Televizor - de care sa-mi cumpar?
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34

Sebino

Salutare oameni buni. mi-am luat un TV LG si am o problema cu el. Cand l-am adus acasa si am inceput sa-l butonez am observat ca se vede o inclinare a imaginii, mai ales pe Realitatea TV, l-am dus inapoi la magazin si mi-am spus durerea. Surpriza - acolo mergea bine, l-am dus si la firma care se ocupa de service - acelasi rezultat - se vedea bine. La sfatul electonistului de la service l-am lasat la ei 24 de ore pentru testare. Cand l-am adus acasa de la ei si l-am instalat - aceeasi probelma: se vede inclinat. L-am dus in alta camera si ............. surpriza se vede normal. Sa-mi vina sa ma-mpusc.

Daca aveti careva vreo idee va rog sa mi-o impartasiti !!
ionescu_xoy
QUOTE(Sebino @ Jul 5 2006, 08:09) *
Salutare oameni buni. mi-am luat un TV LG si am o problema cu el. Cand l-am adus acasa si am inceput sa-l butonez am observat ca se vede o inclinare a imaginii, mai ales pe Realitatea TV, l-am dus inapoi la magazin si mi-am spus durerea. Surpriza - acolo mergea bine, l-am dus si la firma care se ocupa de service - acelasi rezultat - se vedea bine. La sfatul electonistului de la service l-am lasat la ei 24 de ore pentru testare. Cand l-am adus acasa de la ei si l-am instalat - aceeasi probelma: se vede inclinat. L-am dus in alta camera si ............. surpriza se vede normal. Sa-mi vina sa ma-mpusc.

Daca aveti careva vreo idee va rog sa mi-o impartasiti !!

Te uiti la posturile unde bate vantu si de-aia se vede inclinat! Pe Money Channel nu face la fel? happy.gif

Sebino
QUOTE(ionescu_xoy @ Jul 5 2006, 08:16) *
Te uiti la posturile unde bate vantu si de-aia se vede inclinat! Pe Money Channel nu face la fel? happy.gif

Inclinarea se vede mai bine pe Realitatea TV, Antena 3, OTV, si pe Money Chanell se vede, inclinarea este oarecum "proportionala" adica cu cat este inclinarea in partea de jos, cu atat este inclinat si in partea de sus - o panta de la dreapta la stanga. Dar totusi de ce numai in camera respectiva ?L-am plimbat prin toate camerele. Din pacate nu stiu codul de la meniul de service. Poate as reusi sa-i fac un reglaj.
FC72
Pentru speedo: http://avreviews.avforums.com/index.php
Dupa cum vezi in rewievsurile Samsung e cotat cu nota 6 si 7 pe cind Pioneer, Panasonic stau constant la 10, iar LG sint de 8-9 , sa nu uit Philips e de acelasi calibru cu Samsungu 6-7.
Din experienta iti spun, deoarece am lucrat cu asa ceva, tot ce scriu oamenii de acolo sint 100% informatii incredere.
Daca nu iti ajung sutele de articole iti dau si la siteuri de IT, calculatoristi care au ramas impresionati de plasme.
Nopate buna , speedo.
Speedo
Am citit cu atentie, rezultatul final este o medie a unor caracteristici, eu ma refeream strict tehnic asupra plasmei, nu sunet, conectori, etc.

Este adevarat ca Pioneer in aceste teste pare leader si la calitatea plasmei, dar o sa caut pe seara si review-uri mai noi si din alte surse. Daca nu gasesc ma duc sa ma culc si nu mai postez despre plasme.

Oricum, asta nu inseamna ca daca va luati plasme, ca unic televizor, cu rezolutie mai mare decat DVD nu sunteti snobi.
stan_ctln
QUOTE(Speedo @ Jul 5 2006, 01:41) *
Nu, nu J.D. Power are legatura cu ce zic eu. Nu satisfactia clientului pentru banii dati, eu ma refeream la tehnologie si imaginea obtinuta.

Da, daca ai 4 televizoare 4:3 si-ti iei un 16:9 rezolutie DVD (720) esti foarte targetat pe filme si e OK, dar daca iei 16:9 rezolutie mai mare este o greseala si snobism.

