born2lose
13th May 2006, 15:43
sa mai scoatem o data topicul de la naftalina...
tot umbland eu prin magazine dupa un tv, mi-au ramas ochii pe un lg de 21" cu tub slim, super slim sau ceva de genul asta. l-am vazut in altex. modelul exact nu l-am notat 
poate cineva avizat sa-mi spuna o parere despre acest tv? e cam la acelasi pret sau putin peste un sony sau un panasonic normale la care ma gandeam initial
alternativele ar fi in principiu LG 21FB55RX sau PANASONIC TX21PZ1...
partea nasoala e ca nu pot sa dau search dupa lg pe forum
, asa ca fiti ingaduitori daca s-a mai discutat despre asta.
sahistul1974
17th May 2006, 00:42
Intrebare : Din categoria televizoarelor slimtv - CRT de 29'' , voi pe care l-ati alege ?
La intrebari simple, cele mai bune raspunsuri sunt cele argumentate.
Va multumesc anticipat
sahistul1974
Ender Wigins
17th May 2006, 09:49
Geometria şi focalizarea imaginii la televizoarele SONY este de rahat.
Am fost ieri la un magazin cu cd-ul cu mirele de test în dinţi hotărât să-mi iau un SONY.
După ce am testat 4 buc. m-am plictisit şi am luat un PANASONIC, care avea şi el într-un colţ imaginea deformată, dar în comparaţie cu SONY era "perfect".
Am uitat să precizez, televizoare cu diagonala de 72 cm, în gama de preţ 1.000 - 1.350 RON.
sahistul1974
17th May 2006, 13:34
am gasit un model samsung " SAMSUNG 29Z408P "
Voi ce parere aveti ?
sincer mie imi place.
sahistul1974
born2lose
17th May 2006, 18:44
eu unul zic sa NU-ti iei lg slim
eu am unul de 21" acum, nu imi place deloc geometria (n-am avut cum sa-l testez in magazin). in plus, reactioneaza destul de greu la telecomanda...
sahistul1974
17th May 2006, 22:52
QUOTE(born2lose @ May 17 2006, 19:44)

eu unul zic sa NU-ti iei lg slim
eu am unul de 21" acum, nu imi place deloc geometria (n-am avut cum sa-l testez in magazin). in plus, reactioneaza destul de greu la telecomanda...
multumesc born2lose , tocmai eram pe cale sa imi iau unul de 29''
oricum am facut comanda pt SAMSUNG 29Z408P
daca stiti voi ceva ce ar trebui sa stiu si eu despre modelul respectiv, nu ezitati sa postati sau poate un mesaj.
sahistul1974
clausio
26th May 2006, 09:46
Baieti, citesc de mult acest topic si sunt un vechi plimbaret prin magazine de genul Altex, Mediagalaxy si visam demult la un TV 16:9...
Si iata ca acum 2 zile m-a lovit bafta...intr-un magazin Altex din Cluj-Napoca, vad o reclama plictisita ca "ultimele produse se vand cu 30% discount"...
La incursiunea prin magazin descopar un superb Sony KV32 FQ86 la doar 1750 RON fata de 2500RON saptamana trecuta. I-am cerut vanzatorului sa-l puna pe Realitatea TV sa vad paralelismul dungilor de text circular si totul era ok...deci zis si facut l-am cumparat pe loc (desi iesisem in oras sa cumpar paine, iaurt si alte maruntisuri...traiasca cardul de credit!). Din pacate nu am reusit sa-l iau acasa deoarece nu imi incapea cutia cu tv-ul in portbagaj (desi am o Skoda Octavia 1 cu un portbagaj imens), asa ca mi l-au transportat baietii gratuit acasa...
Toate bune si frumoase, se vede INCREDIBIL (vorba taranului din Spania)...Am pus chiar si casete VHS inregistrate la viteza EP (Extralong play -de 3x ori viteza standard) pe un VCR Panasonic 4 capete si parerea mea este ca se vede super chiar fata de cele mai reusite DIVX-uri...
