Televizor - de care sa-mi cumpar?
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34

Speedo

Pai se pot face televizoare din kit-uri, doar ca nu se gasesc de vanzare decat pentru integratori si mai trebuie sa ai si o echipa de electronisti sa le faca sa mearga bine.

Chiar daca tu ai dat 12mil nu inseamna ca el nu merita decat 10.900.000, dar asta depinde de locul de unde l-ai luat. wink.gif

Greets,
Speedo
garbage
smile.gif...corekt!..depinde de loc..

io...din carrefour...insa am vazut preturi mai bune undeva, pe net...
n-am facut niciodata comanda la ceva de valoare pe un site...se merita osteneala sau nu?

Speedo
Nu, trebuie sa-l VEZI inainte sa ajunga acasa, ca apoi e mai greu.

Astept targul asta de electrocasnice sa vad cu ce oferte vine.

Cel mai ieftin Sony este la Selgros.

Greets,
Speedo
garbage
crezi ca la targ pot gasi oferte in rate? :thinking:

ca m-as baga la o masina de spalat...dar sincer sa fiu, nu m-as mai duce singur...e tot un domeniu in care sunt cam "pe langa"...chiar daca s-a discutat asta tot aici, pe forum...

apropo, te pricepi la masini de spalat la fel de bine ca la televizoare? :yeah baby

astea mai au defecte de ...geometrie?..ahahaha
ca daca o mai "dau in bara" si cu asta nu ma mai primeste nevasta-mea acas' :Alcoholic
Speedo
Este un thread foarte profesionist aici pe forum despre masini de spalat, trebuie neaparat citit.

Sigur vor fi oferte.

Greets,
Speedo
garbage
dadada...am vazut..trebuie sa-l citesc din nou...
sa ma spal bine pe ochi cu apa rece..sa-mi dau 2 palme, sa beau o bere si...o fac!..adica o cumpar!...

poate ca nu sunt chiar "gigi faliment"...:A
zmith
Am trecut ieri printr-un magazin de electrocasnice si m-a impresionat un Panasonic. Era pus alaturi de un Sony, Panasonic-ul avea culorile mai bune si imaginea mai curata. Nu stiu exact modelele ... dar ce ziceti de Panasonic si in special gama Tau?

garbage
sincer...eu nu stiu..nu ma prishep

corect, Panasonic ..chiar niste Daewoo aratau bine...ma refer nu doar la culori cat si la design...

dar depinde cum era reglat acel Sony!...

am vazut si Beko ce avea culori frumoase, la prima vedere...smile.gif

"jumatatea mea" ar fi vrut un Panasonic (ii zice TX-21AP), care pe raft avea o claritate mai mare a imaginii decat vreo 3 Sony de acolo...insa am lamurit-o ca difera conexiunea (cablul TV)...depinde cum le vine semnalul si cum e reglat....
garbage
...in plus citise si ea sfaturile lui Speedo...;ola;
rz

Atentie la TV-urile ''Akai si Hyundai'' caci nu sunt ceea ce par (nu sunt produse de firmele respective)
Mai grav e... ca atat lumea obisnuita cat si vanzatorii cred ca respectivele produse sunt de firma!
La ''Hyundai'' nici macar n-au avut grija ca sigla sa corespunda cu cea originala (unde apar 3 cercuri pe litera H)
Eu am plecat la drum sa caut un TV ieftin...
Am avut noroc si am nimerit ceva bun cu adevarat!
Am luat un ''Akai'', bifonic, design extrem de placut, care functioneaza ireprosabil.
Pret: 5.500.000 lei (anul trecut)
Aaa...made in Romania!
Eu inca cred ca e la noroc cu TV-urile astea...
zmith
garbage: sunt de acord cu tine, dar as vrea niste opinii si despre Panasonic.
Speedo ce zici ma ajuti?
WaaZZZuuP
SAMSUNG!!
Asta e raspunsul cautat!!
garbage
Samsung?..ok..dar te rog argumenteaza smile.gif
Mr. Grumpy
Am optat de curand pentru Panasonic. Argumente? Parintii mei au unul de prin '90 si pana acum a mers perfect fara absolut nici o interventie. In functie de bugetul alocat acestei investitii, ai putea sa ai in vedere si ceva la 100Hz - initial mi s-a spus ca nu aduce nimic in plus, dar am analizat destul de mult prin comparatie si am observat ca nu are nici cea mai mica urma de palpaire fata de altele < 100Hz.
Seven[BERE]
Eu am un Sony, am dat 13.5 mil lei pe el. E stereo, nu am observat deformari de geometrie dar acum ca am citit aici o sa fiu mai atent.

