Televizor - de care sa-mi cumpar?
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34

clausio

QUOTE(greenpeace @ Jul 3 2006, 00:27) *
vreo 2-3 prieteni cand au venit sa vedem sferturile de finala mi-au zis" esti meserias, ti-ai tras LCD ! tongue.gif" ...

E destul de greu sa confunzi un CRT fie el slim cu un LCD...parerea mea.

M-am uitat la acest model de Samsung si e interesant...

Dupa mine, marele lui minus e formatul 4:3 folosit...

Daca te uiti la DVD-uri trebuia sa iei un Samsung slim 16:9. rolleyes.gif
greenpeace
"Sal. Din cate am vazut ti-ai luat acest tv samsung.
http://www.emag.ro/televizoare/televizor-s...--pSMS_TVCO_124

Ideea e ca vreau si eu sa ma duc sa il iau saptamana asta si vreau sa te intreb daca merita pt. ca am auzit pe cativa care ziceau k slimurile nu ar fi chiar asa de bune. In principui eu vroiam sa merg pe sony dar mai de curand am vazut acest slim de la samsung, arata super biggrin.gif Are si pip cu doua tunere nu ???? in ce tara e facut?? Deci in concluzie vreau sa stiu daca merita sa il iau sau sa ma uit tot dupa un sony si indiferent de ce zici (samsung sau sony) sa imi mai zici daca stii si la ce sa ma uit cand il cumpar (erori ceva). Dar sa fii sincer, daca nu e ok tv-ul sa zici sa nu isi ia teapa si altii. MS mult."

pt V.Valy:

la e-mag :

Televizor Samsung SLIM FIT 73 cm, CW29Z408P

Diagonala ecran (cm): 73
Sistem TV: PAL
Scanare Super Digitala 100Hz: Da
Aspect imagine: 4:3
Pret cu TVA:
2.014,67 Ron
[/b]20.146.700 Lei vechi
Stoc: stoc limitat nono.gif

iar la Flanco

TV SAMSUNG 29Z408P

# [/b]+Voucher 300 RON diagonala 72cm
# 100Hz
# 2 tunere PIP
[b]Pret: 1.999,90 RON coolspeak.gif

deci il iei cu 1.700 RON si de 300 iti cumperi un DVD player !!! w00t.gif

[b]eu zic ca merita !

asa cum am zis, functioneaza perfect cele 2 tunere si poti vedea simultan 2 posturi iar ref la originea TV-ului este facut in Ungaria. m-a intrebat cineva cu ce modele de la sony si panasonic l-am testat ...l-am testat cu Sony KV29CS60 (e din aceasi gama dar nu are PIP la banii astia) si cu Panasonic TX-29PM1P (doar modelul asta il aveau pe stoc la Flanco) si diferentele sunt vizibile. asa cum am mai zis, eu m-am dus cu mire din nokia test si chiar si-au facut treaba. trebuie sa ai o distanta de minim 3-4m fata de TV ptr a putea vedea erorile de geometrie si claritatea imaginii. am pus la 50% la toate TV-urile luminozitatea, stalucirea si contrastul ptr a vedea diferentele. sony avea o luminozitate mai buna dar samsungul avea culori mai calde (vezi ca ai in meniul TV-ului sa selectezi tonul de culoare - rece -><- cald). pe partea de TV-out va recomand un cablu s-video <-> s-video ..e cea mai buna alegere !
si inca nu v-am spus ca poti sa conectezi si "aspiratorul" la cate intrari si iesiri are ... peacefingers.gif

QUOTE(clausio @ Jul 3 2006, 11:42) *
E destul de greu sa confunzi un CRT fie el slim cu un LCD...parerea mea.

M-am uitat la acest model de Samsung si e interesant...

Dupa mine, marele lui minus e formatul 4:3 folosit...

