Salarii profesori
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102

lamuritorul

nu, nu ne-o permitem! daca domeniul privat nu merge, ii dam afara pe cei de la stat ca sa mai scapam de cheltuieli! de cresteri salariale, nici vorba!
mai e cerere in domeniul "mesterilor" cum le zici tu! un electrician scoate lejer 40 mil. pe luna bani care-i merita cu varf si indesat!
data
QUOTE (lamuritorul @ Nov 12 2008, 22:06) *
nu, nu ne-o permitem! daca domeniul privat nu merge, ii dam afara pe cei de la stat ca sa mai scapam de cheltuieli! de cresteri salariale, nici vorba!
mai e cerere in domeniul "mesterilor" cum le zici tu! un electrician scoate lejer 40 mil. pe luna bani care-i merita cu varf si indesat!

si din punctul tau de vedere e normal ca un electrician sa castige de 4-5 ori cat un doctor

iar daca doctorul (sau profesorul) cere sa castige 1/3 din salariul unui electrician ... atunci trebuie dat afara

tot dati exemple cu economia de piata, capitalism, europa etc.

arata-mi si mie o tara civilizata in care un electrician castiga de 3 ori cat un doctor

lamuritorul
de ce trebuie sa te compari cu europa? ne asemanam cu ceva ca sa facem comparatia? ei au sectorul privat foarte foarte bine dezvoltat!
data
QUOTE (lamuritorul @ Nov 12 2008, 22:50) *
de ce trebuie sa te compari cu europa? ne asemanam cu ceva ca sa facem comparatia? ei au sectorul privat foarte foarte bine dezvoltat!

atunci de ce ceri sa fii tratat in spital ca in Europa? vei fi tratat ca in Somalia si sa nu protestezi, ca nu "te compari cu europa"

iar educatia va fi ca in Congo si fii multumit laugh.gif
lamuritorul
cand o sa avem sectorul privat ca in europa, vom avea suficienti bani la buget sa ne ocupam si de bugetari! pana atunci trebuie sa ne concentram pe dezvoltarea sectorului privat! de preferat pe afacerile romanesti, nu pe investitiile straine!
data
QUOTE (lamuritorul @ Nov 12 2008, 22:58) *
cand o sa avem sectorul privat ca in europa, vom avea suficienti bani la buget sa ne ocupam si de bugetari! pana atunci trebuie sa ne concentram pe dezvoltarea sectorului privat! de preferat pe afacerile romanesti, nu pe investitiile straine!

acum, nu in viitor ...

masina am cumparat-o, din sectorul privat, la preturile din europa, ba chiar mai mari

electrocasnicele le-am cumparat, de la sistemul privat, la preturi europene

mancarea o cumpar, din sectorul privat, la preturi europene

utilitatile le platesc, din sectorul privatizat, mai scump decat europenii

mesterii, privati, imi iau tarife europene

tot sistemul privat functioneaza la preturi europene (uneori putin mai mici, dar frecvent la preturi mai mari)

tot sistemul privat face evaziune din greu, foarte multi angajati au pe hartie salariul minim pe economie pentru a nu isi plati contributiile catre stat

pe urma ajung la spital si urla ca nu sunt medicamente, ca ei platesc

ca profesorii traiesc de pe urma muncii lor (uitand ca nu prea isi platesc impozitele)

ar vrea sa beneficieze de educatie si sanatate, dar fara sa plateasca si cu toate astea reprosandu-le ca salariile lor sunt un fel de pomana thumbdown.gif
lamuritorul
le-ai cumparat din sectorul privat, dar nu ala din ro!
banuiesc ca masina nu e produsa in ro, pe electrocasnice nu scrie ro, etc!

data
QUOTE (lamuritorul @ Nov 12 2008, 23:18) *
le-ai cumparat din sectorul privat, dar nu ala din ro!
banuiesc ca masina nu e produsa in ro, pe electrocasnice nu scrie ro, etc!

nici pe medicamentele pe care le primesti in spital nu scrie ro

nici aparatele din spital nu sunt made in ro

iar pe multe electrocasnicele din piata romaneasca scrie made in china

pe cand medicamentele si aparatura medicala ... alta calitate alti bani

asa ca toate comparatiile sunt in defavoarea sistemului privat
lamuritorul
pai tocmai de aia trebuie sustinut si intarit!
data

QUOTE (lamuritorul @ Nov 12 2008, 23:24) *
pai tocmai de aia trebuie sustinut si intarit!

