Televizor - de care sa-mi cumpar?
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34

verde

Sora mea si-a cumparat in ianuarie 2006 de la Metro un Samsung cu diagonala de 72, era la 1470 lei atunci, nu mai stiu exact denumirea modelului, posibil sa fie CW29M026P, are 100Hz si PIP cu 2 tunere. La acelasi pret era si un Sony, KV-29CS60, dar a preferat Samsung-ul, pentru ca avea tubul mai scurt cu vreo 10 cm si pentru PIP. Banuiesc ca era acelasi tub Slim Fit, decat ca nu il denumisera inca cei de la Samsung asa. Ce vreau sa spun este ca, intr-adevar, imaginea era ciudata cand imaginile se succedau cu repeziciune, mai ales la meciurile de fotbal am remarcat (sora mea e microbista). Era ciudata in sensul ca jucatorii pareau ca lasa o urma care disparea imediat, dar nu atat de repede cat sa nu observi. Deranjant. S-a rezolvat insa problema, am intrat in meniu si am dezactivat acolo o functie a televizorului, procesare digitala a imaginii, ceva de genul asta. Dupa cum v-am spus, il are de un an de zile, si se vede si acum perfect. Singura chestie enervanta este ca dureaza mai mult schimbarea canalelor decat la Panasonic sau la Sony. Dar probabil sora mea s-a obisnuit pana acum.
adris1919
ma bag si eu cu o intrebare, poate ma ajuta cineva cu un sfat : vreau un tv pt bucatarie, din ala micut. Exista pe piata ceva dotat cu vreo protectie speciala la umiditate? sau daca nu, cam ce marca e mai de soi la buburuzele astea?
multumesc anticipat!

bughybughy
Pt. bucatarie eu mi-am luat acum 7 ani un AKAI micutz de 37cm de la Metro, care a stat tot timpul deasupra aragazului la juma de metru in lateral, in abur, fum, vai de el saracu si fix langa geam in curent de aer, si vreau sa-ti spun ca merge impecabil, spre deosebire de Philipsul de 54 cm care l-am cumparat tot atunci tot de la Metro si care a stat frumos in camera la caldurica si care s-a stricat de 2 ani pana acuma. Asa ca mergi si ia Watsonul ala la promotie de la Metro (daca mai prinzi) la 180 lei ca e f. bun (daca n-ai pretentie la ecran plat).
adris1919
QUOTE(bughybughy @ Jan 11 2007, 09:48) *
Pt. bucatarie eu mi-am luat acum 7 ani un AKAI micutz de 37cm de la Metro, care a stat tot timpul deasupra aragazului la juma de metru in lateral, in abur, fum, vai de el saracu si fix langa geam in curent de aer, si vreau sa-ti spun ca merge impecabil, spre deosebire de Philipsul de 54 cm care l-am cumparat tot atunci tot de la Metro si care a stat frumos in camera la caldurica si care s-a stricat de 2 ani pana acuma. Asa ca mergi si ia Watsonul ala la promotie de la Metro (daca mai prinzi) la 180 lei ca e f. bun (daca n-ai pretentie la ecran plat).

multam fine omule, da' de ce watson? e mai grozav ca beco , funai, etc sau e doar mai ieftin? ce ecran plat frate, in bucatarie, vrei sa iasa mancarea lu' nevasta-mea in dungi? ca io vreau sa nu ma mai deranjeze de la meci, film, etc. ca vezi Doamne, e gata masa!
oricum , sa vad daca mai gasesc la metrou, daca nu, incerc la altii!
ploiesteanu
Niciodata un aperturegrill nu poate rivaliza la contrast cu un trinitron. La definitie, da.
Speedo
Ai spus o prostie mai mare decat tine de 1000 de ori. Trinitron defineste comercial tehnologia apperture grille.
O sa-ti sterg postul soon.
Sorin Sorin
Salut,
Zile acestea am fost prin marile magazine de profil ( Altex, Domo etc) si mi-a atras atentia un model de televizor Panasonic ,,PANASONIC TX29PM1'', la prima vedere are un design interesant si m-ar interesa ceva pareri referitoare la acesta, daca exista cineva care a avut, care il foloseste etc.
In plus daca imi puteti recomanda un Tv cu diagonala de 72cm cu tub clasic as fi recunoscator.
Multumesc,
Sorin.

daiana
QUOTE(Sorin Sorin @ Jan 15 2007, 08:01) *
Salut,
Zile acestea am fost prin marile magazine de profil ( Altex, Domo etc) si mi-a atras atentia un model de televizor Panasonic ,,PANASONIC TX29PM1'', la prima vedere are un design interesant si m-ar interesa ceva pareri referitoare la acesta, daca exista cineva care a avut, care il foloseste etc.
In plus daca imi puteti recomanda un Tv cu diagonala de 72cm cu tub clasic as fi recunoscator.
Multumesc,
Sorin.