Daca te uiti la DVD-uri trebuia sa iei un Samsung slim 16:9. rolleyes.gif

poti rezolva faptul ca e 4:3 activand functia zoom1 (are zoom pe verticala) si daca muti subtitrarea mai sus se vede bine ...totusi eu raman la 4:3 ptr ca mi se pare ca le alungeste fetele ...smile.gif

clausio
QUOTE(greenpeace @ Jul 3 2006, 12:07) *
...totusi eu raman la 4:3 ptr ca mi se pare ca le alungeste fetele ...smile.gif

Cine le alungeste fetele?
Speedo
Cred ca vei avea o dezamagire. Samsung nu mai face de ceva timp tuburi CRT, ceea ce ma face sa cred ca acel Samsung este un third party label-uit. Incearca sa te uiti cu o lanterna in spate la placa si la tub, sa vezi ce scrie.

Cineva ti-a atras atentia ca n-ai comparat televizoare din aceeasi clasa, pentru ca Sony nu avea stabilizator de imagine pe cand asa zisul Samsung da!

Oricum, tehnic si practic, niciodata un CRT Sony n-o sa poata fie "luat" de alt producer, daca nu stii asta degeaba am scris toti pe topicul asta...
greenpeace
QUOTE(clausio @ Jul 3 2006, 12:12) *
Cine le alungeste fetele?

cand intri in zoom1, se face zoom pe verticala => o alungire a fetelor sau cel putin asa percep eu faptul ca figura unei persoane este mai alungita.
alexmohora
Și eu sunt nehotărât între Sony și Samsung genrația Slim TV. De LCD/Plasma nu am bani și chiar de aș avea, mi se par prea scumpe față de ce oferă.

Ce mă disperă la Sony e că nu au scos dintr-astea cu tub scurt - din acest motiv un TV de 82cm diag. e foarte greu și ocupă mult spațiu.

La samsung mă derutează faptul că nu găsesc pe site-ul www.samsung.com codurile de TV care sunt la noi pe piață. Știe cineva de ce?

Voi ce ați alege între Sony și Samsung undeva pe la 20 - 25 milioane (diag cât mai mare).
clausio
Nu stiu la ce format te referi tu (probabil la 4:3) dar in cazul 16:9 vizionand DVD-uri in acelasi format nu se alungeste nimic.

QUOTE(alexmohora @ Jul 3 2006, 12:23) *
Voi ce ați alege între Sony și Samsung undeva pe la 20 - 25 milioane (diag cât mai mare).

Pai la mai putin de 2300RON poti lua Sony KV32 FQ86 de pe www.sonycenter.ro sau www.sony.ro.

Daca vrei neaparat slim atunci mergi pe un Samsung 16:9 Slim de 32" care insa te duce la minim 3000RON.

Trebuie sa le vezi pe amandoua in actiune!

greenpeace
...am pus si niste poze ref la faptul ca e SLIM si ca a fost confundat de prietenii mei cu un LCD ... daca va uitati atent, are adancimea egala cu lungimea a 2 carcase de CD-uri. coolspeak.gif Click pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentulClick pentru a vizualiza atașamentul

QUOTE(Speedo @ Jul 3 2006, 12:20) *
Cred ca vei avea o dezamagire. Samsung nu mai face de ceva timp tuburi CRT, ceea ce ma face sa cred ca acel Samsung este un third party label-uit. Incearca sa te uiti cu o lanterna in spate la placa si la tub, sa vezi ce scrie.

Cineva ti-a atras atentia ca n-ai comparat televizoare din aceeasi clasa, pentru ca Sony nu avea stabilizator de imagine pe cand asa zisul Samsung da!

