Tom_Cat
4th November 2008, 21:43
Care profesor cu norma intreaga are sub 200 eur? Nu de alta, dar daca lucreaza cu jumatate de norma e problema lui.
Alex_Dum
4th November 2008, 21:44
baaaaaaaaaaaaa gheorghe! da majoritatea tarilor din UE n-au economia romaniei! pentru economia noastra profesorii au huzur! nu au minimul... ba au aproape 1 data si jumatate peste minim! si ala e salariul de debutant. debutantii din toate domeniile au salarii de genul ala... salarii mici!
Pierde_verile
4th November 2008, 21:50
QUOTE (Tom_Cat @ Nov 4 2008, 21:26)

Ce-mi place mie cand unii au o parere buna despre ei, insa restul lumii ii desconsidera.Problema e simpla, profesorii sunt platiti din banii mei si ai angajatilor mei, iar nu nu credem ca fac o treaba atat de buna incat sa primeasca 50% in plus, asadar, cum rezolvam problema asta?
Da sunt deacord sa li se mareasca salariile, dar am eu fetisul meu, sa ii pun pe toti sa dea un test foarte serios cu rezutate in timp real din care sa reiasa cat sunt de competenti.Nu stiu de ce ar am impresia ca ar iesi in strada, ca am vrea sa ii concediem....
Nu vei avea profesori mai buni, dacă nu vei plăti, și va trece un timp, va fi o concurență între oameni tot mai buni pentru postuirle acelea. Nu pot face testul tău ce face legea concurenței. Poți să dai din gură până la sfăntu' așteaptă.
data
4th November 2008, 21:52
QUOTE (Tom_Cat @ Nov 4 2008, 21:43)

Care profesor cu norma intreaga are sub 200 eur? Nu de alta, dar daca lucreaza cu jumatate de norma e problema lui.
3,6838*200=7367600
salariul de incadrare in invatamant am vazut ca este 6500000
Alex_Dum
4th November 2008, 21:54
ce concurenta va fi ma? un om capabil merge sa faca facultatea de litere? daca ii place limba romana merge si el la un jurnalism, la un marketing sau la ceva ce i-ar putea folosi in viata! sau un elev cu valente tehnice va merge el vreodata la facultatea de matematica? bineinteles ca nu! va merge la electronica, va merge la mecanica, costructii, etc! ... nu-si pierde vremea cu teoriile abstracte!
si oamenii capabili in general nu stau la catedra! unii oameni predau, altii aplica! de multe ori cei ce aplica pot si sa predea, dar cei ce predau foarte rar au simt practic!
data
4th November 2008, 21:56
QUOTE (Alex_Dum @ Nov 4 2008, 21:44)

baaaaaaaaaaaaa gheorghe! da majoritatea tarilor din UE n-au economia romaniei! pentru economia noastra profesorii au huzur! nu au minimul... ba au aproape 1 data si jumatate peste minim! si ala e salariul de debutant. debutantii din toate domeniile au salarii de genul ala... salarii mici!
"baaaaaaaaaaaaa gheorghe! " sa ii spui tatalui tau pentru ca nu a fost in stare sa te educe;
probabil ca profesorii nu au mai avut ce sa recupereze din tine; dar nu trebuie sa fii suparat pe ei, nu le poti cere imposibilul
Alex_Dum
4th November 2008, 22:00
QUOTE (data @ Nov 4 2008, 21:56)

"baaaaaaaaaaaaa gheorghe! " sa ii spui tatalui tau pentru ca nu a fost in stare sa te educe;
probabil ca profesorii nu au mai avut ce sa recupereze din tine; dar nu trebuie sa fii suparat pe ei, nu le poti cere imposibilul

stai calm ca asa vorbesc si cu el... ba il mai iau si cu 'ba prostane'
limbajul n-are nici o treaba cu educatia! si cu atat mai putin cu inteligenta! si asta nu e limbajul meu stai linistit, dar cand ma enerveaza un comunist trebuie sa-i raspund pe masura ideilor sale!
Sato
4th November 2008, 22:31
QUOTE (Alex_Dum @ Nov 4 2008, 19:59)

azi am fost! 2 ore la innot, 2 ore la seminar!
QUOTE (Alex_Dum @ Nov 4 2008, 21:44)