sigur ca da; dar nu tinandu-i pe doctori si pe profesori la 1/4 din salariul unui electrician
crst_g
data, ai idei putine si fixe. diferenta dintre electrician si profesor e ca electricianul isi da silinta, se zbate, ca stie ca daca nu face treaba buna, maine sta acasa si o freaca; pe cand un profesor (repet, generalizez pentru ca ma refer la majoritate) vine, tranteste catalogul si se face ca munceste, banii venind oricum, fie ei si putini.

alopia, genul de profesori/invatatori de care vorbesti sunt muuult prea putini. sunt exceptii, exceptii care merita tot respectul si sunt cei carora le-as da si 5000 euro pe luna. dar cu ce ma incalzeste ca mama ta facea toate aceste lucruri, daca alti 1000 de profesori/invatatori vin la scoala ca sa treaca timpul?

voi va referiti la acele cazuri izolate, in care lumea este frumoasa, campiile verzi, oamenii sunt buni, dar prost platiti. guess what? trezirea!

eu va spun cazuri concrete, in care profesorul vine la ora, iese cand s-a sunat, indiferent daca a terminat sau nu lectia, in care notele sunt puse dupa cum vrea el, in care pune note in ton cu ce scrie in celelalte rubrici, nu in concordanta cu cunostintele elevului, etc. vreti, nu vreti, asta este realitatea si nu are sens sa ne ascundem dupa deget.
cum poti sa fii de acord cu marirea salariului unor astfel de specimene? repet, nu sunt cazuri izolate. puteti sa faceti singuri o statistica: luati la intamplare elevi din scoli diferite si intrebati-i despre asa ceva, si sa vedem daca le sunt straine imaginile astea, sau nu.
sexterminator
Uitasem. "Problema" salariilor profesorilor a fost o fumigenă bine orchestrată de Tăriceanu, și aici a avut consultanță bună.

1.Tre' să fii naiv să crezi că nu știa ce vor vota în Parlament oamenii din partidul pe care-l conduce.
2. Opoziția lui "îndârjită" la măriri a fost de natură să-i aducă un capital de simpatie din partea votanților, care, în majoritatea lor, urăsc în secret categoria asta profesională, de cele mai multe ori pe bună dreptate.
Iar aici targetul era în principal oamenii cu nivel redus de educație și certați cu școala, cât și marea masă a celor din mediul privat, care disprețuiesc profesorii (în particular sau pe față).
3. În plus, fumigena avea ca scop și învrăjbirea bugetarilor și miza pe intransigența în fața cererilor profesorilor, ceea ce a atras și simpatia multor bugetari, care se vedeau altfel discriminați pe nedrept.

Per total, miza diversiunii era să-i aducă un plus de simpatie din partea celor amintiți + imaginea de politician hotărât, nepopulist și cu o apreciere corectă a realităților economice românești, unde nu e loc de greșeală ci de fermitate clară, fără compromisuri.

Pe asta s-a mizat, sperând că p8limea n-o să afle nici de loganurile de 70.000 de euro, nici de furturile de la Romgaz, nici de salariile și pensiile din Regii sau Agenții Naționale, nici de salariile din Poliție, mărite fără nicio constrângere bugetară, nici de legăturile cu PSD-ul, nici de fondurile alocate discreționar în teritoriu, nici de multe multe altele.

Până acum din sondaje am văzut că i-a ieșit, românii mușcă la manipulare și prosteală pe față BIG TIME.
Morticia
QUOTE (data @ Nov 12 2008, 01:57) *
1. profesorii universitari sunt mult mai putini decat cei care lucreaza in agentiile guvernamentale - deci nu e un criteriu; sau le maresti salariile profesorilor universitari pentru ca sunt mai putini decat cei din agentii?

2. macar un proces in 20 de ani - dosarele revolutiei (macar unul din ele); un dosar din marea coruptie; un dosar al unui om politic important; un dosar din privatizarile discutabile ... pot fi insirate la nesfarsit dosarele importante si mediatizate; a castigat statul un singur proces important?

3. 4 ore pe luna? actorii "lucreaza" 2 ore pe saptamana; sedintele de guvern dureaza cam 2-3 ore; fotbalistii 90 de minute ... la atat se rezuma munca lor? sau criteriul tau il vrei aplicat doar in invatamant?

un salariu prin hotararea guvernului va creste de la 1416 la 1550 roll2.gif roll2.gif roll2.gif

2.Nu stiu ce profesor esti tu dar ori nu citesti cu atentie ori nu ai idee de notiuni elementare. Te mai intreb odata, ce proces sa castige un judecator? In rest, vorbesti din ce vezi la televizor. Crede-ma, munca unui procuror nu e formata din cazuri de mare coruptie. De aia exista DNA. E ca si cum as spune eu ca toate profele de franceza pozeaza pe siteuri xxx numai fiindca am vazut-o pe una la TV. Obtuz.
3. Un actor repeta si un sportiv se antreneaza? Un profesor ce face? Merge la pescuit in ziua metodica? Mda, hai sa il platim mult mai mult pentru asta.

