De nevoie zugravesc singur
Pagini: 1, 2

bibi

Salutare.

Im primul rand va anunt ca de 1 saptamana sunt proprietarul unui ap. cu 2 camere (54mp).M-a costat 47.500E (fara agentie), din care, 20.000 E luati pe 25 de ani de la banca.

Problema mea este ca datorita unor situatii neprevazute,taxele m-au costat cu 1.000 de euro mai mult decat imi calculasem si acum nu mai am bani pt multe lucruri,inclusiv pt zugrav.

Am bani pt instalatia electrica,parchet si materiale de zugravit. Termopane... la anul.

Am experieta in zugravit.Stiu sa dau cu gled si apoi cu lavabila.

Ce nu stiu este combinatia pe care trebuie sa o fac, ca iasa gledul (cata apa si cat restul).
Deci intrebare mea este: Care este combinatia?

Sper ca m-am facut inteles.Mersi anticipat
Klasse
Ia-ti glet gata facut. Il amesteci cu apa ca si cum ai face un ness. Sa aiba aceeasi consistenta. Dai un strat de glet grosier de care vrei tu si mai apoi un strat de glet fin (de preferinta Atlas).
Si apropo, sa-ti dea Domnul sa ai parte de un camin asa cum vrei tu!

bibi
QUOTE(Klasse @ Aug 29 2006, 12:44) *
Ia-ti glet gata facut. Il amesteci cu apa ca si cum ai face un ness. Sa aiba aceeasi consistenta. Dai un strat de glet grosier de care vrei tu si mai apoi un strat de glet fin (de preferinta Atlas).

Poti sa imi spui mai exact cantitatile. De ex la un 1kg de gled, cata apa sa pun?
De ce sa mai dau si cu gled fin?Pe cel grosier nu pot sa il finisez cu niste smirgel?

QUOTE(Klasse @ Aug 29 2006, 12:44) *
Si apropo, sa-ti dea Domnul sa ai parte de un camin asa cum vrei tu!

Mersi. Sa fie
brebe85
pai vezi ca instructiunile sunt scrise pe punga.

vezi inainte sa aplici si o amorsa ca altfel o sa te usuce la "glet" smile.gif
Klasse
N-am stiut niciodata cantitati. Le stiu la cum se simte la mana. Sa fie o pasta care se poate intinde usor, sa nu fie prea lichida ca va cadea, sa nu fie prea groasa ca nu se intinde.
bibi
QUOTE(brebe85 @ Aug 29 2006, 12:52) *
pai vezi ca instructiunile sunt scrise pe punga.

OK

QUOTE(brebe85 @ Aug 29 2006, 12:52) *
vezi inainte sa aplici si o amorsa ca altfel o sa te usuce la "glet" smile.gif

Ce este amorsa?

PS:Scuze pt atatea intrebari Eu sunt programator si sunt total paralel cu termenii tehnici.
Klasse
Amorsa=apa cu aracet.

Bebeluska
QUOTE(bibi @ Aug 29 2006, 12:59) *
OK

Ce este amorsa?

PS:Scuze pt atatea intrebari Eu sunt programator si sunt total paralel cu termenii tehnici.

Amorsa are rolul fixarii particulelor de praf pe suport si ajuta la aderenta urmatorului strat de material inchizand porii suportului.

Ea se alege in functie de suprafata suport. Astfel, avem amorse pentru suprafete absorbante: (beton, sape de egalizare pe baza de ciment, etc.); pentru suprafete neabsorbante: (mozaic, gresie, faianta, lemn tratat, etc. ); pentru suprafete cu cerinte antistatice sau conductive (pardoseli incalzite) sau pentru orice tip de suprafata unde dorim o bariera de umiditate.

Iata aici un link care sper sa-ti fie de folos.
bibi
Aha.

Bun linuk-ul.
Mersi
bibi

AM studiat linkul si apoi pe google.

Gletuirea peretilor

Sugestia noastra vizeaza sistemul de gleturi Ceresit. Pentru inceput, curatati peretii holului de orice urma de praf, grasime sau vopsea veche. Cei mai multi pereti fiind din beton (material absorbant), dam inainte o mana de grund Ceresit CT 17 cu bidineaua.
Pentru indreptarea denivelarilor va sugeram utilizarea gletului Ceresit CT 126, care permite egalizarea suprafetei prin incarcari de pana la 10 mm, intr-un singur strat, avand rezistenta mare la fisurare. La un sac de 25 de kilograme adaugati 13 litri de apa.
Gletul si apa se amesteca mecanic, cu viteza mica; astfel, evitati antrenarea de aer in masa de material. Dupa 3 minute, necesare maturarii, se amesteca din nou. Pasta obtinuta se aplica cu o gletiera neteda de inox. Intai se incarca peretele, apoi se intinde pasta cu miscari scurte, verticale si paralele, de jos in sus. Pentru un strat de 5 mm, timpul de uscare este de o zi.
Dupa intarire, aplicam un strat de Ceresit CT 127. Suprafata astfel gletuita va fi foarte fina si de un alb imaculat. Aspectul sau va fi de finisaj final.