mi-am cumparat unul - ,PANASONIC TX29PM1 - pe 30 decembrie, fortata de imprejurari (fluctuatii de tensiune si s-a defectat cel pe care-l aveam - total 3 televizoare stricate pe strada mea care are doar 8 case). Deocamdata sunt foarte multumita de el, dar daca mai poti astepta, ca am inteles ca se ieftinesc. Eu l-am luat de la Altex cu 10,5 milioane.
clausio
TX29PM1 e un televizor la 50Hz.

Pt diagonala respectiva ar fi bine sa alegi un tv la 100 Hz cum ar fi Sony KV29 CS 60, acum in oferta la Metro sau pe www.sonycenter.ro.

Costa cu 25% mai mult dar cred ca si ochii tai merita mai mult decat TX29PM1.
carman

DAEWOO DTL2050- cel mai "slim" televizor care l-am vazut cu diagonala 72cm si pana in 1000lei! stiti ceva de el?
chris_t
In cautarea de slim tv, am dat si peste Orion K2102FST: Orion
Problema e ca, in ceea ce priveste Tv Orion, sunt in ceata rau...cum sunt?

Pretul nu e ala din link, am gasit la 580ron.

@carman: cred ca te refereai la DTL2950
coco22
Sfat pt. cei care isi cauta televizoare:cititi toate paginile scrise pina acum si veti vedea de ce se merita sa va luati sony!!!
chris_t
Merci de sfat. Am citit (cu mai mica sau mai mare atentie) cam tot. Nimeni nu o sa reuseasca vreodata sa ma faca sa imi cumpar vreo scula Sony. Nu pot sa sufar firma asta si gata. Ca urmare, caut solutii Slim: Samsung, LG, Daewoo, iar mai nou Orion. Ma puteti ajuta?
carman
QUOTE(chris_t @ Jan 16 2007, 19:34) *

corect!DTL2950...imi place ca este foarte ingust, dar mi se pare ca are o imagine "stearsa" si nu imi dau seama daca era prost reglat...
chris_t
Mda, pot fi si diferente de reglaj ma gandesc. Am vazut azi Orionul ala de ziceam ma sus, ce sa zic, no comment, imaginea extraordinar de clara. Pe Samsung era parca un pic mai purecos, dar nu le-am butonat sa vad ce si cum. Oricum un lucru e clar: Samsung/LG/Daewoo au in plus fata de Orion designul, respectiv combinatia de negru/argintiu, fata de argintiul superfad al ultimului. Insa daca e sa iau dupa imagine, Orionul chiar m-a pus pe ganduri. Atat ca nu prea stiu nimic de firma asta si credeam ca gasesc ajutor pe aici...
adishor
Am cumparat la sfarsitul anului trecut un televizor Philips 21PT5402 si are o mica problema: se aude un "bazait" foarte enervant din spatele televizorului care ma scoate din sarite. Mai are cineva problema asta la televizoarele Philips? Daca il duc in garantie sunt sanse sa-l repare sau o sa-mi zica ca atata timp cat functioneaza nu este o problema?
carman
QUOTE(chris_t @ Jan 16 2007, 21:15) *
Mda, pot fi si diferente de reglaj ma gandesc. Am vazut azi Orionul ala de ziceam ma sus, ce sa zic, no comment, imaginea extraordinar de clara. Pe Samsung era parca un pic mai purecos, dar nu le-am butonat sa vad ce si cum. Oricum un lucru e clar: Samsung/LG/Daewoo au in plus fata de Orion designul, respectiv combinatia de negru/argintiu, fata de argintiul superfad al ultimului. Insa daca e sa iau dupa imagine, Orionul chiar m-a pus pe ganduri. Atat ca nu prea stiu nimic de firma asta si credeam ca gasesc ajutor pe aici...

http://www.orion.ro/index.php?m=info&cat_id=24
chris_t
Vazusem linkul asta, merci de ajutor. Problema e ca nu stiu pe nimeni sa aiba TV Orion sa-mi dea un feedback. De pe site'urile lor, toti is meseriasi;)
carman
QUOTE(chris_t @ Jan 16 2007, 22:31) *
Vazusem linkul asta, merci de ajutor. Problema e ca nu stiu pe nimeni sa aiba TV Orion sa-mi dea un feedback. De pe site'urile lor, toti is meseriasi;)

cunosc pe cineva care aare un Orion cu diagonala 51cm si tub normal aprox. de 4 ani. nu a avut probleme niciodata.
daca nu ma insel,prin '92 aparuse si video Orion VHS (dupa numeroasele Akai...).cred ca are ceva "traditie"...
jadcomp
QUOTE(adris1919 @ Jan 10 2007, 12:14) *
ma bag si eu cu o intrebare, poate ma ajuta cineva cu un sfat : vreau un tv pt bucatarie, din ala micut. Exista pe piata ceva dotat cu vreo protectie speciala la umiditate? sau daca nu, cam ce marca e mai de soi la buburuzele astea?
multumesc anticipat!

