Salarii profesori
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102

data

Ultima crestere salariala al profesorilor preuniversitari duce la un salariu de 6 milioane lei; un cadru didactic universitar, cu studii universitare si postuniversitare are un salariu de 6-9 milioane lei (cu 10-15 ani vechime); un pompier, in prima zi de munca (calificare liceul) are un salariu de 12 milioane de lei (plus 60 milioane lei echipamentul de protectie);

credeti ca acest raport de salarizare este normal?
dau
Lojic ca nu este normal ca un om care a studiat o mare parte din viata sa aiba un salariu de nimic. Dar din cate stiu eu (surse neoficiale) un profesor universitar are putin mai mult (nu exagerat de mult).
Si in Romania nimic nu este normal. De ce sa ne m-ai miram ?? wink.gif

data
QUOTE(dau @ Sep 1 2006, 23:58) *
Lojic ca nu este normal ca un om care a studiat o mare parte din viata sa aiba un salariu de nimic. Dar din cate stiu eu (surse neoficiale) un profesor universitar are putin mai mult (nu exagerat de mult).
Si in Romania nimic nu este normal. De ce sa ne m-ai miram ?? wink.gif

un profesor universitar (lege promovata pentru ca multi parlamentari sunt profesori universitari) are un salariu de 5-10 ori mai mari decat urmatorul grad universitar; un preparartor, asistent, lector au salarii de 4-6-9 milioazne lei; mai mici decat un gunoier.
Pollux
dar v-ati pus intrebarea cat castiga un profesor de la liceu sau generala? wink.gif
data
QUOTE(Pollux @ Sep 2 2006, 00:49) *
dar v-ati pus intrebarea cat castiga un profesor de la liceu sau generala? wink.gif

sincer nu stiu care salariul unui profesor de liceu si ar fi curios care este; daca imi puteti spune care este as fi recunoscator.
Vlad01
Acuma sa ma scuzati, da majoritatea profesorilor la cat isi dau silinta ca elevul sa stie nu ar merita nici macar cat au. Sunt si profesori care pun suflet si le-as da mult mai mult, dar sunt putini...foarte putini.
maxy
Sunt profesori excelenți, dar au același salariu ca cei mediocri. Cu greu își dă omul silința când nu are de ce... sleep.gif

adynis
la liceu ... intre 4 si maxim 10 milioane in conditii normale. Se mai castiga sume mici in plus la comisii de examinare (dar foarte putini bani) , in cazul in care sunt diriginti ... si cam atat. S-a vorbit de studentii care mai si predau: Un profesor suplinitor necalificat cu jumatate de norma are 2 milioane. (asta nu inseamna ca daca ar avea norma intreaga ar avea 4 milioane, pentru ca plata pe ora, din cate stiu, nu este chiar o foarte mare parte din salariu ...)

Lateredit:
Ca sunt buni, ca sunt rai, prin mainile profesorilor cam trec majoritatea celor care ajung sa castige jignitor de mult fata de salariile profesorilor. Poate ca daca salariile ar fi la fel de mari cum se aude ca sunt in domeniul bancar, s-ar face automat un triaj calitativ al profesorilor datorita numarului mare de candidati care ar vrea sa ocupe un post de profesor ... Ceea ce ar fi in binele tuturor.
maxy
Întrebarea vine: care e rostul? confusedsmiley.png
aiptek

QUOTE(Pollux @ Sep 2 2006, 00:49) *

hai sa iti raspund eu la intrebare, sunt profesor de info la liceu de 2 ani, am 25 ani acuma varsta.ti se pare tie normal sa iau 550 lei salar dupa 4 ani de facultate ?asa avere mare castigam ca nu mai avem unde sa ducem banii.gandestete cum e sa mai si intretii si o familie cu banii astia mai..!!!!!
Bamis
Caz concret: Institutor II, grad didactic II, vechime 11 ani - 585 RON.
The_Napster
Spre exemplu ( e doar un exemplu ), dirigintele meu. Nu prea are cine stie ce vechime, e grad mediocru spre bun sa zic, salariu in conformitate. Dar intervine problema meditatiilor. El face 6 zile pe saptamana meditatii cu cate 5 copii / zi cu 300.000lei / 2 ore. Asta inseamna 1500.000x6= 9 milioane pe saptamana = aproximativ 30 milioane pe saptamana numai din meditatii. Asta ca sa nu mai spunem ca si nevasta lui e profesor, si e casa plina de copii smile.gif
Deci multi din profesori scot bani frumosi, neimpozati de pe urma altora dar ei tot se plang ca nu au bani. Daca va uitati atent, nu cei de matematica si de romana se plang mai ales, sunt cei de desen, sport, religie, biologie.. si alte materii la care nu prea se "insista" sa spun asa. Practic ar trebui o majorare a salariului dupa o "investigatie" sa zic asa. Eu consider ca cei care mediteaza la greu nu mai au dreptul sa ceara in plus, dupa ce ca pacalesc statul de un impozit grosolan. Si nu sunt putini.
data
salariile ar trebui sa reflecte pregatirea necesara pentru a ocupa un anumit post; nu este normal ca o persoana cu calificare inalta sa fie platit cu un salariu mai mic decat un absolvent de 4 clase.

