Totul despre Transfagarasan
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131

Florin_Alex

Abia astept sa vina vara sa merg la Balea. Ma uit asa cu dor la pozele voastre, imi vine sa sar in masina sa plec.
Bujor Stefan
Am citit pe undeva de un record de urcare al Transfagarasanului cu un Renault 12 facut in urma cu multi ani, dar parca singurul detaliu era legat de viteza medie, in rest nimic.
Am cautat pe net, dar nu am gasit nimic.
Voi stiti ceva?

aztec
probabil acum multi ani se puteau face recorduri, pt ca nu cred ca treceau mai mult de 10 masini pe zi .. acum poti murii la fiecare viraj daca nu mergi pe banda ta si nu esti atent la drum, pt ca traficul este altul si strarea carosabilului nu este la fel
daca este numai al tau drumul si il sti.. mai merge altfel.. nu merita, mai bine incet si mai si vezi ceva,,,
vevecata
QUOTE(mihye @ Apr 25 2006, 15:50) *
Am vreo sansa in a urca pe 1mai prin partea sudica spre Vidraru cu masina (cu cauciucuri de iarna)?
Dar mai sus? Daca a fost cineva recent, m-ar ajuta orice sfat.

de obicei il curata pana la cabana Capra (cota 1500-1600) . De acolo pana la Balea ar mai fi 10-12 km. Mai sus ai sanse maxime sa vezi drumul barat de avalanse. Asa am patit eu anu' trecut, pe 31 mai, drumul era blocat de o avalansa de cel putin 3 metrii, chiar mai sus de Capra. Nu cred ca ai nevoie de lanturi, acolo unde e curatat sigur e uscat asfaltul, iar acolo unde nu e curatat, ai mormane de cativa metrii grosime.In ambele situatii lanturile nu te ajuta la nimic. Oricum merita sa mergi, nu vei regreta, mai ales daca prinzi vreme buna.
pepitza
Salut tuturor si multumesc pentru informatiile gasite aici .

Sambata am fost pe Transfagarasan . Super !! Drumul ok , fara sa ridice prea multe probleme ( asta ca tot a spus cineva , undeva pe aici ca femeile le volan nu au ce cauta pe traseul asta ) . Deci , drumul bun , vremea super , suficient de cald . Peisajele de vis....impresionant ce a putut face omul dar si mai mai impresionanta natura in toata salbaticia ei . Pacat ca drumul e inchis . Probabil ca prin august am sa mai incerc sa traversez muntii .
Reclama
Ciupanezu77
Salut tuturor

Sunt nou pe aici. Am ajuns din intamplare, cautant pe internet o pagina unde pot afla daca transfagarasanul s-a deschis sau nu anul asta. Vreau sa fac o excursie peste vreo 2-3 saptamanani.

Am ajuns prima data pe transfagarasan anul trecut in septembrie. Nu am avut timp sa-l vizitez cum se cuvine, dar mi-am promis ca ma voi intoarce. Merita orice efort.

Am observat de asemea pe forum, ca sunt multi admiratori ai acestui traseu... v-ati gandit vreodata la o intalnire... ?

Atat deocamdata... daca poate totusi cineva sa-mi raspunda la intrebare, as aprecia foarte mult. E deschis transfagarasanul? daca nu, cand se deschide?
aztec
datele la care s-a deschis transfagarasanul, ce se gasesc si aici pe forum
1 Iulie 2005.
in 2004, s-a deschis dupa 18 iunie.. vei gasi date, tunelul era deschis dar plin de ghiata.
in principiu conteaza cat a nins peste an si cum evolueaza vremea,, si iarasi in principiu este deschis in periada 1 iulie-1 nov
Masterboy
Aztec, degeaba, daca nu reasfalteaza sau macar peticesc partea sudica soselei intre Vidraru si Capra sad.gif
aztec
nu ma mai sperie nici un drum..indiferent de starea asfaltului.. atata timp cat apare pe harta
cel putin pe mine, masina nu este de aceasi parere, dar cine o asculta smile.gif
sau daca sunt gropile prea mari o pun pe amica sa conduca si eu admir peisajul
de peticit cred ca se va petici.. parca acum 2-3 ani era impecabil
Mar

am fost intr-o excursie la Vidraru de 1mai. Drumul este prost, vina o au camioanele care transporta lemn.
in apropierea lacului sunt cateva panouri care fac reclama la hotelul plutitor + restaurantul de pe acesta.
am fost acolo, va recomand sa evitati locul, este cea mai mare teapa luata in ultimii ani, am scris mai multe aici http://www.roturism.com/forum/hotel-plutit...draru-vt51.html