Oricum, tehnic si practic, niciodata un CRT Sony n-o sa poata fie "luat" de alt producer, daca nu stii asta degeaba am scris toti pe topicul asta...

eu am testat TV-uri cam din aceasi gama de pret (ptr ca atat ma tine punga huh.gif )- KV-29CS60K este la 1.700 RON iar TX-29PS12P 1.400 RON
cat despre "pentru ca Sony nu avea stabilizator de imagine pe cand asa zisul Samsung da!...uite aici http://www.sony.ro/view/ShowProduct.action...entional+4x3+TV ca are si sony control dinamic al imaginii (DQP & DF)
Speedo
Seria CS este low spre medium level, eu as fi spus ca nici nu avea stabilizator de imagine la cum este, oricum, Sony fara blooming vezi la FQ.
greenpeace

QUOTE(Speedo @ Jul 3 2006, 13:18) *
Seria CS este low spre medium level, eu as fi spus ca nici nu avea stabilizator de imagine la cum este, oricum, Sony fara blooming vezi la FQ.

asa e, seria FQ e super dar pretul e aproape de 2.300 RON si nu are PIP ..are PAP. faptul ca e 16:9, pe mine sincer ma deranjeaza si nu spun asta ca nu mi-as putea permite unul 16:9 ci datorita faptului ca m-am obisnuit 4:3. un alt aspect care trage in jos TV sony e faptul ca inca nu produs SLIM FIT ...e un aspect important cred eu ...
Speedo
Ai dreptate in ambele puncte, FQ nu mai exista decat wide ceea ce este suparator si in plus si nu fac televioare slim, tragedia este ca nici n-o sa mai faca alte CRT-uri.

Oricum, chiar si cu probleme de geometrie, si cu blooming, Sony este peste orice CRT din piata.
greenpeace
...asa cum am zis, sunt amic cu seful de magazin de la Flanco care inainte a lucrat 5 ani la un lant de magazine de electrocasnice si mi-a spus ca SONY are cea mai mica rata de cadere ...adica aproape de zero ! de cand lucreaza el nu a venit nimeni cu un sony ca s-a stricat decat in prima saptamana ...la samsung, fac pionerat ! asta e ...
Speedo
Daca este Samsung, te rog uita-te cand mai stergi praful dupa el sa vezi ce scrie pe tub si eventual placa sa vedem de catre cine este fabricat.

Speedo
greenpeace
m-am uitat acum ...dar fantele sunt foarte subtiri si nu se vede mai nimic ..sad.gif
Speedo
Daca n-ai sigiliu pe suruburi "do the did"!
greenpeace
QUOTE(Speedo @ Jul 3 2006, 15:52) *
Daca n-ai sigiliu pe suruburi "do the did"!

daca-ai stii cat de greu este de manevrat ... o sa incerc cu proxima ocazie ! si eu sunt curios cati "soareci" are inauntru.
btw ...tu te-ai uitat pe specificatiile tehnice sa vezi toate facilitatile ? eu zic ca in segmentul asta de pret am facut cea mai buna alegere.
Speedo
Eu sunt pe alta optica, stiind ce inseamna Apperture Grill, nu ma pot gandi la alt televizor CRT in afara de Sony. Poate sa aiba mama feature-urilor si 3 tuner-e si nu conteaza pentru mine.

Daca e sa vorbim de plasma, atunci Samsung este alegerea, de altfel Sony are un acord cu Samsung sa-i furnizeze know-how si o serie de patente deoarece Samsung a ajuns departe. Suprinzator, desi in momentul asta plasmele Sony inteleg ca sunt facute pe linia Samsung, respecta standardele Sony si sunt dupa unii putin peste cele Samsung obisnuite, ciudat spun multi, pentru ca in fond este aceeasi linie, aceleasi conditii, etc...oricum Samsung e mai ieftin si in fond nu cred ca as vedea diferentele acelea...

O discutie putin on off - in ziua de azi nu are rost sa-ti iei televizor HDTV, 16:9, si rezolutii intermediare (720, 840, 1024) deoarece absolut toate programele TV se vad in old style, la rezolutia de mult stiuta. In momentul in care aveti un televizor care nu este build pentru SD va face resize la imagine cand e 16:9 si se vede ca un cur iar daca rezolutia e mai mare va face interpolare si i-o da decisiv imaginii, ajungeti sa va uitati acasa la pete de culoare nu la o imagine formata din contururi. Si sa nu-mi spuneti ca va uitati la DVD-uri pentru ca totusi marea majoritate a timpului un televizor functioneaza pe emisiunile de stiri, entertaiment, muzica si canalele de nisa, cel putin asta e pattern-ul celor cu bani care-si pot lua plasme si 16:9.