adica inteleg, traim intr-o tara saraca (sper ca numai momentan saraca) si nu exista fonduri pentru a mari salariile bugetarilor; numai ca pentru unele categorii nu se gasesc bani niciodata, pentru altii se gasesc.
kill_them_all1000
In principui nu e corect salariul pentru cineva care te invata ceva care poate sa te faca sa ajunga ceva in viata. Dar si ei sunt devina pentru acest salariu pentru ca de cate ori se vrea desfiintarea unor posturi de profesori care nu ajuta la nimic sar cu gura si ameninta cu greva. Am vazut un lider de sindicat care se plangea ca acei profesori nu au unde sa se duca daca catedrele lor vor fi desfiintate. Dar acel narod cred ca nu intelege ca daca acea catedra nu este inchisa va forma oameni al caror profil nu ii va ajuta deloc in viata iar acei elevi vor deveni la randul lor profesori pentru ca asta ar fi singurul loc unde s-ar putea angaja. Asa ca raul trebuie taiat cat mai repede. Narozii astia de profesori trebuie sa inteleaga ca mai bine 50.000 de profesori cu salarii mai mari decat 80.000 cu salarii mici si lucruri inutile pe care le invata unii elevi.
lola_cola
QUOTE(The_Napster @ Sep 2 2006, 10:30) *
Spre exemplu ( e doar un exemplu ), dirigintele meu. Nu prea are cine stie ce vechime, e grad mediocru spre bun sa zic, salariu in conformitate. Dar intervine problema meditatiilor. El face 6 zile pe saptamana meditatii cu cate 5 copii / zi cu 300.000lei / 2 ore. Asta inseamna 1500.000x6= 9 milioane pe saptamana = aproximativ 30 milioane pe saptamana numai din meditatii. Asta ca sa nu mai spunem ca si nevasta lui e profesor, si e casa plina de copii smile.gif
Deci multi din profesori scot bani frumosi, neimpozati de pe urma altora dar ei tot se plang ca nu au bani. Daca va uitati atent, nu cei de matematica si de romana se plang mai ales, sunt cei de desen, sport, religie, biologie.. si alte materii la care nu prea se "insista" sa spun asa. Practic ar trebui o majorare a salariului dupa o "investigatie" sa zic asa. Eu consider ca cei care mediteaza la greu nu mai au dreptul sa ceara in plus, dupa ce ca pacalesc statul de un impozit grosolan. Si nu sunt putini.

Crezi ca daca ar fi platiti corespunzator, ar mai fi nevoiti sa munceasca suplimentar 6 zile din 7? Crezi ca daca ar avea un salariu onorabil si nu mizerabil nu ar prefera decat sa isi petreaca sambata cu 5 copii pentru 300 de mii?
Sincer, ceea ce se intampla e mai mult decat bataie de joc, oricum in stilul asta in maxim 10 ani se duce dracu invatamantul de stat. Profesori buni, talentati si dedicati meseriei lor parasesc catedra de foame. Oameni de la care am avea ce invata ne taie chitante la banci. Oamenii pleaca, pleaca unde se ofera mai multi bani. Rata de inscriere si de absolvire a unui liceu pedagodic de unde ne ies invatatorii a scazut drastic. Nimeni nu mai vrea sa fie profesor, pentru ca stiu ca au nevoie de bani de paine. Daca as avea de ales intre a preda o limba straina, ca optional la o scoala pentru 3600 Ron, si a servi la mese intr-o terasa pentru aceeasi bani + spaga de rigoare zilnica care mai inseamna cam 12 milioane pe luna, nu vad de ce as preda!
E o gandire logica si mai mult de atat, mi se pare ingrozitor sa predau intr-un liceu si sa stiu ca femeia de servici a liceului are salariul mai mare decat al meu.
Marius1989
QUOTE(The_Napster @ Sep 2 2006, 10:30) *
Practic ar trebui o majorare a salariului dupa o "investigatie" sa zic asa. Eu consider ca cei care mediteaza la greu nu mai au dreptul sa ceara in plus, dupa ce ca pacalesc statul de un impozit grosolan. Si nu sunt putini.

