data
26th October 2008, 17:15
QUOTE (Alex_Dum @ Oct 26 2008, 17:48)

ce treaba are venitul familiei mele cu mine? eu stau rupt in cur si cu 100 RON/saptamana uneori... e drept ca daca vreau pot manca si acasa si ca nu trebuie sa platesc chirie, dar n-am nici sotie care sa vina cu un venit in plus.
singur, cu 10 milioane pe luna si fara sa fie nevoie sa platesc chirie m-as descurca fara nici o problema!
QUOTE (Alex_Dum @ Oct 26 2008, 18:01)

...
eu am alt stil de viata! prefer sa mananc in oras pt. ca stiam ca in sec. XII s-a auzit si de diviziunea muncii si unii se ocupa doar cu gatitul. si da, cu 10 milioane iti permiti o masa in oras in fiecare zi, plus 2 acasa mai usoare... iti raman si bani de-o camasa ieftina sau o pereche de blugi
....
ai inceput sa pierzi sirul ... afirmatiilor
odata zici ca traiesti "rupt in cur" cu 100 RON/sapt; pe urma spui "eu am alt stil de viata! prefer sa mananc in oras" cu 10 milioane
si daca din 2500 RON ai familiei tu singur cheltuiesti 1000 RON, insemna ca restul familiei tale traiaste cu 1500 RON (in care trebuie sa includa si cheltuielile case, plata restantelor tale
... probabil si taxa de scolarizare la facultate
)
ori infloresti tu lucrurile ori cineva a dat rateuri in educatia ta; stiu, profesorii sunt de vina
Alex_Dum
26th October 2008, 17:17
omule cred ca nu stii sa citesti! am zis ca eu uneori traiesc cu 100 RON/saptamana, dar cu 1000 RON/luna se poate trai foarte bine si sa se manance in oras zilnic. cu 2500 RON cu atat mai mult. familia mea nu are 2500 RON... am luat suma aia ca pt. o familie de profesori.
1000 RON = salariul unui profesor ... salariu cu care se poate trai foarte bine. se poate manca 1 masa pe zi in oras, si-ti raman bani de 2 mese acasa plus o camasa si o pereche de blugi.
2500 RON = venitul unei familii de profesori. suma cu care se traieste foarte bine.
100 RON = banii cu care traiesc eu uneori.
clar? iti desenez? poate atunci intelegi!
data
26th October 2008, 17:21
QUOTE (mihaibo @ Oct 26 2008, 18:12)

hmmm???
Media e medie! La asta aplici 50%!
Deci ori astia bat campii ori a fost 1700 inainte de marire!
ai dreptate cu 50%
dar asa am inteles, ca este 1700 dupa marire
avand in vedere ca cea mai mare parte a profesorilor sunt in preuniversitar si au salarii mici (cei cu liceul plecau de la 650 RON) este posibil ca media sa fi fost la 1150 RON
AlexIP
26th October 2008, 17:21
QUOTE (Alex_Dum @ Oct 26 2008, 17:14)

nu trebuie penalizati profesorii, dar nu e posibil ca niste bugetari sa aiba salarii mai mari decat in domeniul privat. salariile la stat trebuie sa fie mult mult mai mici decat la privat pentru ca si munca e mult mai usoara.
De ce? Ti se pare mai usor sa educi 28-30 de elevi in domeniul matematicii, de exemplu, decat sa tii contabilitatea unor firme?
mihaibo
26th October 2008, 17:25
Sa facem un calcul:
Din ce stiu salariul mediu e undeva pe la 1500. Si avem cam 300000 de profesori.
1500*50%=750
750*300.000=225.000.000ron/luna
225.000.000*12=2.700.000.000ron
2.700.000.0000/3,6=750 mil euro
Pibul Romanie in 2008 e de 475mld ron deci 2,7 mld ron ar reprezenta aproximativ 0,55% din PIB! Imens pentru o crestere salariala a unei categorii de bugetari.
P.S. Sper ca realizati ce inseamna PIB nu cred ca e necesar sa spun ca motocicleanu nu are la dispozitie 475 mld ron!
Alex_Dum
26th October 2008, 17:26
QUOTE (AlexIP @ Oct 26 2008, 17:21)