Daca ai legitimatie Metro vezi ca exista un model de Shov (3037 parca) la 200 RON cu 2 ani garantie. Si un Watson putin mai scump tot cu 2 ani garantie. Ambele sunt la promotie.
Pentru bucatarie as lua unul cat mai compact si cu garantie cat mai lunga. Marca nu are importanta, criteriul pretului minim la garantie maxima. Schemele electrice la Shov si Watson sunt similare.
jadcomp
QUOTE(chris_t @ Jan 16 2007, 19:34) *
In cautarea de slim tv, am dat si peste Orion K2102FST: Orion
Problema e ca, in ceea ce priveste Tv Orion, sunt in ceata rau...cum sunt?

Pretul nu e ala din link, am gasit la 580ron.

Modelul asta este facut de Beko. Orion nu fabrica televizoare pentru Romania, doar vinde in sistem OEM produse turcesti Beko sau Vestel. Ambele sunt OK.
Sincer eu nu as lua slim fit (si nici real flat) decat daca sunt constrans de spatiu (adancime in speta). Daca vrei sa-l pui in locul altui tv nu merita.
Tuburile slim fit si real flat pe deasupra sunt cele mai proaste tuburi produse vreodata. In general modelele noi de tuburi aparute dupa 2000 au mari probleme cu erorile geometrice, puritatea culorilor si durata de viata fata de cele clasice (normal si FST) aparute pana in anii 90.
jadcomp
QUOTE(Sorin Sorin @ Jan 15 2007, 08:01) *

Am eu de vanzare tv Tevion 7004-2 (Beko sasiu 22.1). Diagonala 28" FST(66 cm vizibil) Philips A66EAK, stereo, 100 Hz, PIP,PAP, 3 scart(RGB, S-video), AV lateral(inclusiv S-video), argintii sau negre, design frumos, garantie 3 ani(factura+ certificat). Pret 590 RON. Bucuresti.
Si alte televizoare clasice(50 Hz, 28-29" FST (66-68 cm vizibili) la 390-490 RON tot cu 3 ani garantie.
alexmohora
Până l-a urmă am scăpat de această dilemă şi mi-am luat un LCD Samsung LE26R32B, (2300 lei de la Domo pe data de 5 ianuarie 2007.

Ce să zic... este un compromis. Îl folosesc mai ales pentru TV (cablu). Nu am încă DVD player aşa că nu ştiu cum se vede de pe DVD. Am mai folosit ca sursă video un laptop conectat cu un cablu de monitor (de o calitate îndoielnică - cablul).

Avantaje:
- este compact, uşor, arată bine
- scoate destul de bine puricii (deşi nu prea e cazul - am un semnal f. bun la cablu) - compar cu un TV Orion vechi
- contrast destul de bun
- geometrie perfectă, scris foarte bine definit
- dacă sursa imaginii e calculator sau DVD începi să-ţi dai seama de superioritatea TV-ului (am văzut la magazin pe DVD)

Dezavantaje:
- imaginea văzută pe 16:9 arată rău datorită zoom-ului orizontal: deformată evident, se pierde calitatea culorii, se pierd detalii. Trebuie să te uiţi de la peste 3,5m ca să nu te enerveze după un timp de privit
- imaginea 4:3 este ok dar cu timpul începe să te enerveze spaţiul rămas pe verticală stânga, dreapta şi comuţi iar pe 16:9 iar te enervezi şi tot aşa. Eu mă uit şi cam de aproape - 2,5m - 3m
- filtru digital al zgomotului imaginii este vax - scoate puricii pe imaginiile statice dar la mişcare apar efecte ciudate de mânjire a feţelor oamenilor şi zone cu purici + zone fără purici
- culorile sunt un pic cam nenaturale
- sunetul este o glumă bună cu difuzoraşele alea de dedesubt - totuşi este clar, curat deci un sistem de sunet se impune
- canalele se schimbă lent
- nu mai menţionez slăbiciunile LCD-urilor cum ar fi negrul care de fapt este gri albăstrui şi faptul că imaginea se schimbă imediat dacă te uiţi din alt unghi

Concluzia: nu este prea bun pentru privitul la TV, este excelent cu o sursă excelentă dar altfel trebuie să te uiţi mai de la distanţă ca să nu observi toate prelucrările făcute asupra imaginii. Ajungi să te obişnuieşti... dar cel mai deranjant rămâne construcţia 16:9 care nu se potriveşte cu semnalul actual de 4:3. Chiar nu pricep de ce nu sunt şi LCD-uri cu diagonala mare construite cu raportul 4:3 sau nu se emite în 16:9.

