Televizor - de care sa-mi cumpar?
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34

Un-Baiat

http://www.altex.ro/?domeniu=Electronice&a...p;model=29M064N
e bun asta ?
instinct
Back from shopping. Am ales pana la urma samsung-ul. Diferenta de claritate fata de LG era criminala, vizibila cu ochiul liber, iar la mira o linie ocupa cateva coloane de pixeli fata de 1 coloana la samsung. JVC a picat din motive subiective, pret/facilitati, parca si garantia doar 1 an. Apoi am in familie 2 samsung-uri care au trecut de un deceniu cu o imagine inca impecabila. Catch-ul este ca au probleme de geometrie, o stia si vanzatorul. Eu am ales din 3 televizoare, si nu am ce sa reprosez, si mira arata aproape perfect (un pic curbata spre centrul ecranului, insa in colturi ok in toate cele 4). Cel din raft era groaznic, in partea de jos se intampla totul, era o deviere de 5-10mm de la verticala.

So, daca vreti sa achizitionati, va recomand cu caldura, imaginea este superba, sunetul chiar decent (SRS biggrin.gif) insa atentie la geometrie. Daca nu aveti o camera video cu TV-Out pe care sa copiati mira din NokiaTest se poate face un test f simplu analizand forma ferestrei PIP in cele 4 colturi. Trebuie sa fie rectangulara, nu acceptati ceva sub.

Concluzie : pana la un LCD (tot samsung, contrast 5000:1 sau 10000:1) e o investitie buna, oricum nu avem surse TV HD (atentie 308P nu e HD ready, fata de 408P...) sau 16:9 macar, iar 18mil fata de cel putin triplu LCD-ul dau o diferenta notabila. Spor !

djl
QUOTE(jadcomp @ Oct 3 2006, 13:05) *
Hyunday sunt facute in Turcia si sunt de fapt Beko.
Samsung sunt facute in Ungaria. LG in Polonia.

Și componentele tot pe acolo sunt fabricate (mă refer la "Samsung" și "LG").
Robert_x
Sal . As vrea sa-mi cumpar si eu un TV . Panasonic TX-29PS12P / http://www.emag.ro/televizoare/televizor-p...cm--pTX-29PS12P . As vrea sa-mi spuneti daca merita . Va multumesc . tongue.gif
djl
Eu zic că se merită - dar depinde la ce preț.
van den plas
Pe mine m-ar tenta un TX-29PX10P, care cu putin timp in urma costa 23 mil., iar acum l-am vazut la 13 mil.
Napoca
Salut!

Weekend-ul acesta am cumparat si eu un TV CRT cu diagonala de 72cm. Bugetul a fost in jur de 10 mil si doream musai un tub de minim 72 cm.

Candidatii mei au fost: SAMSUNG 29M064N, LG 29FB55RX, SONY KV29SE10, PANASONIC TX29PM1, LG 29FS2RLX.

Dupa ce am citit cateva posturi de pe acest thread, m-am decis sa pre-verific TV-urile cu un test cu mira inainte de a ma decide. Solutia tehnica pt test a fost sa fac capturi in format jpg dupa mirele incluse in Nokia Monitor test pe care le-am pus pe un CD cu care m-am prezentat la Altex unde am rugat un vanzator sa pot folosi un DVD player pt a pune imaginile pe TV-urile care ma interesau. Am atasat una dintre imaginile folosite de mine. Toate imaginile au fost redimensionate la rezolutia PAL standard (720 x 486)

Intrebarea mea este: a fost testul meu unul corect?

Pentru ca rezultatele au fost dezastruoase: nici un TV nu a afisat imaginea complet. Am testat si televizoare mai scumpe (un Samsung de 72cm la 100Hz, si un LG pe la 17 mil, cred ca slim) dar toate aveau imaginea descentrata. La alte teste au aparut probleme de focus, de culoare, de geometrie...

In fine, eu am luat pana la urma Samsungul cel mai vechi (29M064N) pt ca era cel mai OK. Insa am fost total dezamagit de Sony, Philips sau LG. Sau poate am gresit eu undeva?...

Regards.

