Salarii profesori
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102

data

QUOTE (dragospas @ Oct 26 2008, 20:17) *
...
M-am saturat de aceasta vesnica inconsecventa a presedintelui jucator care la maxim 5 minute se razgandeste in functie de interesele sale de moment. Astfel se explica si aceasta greseala de a promulga o lege ce risca sa arunce Romania intr-un haos de revendicari salariale imediate si care pe termen scurt si mediu va duce la o inflatie ce nu a mai avut Romania in ultimii 10 ani. Rusine ! Hac ! pardon ...domnule presedinte jucator si antrenor portocaliu!

aici era vorba de salariile profesorilor, nu de Basescu peacefingers.gif
CBV
„inseamna ca afirmatia ca cresterea de 0,1% dinamiteaza economie este ... o minciuna?” – (data)

„A dinamita” este spus în sensul declanșării unei explozii inflaționiste. Este ceea ce am afirmat înainte. Nu este o minciună!

dragospas
QUOTE (data @ Oct 26 2008, 19:27) *

Si chiar nu vezi legatura ? Daca nu, spune-mi si detaliez. naughty.gif
data
QUOTE (CBV @ Oct 26 2008, 20:29) *
„inseamna ca afirmatia ca cresterea de 0,1% dinamiteaza economie este ... o minciuna?” – (data)

„A dinamita” este spus în sensul declanșării unei explozii inflaționiste. Este ceea ce am afirmat înainte. Nu este o minciună!

pai bine cum poate o crestere de 0,1% sa "declanseze o explozie inflationista"

uita-te putin cat primesc magistratii anul acesta printr-o sentinta judecatoareasca; si-au dat singuri banii;

asta nu declanseaza o "explozie inflationista"?
micul_licurici
QUOTE (data @ Oct 26 2008, 19:27) *

Pe Base il doare in c_r de profesori. Ii foloseste in lupta lui electorala. Ideea e: eu sunt baiat bun si sustin marirea salariilor profesorilor cu 50%, Tariceanu e baiat rau si se opune. Ma votati?
peacefingers.gif
data
QUOTE (dragospas @ Oct 26 2008, 20:32) *
Si chiar nu vezi legatura ? Daca nu, spune-mi si detaliez. naughty.gif

nu vreau sa ajungem si aici la discutii Basescu - Tariceanu;

parlamentul a dat legea, presedintele a promulgat-o, guvernul ... vom vedea ce face
Mr_Who
QUOTE (micul_licurici @ Oct 26 2008, 19:26) *
Nu e moral si nu e corect ca profesorii sa beneficieze de aceasta marire salariala iar ceilalti bugetari nu. Profesorii au o munca grea? Hai ca ma faci sa rad! Munca grea au militarii, politistii, jandarmii, pompierii si altii care isi asuma si niste riscuri imense (poate ca isi pun in joc chiar viata lor, uneori). Medicii si asistentii medicali care se trezesc cu cate un pacient siroind de sange si care poate are SIDA sau alta boala. Asistentii maternali si asistentii sociali au meserii usoare? Vorba domnului CVB, cum putem noi sa judecam importanta si, adug eu, dificultatea fiecarei meserii? Dar sa spui ca profesorii cad pe spate de greul muncii lor.... e ridicol si, daca vine chiar din partea unui profesor, e chiar lipsit de bun simt! Cu ce sunt ei mai cu mot? Marirea aceasta salariala a fost o decizie electorala. Foarte bine! Sa-i voteze profesorii si cei care nu mai pot de dragul lor! Eu pentru chestia asta sigur ii sanctionez la vot!
Daca profesorilor li se mareste leafa, toti bugetarii sunt indreptatiti sa ceara aceeasi marire. Inflatia va creste ca din apa si toti vom trai mai prost.

Presupun ca nu gresesc cand trag concluzia ca aceasta opinie NU vine din partea unui profesor, iar asta inseamna ca vorbesti in lipsa de cunostinta de cauza si, in consecinta, parerea ta referitor la munca profesorilor nu are nici o valoare.
Si eu nu am zis niciodata ca altii n-au munca grea sau riscanta, am afirmat doar ca se meseria de dascal e grea, lucru pe care tu, probabil, n-o sa-l intelegi niciodata.

Alex_Dum
data, ti se pare ca avem 200.000 de magistrati?
dragospas
QUOTE (Mr_Who @ Oct 26 2008, 19:41) *
Si eu nu am zis niciodata ca altii n-au munca grea sau riscanta, am afirmat doar ca se meseria de dascal e grea, lucru pe care tu, probabil, n-o sa-l intelegi niciodata.

