Salarii profesori
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102

duculeana

Daca nu mariti salariile profesorilor acum, sa nu va mai plangeti peste 10 ani ca ies de pe bancile liceelor si facultatilor numai incompetenti! Cum ne asternem asa vom dormi! Tinerii de azi ne vor conduce in viitor, mai devreme sau mai tarziu, ne convine sau nu! V-ati gandit la ce se va ajunge atunci? Va fi un haos total! Micii trepadusi vor ajunge sa puna talpa pe grumazul democratiei si ne vom intreba cu ce am gresit de meritam asa ceva! Atunci o sa va amintiti de vremurile astea tulburi!
data
QUOTE (macmac @ Nov 14 2008, 09:10) *
Vosganian: Salariile de la stat au ajuns sa fie cu 30% mai mari decat la privat

...

normal, daca toti declara salariul minim pe economie ca sa nu plateasca impozitele datorate statului

e ca in agentiile guvernului: nu conteaza cat ai salariul ci cat ai venitul sleep.gif

sexterminator
QUOTE (AMDG @ Nov 14 2008, 09:27) *
Ce i-a impiedicat pe ceilalti sa faca mutari de sah mai inteligente ? rolleyes.gif

În ce privește salariile profesorilor, e simplu: numai Tăriceanu putea juca mingea asta - pentru că era singurul cu putere decizională, deci singurul care conta. Băsescu nu putea decât să asiste.
Dacă era băiat isteț, putea totuși să profite și el de mingea pe care și-a ridicat-o Tăriceanu singur la fileu: putea să pedaleze foarte profitabil pe ideea reformării sistemului de salarizare corelat cu performanța.
Am văzut că încep să propună ceva de genul, dar e atât de cretin ce vor încât se vor șterge la cur cu propunerea, n-au cum s-o implementeze.
Cum dracu să evaluezi un profesor în funcție de notele elevilor sau ale altor colegi ?! wacko.gif

QUOTE (gigel de hohențolărn @ Nov 14 2008, 16:09) *
măi sexter, salariile nu se pot mări fără a reforma mai întâi sistemul .

Am tot scris despre reforma asta de mi s-a acrit.
Pe lângă asta, repet a mia oară, cel puțin jumătate din profesori NU AU CE CĂUTA LA CATEDRĂ. Restul - sau chiar mai puțin - merită nu 50% ci 100% în plus.

În rest, nu mai obosiți tastele cu reforma, nimeni nu are interesul să aplice nicio reformă, dimpotrivă, există interese puternice ca ea să NU fie aplicată, mie mi-e foarte clar demult. Țara vă vrea proști, poate băgați la cap odată asta.
data
QUOTE (sexterminator @ Nov 14 2008, 23:23) *
...Țara vă vrea proști, poate băgați la cap odată asta.

multi au bifat deja obiectivul happy.gif
lamuritorul
QUOTE (vercety_ro @ Nov 14 2008, 22:47) *
Sa inteleg ca preferi unitati private de genul Universitatea Romano Americana, Spiriu Haret si Universitatea Ecologica? naughty.gif

Sa inteleg ca profesorii aia murdariti portocaliu pe limba, de la FSP nu va invata prea multe, nu?

Problema salariilor nu poate fi rezolvata de catre stat! In primul rand fiindca sistemul de invatamant duhneste de persoane incompetente (nu doar profesori...) si in al 2-lea rand ca nu ne permitem! Atunci trebuie ca piata sa regleze problema! Privatizam invatamantul si cine doreste profesori buni, o scoala de prestigiu sau mai stiu eu ce, da banul gros!
AMDG
Dacă era băiat isteț

Nu se contrazicea in primul rand - cand pro , cand contra maririi rolleyes.gif

Cum dracu să evaluezi un profesor în funcție de notele elevilor sau ale altor colegi ?! wacko.gif

Exista n metode rationale de evaluare - de exemplu introducerea contractelor pe durata determinata la profesorii universitari ( cum fac altii ce nu se plang de colaps in invatamant ) , reinnoite in functie de sumele atrase din sectorul privat pentru cercetare - ar orienta invatamantul spre aspectul practic , nu spre somnolenta actuala in care majoritatea cursurilor sunt continuate din inertie ca o forma de protectie sociala , fiind folosite de asemenea pentru a garanta vanzarea catre studenti a cartilor ce le contin indiferent de utilitate rolleyes.gif
vercety_ro
QUOTE (lamuritorul @ Nov 15 2008, 00:28) *
Sa inteleg ca profesorii aia murdariti portocaliu pe limba, de la FSP nu va invata prea multe, nu?

