred ca aia au luat note de 1.
Nu sunt adept al teoriilor conspiratiei, dar cred ca exista o actiune concertata impotriva educatiei in Romania. De ce? Nu stiu. Probabil ca cei care ne conduc considera ca este necesar sa existe si intelectuali in clasa de jos a societatii. Sau poate ca "tara ne vrea prosti".

QUOTE (arcond @ Dec 23 2008, 21:55) *
Aici cred ca este cheia intregii discutii , este o problema a intregii societati , toti trebuie sa ne punem intrebarea , ce dorim sa devenim ca natie , incotro ne indreptam ?

Sunt de acord.
mimish
QUOTE (edgrimex @ Dec 23 2008, 22:10) *
Acum se numeste "lamuritorul".

Multumesc.... Vor mai fi si altii asemenea biggrin.gif
lamuritorul
Sunt aici, dar m-am plictisit de subiect!
edgrimex, tu cine esti ca parca nu erai prin zona... adica nu-mi aduc aminte de tine!
anton_marcel
QUOTE (arcond @ Dec 23 2008, 21:14) *
viitorii profesori incompetenti sunt creatia fostilor si actualilor profesori , care si-au abandonat menirea de educatori , scotand pe banda rulanta posesori de diplome pe bani , fara minimum de pregatire .
vorbesti de salarii decente ?
pai sa spuna parintii cat dau pe meditatii - media 40 ( 400.000 ) de lei sedinta , pretul pietei ... asta e , si uneori cate 5-6 elevi o data .
sau minimum o masina pe sesiune de examene la profesorii universitari , din ciubuc cerut cu nerusinare la studenti ( mai sunt si altfel de beneficii , fireste , sper ca-ti amintesti de javra aceea de la medicina , parca de la timisoara cu " s-o bag putin in tine dragut-o ! " - filmat cu camera ascunsa ) .
nu mai zic cat costa un curs , obligatoriu pentru fiecare student , daca vrea sa promoveze examenul !
pai ce salarii decente sa le mai dai acestor indivizi lipsiti de orice moralitate si care nu au nimic de-a face cu calitatea de dascal , singurul scop pe care il au in viata fiind acela de a-i stoarce de bani pe parinti ?

Scrie te rog frumos localitatea in care lucrezi, deconteaza-mi drumul+o bere si doi mici si indiferent daca ai sau nu studii superioare iti gasesc eu de lucru in sistemul de invatamant si apoi sa dai tu meditatii si a scotii si bani cu nemiluita.
De acord?
De cand (daca ai servici) nu ai mai deschis o carte de specialitate?
Dar de cand nu ai mai cumparat una?
kopu
QUOTE (anton_marcel @ Dec 24 2008, 13:59) *
worthy.gif

Pupi', lasa vrajeala si spune-mi cand mareste Boc salariile cu 50% asa cum a promis.... Cand ne certam pe aici acum vreo 2 luni bagai vraji ca exista criza numai in capul nostru si Motociclanu nu mareste brusc salariile cu 50% doar pentru ca nu vrea si e ciudos - da' las' ca vine pedeu' si mareste salariile ca prima masura...
Populisti ordinari de doi lei.... puke.gif

anton_marcel
QUOTE (kopu @ Dec 24 2008, 14:22) *
Pupi', lasa vrajeala si spune-mi cand mareste Boc salariile cu 50% asa cum a promis.... Cand ne certam pe aici acum vreo 2 luni bagai vraji ca exista criza numai in capul nostru si Motociclanu nu mareste brusc salariile cu 50% doar pentru ca nu vrea si e ciudos - da' las' ca vine pedeu' si mareste salariile ca prima masura...

1. Pacat ca nu stii sa citesti, deoareca nu ai raspuns la nici o intrebare.
2. In curand. Nu pot spune decat ca marirea va avea loc de la 1.01.2009. sau si retroactiv, altfel sau ars.
3.Vor avea loc mari manifestatii, greva si tot le vor obtine, indiferent de ce potlogarii vei scrie tu pe acest forum.
4. Dupa ce le vor obtine o sa am grija eu cat de corect judeci tu.
5. Scuze ptr.urmatoarea intrebare: De la care tonomat de euro primesti plata de la Antena 2 sau 3?
6. Scuze am uitat ca tu nu esti in stare sa raspunzi la intrebari, asa ca las-o balta.
AMDG
QUOTE (anton_marcel @ Dec 24 2008, 14:48) *
tot le vor obtine

Vezi ca nu mai sunt siguri nici de marirea pensiilor in vremurile astea de criza rolleyes.gif
anton_marcel

Pupi', lasa vrajeala ...A...si spune-mi cand mareste Boc salariile cu 50% asa cum a promis.?... Cand ne certam pe aici acum vreo 2 luni bagai vraji ca exista criza numai in capul nostru si Motociclanu nu mareste brusc salariile cu 50% doar pentru ca nu vrea si e ciudos - da' las' ca vine pedeu' si mareste salariile ca prima masura...