Nu cred ca e snobism! Pur si simplu eu am o camera generoasa care imi permite o diagonala de 82cm si nu am bani de plasma sau LCD. Dar cred ca Sony este lider de piata la oara actuala in ceea ce priveste calitatea tubului ; Trinitron ( cat va mai exista) Eu am un prieten care are Tv Sony 72cm Trinitron de prin anii 1997 si are o imagine mai buna decat TV meu din bucatarie Samsung cumparat anul trecut. Ce sa cred? Daca facea si Sony tuburi Slim Fit sigur depasea pretul unui Samsung. Nu sunt un cinefil infocat dar imaginea este mult imbunatatita la un TV 16:9 cand privesti de la o distanta rezonabila , chiar si un meci de fotbal sau un talk show biggrin.gif . Problema pe care o vad eu, este ca pe piata , eu cel putin, nu am gasit un produs TV de 82cm decat la Sony. De ce?Nu am cautat eu de ajuns?
romaximusro
de vre-o 2 luni am luat si un Arctic 21FB0. Multumit de el, mai ales ca vroiam doar un tv ieftin. Aveti idee unde e facut? Am luat un lucru romanesc? (ceea ce pentru mine ar fi un plus)

Speedo
Artic este parte din Arcelik, deci platforma Beko, destul de OK.

Pe de alta parte ma refeream ca 16:9 rezolutie mai mare decat DVD este snobism. Si tot snobism este daca iei 16:9 si te uiti la talk-show-uri pe el in formatul wide, numai ca sa nu se arda luminoforul diferit. Personal am vazut 16:9 Philips care rula pentru stiri, muzica, filme, etc pe 4:3, in ideea ca persoana vroia cat de cat calitate (desi exista chiar si asa o interpolare, avea rezolutie 720nativa), iar pe filme 16:9. Dupa 1,5 ani luminoforul de pe suprafata 4:3 era mai ars si nu se mai putea uita la filme DVD pe el, era deranjant. Acum televizorul acela este la vila la tara, cel nou este Sony obisnuit de 72 si se uita pe wide la filme...cand se mai uita...ca are si el o varsta...
stan_ctln
QUOTE(Speedo @ Jul 6 2006, 12:12) *
Artic este parte din Arcelik, deci platforma Beko, destul de OK.

Pe de alta parte ma refeream ca 16:9 rezolutie mai mare decat DVD este snobism. Si tot snobism este daca iei 16:9 si te uiti la talk-show-uri pe el in formatul wide

Sa inteleg ca acest Sony KV 32FQ86E are rezolutia mai mare si nu este indicat pt mine? Eu ma uit la cablu tv cam 85% din timp si restul pe DVD sau Dvx.
clausio

QUOTE(stan_ctln @ Jul 6 2006, 11:12) *
. Problema pe care o vad eu, este ca pe piata , eu cel putin, nu am gasit un produs TV de 82cm decat la Sony. De ce?Nu am cautat eu de ajuns?

Nu ai cautat suficient..smile.gif

Pe piata (Romaniei) mai sunt si alte televizoare de 32'' decat Sony...cu precadere Samsung, Philips, Sanyo, Panasonic...vezi flanco.ro, panasonicshop.ro...

Insa stocurile sunt cam terminate...

Nu stiu cum vor scadea preturile la LCD-uri in viitor dar eu zic ca nu e o afacere rea sa iei acum un 16:9 de 32''la 1600-2200 RON pentru ca merg mai bine decat un LCD noname cu diagonala de 66cm si o rata de contrast de 300:1. Care costa dublu.
stan_ctln
QUOTE(clausio @ Jul 6 2006, 15:47) *
Nu ai cautat suficient..smile.gif

Pe piata (Romaniei) mai sunt si alte televizoare de 32'' decat Sony...cu precadere Samsung, Philips, Sanyo, Panasonic...vezi flanco.ro, panasonicshop.ro...

Insa stocurile sunt cam terminate...

Intre acesta TX-32PM11 si Sony parca totusi Sony si paradoxal mi s-a spus ca acest model de Panasonic nu se mai fabrica! mad.gif Se pregatesc pt LCD-uri , plasme si scot tot din gama incet , incet?Din Samsung doar acel Slim Fit parca m-ar tenta dar nu prea am incredere in tehnologie noua daca nu a fost testata macar 1-2 ani de cumparatori...
greenpeace
QUOTE(sahistul1974 @ May 17 2006, 23:52) *
multumesc born2lose , tocmai eram pe cale sa imi iau unul de 29''

oricum am facut comanda pt SAMSUNG 29Z408P

daca stiti voi ceva ce ar trebui sa stiu si eu despre modelul respectiv, nu ezitati sa postati sau poate un mesaj.

sahistul1974

sunt curios care e opinia userului "sahistul1974" ptr ca isi comandase SAMSUNG 29Z408P si daca-mi impartaseste parerea ref la acest model TV.
Speedo
Am incercat sa ma uit ieri intr-un Samsung Slim Fit si n-am reusit sa vad nici o eticheta nimic. Dupa eticheta de pe spate pe care scrie ca este Made in Hungary, eticheta ieftina cu scrisul dublat in unele portiuni, dupa plasticul cutiei care este de calitate inferioara in partea din spate, din modul in care se vad pixelii in ecran deduc ca este un tub comun (tub la care care am observat ca nu este buna nici geometria), sa speram ca poate montajul e ingrijit si e o schema buna. Sunt aproape sigur ca nu este Samsung original ci unul branded.

