Auzi mai real32. Ar trebui sa incepi sa gandesti in 64 de biti ca poate o sa reusesti sa intelegi anumite lucruri mai bine. Ai avut vre-o legatura cu invatamantul scandalagiilor in afara de faptul ca ai ramas se pare inca traumatizat de acei ani? Cunosti vre-un insider si sa sti cu ce probleme se confrunta?
Cu ce "probleme deosebite" se confrunta saracutii scandalagii? Ca le-a dat statu' posturi, au furat de-au spart la note, si-au bagat totate rudele in sistem, au scapat de aia care stiau carte, acu' se calca pe picioare si urla sa-i plateasca statu'.Au alte probleme decat restul populatiei?
Cum ai vrea ca un profesor scandalagiu sa mai faca ceva, si cand?(nu te gandi la meditatii) Ai idee cate ore are un profesor scandalagiu in catedra si cate are un universitar? Te rog studiaza putin si vezi ce ar putea face un om care are program zilnic intre 8:00 si 14:00 si daca isi poate face orarul cum vrea el, sa aduca de exemplu copii la scoala intre 17:00 si 20:00. Gaseste tu un job si propune-le. Si apoi ce ar putea face de exemplu o profesoara de geografie sau de istorie. sau cel de sport. Sa mearga sa vanda in magazinul din colt? Tie ti se pare normal asa ceva?
Asta e cea mai hazlie poanta. Ar trebui sa precizam aici pentru inventatorii de "Teste Nationale"care fiind preocupati de pupaza din tei nu au de unde sa cunoasca ca majoritatea angajatilor au un program 7:00-15:00 in cel mai fericit caz. Exista insa multi "amploaiati" care desfasoara si lucrul pe schimburi cum ar fi: 15:00-23:00, 23:00-7:00 sau lucreaza in sistem 12-24. Rezulta de aici ca trebuiesc intelesi saracutii scandalagii care lucreaza 4-6 ore pe zi cu una ora pauza si asta doar 3/4 din an. La un nivel de pregatire deosebita - cu copiii pe la scoala. In domeniul privat se pare ca se lucra "cat poti". Unii pleaca la 4:00 sa aduca ziare pe la chioscuri. Altii fac toata noaptea covrigi sa-i vanda la 6:30 pe la poarta unei intreprinderi. Oricum in general privatizatii lucra cel putin 10 ore pe zi, incusiv sambata si duminica si in general tot timpul anului - adik fara concediu.
Asta e, n-au avut noroc. Geografia nu se invata tocind din carte. Despre istorie ce sa zic, oricum e schimbatoare. O mai fi Andreea in carte? Asta da realizare, reforma adevarata.Cat despre profii de sport da astia intradevar trebuiesc platiti cel mai tare. Dau mingea la copii sa se joace, stau flayeru' gura, ii invata sa sara capra... Trebuiesc platiti ca magistratii.
Nu ma impresioneaza deloc situatia scandalagiilor. M-am chinuit si eu vreo 17 ani "sa dea astia bine in acte" m-a pacalit un borfet de "condensatoare sferice" am strans niste cartoane inutile iar cand am mai "carait"
mi-au zis cat se poate de cinic "DU-TE TATA SI FA ALTA". Aici ne bagam noi copiii, nevestele si nepotii. Prindem sateliti cu rostogolul.
Sa le gasesc job? Ok
Ce stii ma sa faci? Altceva decat sa ciubucesti copiii?
Joburi
A, da munca e pentru tractoare... Noi vrem sa ciubucim copiii si sa avem salariu mare.
Si imi doresc sa aiba salarii mai mari, sa fie concurenta pe posturi si sa fie atrasi cei buni si foarte buni descurajati acum de o cariera in acest domeniu. Peste cativa ani si copilul meu va intra in scoala si nu as vrea sa fie instruit de cineva care nu e in stare sa ia macar nota 5 la concursuri de ocupare de posturi in invatamant. Ce sa astepti de la o astefl de persoana.
Si e normal ca trebuie reforma in invatamant. Insa pana se pune pe picioare un sistem care sa multumeasca pe cei care arunca cu noroi pe acest thread nu merita ca personalul actual sa fie bataia de joc al unora care "s-au ajuns" dupa '89, invart milioane de euro si dorm in parlament.
Si e normal ca trebuie reforma in invatamant. Insa pana se pune pe picioare un sistem care sa multumeasca pe cei care arunca cu noroi pe acest thread nu merita ca personalul actual sa fie bataia de joc al unora care "s-au ajuns" dupa '89, invart milioane de euro si dorm in parlament.
Ce reforma? Ciubuceala computerizata? Gradele date pe alcohool? Nepotismul ca model de autonomie? Masacrarea manualelor? Furtul posturilor la oameni si mentinerea alora de nu stiu nimic da' au grade pe alcooale? Concursurile de sarsanale? Meditatiile inutile care indobitocesc copiii?
Oricum ma bucur pentru ei ca inca ii mai plateste statu'