1. Pacat ca nu stii sa citesti, deoareca nu ai raspuns la nicio intrebare.
2. In curand. Nu pot spune decat ca marirea va avea loc de la 1.01.2009. sau si retroactiv, altfel s-au ars.
3.Vor avea loc mari manifestatii, greva si tot le vor obtine, indiferent de ce potlogarii vei scrie tu pe acest forum.
4. Dupa ce le vor obtine o sa am grija eu cat de corect judeci tu.
5. Scuze ptr.urmatoarea intrebare: De la care tonomat de euro primesti plata de la Antena 2 sau 3?
6. Scuze am uitat ca tu nu esti in stare sa raspunzi la intrebari, asa ca las-o balta.

Intrebarea ta este incorecta. (era de aseptat de la tine).

Corect era (ceilalti ce citesc sa scrie daca am dreptate sau nu, va rog frumos):

...B... Cand dl. Boc va aplica legea de marire a salarilor profesorilor?

Lege in vigoare (aprobata in parlament in unanimitate, semnata de presedintele tarii, publicata in Monitorul Oficial, avand pe deasuprea si aprobare de la Curtea Constitionala de Justitie).

Incorect anulata prin Ordonanta de Guvern (guvernul este putere executiva, fiind iresponsbil de anularea legii din punct de vedere strict juridic.
Trebuia să forteze modificarea legii tot de către Parlament. (Se cheamă asumarea răspunderii de către guvern - procedura constitutională).

Va rog frumos sa fiti obiectivi si sa specificati care intrebare este scrisa corect. A sau B
kopu
QUOTE (anton_marcel @ Dec 24 2008, 14:48) *
1. Pacat ca nu stii sa citesti, deoareca nu ai raspuns la nici o intrebare.

w00t.gif
Pupi', ce intrebare mi-ai pus tu mie si nu ti-am raspuns ?
dragospas
Legea de majorare a salariilor profesorilor este valabila ,asadar ea trebuie aplicata. Sper ca noul Guvern sa nu aiba apucaturile vechiului Guvern si sa nu respecte legile. Si sper ca cei care pana acum erau vehementi sa nu gaseasca scuze. Doresc sa-i vad la fel de vehementi cu un guvern care nu aplica legile tarii !

P.S. ...vor urma obligatoriu majorari ale salariilor tuturor bugetarilor cel putin cu acelasi procent...Daca nu ,greve,demonstratii si dezordine sociala. Musai sa se tina de promisiuni !
anton_marcel
QUOTE (dragospas @ Dec 24 2008, 16:47) *
Legea de majorare a salariilor profesorilor este valabila ,asadar ea trebuie aplicata. Sper ca noul Guvern sa nu aiba apucaturile vechiului Guvern si sa nu respecte legile. Si sper ca cei care pana acum erau vehementi sa nu gaseasca scuze. Doresc sa-i vad la fel de vehementi cu un guvern care nu aplica legile tarii !

P.S. ...vor urma obligatoriu majorari ale salariilor tuturor bugetarilor cel putin cu acelasi procent...Daca nu ,greve,demonstratii si dezordine sociala. Musai sa se tina de promisiuni !

1. Una este sa te tii de promisiuni si cu totul altceva sa pui in aplicare o lege.
2. Te rog frumos sa raspunzi cat mai clar si la intrebarea de mai sus A sua B, deoarce am afla cine judeca gresit.
...Multumesc frumos....
ortega
O sa va dea, dar nu 50%, ci un 10-15%.
Sa spuneti sarumana si pentru aia, ca 90%nu ii meritati. dry.gif
anton_marcel
QUOTE (ortega @ Dec 26 2008, 02:23) *
O sa va dea, dar nu 50%, ci un 10-15%.
Sa spuneti sarumana si pentru aia, ca 90%nu ii meritati. dry.gif

Daca domnia dumneavoastra are servici, da-ti in gand (nu te poti minti singur) raspunsul la intrebarea:
Tu cat meriti din salariul tau?
De ce nu argumentezi si de ce un profesor merita un salariu de mizerie?
dragospas
QUOTE (anton_marcel @ Dec 26 2008, 11:16) *
De ce nu argumentezi si de ce un profesor merita un salariu de mizerie?

