Salarii profesori
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102

Alex_Dum

bai, dar sunt salarii la stat... esti normal? salarii la stat mai mari ca la privat? unde naiba se mai intampla asa ceva?
cu 2000 RON se poate trai in huzur.... cu 1000 se poate trai decent. ce naiba...
data
QUOTE (Alex_Dum @ Oct 26 2008, 17:37) *
bai, dar sunt salarii la stat... esti normal? salarii la stat mai mari ca la privat? unde naiba se mai intampla asa ceva?
cu 2000 RON se poate trai in huzur.... cu 1000 se poate trai decent. ce naiba...

salariile pe care le-am dat (sofer si femeie de serviciu sunt de la stat);

deci ar trebui sa platim un profesor cu o 1/3 din salariul unui sofer, respectiv jumatate din cel al unei femei de serviciu?

mimish
QUOTE (Alex_Dum @ Oct 26 2008, 17:31) *
in occident asa e! si e bine!

e mai mult decat bine,daaaaaaa! pai tu si-asa te lauzi ca iti vei duce copiii la scoala in alte tari, asa ca sa nu te miri cand o scoate vreun rebel tembel pistolul si ti-o impusca puradelul! si atunci tot libertatea sa o lauzi!
Alex_Dum
QUOTE (data @ Oct 26 2008, 16:41) *
salariile pe care le-am dat (sofer si femeie de serviciu sunt de la stat);

deci ar trebui sa platim un profesor cu o 1/3 din salariul unui sofer, respectiv jumatate din cel al unei femei de serviciu?

alea-s exceptii.
si inca o chestie. nu stiu de ce exista imaginea ca profesorii ar fi mari somitati? sunt niste simpli absolvenit de facultate.... in general facultati de cacat gen filosofie, istorie, litere, matematica, etc., facutlati unde concurenta e 0 si se trece prin ele ca prin branza.
Mr_Who
QUOTE (bogdanan @ Oct 26 2008, 14:27) *
predispunerea spre violenta, nu este a unui intelectual.
ce bani ? glumesti... poate cartofii smile.gif

Ai citit ce am scris? Unde-i "violenta intelectualului"? Citeste cu atentie inainte sa dai click pe "reply"...
Alex_Dum
si daca ar fi sa comparam o femeie de serviciu chiar munceste fizic plus ca se si injoseste... deci ii trebuie spor de rusine.
un profesor nu trece intr-o zi nici prin 1% din stresul unui sofer!
mihaibo
QUOTE (data @ Oct 26 2008, 17:31) *
vad ca si dupa marirea cu 50% salariul din invatamant tot este cel mai mic dintre bugetarii cu studii superioare;

deci aceasta marire nu a fost exagerata;

si reprezinta 0,14% din PIB w00t.gif

cum sa produca o cheltuiala de 0,14% din PIB catastrofele pe care le tot arunca Tariceanu pe toate posturile? mai degraba ii este teama ca nu ii mai raman bani pentru pomenile de dinainte de alegeri sleep.gif

sursa?
Este subevaluat numarul, nu scrie daca dupa marire sau inainte de marire!

mimish
QUOTE (Alex_Dum @ Oct 26 2008, 17:37) *

zise unul care se lauda cu 30000 pe luna! vedea-te-as cu zece milioane de lei vechi, doi copii, doi parinti bolnavi si un program stresant! sunt curioasa daca iti vei pastra si atunci acelasi sistem "axiologic"!
Alex_Dum
ce treaba are venitul familiei mele cu mine? eu stau rupt in cur si cu 100 RON/saptamana uneori... e drept ca daca vreau pot manca si acasa si ca nu trebuie sa platesc chirie, dar n-am nici sotie care sa vina cu un venit in plus.
singur, cu 10 milioane pe luna si fara sa fie nevoie sa platesc chirie m-as descurca fara nici o problema!
Mr_Who

QUOTE (Alex_Dum @ Oct 26 2008, 16:31) *
in occident asa e! si e bine!

Daca tu crezi ca asa e in occident, asta nu inseamna ca ai si dreptate. Crede-ma, cunosc situatia destul de bine...
Alex_Dum
QUOTE (Mr_Who @ Oct 26 2008, 16:48) *
Daca tu crezi ca asa e in occident, asta nu inseamna ca ai si dreptate. Crede-ma, cunosc situatia destul de bine...

si eu! dar nu m-am referit la tari comuniste! credema ca in america, tara cea mai frumoasa din lume, nu are nici o treaba disciplina cu educatia!
Mr_Who
QUOTE (Alex_Dum @ Oct 26 2008, 16:49) *
si eu! dar nu m-am referit la tari comuniste! credema ca in america, tara cea mai frumoasa din lume, nu are nici o treaba disciplina cu educatia!