De ce? Ti se pare mai usor sa educi 28-30 de elevi in domeniul matematicii, de exemplu, decat sa tii contabilitatea unor firme?
da, pentru contabilitatea unei firme iei 2-3 milioane. un contabil face cateva firme, nu doar una.
contabili dedicati sunt la firmele foarte mari unde e mai greu sa faci contabilitatea decat sa educi 100 elevi.
de ce? pentru ca sunt platiti din banii contribuabililor si nu e loc de risipa cand nu avem deloc infrastructura! cand s-o pune la punct infrastructura ca firmele sa poata prospera si sa-si desfasoare activitatile in conditii decente atunci putem discuta de mariri de salarii in cazul bugetarilor. pana atunci sa ne scuteasca! sau sa-si faca harakiri!
mimish
26th October 2008, 17:27
si uite cum un student "rupt in...."cateodata si care alteori traieste in huzur, care nu are nicio taina cu viata asta, vine si tine lectii de viata si de supravietuire! eu inca ma mir ca niciun admin al site-ului nu a luat atitudine pana acum! ca deja mesajele sunt pe langa tema!
Alex_Dum
26th October 2008, 17:28
sunt student si stundetii sunt saraci... poate cineva tine lectii de supravietuire mai bine?
data
26th October 2008, 17:29
QUOTE (Alex_Dum @ Oct 26 2008, 18:17)

omule cred ca nu stii sa citesti! am zis ca eu uneori traiesc cu 100 RON/saptamana, dar cu 1000 RON/luna se poate trai foarte bine si sa se manance in oras zilnic. cu 2500 RON cu atat mai mult. familia mea nu are 2500 RON... am luat suma aia ca pt. o familie de profesori.
1000 RON = salariul unui profesor ... salariu cu care se poate trai foarte bine. se poate manca 1 masa pe zi in oras, si-ti raman bani de 2 ...
tu ziceai mai devreme ca familia ta castiga 3000 RON, dar hai sa sarim peste detaliile personale;
se pare ca ai o viziune foarte relativa despre cheltuielile din ziua de azi, mai ales ale unui tanar care trebuie sa se pregateasca profesional (carti, pregatiri profesionale, imbracaminte, cheltuieli curente (telefon, curent chirie etc.)
cand vei ajunge sa traiesti pe picioare tale vei vedea ca 1000 RON sunt o suma total insuficienta pentru cineva care trebuie sa traiasca intr-un oras, eventual trebuie sa aiba si o anumita prestanta sociala (ca sa reducem la ridicol, fara pantofi scalciati si camasi roase la guler), macar in fata elevilor
mimish
26th October 2008, 17:30
etete,dom'le! intamplator, sau nu, stiu cativa contabili...si mai mari ... si mai mici....dar care au si mai mult timp liber si mai multi bani decat un cadru didactic!
stiu...stiu! iar o sa incepi cu raspunderea de pe umerii contabililor, la fel cum ai facut cu raspunderea directorasilor! dar tot nu ne vei convinge!
Alex_Dum
26th October 2008, 17:30
daca ar castiga 3000 RON n-ar avea cu ce sa plateasca nici macar telefoanele. mai baga un 0 si cauta iarasi postul sa vezi ca nu stii sa citesti!
micul_licurici
26th October 2008, 17:31
Intr-adevar, profesorii, la cat muncesc si cate vacante au, nu meritau marirea asta. Exista si profesori (foarte putini, 4 sau 5% dintre ei) care ar merita si 100 de milioane pentru ca sunt cu adevarat dascali, dar majoritatea sunt niste jigodii lenese, incompetente si corupte, ahtiate dupa meditatii si cadouri. Profesorii si medicii reprezinta cele mai imputite categorii profesionale.
mimish
26th October 2008, 17:32
QUOTE (Alex_Dum @ Oct 26 2008, 17:28)

sunt student si stundetii sunt saraci... poate cineva tine lectii de supravietuire mai bine?
DA! un cadru didactic, care nu are parinti si eventual mai are si un copil acasa!
data
26th October 2008, 17:34
QUOTE (Alex_Dum @ Oct 26 2008, 18:28)

hmm...
unii care nu au trait 2 luni de studentie stand acasa cu parintii, ci 4-5-6 ani stand la camin si descurcandu-se singuri de la zero?
sunt multi pe forum, cred ca multi din cei care ii contrazici acum au trecut prin asta
micul_licurici
26th October 2008, 17:35
QUOTE (mimish @ Oct 26 2008, 17:32)