Si sa traiesti este greu, dar va fi si mai greu in contextul in care suntem irationali. De ce numai profesorii au dreptul la aceasta majorare ? Se va crea o instabilitate in romanica prin aceasta dezechilibrare care va avea urmari dureroase pentru multi care acum stau pe margine si aplauda...mai tineti minte in '90 cum aplaudau minerii...si ziceau ca fac bine !
micul_licurici

QUOTE (Mr_Who @ Oct 26 2008, 19:41) *
Presupun ca nu gresesc cand trag concluzia ca aceasta opinie NU vine din partea unui profesor, iar asta inseamna ca vorbesti in lipsa de cunostinta de cauza si, in consecinta, parerea ta referitor la munca profesorilor nu are nici o valoare.

Daca simti ca nu mai faci fata, schimba-ti meseria! In alta ordine de idei, chiar nu conteaza daca profesia ta e grea sau nu. Ideea e ca mai sunt si alti bugetari cu salarii mici si nu e corect sa creasca doar salariile profesorilor cu 50% iar ale celorlalti cu 0%. Repet: nu e corect! Despre asta vorbim aici!
Alex_Dum
nu e corect sa se creasca salariile bugetarilor deloc. mai ales intr-o perioada in care tot mai multe firme au probleme si nu mai pot oferi nici macar salariile ce le-au dat pana acum.
micul_licurici
QUOTE (Alex_Dum @ Oct 26 2008, 19:56) *
nu e corect sa se creasca salariile bugetarilor deloc. mai ales intr-o perioada in care tot mai multe firme au probleme si nu mai pot oferi nici macar salariile ce le-au dat pana acum.

Evident, in sensul acesta am vorbit si eu! In nici un caz in actuala conjunctura economica mondiala nu poate fi acceptabila o crestere (mai ales substantiala) a salariilor bugetarilor din Romania.
data
QUOTE (dragospas @ Oct 26 2008, 20:45) *
Si sa traiesti este greu, dar va fi si mai greu in contextul in care suntem irationali. De ce numai profesorii au dreptul la aceasta majorare ? Se va crea o instabilitate in romanica prin aceasta dezechilibrare care va avea urmari dureroase pentru multi care acum stau pe margine si aplauda...mai tineti minte in '90 cum aplaudau minerii...si ziceau ca fac bine !

ce legatura are mineriada cu cresterea salariilor pentru profesori? huh.gif

profesorii au dreptul la aceasta crestere pentru ca de fiecare daca cand au avut loc cresteri in alte domenii bugetare profesorii au fost sariti;
de cate ori au solicitat cresteri profesorii si medicii guvernul (actual sau cele trecute) a pus aceeasi placa: acum nu este momentul, generam inflatie, trebuie sa munciti din pasiune nu pentru bani; alte categorii au beneficiat de cresteri incat s-a creat un dezechilibru in salarizarea bugetarilor;

de ce crezi ca nici-un guvern nu a promovat o lege unica a salarizarii bugetarilor? pentru ca diferentele de salarii ar sari in ochi
prin aceasta lege se aduce o corectie pentru salariile profesorilor ramase mult in urma celorlalti bugetari

revin cu intrebarea, cum se poate ca o crestere de 0,1 din PIB sa destabilizeze economia si sa genereze inflatie galopanta?
irinuca8082
oameni buni, voi chiar nu intelegeti ca daca nu se ia nici o masura pt imbunatatirea situatiei profesorilor, odata cu extinderea si dezvoltarea capitalismului,a economiei de piata, a investitiilor si mai ales, a anularii vizelor de peste tot, tot mai putini oameni capabili vor intra in invatamant? de ce nu va insusiti voi meseria de dascal stralucit si dedicat pt 6 mil. si chiar mai putin, pe luna? mad.gif
sunteti cu capul, v-au ruginit rotitele neuronale , de ce nu puteti da un simplu rapsuns? de ce nu puteti intelege un algoritm simplu?
am avut si inca mai am destui profesori care nu merita pic de respect, nici un ban, nici 3 poli din taxa pe care o platesc, insa ma gandesc ca salariile mici nu atrag pe nimeni. nu o sa vina nici dracu sa isi nenoroceasca nervii cu o clasa de 30 de plozi pt o suma de tot rasul. NIMENI. de ce nu va oferiti voluntar? sau, aaaaaa, pai 6 mil. nu-mi ajung nici de doua 'calatorii' la carfur, si apoi, io mi-am tocit coatele si am investit bani in facultate sa mor de foame dupa?
ce om bine pregatit e atat de fraier incat sa moara de foame de buna voie? mai ales cand e tanar, are multa putere de munca, idei si nevoie acuta de bani pt : chirie sau apartament, vacante, mancare sanatoasa, facut copii.

