Alex_Dum
26th October 2008, 17:49
cu medicii n-am avut de aface... si nici nu o sa am vreodata caci daca ma imbolnavesc prefer sa mor ca un om demn nu sa merg sa ma carpeasca altii.
mimish
26th October 2008, 17:54
criticati cadrele didactice! am o intrebare: cati dintre voi aveti copii? stiti ce inseamna sa iti vina copilul acasa incantat de ceea ce l-a invatat doamna azi la scoala? si stiti de cata munca e nevoie din partea doamnei pt ca tu sa iti vezi copilul incantat de scoala? eu stiu! si pentru asta am tot respectul pentru cadrele didactice si asa mi se pare normal sa imi educ copilul! nu rebel-tembel! ca nu de aia l-am facut, ci ca sa fie om! si cand spun "om", am pretentia ca asa sa fie vazut de cat mai multi!
micul_licurici
26th October 2008, 17:55
QUOTE (data @ Oct 26 2008, 17:47)

sigur ca da;
iar cantaretii de manele si pestii reprezinta modelele tale de categorii profesionale care ridica aceasta tara;
Cantaretii de manele si pestii nu sunt platiti din bani publici. Cand esti platit din bani publici n-ai voie sa ridici pretentii decat daca prestatia ta profesionala e intr-adevar ireprosabila. Nu e cazul la majoritatea profesorilor (de medici nici nu mai zic nimic ca mi se face parul maciuca, mai ales cand ma gandesc cat de slab pregatiti sunt cei tineri).
data
26th October 2008, 17:56
QUOTE (Alex_Dum @ Oct 26 2008, 18:42)

mai baiatule. mie bani de buzunar nu mi-au dat parintii inca de la 14-15 ani. da, mancare si utilitati si cazare am acasa... dar cu restul ma descurc. nici haine nu prea-mi cumpara parintii... laptopul de pe care scriu acum eu mi l-am luat. din banii mei munciti!!!! (l-am luat acum aproape 2 ani si credema ca nici 0.01% n-ar fi avut atunci atati bani cat aveam eu la 18 ani doar din munca mea!). vara asta am muncit in domeniul instalatiilor electrice. e drept, la tata, dar banii i-am primit la fel ca ceilalti si sa nu mai spun ca pe mine ma puneau la cei mai greu... unde inghiteam praf si stateam non-stop cu mainile pe tavan. stai tu 10 ore cu mainile ridicate (eventual si cu o masina de gaurit) si pe urma sa vorbesti.
vaaaai de mine... ai stat 4-5-6 ani in camin... de aia n-am eu plover pe gat! am stat si eu prin camine. perioade scurte, dar suficient cat sa-mi fac o idee despre ce inseamna si nu se compara cu viata ce-am dus-o eu in anumite perioade.
"mai baiatule" sa le spui celor de teapa ta, fara suparare
; si esti primul caruia ii spun asta in atatia ani pe forum, tu esti un caz special
ai dreptate insa asupra calitatii invatamantului:
cand am trecut eu prin scoala nu as fi reusit sa o termin daca scriam ca tine;
este vina profesorului de romana ca esti acum pe forum
micul_licurici
26th October 2008, 17:58
QUOTE (mimish @ Oct 26 2008, 17:54)

criticati cadrele didactice! am o intrebare: cati dintre voi aveti copii? stiti ce inseamna sa iti vina copilul acasa incantat de ceea ce l-a invatat doamna azi la scoala? si stiti de cata munca e nevoie din partea doamnei pt ca tu sa iti vezi copilul incantat de scoala? eu stiu! si pentru asta am tot respectul pentru cadrele didactice si asa mi se pare normal sa imi educ copilul! nu rebel-tembel! ca nu de aia l-am facut, ci ca sa fie om! si cand spun "om", am pretentia ca asa sa fie vazut de cat mai multi!
Da, stiu. Am in familie un baietel care a avut o invatatoare de nota 10. Femeia aceea este un profesionist de exceptie. Acum baietelul este clasa a cincea si 80% dintre profesorii lui sunt niste lepre, exact cum am spus mai sus.
Alex_Dum
26th October 2008, 18:01
data, tu esti sub teapa mea... cu mult, mai paria!
data
26th October 2008, 18:07
QUOTE (Alex_Dum @ Oct 26 2008, 19:01)