DA! un cadru didactic, care nu are parinti si eventual mai are si un copil acasa!
Sa puna mana sa se angajeze la o firma, sa munceasca pe bune! Dar aici e baiul, ca in sistem privat nu sunt primiti lenesii si incompetentii!
Alex_Dum
26th October 2008, 17:36
QUOTE (data @ Oct 26 2008, 17:29)

se pare ca ai o viziune foarte relativa despre cheltuielile din ziua de azi, mai ales ale unui tanar care trebuie sa se pregateasca profesional (carti, pregatiri profesionale, imbracaminte, cheltuieli curente (telefon, curent chirie etc.)
cand vei ajunge sa traiesti pe picioare tale vei vedea ca 1000 RON sunt o suma total insuficienta pentru cineva care trebuie sa traiasca intr-un oras, eventual trebuie sa aiba si o anumita prestanta sociala (ca sa reducem la ridicol, fara pantofi scalciati si camasi roase la guler), macar in fata elevilor
la carrefour sunt plovere cu 25 RON. le cade pielea sa poarte d-alea? la second-hand cred ca se gasesc blugi si cu 10 RON. le trebuie mai mult de 1 pereche? pe luna? camasi se gasesc si pe la 30 RON. pentru ce le trebuie mai scumpe? vor sa faca parada modei?
si sa stii ca multi din profesorii ce i-am avut nu purtau deloc costum ... sa nu mai zic ca au haine ce si le cumpara o data si le folosesc 4 ani.
pantofi 100 RON.
hai sa vedem... hainele 200 RON, mancarea 400 RON... ii raman inca 400 RON de distractie.... utilitati 200 RON, deci mai raman 200. vrea huzur? eh pai trebuia sa invete mai mult in facultate si sa fie talentat. dar cu 2000 RON se poate trai in huzur.
mimish
26th October 2008, 17:36
QUOTE (micul_licurici @ Oct 26 2008, 17:31)

Intr-adevar, profesorii, la cat muncesc si cate vacante au, nu meritau marirea asta. Exista si profesori (foarte putini, 4 sau 5% dintre ei) care ar merita si 100 de milioane pentru ca sunt cu adevarat dascali, dar majoritatea sunt niste jigodii lenese, incompetente si corupte, ahtiate dupa meditatii si cadouri. Profesorii si medicii reprezinta cele mai imputite categorii profesionale.
atacaaaati! a mai aparut un razvratit! unde-mi sunt sustinatorii? ma lasarati solo cu sacalii?
deci,mai, dragaaaaa! in calitate de ce anume cataloghezi tu cadrele didactice ca fiind ""niste jigodii lenese, incompetente si corupte, ahtiate dupa meditatii si cadouri""?
voi clar faceti parte din "desteptii" pe care cadrele didactice i-aupromovat acum cativa ani! vorba unui om destept: "de ce va mirati? astia sunt cei pe care voi i-ati trecut clasa! doar ca au mai crescut intre timp!"........
data
26th October 2008, 17:37
QUOTE (Alex_Dum @ Oct 26 2008, 18:30)

daca ar castiga 3000 RON n-ar avea cu ce sa plateasca nici macar telefoanele. mai baga un 0 si cauta iarasi postul sa vezi ca nu stii sa citesti!
stii ce, avem simpatie pentru tine, dar hotaraste-te
odata zici 3000 RON (desi ai editat mesajul)
acuma zici 30000 RON
si zici ca la 3000 RON nu poti plati nici telefonul ... dar profesorii trebuie sa primeasca (unii dintre ei) 600 RON
mimish
26th October 2008, 17:38
QUOTE (Alex_Dum @ Oct 26 2008, 17:36)

la carrefour sunt plovere cu 25 RON. le cade pielea sa poarte d-alea? la second-hand cred ca se gasesc blugi si cu 10 RON. le trebuie mai mult de 1 pereche? pe luna? camasi se gasesc si pe la 30 RON. pentru ce le trebuie mai scumpe? vor sa faca parada modei?
si sa stii ca multi din profesorii ce i-am avut nu purtau deloc costum ... sa nu mai zic ca au haine ce si le cumpara o data si le folosesc 4 ani.
pantofi 100 RON.
hai sa vedem... hainele 200 RON, mancarea 400 RON... ii raman inca 400 RON de distractie.... utilitati 200 RON, deci mai raman 200. vrea huzur? eh pai trebuia sa invete mai mult in facultate si sa fie talentat. dar cu 2000 RON se poate trai in huzur.
da, alex, cum sa nu! sa poarte blugi de la second-hand, ca sa rada unul ca tine sau ca individul care s-a bagat si el in seama mai devreme, de el! halal atitudine!
data
26th October 2008, 17:42
QUOTE (Alex_Dum @ Oct 26 2008, 18:36)