Sfatul meu este sa nu mai fiti snobi, ci practici, alegeti calitate deosebita, 4:3 SD, la pretul corect, nu cel mai mare, asa sunteti cool nu cu ultima plasma in casa si imagine de rahat.

De altfel multi dintre voi merg pe afara in concedii, ati vazut voi in PUB-uri, de ex. acum la Campionatul Mondial, in Germania, Franta, ati vazut plasme? Nu, nu pentru ca n-au bani ci pentru ca nu se vede bine, de obicei au niste 72-uri sau 86-uri, sau proiector si sunt happy. Cluburile care au HDTV este adevarat ca au plasme si din acelea calitate, dar sunt relativ putine locatiile de genul asta.

Speedo
greenpeace
eu sunt mai conservator ! doar ca este SONY, niciodata nu imi voi cumpara un televizor ! asa cum v-am spus am testat ~ 5 ore si citind toate posturi voastre eram aproape convins sa-mi cumpar SONY dar mi-am luat Samsung ...

Samsung ofera toate facilitatile pe care le are un televizor de ultima generatie, imagine clara, dimensiuni reduse si nu in ultimul rand un design mult mai atragator decat SONY. nu stiu daca este snob persoana care cheltuie cu aproape 600 RON mai mult (samsung costa 1.700 ptr ca de 300 primesti un voucher) doar ptr a avea SONY din seria FQ acasa...
Speedo
Nu ma refeream la tine, ci la cei ce cumpara 16:9 si rezolutii superioare formatului SD. Iar daca al tau e 16:9, cum parca vad acum...inseamna ca te incadrez in categorie...ai dat mai multi bani sa vezi mai prost.

M-am referit la un Sony ca este un Sony din prisma tehnologiei. Citeste bine ce scriu.
greenpeace
...nope, al meu e 4:3.

ptr cine vrea mai multe detalii

http://www.samsung.com/pl/support/products...elevision%2Esec
FC72
Putin off topic , plasmele Samsung nu sint o referinta in domeniu as putea spune chiar ca sint de neglijat, nu concureaza cu greii in domeniu.
Pe primul loc fara dubii si discutii stau plasmele Pioneer care ofera o imagine ce sfideaza perfectiunea, urmate de Panasonic cu nivelul de negru si contrastul incredibil, pe locurile urmatoare vin cei de la LG ce reusesc sa faca o impresie buna cu XD-Engine, ceilalti producatori Hitachi, Samsung, etc, sint din grupul cel mai slab cotat ce ofera panouri si altor integratori mai mult sau mai putin brand-name.
Samsung sint remarcabili la LCD unde sint lideri si unde stau cu un pas inaintea concurentei.
Speedo
Da si tu surse, ca daca-mi spui ca Samsung e low pe plasma ma duc si ma culc.
clausio
QUOTE(Speedo @ Jul 4 2006, 10:38) *
O discutie putin on off - in ziua de azi nu are rost sa-ti iei televizor HDTV, 16:9, si rezolutii intermediare (720, 840, 1024) deoarece absolut toate programele TV se vad in old style, la rezolutia de mult stiuta. In momentul in care aveti un televizor care nu este build pentru SD va face resize la imagine cand e 16:9 si se vede ca un cur iar daca rezolutia e mai mare va face interpolare si i-o da decisiv imaginii, ajungeti sa va uitati acasa la pete de culoare nu la o imagine formata din contururi. Si sa nu-mi spuneti ca va uitati la DVD-uri pentru ca totusi marea majoritate a timpului un televizor functioneaza pe emisiunile de stiri, entertaiment, muzica si canalele de nisa, cel putin asta e pattern-ul celor cu bani care-si pot lua plasme si 16:9.