Oricum, sunt super multumit de el. Am avut de ales intre NEI, Philips, Sanyo (la o diagonala mai mare +1.5 mil lei) si Sony. Am ales Sony. Are iesiri/ intrari AV. Chiar o sa-mi cumpar niste cabluri, sa trec sunetul prin SBLive-ul meu (5.1) sa vad cum se aude smile.gif.

bye
Speedo
Panasonic se face dupa aceleasi principii ca si Sony, parca tot in Cehia, si mai e o unitate de productie prin Polonia, ce este drept ca nu exista deformari de geometri vizibile dar chiar si asa tubul este unul clasic, sau in cel mai bun caz Croma Clear, de asta e si mai usor de "tras" geometric.

Samsung nu stiu unde se face, dar iar va intreb, ce castigati, este tot un tub clasic.

Tubul apperture grille de la Sony are unul din draw-back-uri faptul ca fiind plat si rastrul fiind compus din sarme si nu din banda de metal gaurita, sarmele astea au tendinta mult accentuata (fata de tuburile clasice) de a se incalzi si dilata diferit in centru fata de margini, pentru ca evident in centru spotul are putere mai mare, astfel se folosesc tot felul de combinatii de "inhibitori" electromagnetici, ca sa zic asa pentru a se egaliza puterea spotului, pentru a se mentine focalizarea in toate zonele tubului, chestie foarte sensibila, dar rezultatele dupa aceea sunt remarcabile in calitatea imaginii.
Si va intreb, ce rost are la aceeasi clasa de pret sa luati ALTCEVA decat un Sony.

100Hz are rost doar daca se poate dezactiva, pentru ca imaginea se digitizeaza si apoi se retransforma in analog cu rata de refresh a ecranului de 100Hz, idee buna in teorie, mai proasta in practica.
Daca semnalul nu este bun, prin digitizare si filtrare imaginea rezultata si-a pierdut din sharpness si contururile sunt fuzionate unele cu altele (trebuie sa va uitati cati pixeli sunt de aceeasi culoare si cum se intrapatrund pe spatii mari) asa ca intr-un astfel de caz se impune, dupa parerea mea, dezactivarea optiunii 100Hz, desi altii ar spune ca filtrele digitale ar curata-o de zgomot, dar da rahat-ul de mai sus de care tocmai v-am spus.

Cand are rost 100Hz atunci? Daca e dupa mine, NICIODATA, pentru ca nu este monitor sa te uiti la el de la 1-2m, si tot timpul sunt imagini in miscare astfel ca cei 50Hz nu sunt perceputi de foarte multi dintre noi.

Unii gasesc imaginea de 100Hz foarte relaxing si stabila, dar eu zic ca este doar un marketing gizmo.

Uitam, si Hitachi, de la mama lui, are tot tuburi Trinitron cu apperture-grille!