baaaaaa gigi! stiu ca a fost tastatura de vina, dar se scrie inot nu innot...
baaaaaa paraschivo! stii cat e salariul minim pentru un absolvent de facultate? baaaaaaaa joiano, iti dau un hint, NU e 540 lei....
.....
nu serios acum, ce-ar fi sa revii la un ton civilizat? ca asta inseamna autoeducatie, sa stii sa te comporti in societate...si surpriza, si aici pe forum e tot societate... insa probabil e greu sa-ti sustii un punct de vedere altfel...
sexterminator
4th November 2008, 22:33
QUOTE (Alex_Dum @ Nov 4 2008, 21:54)

un om capabil merge sa faca facultatea de litere? daca ii place limba romana merge si el la un jurnalism, la un marketing sau la ceva ce i-ar putea folosi in viata! sau un elev cu valente tehnice va merge el vreodata la facultatea de matematica?
Puștiule, ești așa de deștept, că mii de ani i-ar trebui luminii să te-ajungă !
fum
4th November 2008, 22:49
QUOTE (sexterminator @ Nov 4 2008, 22:33)

Puștiule, ești așa de deștept, că mii de ani i-ar trebui luminii să te-ajungă !

E baiat destept, stie sa faca si asocieri! Pentru ca nu trebuie sa munceasca pentru banii pe care-i cheltuie se crede evreu.
crst_g
4th November 2008, 22:57
vad ca se vorbeste aici de responsabilitatea pe care o are un profesor. say what? mai oameni, eu va invit la mine la liceu, sa vedeti acolo (i)responsabilitate. fiecare frustrat care s-a vazut cu pix si catalog face pe desteptul si nu accepta sa fie contrat, ca-ti azvarle un 2 in catalog, si te-a "rezolvat", zice el.
alt aspect ar fi ca multi profesori primesc salariul ala degeaba, jur! materii pe care le inveti, si dupa cateva luni de zile s-a dus pe p*la totul, ca nu-ti mai aduci aminte nimic.
nu intelegeti de aici ca ma refer la toti profesorii. sunt profesori pentru care am maxim respect, dar aici se face referire la majoritate, si nu la exceptiile care confirma regula.
Alex_Dum
4th November 2008, 23:08
QUOTE (fum @ Nov 4 2008, 22:49)

E baiat destept, stie sa faca si asocieri! Pentru ca nu trebuie sa munceasca pentru banii pe care-i cheltuie se crede evreu.
Yep! Azi n-am cheltuit nici un ban d-al meu. Bazinul mi l-a platit un coleg! Cele 2 iesiri(una dupa bazin, una inainte de seminar) in oras alti 2 colegi!
In viata tre sa stii sa te descurci! Sa faci economie nu sa arunci cu mariri de 50%!
Daca stau si ma gandesc eu am facut in liceu o economie groasa de tot... sendvisuri de la colegi, haine de la colegi(nu toate, dar daca-mi placea ceva ii ziceam ca vreau si eu). Cel mai amuzant episod a fost cand s-a oferit un coleg sa ne plateasca sucul in oras(era ziua lui) si numai eu am consumat de 1 milion! Viata buna! Trebuie sa-i antrenez si pe astia de la facultate asa!
crst_g
4th November 2008, 23:17
Alex Dum, ai face bine sa schimbi comportamentul asta... nu de alta, da' vezi si tu ca e criza, si vor incepe toti sa faca economie, nu numai tu
Alex_Dum
4th November 2008, 23:19
Pai asta e problema! Eu nu vreau sa se duca dracului economia romaneasca si s-o duca prost prietenii mei. Le e rau lor, mi-e rau si mie!
Iar cresterea asta imi pune in pericol traiul de sultan ce-l duc!
fum
4th November 2008, 23:37
QUOTE (crst_g @ Nov 4 2008, 22:57)