Cei care meditează la greu trebuie puși să plătească impozit pe venitul astfel dobîndit, dar salariul la stat n-are de ce să fie influențat de faptul că profesorul respectiv face sau nu meditații.
Partea proastă este cînd unii profesori intenționat nu-și dau mare silință să-i învețe pe elevi, ca să aibe clienți pentru meditații.

QUOTE(lola_cola @ Sep 2 2006, 12:59) *
mi se pare ingrozitor sa predau intr-un liceu si sa stiu ca femeia de servici a liceului are salariul mai mare decat al meu.

Poate femeia de serviciu de la o bancă. Femeia de serviciu a liceului nu cred că are salar mai mare ca un profesor.
lola_cola
QUOTE(Marius1989 @ Sep 2 2006, 13:11) *
Cei care meditează la greu trebuie puși să plătească impozit pe venitul astfel dobîndit, dar salariul la stat n-are de ce să fie influențat de faptul că profesorul respectiv face sau nu meditații.
Partea proastă este cînd unii profesori intenționat nu-și dau mare silință să-i învețe pe elevi, ca să aibe clienți pentru meditații.
Poate femeia de serviciu de la o bancă. Femeia de serviciu a liceului nu cred că are salar mai mare ca un profesor.

Marius crede-ma pe cuvant, femeia de serviciu cu tot cu sporuri are salariul mai mare ca al mamei mele care este cadru didactic gr I 25 de ani vechime!
RoAp
Nu-i drept sistemul de remunerare in invatamant.
E chiar o rusine.
Descalificant este modul in care se vorbeste de salariul unei femei de serviciu.De fapt trimiterea la persoana, nu salariul neaparat.

La fel de "descalificant" este faptul ca sugerez o a doua slujba.Cu tot respectul scriu asta.Va salut.
Zamo
QUOTE(RoAp @ Sep 2 2006, 16:22) *
Nu-i drept sistemul de remunerare in invatamant.
E chiar o rusine.
Descalificant este modul in care se vorbeste de salariul unei femei de serviciu.De fapt trimiterea la persoana, nu salariul neaparat.

La fel de "descalificant" este faptul ca sugerez o a doua slujba.Cu tot respectul scriu asta.Va salut.

Parca numai in invatamant este situatia asta. De invatamant il doare pe data. Ce ar fi sa deschidem cate un topic pentru toate problemele privind salarizarea in Romania ?? Ha ?? Salariul scazut al profesorior este un caz singular?? Eu, dupa umila mea parere, zic ca nu... sleep.gif
RoAp
QUOTE(Zamolxel @ Sep 2 2006, 16:26) *
Parca numai in invatamant este situatia asta. De invatamant il doare pe data. Ce ar fi sa deschidem cate un topic pentru toate problemele privind salarizarea in Romania ?? Ha ?? Salariul scazut al profesorior este un caz singular?? Eu, dupa umila mea parere, zic ca nu... sleep.gif