desconsiderarea rolului educatiei si a personalului aferent de catre conducere ne-au adus in ultimii 20 de ani la dezastru si zero performanta. este bataie de joc acum, si din partea guvernului, cat si din partea din ce in ce mai multor suplinitori.

nu faceti si voi greseala capitala de a minimiza importanta educatiei, ca o sa platim amarnic. si noi, si cei care vin.

QUOTE (micul_licurici @ Oct 26 2008, 20:04) *
Evident, in sensul acesta am vorbit si eu! In nici un caz in actuala conjunctura economica mondiala nu poate fi acceptabila o crestere (mai ales substantiala) a salariilor bugetarilor din Romania.

dar despre cresterea pensiilor, si indemnizatiilor mamelor, alocatiilor si a altor ajutoare, ce parere ai? ca pe topicurile astea nu te-am auzit vociferand . wink.gif
Alex_Dum
daca era sa le crestem, trebuiau crescute acum 1-2 ani. acum nu e oportun!
irinuca8082
QUOTE (Alex_Dum @ Oct 26 2008, 20:10) *

give me a break, dude! wink.gif
suntem in colaps economic de 20 de ani. si asta pt ca se munceste prost si de catre foarte putini, orice roman 'respectabil' fofilandu-se cat poate. confusedsmiley.png
Alex_Dum
da, dar acum riscam sa murim de foame. ti-a fost vreodata foame si s-a-ntamplat sa nu ai ce manca? ai vrut vreodata sa-ti cumperi ceva (nu ceva scump, ceva banal) si nu ai avut cu ce? acum asta o sa se intample! e posibil sa se intample si daca nu dam marirea, dar cu marirea o sa se intample mai repede.
profesorii sunt 200.000! din maxim 4 milioane de romani care muncesc!
irinuca8082
QUOTE (Alex_Dum @ Oct 26 2008, 20:16) *
da, dar acum riscam sa murim de foame. ti-a fost vreodata foame si s-a-ntamplat sa nu ai ce manca? ai vrut vreodata sa-ti cumperi ceva (nu ceva scump, ceva banal) si nu ai avut cu ce? acum asta o sa se intample! e posibil sa se intample si daca nu dam marirea, dar cu marirea o sa se intample mai repede.
profesorii
sunt 200.000! din maxim 4 milioane de romani care muncesc!

riiiiight. pt 0.1 la suta din PIB?

pot sa rad?
dragospas
QUOTE (data @ Oct 26 2008, 20:06) *
ce legatura are mineriada cu cresterea salariilor pentru profesori? huh.gif

revin cu intrebarea, cum se poate ca o crestere de 0,1 din PIB sa destabilizeze economia si sa genereze inflatie galopanta?

Daca te gandesti mai bine s-ar putea sa-ti dai seama de legatura cu mineriada. Vorbeam de cei care stau pe margine si aplauda ...gen irinuca...si musai sa ne convinga ca este nevoie de marire de salarii. Da ,peste tot este nevoie pana ii vom ajunge pe occidentali si chiar sa-i depasim. Inca o data va amintesc ca salariul profesorilor creste cu 9%. Nimeni nu spune de acest lucru ? Dar ca sa vi cu mariri salariale de 50% este sinucidere curata.La ultima intrebare raspunsul este ca acel o,1% nu este adevarat ...el va fi mai mare si coroborat cu viitoarele cresteri salariale inevitabile daca nu vrem sa blocam Romania va fi o catastrofa inflationista pe care nu mai vreau sa o traiesc !
Alex_Dum
nu, nu poti.
in primul rand sunt 0.5% din PIB si daca nu stii, asta inseamna foarte mult... iar efectele pot fi devastatoare! abia astept sa muriti de foame si sa dati vina pe bogati! in loc sa rupeti beregata profesorilor ca au cerut mariri ca inconstientii!

