Salarii profesori
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102

lleo

QUOTE (Alex_Dum @ Nov 2 2008, 18:57) *
profesorii au salarii mici peste tot si asa e normal sa fie! ce vrei? 100 mil. ca ai terminat litere sau matematica? mars pe drumuri daca nu vrei salariile ce ti le da guvernul!

Am un prieten in Mexic care e profesor universitar de matematica si are in jur de 6000 US$ pe luna. Are norma de predare de 8-10 ore pe saptamana si o data la 7 ani are un an sabatic liber, asa ca te rog sa te interesezi inainte de a scrie dupa ureche.
Pe vremea cand eram eu student (1988-1993) Literele si Matematica erau facultati de elita unde se intra foarte greu.
Iar limbajul gen "mars pe drumuri" il descalifica total pe cel care-l foloseste.

fum
QUOTE (lleo @ Nov 3 2008, 20:02) *
Am un prieten in Mexic care e profesor universitar de matematica si are in jur de 6000 US$ pe luna. Are norma de predare de 8-10 ore pe saptamana si o data la 7 ani are un an sabatic liber, asa ca te rog sa te interesezi inainte de a scrie dupa ureche.
Pe vremea cand eram eu student (1988-1993) Literele si Matematica erau facultati de elita unde se intra foarte greu.
Iar limbajul gen "mars pe drumuri" il descalifica total pe cel care-l foloseste.

Pana la proba contrarie, eu nu cred.Nici norma de 10 ore pe saptamana nu mi se pare reala.Daca ma insel ma voi scuza.

V-K
QUOTE (dragospas @ Nov 2 2008, 19:31) *
Referitor la sistemul de invatamant ,nu exista decat o singura varianta : restructurarea din temelii .Cum ?
Reducerea materiilor predate (multe inutile),inchiderea unor scoli,mai ales in mediul rural care nu au suficienti copii ...si asta concomitent cu un program sever de evaluare anuala functie de care sa se acorde salariul (mai mare sau mai mic ).
Bineinteles ca asta are ca rezultat trimiterea in somaj a unei parti importante dintre profesori...Dar cati dintre ei la un examen corect ar trece de nota 6 ?

Deci copii de la sate nu mai au voie să învețe ? ai morcov în c#r că vine unu desculț și flămând și e mai deștept decât progenitura ta ? Fu##vă-n gură de boieri, ce aș pune biciu pe voi, duși la munci forțate să crăpați acolo.
lleo
QUOTE (fum @ Nov 3 2008, 20:20) *
Pana la proba contrarie, eu nu cred.Nici norma de 10 ore pe saptamana nu mi se pare reala.Daca ma insel ma voi scuza.

Ca sa fiu mai precis e vorba de norma de predare. In rest, trebuie sa faca asistenta pentru doctoranzi, cercetare, sa scrie si sa publice articole de specialitate, etc. Cercetarea nu e obligatorie, nu are o norma in ore pentru aceasta, insa periodic se fac evaluari ale activitatii iar numarul de articole publicate si eventual premiile luate sunt factori esentiali ai acestor evaluari. Normal ca daca n-ar fi avut rezultate bune la evaluari nici n-ar fi avut acest salariu, care, te asigur, este real.
data
a reinceput revolutia culturala laugh.gif

Tariceanu a reluat lupta clasei muncitoare contra intelectualitatii, uitata de comunisti spre final

"„Ei spun (liderii sindicali - n.r.) cât e salariul de bază. Știți câte sporuri sunt în învățământ? Douăsprezece. Spor neuropsihic, spor de mediu rural, spor de dirigenție sau de ore suplimentare. Cât are norma nu spune nimeni. Știți câte ore are pe săptămână? Paisprezece ore pe săptămână pentru un profesor și patru ore pentru un profesor universitar“, le-a spus, ieri, premierul angajaților unei fabrici private de echipament pentru industria petrolieră, din Câmpina. "

"Șeful guvernului le-a spus muncitorilor că salariile bugetarilor sunt plătite din impozitele pe salariile lor ..."

propagandistii comunisti din anii 50-60 s-ar da cu fundul de pamant de invidie daca l-ar auzi pe demagogul lu' peste;

urmeaza indemnul sa le ia gatul profesorilor ... numai asa muncitorii si taranii vor trai mai bine si vor fi stapani pe tara lor puke.gif
Alex_Dum
omul meu Tariceanu! yuuuuuuuhuuuuuuuuuuuu ... cred ca merg iara la partid sa trag pe nas!
data
QUOTE (Alex_Dum @ Nov 4 2008, 19:42) *
omul meu Tariceanu! yuuuuuuuhuuuuuuuuuuuu ... !