paria
stai calm prietene, mai ai multe de invatat
Alex_Dum
26th October 2008, 18:09
si tu. sau deja ai ajuns sa crezi ca le stii pe toate?
mimish
26th October 2008, 18:12
QUOTE (Alex_Dum @ Oct 26 2008, 19:01)

cand spun ca esti impulsiv......... si fara bun-simt...... tu o tii una si buna pe a ta! toti sunt lepre, paria, prosti...tu esti cel mai cel! si cu toate astea, de zile intregi stai pe acest forum si te certi cu cei pe care ii desconsideri! cum vine asta? de ce nu esti printre destepti ca tine? daca zici ca nu ai gasit inca asa ceva, e clar ca ai o problema! si ca acest forum e locul tau de refulare si de varsare a frustrarilor! caz in care, omeneste vorbind, te intelegem si te toleram!
dar tot nu iti dam dreptate! >:)
Alex_Dum
26th October 2008, 18:14
QUOTE (mimish @ Oct 26 2008, 18:12)

cand spun ca esti impulsiv......... si fara bun-simt...... tu o tii una si buna pe a ta! toti sunt lepre, paria, prosti...tu esti cel mai cel! si cu toate astea, de zile intregi stai pe acest forum si te certi cu cei pe care ii desconsideri! cum vine asta? de ce nu esti printre destepti ca tine? daca zici ca nu ai gasit inca asa ceva, e clar ca ai o problema! si ca acest forum e locul tau de refulare si de varsare a frustrarilor! caz in care, omeneste vorbind, te intelegem si te toleram!
dar tot nu iti dam dreptate! >:)
m-a jignit individul (stii ca indivizi e un termen atribuit in natura, animalelor)... in repetate randuri. l-am lasat in pace... am trecut peste, dar s-a umplut paharul
Alex_Dum
26th October 2008, 18:15
post dublu
micul_licurici
26th October 2008, 18:18
QUOTE (mimish @ Oct 26 2008, 17:49)

nu, dar lucrez cu multi dintre ei! am fost cadru didactic si vorbesc atat in calitate de "fost elev", fost student, fost profesor........ si am si un copil elev in clasele primare! deci nu vorbesc in necunostinta de cauza!
Asta-i buna! Din moment ce am 27 de ani, deci am trecut si eu prin scoala, imagineaza-ti ca nici eu nu vorbesc in necunostinta de cauza! Tot scriind pe forum imi vine in minte un episod care, privit cu mintea de acum, pare nesemnificativ dar, pentru sufletul meu de adolescent de 18 ani, a fost extrem de traumatizant. In clasa a XI-a (in 1998) ne-a venit o noua profesoara de romana. Avea 25 de ani. (E vorba de un liceu bucurestean de prestigiu situat in buricul targului). La catedra, aceasta profesoara avea o prestatie lamentabila iar ca om parea labila psihic fiind isterica. In acel an examenul de bacalaureat a fost supus unor reforme si a devenit mult mai dificil. Cu totii invatam pe rupte pentru BAC. Aceasta profesoara a instaurat un regim de teroare obligand 3 sferturi din clasa sa vina la ea la meditatii. Eu am fost olimpica la romana pana in clasa a VIII-a. Romana era materia mea preferata. In clasa a XI- a si a XIII-a, pentru ca refuzam sa merg la meditatii la ea, am avut constant media 5. Tezele, desi erau foarte bune (vorbesc serios) erau notate cu 5 pe motiv ca "am scris ca o vita cu picioarele si nu se intelege nimic". La BAC am luat 10 la romana la oral si 9,50 la scris si, va rog sa ma credeti pe cuvant, in acel an nu s-a copiat la BAC (cel putin la mine in liceu). Este doar un exemplu banal. Oare ea merita aceasta marire de salariu?
CBV
26th October 2008, 18:25
Pe toți cei care pledează în favoarea creșterii salariilor profesorilor cu 50% îi rog să cugete dacă au suficiente cunoștințe despre munca prestată de ceilalți bugetari, dar și despre importanța muncii acestora. Să spună dacă sunt conștienți că prețurile vor crește și că puterea de cumpărare va scădea foarte mult. Cine stabilește - și pe ce criterii - importanța muncii fiecăruia?
data
26th October 2008, 18:28
QUOTE (micul_licurici @ Oct 26 2008, 19:18)