si inca o chestie. de ce trebuie profesorii sa CEARA mariri? daca nu le convine salariul sa plece altundeva! si cand o sa vedem ca nu mai avem profesori o sa ne dam seama ca e o problema, dar cat timp se inghesuie an de an sa prinda o catedra inseamna ca nu e dracul atat de negru!
mimish
QUOTE (Alex_Dum @ Oct 26 2008, 20:10) *

nu m-am interesat la ce facultate esti, dar nu cred ca esti analist economic, pt a face tu predictii referitoare la economia Romaniei pe care oricum o detesti! Deci care e rostul tau aici?
data
QUOTE (dragospas @ Oct 26 2008, 21:21) *
...
La ultima intrebare raspunsul este ca acel o,1% nu este adevarat ...el va fi mai mare si coroborat cu viitoarele cresteri salariale inevitabile daca nu vrem sa blocam Romania va fi o catastrofa inflationista pe care nu mai vreau sa o traiesc !

daca e o miciuna e o minciuna a oficialilor ministerului de finante;

ce zici, ne mint? poate ca nu e nici atat
Alex_Dum
QUOTE (mimish @ Oct 26 2008, 20:29) *
nu m-am interesat la ce facultate esti, dar nu cred ca esti analist economic, pt a face tu predictii referitoare la economia Romaniei pe care oricum o detesti! Deci care e rostul tau aici?

inginerie tehnologica specializarea inginerie economica, dar e mai mult inginerie decat economie si mai ales in primii 2 ani facem doar materii ingineresti!
smestrul asta fac analiza matematica, fizica, chimie, managementul comunicarii si tehnici de documentare (o prostie), bazele prelucrarii datelor (banal... un fel de informatica), geometrie descriptiva.
irinuca8082
QUOTE (dragospas @ Oct 26 2008, 20:21) *
Daca te gandesti mai bine s-ar putea sa-ti dai seama de legatura cu mineriada. Vorbeam de cei care stau pe margine si aplauda ...gen irinuca...si musai sa ne convinga ca este nevoie de marire de salarii. Da ,peste tot este nevoie pana ii vom ajunge pe occidentali si chiar sa-i depasim. Inca o data va amintesc ca salariul profesorilor creste cu 9%. Nimeni nu spune de acest lucru ? Dar ca sa vi cu mariri salariale de 50% este sinucidere curata.La ultima intrebare raspunsul este ca acel o,1% nu este adevarat ...el va fi mai mare si coroborat cu viitoarele cresteri salariale inevitabile daca nu vrem sa blocam Romania va fi o catastrofa inflationista pe care nu mai vreau sa o traiesc !

poti sa-mi spui si mie ce-ai vrut sa spui cu asta? wink.gif

in caz ca nu stiati, sunt impotriva tuturor politicilor sociale; am pica pe toti lenesii, milogii, incapabilii, asistatii social, etc.

e adevarat ca profesorii sunt sustinuti de contribuabili, dar ei EDUCA NATIUNEA. cu cat o natiune este mai educata, mai bine pregatita profesional, cu atat un popor este mai prosper, mai cu spirit civic, harnic, cult si bine platit. si deja stam foarte prost la toate aceste capitole.

nu sunt de acord nici eu cu aceasta marire de salarii, fara o GRILA , examene, o fisa sau controale in functie de care sa se acorde aceste mariri. vreau salarii FOARTE MARI pt profesori, insa numai pt cei capabili , ce obtin performanta de la cat mai multi si pe criterii foarte exigente. doar asa putem avea invatamant de top.
insa legea asta, s-a facut cu c..u, ca oricare dintre cele din romanica. si aici va inteleg. insa nici situatia deplorabila din invatamant nu mai putea continua [sa se roage mama de parinti sa cumpere jucarii (neschimbate de acum 50 de ani, cu care s-a jucat si ea), usa pt sala de clasa, imprimanta, calculator]. da-ti-o dracului de treaba, ca e jale.
micul_licurici
QUOTE (Alex_Dum @ Oct 26 2008, 20:28) *
nu, nu poti.
in primul rand sunt 0.5% din PIB si daca nu stii, asta inseamna foarte mult... iar efectele pot fi devastatoare! abia astept sa muriti de foame si sa dati vina pe bogati! in loc sa rupeti beregata profesorilor ca au cerut mariri ca inconstientii!

si inca o chestie. de ce trebuie profesorii sa CEARA mariri? daca nu le convine salariul sa plece altundeva! si cand o sa vedem ca nu mai avem profesori o sa ne dam seama ca e o problema, dar cat timp se inghesuie an de an sa prinda o catedra inseamna ca nu e dracul atat de negru!

pentru ca la cat de "mult" sunt obisnuiti sa munceasca si la cat de bine pregatiti sunt in domeniile lor, nu-i primeste nimeni in privat. dar de la stat au tupeu sa ceara, ca muncesc ei pe urma...
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.