Impresia mea este ca am facut un superDEAL...mai ales ca am citit pe acest topic ca acest TV a costat exact acum un an 45 milioane...Sincer sa fiu eu nu as fi platit nici 2400RON pe acest TV cat am vazut ca costa la Metro...Iar cea mai ieftina plasma HiSense de 106 cm am vazut-o la Selgros la 4700RON ceea ce e de aproape trei ori pretul acestui Sony...LCD-urile intre 3000-4000RON sunt doar no-name si au o rata mica a constrastului deci cred ca am luat exact ce mi se potrivea la un super pret...
Poate doar greutatea exagerata sa fie un minus (m-a cocosat si am transpirat ca un animal cand l-am manevrat:) ). Din acest motiv poate doar un Samsung Slim fit sa se fi apropiat dar si astea sunt intre 3000-3600 RON.Ce-i drept au si ceva functii HD Ready, dar personal nu ma vad cumparand scule HD in urmatorii 6-7 ani...
Acum v-as ruga sa-mi dati o metoda de a intra in meniul de service a acestui model pentru a-mi face o idee cate ore a functionat in magazin pe raft...
Multumesc si bafta tuturor la cumparaturi...si incercati sa vanati asemenea discounturi cand aveti posibilitatea...satisfactia e mare!!!
coco22
7th June 2006, 00:17
Arunc si eu o intrebare si sper sa nu se supere nimeni:in loc de crt nu s-ar merita de luat un monitor lcd si de scos imaginea printr-un tuner tv, ca monitor ceva din gama samsung si poate un widescreen de la cel.ro?
jericho
7th June 2006, 12:23
Eu am vazut combinatia asta la cineva cu monitoare, tunere, cabluri etc si mi s-a parut execrabila calitatea imaginii fata de un tv normal, ca sa zic asa...
coco22
7th June 2006, 19:29
Tind sa cred ca ar fi mai avantajos de cumparat un lcd tv hd ready.Am vazut niste modele de la samsung destul de dragute.A cam apus era televizoarelor crt.
Păi care-i definiția imaginii la DiVX și care-i la V.H.S.?
clausio
13th June 2006, 14:51
QUOTE(coco22 @ Jun 7 2006, 20:29)

Tind sa cred ca ar fi mai avantajos de cumparat un lcd tv hd ready.Am vazut niste modele de la samsung destul de dragute.A cam apus era televizoarelor crt.

Am vazut si eu dar costau de la 5000 RON in sus...
Si nu erau ceva impresionant ca o plasma...CRT inca e foarte bun. LCD e pentru cei inghesuiti cu spatiul...
ATI_6
14th June 2006, 12:07
Ce parere aveti despre LG Slim 21FS2RLX? E oferta la Media Galaxy LG
born2lose
14th June 2006, 13:04
QUOTE(ATI_6 @ Jun 14 2006, 13:07)

Ce parere aveti despre LG Slim 21FS2RLX? E oferta la Media Galaxy
LG
am mai scris eu mai sus...mi-am luat acum vreo luna (am dat si cu un milion mai mult decat e acum
) si nu sunt deloc multumit. geometrie proasta, raspuns greoi la comenzi, ce mai...un televizor sub medie. m-am repezit la dimensiuni, greutate si altele si acum plang dupa imaginea unui sony sau un panasonic
logatul
15th June 2006, 14:25
dar de tv-urile arctic de 72 ce parere aveti...ca pret sunt sub 10 mil ?
clausio
17th June 2006, 12:10
Pai s-a spus deja...Arctic e televizoare turcesti facute pe o placa Vestel (turceasca).
Mai bine mai pui ceva bani si iei un Samsung, un Sony sau un Panasonic la aceeasi diagonala.
Nu mi-as lua vreun produs Arctic decat vreun frigider...dar si la ala as analiza mai multe modele.
MariusStar
23rd June 2006, 17:36
Am si eu o intrebare la tv de 72cm plat pana 15 mil cu optiunea pip,pap cum functioneza:ia posturile la rand(adica canalul 1 mare canalul 2 mic ) sau merge sa pui ce posturi vrei pe fiecare picture.mersi
FC72
23rd June 2006, 18:26
Eu iti spun sa verifici mai intii ce fel de PIP, PAP are, adica daca are doua tunere , majoritatea sint tepe si pot afisa pe ecran o imagine un post tv si in cealalta imagine doar semnal de la intrarea video auxiliara, nici vorba de doua posturi tv simultan.
clausio
26th June 2006, 18:06
FC72 are dreptate (din nou).