Am inteles ca mai intai trebuie sa dau cu grund Ceresit CT 17.

Dar nu am inteles de ce trebuie sa dau cu CERESIT 126 si apoi cu CERESIT 127.Ma gandesc ca grundul va umple eventualele golurile din zidul de beton deci de ce nu dau direct cu CERESIT 127 sau doar cu CERESIT 126?
dobrotescunicol
Stratul de glet sa fie cat mai subtire. Sa nu te bazezi pe slefuit, sa incerci sa-l dai cat mai drept cu gletiera.
bibi
QUOTE(dobrotescunicol @ Aug 30 2006, 09:30) *
Stratul de glet sa fie cat mai subtire. Sa nu te bazezi pe slefuit, sa incerci sa-l dai cat mai drept cu gletiera.

Ceresit CT 126- permite egalizarea suprafetei prin incarcari de pana la 10 mm
Ceresit CT 127- permite egalizarea suprafetei prin incarcari de pana la 3 mm

Daca nu slefuiesc,atunci pot folosii CT127? Va fi indeajuns de gros gedul?
brebe85
QUOTE(bibi @ Aug 30 2006, 15:02) *
Ceresit CT 126- permite egalizarea suprafetei prin incarcari de pana la 10 mm
Ceresit CT 127- permite egalizarea suprafetei prin incarcari de pana la 3 mm

Daca nu slefuiesc,atunci pot folosii CT127? Va fi indeajuns de gros gedul?

Daca stai la bloc, nu ai mai dat pana acum cu glet atunci.... nu conteaza de care cumperi, tot va trebui sa slefuiesti. smile.gif

Stiu ca asa am patit si eu si de-abia pe la al 3-lea perete mi-am dat drumul la mana.
bibi
QUOTE(brebe85 @ Sep 4 2006, 10:20) *
Daca stai la bloc, nu ai mai dat pana acum cu glet atunci.... nu conteaza de care cumperi, tot va trebui sa slefuiesti. smile.gif

Stiu ca asa am patit si eu si de-abia pe la al 3-lea perete mi-am dat drumul la mana.

Ma gandeam eu.

Poti sa imi spui cam cati saci de geld ai consumat si cate camere ai facut?
Asa.. ca sa imi fac o idee despre nr de saci pe care trb sa il cumpar.
Mersi
brebe85
QUOTE(bibi @ Sep 4 2006, 15:13) *
Ma gandeam eu.

Poti sa imi spui cam cati saci de geld ai consumat si cate camere ai facut?
Asa.. ca sa imi fac o idee despre nr de saci pe care trb sa il cumpar.
Mersi

Mi-am facut o debara si dormitorul. Sincer nu mai stiu (s-a intamplat anul trecut) dar daca aplici o amorsa, suprafata e aproximativ cea scrisa pe sac.
bibi
QUOTE(brebe85 @ Sep 4 2006, 15:14) *
Mi-am facut o debara si dormitorul. Sincer nu mai stiu (s-a intamplat anul trecut) dar daca aplici o amorsa, suprafata e aproximativ cea scrisa pe sac.

Da. Ai dreptate.
Mersi
bibi
Salutare.Mai am o intrebare.
De care smirghel sa cumpar ca sa slefuiesc gledul ?

Stiu ca sunt mai multe modele(mai fin,mai gros,etc...).
Mersi
spare-me
gledul

ma lamuriti-ma si pe mine ca si eu sunt novice in treaba asta si in curand o sa am nevoie (desi nu vreau death.gif)
e gled sau glet ?si ce inseamna ? sau e si gled si glet si care-i diferenta dintre ele ?
va multumesc
xymzar
QUOTE(bibi @ Aug 29 2006, 12:55) *
AM studiat linkul si apoi pe google.

Gletuirea peretilor

Sugestia noastra vizeaza sistemul de gleturi Ceresit. Pentru inceput, curatati peretii holului de orice urma de praf, grasime sau vopsea veche. Cei mai multi pereti fiind din beton (material absorbant), dam inainte o mana de grund Ceresit CT 17 cu bidineaua.
Pentru indreptarea denivelarilor va sugeram utilizarea gletului Ceresit CT 126, care permite egalizarea suprafetei prin incarcari de pana la 10 mm, intr-un singur strat, avand rezistenta mare la fisurare. La un sac de 25 de kilograme adaugati 13 litri de apa.
Gletul si apa se amesteca mecanic, cu viteza mica; astfel, evitati antrenarea de aer in masa de material. Dupa 3 minute, necesare maturarii, se amesteca din nou. Pasta obtinuta se aplica cu o gletiera neteda de inox. Intai se incarca peretele, apoi se intinde pasta cu miscari scurte, verticale si paralele, de jos in sus. Pentru un strat de 5 mm, timpul de uscare este de o zi.
Dupa intarire, aplicam un strat de Ceresit CT 127. Suprafata astfel gletuita va fi foarte fina si de un alb imaculat. Aspectul sau va fi de finisaj final.
Am inteles ca mai intai trebuie sa dau cu grund Ceresit CT 17.