Nici eu nu m-am referit la tari comuniste si, dintre toate tarile capitaliste, situatia invatamantului in SUA o cunosc cel mai bine! Crede-ma pe cuvant, nu stii despre ce vorbesti.
Daca s-ar concepe si aplica la noi regulamentele scolare ca la ei, si am avea multe de invatat de la americani in aceasta privinta, fii sigur ca nu ai mai vedea la ProTV scene cu profesori batuti de niste elevi-infractori.
Alex_Dum
QUOTE (Mr_Who @ Oct 26 2008, 16:50) *
Nici eu.

canada n-are treaba cu capitalismul...
data
QUOTE (mihaibo @ Oct 26 2008, 17:45) *
sursa?
Este subevaluat numarul, nu scrie daca dupa marire sau inainte de marire!

este salariul dupa marire
sursa: sursa
mimish
QUOTE (Alex_Dum @ Oct 26 2008, 17:49) *

cum ziceam......tara cu pistoalele in ghiozdan.....

si disciplina e la baza educatiei! a nu se confunda disciplina cu militaria!

si app...corect se scrie "crede-ma"!

QUOTE (Alex_Dum @ Oct 26 2008, 17:48) *
ce treaba are venitul familiei mele cu mine? eu stau rupt in cur si cu 100 RON/saptamana uneori... e drept ca daca vreau pot manca si acasa si ca nu trebuie sa platesc chirie, dar n-am nici sotie care sa vina cu un venit in plus.
singur, cu 10 milioane pe luna si fara sa fie nevoie sa platesc chirie m-as descurca fara nici o problema!

tu cand ai facut ultima data piata?

si te asigur ca nu te-ai descurca nici singur, nici daca ai avea familie! si, la drept vorbind, majoritatea cadrelor didactice au familie!
Alex_Dum
QUOTE (mimish @ Oct 26 2008, 16:52) *
cum ziceam......tara cu pistoalele in ghiozdan.....

si disciplina e la baza educatiei! a nu se confunda disciplina cu militaria!

si app...corect se scrie "crede-ma"!

stiu, multumesc de corectura!
tara cu cele mai bune universitati si cu cei mai destepti elevi. cei mai buni ingineri, informaticieni sau economisti.... sa nu vorbim de istorici si asa mai departe..
mimish
QUOTE (Alex_Dum @ Oct 26 2008, 16:54) *
stiu, multumesc de corectura!
tara cu cele mai bune universitati si cu cei mai destepti elevi. cei mai buni ingineri, informaticieni sau economisti.... sa nu vorbim de istorici si asa mai departe..

imi place aia cu informaticienii....stiu un caz concret, un amic de a plecat acolo, chemat fiind de americani! deci un roman educat in Romania! si nu e singurul!
mihaibo
QUOTE (data @ Oct 26 2008, 17:51) *
este salariul dupa marire
sursa: sursa

Nu spune ca 1700 e dupa marire si daca te gandesti putin nu se poate pentru ca asta inseamna ca inainte a fost cam 1150! Imposibil!
Alex_Dum
QUOTE (mimish @ Oct 26 2008, 16:54) *
tu cand ai facut ultima data piata?

si te asigur ca nu te-ai descurca nici singur, nici daca ai avea familie! si, la drept vorbind, majoritatea cadrelor didactice au familie!

ce treaba are asta?
eu am alt stil de viata! prefer sa mananc in oras pt. ca stiam ca in sec. XII s-a auzit si de diviziunea muncii si unii se ocupa doar cu gatitul. si da, cu 10 milioane iti permiti o masa in oras in fiecare zi, plus 2 acasa mai usoare... iti raman si bani de-o camasa ieftina sau o pereche de blugi.
ah, daca vrei sa te imbraci cum se imbraca profesorii universitari normal ca nu-ti ajung 10 milioane, dar altfel nu ai treaba.
si deobicei 10 milioane castiga debutantii care nu au familie si nu au cheltuieli asa mari! majoritatea cadrelor didactice sunt si femei deci sunt sustinute financiar de prieten/barbat.