In general pentru PIP tv-ul trebuie sa aiba 2 tunere. Acest lucru e precizat in specificatiile TV-ului. La 1500 RON Samsung e singurul tv care ofera PIP (bineinteles cu 2 tunere).
PAP (picture and picture) si PAT (picture and text) sunt pe TV cu un singur tuner.
De exemplu al meu KV32 FQ86 are doar PAP insa il folosesc ca PIP prin faptul ca am si un videorecorder care e legat si el la cablu.In plus telecomenzile de la TV si VCR sunt multibrand deci...compatibilitate perfecta.
stan_ctln
28th June 2006, 12:53
QUOTE(clausio @ Jun 26 2006, 19:06)

FC72 are dreptate (din nou).
In general pentru PIP tv-ul trebuie sa aiba 2 tunere. Acest lucru e precizat in specificatiile TV-ului. La 1500 RON Samsung e singurul tv care ofera PIP (bineinteles cu 2 tunere).
PAP (picture and picture) si PAT (picture and text) sunt pe TV cu un singur tuner.
De exemplu al meu KV32 FQ86 are doar PAP insa il folosesc ca PIP prin faptul ca am si un videorecorder care e legat si el la cablu.In plus telecomenzile de la TV si VCR sunt multibrand deci...compatibilitate perfecta.
Salutare, sunt nou pe aici. Clausio, as dori sa-mi cumpar un tv Sony KV 32FQ86E pe care-l au afisat pe www.sonycenter.ro , cred ca si tu ai acelasi model , insa habar nu am de geometrii si alte traznai. M-am saturat de 72 cm si parca as dori si altceva pe langa o diagonala de 82 cm, ca de exemplu sa vad filmele de pe calculator, sa pot regla volumul in casti din telecomanda , sa pot urmari doua canale simultan , sonor bunicel ca acolo pun home cinema , imagine buna si constanta in timp ;de tubul Trinitron am inteles de la cineva care repara televizoare ca este super in comparatie cu ce este pe piata la pretul acesta.O fi bine sa dau comanda pe net la magazin, fara sa-l vad cum functioneaza inainte, habar nu am . Pana sa citesc acest forum eram convins ca asa voi face pt ca nu sunt din Bucuresti , dar acum parca... , nu stiu, voi ceilalti ce parere aveti? Totusi sunt 2300 RON si nu as vrea sa regret ca i-am aruncat pe un produs neconform cu dorintele mele.
clausio
30th June 2006, 16:19
QUOTE(stan_ctln @ Jun 28 2006, 13:53)

Salutare, sunt nou pe aici. Clausio, as dori sa-mi cumpar un tv Sony KV 32FQ86E pe care-l au afisat pe www.sonycenter.ro , cred ca si tu ai acelasi model , insa habar nu am de geometrii si alte traznai.
Abia acum ti-am vazut postul si iti raspund imediat...
Am vazut si eu oferta de pe sonycenter...intre timp s-a mai ieftinit un pic.
Eu am luat TV-ul de pe raft (fiind ultima bucata) l-am vazut functionand si mi-a placut...Ce m-a determinat imediat sa-l cumpar a fost reducerea de pret eu platind doar 1750 RON.TV-ul e fabricat in 02/2005 in Spania.
Nu am verificat ceva anume la el, doar paralelismul dungilor de text de pe realitatea tv (dar aceasta poate fi reglata din meniu).
Daca ai un homecinema sau un DVD stationar eu zic ca ai facut o afacere...pt ca se vede super...(mai bine ca pe un LCD de 3000-5000 RON).
Am legat laptopul (cu rezolutie 1280x768) (si laptopul are ecran 16:9) prin TV out si pot spune ca nu am fost atat de multumit chiar si urmarind DVD-uri in comparatie cu super calitatea oferita de DVD player stationar).
Pt divx ti-as recomanda un DVD player stationar in loc de TV out la calculator.