FC72
Nu ai gresit, toate tv-urile CRT actuale sint niste nenorociri jalnice iar pretul acestora spune tot despre ce performante au.
Cine afirma ca vreun tv-u de generatie noua e bun , probabil nu a avut niciodat un tv-u serios de acum 10-15 ani, vreme in care un televizor bun de 72 cm costa cit un apartament.
imblanzitoruldelei
QUOTE(FC72 @ Oct 9 2006, 08:01) *
Nu ai gresit, toate tv-urile CRT actuale sint niste nenorociri jalnice iar pretul acestora spune tot despre ce performante au.
Cine afirma ca vreun tv-u de generatie noua e bun , probabil nu a avut niciodat un tv-u serios de acum 10-15 ani, vreme in care un televizor bun de 72 cm costa cit un apartament.

Zi-ne si noua omule ce au televizoarele de acum 10 ani in plus si nu au astea din generatia actuala?

Nu de alta dar m-am saturat de vorbe dastea gen : '' ERA MAI BINE PE TIMPURI '' -cand nu aveai de unde alege.

Acum testati cu mire va uitati la deformarea imaginii pe aux. -iar pe timpul lu tataie va uitati la un VIDEO cu castete varza - si se bucura ochiu' fara sa mai fiti asa de exigenti

Si apropo de apartament -vezi ca s-au scumpit si acum cu banii de apartament iti iei un raion de electronice naughty.gif
flowrent

As vrea sa iau un tv crt de 54 cat mai bun , as vrea sa aiba tub plat , sunet stereo or better, intrarile av cat mai bune, calitatea tubului cat mai buna pentru ca voi folosi un Playstation 2 pe el .
Ce recomandati ?
ripperu
QUOTE(flowrent @ Oct 10 2006, 00:07) *
As vrea sa iau un tv crt de 54 cat mai bun , as vrea sa aiba tub plat , sunet stereo or better, intrarile av cat mai bune, calitatea tubului cat mai buna pentru ca voi folosi un Playstation 2 pe el .
Ce recomandati ?

La diagonala asta ia un LG sau Samsung
Vrei jocuri pe Playsation? Un NEI te va uimi!

Nu vezi ca oamenii astia discuta de >72cm?
flowrent
Nei ? Mai exista astea > Erau la moda prin '90,si-a luat si mamaie unul biggrin.gif
Astept si alte pareri ,care este cel mai bun tv de 54 cm ?
Ce aveti voi si sunteti foarte multumiti ? Are sunet de nustiucare,poti sa imbunatatesti imaginea din meniuri etc..Nu e doar thread de tv-uri peste 72 cm ,e despre televizoare.Punct.
xls
Am nevoie de un TV cu diagonala 54cm, bugetul e pana in 400RON. Vad pe aici ca se dicuta numai despre avioane, dar uite unii inca au nevoie de televizoare basic, fara prea multe cucuri pe ele smile.gif.

Care ar merita intre Toshiba, Watson si Eurocolor? Sunt cam 3.5mil, diag 54 si 2 ani garantie la Metro.

Eventual stie cineva de unde pot lua SHuri cu garantie prin Iasi?

Fireste ca nu ma astept la cine stie ce, dar ca tot omul, vreau best value for my money.

Mersi in avans de sfaturi!
Robert_x
Eu pana la urma am cumparat Sony KV-29CS60 ....sper sa fi fost o alegere buna , ce ziceti ?
http://www.sony.ro/view/ShowProduct.action...entional+4x3+TV
alexnarcosis
QUOTE(xls @ Oct 10 2006, 13:53) *
Am nevoie de un TV cu diagonala 54cm, bugetul e pana in 400RON. Vad pe aici ca se dicuta numai despre avioane, dar uite unii inca au nevoie de televizoare basic, fara prea multe cucuri pe ele smile.gif.

Care ar merita intre Toshiba, Watson si Eurocolor? Sunt cam 3.5mil, diag 54 si 2 ani garantie la Metro.

Eventual stie cineva de unde pot lua SHuri cu garantie prin Iasi?

Fireste ca nu ma astept la cine stie ce, dar ca tot omul, vreau best value for my money.