Asta-i buna! Din moment ce am 27 de ani, deci am trecut si eu prin scoala, imagineaza-ti ca nici eu nu vorbesc in necunostinta de cauza! Tot scriind pe forum imi vine in minte un episod care, privit cu mintea de acum, pare nesemnificativ dar, pentru sufletul meu de adolescent de 18 ani, a fost extrem de traumatizant. In clasa a XI-a (in 1998) ne-a venit o noua profesoara de romana. Avea 25 de ani. (E vorba de un liceu bucurestean de prestigiu situat in buricul targului). La catedra, aceasta profesoara avea o prestatie lamentabila iar ca om parea labila psihic fiind isterica. In acel an examenul de bacalaureat a fost supus unor reforme si a devenit mult mai dificil. Cu totii invatam pe rupte pentru BAC. Aceasta profesoara a instaurat un regim de teroare obligand 3 sferturi din clasa sa vina la ea la meditatii. Eu am fost olimpica la romana pana in clasa a VIII-a. Romana era materia mea preferata. In clasa a XI- a si a XIII-a, pentru ca refuzam sa merg la meditatii la ea, am avut constant media 5. Tezele, desi erau foarte bune (vorbesc serios) erau notate cu 5 pe motiv ca "am scris ca o vita cu picioarele si nu se intelege nimic". La BAC am luat 10 la romana la oral si 9,50 la scris si, va rog sa ma credeti pe cuvant, in acel an nu s-a copiat la BAC (cel putin la mine in liceu). Este doar un exemplu banal. Oare ea merita aceasta marire de salariu?
poate diferenta de varsta explica diferenta de experienta in scoala;
am avut profesori deosebiti, chiar si cei mai "slabuti" dintre ei erau oameni corecti si decenti, ma bucur cand ma mai intalnesc cu ei, cam rar datorita departarii
nu as spune nimic de rau despre profesorii mei (unii mai buni, altii nu la fel de buni), mult din ceea ce stiu sau sunt acum le datorez lor;
eu sustin aceasta marire de salariu pentru ca sunt convins ca un salariu decent va aduce in sistemul de invatamant oameni capabili, care altfel s-ar orienta catre alte profesii; nu pentru a recompensa slaba activitate a unor oameni care in cativa ani oricum vor iesi la pensie
edit: nu ai vrea pentru copiii tai o profesoara capabila si care sa le transforme mersul la scoala intr-o bucurie? eu asta imi doresc
QUOTE (CBV @ Oct 26 2008, 19:25)

Pe toți cei care pledează în favoarea creșterii salariilor profesorilor cu 50% îi rog să cugete dacă au suficiente cunoștințe despre munca prestată de ceilalți bugetari, dar și despre importanța muncii acestora. Să spună dacă sunt conștienți că prețurile vor crește și că puterea de cumpărare va scădea foarte mult. Cine stabilește - și pe ce criterii - importanța muncii fiecăruia?
cum poate o crestere de 0.1% din PIB sa duca la scaderea foarte mare a puterii de cumparare?
Alex_Dum
26th October 2008, 18:29
In urma discutiilor din cele 62 de pagini, toti cei care am fost activi pe acest topic am ajuns la concluzia ca profesorii nu merita marirea salariala! Motivele sunt nenumarate si au fost tratate fiecare in parte.
Poate le vom oferi un carnat (majoritatea-s profesoare, nu?... ah... dar putine-s si dragute) de caciula ca sa aibe cu ce sa-si umple gura!
Suntem saraci si nu ne permitem sa irosim banii!
Ii rugam respectuos sa mai astepte 10 ani si poate atunci le vom da o marire! Dar pana atunci nu se poate!
Mai este altceva de adaugat? Nu prea cred!
data
26th October 2008, 18:51
tot ca o concluzie:
se vede clar cine este impotriva cresterii salariilor pentru profesori
Alex_Dum
26th October 2008, 18:52
Cei care stiu ca pt bani trebuie sa muncesti!
mimish
26th October 2008, 19:03
QUOTE (Alex_Dum @ Oct 26 2008, 19:29)