Sfatul meu este sa nu mai fiti snobi, ci practici, alegeti calitate deosebita, 4:3 SD, la pretul corect, nu cel mai mare, asa sunteti cool nu cu ultima plasma in casa si imagine de rahat.

De altfel multi dintre voi merg pe afara in concedii, ati vazut voi in PUB-uri, de ex. acum la Campionatul Mondial, in Germania, Franta, ati vazut plasme? Nu, nu pentru ca n-au bani ci pentru ca nu se vede bine, de obicei au niste 72-uri sau 86-uri, sau proiector si sunt happy. Cluburile care au HDTV este adevarat ca au plasme si din acelea calitate, dar sunt relativ putine locatiile de genul asta.

Speedo

De acord ca nu trebuie cumparat un TV acum doar pentru HD ready...sunt multe canale tv romanesti care dupa 10 ani de vechime pe piata nu au nici macar un teletext. Sau un sistem VPS-Showview...

Cat despre 16:9 asta e formatul folosit de 95% din DVD-uri worldwide...Tu poate nu esti un cinefil si te uiti la talkshow-uri, muzica samd...Nu neg si eu ma uit la asa ceva, ce-i drept cu o jumatate de ochi...insa cand vizionez un DVD trebuie sa vad acel film in formatul lui si nu in stilul telecinemateca de pe TVR1.

Daca am pe-acasa si prin alte locatii 4 televizoare format 4:3 cumparate de-a lungul timpului, nu ma simt deloc snob ca l-am cumparat pe al 5-lea in format 16:9 pentru ca acest lucru l-am facut cu un scop precis si anume de a valorifica la adevarata valoare vizionarea DVD-urilor pe care le am...

Mi-ar fi placut sa-mi pot permite achizitia unei plasme, insa daca acest lucru insemna sa platesc 2000€ adica exact cat ma costa acum instalarea unei centrale termice....pentru mine e clar ca nu a fost momentul acum pentru o astfel de achizitie...

Vor mai trece cativa ani pana voi stii exact ca am nevoie de o plasma...Acum ratiunea e mai puternica, oricat mi-ar place.

Si daca tot vorbim de plasme...

Daca plasmele nu se vad bine...inseamna ca toti trebuie sa mergem la culcare..cum zici tu.

Intr-adevar, nu vezi prin pub-uri (in Occident) prea multe plasme...dar acest lucru nu e dat de faptul ca 'nu se vad bine' cum zici tu...
Explicatia e data de faptul ca acele cutii cu retroproiectie respectiv proiectoare sunt cumparate de ceva ani, functioneaza inca si cei care se ocupa de acele localuri inca nu si-au pus problema inlocuirii lor...
E foarte clar ca urmatoarea achizitie va fi o plasma si nu ceva ce au avut pana atunci...

In schimb in Romania o sa vezi foarte multe plasme variate ca buget...Pentru ca romanii au apetit pentru tehnologie si gadget-uri...Nu sunt neaparat snobi pentru ca iau ceva hi-end. E si faptul ca pana acum unii nu prea aveau bani sa investeasca...iar daca acum au e normal sa investeasca in ceva actual si nu in tehnologii usor 'obsolute'...

Daca tot se cereau link-uri postez eu unul chiar daca se refera la anul 2004.

http://www.jdpower.com/electronics/ratings/tv/index.asp
clausio
QUOTE(FC72 @ Jul 4 2006, 20:31) *
Samsung sint remarcabili la LCD unde sint lideri si unde stau cu un pas inaintea concurentei.

Confirm, si eu stiam acelasi lucru.
Speedo
Nu, nu J.D. Power are legatura cu ce zic eu. Nu satisfactia clientului pentru banii dati, eu ma refeream la tehnologie si imaginea obtinuta.

Da, daca ai 4 televizoare 4:3 si-ti iei un 16:9 rezolutie DVD (720) esti foarte targetat pe filme si e OK, dar daca iei 16:9 rezolutie mai mare este o greseala si snobism.
Reclama
Castiga un master in IT la Berlin. Inscrie-te la Scoala de Eficienta! Detalii aici.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.