Televizor - de care sa-mi cumpar?
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34

Speedo

Repet, la aceeasi clasa de pret, respectiv 10-11-12mil, sa iei altceva decat Sony este o greseala care se va observa in timp.
Sony este alegerea si mai sus in clasele superioare, este evident, dar vroiam sa reliefez ca daca la entry level se compara cu ceilalti, mai incolo deja sunt "avioane".

Sa va mai dau un detaliu la care sa va uitati cand cumparati un aparat nou, indiferent de model.

Alegeti un videoclip cu foarte multe imagini in miscare, cu contrast si cadre intunecate urmate imediat de unele puternic luminate (recomand Marylin Manson pentru asa ceva smile.gif ). Uitati-va cu atentie la sigla MTV, Atomic, VIVA, daca ea joaca in coltul ecranului aproape un cm, acela este un televizor ieftin.

Sa va explic in mare si putin tehnic; pentru emisia electronilor din cele 3 tunuri, rosu, verde albastru, care dau imaginea pe luminofor, sunt necesare niste tensiuni de alimentare diferite pe fiecare tun, aplicate in functie de imaginea care se doreste prezentata. Evident aceste tunuri daca au nevoie de tensiune aceasta vine dintr-un bloc de alimentare, care acest bloc mai trebuie sa sustina si eventualele tensiuni care se pot aplica pe grilele intermediare de pana la luminofor pentru franarea electronilor (prea complicat sa intru mai mult in detalii), astfel cand este o imagine inchisa la culoare, tunurile sunt alimentate corect, grilele functioneaza bine, spotul baleiaza corect ecranul si imaginea este aproape de standard.

Daca imediat apare o imagine foarte luminoasa, atunci toate cele 3 tunuri vor trebui sa emita puternic, vor consuma puternic, blocul de alimentare daca face fata imaginea isi va pastra dimensiunile, daca nu, tendinta va fi de a se micsora suprafata baleiata pe ecran, pentru ca trebuie sa existe un compromis, si astfel sigla postului va "juca" in colt acolo.

Acest test descris mai sus se face de obicei cu contrastul la maxim si luminozitatea tot cam pe acolo, pentru a se duce la limita superioara consumul pe bloc, apoi aplicam faza cu videoclipurile...si vedem.

Si la Sony sigla joaca, mediu sa zic, mai ales la modelele astea entry-level, iar cu cat urcati la clasa de pret, sau sunt aduse din vest, efectul asta trebuie "cautat" atent pentru a fi observat.

Ce se intampla la celelalte marci? Din experienta va spun ca la unele este "crima", la altele, chiar foarte ieftine, dar proiectate placile de baza bine, imaginea este incredibil de stabila, ma rog, ati inteles, in anumite limite.

Completare, Sony da 3 ani garantie la tub si 2 ani la restul componentelor, aproximativ dupa calculele lor 1540h functionare NON-STOP.

Greets,
Speedo
Inginerul
M-ati convins, trec pe Sony.

Courage
Am Sony Vega tub Trinitron 54 cm diagonala.
L-am luat din Sellgros ~ 11 mil

Merge super, mai ales de cand am descoperit ca functia de claritate trebuie data la... minim smile.gif

Un singur inconvenient are: difuzorul este prea slab sad.gif

Trebuie sa dau aproape de maxim ca sa se auda decent (sau.. sunt eu surd)
Speedo
Sharpness-ul ar trebui sa stea la mijloc, in mod normal la un televizor nou, pentru ca din setarea asta tu focalizezi spoturile pe luminofor. Repet, la un televizor nou, ar trebui sa fie la mijloc, e si logic de altfel ca trebuie sa ai plaja de reglaj in ambele sensuri..

Greets,
Speedo
Inginerul
Mi-am luat Sony. Super !
Speedo
Felicitari, sa ne spui impresii despre el si unde este defectul de geometrie. wink.gif

Greets,
Speedo
garbage
bravos man!!...da'...sa auzim la cat mai putine (sau inexistente!!) defecte de geometrie..si la cati mai multi bani pt. a ne putea permite adevarata calitate Sony!
hehehe...smile.gif

;ola;

Inginerul
Mi-am luat KV-21FT2K. M-am dus cu poezia invatata (sfaturile lui Speedo), i-am frecat un pic pe baietasii de la raft sa-mi scoata 3 exemplare si dupa studii intense am ales pe cel mai corect. N-am observat defecte de geometrie, a necesitat o mica rotire a imaginii cu o unitate din meniu dar in rest nu am vazut nimic deranjant, nu-mi apare nici dunga luminoasa, parca ceva o deviatie mica pe verticala dar pana nu-i pun o mira nu-mi dau seama. Fata de alte modele cu tub plat (Samsung, Panasonic, etc) Sony aveau cea mai mica deviatie a imaginii la schimbarea luminozitatii, sigla se misca maxim cu 0,5 cm. Si designul e tare, clasic, fara butonele si prea multe gaurele.
Ptiu, sa nu-l deochi !
garbage
aha...felicitari..deci se poate!
I'm stupid! sad.gif

;ola;
Speedo

Nu vreau sa fiu rautacios, nu se poate smile.gif , dar repet, daca nu a vazut defectul de geometrie pe imagine TV normala inseamna ca nu-l deranjeaza, pe mira o sa-l observe.

