Salarii profesori
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102

Tom_Cat

Sistemul Sanitar nu este nici el prea in forma, insa oameni pregatiti exista, nu exista bani pentru infrastructura, plus ca sunt prea putini, pe cand in Invatamant....lipseste resursa unama de calitate, toti prostii s-au aciuat la bani siguri si fara munca.

Nu, eu as vrea sa dau procentul unei ,sau mai multor institutii de invatamant si sa zic , un 1% din acea suma pentru invatamnt in general.Adica, daca eu zic ca in cadrul unei Universitati, sau Liceu se face cartea, sa le directionez lor fondurile ca sa ii stimulez.
isr2002
QUOTE (Tom_Cat @ Nov 6 2008, 22:17) *
Crezi sau nu, da platesc mult mai mult decat un profesor, sau doi, sau trei s.a.m.d. Nu, nu pot sa urle profesorii, pentru ca fiecare leu primit de ei si dat la sanatate este tot de la mine, adica tot banii mei.Tu chiar nu vrei sa intelegi ca profesorii nu produc nimic, nici macar educatie, doar gauri in bugete si rebuturi tehnice.

Radumiki, ma refer la cei de pe strazi, stiu ca exista si profesori in adevaratul sens al cuvantului, pe care ii respect si le cer parerea cand am o problema delicata, insa nu te supara, dar m-am ingrozit cand am vazut specimenele pe strazi.

Apropo, ca o observatie, sunt foarte multi profesori la continuare studii prin facultati, tocmai pentru ca nu au resuit sa o termine la timpul lor, iar acum umbla cu plocoanele prin facultati.Si ei formeaza liceanul ce vine mai tarziu la facultate bata, de unde iese lemn si imi vine in productie, unde trebuie sa ii explic ce inseamna faza si nul, ca un curent sa masoara in Amperi, tensiunea in Volti s.a.m.d....asta in timp ce imi flutura pe la nas o diploma de inginier...

Se intimpla si ce zici tu; dar asta din cauza ca din cauza salariilor mici nu mai vine nimeni sa predea (in afara unor oameni dedicati acestei meserii si a unor natingi si prosti cu vederi asemanatoare cu ale tale). As fi curios ce meserie si ce salariu ai; si mai ales ce salariu ai avut cind te-ai angajat debutant.
Si tu unde oi fi invatat carte? In state? Sau de la motanul tau pe care il tot lauzi ca e mai destept decit un profesor? daca mai zici o data ca un profesor munceste doar 4 ore pe zi atunci o sa afirm si eu ca un patron - sau ce oi fi - sta toata ziua pe net in timp ce angajatii lui ii baga bani in buzunar.

data
QUOTE (Tom_Cat @ Nov 6 2008, 22:36) *
Sistemul Sanitar nu este nici el prea in forma, insa oameni pregatiti exista, nu exista bani pentru infrastructura, plus ca sunt prea putini, pe cand in Invatamant....lipseste resursa unama de calitate, toti prostii s-au aciuat la bani siguri si fara munca.

Nu, eu as vrea sa dau procentul unei ,sau mai multor institutii de invatamant si sa zic , un 1% din acea suma pentru invatamnt in general.Adica, daca eu zic ca in cadrul unei Universitati, sau Liceu se face cartea, sa le directionez lor fondurile ca sa ii stimulez.

ce de zmei pe forum; cand au nevoie de un profesor sau un medic bun vin cu caciula in mana, cat ar fi ei de convinsi ca cei la care merg nu merita nimic; desigur ca nu e nici-o contradictie, sunt sinceri si cand injura si cand lauda sleep.gif
noha_1508
QUOTE (data @ Nov 6 2008, 22:47) *
ce de zmei pe forum; cand au nevoie de un profesor sau un medic bun vin cu caciula in mana, cat ar fi ei de convinsi ca cei la care merg nu merita nimic; desigur ca nu e nici-o contradictie, sunt sinceri si cand injura si cand lauda sleep.gif