Problema salariilor nu poate fi rezolvata de catre stat! In primul rand fiindca sistemul de invatamant duhneste de persoane incompetente (nu doar profesori...) si in al 2-lea rand ca nu ne permitem! Atunci trebuie ca piata sa regleze problema! Privatizam invatamantul si cine doreste profesori buni, o scoala de prestigiu sau mai stiu eu ce, da banul gros!

Bai liberalu' lu'peste, crezi ca toate sunt asa simple? Dai totul la privat si te doare in dos? Ce faci cu aia care nu isi permit o scoala buna desi sunt capacitati intelectuale extraordinare? Ii trimiti la scoli de rahat daca isi permit si asa ceva. Intre timp lichelele de bani gata fac Harvard-uri autohtone pe banii babacilor. Ma indoiesc ca la cat de ahtiati dupa bani sunt romanii nu am avea parte de ATMuri de diplome (bagi banu iese diploma). Ce ii impiedica pe aia de la alde Spiriu Haret sau alte universitati de kko sa ia profesori buni si sa creasca in nivel? Faptul ca le trebuie studenti slabi care sa treaca examenele indiferent de IQ sau pregatire este clar. Uitat-va cine face faculati de-astea:

1) Oamenii trecuti de varsta studiului care ori nu au facut o facultate cand le-a fost vremea, ori o vor pe a 2a. In orice caz se pare ca e convenabil sa nu dai pe la cursuri si sa te licentiezi in drept de exemplu, apoi sa te duci la sefu cerand - mandru de noul tau statut - o marire consistenta de salariu.
2) Cei care fac asta ca pe o a 2a facultate in paralel cu una mai serioasa gandindu-se ca nu se stie cand le trebuie altceva decat fac la prima facultate.
3) Oameni care nu au ce cauta in facultati de prima data. Adica absolventi de liceu care in orice sistem normal s-ar opri aici cu studiile. Sunt aia atat de saraci cu duhul - sau lipsiti de preocupare - care te fac sa crezi ca lumea asta se duce de rapa de la o generatie la alta.

Asa ca nea Lemur, nu te mai lua mata dupa ce te minte moliceanu in timp ce tu salivezi cu gura deschisa la minciunile televizate. De asemenea nu te flata atunci cand jurnalistii - e drept, cei mai slabi dintre ei - categorisesc electoratul PNL ca fiind elitist. Unul ca tine imi dovedeste punctul de vedere.

lamuritorul
ce prezinti tu e valabil pt. situatia actuala! daca tot sistemul de invatamant ar fi privat lucrurile s-ar schimba! de fapt, la fel ca si acum, ar exista scoli bune si scoli proaste! de exemplu tu tot o facultate de umplutura ai sa termini! ce-au zis aia de la PD-L... te iau cu hartia aia igienica de la terminare? la ce te baga? lipit de afise? sau stai... ca asta faci s-acum.
sa lasam povestile cu saracul ultradotat! in primul rand ii numeri pe degete pe cei din categoria respectiva, iar in al 2-lea rand exista solutii pt. orice!
ce vreau eu sa spun e ca problema salariilor nu va fi rezolvata cat timp invatamantul e de stat! nu o sa ne permitem niciodata cresteri substantiale de la buget!
vercety_ro
QUOTE (lamuritorul @ Nov 15 2008, 11:24) *
ce prezinti tu e valabil pt. situatia actuala! daca tot sistemul de invatamant ar fi privat lucrurile s-ar schimba! de fapt, la fel ca si acum, ar exista scoli bune si scoli proaste! de exemplu tu tot o facultate de umplutura ai sa termini! ce-au zis aia de la PD-L... te iau cu hartia aia igienica de la terminare? la ce te baga? lipit de afise? sau stai... ca asta faci s-acum.
sa lasam povestile cu saracul ultradotat! in primul rand ii numeri pe degete pe cei din categoria respectiva, iar in al 2-lea rand exista solutii pt. orice!
ce vreau eu sa spun e ca problema salariilor nu va fi rezolvata cat timp invatamantul e de stat! nu o sa ne permitem niciodata cresteri substantiale de la buget!