Greets,
Speedo
zmith
Deci singura optiune ramane Sony!
Si ce faina imagine avea acel Panasonic tongue.gif
Mr. Grumpy
Ai dreptate Speedo, foarte multi m-au intrebat mirati ce mi se pare deosebit la 100Hz, pentru ca nu observau absolut nici o diferenta. Am stat mult timp in dubiu si am studiat foarte multe televizoare. Stand foarte mult zilnic in fata monitorului poate am ochiul mai sensibil, nu stiu. M-am gandit si ca poate doar ideea ca "este de 100hz" ma face sa vad altfel ecranul. Asa ca le-am studiat prin comparatie - mai multe televizoare pe acelasi raft, fara sa stiu numarul lor de Hz, si l-am identificat pe cel de 100 imediat.
aeon
eu am luat de curand un panasonic cu tub quintrix, nu mai stiu modelul exact, ceva cu AP1, cu tub plat.....de mers merge perfect, se vede bine, dar.....
telecomanda imbecila si cam insensibila, optiuni putine, meniu idiot care acopera jumatate din ecran de imi este teama sa dau contrastul mai mare sau mai mic pt ca pierd secvente din program...imaginea este "dura", de televizot daca intelegeti ce vreau sa spun...mai am un blaupunkt de prin 96, are o imagine extraordinara, calda, relaxanta.....
sincer imi cam pare rau ca am dat banii pe pansonicul asta, am avazut apoi niste modele samsung si lg excelente, la acelasi pret
pirannia
A propos de SONY, eu am un KVFT1 (sau ceva de genu' asta), de 54 luat de fo 3 ani, merge super.

Intr-o zi vine pretena la mine cu o fatza d'aia de caine care a facut pe jos shi zice ca a bagat telecomanda in mashina de spalat (era in pat , a cazut in plic shi ajuns in mashina.. ma rog, tipa a fost 'blonda' la faza asta). Ideea e ca dupa ce am pus-o la uscat (i-am mai dat shi o spalare ca sa scap de detergent), a mers perfect ....

Deci SONY rulez so far, in nici un caz nu lua Samsung, Akai, Philips shi alte d'astea.
aeon
nu m-as repezi nici la sony, am avut la birou 2 modele cu trinitron (unul identic cu cele care apar pe la nu mai stiu care jurnal de stiri in spatele prezentatorului, parca la antena..nu sunt sigur) nimic deosebit, o imagine de "televizor", banal ce mai, dar o grooaza de bani
urban
Sa contribui si eu la seria pro-Sony? smile.gif
Am si eu un SONY KV-21FT2K (cel cu 2 difuzoare - pentru ca era un cadou am preferat sa-l iau pe cel mai scump dintre cele mai ieftine smile.gif ) si de vreo 2 ani de cand il am n-am avut nici o problema cu el exceptand schimbarea bateriilor la telecomanda (alea originale - Sony bineinteles - m-au tinut un an de zile) si cateva mici reglaje ca mai schimbau astia de la rcs frecventele la posturi. In rest a mers aproape non-stop (cred ca sta oprit doar vreo 4 ore pe zi si cand plec in concediu) si sunt foarte multumit de el. L-am luat la indicatia unui prieten (care are si el tot un Sony) si la incurajarile unui coleg (care are si el tot un Sony). Deci Sony all the way.
Inginerul
Am urmarit si eu comentariile de mai sus si dupa ceva vizite avand in vedere ca vreau sa-mi iau si eu televizor am pus ochii pe un Panasonic si un Samsung, ambele cam la 11 mil. ca atatia bani am acum si nu stiu in care parte sa inclin. As merge pe Samsung ca are si doi ani garantie dar nu stiua daca e prea bine. Sony am vazut la cineva si nu mi se pare extraordinar asa ca m-am oprit la astea doua.
garbage
inginere, totusi...ce n-ai vazut extraordinar la Sony de ti-au atras atentia altele?
la ce te-ai asteptat de la un Sony si nu ai gasit?
urban
maestre .. SONY KV-21FT1 e 11 mil. in afara de lipsa ceasului (si a alarmei la o ora stabilita - desi are alarma) precum si lipsa stereo .. in rest televizorului ala nu-i lipseste absolut nimic. De cum se vede nu mai are rost sa comentez .. pentru ca e la cateva clase diferenta de restul televizoarelor smile.gif
Reclama
Daca mai stai mult p-aici, o sa ratezi concertul Gorrilaz Sound System. Castiga invitatii aici.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34
Aceasta este o versiune simplificatã a paginii originale. Pentru a vizita versiunea originala click aici.