Deci eu zic sa nu eziti sa faci achizitia pt ca e un super tv. Advanced Digital Motion la 100HZ face toti banii indiferent ca te uiti la un divx, caseta video sau un DVD. E cu mult deasupra multor alte TV-uri wide de 32".
Acuma...eu am vazut acest TV si la Metro...problema e ca si acolo il vezi cum merge doar cand ii faci proba adica dupa ce ai dat banii pe el.Am vazut in schimb pe site la Domo ca au acest model ...doar ca e ceva mai scump 24XX RON. Acolo ii poti face proba inainte sa-l cumperi. Nu stiu daca merita insa diferenta de pret.
Acum ca am TV-ul acasa, nu mi-as face probleme comandandu-l de la sonycenter pt ca nu prea ai ce surpriza sa ai...Ei ti-l trimit gratuit acasa...ceea ce e un mare avantaj pt ca TV-ul e foarte mare si foarte greu...
Eu nu am observat nici o problema de geometrie la al meu....si sunt destul de chitibusar. E drept ca ma uit mai mult la DVD-uri si mai putin la programele tv. Oricum la TV-urile 16:9 sunt mai putine problemele de imagine prin faptul ca ai multe moduri de imagine selectabile si reglabile din meniuri (telecomanda).
Marele minus la KV32 FQ 86 e ca nu are un mod de programare de trimitere in stand by... Am ramas masca cand am constatat asta... (eu ma mai uitam la gogomaniile de pe OTV si de multe ori adormeam cu tv-ul programat sa se opreasca singur...acum nu mai pot sa fac asta.
Anyway eu zic sa-l cumperi...chiar si de la sonycenter..dupa ce il vezi acasa nu mai ai inima incercata (si eu stau in dubiu de multe ori inainte sa fac cate-o achizitie).
Daca mai ai ceva intrebari...formuleaza-le!
stan_ctln
2nd July 2006, 09:18
[quote name='clausio' date='Jun 30 2006, 17:19' post='1636580']
Abia acum ti-am vazut postul si iti raspund imediat...
Am vazut si eu oferta de pe sonycenter...intre timp s-a mai ieftinit un pic.
ok, m-ai lamurit.Sa inteleg ca nu sunt diferente de calitate intre aceste televizoare ca sa ma trezesc cu vreo surpriza. Pe mine ma bucura mult ca mi-l aduce acasa, fara alte complicatii si ca sa fie platit cu varf si indesat mai locuiesc si la etajul 4 , si nu am lift!
Daca nu-l urca in casa ca sfeclit-o, tre sa-mi chem toate neamurile sa ma ajute!
. Am vazut ca pe www.sony.ro este cel mai ieftin si odata ce mi-l aduce acasa , nu ma intereseaza de unde-l cumpar ci doar pretul de achizitie si garantia cat mai mare !Aici au garantie 3 ani, sper sa nu o folosesc!
Acuma... alta buba am vazut ca are 51 kg ... nu m-am intrebat daca suportul Tv pe care-l am tine aceasta greutate. Cred ca o sa cantaresc TV-ul vechi ca nici cu asta nu-mi este rusine la greutate sa vad daca e vreo diferenta.
In ceea ca spui tu cu calitatatea redarii imaginilor de pe laptop , comparativ cu un DVD-player stationar, nu pricep de ce sunt diferente.Pt mine ideea era asa! Iau un televizor pe care sa-l folosesc si ca monitor de calculator, tastatura si mouse cu infrarosu (sa nu fie nevoit sa stau cu ochii lipiti de ecranul TV-ului) ca sa nu-mi incarc livingul cu 2 monitoare!Cat mai simplu atat mai comod ! Doar nu am sa pun calculatorul in dormitor sau bucatarie! Si iata am impuscat 2 iepuri cu costuri rezonabile, zic eu!
Cu siguranta calitatea imaginii nu este ca aceea de pe display-ul laptopului, dar ajunge macar la calitatea unui monitor obisnuit cu tub?