Ideea e ca nu spune nimeni ca nu merita mai multi bani, dar sa ceri 50% cand in jurul tau vezi numai concedieri, asta e chiar nesimtire.

@alopia.
1.Esti subiectiv, fiind implicat in mod dorect, dar sa trecem peste asta.
2. Nu ai idee cati profesori corecteaza lucrari in timpul orelor.
3. Daca aplicam marirea doar profesorilor devotati cred ca mai mult de 20% (cu optimism) dinte ei nu vor vedea un ban in plus.
data
QUOTE (crst_g @ Nov 13 2008, 00:19) *
data, ai idei putine si fixe. diferenta dintre electrician si profesor e ca electricianul isi da silinta, se zbate, ca stie ca daca nu face treaba buna, maine sta acasa si o freaca; pe cand un profesor (repet, generalizez pentru ca ma refer la majoritate) vine, tranteste catalogul si se face ca munceste, banii venind oricum, fie ei si putini.

diferenta o faci doar tu

un profesor trebuie sa isi faca treaba fara sa aiba dreptul de a cere un salariu decent, el e bugetar

dar un meserias iti poate cere oricat, ca e privat; si nici nu plateste impozit; iar cat sunt de priceputi meseriasii in ultima vreme stie oricine a avut de a face cu ei
Pierde_verile
QUOTE (data @ Nov 13 2008, 00:29) *
diferenta o faci doar tu

un profesor trebuie sa isi faca treaba fara sa aiba dreptul de a cere un salariu decent, el e bugetar

Profesorul este bugetar nu pentru că așa vrea el ci pentru că rahatului de stat îi e frică să ia hățurile de pe învățământ. Dacă îi e frică să scoată banii.
macmac
Vosganian: Salariile de la stat au ajuns sa fie cu 30% mai mari decat la privat

Salariile din sectorul bugetar au ajuns sa fie cu 30% mai mari fata de cele din sectorul privat, in conditiile in care angajatii companiilor private sunt cei care practic "platesc" salariile bugetarilor, afirma ministrul finantelor, Varujan Vosganian.

Link

Asta inainte de majorarea cu 50%. Pe langa asta, in timp ce in productie se dau afara oameni din cauza crizei, bugetarii isi trag cresteri salariale cu 50% la salariile care deja sunt cu 30% mai mari decat ale celorlalti.
Prietenii stiu de ce.
Pierde_verile
QUOTE (macmac @ Nov 14 2008, 09:10) *
Vosganian: Salariile de la stat au ajuns sa fie cu 30% mai mari decat la privat

Salariile din sectorul bugetar au ajuns sa fie cu 30% mai mari fata de cele din sectorul privat, in conditiile in care angajatii companiilor private sunt cei care practic "platesc" salariile bugetarilor, afirma ministrul finantelor, Varujan Vosganian.

Link

Asta inainte de majorarea cu 50%. Pe langa asta, in timp ce in productie se dau afara oameni din cauza crizei, bugetarii isi trag cresteri salariale cu 50% la salariile care deja sunt cu 30% mai mari decat ale celorlalti.
Prietenii stiu de ce.

Cel de la stat ia banii scriși pe statul de plată. Cel de la privat mai ia încă un salariu la negru, dacă nu lucrează la o întreprindere mare.

După opinia mea cei care lucrează în educație merită mai mulți bani decât cei care lucrează la bănci, mai ales că, mai nou, și cel de la bănci sunt "bugetari". Ideea că privații îi plătesc pe bugetari nu însemană că plătesc cum vor mușchii lor. Uneori rabzi de foame ca să-l plătești pe altul. Și eu plătesc pe doamna de la curățătorie ,dar plătesc cât îmi cere, și, chiar dacă îmi cere mai mult, sunt mulțumit dacă îmi scoate petele. Din păcate petele de pe creier se scot mai greu, de aceea trebuie mai mulți bani pentru cei care se chinuiesc cu aceste pete. Vezi și acest topic.
AMDG
QUOTE (sexterminator @ Nov 13 2008, 00:26) *
"Problema" salariilor profesorilor a fost o fumigenă bine orchestrată de Tăriceanu, și aici a avut consultanță bună.

