Televizor - de care sa-mi cumpar?
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34

stan_ctln

QUOTE(Speedo @ Jul 10 2006, 09:31) *
Daca era CRT atunci televizorul era SD, formatul 16:9 il avea doar pentru DVD-uri. Oricum, civilizat este ca la programele emise 4:3 sa te uiti 4:3 nu 16:9 sa vezi lumea turtita numai pentru ca, nah, ai wide TV in casa, nu e pacat sa nu-l folosesti pe tot?

OK, m-ai lamurit.Adica functioneaza automat pe 4:3 cand programul este emis asa.... si nu schimonoseste rochia Andreei Marin ca ma ucide sotia!Si la DVD-uri ( daca aparatul emite semnal16:9) se schimba foaia!
La Sony KV32FQ86 asta inseamna 16:9 automat? Are 2 tunere? Ca nu scrie in detaliile de pe site.Ce inseamna Power picture? Multumesc.
dtancu
QUOTE(Speedo @ Jul 9 2006, 21:48) *
Repet, si sustin sus si tare, 16:9 si plasma si LCD sunt snobisme, veti vedea mai prost la ele decat la TV-ul SD (Standard Definition)!

Speedo, n-ai dreptate. Sau, ai dreptate dar numai in cazul in care semnalul provine de pe cablu/DTH.
Incearca un IPTV INES (stiu ce spun, ca il am), sau o instalatie satelit pe un receiver HDTV Humax sau Pace si vei vedea ca nu exista termen de comparatie.

Speedo
Pai spunem acelasi lucru, pe HDTV merita 16:9 si rezolutie mare 1280. Dar trebuie sa AI sursa HDTV.

E ciudat ca ai IPTV, esti printre cei 300, altii zic 500, si daca ai si HDTV deja pot limita cautarea la doar cateva zeci, pentru ca asta este numarul STB-urilor HDTV de la INES. Cred ca mai repede ai la servici IPTV pentru ca probabil luati net-ul de la Ines.

Oricum, tu esti un caz izolat, sursa de semnal HDTV. Ma rog, si satelitarii pot avea, dar aceia stiu cu ce se mananca plasma si n-au nevoie de explicatii pe forum.
greenpeace
...pentru cine pleaca la vanatoare, v-am atasat mirele cu care mi-am testat eu TV-ul ... nu va ramane decat sa promiteti un bax de bere vanzatorilor, sa aveti o camera foto si bineinteles, o zi libera !
imblanzitoruldelei
QUOTE(Speedo @ Jul 9 2006, 21:48) *
Repet, si sustin sus si tare, 16:9 si plasma si LCD sunt snobisme, veti vedea mai prost la ele decat la TV-ul SD (Standard Definition)!

Da-mi voie sa te contrazic , si te rog sa nu mai induci lumea in eroare .
Eu spun ca te inseli rau de tot in aceasta privinta .
Ca exemplu eu am urmarit 2 meciuri ale C.M. pe 2 televizoare diferite ca model respectiv un CRT de 82 cm si un model LCD SAMSUNG de ultima generatie format 16/9

Tu spui ca mai bine ne uitam la CRT in momentul acesta !!!

Oricat m-am straduit sa nu ma uit la LCD tot nu am reusit . De ce ? Era diferenta de la cer l-a pamant .

Modele :SAMSUNG 26 Inch LA26R71BD si CRT 82 cm = orice model de la SONY pana la PHILIPS (erau pe stand )
greenpeace
QUOTE(imblanzitoruldelei @ Jul 11 2006, 00:24) *
Da-mi voie sa te contrazic , si te rog sa nu mai induci lumea in eroare .
Eu spun ca te inseli rau de tot in aceasta privinta .
Ca exemplu eu am urmarit 2 meciuri ale C.M. pe 2 televizoare diferite ca model respectiv un CRT de 82 cm si un model LCD SAMSUNG de ultima generatie format 16/9

Tu spui ca mai bine ne uitam la CRT in momentul acesta !!!

