likidu
13th July 2006, 18:49
problema acum e daca te lasa sa refuzi un TV pe care l-au desigilat in fata ta...in caz ca faci testul cu mira si nu te multumeste...
o sa merg maine sa intreb
stan_ctln
14th July 2006, 07:50
QUOTE(likidu @ Jul 13 2006, 19:49)

problema acum e daca te lasa sa refuzi un TV pe care l-au desigilat in fata ta...in caz ca faci testul cu mira si nu te multumeste...
o sa merg maine sa intreb
likidu , te rog tine-ne la curent ! Si eu am acceasi problema!
coco22
14th July 2006, 08:51
Dupa multe oscilari intre plasme, lcd, tunere si alte chestii(
) am ales un sony 29cs60k de la www.sonycenter.ro.Baietii, super prompti si super de treaba, l-au adus a doua zi si nu au cerut nimic in avans.Imaginea e foarte buna si e cea mai buna solutie in ceea ce priveste tv-urile actuale la noi in tara.Multumiri lui Speedo si celorlalti care si-au exprimat opiniile pe acest forum.
Speedo
14th July 2006, 09:07
Ma bucur ca s-a inteles ca cea mai buna optiune pentru TV SD este un CRT clasic, si daca mai este si Sony deja e placere...
herske
14th July 2006, 13:25
Am un TV SD chior - un sony de 72 - pe care intentionez sa-l trag pe dreapta, asa ca sunt in cautarea unei plasme decente. Mentionez ca in ultimii doi ani m-am uitat la posturile de pe cablu cam 1 ora in total. In plus, au inceptu sa apara filme Hidef 1280x720p prin mai multe locuri
.
Ce-am vazut pe rafturi e dezastru - plasme uzate moral (852x480), din generatii vechi, lichidari se stoc, rebuturile din afara, la niste preturi imense. LCD-urile sunt inca o solutie de ignorat - ecrane mici, contrast jenant. LCD-urile cu ecran mare sunt prea scumpe.
Taxele vamale actuale de 42% sunt prea mari si se zovneste ca or sa scada.
dtancu
14th July 2006, 13:42
QUOTE(herske @ Jul 14 2006, 14:25)

Am un TV SD chior - un sony de 72 - pe care intentionez sa-l trag pe dreapta, asa ca sunt in cautarea unei plasme decente. Mentionez ca in ultimii doi ani m-am uitat la posturile de pe cablu cam 1 ora in total. In plus, au inceptu sa apara filme Hidef 1280x720p prin mai multe locuri

.
Ce-am vazut pe rafturi e dezastru - plasme uzate moral (852x480), din generatii vechi, lichidari se stoc, rebuturile din afara, la niste preturi imense. LCD-urile sunt inca o solutie de ignorat - ecrane mici, contrast jenant. LCD-urile cu ecran mare sunt prea scumpe.
Taxele vamale actuale de 42% sunt prea mari si se zovneste ca or sa scada.
www.cel.ro, www.emag.ro
Unirea pt Panasonic 42PV60
Cam asta e la ora actuala.
herske
14th July 2006, 13:54
Thx, acu m-am uitat peste specificatiile TH-42PV60E - e tot ce trebuie la casa omului. La cel e 2700 eur iar in germania este 1850 eur.
Trebuie sa se mai maturizeze piata putin, sa scada taxele vamale - 50% din diferenta sunt doar taxa vamale si tva la taxe vamale.
Speedo
14th July 2006, 13:57
1024 nu este o rezolutie buna pentru HDTV, check again alt model.
herske
14th July 2006, 14:06
Va trebui sa scaleze de la 1280 la 1024, ca 720p poate sa afiseze.
trebuie sa facem un compromis undeva - plasmele true hd, care ar putea sa afize fara scalare 1920x1080i sunt prea scumpe, raportul calitate/pret nu merita.
Speedo
14th July 2006, 14:09
Orice scalare i-o da decisiv imaginii, better mai astepti. Macar 1280 ca sa vezi HDTV-ul actual.
crysti_91
14th July 2006, 14:22
Pana la urma daca vrem plasma sau LCD tot de afara trebuie luate cumva..Alea din magazin de la noi de se vad pureci de un deget asa sunt ele sau nu sunt setate bine?Ca m-au speriat
) .Ce lcd sau plasma recomandati ?Nu mai conteaza nici pretu ca m-am dezorientat detot...ziceti ce e mai bun si vad eu dupaia..ceva pt o sufragerie standard( nu stiu sigur cati mp are sub 20 oricum.sufragerie de apartament
likidu
16th July 2006, 01:20
cand "tremura" imaginea, mai ales pe alb, ala e blooming?
Speedo
16th July 2006, 10:35
Cand tremura la alternanta imagine luminoasa imagine intunecata, se vede sigla postului TV cum se deplaseaza in locasul ei, acesta este blooming.
Se intampla acest lucru deoarece etajului de inalta frecventa nu i se poate asigura tensiune si curent constant atunci cand este nevoie de putere maxima pentru a genera culoarea alb (toate tuburile RGB emit cu aceeasi putere pentru a genera albul), deci problema este in schema si la cum a fost gandita alimentarea, stabilizarea. Picture Power de la Sony are un montaj special care reuseste sa alimenteze toate partile din schema cu tensiune si curent suficient pentru ca sigla sa nu se miste pe ecran.
stan_ctln
17th July 2006, 10:32
QUOTE(coco22 @ Jul 14 2006, 09:51)