Medicii nu sunt comparabili cu profesorii. Am avut un profesor de anatomie in facultate de toata jena. La baza era medic oftalmolog. Sudentii straini nu aveau ce sa caute la examen fara 1-2000 de euro, iar ceilalti invatau de rupeau si tot se trezeau cu examenele in toamna. La unul din cursuri a spus un mare adevar: "Cu medicina nu mi-a mers, cine nu poate sa profeseze, intra la catedra sa predea".
data
QUOTE (noha_1508 @ Nov 6 2008, 22:56) *
Medicii nu sunt comparabili cu profesorii. Am avut un profesor de anatomie in facultate de toata jena. La baza era medic oftalmolog. Sudentii straini nu aveau ce sa caute la examen fara 1-2000 de euro, iar ceilalti invatau de rupeau si tot se trezeau cu examenele in toamna. La unul din cursuri a spus un mare adevar: "Cu medicina nu mi-a mers, cine nu poate sa profeseze, intra la catedra sa predea".

daca urmaresti putin istoria recenta vei vedea ca medicii si profesorii sunt in aceeasi categorie ... paria bugetarilor;

niciun guvern nu gaseste timp si bani pentru ei; sunt in categoria sociala folosita pentru a atata "clasa muncitoare": nemernicii astia de intelectuali care sug sangele poporului; ultimul politician sedus de idee e chiar Taricenu care infiera cu manie proletara profesorii care traiesc din banii muncitorilor; ce sa te mai miri ca ii injura toti pe profesori si pe medici, in media si pe forum
bogdanan
QUOTE (radumiki @ Nov 6 2008, 21:49) *
De acolo am plecat de pe un post de director cand mi-am facut firma mea, era logic pasul urmator. si acum evident nu regret...
dar, daca atunci cand am terminat facultatea mi s-ar fi oferit un salariu decent, ma mai gandeam... si iti garantez ca eram un profesor bun. smile.gif

salariul decent depinde de fiecare persoana in parte, toti facem sacrificii, pe care le regretam sau nu. faptul ca lucrezi cu etichete si-a pus usor amprenta asupra ta, etichetand prea usor lumea.

sunt foarte putini pasionati in sistemul de invatamant, multi dintre ei fiind incurajati de familii. putini mentori in toata puterea cuvantului inalnesti in cei mai bine de 15 ani de studii... ce nu intelegeti e ca totul are un pret. un cost. platind pretul corect, de cele mai multe ori iti asiguri calitatea. numai la noi vad ca se merge pe principiul "las-o ba ca merge asa"
noha_1508
In afara de rezidenti si de medicii de familie, eu cunosc medici care castiga foarte bine.

QUOTE (bogdanan @ Nov 6 2008, 23:10) *
salariul decent depinde de fiecare persoana in parte, toti facem sacrificii, pe care le regretam sau nu. faptul ca lucrezi cu etichete si-a pus usor amprenta asupra ta, etichetand prea usor lumea.

sunt foarte putini pasionati in sistemul de invatamant, multi dintre ei fiind incurajati de familii. putini mentori in toata puterea cuvantului inalnesti in cei mai bine de 15 ani de studii... ce nu intelegeti e ca totul are un pret. un cost. platind pretul corect, de cele mai multe ori iti asiguri calitatea. numai la noi vad ca se merge pe principiul "las-o ba ca merge asa"

Pretul corect poate insemna si cel platit pentru tot felul de cursuri de specializare, carti, seminarii si alte chestii adiacente. Eu prefer sa il platesc pe acesta.

data
QUOTE (noha_1508 @ Nov 6 2008, 23:14) *
In afara de rezidenti si de medicii de familie, eu cunosc medici care castiga foarte bine.

Pretul corect poate insemna si cel platit pentru tot felul de cursuri de specializare, carti, seminarii si alte chestii adiacente. Eu prefer sa il platesc pe acesta.

vorbesti fara sa cunosti situatia reala; nu va mai luati dupa televizor; ce legatura are salariul unui rezident cu salariul unui medic de familie, ca valoare?

un medic de familie poate castiga de 10 ori cat un chirurg, un medic de pe ambulanta, de la urgenta sau un anestezist-reanimator

rezultatul reformei lui Nicolaescu sleep.gif
noha_1508
Daca are nu stiu cate sute de pacienti...
data

QUOTE (noha_1508 @ Nov 6 2008, 23:24) *
Daca are nu stiu cate sute de pacienti...