Oricat m-am straduit sa nu ma uit la LCD tot nu am reusit . De ce ? Era diferenta de la cer l-a pamant .

Modele :SAMSUNG 26 Inch LA26R71BD si CRT 82 cm = orice model de la SONY pana la PHILIPS (erau pe stand )

daca te uiti la un super LCD sau la o plasma (cred ca tu te-ai uitat la un super LCD "de ultima generatie" ) ... cu siguranta daca te uiti in buzunare vezi ca-ti lipsesc cel putin 2.000 de euro...orice ai spune, in procent de 95% cei care-si cumpara super televizoare sunt snobi doar ptr a empata si a-si dovedi inca o data cat sunt de prosperi ! nu stiu daca speedo si-a propus sa induca forumisti in eroare dar recomandarile lui sunt ptr cei care cu 2.000 de euro ar face multe alte lucruri decat sa investeasca intr-un televizor.
stan_ctln
QUOTE(stan_ctln @ Jul 10 2006, 16:41) *
OK, m-ai lamurit.Adica functioneaza automat pe 4:3 cand programul este emis asa.... si nu schimonoseste rochia Andreei Marin ca ma ucide sotia!Si la DVD-uri ( daca aparatul emite semnal16:9) se schimba foaia!
La Sony KV32FQ86 asta inseamna 16:9 automat? Are 2 tunere? Ca nu scrie in detaliile de pe site.Ce inseamna Power picture? Multumesc.

Ma baieti! Lamuriti-ma si pe mine fratilor! Poate cineva sa-mi raspunda la intrebarile astea?

clausio
Pai, FQ86 are posibilitatea de a alege automat formatul in care programul e transmis.
Oricum in loc de formatul 4:3, e de preferat alegerea modului de vizualizare Smart-inteligent, care emuleaza modul 4:3 in sensul in care centrul imaginii (de exemplu imaginea unui prezentator de stiri) ramane nealterata, singurele zone usor distorsionate ramanand marginile stanga/dreapta ale ecranului.

La trecerea vizionarii de pe DVD-uri, se trece in mod automat in modul wide-panoramic, unde totul e la superlativ.

Nu are 2 tunere, deci are doar PAP (picture&picture) si PAT (picture&text).
Nu mai stiu ce inseamna picture power...
stan_ctln
QUOTE(clausio @ Jul 11 2006, 08:14) *
Pai, FQ86 are posibilitatea de a alege automat formatul in care programul e transmis.
Oricum in loc de formatul 4:3, e de preferat alegerea modului de vizualizare Smart-inteligent, care emuleaza modul 4:3 in sensul in care centrul imaginii (de exemplu imaginea unui prezentator de stiri) ramane nealterata, singurele zone usor distorsionate ramanand marginile stanga/dreapta ale ecranului.

La trecerea vizionarii de pe DVD-uri, se trece in mod automat in modul wide-panoramic, unde totul e la superlativ.

Nu are 2 tunere, deci are doar PAP (picture&picture) si PAT (picture&text).
Nu mai stiu ce inseamna picture power...

Merci, deci nu pot sa urmaresc 2 posturi tv in acelasi timp , doar tv si un semnal din exterior( comp, DVD) .Draci! Banuiam eu....Mai caut , mai caut.....
Speedo

Nu ma mai contraziceti ca nu are rost, incercati sa intelegeti tehnic ce spun eu, cititi review-uri despre tehnologii, ce poate fiecare si apoi vi se va parea cristal clear ca afirm.

Din nou, daca sursa de TV este SD 4:3, ORICE LCD, PLASMA sau 16:9 reprezinta un snobism.

CITITI TOT CE AM SCRIS!
clausio
QUOTE(stan_ctln @ Jul 11 2006, 08:59) *
Merci, deci nu pot sa urmaresc 2 posturi tv in acelasi timp , doar tv si un semnal din exterior( comp, DVD) .Draci! Banuiam eu....Mai caut , mai caut.....

Poti daca ai un videorecorder sau un DVDrecorder...adica aparate care au la randul lor un tuner incorporat.