Dascalii parca sunt mai aproape de noi.Ma gandesc si eu.Salutam.
rossonerro
Nu putem sa comparam munca unui profesor cu munca unui pompier. Pompierul se expune la riscuri mari pe cand un profesor nu. Desigur nu este normal ca un profesor sa ia un salariul de 5-6 milioane de lei pe luna. profesorii ar trebui sa ia mai mult dar si sa se dedice meseriei mai mult (exista si exceptii) fiindca doar un profesor bun poate "creea" oameni de succes .
In ceea ce priveste echipamentul de protectie al pompierului acesta este absolut necesar asa cum profesorul are nevoi de stilou. Oamenii acestia isi risca viata.
Zamo
Uitati "cateva" probleme in invatamant, care cred eu ca sunt si ele mult mai importante decat salarizarea si mult mai "sociale":
- prea multa teorie
- pilele, smenurile, orele particulare, chiulul profilor de la ore
- filozofia pedagogica, prostia profesorilor-tineri si "cu experienta"
- spaga, lipsa unui orizont clar, lipsa de disciplina in interiorul unitatilor de invatamant
- superficialitatea, interesul pentru diploma mai mare decat pentru cunostinte
- stilul de a racola elevii la pregatire in particular al profesorilor
-schimbarile prea dese de sistem si usurinta cu care fac unii Facultatea de Drept
- lipsa de viziune, incompatibilitatea planificarii si a programului de invatamant cu cerintele de pe piata muncii, slaba pregatire practica. Multimea de profesori "comunisti" si ingusti la minte, care se cred D-zeu cu catalogul in mana, secretarele care parca nu ar lucra pentru studenti si pe care nici macar rectoratele nu le mai controleaza, manualele alternative care fac capul varza elevilor (pentru ca cineva a descoperit ca se pot face bani frumosi si jucandu-te cu viitorul unor generatii si a unei natiuni) etc.
- multe. de la faptul ca nu toata lumea poate participa la simularile pt bac, pana la profesorii care nu te trec decat daca faci meditatii cu ei, sau le dai banii direct! la inceput credeam ca sunt fabule... nu sunt!
- metodele de predare, manualele invechite, lipsa de comunicare student-profesor, aroganta angajatilor si lista ar putea continua
- profesorii sunt din ce-n ce mai nepregatiti si prefera sa tina orele in particular decit la scoala.
- profesorii care se plang de salariile mici , dar uita ca lucreaza pe jumatate ca timp fata de mine
- lipsa de comunicare intre cadrele didactice si studenti, predarea unor informatii perimate cel putin in domeniile dinamice ce cer o continua specializare informare
- conceptia "bagati cu forcepsul cat mai informatie in plozi, ca incape si trebuie sa ne luam si noi o leafa la minister, astia care facem reforma lu peste".
- modul in care se dau notele si de structurare a planului(programei)
- proasta organizare
- lipsa de practica
- zapaceala
- programele alternative care duc la semianalfabetism
- DIPLOME PE BANI.
- lipsa de aplicabilitate practica a cursurilor, comunismul profiler
- lipsa de adaptare la nou.
- indiferenta, prostia si reforma facuta de la coada la cap
- spaga, nivelul scazut al invatamantului, metodele de predare, neseriozitatea
- lipsa de flexibilitate si promovarea unor principii care erau vechi acum 30 de ani..dapai acum
- reforma
- programa veche, antica si de demult
- tehnica predarii nedeterminarea elevului de a invata ceea ce ii va folosi
- lipsa unor profesori care, dincolo de a forma cadre, sa creeze caractere
- elevul sta mult la scoala, are putin timp liber, nu este stimulat sa gandeasca liber ci in tipare, profesorii au foarte putine contacte cu realitatea. Programa scolara nu este inspirata din realitatile noastre.
- lipsa unui concept general si a metodelor de invatamant, superioritatea profilor la valoarea lor aproape nula
- faptul ca nu are nici o legatura cu realitatea si lipsa de interactivitate.
- lipsa de comunicare
- incorectitudinea
- nu cladeste oameni pentru viata ci tocilari, nu exista relatia aia elev-profesor, nu exista nicaieri proiecte reale,(ultima se refera la universitati)
- prea multa teorie, prea putina practica
- nivelul slab de pregatire al elevilor si lipsa de interes a profesorilor
- se experimenteaza prea mult! elevii sunt niste cobai; azi un guv adopta o lege vine d-soara Ecaterina si schimba totul . Nu exista continuitate in luare decizilor nu exista o omogenitate. Cel mai tare ma enerveaza asistentii univ!
- mentalitatea
- incoerenta
- ca mai mult ii tampeste pe copii decat sa-i destupe la minte
- comunismul care inca exista in sistem
- coruptia
- faptul ca in invatamantul superior se da spaga cat cuprinde unor profesori cu salarii monstruoase!
- ca incercam sa copiem alte sisteme fara sa avem vreo baza pentru ele - trecere brusca si haotica. ideea de spaga la profesori (si faptul ca sunt prost platiti) si faptul ca se concentreaza mai mult pe o motivatie negativa (stres, amenintari, dispret)
- profesorii frustrati care isi vand manualele si isi cheama elevii la meditatii. lipsa de obiectivitate a notelor (ideea de nota in sine)
- multimea de lume "facatoare" de facultate desi nici liceul n-ar fi trebuit sa-l termine
- mentalitatea invechita. bataile din scoli pentru care nu se prea iau masuri. spagile care se dau la greu.
- stilul romanesc de a sti din toate cate putin si materia inutila pe care elevii sunt fortati sa o asimileze cu buna stiinta ca nu le va folosi mai departe
- mintile luminate care se succed la conducerea lui.
- nu stiu , asa elevi asa profesori .... cred ca este o criza de profesori buni in tara .... cred doar , nu sunt sigur ...
- lipsa de preocupare a elevilor (studentilor) si goana dupa mai multi bani a profesorilor.
- faptul ca nu te pune sa gandesti si sa sintetizezi, ci sa memorezi ca un robot si atitudinea de "zei" a profesorilor
- lipsa de creativitate a profesorilor
- elevii sunt educati sa bage in cap, dar nu si sa analizeze ce au bagat in cap