In urma discutiilor din cele 62 de pagini, toti cei care am fost activi pe acest topic am ajuns la concluzia ca profesorii nu merita marirea salariala! Motivele sunt nenumarate si au fost tratate fiecare in parte.
Poate le vom oferi un carnat (majoritatea-s profesoare, nu?... ah... dar putine-s si dragute) de caciula ca sa aibe cu ce sa-si umple gura!
Suntem saraci si nu ne permitem sa irosim banii!
Ii rugam respectuos sa mai astepte 10 ani si poate atunci le vom da o marire! Dar pana atunci nu se poate!
Mai este altceva de adaugat? Nu prea cred!
OK, TE POTI RETRAGE!
sau, ca sa fiu "pe subiect": poti trece la loc!
Alex_Dum
26th October 2008, 19:06
Cand ai o firma. Mai intai trebuie sa lupti ca sa-ti faci numele cunoscut... si pe urma vin si rezultatele. La stat e invers, intai banii ca altfel nu vedem rezultatele! Cu alte cuvinte dam banii fara sa stim pe ce. Adica stim pe ce (pe gunoaie), dar nu stim ce umeaza!
Mr_Who
26th October 2008, 19:09
QUOTE (Alex_Dum @ Oct 26 2008, 17:14)

nu trebuie penalizati profesorii, dar nu e posibil ca niste bugetari sa aiba salarii mai mari decat in domeniul privat. salariile la stat trebuie sa fie mult mult mai mici decat la privat pentru ca si munca e mult mai usoara.
Imi pare rau ca trebuie sa te contrazic. Ai predat vreodata, macar o zi, ca sa fii indreptatit sa iti dai cu parerea referitor la munca profesorilor? Presupun ca nu. Si crede-ma, altfel se vede munca aia cand stai in banca, in calitate de elev. Eu cred ca meseria de profesor e una dintre cele mai grele, consumul psihic e enorm, de aia norma didactica e de 18 ore/saptamana de PREDARE (mentionez asta pentru ca predarea e doar o parte din munca profesorului, cea mai importanta, dar care trebuie pregatita).
CBV
26th October 2008, 19:12
„cum poate o crestere de 0.1% din PIB sa duca la scaderea foarte mare a puterii de cumparare?” – (data)
Este o chestiune de psihologie socială. Vor cere aceeași mărire și ceilalți. Nu-l poți convinge pe cel de la ghișeu, care lucrează sub presiunea cozilor, că el poate să suporte ceea ce profesorii nu suportă. Prin urmare nu rămâne 0.1% din PIB.
Alex_Dum
26th October 2008, 19:14
QUOTE (Mr_Who @ Oct 26 2008, 19:09)

Imi pare rau ca trebuie sa te contrazic. Ai predat vreodata, macar o zi, ca sa fii indreptatit sa iti dai cu parerea referitor la munca profesorilor? Presupun ca nu. Si crede-ma, altfel se vede munca aia cand stai in banca, in calitate de elev. Eu cred ca meseria de profesor e una dintre cele mai grele, consumul psihic e enorm, de aia norma didactica e de 18 ore/saptamana de PREDARE (mentionez asta pentru ca predarea e doar o parte din munca profesorului, cea mai importanta, dar care trebuie pregatita).
Nu, nu am predat. Poate o sa si predau...
In schimb am tinut discursuri, mi-am prezentat referate, etc. Ah... am si predat o lectie! La fizica. Mi-a dat profesoara documentatia si a trebuit sa predau lectia elevilor pt. o nota! Si nu mi-a fost deloc greu. Ba mai mult cred ca am facut-o de 10 ori mai bine decat profesoara! Ca sa predai trebuie sa ai talent! Degeaba ai cunostiintele turnate cu furca in cap daca nu ai talent!
data
26th October 2008, 19:17
QUOTE (CBV @ Oct 26 2008, 20:12)