Vorbesti prostii. Sunt curios daca ai facut vreo facultate, pentru ca vorbesti din auzite. Sunt curios pe de alta parte daca pentru tine exista vreo facultate in Romania care sa nu fie de umplutura - stii cum e cu vulpea care nu ajunge la struguri - ai facut cumva Dimitrie Cantemir la ID? Si pentru cultura ta generala draga lemur, nu am lipit afise ever si nici nu ma ocup de campanie. Apoi afla ca toata generatia care acum e la pensii si a facut facultati apoi au mers si au lucrat in fabrici si au contribuit la progresul tarii - atat cat au facut-o - nu ar fi putut in vecii vecilor sa faca facultate daca nu ii sustinea statul. Faptul ca probabil nu ai fost sau nu esti in stare sa faci o facultate de stat pe locuri bugetate nu iti scuza tembelul rationament cu privire la mediul universitar.
lamuritorul

vercety, in afara de a ma ataca pe mine ai scris si altceva in postul de mai sus?
daca ma apuc sa pun niste poze cu tine de prin anul I te-ai face din portocaliu, in maro, dar nu fac pasul ala inca!
ti-am zis! pt. cine e dotat si e sarac solutii vor exista! sau ti-e frica de faptul ca cei ca tine nu vor mai fi in stare sa termine nici macar o amarata de facultate in care te invata vorbe, gen FSP-ul tau? eu sunt inginer... nu cred ca are rost sa ne comparam!
real32
QUOTE (lamuritorul @ Nov 15 2008, 12:13) *
ti-am zis! pt. cine e dotat si e sarac solutii vor exista! sau ti-e frica de faptul ca cei ca tine nu vor mai fi in stare sa termine nici macar o amarata de facultate in care te invata vorbe, gen FSP-ul tau? eu sunt inginer... nu cred ca are rost sa ne comparam!

Majoritatea copiilor saraci invata pentru ca nu au alta sansa. Apoi muncesc pentru ca nu au alta solutie. Astia ce vor face daca sistemul de invatamant e privat?
lamuritorul
ce fac si acum! daca invata si e ceva de capul lor se va gasi cineva sa-i subventioneze(poate chiar statul... ar putea subventiona un anumit numar de elevi foarte buni cu situatie materiale proasta)! daca sunt mediocrii e nevoie de muncitori necalificati! cei saraci n-au adus nimic bun tarii! au instaurat comunismul si erau extaziati de noul regim la inceput! l-au votat pe Iliescu si PSD. acum plang dupa epoca de aur! asteapta sa le pice-n traista somaj sau alte ajutoare de la stat! etc!
real32
QUOTE (lamuritorul @ Nov 15 2008, 13:10) *
daca sunt mediocrii e nevoie de muncitori necalificati! cei saraci n-au adus nimic bun tarii! au instaurat comunismul si erau extaziati de noul regim la inceput! l-au votat pe Iliescu si PSD. acum plang dupa epoca de aur! asteapta sa le pice-n traista somaj sau alte ajutoare de la stat! etc!