Mersi in avans de sfaturi!

Toshiba merita. Eu am un toshiba de 2 ani ..nu stiu ce sa-i reprosez..e super ok.
Un mic..pont..cand vezi o marca de tv si modelul..da-i un google search cu marca+model si daca nu gaseste site-uri din europa de vest..in care se vinde marca+modelul respectiv..atunci nu-l cumpara.
van den plas
QUOTE(Robert_x @ Oct 10 2006, 20:57) *
Eu pana la urma am cumparat Sony KV-29CS60 ....sper sa fi fost o alegere buna , ce ziceti ?
http://www.sony.ro/view/ShowProduct.action...entional+4x3+TV

Sper ca l-ai luat de la Cora, unde costa 1125 lei, cu reducerea de 10%. Acolo l-am vazut eu alaturi de Panasonicul,pe care l-ai mentionat mai inainte si care se vindea la acelasi pret foarte bun. Ambele tv mi-au placut ca si imagine si probabil daca mi-ar fi trebuit neaparat un tv, as fi cumparat unul dintre ele.
djl
Nu faceți prostia de a vă lua "N.E.I": astea de acum sunt turcisme; cele din anii '90 aveau componente englezești.
xls
Mi-am luat pana la urma un Eurocolor de 54cm, ultraplat, la 380RON. Am tinut cont si de recomandarea unui unchi bazat la reparatii TV si anume sa evit Toshiba.
Am primit si schema electronica a tvului, stiu ca asta ajuta mult la depanat post-garantie.
calinber
QUOTE(xls @ Oct 12 2006, 10:56) *
Mi-am luat pana la urma un Eurocolor de 54cm, ultraplat, la 380RON.

Apropo de Eurocolor. De unde as putea sa iau si eu unul, dar de 72 diagonala, pt. ca la Metro sunt numai de diagonala mai mica?
jadcomp
QUOTE(flowrent @ Oct 10 2006, 13:09) *
Nei ? Mai exista astea > Erau la moda prin '90,si-a luat si mamaie unul biggrin.gif

Mai exista. Apar rar pe piata. Sunt de fapt Vestel dar sunt scumpe fata de alte marci care sunt exact acelasi lucru. Modelul "clasic" cu 90 programe,OSD, hiperbanda este super si in ziua de azi. Daca ai prins un tub de calitate pe el mai merge inca 10 ani. Au avut unele probleme cu sursele si trafo linii dar pe total cred ca 90% din aparatele astea (Indiana 200) facute intre 1992-1996 sunt inca functionale. Si au fost FABRICATE nu asamblate in Romania.
Astept si alte pareri ,care este cel mai bun tv de 54 cm ?
Ce aveti voi si sunteti foarte multumiti ? Are sunet de nustiucare,poti sa imbunatatesti imaginea din meniuri etc..Nu e doar thread de tv-uri peste 72 cm ,e despre televizoare.Punct.

Durata de viata a unui televizor depinde mult de calitatea tubului. Moartea tubului determina deobicei casarea televizorului. Din pacate toate tuburile de azi sunt mai proaste decat cele de acum 10 ani.
Fiabilitatea sasiului(a pieselor adica) e al doilea factor; cam toate sunt la fel si din punctul asta de vedere. Nu merita sa investiti multi bani in acelasi lucru si nu aruncati bani pe "branduri". In 90% din cazuri veti cumpara "eticheta".
Preferatele mele: Vestel (Eurocolor,Watson,Regal,Windsor,Sonic,Teletech,Clayton,JVC,Sharp,Toshiba), Beko (Arctic,Hyunday,etc.) si tv-uri bazate pe sasiul TV2K(Tauras,Provision,Quasar,Shov,Ivory). Samsung, LG, Daewoo sunt o idee mai bune dar mai scumpe decat marcile ieftine de la primele 3.
Eu personal am un Vestel (chiar scrie Vestel pe el) de 72 cm(29" FST) luat in apr. 2000 din Metro (importat de Altex pe vremea cand nu aveau magazine proprii si vindeau doar angro). Tubul este RCA facut in Italia si e in stare excelenta. De stricat s-a stricat de 2 ori la 2 respectiv 4 ani si s-a rezolvat numai cu lipituri (problema tipica la modelul asta de sasiu) fara sa schimb nimic in el. Telecomanda originala merge si ea inca foarte bine. Totul la un pret bun pe vremea aia, comparabil cu un tv de 54 de marca. Bineinteles ca e stereo, teletext/fasttext, hiperbanda, 100 de programe.
jadcomp
QUOTE(djl @ Oct 11 2006, 22:54) *
Nu faceți prostia de a vă lua "N.E.I": astea de acum sunt turcisme;