si care medic de familie nu are "cateva sute" de pacienti?
lamuritorul
din cate stiu parca au o limitare!
noha_1508
Am lucrat cu ei 2 ani cand vindeam medicamente, dar nu am stat sa le contorizez pacientii. Sunt si care au pacienti putini si casiga mai putin. Castigau de la noi mai mult. Toti se descurca cumva. La fel este si cu profesorii. Care este bun mai tine un curs, mai face o meditatie, tine cursuri la mai multe unitati de invatamant, altii sunt smecheri, scot carti si obliga elevii sa le cumpere, cer spaga pt examene, etc.
Toti se descurca. Numai lenesii ies in strada si cer de pomana.
Morticia
QUOTE (noha_1508 @ Nov 6 2008, 21:19) *
Tu cate ore lucrezi pe zi pentru 700 ron?
Sotul meu este student la constructii, lucreaza in vanzari cate 8-10 ore pe zi, iar apoi merge la un inginer unde invata cate ceva din domeniul lui. El are taxa la facultate de 3300 RON si nu iese in strada sa strige ca nu are bani.
Spuneai intr-un post anterior ca din 2500 ron/familie nu o sa poti cumpara adidasi de fite pentru copilul tau si nu stiu cate randuri de haine. Ei bine, afla ca nu toata lumea trebuie sa aiba pretentii la haine "de firma". Poate ma impresionai daca vorbeai de mancare, chirie, o scoala mai buna, o investitie imobiliara pentru copil, dar cu adidasii mi-ai starnit doar rasul.
Eu am avut in timpul facultatii job de 8 ore pe salariul minim pe economie, dupa care mergeam si faceam sondaje de opinie pentru inca un salariu si nu m-am plans niciodata ca lucrez prea mult sau ca nu mi se da diploma ca imi indeplinesc sarcinile de serviciu.
Acum noi ne vedem dupa ora 20.00 si ne punem la calculatoare sa facem rapoarte, situatii si elaboram oferte. Petrecem foarte putin timp impreuna, dar macar stim ca nu ne lipseste nimic. Si noi avem pasiuni la care am renuntat din cauza banilor (pasiunea mea a fost medicina, la care am renuntat dupa anul 3), dar suntem constienti ca nu le poti avea pe toate.
Daca si meseria de secretara ti se pare grea, atunci nu stiu ce pretentii pot avea angajatorii de la tine in sectorul privat.
Coboara un pic cu picioarele pe pamant si mai scade din pretentii. Dupa parerea mea sunt cam exagerate.

Revenind la profesori, nu mi se pare normal ca un copil in clasele 1-4 sa aiba 5-6 profesori. Noi am avut o invatatoare si consider ca era suficient. Am un nepot la tara in clasa 3-a, sunt 12 copii cu totii si au 5 profesori care se perinda prin clasa. De unde fratilor atatia bani la buget incat sa platesti o adunatura de "licentiati" cu pretentii de intelectuali.

PS: Curentul la 2 camere nu este 3 mil si ceva, numai daca nu ai restante pe 5 luni.