- proverbialele mentalitati...faptul ca se pune accent pe tocit si nu pe gandit, ca profesorilor putin le pasa de studenti, faptul ca nu exista decat putini profesori care, si pe bani putini, sa-si faca bine treaba. Si sa nu uitam birocratia, care e atat de birocratica incat ne birocratizeaza de ne merg fulgii...smile.gif
- lipsa de transparenta si comunicare
- dezinteresarea profesorilor. Unde sunt dascalii de alta data?
- indiferenta si sictirul din ambele parti
- programa prea incarcata. Cei de la Ministerul Invatamantului ar trebui sa reinceapa scoala din cls.I pentru a vedea cum este
- profesorii corupti, incompetenti si materialul didactic invechit
- mentalitatea
- indiferenta cu care sunt tratati cei care vor sa invete
- ideile proaste. Drogurile injectabile.
- structura
- spagareala, lipsa de interes, profesorii care indruma copiii sa ia meditatii de la ei
- ca nu se recunosc studiile in strainatate!
- tratarea elevului ca o marfa
- programele de invatamant.
- faptul ca pentru 10 trebuie sa fii Xerox
- neprofesionalismul lipsa de modele intelectuale
- ca tot chestii inutile se predau
- efectivele umane: incompetenta profesorilor, lipsa de interes a elevilor/studentilor
- felul in care se practica invatamantul insusi cat si profesorii (foarte mici exceptii)
- faptul ca nu poti avea o opinie contrara profesorilor care nu au o gandire larga
- stoparea reformei incepute de Marga! Manipularea si deturnarea conceptului de invatamant/manual alternativ! Hotia si nesimtirea cu licitatia manualelor din 2002! daca restul ma enerveaza, "Cati" Andronescu ma scoate din minti! Este esantionul perfect al ministrului/potentatului roman: semidoct, opac, marginit, rau si suficient! sincer, as otravi-o in piata publica!
- caracterul informativ -este mai important inv de tip formativ -salariile mizere care iti reteaza orice elan de a face treaba de calitate
- accentuarea pe cantitate si nu pe calitate
- slaba calitate a cursurilor universitare si faptul ca cei mai muti termina o facultate pentru ca banii sunt mai importanti decat pregatirea studentilor
- incurajeaza mediocritatea si limiteaza creativitatea
- lipsa de interes profesorilor pt elevii lor si pt viitorul acestora
- proasta calitate profesorii lasa intentionat elevii pentru a lua spaga
-- imbecilitatea unor cadre didactice suprapusa unei incapatinari de fi considerat buric. Un copil nu poate straluci in fata specimenelor de acest tip.
- Programa! Profesorii care nu au nici cea mai vaga legatura despre ce predau! Ideile vechi si preconcepute. Sictirul profesorilor fata de orice. Elevii!
- prea multa teorie, lipsa muncii de echipa, prea mult individualism(asta in teorie, caci la lucrari se copiaza in draci), profesori blazati, prea multe ore la materii inutile
- ca se verifica la examenele de admitere in institutiile superioare notiuni care nu fac in scoala si implicit esti nevoit sa apelezi la meditatori sau sa te apuci de cautat prin tot soiul de carti notiunile respective;in ciuda faptului ca e gratuit e totusi un sistem exclusivist;ai bani ai carte(asta daca vrei sa ai); ma rog...
- lipsa burselor (alea care exista se dau mai mult preferential)
- inadecvarea, teoria predata cu nonsalanta, fara aplicabilitate si exercitii practice
- scaderea calitatii invatamantului
- multe. conceptia, punerea in practica, lipsa de respect a cadrelor didactice, lipsa de echipament, inexistenta perpectivelor concrete (ma refer la ce se intampla cand iesi din scoala).
- dezordinea in programa manualelor (pentru saracii liceeni si nu numai), indobitocirea stiinte teoretice fara practica
- nu mai exista nici o posibilitate (varianta) de a tine in frau adolescentii (clasele 5-12) pentru ca ei cred intr-o democratie prost inteleasa
- sistemul
- e prost administrat
- proasta pregatire a cadrelor didactice
- accent pe detalii in predare. Sistem de notare execrabil.
- ca se accepta mita si se incurajeaza luarea de mita
- informatica, desi este in programa scolara - NU SE STUDIAZA
- invatatul ca papagalul este recompensat.
- specializarea in generalitati
- spaga pentru examene si pregatirile particulare
- mentalitatea conducerii
- indolenta
- dezorganizarea si lipsa de interes a profesorilor si, deopotriva a studentilor.
- prostia ... e plin de prosti care vor sa ne invete
- lipsa de deschidere a profesorilor, am inteles ca au creierii inchistati, inca.
- lipsa de materiale, lipsa de initiative, profesorii se ghideaza dupa acelasi stil comunist in care citesc programa, vin la clasa, predau si aia e, nici o idee in plus, iar cele care sunt esueaza lamentabil din cauza modului in care sunt puse in scena
- indiferenta, incapacitatea didactica a profesorilor, incultura, studentii
- instabilitatea sistemului si faptul ca-i copiem atat de mult pe francezi
- cu SICTIRUL de care da dovada in toate cazurile...cu mici exceptii,de obicei neglijabile
- incremenirea in proiect
- lehamitea fata de meserie
- goana dupa meditatii oi dezinteresul politicului pentru calitatea acestuia
- nu mi se pare o idee prea buna sa se dea liber total la manualele alternative.
- elevii nu pot face fata la atata materie si nici nu pot invata acasa pentru bac caci li se pun absente
- plagiatul, impostura si cercul vicios al incompetentei: profesori timpiti si indolenti trec de sila, de mila si de spaga elevi tampiti si indolenti, care intra in facultati tot pe baza de spagi si care termina la fel de idioti precum au intrat. Cei mai idioti dintre ei raman in invatamant, pentru ca sunt incapabili sa faca altceva.
- la cel gimnazial si liceal cred ca situatia e destul de buna. la cel superior in schimb, incearca sa comunici cu facultatea prin secretariat... slabe sanse, tre sa te duci intotdeauna cu saru'mana. nu mai vorbesc de programa care e super incarcata profesorii nemotivati, si cam... degeaba. (are ada milea o melodie misto pe tema asta). [24 ani, student, Eforie Sud]
- lipsa de deschidere pentru nevoile fiecarui elev
- lipsa unor specializari concrete, lipsa resurselor si sictirul care caracterizeaza intregul corp didactic in care intra profesor, secretara, bibliotecara, femeie de serviciu