Pt mine un VCR e un lucru absolut necesar.... naughty.gif
stan_ctln
QUOTE(clausio @ Jul 11 2006, 12:18) *
Poti daca ai un videorecorder sau un DVDrecorder...adica aparate care au la randul lor un tuner incorporat.

Pt mine un VCR e un lucru absolut necesar.... naughty.gif

Good job! Thanks!
FC72
Speedo are dreptate ca orice display format 16/9 e total nepotrivit pentru urmarit tv normal iar daca mai este si HD-Ready atunci chiar e snobism.
Totusi poate nu iti vine sa crezi 90% din cumparatori de asa ceva il cumpara pentru Tv, mai ales pentru "campionatul mondial" faptul ca este ideal pentru dvd , filme in format 16/9 nu atrage cu nimic , am vazut reactii de genul "aaa! merge si pe DVD, cool, dar nu am asa ceva si nu ma uit la filme".
Facea cineva clasamente cu ce tehnologie este mai buna CRT,LCD,PLASMA,DLP,Proiector...este destul de greu sa stabilesti o ierarhie , in functie de aplicatii si necesitati exista un invingator, dar strict din punct de vedere al parametrilor ce definesc calitatea imaginii Plasma e fruntasa.
Asta nu insemna ca plasma e cea mai buna alegere sint situatii unde alte tehnologii ar fi mai potrivite.
clausio
QUOTE(FC72 @ Jul 11 2006, 20:21) *
Asta nu insemna ca plasma e cea mai buna alegere sint situatii unde alte tehnologii ar fi mai potrivite.

Vezi de asta mi-am luat eu CRT de 32''...din cauza situatiei.. coolspeak.gif

In ''clasamentul meu'' a fost un best buy...

Dar vorba aceea...''nici o plasma buna...n-o sa fie rea'' adaptata dupa ardeleneasca ''nici o tuica buna ..n-o sa fie rea'' nono.gif peacefingers.gif notangel.gif
likidu
m-ar interesa un Sony KV-29 FQ 60 K de la sonycenter.ro....sunt de incredere? vad ca dau garantie 3 ani dar cineva zicea mai devreme aici sa fim atenti la preturile mai mici...iar astia au cam cele mai mici preturi de pe piata smile.gif
mai are cineva acest televizor? impresii, review'uri ceva?
clausio
Pretul la acel TV nu e ceva iesit din comun de mic...in aceeasi gama de pret l-am vazut si in reteaua Metro.

In rest TV-ul e ok din punct de vedere al features-urilor...si are scanare la 100Hz.

Singura chestie este ca luand-ul de la Sonycenter.ro nu-l vei putea verifica inainte de cumparare, deci TV-ul va depinde de norocul pe care il ai...

Nu sunt din Bucuresti si nu stiu daca Sonycenter are si un magazin fizic (nu doar virtual). In caz pozitiv ar fi bine sa mergi acolo inarmat cu niste mire (sunt postate si pe acest topic) si sa verifici geometria la TV pe care vrei sa-l cumperi...La un 4:3 e absolut necesar acest lucru.
Speedo
Are multe magazine in Bucuresti. Inainte trebuie sa suni sa aflii unde sunt pe stoc si cate.
likidu
QUOTE(clausio @ Jul 13 2006, 09:48) *
Nu sunt din Bucuresti si nu stiu daca Sonycenter are si un magazin fizic (nu doar virtual). In caz pozitiv ar fi bine sa mergi acolo inarmat cu niste mire (sunt postate si pe acest topic) si sa verifici geometria la TV pe care vrei sa-l cumperi...La un 4:3 e absolut necesar acest lucru.

pai si daca nimeresc unu cu probleme de geometrie cum zici tu...nu e o problema acoperita de garantie?
Speedo
Da si nu, citeste topicul.
stan_ctln
QUOTE(clausio @ Jul 11 2006, 12:18) *
Pt mine un VCR e un lucru absolut necesar....