QUOTE(akeem @ Apr 10 2006, 11:52) *
A fost pretena in excursie ieri si a mers pana la Capra. In principiu este inchis pana la Piscu Negru, ca acolo se intorc aia cu lamele, dar daca te tin curelele poti sa urci. Eu am urcat pana la Capra in iarna cu Dacia dar mai incolo era zapada prea mare.
Asadar cabane:
- Imediat la baraj poti sa faci stanga si sa mergi la Cumpana. Daca faci dreapta e Valea cu Pesti. Pe urma cele doua drumuri se unesc (evident) la coada lacului si urci la Piscu Negru. Acolo sunt vreo trei-patru cabane, incepand cu o pensiune de 2 margarete si terminand cu un (una) de 3 stele. Dupa aia, la cativa km (parca 6) e cabana Capra si la 13 km e Balea. De la Balea o iesi in jos spre Sibiu.

Cabana Capra nu o recomand nici dusmanilor.
Conditiile de la pensiunile de la Piscul Negru sunt mult mai bune: Hotel Siesta, Vila Paltinul etc
_einstein_
Din ce parte este mai bine sa atac traseul cu bicicleta? Arges sau SIbiu? Eu m-am gandit ca mai bine urc dinspre Cartisoara, ca am doar 30 de km, e drept, mult mai abrupti, de urcat decat dinspre arges.
Florin_Alex
Salut,

Am fost duminica, 14.05.2006 pana la Vidraru si am zis sa merg si pana sus la Capra sa vad cum sta treaba. Drumul e la fel cum era anul trecut, chiar mai rau. Pana la Piscul Negru nu este nici o problema, insa de acolo incep ramasitele avalanselor. Am urcat pana la primul pasaj, din care se putea iesi doar printre stalpi fiindca la iesire era un morman de zapada. De acolo inainte, era zapada de la avalanse, unele zone fiind curatate partial, altele nu, asa ca nu m-am mai incumetat si m-am intors. Probabil ca se putea ajunge cu greu si cu unele riscuri pana la Capra, dar mai departe sigur nu.
teopaul
Salutare,

Tot weekendul trecut am ajuns si eu pe Transfagarasan. Am urcat insa pana la Capra, fara mari probleme. Iesirea aia printre stalpi si o iesire de pe sosea la un moment dat mai sus pentru a ocoli o avalansa erau singurele probleme la ora respectiva. Drumul era deschis pana la Capra, ba chiar cateva sute de metri mai sus. Dupa aceea insa, slabe sanse sa se intample ceva in urmatoarele doua luni. In zona imediat de dupa Capra unde soseaua intoarce larg pentru a urca spre cascada (nu stiu daca are vreun nume cascada aia) din drumul spre Balea era o cantitate uriasa de zapada care nu cred ca va fi data la o parte ci lasata sa se topeasca. Practic tot muntele o luase la vale pe sosea.
Revin mai tarziu cu niste poze din zona.
teopaul
Click pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentul
Iata si pozele de care vorbeam. Pe masura ce le mai prelucrez, poate mai adaug ceva interesant.

QUOTE(Mar @ May 6 2006, 17:03) *
am fost intr-o excursie la Vidraru de 1mai. Drumul este prost, vina o au camioanele care transporta lemn.
in apropierea lacului sunt cateva panouri care fac reclama la hotelul plutitor + restaurantul de pe acesta.
am fost acolo, va recomand sa evitati locul, este cea mai mare teapa luata in ultimii ani, am scris mai multe aici http://www.roturism.com/forum/hotel-plutit...draru-vt51.html
Cabana Capra nu o recomand nici dusmanilor.
Conditiile de la pensiunile de la Piscul Negru sunt mult mai bune: Hotel Siesta, Vila Paltinul etc

Cabana Capra e ok daca nu petreci prea mult timp pe acolo. De mancat poti sa mananci decent, fara fitze.
Mai jos cu cativa km e intr-adevar mai bine dpdv al cazarii. Am stat la hotelul Siesta (***) si a fost mai mult decat ok insa pretul era 1.5 milioane camera dubla. Lipit de acest hotel, la Paltinu era 800 mii camera, in conditii ceva mai restrictive. Mai erau doua pensiuni care aratau bine in acelasi complex dar care nu se deschisesera inca (probabil ca in aceasta vara vor fi).
rvic77
QUOTE(_einstein_ @ May 13 2006, 15:08) *
Din ce parte este mai bine sa atac traseul cu bicicleta? Arges sau SIbiu? Eu m-am gandit ca mai bine urc dinspre Cartisoara, ca am doar 30 de km, e drept, mult mai abrupti, de urcat decat dinspre arges.