nu cred ca asta e o reclama pozitiva pentru Tariceanu laugh.gif

Alex_Dum
Cei ce conteaza-n tara asta sunt fericiti cu Tariceanul. Restu'? Restu' nu conteaza! tongue.gif
data
QUOTE (Alex_Dum @ Nov 4 2008, 19:49) *
Cei ce conteaza-n tara asta sunt fericiti cu Tariceanul. Restu'? Restu' nu conteaza! tongue.gif

daca e de ajuns ca intr-o tara sa fie fericiti 18% ...

asta democratie ... 82% nu conteaza; asta e viziune PNL-ista? huh.gif

sau doar parerea unui student anul I, care sta 10 ore cu mainile sus dand gauri la firma lui tata, scriind 6 ore pe forum si dormind 8?

cand mai mergi la facultate, cand inveti? laugh.gif
Alex_Dum

azi am fost! 2 ore la innot, 2 ore la seminar! atat am avut azi! maine iara 4 ore (seminar + lab(a))! oricum stai linistit si nu-mi plange de mila. presimt ca nu o sa am nici o restanta si mai iau si bursa! am fost putin speriat la inceput cu AM-ul, dar acum mi-am dat seama ca-i labareala... si ma speriaasem degeaba!
de unde ai scos alea 8 ore de somn? 8 ore dorm jigodiile reprezentate de sindicate, potaile lenese si imputite! oamenii normali dorm maxim 6 ore! (eu dorm de multe ori chiar mai putin... de multe ori eram aici pe la 3 si apoi dimineata pe la 7 iarasi)
data
QUOTE (Alex_Dum @ Nov 4 2008, 19:59) *
azi am fost! 2 ore la innot, 2 ore la seminar! atat am avut azi! maine iara 4 ore (seminar + lab(a))! oricum stai linistit si nu-mi plange de mila. presimt ca nu o sa am nici o restanta si mai iau si bursa! am fost putin speriat la inceput cu AM-ul, dar acum mi-am dat seama ca-i labareala... si ma speriaasem degeaba!

oricine a trecut printr-o facultate va avea mari dubii in a crede ca programul unui student este cel care il scrii tu;

ori ai uitat sa iti copiezi orarul ori esti doar o clona mai reusita (desi personajul tau mai crapa pe la cusaturi smile.gif ) in vederea campaniei electorale
Alex_Dum
luni: seminar MCTD, curs MCTD (si in saptamanile pare, ca asta, inca un curs de MCTD si unul de engleza)
marti: seminar AM (si in saptamanile impare un seminar de engleza inainte)
miercuri: seminar GD, laborator BPD
joi: laborator Fizica, curs Fizica, curs AM, curs BPD
vineri: curs GD, curs Chimie (si in saptamanile impare laborator Chimie)
Asta este!
Tom_Cat
Solutia este simpla, daca as putea eu as lua urmatoarea masura:
-marirea salariului profesorilor, nu cu 50%, cu 60%!
-infintarea unei comisii speciale care va lua la puricat fiecare unitatea de invatamant.Cum sunt constatate nereguli, de genul lispa profesor la clasa, bani luati pentru fondul clasei s.a.m.d, demis pe loc.
-dupa 3 luni de control as instala centre speciale cu 12 calculatoare cu touch-screen, legate live la un server din Minister, unde fiecare profesor, in prezenta unei comisii speciale va efectua un test pe calculator, cu rezultate in timp real.Daca profesorul nu indeplineste conditiile necesare predarii, atunci demis pe loc.

In felul acesta, peste 70% din profesori ar fi demisi, iar marirea de 60% ar fi sustenabila, ba chiar cu un castig de 10%.Astfel, cei bine pregatiti ar fi atrasi intr-un sistem unde valoarea se plateste.

In conditiile actuale si eu le-am spus angajatilor mei ca nu le voi putea mari salariile datorita profesorilor, pentru ca lucreaza 14 ore pe saptamana, in loc de 40, si vor 50% in plus, bani care vor fi luati de la mine, iar eu ii voi lua din salariile lor.

URMATOAREA GREVA ESTE A CELOR DIN SISTEMUL PRIVAT, NOI CEI CARE NU VREM SA DAM BANI PROSTILOR!
Pierde_verile
QUOTE (Tom_Cat @ Nov 4 2008, 21:04) *
Solutia este simpla,

Salariul mediu al profesorilor să fie peste 1,25 * salariul mediu pe economie și alocarea pentru fondul de salarii din învățământ să fie cel puțin 4% din PIB.

Următoarea grevă va fi a părinților care nu va mai subvenționa generația "emo". O va lăsa să se descurce singură și astfel va afla de ce are nevoie de competență și de cultură generală.
Tom_Cat
Nu tata, test in timp real de competenta, il pica zboara!
Alex_Dum
mars ma de aici... da PIBul ala e pt salarii? asa ti-ai zis tu? catorva romani le da borsu pe nas si au ochii improscati cu sange ca sa le dea unor loaze salarii babane?
in nici o tara salariul profesorilor nu e foarte mare comparativ cu restul salarilor ci din contra... profesorii au salarii modeste peste tot (in nici o tara normala...). De ce au salarii modeste? Nu au simt practic... nu stiu nimic... doar sa dea din gura!
AMDG
QUOTE (Pierde_verile @ Nov 4 2008, 21:10) *
alocarea pentru fondul de salarii din învățământ să fie cel puțin 4% din PIB.