vad ca se vorbeste aici de responsabilitatea pe care o are un profesor. say what? mai oameni, eu va invit la mine la liceu, sa vedeti acolo (i)responsabilitate. fiecare frustrat care s-a vazut cu pix si catalog face pe desteptul si nu accepta sa fie contrat, ca-ti azvarle un 2 in catalog, si te-a "rezolvat", zice el.
alt aspect ar fi ca multi profesori primesc salariul ala degeaba, jur! materii pe care le inveti, si dupa cateva luni de zile s-a dus pe p*la totul, ca nu-ti mai aduci aminte nimic.
Era o vreme cand putea sa-ti administreze linistit si cateva scatoalce, acum ce poate sa mai faca? O scoala rasuna ca si o uzina; cand sunt ore zici ca-i pauza iar in pauza nu cred ca se poate simti un cutremur din cauza vacarmului. Si eu sunt de parere ca este imperios necesara restructurarea pe alte baze a invatamantului. Cred ca ar trebui sa avem un invatamant obligatoriu de zece ani si gratuit de doisprezece ani, cred ca in cei zece ani un elev ar trebui sa aiba o educatie elementara completa, sa cunoasca tehnicile elementare de supravietuire(notiuni elementare despre adapost, cultivarea plantelor si cresterea animalelor), sa aiba formate cateva deprinderi elementare practice care ajuta la infiintarea sau intretinerea unei locuinte(notiuni minime de electricitate,prelucrarea metalului si a lemnului), sa cunoasca mediul si modul de protejare al acestuia, corpul uman, bolile lui si alimentatia sanatoasa ori adecvata problemelor de moment.Ma tem ca modul distant de abordare a elevului de catre profesor, aplicat astazi, indeparteaza mult de practic.
crst_g
4th November 2008, 23:44
cred ca m-ai inteles gresit. n-am zis ca mi se pare absurd sa-mi puna 2, ci mi se pare absurd motivul pentru care face asta.
bogdanan
5th November 2008, 10:47
QUOTE (Alex_Dum @ Nov 4 2008, 22:00)

stai calm ca asa vorbesc si cu el... ba il mai iau si cu 'ba prostane'
limbajul n-are nici o treaba cu educatia! si cu atat mai putin cu inteligenta! si asta nu e limbajul meu stai linistit, dar cand ma enerveaza un comunist trebuie sa-i raspund pe masura ideilor sale!
am impresia ca n-osa termini facultatea
nu de alta, dar inca-s foarte multi comunisti

scopul e sa-ti dezvolte intelectul
acum, depinde de la caz la caz, faptul ca uiti, iarasi depinde de tine. nu contest,, dar un minim de 70% macar tot iti aduci aminte.
daca esti inginer, macar ai ide unde sa cauti, si ce sa cauti
si tot te descurci
eleva
5th November 2008, 17:23
de pe net am ajuns aici, ma revolta anumite discutii
-profa mea de franceza ne pune anual sa ii caram toate cele cateva sute de ghivece cu flori din ilustra ei curte, ca sta la casa cu curte, taman in salile de clasa, mai ales in cabinetul ei de franceza cu mobila de lux (ati citit bine)
-cand vine primavara si se incalzeste, ne pune sa i le caram din nou in curte, ba mai si plivim, stiti voi: salahorim pt ea
-are trei sau patru ore pe zi cel mult, nu le tine pe toate, ca sta cu directoarea la povesti, noi plecam acasa adesea
-si va intreb: daca profii fac greva, cum ramane cu admiterea noastra in liceu, cu rezultatele la teste?
-ca materia va ramane aceeasi, cerintele nu se schimba, dimpotriva
-iar o sa ne aduca la recuperat? ca la ultima greva, cand li s-au marit salariile? ia sa-i puna cineva sa munceasca sa vada ei cum e sa muncesti cu adevarat, stiu ce spun, parintii mei lucreaza la banci, uneori 12 ore pe zi.
NU, nu sunt de acord cu modul in care se preda in scoli, e superficial, facem in particular pe bani grei meditatii...si nici cu pusul elevilor la munca in scopurile personale ale profilor
-cu marirea salariilor acestora NU VOI FI NICIODATA DE ACORD, II DISPRETUIESC PENTRU EXEMPLUL NEGATIV DAT ELEVILOR.
Vad si aud: nu lucreaza mult, unde mai punem ca ne cer bani pentru cabinetul fonic de cativa ani incoace
-cum sa fim de acord?
-da parca ne intreba cineva!
pe ELEVI cine ii asculta?
multumesc!
Sato
5th November 2008, 18:10
de pe net am ajuns aici, ma revolta anumite discutii
- elevii mei considera ca un prof de treaba este moale si nu trebuie bagat in seama; prin urmare, pumnul in gura din pacate functioneaza cel mai bine...
- elevii mei considera ca proful lor e dusmanul lor inainte sa fi intrat la ei la clasa;
- elevii mei vin la pregatirea suplimentara pentru bac facuta de mine (si alti profesori ca si mine) pentru ei, in scoala, din timpul nostru liber o data, de 2 ori, dupa aia nu mai apar ca primesc teme...
-daca apar la pregatire, ei considera ca NU trebuie sa invete pentru data viitoare, ci doar sa primeasca mura in gura fara sa gandeasca, sa le rezolvam subiectele de bac si ei sa retina: 1 a, 2 b, 3 b
-tin de 3 ani in scoala un club de fotografie, din timpul propriu, pentru elevii care vor sa isi dezvolte si alte abilitati decat copy-paste din caiet sau carte; elevii mei considera ca daca vin la club, merita o nota mai mare la ora, desi nu au legatura;
-colegii mei si cu mine avem de ani buni olimpici la nationala, castigand locurile 1-4 in fiecare an: spor la salariu, 0 (zero)
-colegii mei si cu mine primim pentru punctul precedent in fiecare ani o minunata 'diploma pentru excelenta' si accesul la o masa gratis la festivitatea de premiere...wow, multumim din inima!
mai continui? ca mai este, despre cat de mult ii doare pe parinti despre profii lor, cat de des vin la scoala, cum ii fugaresti pe acasa poate dai de vreun parinte...mai este de povestit...
Sa se inteleaga: nu vreau sa ma laud, nici nu ma cunoasteti cine sunt, insa nu exista termeni de 'profesorii' asa cum nu exista nici 'elevii', 'tiganii', 'romanii', 'americanii' etc... iar pentru fiecare exemplu negativ, exista cel putin unul pozitiv...
>ficus
5th November 2008, 18:15
QUOTE (eleva @ Nov 5 2008, 18:23)