Dupa multe oscilari intre plasme, lcd, tunere si alte chestii(

) am ales un sony 29cs60k de la www.sonycenter.ro.Baietii, super prompti si super de treaba, l-au adus a doua zi si nu au cerut nimic in avans.Imaginea e foarte buna si e cea mai buna solutie in ceea ce priveste tv-urile actuale la noi in tara.Multumiri lui Speedo si celorlalti care si-au exprimat opiniile pe acest forum.

Bravo , sa-l folosesti sanatos! Asta asteptam, o confirmare de la cineva ca baietii sunt de cuvant. Acum stiu ce fac in ziua de salariu!
stan_ctln
19th July 2006, 11:04
QUOTE(clausio @ Jul 13 2006, 14:41)

Pai VCR am avut dintotdeauna...pt ca le-am folosit intensiv la inregistrari programate de pe cablu la ore cand eram plecat de-acasa sau dormeam...
Ultimul l-am luat in 2001...si inca merge ca in prima zi...

deci nici un motiv sa-l schimb.
DVD recorder nu mi-as lua decat unul cu harddisk...dar nu ma grabesc deocamdata.Pe piata DVD-urilor se vor schimba multe.
Eu am pomenit VCR sau DVDrecorder in contextul PAP pentru ca multa lume are acasa asa ceva...
Ok, am facut comanda de TV KV32FQ , mi-l aduc maine. Acum alta problema , Clausio de ce ai VCR si nu DVD? Inregistrezi progr Tv pe casete? Sau il folosesti doar pt PIP?
Eu ce sa cumpar?Parca m-ar tenta dvd , acum majoritatea filmelor circula asa.... videocasete.... pusca!
clausio
22nd July 2006, 18:44
Salut...
acum sunt in Paris dar cu caldura asta si cu niste wi-fi am zis sa-ti raspund la intrebarea ta.
Am VCR din mai multe motive:
-am multe casete VHS
-am un video Panasonic care inregistreaza 12 ore pe o caseta de 4 ore la o calitate pe care o consider ok.
-nu mi-as lua decat un DVD Recorder cu Hard disk deci inca nu e chiar ieftin.
Inregistrez mult de la TV cand nu sunt acasa.
Poti sa iei si un DVD recorder in loc de VCR...inteleg ca nu ai un DVD player.
Bine ca ai dat comanda pt fq86...dupa ce ma intorc acasa o sa te contactez pt ca vreau sa te rog ceva...
xman2000
22nd July 2006, 20:06
Criterii achizitie televizor:
- diagonala : 72 sau 82 (tin mortis spre 82...dar ma pot razgindi la 72)
- imagine corecta (dpdv convergenta ,contrast, luminozitate)
- conectori (RCA si/sau Euroscart)
In toate incercarile de a gasi un televizor care sa ma multumeasca m-am oprit la modelele de mai jos. As dori sa obtin de la voi pareri privind modelele alese de mine. Daca aveti recomadari (tot in aceeasi zona de pret) la accept cu mare drag
Deocamdata voturile mele merg spre.......numarul 3. Surprinzator, dar mi-a facut o impresie buna (comparativ cu 4 (Panasonic).
Nu stiu ce sa aleg intre :
72cm
---------------------
1. Samsung Plano WS-32M66V/066V si
2. PANASONIC TX32PS12
http://www.domo.ro/produs.php?id=P:2656
http://www.altex.ro/?domeniu=Electronice&a...;model=TX32PS12
---------------------
sau
82cm
---------------------
3. Samsung Plano CW-29M64N/064N
4. Televizor Panasonic TX-29PM1
5. Sony KV-29CS60
---------------------
http://www.domo.ro/produs.php?id=P:1851
http://www.domo.ro/produs.php?id=P:3049
http://www.domo.ro/produs.php?id=P:1996
clausio
23rd July 2006, 01:05
QUOTE(xman2000 @ Jul 22 2006, 21:06)