Dacă ar fi să aleg din nou aş lua cu diagonala de 32'' şi m-aş uita la el numai 4:3 pe TV. Nu aş lua totuşi CRT pentru că modelele de pe piaţă sunt vechi şi slabe.
clausio
QUOTE(alexmohora @ Jan 17 2007, 19:02) *
Până l-a urmă am scăpat de această dilemă și mi-am luat un LCD Samsung LE26R32B, (2300 lei de la Domo pe data de 5 ianuarie 2007.

Ce să zic... este un compromis. Îl folosesc mai ales pentru TV (cablu). Nu am încă DVD player așa că nu știu cum se vede de pe DVD. Am mai folosit ca sursă video un laptop conectat cu un cablu de monitor (de o calitate îndoielnică - cablul).

Avantaje:
- este compact, ușor, arată bine
- scoate destul de bine puricii (deși nu prea e cazul - am un semnal f. bun la cablu) - compar cu un TV Orion vechi
- contrast destul de bun
- geometrie perfectă, scris foarte bine definit
- dacă sursa imaginii e calculator sau DVD începi să-ți dai seama de superioritatea TV-ului (am văzut la magazin pe DVD)

Dezavantaje:
- imaginea văzută pe 16:9 arată rău datorită zoom-ului orizontal: deformată evident, se pierde calitatea culorii, se pierd detalii. Trebuie să te uiți de la peste 3,5m ca să nu te enerveze după un timp de privit
- imaginea 4:3 este ok dar cu timpul începe să te enerveze spațiul rămas pe verticală stânga, dreapta și comuți iar pe 16:9 iar te enervezi și tot așa. Eu mă uit și cam de aproape - 2,5m - 3m
- filtru digital al zgomotului imaginii este vax - scoate puricii pe imaginiile statice dar la mișcare apar efecte ciudate de mânjire a fețelor oamenilor și zone cu purici + zone fără purici
- culorile sunt un pic cam nenaturale
- sunetul este o glumă bună cu difuzorașele alea de dedesubt - totuși este clar, curat deci un sistem de sunet se impune
- canalele se schimbă lent
- nu mai menționez slăbiciunile LCD-urilor cum ar fi negrul care de fapt este gri albăstrui și faptul că imaginea se schimbă imediat dacă te uiți din alt unghi

Concluzia: nu este prea bun pentru privitul la TV, este excelent cu o sursă excelentă dar altfel trebuie să te uiți mai de la distanță ca să nu observi toate prelucrările făcute asupra imaginii. Ajungi să te obișnuiești... dar cel mai deranjant rămâne construcția 16:9 care nu se potrivește cu semnalul actual de 4:3. Chiar nu pricep de ce nu sunt și LCD-uri cu diagonala mare construite cu raportul 4:3 sau nu se emite în 16:9.

Dacă ar fi să aleg din nou aș lua cu diagonala de 32'' și m-aș uita la el numai 4:3 pe TV. Nu aș lua totuși CRT pentru că modelele de pe piață sunt vechi și slabe.

Pai tu constati acum lucruri care erau scrise si stiute demult...
Daca ar fi sa alegi din nou, mai mult ca sigur cea mai buna alegere ar fi urmatoarea:

http://www.kumparaturi.ro/produs/televizoa...asma_th-37pa60e

Spune...nu ai cumva un mod de vizualizare Panorama care sa faca suportabila imaginea tv 4:3 in pe afisare 16:9. Din cate am citit Samsung are acest mod de afisare neliniara in format 16:9.
alexxveres
salut.si eu nou pe aici,si deja in dilema....vreau sa-mi iau si eu un tv de 29" si pot s spun k nu sunt un mare cunoscator al tuturor functiilor care le au fiecare tv.si am si un buget limitat pana in 9mil.ce imi recomandati?am vazut pe aici ca se discuta mai mult de sony si samsung.am vazut samsung29m64n la altex cu 9mil dar si un toshiba29v53e cu 850......imi puteti da si mie niste sfaturi va rog....

respect
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.