QUOTE (mimish @ Oct 26 2008, 16:57) *
imi place aia cu informaticienii....stiu un caz concret, un amic de a plecat acolo, chemat fiind de americani! deci un roman educat in Romania! si nu e singurul!

am mai zis-o si o repet. indienii si romanii sunt chemati acolo fiindca reprezinta o mana de lucru ieftina... au salarii de nu stiu cate ori mai mici decat americanii, dar si rezultate mult mai proaste. am avut de aface atat cu indieni cat si cu americani cand am avut eu o anumita activitate si i-am ales pe cei din urma cu toate ca ofereau servicii de 3 ori mai scumpe, dar macar dormeam linistit noaptea!
mimish
QUOTE (Alex_Dum @ Oct 26 2008, 18:01) *
ce treaba are asta?
eu am alt stil de viata! prefer sa mananc in oras pt. ca stiam ca in sec. XII s-a auzit si de diviziunea muncii si unii se ocupa doar cu gatitul. si da, cu 10 milioane iti permiti o masa in oras in fiecare zi, plus 2 acasa mai usoare... iti raman si bani de-o camasa ieftina sau o pereche de blugi.
ah, daca vrei sa te imbraci cum se imbraca profesorii universitari normal ca nu-ti ajung 10 milioane, dar altfel nu ai treaba.
si deobicei 10 milioane castiga debutantii care nu au familie si nu au cheltuieli asa mari! majoritatea cadrelor didactice sunt si femei deci sunt sustinute financiar de prieten/barbat.

am mai zis-o si o repet. indienii si romanii sunt chemati acolo fiindca reprezinta o mana de lucru ieftina... au salarii de nu stiu cate ori mai mici decat americanii, dar si rezultate mult mai proaste. am avut de aface atat cu indieni cat si cu americani cand am avut eu o anumita activitate si i-am ales pe cei din urma cu toate ca ofereau servicii de 3 ori mai scumpe, dar macar dormeam linistit noaptea!

aha.....ca toate or fi niste intretinute!

dar ce te faci daca barbatul lucreaza in invatamant? poftim, n-a avut consilier ca lumea care sa ii spuna ca nu se castiga bani din asa ceva? trebuie sa fie sortit foametei?
Alex_Dum
impreuna au minim 25 milioane sa zicem. nu se poate trai cu 25 milioane? sa fim seriosi... dar cei ce castiga cate 6 milioane fiecare cum traiesc?
data
QUOTE (mihaibo @ Oct 26 2008, 17:58) *
Nu spune ca 1700 e dupa marire si daca te gandesti putin nu se poate pentru ca asta inseamna ca inainte a fost cam 1150! Imposibil!

nu eu spun smile.gif
este posibil; a crescut cu 50% (adica 300 RON) unui numar de angajati si cu 50% adica 5000 RON unui alt numar de angajati; plus valorile intermediare;

atat timp cat nu stim numarul de angajati din fiecare categori nu putem calcula

uite cateva informatii mai detaliate aici
AlexIP
QUOTE (Alex_Dum @ Oct 26 2008, 16:37) *
cu 2000 RON se poate trai in huzur...

QUOTE (Alex_Dum @ Oct 26 2008, 16:48) *

Revin la parerea mea de mai demult de cand citeam topicul asta: parerile tale de semi-doct total afon la ceea ce inseamna preturi, salarii si nivel de trai sunt irelevante. Daca exista alte categorii de oameni care o duc mai rau, trebuie penalizati si profesorii?
mihaibo
QUOTE (data @ Oct 26 2008, 18:04) *
nu eu spun smile.gif
este posibil; a crescut cu 50% (adica 300 RON) unui numar de angajati si cu 50% adica 5000 RON unui alt numar de angajati; plus valorile intermediare;

atat timp cat nu stim numarul de angajati din fiecare categori nu putem calcula

uite cateva informatii mai detaliate aici

hmmm??? scared.gif
Media e medie! La asta aplici 50%!

Deci ori astia bat campii ori a fost 1700 inainte de marire!
Alex_Dum
QUOTE (AlexIP @ Oct 26 2008, 17:10) *
Revin la parerea mea de mai demult de cand citeam topicul asta: parerile tale de semi-doct total afon la ceea ce inseamna preturi, salarii si nivel de trai sunt irelevante. Daca exista alte categorii de oameni care o duc mai rau, trebuie penalizati si profesorii?

nu trebuie penalizati profesorii, dar nu e posibil ca niste bugetari sa aiba salarii mai mari decat in domeniul privat. salariile la stat trebuie sa fie mult mult mai mici decat la privat pentru ca si munca e mult mai usoara.
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.