Offtopic: Nici nu ai idee cat te compatimesc. Trebuie sa fie ciudat sa fii atat de constient de statutul de "no-lifer" si sa il mai si promovezi....
Nu poti sa le ai pe toate, dar merita sa incerci.
pantera_violata
eu lucrez 8 ore pe zi...nu 2, nu 4...iar daca ti se pare atat de usor si amuzantte invit sa facem schimb...cred ca stiu mai bine cat mi-a venit factura la curent, si ma doare undeva daca ma crezi sau nu.In ceea ce priveste adidasii nu cred ca am spus nici macar o data ca tre sa fie de firma, dar incearca sa ii explici tu copilului tau ca nu ai bani si ca tre sa se imbrace cu aceeasi pereche de blugi toata saptamana, mai ales cand toate colegele / toti colegii vin la tol festiv zilnic...fratilor, daca nu stiti, nu vorbiti...si cu asta vreau sa cred ca am terminat cu posturile pe softpedia, pentru ca aici daca posteaza cineva este luat imdiat la rost si facut incompetent de voi, niste perfecti...care stiti mult mai bine decat mine ce muncesc eu si cam cat platescu curentul, etc...bine ca sunteti voi destepti, ma...
noha_1508
Nu este un statut "no-lifer". Avem concedii pe care le petrecem unde vrem noi, avem sambetele si duminicile in care facem mini-excursii, ne intalnim la masa de pranz si povestim, etc.
Daca ne-am tine toata ziua in brate si nu am avea cu ce sa sa ne platim cheltuielile, atunci am fi niste parii ale societatii.
Si ai inteles gresit, eu nu promovez nimic. Eu doar mi-am spus parerea in legatura cu faptul ca unii intra pe forum sa se planga ca nu li s-a dat diploma ca au lucrat 3 ore intr-o zi.
pantera_violata
nu lucrez 3 ore pe zi, omule!!!!!repet, te invit o zi in locul meu, daca tu crezi ca toata ziua fac doar cafele si stau la taclale...si te mai invit sa stai 8 ore in fata calculatorului, scriind la calculator, si la sf zilei abia sa te poti ridica de durere de spate si sa-ti fuga literele din fata ochilor...chiar asa aveti impresia ca numai voi munciti si altii stau?
>ficus
pantera abuzata confusedsmiley.png cine te opreste sa-ti mai misti cuurul din cand in cand, ori poate vreti abonamente la fitness din partea statului dry.gif
pantera_violata
macar daca ai fi spus ceva interesant...asa nici nu cred ca merita sa faci efortul sa tastezi...era vorba ca noi, astia care suntem prosti de dam in gropi, deci suntem secretari, probabil ca meritam impuscati, pt ca si asa nu facem nimic, foarte prosti fiind...si lenesi pe deasupra...si incompetenti...
>ficus
probabil ai fi in extaz daca in fiecare zi un executiv te-ar intreba daca n-ai amortit si cu ce te poate ajuta ca sa suferi cat mai putin in postul ala
ceea ce n-ar fi chiar atat de rau, dar nu cred ca iti va suprima dorinta de compasiune smile.gif
pantera_violata
nu, spre dezamagirea ta, nu as fi in extaz...nu cersesc compasiune, dar nici sa imi spuna unu pe un forum (care practic chiar nu stie cu ce ma ocup eu) ca, vezi dom'ne, eu nu fac nimic in afara de cafele si ca probabil mai mult de vreo 2-3 milioane (vechi) chiar nu as merita pentru ca, nu-i asa, sunt plaita de la buget si munca mea chiar nu valoreaza prea mult...aha, bine...stau si ma intreb daca chiar toata lumea ar pleca d ela stat la particular, cine ar mai sta la ghisee, cine ti-ar mai vinde bilete ratb si cine dracu te-ar mai invata sa tii stiloul in mana...sau si tu esti autodidact si ai invatat sa scrii si sa citesti singur?
>ficus
iarta-mi ignoranta, io faceam referire doar la faptul ca te plangi pe forum cum ca postul tau e sedentar si nu esti in stare sa iei masuri in acest sens huh.gif
bubalus
tare multi mai sar gardul ...
unii sunt atat de virulenti insa habar nu au cu ce se mananca meseria asta.... si vin sa tine lectii pe forum despre cat de prostii sunt profesorii si cat de destepti sunt ei ca lucreaza zilnic pana la 8 seara.
desi vi s-au tot dat exemple.... se pare ca nu puteti procesa informatia asta ... intradevar un profesor sta la catedra 18-19 ore pe sapt. insa munceste mult mai mult decat atat. nu mai intru iar in detalii ca nu mi-ar ajunge timpul sa scriu cate am de spus....

stiu mentalitatea asta romaneasca..."satulul nu-l cred pe flamand"
pantera_violata
aici se vorbea de salarii, nu de abonamente la sala...fii ontopic, plz
eleva
QUOTE (Sato @ Nov 5 2008, 18:10) *
de pe net am ajuns aici, ma revolta anumite discutii

- elevii mei considera ca un prof de treaba este moale si nu trebuie bagat in seama; prin urmare, pumnul in gura din pacate functioneaza cel mai bine...
- elevii mei considera ca proful lor e dusmanul lor inainte sa fi intrat la ei la clasa;
- elevii mei vin la pregatirea suplimentara pentru bac facuta de mine (si alti profesori ca si mine) pentru ei, in scoala, din timpul nostru liber o data, de 2 ori, dupa aia nu mai apar ca primesc teme...-daca apar la pregatire, ei considera ca NU trebuie sa invete pentru data viitoare, ci doar sa primeasca mura in gura fara sa gandeasca, sa le rezolvam subiectele de bac si ei sa retina: 1 a, 2 b, 3 b
Sa se inteleaga: nu vreau sa ma laud, nici nu ma cunoasteti cine sunt, insa nu exista termeni de 'profesorii' asa cum nu exista nici 'elevii', 'tiganii', 'romanii', 'americanii' etc... iar pentru fiecare exemplu negativ, exista cel putin unul pozitiv...