Maxi de unde ai scos-o pe asta cu salariul de mizerie ? La ora aceasta profesorii au un salariu mai mult decat corect ...ajungand undeva la media pe economie.
Te rog sa nu-mi dai exemple de profesori la inceput de cariera ,pentru ca atunci iti voi da si eu alte exemple..de ex un medic stagiar ,care dupa 6 ani de facultate mai trebuie sa faca inca o specializare de 3-5 ani pentru ca altfel nu poate profesa ,si asta la un salariu echivalent cu al profesorului sau chiar mai mic. Si exemplele pot continua.

Se pare ca toti au inebunit...vor salarii mari ,vor casa cu piscina si mertane dupa primii 5 ani de munca ? Cred ca filmele americane nu fac bine ...dar nu-i nimic vine criza financiara si vom regreta conditiile de azi !
Mr_Who
QUOTE (dragospas @ Dec 26 2008, 12:13) *
Maxi de unde ai scos-o pe asta cu salariul de mizerie ? La ora aceasta profesorii au un salariu mai mult decat corect ...ajungand undeva la media pe economie.
Te rog sa nu-mi dai exemple de profesori la inceput de cariera ,pentru ca atunci iti voi da si eu alte exemple..de ex un medic stagiar ,care dupa 6 ani de facultate mai trebuie sa faca inca o specializare de 3-5 ani pentru ca altfel nu poate profesa ,si asta la un salariu echivalent cu al profesorului sau chiar mai mic. Si exemplele pot continua.

Se pare ca toti au inebunit...vor salarii mari ,vor casa cu piscina si mertane dupa primii 5 ani de munca ? Cred ca filmele americane nu fac bine ...dar nu-i nimic vine criza financiara si vom regreta conditiile de azi !

Voi incepe prin a spune ca ai dreptate cand vorbesti despre remuneratia medicilor stagiari - e o bataie de joc, si asta e unul dintre principalele motive pentru care se duce de rapa sistemul sanitar la noi. Medici capabili parasesc tara si profeseaza cu succes in alte parti, unde sunt apreciati la adevarata lor valoare si la nivelul pe care il presupune misiunea lor nobila, aceea de a salva vieti. Nu de alta, dar si ei, ca si profesorii (desi in mai mica masura) au ajuns modele negative pentru "expertii" din mass-media, flamanzi de senzational si de balacareala ca la usa cortului (niste "realizatori" de "emisiuni" duhnind a incultura si niste prezentatori de "stiri" semianalfabeti care, daca se blocheaza teleprompterul, nu sunt in stare sa lege doua vorbe fara un dezacord major).
Cat despre profesori, imi permit sa nu fiu de acord cu tine. Salarii decente au doar cei care au muncit o viata in sistem, si nici alea nu sunt corecte, pentru ca dupa 30+ de ani la catedra ar merita mai mult. Nu o sa iti dau exemple de profesori la inceput de cariera pentru a-ti demonstra ca salariile din educatie sunt mizerabile, ci o sa iti dau exemplul pe care l-am mai dat intr-un post anterior, si anume cel al profesorilor din preuniversitar care, dupa 9-10 ani la catedra si cu gradul didactic II, abia daca se apropie de plafonul salarial de 1000 RON. Ce zici de astia, e corect? Astia nu sunt la inceput de cariera, ci undeva spre mijlocul carierei lor. Nu stiu cat ia un debutant in invatamant, dar nici nu vreau sa ma gandesc, probabil ca undeva pe la 600 RON...
Profesorii nu vor "casa cu piscina si mertane" (ii lasa pe politicieni si pe "tepari" a la Jiji Becali sa se preocupe de astfel de chestii), ci o viata normala si o remuneratie decenta, in raport cu importanta muncii lor.
anton_marcel
Ei aveau deja planificata o marire de 9%, sindicatele incercau sa o ridice la 15%.
Marirea de 50% a aparut prin lege parlamentara, votata in unanimitate.
Basarab
Au promis ca sa ia voturi. Sa creasca procentul. I-au fraierit pe multi!
ortega
Da.
Au muscat-o rau de tot.
Cum banuiesc ca au muscat-o si cei din afara(Italia etc) care au crezut ca le da Geoana 20000 euroi daca se intorc in tara. smile.gif
Pt mine e mult 50% pt profesorii astia care au 4-6 ore pe zi, week endurile libere, vacanta platita 3 luni vara si inca 2 saptamani iarna.
Cui nu ii convine ce scoate din meditatii sa mearga la privati, sa vada acolo ce e munca.
Cand m-am pregatit pt facultate am facut pregatire la 2 din cele 3 materii la care am dat examen(la a 3a materie a fost si nesrios profesorul ala, voia pauza de 1 luna sa mearga nu stiu unde, asa ca m-am lasat pagubas si am invatat singur)