...
utilitati 200 RON, ...
deci tie nu iti ajung 3000 pentru telefon dar vrei ca alti oameni sa plateasca 200 RON pe toate utilitatile;
Alex_Dum
26th October 2008, 17:42
QUOTE (data @ Oct 26 2008, 17:34)

hmm...
unii care nu au trait 2 luni de studentie stand acasa cu parintii, ci 4-5-6 ani stand la camin si descurcandu-se singuri de la zero?
sunt multi pe forum, cred ca multi din cei care ii contrazici acum au trecut prin asta

mai baiatule. mie bani de buzunar nu mi-au dat parintii inca de la 14-15 ani. da, mancare si utilitati si cazare am acasa... dar cu restul ma descurc. nici haine nu prea-mi cumpara parintii... laptopul de pe care scriu acum eu mi l-am luat. din banii mei munciti!!!! (l-am luat acum aproape 2 ani si credema ca nici 0.01% n-ar fi avut atunci atati bani cat aveam eu la 18 ani doar din munca mea!). vara asta am muncit in domeniul instalatiilor electrice. e drept, la tata, dar banii i-am primit la fel ca ceilalti si sa nu mai spun ca pe mine ma puneau la cei mai greu... unde inghiteam praf si stateam non-stop cu mainile pe tavan. stai tu 10 ore cu mainile ridicate (eventual si cu o masina de gaurit) si pe urma sa vorbesti.
vaaaai de mine... ai stat 4-5-6 ani in camin... de aia n-am eu plover pe gat! am stat si eu prin camine. perioade scurte, dar suficient cat sa-mi fac o idee despre ce inseamna si nu se compara cu viata ce-am dus-o eu in anumite perioade.
micul_licurici
26th October 2008, 17:45
QUOTE (mimish @ Oct 26 2008, 17:36)

atacaaaati! a mai aparut un razvratit! unde-mi sunt sustinatorii? ma lasarati solo cu sacalii?
deci,mai, dragaaaaa! in calitate de ce anume cataloghezi tu cadrele didactice ca fiind ""niste jigodii lenese, incompetente si corupte, ahtiate dupa meditatii si cadouri""?
voi clar faceti parte din "desteptii" pe care cadrele didactice i-aupromovat acum cativa ani! vorba unui om destept: "de ce va mirati? astia sunt cei pe care voi i-ati trecut clasa! doar ca au mai crescut intre timp!"........
In calitate de fost elev, desigur, cataloghez profesorii ca fiind niste jigodii lenese, incompetente si corupte, ahtiate dupa meditatii. In primii 12 ani de scoala nu am intalnit decat 4 sau 5 profesori adevarati, restul, niste lepre ordinare. Dvs. sunteti profesor? Nu credeti ca aveti o problema, dvs. profesorii, daca "cei pe care i-ati trecut clasa" va judeca in halul asta acum, la maturitate?
Alex_Dum
26th October 2008, 17:45
QUOTE (data @ Oct 26 2008, 17:37)

stii ce, avem simpatie pentru tine, dar hotaraste-te
odata zici 3000 RON (desi ai editat mesajul)
acuma zici 30000 RON
si zici ca la 3000 RON nu poti plati nici telefonul ... dar profesorii trebuie sa primeasca (unii dintre ei) 600 RON

se vede data cand e editat mesajul daca e editat... termina cu prostiile.
3000 RON am zis sa plateasca, nu sa platesc (eu am un singur abonament si 2 cartele plus abonamentul la internet). nu mai cauta nod in papura doar asa de plictiseala ca n-am chef sa te corectez de fiecare data.
data
26th October 2008, 17:47
QUOTE (micul_licurici @ Oct 26 2008, 18:31)

...
Profesorii si medicii reprezinta cele mai imputite categorii profesionale.
sigur ca da;
iar cantaretii de manele si pestii reprezinta modelele tale de categorii profesionale care ridica aceasta tara;
mimish
26th October 2008, 17:49
QUOTE (micul_licurici @ Oct 26 2008, 18:45)

In calitate de fost elev, desigur, cataloghez profesorii ca fiind niste jigodii lenese, incompetente si corupte, ahtiate dupa meditatii. In primii 12 ani de scoala nu am intalnit decat 4 sau 5 profesori adevarati, restul, niste lepre ordinare. Dvs. sunteti profesor? Nu credeti ca aveti o problema, dvs. profesorii, daca "cei pe care i-ati trecut clasa" va judeca in halul asta acum, la maturitate?
nu, dar lucrez cu multi dintre ei! am fost cadru didactic si vorbesc atat in calitate de "fost elev", fost student, fost profesor........ si am si un copil elev in clasele primare! deci nu vorbesc in necunostinta de cauza!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.