Deci cel mai bine ar fi sa-i tinem prosti si sa-i folosim la munca campului.
Pierde_verile
QUOTE (lamuritorul @ Nov 15 2008, 11:24) *

Învățământul nu se privatizează și nu din cauza conspirațiilor nu știu cui, în orice caz nu pentru că se opun profesorii. Învățămânul nu se privatizează din cauză că are un caracter de serviciu public: adică este foarte necesar, dar nu se pot clar delimita costurile și funcțiile ca la analiza valorii http://www.referatele.com/referate/marketi...ebuintare-s.php. Și atunci piața își recunoaște incapacitatea în fața unor astfel de nevoi umane sau ecologice. Fraierii nu știu chestii din ăstea.
real32
QUOTE (Pierde_verile @ Nov 15 2008, 15:14) *
Învățămânul nu se privatizează din cauză că are un caracter de serviciu public: adică este foarte necesar, dar nu se pot clar delimita costurile și funcțiile ca la analiza valorii

Lasa ca el e engineer si se descurca cu muncitori necalificati. Cum o fi chestia asta? Fara electricieni, zidari, tamplari, forjori, zugravi, laboranti, termisti tratamentisti, strungari, macaragii, laminatori, metrologi, maistri si tot felul de lighioane din astea care nu au adus nimic bun tarii.
Pierde_verile
QUOTE (real32 @ Nov 15 2008, 15:36) *
Lasa ca el e engineer si se descurca cu muncitori necalificati. Cum o fi chestia asta? Fara electricieni, zidari, tamplari, forjori, zugravi, laboranti, termisti tratamentisti, strungari, macaragii, laminatori, metrologi, maistri si tot felul de lighioane din astea care nu au adus nimic bun tarii.

Nu bai că sunt din ăștia ca Lămuritorul. Baiul este când un astfel de specimen limitat ajunge Premier.
data
ce va spuneam ca Tariceanu blocheaza salariile profesorilor pentru a castiga capital electoral, nu din cauza ca economia nu permite cresterea salariilor sleep.gif

Click pentru a vizualiza atașamentul

QUOTE (lamuritorul @ Nov 15 2008, 13:10) *
...
cei saraci n-au adus nimic bun tarii! au instaurat comunismul si erau extaziati de noul regim la inceput! l-au votat pe Iliescu si PSD. acum plang dupa epoca de aur! asteapta sa le pice-n traista somaj sau alte ajutoare de la stat! etc!

bine ca au aparut acum unii care ne arata ca ajutoarele de la stat nu sunt pentru saraci ... sunt numai pentru cei bogati si clientii partidelor politice bandit.gif
gigel de hohențolărn
QUOTE (sexterminator @ Nov 15 2008, 00:23) *
Țara vă vrea proști, poate băgați la cap odată asta.

cu asta-s de acord biggrin.gif
dar la o adică de ce să se mai pompeze bani într-un sistem făcut de-așa natură încât să nu fie eficient?

pe de altă parte, eu d-abi aștept să se-aleagă prafu first.gif
QUOTE (cap_tepos @ Nov 14 2008, 21:06) *
"Evaluarea cunostintelor?"

Vrei sa ti se dovedeasca ca oricui i se poate concepe un test in ceea ce se considera a fi cel mai bun si profesionist si la care sa ia nota 1 (unu)? Tu ai vazut vreodata niste subiecte de la un examen de titularizare in invatamant?

Voi nu intelegeti un lucru: sistemul de invatamant este deja in colaps. Astept sa vad, in ipoteza ca se va face acea marire cati "destepti" vor fi tentati sa intre in sistem si vor trece de acel examen de titularizare.

Si btw, daca vor lua nota 1(unu) sa fie dati pe prima pagina a ziarelor cu notele pe care le-au luat, asa cun se procedeaza in presa locala din zona mea sub titlul <<Notele pe care le-au luat "profesionistii" atrasi de noile salarii din invatamant">>.

maestre, s-avem pardon, nu le dăm teste la ăia de tre să predea termodinamica la generală întrebări din statistica de neechilibru a unui sistem cuantic.

dacă s-ar vrea, s-ar putea implementa ce zic eu, în limita bunului simț, nu cu întrebări simple cum era acu ceva vreme la ăst examen de titularizare (habar n-am cum sunt subiectele ultimilor ani, deci posă vorbesc prostii)

alles gute
edgrimex
QUOTE (lamuritorul @ Nov 15 2008, 12:13) *
eu sunt inginer... nu cred ca are rost sa ne comparam!