Ce i-a impiedicat pe ceilalti sa faca mutari de sah mai inteligente ? rolleyes.gif
Pierde_verile
QUOTE (AMDG @ Nov 14 2008, 09:27) *
Ce i-a impiedicat pe ceilalti sa faca mutari de sah mai inteligente ? rolleyes.gif

Eu cred că Tăriceanu va face închisoare pentru abuz în servicu după ce ordonanțele sale vor clasificate ca neconstituționale și ceilalți vor ști ce să facă mai departe. Trebuie să se ajungă să fie respectată Constituția asta o dată. Tăriceanu este destul de tăntălău ca să fie dat de exemplu cu cătușe. Am văzut că Crin Antonescu recunoaște cu sinceritate că ordonanțele se lovesc de Constituție. Vrea postul lui Tăriceanu din PNL.
macmac
Cel de la stat ia banii scriși pe statul de plată. Cel de la privat mai ia încă un salariu la negru, dacă nu lucrează la o întreprindere mare.
Oare ? Nu mai zic ca chiar daca ar fi asa, as putea si eu sa zic despre cei din primarii si avantajele lor, sau despre doctorii care sunt departe de a trai doar din salariu, nu crezi ?

După opinia mea cei care lucrează în educație merită mai mulți bani decât cei care lucrează la bănci, mai ales că, mai nou, și cel de la bănci sunt "bugetari". Ideea că privații îi plătesc pe bugetari nu însemană că plătesc cum vor mușchii lor. Uneori rabzi de foame ca să-l plătești pe altul. Și eu plătesc pe doamna de la curățătorie ,dar plătesc cât îmi cere, și chiar dacă îmi cere mai mult, sunt mulțumit dacă îmi scoate petele.
Si dupa opinia mea cei care lucrează în educație merită mai mulți bani decât cei care lucrează la bănci, insa trebuie facuta diferenta: ban public vs. ban privat.
Faptul ca "mai nou, și cel de la bănci sunt "bugetari"" nu e o nici pe departe o justificare acceptabila. Daca unul fura, asta nu inseamna ca si celalalt are acest drept moral, ci ca primul trebuie sa nu mai fure.
gigel de hohențolărn
QUOTE (sexterminator @ Nov 13 2008, 01:26) *
Uitasem. "Problema" salariilor profesorilor a fost o fumigenă bine orchestrată de Tăriceanu, și aici a avut consultanță bună.

1.Tre' să fii naiv să crezi că nu știa ce vor vota în Parlament oamenii din partidul pe care-l conduce.
2. Opoziția lui "îndârjită" la măriri a fost de natură să-i aducă un capital de simpatie din partea votanților, care, în majoritatea lor, urăsc în secret categoria asta profesională, de cele mai multe ori pe bună dreptate.
Iar aici targetul era în principal oamenii cu nivel redus de educație și certați cu școala, cât și marea masă a celor din mediul privat, care disprețuiesc profesorii (în particular sau pe față).
3. În plus, fumigena avea ca scop și învrăjbirea bugetarilor și miza pe intransigența în fața cererilor profesorilor, ceea ce a atras și simpatia multor bugetari, care se vedeau altfel discriminați pe nedrept.

Per total, miza diversiunii era să-i aducă un plus de simpatie din partea celor amintiți + imaginea de politician hotărât, nepopulist și cu o apreciere corectă a realităților economice românești, unde nu e loc de greșeală ci de fermitate clară, fără compromisuri.

Pe asta s-a mizat, sperând că p8limea n-o să afle nici de loganurile de 70.000 de euro, nici de furturile de la Romgaz, nici de salariile și pensiile din Regii sau Agenții Naționale, nici de salariile din Poliție, mărite fără nicio constrângere bugetară, nici de legăturile cu PSD-ul, nici de fondurile alocate discreționar în teritoriu, nici de multe multe altele.