Ca o concluzie, in afara ca e slim, desi are 29Kg, Sony e alta liga, chiar si versiunile low.

Speedo
clausio
QUOTE(stan_ctln @ Jul 7 2006, 08:11) *
Intre acesta TX-32PM11 si Sony parca totusi Sony si paradoxal mi s-a spus ca acest model de Panasonic nu se mai fabrica! mad.gif Se pregatesc pt LCD-uri , plasme si scot tot din gama incet , incet?

Pai stai linistit ca nici KV32 FQ86 nu se mai fabrica...Ceea ce gasesti sunt doar ultimele stocuri...

TX-32PM11 nu era un tv prost...insa era mai scump decat KV32 FQ86. In schimb Panasonic TX-32PS12 nu mi-a placut deloc cum mergea (culori, forma tubului etc) so costa in jur de 1800RON.

De la Samsung am vazut un model de 32'' caruia nu-i mai stiu codul la 1600RON insa nu-mi placea designul carcasei...

Am mai vazut un Philips de 32''... insa nu-mi place marca Philips deloc...'Let's fake things better'!
Cred ca slim-ul de la Samsung de 32'' nu e un TV prost avand si HD ready insa e mult prea scump in actuala conjunctura de piata.

By the way, ai dat comanda pentru KV32 FQ86?
stan_ctln
QUOTE(clausio @ Jul 7 2006, 12:50) *
By the way, ai dat comanda pentru KV32 FQ86?

Sincer , inca nu! Parca sunt nehotarat.Este drept Samsung Slim Fit este cam scump pt bugetul alocat. A mai aparut o varianta cu o plasma LG cred de 106 de la "baietii buni " din Italia cica sunt noi , tipla cutie tot tacamul , pe probate si garantie! Pusca , nu stiu ce sa mai cred ca , la 700-800E plasma de 106 e moca!Poate sa fie facuta si de Tehnoton biggrin.gif Eu am vazut TV adus de ei la un vecin, combinator si el , si... sa mor si alta nu! Nou nout frate. Acum ce sa spun eu de fiecare data cand mi-am cumparat ceva ( casa , masina , mobila, nevasta chiar biggrin.gif ) am tot testat piata si pana la urma aproape in toate situatiile am ales naspa! Aviz amatorilor! Si nici nu ma lecuiesc! coolspeak.gif
Poate nu se lichideaza stocul! Ca atunci se bucura doar sotia! Ideea este ca oricum imi iau un TV .Problema este ca vreau ceva cat mai bun indiferent de sursa , sa aiba garantie si suma maxima 2300 RON.Panasonic chiar daca era mai ieftin , cel de 32, nu mi-au culorile la acest tub, parca are mai putine reglaje a imaginii, nu stiu, nu m-a atras. Pe cand Sony.... este pe primul loc daca "baietii " intarzie sau zic "pe loc repaus".
Asa ca astept....
Speedo
Defineste ceva bun in raport cu ce surse de semnal ai pentru programul la care te uiti. Te indrepti spre un snobism prostesc...
stan_ctln
QUOTE(Speedo @ Jul 7 2006, 16:11) *
Defineste ceva bun in raport cu ce surse de semnal ai pentru programul la care te uiti. Te indrepti spre un snobism prostesc...

Speedo, daca iau plasma clar ca-mi fac abonament la Digi Tv sau oricare alta companie TV mai buna.Dar , daca iti aduc baietii plasma de 106 LG in 700 E, tu nu vrei? Iti zic eu ca vrei , daca ai banii jos, si uiti de snobism.Eu sunt de parere ca daca ai o ocazie nu o rata.Crezi ca dca vad ca este prea mare pt livingul de 57 mp nu o sa-l vand? Crezi ca nu recuperez suma? Parca chiar o sa si castig! Asa ca , nu mai fi ca vulpea la struguri! Este doar o oportunitate! Nimic mai mult ! Daca castigi un Logan la Loto sa nu te duci sa-l ridici , pt ca este snobism si iti place Dacia berlina veche, care onorabil isi face serviciul...Nu te supara daca am fost prea acid....
worthy.gif
Speedo
N-ai fost acid deloc, nu intelegi ce spun. Nici un DTH romanesc nu are semnal mai bun decat cablul analogic de acasa. Daca iei DTH cu HDTV de afara chiar iti recomand o plasma de 1280, dar tu nici nu sti ce rezolutie are asta pe care o iei. Daca o cumperi strict pentru business e ok, dar pentru uz personal nu este buna, NU O SA VEZI MAI BINE LA TV.