Dar nu am inteles de ce trebuie sa dau cu CERESIT 126 si apoi cu CERESIT 127.Ma gandesc ca grundul va umple eventualele golurile din zidul de beton deci de ce nu dau direct cu CERESIT 127 sau doar cu CERESIT 126?

Mare atentie (sunt Stan Patitu') Trebuie sa respecti neaparat timpul de uscare intre cele doua straturi de gelt, altfel vei avea surpriza ca stratul de 127 sa nu faca priza.
Eu am dat cu grund inainte sa dau cu 127 si a iesit foarte bine.

PS La mine peretii fiind de caramida am pus plasa de armare pe toti peretii si dupa 4 ani nu are crapaturi.
Foloseste gletiera metalica, cea de plastic o sa iti faca probleme.

PS1 Foarte important (am aflat de la un mester) trage cu simt de raspundere de gletiera nu degeaba se spune "trag un glet"

Bafta
relu_24
smirghel iei de doua feluri. unu mai grosier pentru asperitati mai mari si unu foarte fin pentru slefuirea de final. Daca vrei sa muncesti mai mult sau daca dai foarte bine cu gled din prima poti sa iei doar fin smile.gif.

Eu pe uni pereti care erau din fasii de BCA si care se crapasera, mai intai am pus plasa din aia de plastic cu Super Rigips cu ocazia asta am nivrelat si peretii si dupa am dat doar cu gled fin ( din ala pe baza de ciment alb).
La colturi e bine sa pui coltari din aia metalici sau din plastic (tot cu Super rigips) o sa tina mult mai bine coltul plus ca e mult mai drept.
Spor la lucru smile.gif
PS: Unde ti-ai luat apartamentul, ca m-a bate si pe mine gandu' sa schimb garsoniera
bibi
QUOTE(relu_24 @ Sep 6 2006, 10:28) *
smirghel iei de doua feluri. unu mai grosier pentru asperitati mai mari si unu foarte fin pentru slefuirea de final. Daca vrei sa muncesti mai mult sau daca dai foarte bine cu gled din prima poti sa iei doar fin smile.gif.

Eu pe uni pereti care erau din fasii de BCA si care se crapasera, mai intai am pus plasa din aia de plastic cu Super Rigips cu ocazia asta am nivrelat si peretii si dupa am dat doar cu gled fin ( din ala pe baza de ciment alb).
La colturi e bine sa pui coltari din aia metalici sau din plastic (tot cu Super rigips) o sa tina mult mai bine coltul plus ca e mult mai drept.
Spor la lucru smile.gif
PS: Unde ti-ai luat apartamentul, ca m-a bate si pe mine gandu' sa schimb garsoniera

Mersi pt info.

Apartamentul l-am luat pe str.Margeanului, etj.6, in Rahova, Bucuresti
- 47.500E -fara agentie .Agentiile cereau pe el 49.500 - 50.000 E.In plus trebuia sa mai dau (3% din pretul apartamentuliui) 1000-1500E comisionul agentiei.
-imprumut de 20.000 E /25 ani de la banca.
-doar baia o pastrez.Restul este varza.
-nu are termopane
-are apometre,repartitoare de caldura si contor de gaze langa usa(pe holul blocului)
dragos_avram
Sfaturile nu sunt strict pentru bibi, dar mai citesc si altii:
Cumpara-ti gletiera din inox, eu am luat una foarte buna, cu maner din lemn, prin pe un T sudat in puncte. cam 20 de lei. Mai avea socrul meu una de 4 lei smile.gif dar care a ruginit dupa a doua galeata, si mai incolo s-a rupt (avea manerul din plastic)
Eu am folosit euroglet MGA si pe deasupra am dat cu atlas (la prima camera am dat cu smirghel de mi s-a acrit, la a doua am dat doar varfurile apoi am dat atlas, pe care nu l-am mai smirgheluit, pt ca varul lavabil nu e perfect plan si nu se vede - BTW, atlasul cica se 'lustruieste' cu cartonul de la sacul lui).
Ca sa faci gletul, iti trebuie o bormasina si in mandrina pui o piesa ca de mixer; intr-o galeata pui cam un sfert apa (chiar mai putin) apoi glet pana absoarbe toata apa; daca e prea moale, o sa cada de pe fier. Atlas am pus cu cantarul.
Eu am pus plasa de plastic pe majoritatea peretilor, iese mult mai usor mai ales daca ai peretii strambi (ca mine, si ca mai toti care stau la bloc). Am dat glet cu pieptenul de glet (un fel de gletiera cu zimti pe 2 laturi), am pus plasa, am intins-o putin cu mana, apoi cu gletiera am nivelat.
Din cate am vazut, gletul se da cu miscari circulare, dar eu am preferat sa dau cu miscari drepte. BTW, o sa te cam doara mana, iar gletul e alcalin; spala-te des si da-ti cu crema de maini.
Bastard
QUOTE(bibi @ Aug 29 2006, 12:27) *
Salutare.