Deocamdata voturile mele merg spre.......numarul 3. Surprinzator, dar mi-a facut o impresie buna (comparativ cu 4 (Panasonic).
Nu stiu ce sa aleg intre :
72cm
---------------------
1. Samsung Plano WS-32M66V/066V si
2. PANASONIC TX32PS12
http://www.domo.ro/produs.php?id=P:2656http://www.altex.ro/?domeniu=Electronice&a...;model=TX32PS12---------------------
sau
82cm
---------------------
3. Samsung Plano CW-29M64N/064N
4. Televizor Panasonic TX-29PM1
5. Sony KV-29CS60
---------------------
http://www.domo.ro/produs.php?id=P:1851http://www.domo.ro/produs.php?id=P:3049http://www.domo.ro/produs.php?id=P:1996
Le-ai inversat 32" inseamna 82cm
29" 72cm.
La 32" as merge pe Samsung desi designul carcasei e mai bun la Panasonic. Panasonicul are insa unele tente maro-verzi la culori care mie cel putin nu imi plac.
Ce nu imi place la Samsung e designul simplist si lipsa mufei de casti 3,5 mm care la mine e un must have.
La 29" as merge pe SONY, urmat de Samsung, si nu m-as uita la Panasonic.
Nu am nimic cu Panasonic, am un VCR Panasonic de care sunt f multumit insa in materie de CRT nu mi se mai par atat de buni...
xman2000
23rd July 2006, 08:51
10x clausio:). 32" = 82 cm si 29" = 72 cm.
FC72
23rd July 2006, 12:24
Atentie aia e diagonala fizica a tubului dimensiunea vizibila a imaginii se reduce astfel 72cm=68cm vizibili iar 82cm=76cm vizibil.
xman2000
23rd July 2006, 12:33
OFF-topic @ FC72: vezi ca nu e regula cu dimensiunile alea...pot diferi de la producator la producator( functie de sistemul de impachetare in carcasa). Exemplul cel mai clar sunt monitoarele CRT uinde ti se spune si "diagonala vizibila" .
On-topic : astept in continuare pareri de la utilizatori
oxxo
23rd July 2006, 19:23
nu de la philips LCD ! am luat de la flanco si tre sa il schimb a doua oara!!!
stan_ctln
24th July 2006, 07:34
QUOTE(clausio @ Jul 22 2006, 19:44)

Salut...
acum sunt in Paris dar cu caldura asta si cu niste wi-fi am zis sa-ti raspund la intrebarea ta.
Am VCR din mai multe motive:
-am multe casete VHS
-am un video Panasonic care inregistreaza 12 ore pe o caseta de 4 ore la o calitate pe care o consider ok.
-nu mi-as lua decat un DVD Recorder cu Hard disk deci inca nu e chiar ieftin.
Inregistrez mult de la TV cand nu sunt acasa.
Poti sa iei si un DVD recorder in loc de VCR...inteleg ca nu ai un DVD player.
Bine ca ai dat comanda pt fq86...dupa ce ma intorc acasa o sa te contactez pt ca vreau sa te rog ceva...
Salutare, de cateva zile am TV nou!!!! Sony FQ86, baietii de la Sony center au fost super prompti si corecti, bravo lor! In ceea ce priveste TV , nimic de obiectat, fuctioneaza bine , imaginea buna, sonorul totusi este cam slabut ma asteptam sa fie mai bun la banii astia, dar am conectat sistemul 5.1 si e ok!Acum sa caut un DVD recorder dar am cam ramas fara bani.Pana atunci o sa incerc sa folosesc dvd-ul de la laptop sa vad un film dar nu imi dau seama cum sa setez calculatorul, poate este unul mai destept ca mine pe aici si imi poate spune, va rog! Am un laptop cu widows xp profesional, parca.
In rest , ce sa va spun , cand am deschis prima oara TV -ul , m-am dus in cel mai indepartat colt al camerei si am privit imaginea. First imppresion: se putea mai mare! Nevasta-mea a zis ca sunt nebun, si asa am luat o magaoaie cat "crucea nebunului"! Toate bune si va multumesc pt ajutorul in a ma decide ! Astept acum sa ma lamuriti cu calculatorul asta!Clausio, daca crezi ca te pot ajuta cu ceva nu ezita sa ma cauti!
clausio
24th July 2006, 23:24
QUOTE(stan_ctln @ Jul 24 2006, 07:34)