pe ELEVI cine ii asculta?
voi nu aveti gura sa zbierati?
mergeti pana la inspectorat, in haita, dati-i in gat!
onutza88
5th November 2008, 18:16
eu chiar nu sunt de acord cu majorarea salariilor profesorilor.cand a fost vorba ca si elevii sa faca greva pentru majorarea alocatiilor, un profesor zicea ca nu scrie nicaieri ca elevii trebuie sa faca greva pentru asta. si inca ceva, profesorii din ziua de azi chiar nu isi dau interesu sa il invete pe elev si mai sunt care dau pe la ore odata la 2-3 luni.
data
5th November 2008, 19:32

..
...
ai dreptate, profesorii sunt de vina ca tu uiti
eu zic sa ii si impuscam pentru ca ai tu o problema
de fapt daca uiti poate e si vina parintilor
nu-i nimic ii impuscam si pe ei
Tom_Cat
5th November 2008, 19:37
Profesorii ar trebui controlati plus efectuate teste de competenta.Atunci s-ar da afara peste 60% din ei, si s-ar mari salariile fara efort din partea populatiei.
In alta ordine de idei, sa ne intrebe si pe noi la un referendum daca suntem deacord sa dam bani la profesori astfel incat sa le creasca salariile, sunt curios ce ar iesi.
Basarab
5th November 2008, 19:39
Arma electorala. Vrajeala bolnava. Parlamentarii dau, ca nu dau de la ei!
radumiki
5th November 2008, 19:43
QUOTE (Tom_Cat @ Nov 5 2008, 19:37)

Profesorii ar trebui controlati plus efectuate teste de competenta.Atunci s-ar da afara peste 60% din ei, si s-ar mari salariile fara efort din partea populatiei.
In alta ordine de idei, sa ne intrebe si pe noi la un referendum daca suntem deacord sa dam bani la profesori astfel incat sa le creasca salariile, sunt curios ce ar iesi.
sa dea afara 60% dintre ei, sunt sigur ca daca salarizarea ar fi cat de cat atractiva, ar exista concurenta ptr. ocuparea posturilor libere.
cat despre intrebatul si pe tine, incearca sa iei legatura cu parlamentarul pe care l-ai ales si intreaba-l cum a votat (fara sa te intrebe pe tine).
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.