Pot sa urmaresc 2 imagini simultan ? Mai exact imaginea de pe calcutor cand lucrez si un canal TV? Sau 2 canale TV in care ambele au subtitrari?Scuza-ma dar nu inteleg bine expresiile PIP, PAP , 2 tunere, sunt total pe dinafara!
Multumesc pt raspuns!
FC72
2nd July 2006, 15:34
Nu ajunge la calitatea unui monitor obisnuit.
Un monitor obisnuit afiseaza imaginea in mod progresiv nu interlaced ca la TV , afiseaza pixelii nativ la orice rezolutie suportata , tv-ul formeaza imaginea din linii analogic in sistem PAL, NTSC, pe diagonala aia mare tv-ul poate afisa doar 500 linii orizontale fata de peste 1000 pixelei orizontali la orice monitor cu diagonala la jumate.
Imagineaza o imagine cu rezolutia de 800/600 marita la diagonala de 72cm , e groaznic de utilizat pe text mai ales daca stai si aproape in schimb situatia se schimba radical la filme unde majoritatea nu au peste 500 linii rezolutie orizontala si pe tv-u beneficiaza de contrastul bun , rotunjirea zimtilor si acuratetea culorilor plus ca impactul la o diagonala mare e total altceva decit o super claritate la un ecran mic.
greenpeace
2nd July 2006, 23:27
sal, de ceva vreme urmaresc posturile voastre iar acum 2 saptamani am luat de la FLANCO un televizor SAMSUNG 29Z408P. am tinut cont de sfaturile voastre si m-am dus cu camera video (are si card SD ptr poze) cu mirele de la Nokia Test. am verificat 2 televizoare si va pot spune ca am stat 5 ore in magazin ( sunt prieten cu seful de magazin) ... langa samsung am pus 1 sony si 1 panasonic ...nimic nu se compara cu claritatea si culorile calde pe care le are SAMSUNG 29Z408P !!! pe partea de sound suna bine si raspunde bine la toata gama de frecvente (la volum maxim nu distorsioneaza). va inchipuiti ca am stat toata noaptea si l-am butonat pana i-am descoperit toate facilitatile. pe partea de tv-out se comporta intr-un mod exceptional ...imaginea fiind deosebit de clara (inainte ma uitam la un sony de 54 cm iar diferenta e vizibila). un alt aspect e legat de cei 100Hz pe care-i are ...daca puteti face testul cu camera video (sau cu telefonu) va veti convinge de ce 100Hz si nu 50 Hz ! Partea de PIP functioneaza impecabil ...poti sa privesti 2 posturi simultan sau sa te uiti la un film de pe DVD si in fereastra sa vezi daca a inceput meciul (asta in pauza dintre reprize). aa...atunci cand am pus 3 televizoare unul langa altul, am privit cu atentie sigla posturilor ...la panasonic si la sony avea un usor tremurat aproape insesizabil dar la samsung statea teapana. ce sa va mai zic ...am stat 5 ore, i-am disperat pe 2 baieiti de la flanco care despachetau si impachetau monitoare (le-am dat un bax de tuborg !
) dar a meritat ! foarte putini au punctat pana acum cand vine vorba de samsung vs sony sau samsung vs panasonic ref la faptul ca este SLIM !! a incaput perfect in mobilier si e mult mai ingust decat vechiul sony de 54. vreo 2-3 prieteni cand au venit sa vedem sferturile de finala mi-au zis" esti meserias, ti-ai tras LCD !
" ... cam atat am avut de zis despre SAMSUNG 29Z408P ...ca am mai primit si un voucher de 300 RON (imi iau saptamana viitoare un DVD player cu DivX - costa 315 RON) e o alta poveste !
daca vreti detalii ...astept intrebari.
partea de HD inca nu am testat-o ptr ca n-am SVGA care sa stie de HD.
imblanzitoruldelei
3rd July 2006, 07:14
Asta asa este . Tv-ul e belea SAMSUNG 29Z408P.
Dar cu ce modele de SONY l-ai comparat (pun pariu ca erau din generatii diferite
)
Am vazut aici ca au CASCO cu 5% mai ieftin. Pentru Renault e oferta in principal! Pare OK... uitati-va si voi!
Aceasta este o versiune simplificată a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala
click aici.