Acum sa caut un DVD recorder dar am cam ramas fara bani.Pana atunci o sa incerc sa folosesc dvd-ul de la laptop sa vad un film dar nu imi dau seama cum sa setez calculatorul, poate este unul mai destept ca mine pe aici si imi poate spune, va rog! Am un laptop cu widows xp profesional, parca.
In rest , ce sa va spun , cand am deschis prima oara TV -ul , m-am dus in cel mai indepartat colt al camerei si am privit imaginea. First imppresion: se putea mai mare! Nevasta-mea a zis ca sunt nebun, si asa am luat o magaoaie cat "crucea nebunului"!
Haha...nu e atat de mare pe cat e de greu...
In ce priveste privitul de pe laptop da o cautare pe acest forum dupa TV-out si o sa gasesti ce setari trebuie sa (de) bifezi la setarile placii video...
Acuma eu nu stiu ce fel de laptop ai dar ca sa ai rezultate bune tre sa ai un laptop 16:9 (16:10 de fapt) cu o rezolutie de cel putin 1280x768).
Cat despre DVD recorder am vazut niste LG, Sony si Panasonic in jurul la 1000 RON (dar si sub aceasta suma).
S-a mai discutat de DVD rec noname (vortex si altele) pe acest forum dar se pare ca au fost investitii proaste.
Oricum, un DVD rec pe care o sa-l iei ar trebui sa aiba o mufa DV in, ca sa poti lega direct o camera video digitala (pe care poate o ai sau o vei avea in timp).
Eu te-as sfatui catre un DVDrec Sony, care va avea avantajul comunicarii perfecte cu TV-ul tau, adica de exemplu va prelua automat numerotatia salvata a canalelor tv pe care o ai la televizorul tau Sony...
In rest sa-l folositi cu placere...o sa te contactez dupa ce ajung acasa adica dupa 7 august.
lelia
11th August 2006, 14:53
… in pragul cumpararii unui TV si dupa 2 zile de documentare va rugam sa luminati unele aspecte :
1)ne-am orientat spre un tv cu diagonala de 72 care sa se incadreze intr-un buget de 9-11 milioane. Va rugam sa faceti propuneri / sugestii asupra marcii ( au ramas in finala Sony si Samsung ) si modelului, eventual si a magazinului ( Cluj-Napoca ) de unde sa-l achizitionam ( dupa citirea celor postate am renuntat sa apelam la eMagazine si am exclus Metro)
2) in prezent folosim un serviciu de cablu, de acum “clasic” dar ne gandim la o migrare spre o varianta digitala ( NICAM obligatoriu ? )sau chiar spre o parabola.De ce caracteristici trebuie sa tinem cont in alegerea noastra astfel sa impacam si varza ( actuala, se potriveste si in celalat sens fiind nemultumiti de faptul ca nu suntem consultati in privinta grilei iar preturile urmeaza un trend mai ascendant decat al benzinei ) si capra ( ideal parabola, eventual ne sugerati o solutie )
3)cum va fi influentat de o eventuala furnizare a ‘net-ului prin cablu ?
4)ce presupune memoria teletext ?
5)valoarea de 10W a sunetului este suficienta pentru un living de 50-60 m2, am putea “scoate” sunetul de pe computer prin boxele TV si ar functiona ca un amplificator, in cazul unui chef mai domestic ?
6)ce intrari/iesiri trebuie sa aiba in acest caz ?
7)ce semnificatie au nr si literele modelelor, au relevanta tehnica sau doar de “botez” ?
8)ce cablu pt indoor/mufe recomandati astfel incat semnalul sa nu se altereze ? este vreun vanzator care sa accepte ca testarea sa se faca la domiciliul clientului, respective sa aiba clauza de returnare in primele cateva zile in cazul in care performantele tv-ului nu sunt identice cu cele constate in magazin ( din cauza semnalului )
9)in conditiile de mai sus 50 vs 100 Hz … marketing gizmo ?
10)format 4:3 vs 16:9 ? monitorul cu multi inch ne multumeste cand vizionam un dvd
11)cum detectam eventuale defecte de geometrie? Nokia Monitor Test este ok ? contine si testul cu alternanta alb-negru ? Are cineva alta propunere accesibila ( free, evident ) pt mira ?
12)cum setam … la 50 sau la maxim cand facem testul ?
13)sa intelegem ca daca Menu 4-7-2-5 da gres am evitat sigur un sasiu Vestel ?
14)dupa alegerea modelului putem afla codul service si cum ? nu ne propunem sa mesterim pe acolo dar … de stiut
15)in prezent trecem semnalul printr-un video recorder Philips VR 210, viitorul model il vom putea utilize in acelasi mod ? ne gandeam la in/compatibilitate
16)sa intelegem ca pe posturi ca RTL, RAI SI PRO 7 este de urmarit comportarea tv-ului sau dimpotriva pe … Prima TV ?
17)nefiind deloc avizati va rugam sa utilizati o terminologie accesibila sau sa explicate termenii utilizati
… greeeeu
Multumim anticipat !
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.