Im primul rand va anunt ca de 1 saptamana sunt proprietarul unui ap. cu 2 camere (54mp).M-a costat 47.500E (fara agentie), din care, 20.000 E luati pe 25 de ani de la banca.

Problema mea este ca datorita unor situatii neprevazute,taxele m-au costat cu 1.000 de euro mai mult decat imi calculasem si acum nu mai am bani pt multe lucruri,inclusiv pt zugrav.

Am bani pt instalatia electrica,parchet si materiale de zugravit. Termopane... la anul.

Am experieta in zugravit.Stiu sa dau cu gled si apoi cu lavabila.

Ce nu stiu este combinatia pe care trebuie sa o fac, ca iasa gledul (cata apa si cat restul).
Deci intrebare mea este: Care este combinatia?

Sper ca m-am facut inteles.Mersi anticipat

din intamplare am lucrat in domeniu dar ma-am lasat de constructii .... fac doar la mine acasa ... ma-m apucat de ceva care necesita mai putina munca fizica
ca sa incep cu inceputul ... ai grija ce materiale cumperi adica :materialul pentru glet , amorsa, lavabila ....
eu zic sa te interesezi mai intai cam ce face fiecare si de ce . pentru a aplica gelt pe perete iti trebuie un pic de indemanare (o sa o ai din experienta biggrin.gif ) ai grija sa nu tii mana incordata .. o sa ai un brand mai ceva ca arnold .dar am uitat de amorsa (nu e necesara neaparat daca ai desprafuit bine peretii ).. pentru desprafiut poti folosii o bidinea si o galeata cu apa.
sa revenim la glet .. ai intrebat cum se face ... pai cum sa se faca pui apa(cam un sfert) intr-o galeata (de plastic de preferat ----> se curata mai usor) apoi adaugi praf ... dar nu dintr-o data ci presarat de preferabil cu mana(de aici "ce face omu' cu mana lui......... "stii tu restul) "pana nu mai vezi apa" ca sa zic asa... dupa aceea amesteci cu un bat (coada de matura e foarte utila) pana se omogenizeaza.... trebuie sa fie o pasta care sa nu cada de pe fierul de glet tunci cand o tii inclinata la 45 grade(P.S. daca e prea subtire mai pune praf)
ACUMA E ACUMA - partea cea ma interesanta "aplicarea cu fierul de glet"
pentru asta iti trebuie : 1 fier de glet (iti recomand unul din plastic ... e ma usor si mai comod... vis-a-vis de cel care ti-a recomandat din inox nu e pentru incepatori si oricum e scump)iti mai trebuie un spaclu (sa fie mai lat (cam de 12-15 cm) si multa rabdare
ai grija ce glet cumperi - ia unu care sa iti permita mult timp de lucru - pentru ca o sa te cam muncesti la el si nu cred ca iti permiti sa pierzi material(se usuca)
aplica de jos in sus (AVIZ AMATORILOR : NU TREBUIE NEAPARAT O MISCARE INTR-UN ANUMIT SENS CI TREBUIE ASA CUM CERE PERETELE -adica cum ti-e mai usor tie ...ai sa vezi tu cand te apuci de treaba
Lavabila trebuie aleasa cum trebuie - ia una cu putere mare de acoperire (recomand superweiss e cam scump dar e bun ... nu ma dezamagit vreodata .. il folosec de vreo 4-5 ani)

Daca mai ai intrebari te rog foloseste adresa mea de email caca maca@cucu bau.com

succes !!! ohmy.gifK:
Bastard
scuza-ma am uitat sa verifi ce scriu ... biggrin.gif adresa e Dante_00410@yahoo.com
mai greseste omu' nu tongue.gif coolspeak.gif
bibi
@Bastard: Foarte utila informatia de mai sus. Genul asta de informatie il asteptam.Mersi.
Daca mai am intrebari, o sa postez aici ca sa poata citi si altii raspunsurile.
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.