Până acum din sondaje am văzut că i-a ieșit, românii mușcă la manipulare și prosteală pe față BIG TIME.

măi sexter, salariile nu se pot mări fără a reforma mai întâi sistemul .
iar cu reforma actuală, o să ajungem să facem și educația fizică și sportul tot pe calculator, cu ecdl-ul lu' pește, iar indivizi nepregătiți o să fie la catedră, cu fundu, ce-i drept, pe niște bănet mai numeros.

când e ceva putred într-un sistem, nu bagi bani în el sperând că o să se vindece de la sine, că va deveni atractiv pentru oameni capabili bla bla, NU, ci mai întâi înlături partea bolnavă, și apoi ridici salariile.

discutam cu niște colegi cum că o învățătoare îi făcea nesimțiți pe școlari, și că atitudinea asta este împotriva ideii de dascăl, și că un asemenea specimen n-are ce căta la catedră, mai ales în ciclul 1-4 (de fapt, niciunde, da hai să zicem) și în replică, am primit ceva de genu "aa, păi ăia au impresii, vin cu mobile la școală, cu tralala cu tupeu șamd" - hai să fim serioși, rolul dascălului e unul de formare, de educare, nu e un rol coercitiv sau mai știu eu ce.

reforma, după băsescu, înseamnă computer și engleză, da există atâtea discipline frumoase care se pot descurca binemersi și fără engleză și windoze intensiv. băse gândește simplist, ce cere piața, aia să dăm, da educația înseamnă mai mult de-atât, și tocmai de aia la conservator n-o să se studieze în veacu veacurilor manele (deși au luat-o și ăștia pe arătură - există secție de muzică ușoară la conservator, așa că, încet încet se duce pe apa sâmbetei totu biggrin.gif )

adică na, întreb și eu, cum poate calculatorul să facă mai frumos calculu diferențial? printre formule să pună profu poze cu michimauși și alte bazaconii? în scop ca să ce?

la cerut bani, se înghesuie profesorii, da ia să vedem câți o să se înghesuie la un test de evaluarea cunoștințelor, în ciclul liceal și universitar, ia să vedem atunci cum o să stea lucrurile wink.gif
ca să nu mai pun, că majoritatea studenților de la noi nu au absolut nicio jenă sau reticență în ceea ce privește copiatul (că de, oricum se învață șituri nefolositoare) - ehee, câte bube are sistemu, da în loc să le scoatem, hai să băgăm bani grămadă, că cine știe, poate o să se scoată bubele singure, la fel cum o să se construiască așa, din senin autostrăzi. desigur, scenariile astea-s valabile pentru sisteme în care entropia totală scade biggrin.gif
cap_tepos
QUOTE (gigel de hohențolărn @ Nov 14 2008, 16:09) *
[...]
la cerut bani, se înghesuie profesorii, da ia să vedem câți o să se înghesuie la un test de evaluarea cunoștințelor, în ciclul liceal și universitar, ia să vedem atunci cum o să stea lucrurile wink.gif
[...]

"Evaluarea cunostintelor?"

Vrei sa ti se dovedeasca ca oricui i se poate concepe un test in ceea ce se considera a fi cel mai bun si profesionist si la care sa ia nota 1 (unu)? Tu ai vazut vreodata niste subiecte de la un examen de titularizare in invatamant?

Voi nu intelegeti un lucru: sistemul de invatamant este deja in colaps. Astept sa vad, in ipoteza ca se va face acea marire cati "destepti" vor fi tentati sa intre in sistem si vor trece de acel examen de titularizare.

Si btw, daca vor lua nota 1(unu) sa fie dati pe prima pagina a ziarelor cu notele pe care le-au luat, asa cun se procedeaza in presa locala din zona mea sub titlul <<Notele pe care le-au luat "profesionistii" atrasi de noile salarii din invatamant">>.
AMDG
QUOTE (Pierde_verile @ Nov 14 2008, 09:30) *
Trebuie să se ajungă să fie respectată Constituția asta o dată.

Cu asa Curte Constitutionala ? rolleyes.gif

QUOTE (cap_tepos @ Nov 14 2008, 20:06) *
sistemul de invatamant este deja in colaps.

Daca te referi la utilitatea programei in anumite facultati sunt de acord cu tine rolleyes.gif
lamuritorul
sistemul de invatamant trebuie privatizat (ca si o fabrica, il scoatem la vanzare). vreau sa am scoli in care copilul meu sa nu fie nevoit sa invete teoria evolutionista de excemplu sau sa fie mai multe optiuni!
vercety_ro
QUOTE (lamuritorul @ Nov 14 2008, 22:04) *
sistemul de invatamant trebuie privatizat (ca si o fabrica, il scoatem la vanzare). vreau sa am scoli in care copilul meu sa nu fie nevoit sa invete teoria evolutionista de excemplu sau sa fie mai multe optiuni!

Sa inteleg ca preferi unitati private de genul Universitatea Romano Americana, Spiriu Haret si Universitatea Ecologica? naughty.gif
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.