Prea-ti seamana exprimarea din posturi cu cea a lui Alex_Dum care acum vreo 2 luni inca se chinuia sa termine facultatea si, parca nu era in anul terminal ci, ceva pe la inceput.
Red Wolf
Ati vazut ca am discutat degeaba pe acest forum pana acum ...
care este ministerul cu cea mai mare rectificare negativa de buget, azi????
e ministerul ala care nu are bani decat pentru investitii!
care o fi ala?
daaaaaa!
ministerul care pierde cei mai multi bani si care da cei mai multi bani la alte ministre este ..........
EDUCATIA!
Deci tot ce a zis Tariceanu cu lipsa bani lor din educatie este un populism desantat liberal!
pacat!
si pacat de noi ca ne spargem creierul in discutii financiare! sad.gif
lamuritorul
tinere, e criza financiara. nu mai investim in infrastructura scolara ca ne pierdem timpul! directorii de scoli nu vin cu proiecte, doar nu o sa tinem banii la ciorap! ii vom investi in infrastructura nationala! drumuri, poduri, cai fertate, aeroporturi!
Mr_Who
QUOTE (lamuritorul @ Nov 25 2008, 14:48) *
tinere, e criza financiara. nu mai investim in infrastructura scolara ca ne pierdem timpul! directorii de scoli nu vin cu proiecte, doar nu o sa tinem banii la ciorap! ii vom investi in infrastructura nationala! drumuri, poduri, cai fertate, aeroporturi!

Ce poduri, ce aeroprturi, ce avioane, frate? Practic, Tariceanu a luat 570 milioane RON de la Educatie si i-a dat la Ministerul Muncii. Cu alte cuvinte, da-i in ma-sa de profesori, calicii dreaq, decat sa le maresc salariile la nenorocitii astia mai bine le iau banii si ii dau la pensionari, poate-poate ma vor vota, fraierii.
"Nu voi sacrifica viitorul Romaniei majorand iresponsabil salariile profesorilor!" - ce slogan de tot rahatul. cata duplicitate!
Hai sa salvam economia Romaniei, sa mergem sa cumparam masini, dar nu Dacia, ceva mai de calitate, sa zicem...Citroen, ca "domnul" Tariceanu a eliminat taxa pe poluare si ne permitem!
lamuritorul
Nu nene, a luat banii pt ca nu mai erau la pensii! Mare chestie?
Sato
oare?

a luat de la educatie (investitii in infrastructura, calculatoare, bla bla de acum 1 luna - nu dam la salarii pentru ca investim) pentru pensionari pentru ca ei voteaza. beah...
romaximusro
QUOTE (lamuritorul @ Nov 25 2008, 19:23) *
Nu nene, a luat banii pt ca nu mai erau la pensii! Mare chestie?

chiar asa ... ce mare chestie.. sa urlii ca nu ai bani pentru marirea salariilor in invatamant, sa urlii ca ai bani pentru marirea pensiilor si sa vii dupa aia sa arati ce dobitoc ai fost, luand bani de acolo de unde oficial nu aveai , ca sa dai acolo unde oficial aveai.. Magnific nu?

QUOTE (Red Wolf @ Nov 25 2008, 10:00) *
Ati vazut ca am discutat degeaba pe acest forum pana acum ...
care este ministerul cu cea mai mare rectificare negativa de buget, azi????
e ministerul ala care nu are bani decat pentru investitii!
care o fi ala?
daaaaaa!
ministerul care pierde cei mai multi bani si care da cei mai multi bani la alte ministre este ..........
EDUCATIA!
Deci tot ce a zis Tariceanu cu lipsa bani lor din educatie este un populism desantat liberal!
pacat!
si pacat de noi ca ne spargem creierul in discutii financiare! sad.gif

corect.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.