De ce VCR si nu un DVD recorder, nu este si mai usor de utilizat? Sau il folosesti strict pt PIP?Zic si eu......
stan_ctln
QUOTE(likidu @ Jul 12 2006, 20:03) *
m-ar interesa un Sony KV-29 FQ 60 K de la sonycenter.ro....sunt de incredere? vad ca dau garantie 3 ani dar cineva zicea mai devreme aici sa fim atenti la preturile mai mici...iar astia au cam cele mai mici preturi de pe piata smile.gif
mai are cineva acest televizor? impresii, review'uri ceva?

Si eu cam tot de-asta sufar.... Nu am incredere. Mai ales pe ce nu vad , cand il trimit ei TV-ul! Si isi mai rezerva dreptul de a cere ceva avans.De sonycenter.ro zic.Dar poate nu dau ei garantia de 3 ani degeaba! AAA ! Stiati ca acelasi produs dar cumparat de la alt magazin, altex, flanco, s.a. , garantia este mai mica chiar daca pretul este mai mare?? Parca numai de aici ceva imi spune ca produsele luate de la ei sunt mai de incredere!
Ei spun ca vin sigilate din fabrica, ei nu le expun si sa mai functioneze nu stiu cat in vitrina.... NICI NU STIU CE SA MAI ZIC!!!!!
clausio
Pai VCR am avut dintotdeauna...pt ca le-am folosit intensiv la inregistrari programate de pe cablu la ore cand eram plecat de-acasa sau dormeam...

Ultimul l-am luat in 2001...si inca merge ca in prima zi... biggrin.gif deci nici un motiv sa-l schimb.

DVD recorder nu mi-as lua decat unul cu harddisk...dar nu ma grabesc deocamdata.Pe piata DVD-urilor se vor schimba multe.

Eu am pomenit VCR sau DVDrecorder in contextul PAP pentru ca multa lume are acasa asa ceva...

QUOTE(stan_ctln @ Jul 13 2006, 14:27) *
Ei spun ca vin sigilate din fabrica, ei nu le expun si sa mai functioneze nu stiu cat in vitrina.... NICI NU STIU CE SA MAI ZIC!!!!!

Eu mi-am luat TV de pe raft cu 2 ani garantie. Ce-i drept cu 200€ reducere. Eu zic ca am facut o afacere. Riscurile imi sunt acoperite de garantie. Mai am un tv Sony de 72cm din 1996 care functioneaza mai bine ca multe televizoare noi similare de pe piata.Deci stiu cum sunt Tv-urile Sony.

Daca nu ai incredere in oferta celor de la sonycenter....o plasma fara garantie e mai fezabila?
likidu
Mire nu am mai gasit pe topicul asta, ma poate ajuta cineva?

Magazine Sony Center in afara de Unirea si Cora Pantelimon mai sunt? Daca da unde?

Clausio, pai problema ar fi, din ce s-a discutat pe la inceputul topicului( nu stiu daca se aplica si pentru 29fq60k sau pentru ce vrea stan_ctln, dar in fine) ca unele defecte de geometrie nu prea se pot rezolva...si nici de schimbat nu ti-l schimba! Eu cel putin asa am inteles! Daca gresesc rog sa fiu corectat!
stan_ctln
QUOTE(clausio @ Jul 13 2006, 14:41) *
Daca nu ai incredere in oferta celor de la sonycenter....o plasma fara garantie e mai fezabila?

DA , daca este plasma LG bpe care am vazut-o la 25% din pretul de raft, nou , garantie dar fara............. garant.Hmm..........
greenpeace
ptr ca VCR are tuner incorporat ! ..astfel, vei folosu tunerul TV-ului ptr vizualizarea unui post si tunerul VCR-ului iti va asigura PIP
Reclama
Am verificat si e pe bune! La job.ro se dau super premii: 8 Sony Vaio, 8 HTC-uri cu Windows si GPS si 16 iPod-uri Nano de 8Gb.
Si culmea, daca le spui si prietenilor tai ai sanse mai mari de castig
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.