„cum poate o crestere de 0.1% din PIB sa duca la scaderea foarte mare a puterii de cumparare?” – (data)
Este o chestiune de psihologie socială. Vor cere aceeași mărire și ceilalți. Nu-l poți convinge pe cel de la ghișeu, care lucrează sub presiunea cozilor, că el poate să suporte ceea ce profesorii nu suportă. Prin urmare nu rămâne 0.1% din PIB.
inseamna ca afirmatia ca cresterea de 0,1% dinamiteaza economie este ... o minciuna?
dragospas
26th October 2008, 19:17
IATĂ CE SPUNE BĂSESCU DESPRE CADRELE DIDACTICE CÂND ACESTEA NU PUTEAU FI FOLOSITE DREPT MASĂ DE MANEVRĂ ÎN SCOPURI ELECTORALE
"Avem nevoie de un cod care să stabilească drepturile și obligațiile dascălului, dar și obligațiile elevului și studentului și obligația de a avea un sistem de educație de calitate. (...) Vă spun lucruri aspre, dar ele trebuie spuse, pentru că, ascunzându-le, nu găsim drumul către soluții reale", a declarat Traian Băsescu la Colegiul Spiru Haret.
"Nu mai poate funcționa tipul de profesor care vine și după dictare își predă teorema hiperboloidului cu trei pânze la ora de matematică, s-a terminat ora, spune luați și faceți probleme de la 1 la 80 până mâine, după care bună ziua! Acest tip de dascăl nu mai poate funcționa, nu mai poate genera performanță, el afectează performanța tuturor copiilor din clasă. "
"Aici avem două tipuri de probleme cu dascălii și trebuie să le punem pe masă, cinstit: una este modul de a preda - și nu aș vrea să înțelegeți că generalizez. Sunt profesori extraordinari, care odată cu lecția îți transferă și sentimentul de respect pentru ei ca om, de dragoste pentru ei. Sunt, însă, și mult prea mulți profesori care uită că au în clasă copii ale căror suflete se formează în orele lor, printre altele."
Prezentind concluziile raportului intocmit de consilierii de la Cotroceni despre starea educatiei, seful statului a deplins faptul ca multe universitati din Romania "elibereaza doctorate pe banda rulanta, ca intr-o sectie de uzina".
Traian Basescu a aratat ca in invatamint sint "cultivate mediocritatea si compilatia" in detrimentul excelentei si al inovatiei. A comparat situatia din Romania cu cea din SUA, unde doar 13 la suta dintre cele 4.000 de universitati acorda doctorate. El a adaugat ca in doar 50 dintre acestea sint elaborate si sustinute mai bine de jumatate dintre tezele de doctorat
Băsescu a mai spus ca Romania are cel mai slab sistem de educație nu doar in comparatie cu statele UE. El a subliniat ca educatia din Romania este mai proasta chiar si fata de cea din statele vecine.
M-am saturat de aceasta vesnica inconsecventa a presedintelui jucator care la maxim 5 minute se razgandeste in functie de interesele sale de moment. Astfel se explica si aceasta greseala de a promulga o lege ce risca sa arunce Romania intr-un haos de revendicari salariale imediate si care pe termen scurt si mediu va duce la o inflatie ce nu a mai avut Romania in ultimii 10 ani. Rusine ! Hac ! pardon ...domnule presedinte jucator si antrenor portocaliu!
micul_licurici
26th October 2008, 19:26
QUOTE (Mr_Who @ Oct 26 2008, 19:09)

Nu e moral si nu e corect ca profesorii sa beneficieze de aceasta marire salariala iar ceilalti bugetari nu. Profesorii au o munca grea? Hai ca ma faci sa rad! Munca grea au militarii, politistii, jandarmii, pompierii si altii care isi asuma si niste riscuri imense (poate ca isi pun in joc chiar viata lor, uneori). Medicii si asistentii medicali care se trezesc cu cate un pacient siroind de sange si care poate are SIDA sau alta boala. Asistentii maternali si asistentii sociali au meserii usoare? Vorba domnului CVB, cum putem noi sa judecam importanta si, adug eu, dificultatea fiecarei meserii? Dar sa spui ca profesorii cad pe spate de greul muncii lor.... e ridicol si, daca vine chiar din partea unui profesor, e chiar lipsit de bun simt! Cu ce sunt ei mai cu mot? Marirea aceasta salariala a fost o decizie electorala. Foarte bine! Sa-i voteze profesorii si cei care nu mai pot de dragul lor! Eu pentru chestia asta sigur ii sanctionez la vot!
Daca profesorilor li se mareste leafa, toti bugetarii sunt indreptatiti sa ceara aceeasi marire. Inflatia va creste ca din apa si toti vom trai mai prost.
In curand... autoevolution.ro
Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.