De asemenea si dunga luminoasa se vede la valoarea aproape de maxim a luminozitatii si pe o imagine aprozimativ la fel ca crominanta. Este la o treime de marginea de jos.

Greets,
Speedo
Inginerul
Are un mic defect, curbura in partea de sus dar se observa daca privesti din lateral sau pe mira. Dunga luminoasa n-am vazut-o nici cu toate la maxim, se vede la treimea de jos o linie foarte subtire neagra dar numai de foarte aproape (10 cm) si daca te uiti atent. In rest mere brici.
petman
De Grundig ce ziceti? Batranii au unul ded vreo 6-7 ani si merge bine si ma gandeam sa-mi iau si eu tot marca asta.
Speedo
Nu, Grunding care se gaseste acum in comert este facut tot din kit-uri ca si modelele de care au vorbit mai inainte in acest topic.

Ce au parintii tai poate sa fie un model original, dar acum un Grunding adevarat doar in Germania poti lua.

Greets,
Speedo
menetz
din cate stiu eu daduse faliment anul acesta.
garbage
speedo, da-mi voie te rog sa deviez putin de la topic si sa-ti spun o mika problema: cand fac imaginea 16:9, la 1 cm deasupra imaginii am o linie orizontala alba...o pot face sa dispara ? :cool:
mtest
Am un Panasonic in Oradea shi un Sony in Bucureshti; mie mi se pare ca Panasonic-ul se vede mai bine (deshi in ultima vreme tind sa cred ca e din cauza semnalului TV). Ergonomia Panasonicului este dezastru absolut (shi LG era mai bun!); Sony la capitolul asta este exact in coltzul opus: de 2 ani n-am schimbat bateriile, super ergonomic...
Tind sa cred totushi ca am avut noroc cu Sony-ul; am vazut televizoare prin firma la care se vede MULT mai prost ca la al meu (probabil le lipseshte un drum la service, sau poate e prea mare interferentza EM?).
garbage
??
nici un raspuns?
sau am fost prea curios?sad.gif
Speedo
Chiar am uitat de problema ta. Mmm, poate din meniul deservice sa o scoti, nu stiu, dar cand folosesti 16:9, la DVD-uri? Cu ce redai DVD-urile, ce scula e aia?

Greets,
Speedo
garbage
salut!
nu..nu am scula de dvd-uri...insa cand dau pe butonasul ala de 16:9...are dunga aia...ma gādilå la orgoliu...atat

oricum m-ar cam enerva sa vad dvd-uri..caci se vede ca e "shui":)
n-am avut timp inca sa umblu in meniul de service...i-am gasit toti parametrii intr-un .pdf despre un alt model Sony...ce are mult mai multe "variabile" de modificat...

momentan...DVD-urile le redau cu un GF4 64DDR cu tv-out:)

merci oricum
trebuie sa salvez undeva thread-ul asta neaparat!

;ola;
Speedo
Dunga incepe de la mijloc, de la capat, pe orice program TV?

Greets,
Speedo
garbage
dunga nu e pe imagine ci pe portiunea neagra de deasupra imaginii..cam la 1 cm distantza...si e paralela cu "marginea" imaginii...(mai concret e paralela cu latura dreprunghiului format de imagine)

e prezenta oricand...indiferent daca am sau nu semnal tv ...

e pe toata lungimea ecranului...
Speedo
Acea dunga poate sa fie creata de spotul care face un baleiaj fara nici un fel de informatie video si in mod normal ar trebui sa fie "inchis", la fel ca restul de portiune neagra a ecranului.

Mergi prin magazine si comuta pe 16:9 si vezi daca este la fel, dar atentie, la televizoare din clasa ta, si daca e corect atunci ai nevoie de service. Din cate imi aduc aminte la al meu aveam la fel, dar n-am mai comutat pe 16:9 de veacuri. smile.gif O sa ma uit.

Asta nu e o chestie hard, ci din soft, care poate comanda tunului sa fie oprit pe linia aia, dar se pare ca el considera ca exista informatie video si nu e cazul...o sa studiez.

Greets,
Speedo
garbage
aha..merci

da, daca nu uiti poate te uiti la al tau...
cand o sa am drum in oras iti voi urma sugestiile...si iti spun ce-am gasit:)

oricum, cum "pun mana" pe ceva timp liber, cum ma joc prin meniul de service..la geometrie...

sper insa ca dupa ce fac "undo" la modificari, nu exista parametri prin alte meniuri care influentzati de cei din geometrie, raman asha...modificati...
Speedo
Ideea e sa ramai la modificarea doar a parametrilor de geometrie si sa lasi neatinsi cei care privesc amplificarea semnalului, tensiunile pe tub, etc...

Greets,
Speedo
garbage
nope...in alea nu ma bag!!!
Reclama
Am verificat si e pe bune! La job.ro se dau super premii: 8 Sony Vaio, 8 HTC-uri cu Windows si GPS si 16 iPod-uri Nano de 8Gb.
Si culmea, daca le spui si prietenilor tai ai sanse mai mari de castig
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.