Eu am pretentia ca vorbim mai sus de nivelul asta in care fiecare isi ia plasma ca e super oferta si alte chestii de genul asta...
stan_ctln
QUOTE(Speedo @ Jul 8 2006, 14:08) *
N-ai fost acid deloc, nu intelegi ce spun. Nici un DTH romanesc nu are semnal mai bun decat cablul analogic de acasa. Daca iei DTH cu HDTV de afara chiar iti recomand o plasma de 1280, dar tu nici nu sti ce rezolutie are asta pe care o iei. Daca o cumperi strict pentru business e ok, dar pentru uz personal nu este buna, NU O SA VEZI MAI BINE LA TV.

Eu am pretentia ca vorbim mai sus de nivelul asta in care fiecare isi ia plasma ca e super oferta si alte chestii de genul asta...

Sunt de acord.Acelasi "combinator" avea si un Orion tot de 106 dar rezolutie mai mica.Se vedea ca dracu! Multumesc pt ..... ingrijorare dar sa stii ca am observat si faptul ca au rezolutii diferite. Sunt sigur ca daca Tv este nou, sigilat asa cum se lauda tipul asta , trebuie sa scrie pe undeva in exteriorul cutiei sau in cartea sa tehnica rezolutia pe care o are. Dar pe cat trece timpul parca ma mananca degetele sa fac comanda pt Sony. Parca nu am incredere in genul asta de oameni.... Voi ce spuneti?In ceea ce priveste calitatea semnalului la cablu Tv , te contrazic pt ca la mine este ... cam slabut. Posturile MTV sau Discovery se vad execrabil, dar....
Speedo
Poate operatorul tau de cablu este mai slab calitativ, dar tine cont ca DTH-urile preiau canalele de pe un alt satelit unde sunt deja comprimate, la re-encodeaza in head-end-ul DTH-ului, la un bit rate mai mic decat cel original cu care coboara din satelit, asta ca sa incapa cat mai multe posturi pe TP-urile lui Digi, Boom, Max, Focus, etc, si ti-l arunca tie in televizor. Deci retine, el este encodat odata la emisie de catre MTV de ex., DTH-ul ii aplica o re-encodare peste cea initiala si impune un bit rate mai mic...crede-ma ca o encodare peste o encodare anterioara i-o da decisiv imaginii, de aceea un operator de cablu analog, care transmite semnalul asa cum il ia din satelit, se va "vedea" mult mai bine ca un DTH.

Pentru ca un DTH sa dea imagine buna trebuie ca "contributia" cu semnal TV sa fie facut pe SDI-uri, adica 255Mbps de la studiouri...cine face asa ceva?

Din cei 4 DTH-isti din .ro doar Digi a reusit sa faca contributia pe SDI de la TVR inainte de campionatul mondial...in rest..ceilalti si se celelate programe vin tot "varza" din satelit.

Repet, si sustin sus si tare, 16:9 si plasma si LCD sunt snobisme, veti vedea mai prost la ele decat la TV-ul SD (Standard Definition)!
stan_ctln
QUOTE(Speedo @ Jul 9 2006, 21:48) *
Repet, si sustin sus si tare, 16:9 si plasma si LCD sunt snobisme, veti vedea mai prost la ele decat la TV-ul SD (Standard Definition)!

Speedo , mi-ai facut praf toate planurile! Aseara m-am dus la un prieten, special sa vad finala CM la un TV Philips 16:9 cu tub clasic. S-a vazut super!Nu stiu de ce spui asta! Acel TV este oare SD, cum spui tu si din cauza asta? Nu ma pricep foarte mult, sincer! Dar am ramas impresionat, si stiu ca Sony are o imagine si mai buna! Oare Sony KV 32FQ86 este la fel? O sa ma duc azi sa-l caut prin magazine sa vad !
Speedo
Daca era CRT atunci televizorul era SD, formatul 16:9 il avea doar pentru DVD-uri. Oricum, civilizat este ca la programele emise 4:3 sa te uiti 4:3 nu 16:9 sa vezi lumea turtita numai pentru ca, nah, ai wide TV in casa, nu e pacat sa nu-l folosesti pe tot?
MasterOfDark
mi-am luat un tv teletech cu diagomnal de 72 ce parere aveti de el este ok pt cei 8 milioane pe care iam dat pe el ?
Speedo
Cam mult, el este o platforma Vestel, se putea gasi acelasi interior de TV pe la 6.500.000 sub numele de EuroColor sau Crown de ex. Pe de alta parte are o schema buna, corecta, problemele in timp sunt de lipituri reci dar se rezolva usor, oricum, apar peste ani.
MasterOfDark
merci pt raspuns THX
Reclama
In curand... autoevolution.ro

Teste, stiri, ghiduri, jurnale, forum si multe altele!
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.