Eu am facut Transfagarasanul cu bicicleta din Pitesti (am ratat trenul de Curtea de Arges biggrin.gif ); Pana la Vidraru mi-am facut incalzirea, dupa aia , pe malul lui am mancat si am avut mici probleme cu o camera (am peticit-o de 2 ori), dupa care am urcat spre Capra si am avut ambitia sa nu ma dau jos de pe bicleta chiar daca erau bucati unde mergeam cu numai 6-7 km/h. Dupa Capra, n-am mai putut si am mai luat-o si pe jos pe langa bicicleta, mergeam cu 5 km/h dar parca ma odihneam (foloseam de fapt alti muschi). In total am facut cam 11 ore din Pitesti (cu tot cu pauze). Au fost aproape 90 km dar problema nu au fost primii 70 km ci ultimii 15-20 unde era urcarea cea mai mare (+ oboseala acumulata). E drept ca daca ai numai 30 km poti la o adica sa-i faci si pe jos intr-o zi, dar vezi cat te tine sa urci pe bicicleta biggrin.gif.
La coborare intr-o ora am fost la Vidraru biggrin.gif (dupa ce aceeasi distanta a fost urcata in aproape 7 cursing.gif ), daca ai o bicicleta buna poti sa depasesti in curbe masinile coolspeak.gif
Mi-ar place sa am ocazia sa urc Transaf. si dinspre Nord, dar anul asta mi-am propus Transalpina.
Pacat ca n-au curatat de zapada drumul, suntem aproape de iunie si zapada din avalanse zace pe drum. Nu mai zic si de repararea drumului pe alocuri.... Daca il lasa tot asa in cativa ani ajunge poteca cursing.gif
P.S. Urcarea cu bicicleta am facut-o in octombrie 2004 si nu era nici urma de zapada nici macar pe varf !
Oribilul Mosh
Cautam altceva si intamplator am dat peste acest minunat subiect. Sunt un mare fan al Transfagarasanului si nu cred sa fi fost an sa nu-l fac. In unii ani de vreo 2-3 ori. Cand eram mic cu parintii, mai tarziu cu prietenii. Erau ani cand stateam cate o saptamana cu cortul la cabana Capra. Chiar am prins pe viu momentul cand a ars cabana Capra. Pe la inceputul anilor '90, nu mai stiu exact.

Pun si 3 poze, facute vara trecuta. In drum spre Cluj am zis sa trec si pe Transfagarasan smile.gif

1.inceputul Transfagarasanului, pana in Vidraru
2.un magar prietenos si in plan departat se poate observa cabana Capra
3.Capra, vazuta de sus de la cascada
kliviu
QUOTE(Oribilul Mosh @ May 25 2006, 12:56) *
Cautam altceva si intamplator am dat peste acest minunat subiect. Sunt un mare fan al Transfagarasanului si nu cred sa fi fost an sa nu-l fac. In unii ani de vreo 2-3 ori. Cand eram mic cu parintii, mai tarziu cu prietenii. Erau ani cand stateam cate o saptamana cu cortul la cabana Capra. Chiar am prins pe viu momentul cand a ars cabana Capra. Pe la inceputul anilor '90, nu mai stiu exact.

Pun si 3 poze, facute vara trecuta. In drum spre Cluj am zis sa trec si pe Transfagarasan smile.gif

1.inceputul Transfagarasanului, pana in Vidraru
2.un magar prietenos si in plan departat se poate observa cabana Capra
3.Capra, vazuta de sus de la cascada