Si cat sa aiba sanatatea , politia , armata etc ? rolleyes.gif
crst_g
...n-am citit 80 de pagini de opinii

nu inteleg cum un profesor care lucreaza 3 ore pe zi (franceza, engleza, biologie, geografie, etc), si castiga 8-9 milioane, are tupeul sa ceara mai mult. unde mai pui ca are si 4 luni de vacanta. vor mai mult? pentru ce? sa munceasca 8 ore pe zi, si abia atunci sa aiba pretentia la 20 de milioane. japite.
Pierde_verile
QUOTE (crst_g @ Nov 4 2008, 21:16) *

nu inteleg cum un profesor care lucreaza 3 ore pe zi (franceza, engleza, biologie, geografie, etc), si castiga 8-9 milioane, are tupeul sa ceara mai mult. unde mai pui ca are si 4 luni de vacanta. vor mai mult? pentru ce? sa munceasca 8 ore pe zi, si abia atunci sa aiba pretentia la 20 de milioane. japite.

Profesorii nu cer decât ce li s-a dat. Tu nu înțelegi de ce Parlamentul ROmânieie a avut un moment de înțelepciune și a înțeles să aloce ceva din bugetul țării pentru pregătirea noii generații. Știu un pictor celebru care dădea cu pensula numai o dată pe zi, dar câștiga mai mult decât un vopsitor care dădea continuu cu pensula opt ore.
radumiki
QUOTE (crst_g @ Nov 4 2008, 21:16) *

eu am ajuns pe la ora sase de la job si nevasta-mea era la birou, pregatea pe maine dracu stie ce materiale... si acum e tot acolo, corecteaza nush ce lucrari... nu e chiar asa cum pare la prima vedere, e mult mai multa munca plus consum nervos cat cuprinde...
si eu insa sunt deacord ca marirea cu 50% in momentul actual este o eroare... economica, dar nu pot sa nu-i inteleg intr-un fel si pe ei (profesorii), castiga mizerabil ptr. cata responsabilitate au.
Tom_Cat
Ce-mi place mie cand unii au o parere buna despre ei, insa restul lumii ii desconsidera.Problema e simpla, profesorii sunt platiti din banii mei si ai angajatilor mei, iar nu nu credem ca fac o treaba atat de buna incat sa primeasca 50% in plus, asadar, cum rezolvam problema asta?

Da sunt deacord sa li se mareasca salariile, dar am eu fetisul meu, sa ii pun pe toti sa dea un test foarte serios cu rezutate in timp real din care sa reiasa cat sunt de competenti.Nu stiu de ce ar am impresia ca ar iesi in strada, ca am vrea sa ii concediem....
data
QUOTE (AMDG @ Nov 4 2008, 21:14) *
Si cat sa aiba sanatatea , politia , armata etc ? rolleyes.gif

si in UE cat au in invatamant? sau in sanatate?

sau cand e vorba de magistrati, piloti si parlamentari suntem adeptii UE cand e vorba de medici si profesori vreti sa ii platim ca in Tanzania dar sa ne ofere servicii ca in America? degeaba faceti revolutii pe forum, vor munci dupa cum sunt platiti sleep.gif
AMDG
QUOTE (radumiki @ Nov 4 2008, 21:22) *
ptr. cata responsabilitate au.

Am avut profesori universitari pe care i-am vazut de 3 ori intr-un an rolleyes.gif
Alex_Dum
QUOTE (data @ Nov 4 2008, 21:34) *
si in UE cat au in invatamant? sau in sanatate?

sau cand e vorba de magistrati, piloti si parlamentari suntem adeptii UE cand e vorba de medici si profesori vreti sa ii platim ca in Tanzania dar sa ne ofere servicii ca in America? degeaba faceti revolutii pe forum, vor munci dupa cum sunt platiti sleep.gif

in UE au mai putin ca noi! numeri pe degetele de la o mana tarile ce acorda mai mult ca noi invatamantului, adica mai mult de 6% din PIB!
data
QUOTE (Alex_Dum @ Nov 4 2008, 21:37) *
in UE au mai putin ca noi! numeri pe degetele de la o mana tarile ce acorda mai mult ca noi invatamantului, adica mai mult de 6% din PIB!

plimba ursul laugh.gif

salarii sub 200 de Euro pentru profesori in UE eek.gif

salarii sub 300 de Euro pentru medici in UE eek.gif
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.