Lamentabil, nici nu vreau sa te cunosc si nici sa stiu cine esti!

Nu esti in stare sa starnesti interesul elevilor pentru materia ta, asta spune tot.

Si nici nu ai inteles nimic din ce am scris eu, sau te faci ca nu vezI, toti sunteti asa

Poate la un prof bun, 1000 de slab pregatiti, care iau 3 si 4 la examenul de titularizare, da!

te cam lauzi!

QUOTE (grumette40 @ Nov 5 2008, 19:51) *
Ai foarte mare dreptate. Ce dracu responsabilitate are un profesor, ca doar nu-l trage nimeni de par ca nu a invatat elevul lectia? Vin profesorii cu tot felul de frustari de acasa ( probabil nu-i f..e nevasta/sotul) si se razbuna pe elevi... incep sa urle ca dementii, elevii ramanand in cele mai multe cazuri cu gura cascata la astfel de manifestari. Nu mai zic ca sunt si profesori care ii bat pe elevi, peste 10%.
Majoritatea profesorilor nu predau materia cum trebuie ... se asteapta sa vii la pregatire. Acest lucru nu se va schimba daca se majoreaza salariile pentru ca sunt nesatui.
Profesoarele sunt super invidioase pe fetele care arata si se imbraca bine.
Profesorii iau salarii prea mari pentru cele in jur de 20 de ore lucrate pe saptamana in care vin si iti repeta poezia si isi varsa nervii pe copii.
Sunt intradevar profesorii pentru care am un mare respect si imi pare sincer rau pentru ei pentru ca ar merita salarii mai bune, insa din aceasta categorie fac parte 1% din profesorii acestei natiunii, in rest numai scarbe cu aere de vedete. Au tot felul de pretentii sa le faci nu stiu ce cadouri de craciun, 8 martie etc. si mai si comenteaza dupa aceea ca nu le convine ce cadouri le-ai luat.
Te obliga sa le cumperi cartile si culegerile lor sub diferite amenintari.
RUSINEEEEEEEEEEE!!!

Subscriu

Din pacate asa este si la noi in scoala, ba ne mai pun si la salahorit, dupa cum scriam intr-un post anterior.

DOAR 18 ORE LUCREAZA PE SAPTAMANA, SAU 16 DACA AU VECHIME. CELE DOUA IN PLUS SUNT PLATITE IN PLUS!
Rusineeeeeeeeee!

QUOTE (The_Napster @ Sep 2 2006, 09:30) *
Spre exemplu ( e doar un exemplu ), dirigintele meu. Nu prea are cine stie ce vechime, e grad mediocru spre bun sa zic, salariu in conformitate. Dar intervine problema meditatiilor. El face 6 zile pe saptamana meditatii cu cate 5 copii / zi cu 300.000lei / 2 ore. Asta inseamna 1500.000x6= 9 milioane pe saptamana = aproximativ 30 milioane pe saptamana numai din meditatii. Asta ca sa nu mai spunem ca si nevasta lui e profesor, si e casa plina de copii smile.gif
Deci multi din profesori scot bani frumosi, neimpozati de pe urma altora dar ei tot se plang ca nu au bani. Daca va uitati atent, nu cei de matematica si de romana se plang mai ales, sunt cei de desen, sport, religie, biologie.. si alte materii la care nu prea se "insista" sa spun asa. Practic ar trebui o majorare a salariului dupa o "investigatie" sa zic asa. Eu consider ca cei care mediteaza la greu nu mai au dreptul sa ceara in plus, dupa ce ca pacalesc statul de un impozit grosolan. Si nu sunt putini.

Asa este

Ai mei platesc pentru mine meditatii, ma straduiesc impreuna cu mediatorii de matematica si engleza, nu cu profii de la scoala de la care nu invat mai nimic.

Dar, salariile sunt totusi mari pentru cat lucreaza, fac ei si altele ca stau patru ore in scoala, ziua e a lor in rest. Daca asa ne invata ei: sa cerem, sa facem greve, sa sabotam, atunci ASA NE VOR AVEA!
pantera_violata
nu se invata la scoala pentru ca juma' de clasa nu e interesata si este galagie. altfel cum iti explici ca acelasi prof de la clasa este foarte bun la meditatii?
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.