Asta am vrut sa spun si eu; turcismele sunt bune dar trebuie sa stii ce sa cumperi.
cele din anii '90 aveau componente englezești.

FALS. Proiectele I100 si I200 au fost fabricate in Romania,Turcia,Spania. Componentele erau obisnuite (trafo linii,tunere,integrate,tranzistori de putere Philips restul componente standard chinezesti). E un proiect mai idiot decat suratele Goldstar sau Samsung dar ca fiabilitate nu sunt mari diferente. Tuburile au fost Samsung (Germania de Est), Thomson-polkolor(Polonia), Chunghwa(Taiwan sau Tailanda), Comtel (Philips OEM). Cele mai proaste au fost Chunghwa urmate de Samsung.
jadcomp
QUOTE(xls @ Oct 12 2006, 10:56) *
Mi-am luat pana la urma un Eurocolor de 54cm, ultraplat, la 380RON. Am tinut cont si de recomandarea unui unchi bazat la reparatii TV si anume sa evit Toshiba.

Ai 2 euroscarturi pe el? Stiu ca e stereo; modelul parca e RF 2126 ST ?!
Toshiba posibil sa fi fost identic doar pretul mai mare.
Oricum, ai facut o alegere foarte buna. Acum au chiar 2 ani de garantie la fel ca Watson (sunt identice)
Am primit si schema electronica a tvului, stiu ca asta ajuta mult la depanat post-garantie.

Asa-i. Desi de cand cu netul gasesti mai usor scheme pe site-uri sau la colegi daca te ocupi de reparatii tv.
Am o intrebare: este sasiu 11AK30A11 sau cifra mai mare? Schema ce data are pe ea?
jadcomp
QUOTE(calinber @ Oct 12 2006, 11:26) *
Apropo de Eurocolor. De unde as putea sa iau si eu unul, dar de 72 diagonala, pt. ca la Metro sunt numai de diagonala mai mica?

Daca esti din Bucuresti am eu de 70 cm(66 vizibil) cu tub Philips A66EAK fabricat in Cehia. Garantie 3 ani pe tot aparatul. Daca esti din provincie vorbesc cu colegii. Da-mi un PM.
In aceeasi ordine de idei; am televizoare noi de 37 si 51 cm cu garantie de 2 respectiv 3 ani; Retururi si SH bune de 54-72 cm cu garantie de 3 ani. Care vreti dati-mi PM.
Siems
Fratilor : banu jos, 3000 RON. CE sa aleg?

http://www.altex.ro/?domeniu=Electronice&a...p;model=LE27T51

http://www.pcfun.ro/product--LE-27T51B_69_cm--2138.html?

http://www.pcfun.ro/product--WS32Z409P--2717.html?

pareri? Mi-e urgent! smile.gif

merci de sfaturi!
Speedo
Surse din piata spun ca Sony a oprit total productia de televizoare CRT, ce se mai gaseste acum in magazine, este vorba de o cifra de ordinul zecilor de televizoare, sunt ULTIMELE!!!

A apus era CRT-urilor odata cu disparitia Sony Trinitron. Sa pastram un moment de reculegere... down.gif

Daca vreti sa va luati Sony, luati ce mai apucati.

E si o parte buna totusi undeva, au inceput sa apara LCD-urile cu diagonala de 54-62cm, format 4:3, Standard Definition, astfel ca nemaifiind vorba de interpolare se vede chiar foarte bine. Pretul este deocamdata prohibitiv, cam 5600RON pentru o diagonala de 60cm, dar sa asteptam 2007.
Reclama
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.