Referitor la ce spuneam in postul precedent, tocmai acum plange rectorul ministru pt ca o pun la colt ziaristii, mentionind ca nu sunt bani pt mariri, si ca nu ar fi votat legea daca ar fi stiut ca nu sunt bani la dispozitie laugh.gif (pentru prostii care o mai musca o data, e vina fostilor guvernanti ca nu au bani wink.gif )

Ne-a spus ministrul sa uram la profesori Sarbatori Fericite! , pt ca in rest nu mai au ce oferi (si va mai promit o marire la anul, inainte de alegerile presedintiale), poate o mai muscati o data.
anton_marcel
QUOTE (ortega @ Dec 26 2008, 17:51) *
Da.
Au muscat-o rau de tot.
Cum banuiesc ca au muscat-o si cei din afara(Italia etc) care au crezut ca le da Geoana 20000 euroi daca se intorc in tara. smile.gif
Pt mine e mult 50% pt profesorii astia care au 4-6 ore pe zi, week endurile libere, vacanta platita 3 luni vara si inca 2 saptamani iarna.
Cui nu ii convine ce scoate din meditatii sa mearga la privati, sa vada acolo ce e munca.
Cand m-am pregatit pt facultate am facut pregatire la 2 din cele 3 materii la care am dat examen(la a 3a materie a fost si nesrios profesorul ala, voia pauza de 1 luna sa mearga nu stiu unde, asa ca m-am lasat pagubas si am invatat singur)

Referitor la ce spuneam in postul precedent, tocmai acum plange rectorul ministru pt ca o pun la colt ziaristii, mentionind ca nu sunt bani pt mariri, si ca nu ar fi votat legea daca ar fi stiut ca nu sunt bani la dispozitie laugh.gif (pentru prostii care o mai musca o data, e vina fostilor guvernanti ca nu au bani wink.gif )

Ne-a spus ministrul sa uram la profesori Sarbatori Fericite! , pt ca in rest nu mai au ce oferi (si va mai promit o marire la anul, inainte de alegerile presedintiale), poate o mai muscati o data.

1.Si totusi or sa primeasca acum, nu la alegeri.
...PS... Te rog frumos daca doresti da si raspunsul la intrebarea mea de mai sus si scrie care e corecta... A... sau ..B...
GTA-FT
QUOTE (dragospas @ Dec 24 2008, 16:47) *

La ce majoritate au acum si ce lideri sindicali santajabili sunt, nu va mai face nimeni mare galagie. Citeva zgomote plictisitoare si gata, treci inapoi la catedra ca este criza!
Credeti ca mult-trimbitatele masuri anti-criza, luate din primele clipe de madat, impotriva bugetarilor imbogatiti tot de aceeasi clasa politica, nu vor afecta si profesorii? Faza asta, cu reducerea drastica salariilor directorilor si sefilor de agentii, este primul pas spre inchiderea pliscului sindicalistilor si celor care mai viseza ca legile sa se aplice. Vom trai si vom vedea!
anton_marcel
QUOTE (Basarab @ Dec 26 2008, 13:51) *
Au promis ca sa ia voturi. Sa creasca procentul. I-au fraierit pe multi!

ATENTIE
"Au promis ca sa ia voturi. Sa creasca procentul. I-au fraierit pe multi!"

Complet fals. Nu este o promisiune electorala ci o lege in vigoare (Votata in parlament......etc).

...PS... Te rog frumos daca doresti da si raspunsul la intrebarea mea de mai sus si scrie care e corecta... A... sau ..B...
Petrache_Lupu

kopule, de ce iti place sa fii penibil? Pai tu nu stii cum sta treaba cu promisiunile elctorale? Hai ca acum parca intreci masura, pe bune.
anton_marcel
QUOTE (Petrache_Lupu @ Dec 26 2008, 22:34) *
kopule, de ce iti place sa fii penibil? Pai tu nu stii cum sta treaba cu promisiunile elctorale? Hai ca acum parca intreci masura, pe bune.

ATENTIE

Nu va duce capul. Am mai scris si mai sus (argumentand) ca nu este promisiune electorla, ci o lege.
Nu puteti sa ganditi, mai ales cand aveti si argumentele prezentate mai sus, si totusi scrieti prostii?
.

..PS... Va rog frumos daca doriti da si raspunsul la intrebarea mea de mai sus si scrie care e corecta... A... sau ..B...
Multumesc frumos.

Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.