Toate acestea nu sunt parerile mele personale si sunt adunate depe te miri unde. Insa eu cred ca ele sunt reale !!!

PS: Imi cer iertare daca se mai si repeta unele sleep.gif
RoAp
Exista un procent de dascali care va va contrazice.
Elementar e faptul ca "inveti sa inveti".Cel mai important lucru.

O cale de a progresa ar fi penalizarea la greu a lipsei de raspundere, atat la cadre cat si la elevi.
Ceea ce ati citat dumneavoastra este un fel de manifest impotriva sistemului actual de invatamant.De bun simt si din nefericire adevarat.

Ar trebui bagata pe gat, in sens propriu ideea ca fara scoala esti mort.Din clasa intai.

Raman la opinia ca un dascal este un dascal.Din nefericire ei nu au intotdeauna parte de respectul nostru.Buni sau rai, insa elevi ai dumnealor!
De fapt despre ce discutam aici?alutam.
ditto___
Eu spun ca este bine ca salariu de baza. In rest vor fi diferentiati dupa modul in care se comporta din punct de vedere profesional. Adica: daca este un profesoras caruia nu-i pasa si se plafoneaza iar la orele lui nimeni nu intelege nimic, atunci ramane cu 6 milioane; daca este un profesor care se pregateste mereu, se instruieste si caruia ii pasa de elevii/studentii sai, atunci sa fie platit corespunzator.
radup
Rar sunt de acord cu zamolxel dar are dreptate in aproape toate punctele. Salariile mari nu exista decat la nivel de profesor universitar si numai la anumite facultati. Un exemplu ar fi venitul lui A. Nastatse la 3 facultati.
Dar sa nu uitam ca si in USA a fi profesor la liceu inseamna un salariu minim pe economie. ( nu vorbesc de liceele particulare). Solutia ramane aparitia liceelor particulare cu profesori bine platiti. Dai mai multi bani dar in timp suma data pe meditatii + atentii = suma platita la un liceu particular.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.