QUOTE (dragospas @ Dec 21 2008, 20:15)

Da eu, si o spun cu toata convingerea mea...Dar pana a-ti explica de ce cred asta doresc sa-ti atrag atentia ca prioritatea ta pe acest forum a fost discreditarea acestui partid (PNL)desi pui semnul egal intre cele trei partide...
Desi sunt convins ca o sa te faci ca nu pricepi ,eu o sa reiau explicatia...si iar si iar...
PNL nu avea alta varianta decat cartea pe care a jucat-o...oricare alta varianta (de guvernare in alianta DA ,de trecere in opozitie lasandu-l pe basescu sa faca anticipate dupa valul de popularitate castigat odata cu suspendarea sau o alinanta cu PSD) ducea la discreditarea masiva a partidului gen PNTcd.
Nici PSD nu statea mai pe roze...pierduse guvernarea desi castigase alegerile,pierduse masiv electorat cu suspendarea si nu putea accepta alegeri anticipate asa incat varianta lor a fost o sustinere neconditionata (din umbra ) a PNL la guvernare....bineinteles ca mici castiguri din acest lucru au avut si ei ...mai mult de imagine. Asa a stat treaba pe scurt pentru ultimii 4 ani. Daca nu s-ar fi intamplat asa ,acum aveam un partid unic la guvernare = partidul prezidential pe care si l-a dorit Zeus si un mic PSD in opozitie...
Situatia este cu totul alta in acest moment....PD-L s-a "casatorit" cu fostii frati (PSD) in cu totul alte scopuri ; existenta partidului PD-L nu era amenintata si nu era imperios necesara aceasta "casatorie" decat de dragul puterii (oare au uitat sloganul electoral ei cu ei ...?)
Aceasta "casatorie " cu PSD este de condamnat...parca acum 2 saptamani toti portocalii spuneau ca electoratul a votat dreapta...ce s-a intamplat cu votul si vointa electoratului? Oare Tariceanu este singurul vinovat ,sau are vina cea mai mare ?
Si ca o comparatie plastica voi scoateti vinovat pe cel care primeste niste avansuri ,sau pe cel care accepta casatoria ?
QUOTE (olteanul @ Dec 21 2008, 20:37)

Desigur că PNL are onoare.
Era clar că acest guvern a reușit să rămână în funcție pentru simplul motiv că altora le era frică de alegerile anticipate.
Ponta a spus că "PSD a susținut guvernul Tăriceanu așa cum susține funia pe spânzurat".
A, că or mai avut și vreo discuție care să statueze susținerea asta... nu aș putea zice ba.
Dar un lucru e clar, dacă guvernul Tăriceanu a făcut vreun favor PSD-ului, atunci asta s-a întâmplat doar că a vrut PNL-ul, nu că a dictat PSD-ul.
Noul guvern FSN permite celor două partide să taie și să spânzure pentru clientela lor.
Ceea ce spui tu de la 1 la 6 sunt variațiuni pe acceași temă și răspunsul meu e aci.
7. PD-L ul are "curajul" să intre în borcanul cu miere împreună cu PSD-ul. Deci le-a dat necondiționat miniștrilor lui Geoană (din care majoritatea sunt din guvernul Năstase.. ăla ticăloșit) mari bucăți din vistieria țării. Și nu-i va putea întreba nimic. Boc nu va putea comenta absolut deloc în timp ce prietenii PSD-ului vor colabora cu miniștrii.
Care e doza de curaj de lăudat aici?
8 Ce rost are să compari România cu America (apropo, cred că tu vorbeai de Statele Unite...) și puterile pe care le are președintele SUA cu cele ale președintelui României.
9. Ce rost are întrebarea asta?
10. Un partid trebuie să aibă oameni de onoare.
Repet, PNL a dovedit constanță în acțiunile sale. A arătat că este un partid de dreapta și nu s-a abătut de la principiile sale deși avea oportunitatea de a rămâne la putere.
Adevărata sa onoare stă în a rezista tentației de a fi la putere.
nu zau. Cum adica au rezistat tentatiei puterii peneleii si ca is integrii, cand au negociat pana in ultima clipa cu psd-ul?
Ce dracu, daca erau asa de deontologi nu discutau nimic si anuntau din start ca se duc in opozitie. Dar asta e prea mult pentru voi fanaticii pnl, incet incet vad ca deveniti singurii care credeti ca pnl-ul e diferit de restul scenei politice. Daca erau chiar asa de deontologi peneleii, si nu se tineau cu dintii de putere, de ce nu au renuntat la ea acu 2 ani si au preferat un mariaj nefericit cu psd-ul? Unde era deontologia atunci? Ascunsa printre cartaboshii lui cremes? Sa fim intelesi, am crezut intr-un om (nu partid -- basescu) care m-a dezamagit. La fel cum m-a dezamagati inainte pnl-ul colaborand cu psd-ul. Ca voua vi se pare acceptabil acest lucru, nu ma mira, sunteti fanatici, care nu puteti recunoaste adevarul, acela ca pnl-ul nu e partid real de dreapta, ca pnl-ul nu are integritate sau onoare si ca e plin de scursuri la fel ca pdl-ul si pnl-ul. Deci domnilor.. ce votam de acu incolo?Ca eu unu deocamdata nu vad nimic care sa merite votat pentru un motiv cat de mic