Poza cu magarul e beton. Cine se uita in oglinda? smile.gif
O intrebare pentru cei cu experienta altor zapezi si altor ani: Ce sanse ar fi sa se deschida mai repede? Ceva sanse sa trecem pe acolo pe 20 iunie?
Chiar asta e cea mai buna solutie romaneasca: sa o lasam sa se topeasca de la sine? pai de turism nu se ocupa nimeni in tara asta?
fmfmfmfm
Mare scofala nu cred ca ar fi sa curete soseaua, avand in vedere ca cei de la drumuri s-au dotat cu scule performante in ultimii ani. Oricum, daca am inteles bine, pe versanti nu mai este zapada, deci daca ar curata soseaua, nu ar avea de unde sa mai cada alta. Si mie imi place Transfagarasanul, mai acum vreo 7 ani am fost cu bicicleta pe acolo, dinspre Cartisoara. Daca aveti "picioare bune", merita excursia, numai sa aveti si noroc de vreme sus.
kliviu
QUOTE(fmfmfmfm @ May 28 2006, 10:36) *
Mare scofala nu cred ca ar fi sa curete soseaua, avand in vedere ca cei de la drumuri s-au dotat cu scule performante in ultimii ani. Oricum, daca am inteles bine, pe versanti nu mai este zapada, deci daca ar curata soseaua, nu ar avea de unde sa mai cada alta. Si mie imi place Transfagarasanul, mai acum vreo 7 ani am fost cu bicicleta pe acolo, dinspre Cartisoara. Daca aveti "picioare bune", merita excursia, numai sa aveti si noroc de vreme sus.

Poze actuale de acolo? cineva?
Hotelul de gheata banui ca a fost inchis? topit? cool.gif
hipppaul
QUOTE(kliviu @ May 29 2006, 11:57) *
Hotelul de gheata banui ca a fost inchis? topit? cool.gif
http://www.carpati.org/stire/ice_hotel_bal...st_daramat/314/
fmfmfmfm
Am inteles din Evenimentul Zilei de azi ca intre 11-13 iunie 2006, or sa deschida Transfagarasanul.
johnny_d
QUOTE(fmfmfmfm @ May 31 2006, 23:12) *
Am inteles din Evenimentul Zilei de azi ca intre 11-13 iunie 2006, or sa deschida Transfagarasanul.

Sper sa-l deschida cat de repede ca prin 25,26 iunie vreau sa fac o iesire pe Transfagarasan, prima mea aventura pe-acolo. Apropo, eu sunt nou pe forum, sper sa nu va deranjez daca va voi mai intreba unele chestii despre utilizarea forumului wink.gif
Cred ca cel mai bine ar fi sa aflam de la niste persoane din zona despre starea Transfagarasanului, daca se poate circula pe toata portiunea!
Masterboy
QUOTE(fmfmfmfm @ May 31 2006, 22:12) *

Puneti si un link cind precizati sursa. peacefingers.gif
Bulinash
Mi-e greu sa cred ce spune omu asta in ziar in legatura cu deschiderea drumului in 11 iunie, dar... in fine...

dry.gif "Serbari estivale la Balea"

Aflate pe firul Transfagarasanului, cele doua partii de la Balea- Lac atrag si ele in fiecare weekend schiori din Sibiu, Mures si Brasov. Marius Olariu, managerul general al societatii care administreaza cele doua cabane din zona Balea, spune ca, anul acesta, s-au depasit toate asteptarile.

"Zapada masoara 92 de centimetri. Pentru ca stratul de omat este foarte gros, se poate schia in continuare in conditii excelente, cele doua partii fiind operationale. La final de saptamana, lumea vine in numar mare sa profite de aceasta oaza de zapada", a declarat Olariu. Pentru a atrage turistii, preturile la cazari sunt promotionale, acordandu-se reduceri mai ales celor care vin in grup.

Traditionalele Serbari estivale ale zapezii, care se organizeaza la Balea-Lac de peste 20 de ani pe 1 iunie, au fost amanate pentru 17 iunie din cauza taraganarii deschiderii Transfagarasanului. "Totdeauna, serbarile s-au tinut odata cu deschiderea Transfagarasanului. Si cum, anul acesta, drumul va fi deschis in perioada 11-13 iunie, am amanat si noi serbarile. Pe 17 iunie, cu ajutorul unor sponsori importanti, vom avea o zi plina de concursuri inedite, dedicate zapezii de la Balea-Lac", a incheiat Marius Olariu."
dry.gif

http://www.evz.ro/article.php?artid=260700
pescaru
Cam asa arata partea nordica acum trei saptamani. Se putea ajunge cu masina pana la prima copertina de dupa monument (pana aproape de platoul de la partea superioara a casacadei).
Mai departe se vede din poze... cursing.gif
Desi mi-ar place sa ma insel, cred ca data de 11-13 iunie e mult prea optimista wink.gif
Reclama
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 131
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.